#حلیم_با_گوشت_مرغ 🍜 😋
🔸یک لیوان بلغور گندم ( و یا خود گندم ) رو بعد تمییز کردن و شستن داخل قابلمه بریزید و هشت لیوان آب بریزید تا بپزه نصف یک عدد مرغ.اگه مرغ بزرگ باشه یک سینه کافیه. رو با پیاز وبرگ بو و نمک بزارید تا کاملا بپزه. وقتی پخت استخونش روجدا کنید و با گوشت کوب بکوبید و یا ریش ریش کنید .( آب مرغتون رو دور نریزید )وقتی بلغور تون کاملا پخت بذارید خنک بشه بعد داخل مخلوط کن بریزید و میکس کنید اینجوری حلیم یک دست و صافی خواهید داشت ( من بعد از این باز هم با صافی صافش میکنم که روان بشه ) وقتی میکس شد داخل قابلمه بریزید و مرغ کوبیده ومقداری از آب مرغ رو داخلش ریخته وروی شعله ملایم بذارید تا جا بیفته .اگه کم نمک باشه مقداری نمک بزنید.
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
به به😋😋😋
#نون_چرب یا نون چربی یکی از غذاهای خوشمزه دزفول و شوشتر هستش که برای عروسیها سرو میشه قبلا دستورشو براتون گذاشتم ولی این سری اصل اصل نون چربیه😋اونم با نخود که دو لپه شده. این غذا فوقالعاده سنگین، پرخاصیت و خوشمزه س. از گوشت ران گوسفند و ماهیچه آماده شده، زعفران فراوون و پیاز داغ فوقالعاده فراوون و کشمش بهمراه نون تنوری جاتون خالی اگه شده یکبار این غذا رو درست کنید تا از عطر و بوی این غذا سرمست بشید😉😀😋
خیارشورام هم خوشمزه شدن. اون شیشه هم لیموترش تازس که آبگیری کردم و داخل شیشه رو پر میکنم از لیمو ترش دو نیمه بهمراه کمی نمک. این واسه زمستونه هر وقت هوس لیمو ترش کردم یدونه از این لیموها رو در میارم، امتحان کنید. #دزفولیا# دزفول
. نخود این غذا باید بصورت پوست کنده و لپه باشد.
2. نخود را یک شب خیسانده و با کمک انگشت نخودها را لپه و پوست میکنیم.
3. روش دوم پوست کندن نخودها به این ترتیب است که مقداری از نخودها را در لای یک پارچه تمیز ریخته وبا یک لیوان یا وسیله دیگرماساژ داده سپس نخودها را شسته تا پوست آنها جدا شود.
4. پیازها را خلال کرده و به رنگ طلایی سرخ میکنیم.
5. گوشتها را به همراه پیاز و نمک و زردچوبه و فلفل تفت میدهیم(زرد چوبه نسبت به بقیه غذاها بیشتر است)
6. به مواد آب اضافه کرده و اجازه میدهیم گوشت نیمپز شود.
7. بعد از نیم پز شدن گوشت, نخودهای پوست گرفته و لپه شده را به همراه مقادیر زیادی زعفران را اضافه کرده دوباره صبر میکنیم همگی پخته و جا بیفتد.
8. حدودا ۵۰ تا ۷۰ گرم روغن حیوانی را به مواد اضافه میکنیم.پیاز داغ فراوان درست میکنیم بهش زردچوبه میزنیم کمی تفت خورد کشمش پلویی رو اصافه میکنیم و بازم تفت میدیدم. و با گوشت مخلوط میکنیم من به پیاز و کشمش کمی دارچین هم میزنم.
9. میزان آب این خورش در نهایت به اندازه آبگوشت است.
10. آب خورش را در یک سینی ریخته و یک تکه نان تافتون را در آن انداخته و هر دو روی آن را آغشته میکنیم.
11. برای هر نفر یک تکه نان آغشته به خورش را به همراه مواد گوشتی در یک بشقاب میگذاریم.
12. نان را در یک بشقاب میگذارند. از مواد گوشتی( گوشت و نخود) وسط نان گذاشته نان را تا زده و به همراه بورانی و ترشی سرو میکنند
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#حلوا_مسقطی
مواد لازم:
معیار اندازه من همیشه لیوان دسته دار فرانسه هست آب ۳ لیوان نشاسته گل ۱ لیوان شکر ۱و نیم لیوان گلاب نصف لیوان روغن مایع نصف لیوان کره ۳۰ گرم خلال بادام نصف لیوان زعفران دم کرده غلیظ ۱ استکان
طرز تهیه:
یه لیوان نشاسته گل رو با یک و نیم لیوان آب مخلوط میکنیم تا نشاسته در آب حل شود یک و نیم لیوان شکر رو هم جدا در ظرف دیگر با یک و نیم لیوان آب مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا شکر حل شود نشاسته حل شده را از الک رد میکنیم به همراه آب و شکر داخل قابلمه میریزم روی گاز میزاریم با حرارت متوسط هم میزنیم تا به جوش بیاد با هم زن دستی یا قاشق چوبی این کار و انجام بدین خیلی بهتره تو این زمان اصلا از هم زدن دست برندارید چون خیلی حساسه زود گوله میشه وقتی به جوش اومد گلاب و زعفران و بهش اضافه میکنیم و دوباره هم میزنیم تا حلوا مسقطی خودش و جمع کنه این نکته خیلی مهمه که حرارت اصلا زیاد نباشه چون بوی خامی نشاسته از بین نمیره و بوی خامی میده پس حوصله به خرج بدین مدت زمانش هم کلا نیم ساعت الی ۴۰ دقیقه میباشد پس بازم تاکید میکنم اصلا از سر گاز کنار نرید با حوصله و حرارت کم حلوا رو هم بزنید بعد از اینکه حلوا یکم جمع شد روغن مایع و کرpه رو بهش اضافه میکنیم دوباره با حرارت کم هم میزنیم تا حالت کشدار پیدا کنه و غلیظ بشه در آخر هم خلال بادام و بهش اضافه میکنیم یکم که حرارت دید داخل ظرف مورد نظر و یکم چرب میکنیم یا مشما بندازید من داخل سینی ۲۵ در ۳۵ نایلون انداختم حلوا مسقطی و تا داغه داخل سینی ریختم گذاشتم یخچال حدودا ۲ ساعت تا خودش و خوب بگیره در آخر هم سلیقه خودتون برش بزنید و کنار خانواده نوش جان کنید برای شب های بلند پاییز و شب یلدا کنار خانواده عالیه انشالله درست کنید و لذتش و ببرید
@shirini71
#کیک_اسفناج 🍃🌱🍰🧁😋
بی نهایت خوشمزه ( به هیچ عنوان طعم اسفناج نمیده)
دستور برای دوستداران این کیک خوشمزه
اسفناج خرد شده و ریز شده ۱ پیمانه ( فقط برگ اسفناج) و موقع پیمانه کردن خوب فشرده کنید روی هم تا حجم اسفناج کم نشه
شکر ۱ پ
تخم مرغ ۳ عدد
روغن مایع ۳.۴ پیمانه
آبلیمو تازه ۱ ق غ
بکینگ پودر ۲ ق غ
وانیل ۱.۴ ق چ
نمک ۱.۴ ق چ
آرد ۲ پ
ابتدا اسفناج و روغن مایع و آبلیمو را در میکسر خوب مخلوط کنید تا یکدست بشه
بعد تخم مرغ و شکر و وانیل را بمدت ۵ دقیقه با دور تند همزن زده تا کرم رنگ و روشن شود
حالا مواد اسفناجی را به تخم مرغها افزوده و بمدت ۱ دقیقه دیگر بزنید
حالا ارد و بکینگ پودر و نمک را مخلوط کرده و سه بار الک کنید و طی سه مرحله به مواد افزوده و بعد ارام مخلوط کنید بصورت دورانی
در آخر ته قالب و دیواره ها را چرب کرده و کاغذ روغنی بندازید کف قالب بندازید و مواد را در قالب ریخته و در فر ۱۸۰ درجه بمدت ۴۰ یا تا موقعی که داخلش خلال دندان زدید تمیز بیرون بیاد . و بعد به طرز دلخواه تزیین کنید
@shirini71
#ژله_انار 🍮
مواد لازم :یک بسته ژله آلوورا و دانه انار
طرز تهیه :پودر ژله را در ۲ لیوان آب جوش حل کنید تا کاملا شفاف شود
سپس در ظرف مورد نظر چند قاشق ژله بریزید نیم ساعت در یخچال قرار دهید بعد یک لایه انار بریزید و یک قاشق ژله ومجددا در یخچال قرار دهید و بعد از نیم ساعت مراحل قبل را تکرار کنید تا ظرف شما پر شود
@shirini71