آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#دونات_آلمانی👇
۱ لیوان شیر ، ۴ لیوان ارد ، ۲ تخم مرغ،۶ق غ شکر، ۴ ق غ کره اب شده و از دما افتاده، ۲ونیم ق چ خمیر مایه
اول ارد را با یک سوم ق چایخوری نمک مخلوط میکنیم و۳ بار الک میکنیم و کنار میگذاریم از شیری که داشتیم وباید شیر گرم باید باشه
نصفشو با خمیر مایه وهمه شکر مخلوط میکنیم روشو میپوشونیم و۱۵ دقیقه کنار میگذاریم
بعد از اون زمان ارد رو توی ظرف میریزیم وداخل ارد رو گود میکنیم وخمیر مایه وتخم مرغ وکره و بقیه شیر رو میریزیم واروم ورز میدیم
اولین قلق این دونات توی ورز دادن هست باید خیلی اروم ورز بدیم
اصلا مشت نزنیم یا خمیرو چنگ نزنیم خیلی خمیر لطیفی هست
بعد درشو سلفون میکشیم میگذاریم ۲ ساعت جای گرم بمونه وروش یه پتو میندازیم
بعد از دوساعت خمیر رو به ارامی از کنارهای ظرف جمع میکنیم وخیلی اروم روهم میگذاریم اینم قلق دومش
بعد روی تخته کار ارد میپاشیم وخمیررو با وردنه باز میکنم دقت داشته باشید
باید خیلی اروم روی خمیر وردنه بکشید کلا خمیر نازنازیی هست بعد قالب میزنیم ومیگذاریم توی سینی که اردپاشی کردیم دوباره ۱۵ دقیقه بمونه
بعد روغن خوب داغ میکنیم وبعدزیرشو کم میکنم ولی اینقدر نباید کم باشه که روغن یخ کنه
بعد هر کدوم از دوناتارو که بر میداریم تا سرخ کنیم
باید آرد زیرشو خوب با برس بگیریم حتما
خیلی مهمه اینم قلق دیگش وبعد سرخ میکنیم
برای اینکه نرم بمونه ته یه قابلمه حوله روغن گیر میندازیم وهر کدوم که سرخ شد میگذاریم توی قابلمه ودرشم میگذاریم
والبته درش حتما باید یه پارچه باشه تا عرق نکنه وبریزه روی دونات ها باقی خمیر که مونده بعد از اینکه آرد اضافشو گرفتیم
دوباره ورزش میدیم ومیگذاریم ۱۰ دقیقه بمونه دوباره باز میکنیم وقالب میزنیم اینم یه قلق مهمه دیگش
#کرم 👇
۹۰ گرم آرد را با ۳ پیمانه شیر و ۲۰۰ گرم شکر
مخلوط میکنیم میگذاریم روی گاز با شعله کم ودائم هم میزنیم تا جوش بیاد
بعد زیرشو کمتر میکنیم میگذاریم تا غلیظ بشه بعد خاموش میکنیم و۲۵ گرم کره وکمی وانیل اضافه میکنیم
نکته اگه خواستید کرم بیرنگ باشه از آب بجای شیر استفاده کنید واگر نه از همون شیر البته من با این میزان کرم درست کردم زیاد اومد
میتونید نصف مواد استفاده کنید واینکه باید بگذارید کرم روی حرارت بمونه تا خوب بوی خامی آرد بره امیدوارم درست کنید ونوش جان کنید ولذت ببرید😉
ونیم ساعت میگذاریم تا خنک بشه کرم
بعد بریزید توی قیف وکنار هر کدوم ازپیراشکیها رو با چاقو کمی سوراخ کنید وسرقیفو از اونجا وارد پیراشکی کنید وکرم بزنید
من این کارو کردم وبعد اونجایی روکه باچاقو باز کرده بودم
کمی با دست ازکرم زدم روش وتوی خلال پسته زدم تا مشخص نشه
میتونید باچاقو هم از وسط کمی برش بدید وباقی کرم بمالید روش و
روشو پودر قند زدم وروی دونات ها رو هم میتونید کرموبریزید
توی مشما فریزر وسرشو کمی سوراخ کردم وریختم روی دونات
قطر دونات باید بین ۱ تا ۱ونیم باشه
یعنی از یه بند انگشت کمتر واینکه سریع توی روغن سرخ میشه وداخلش هم عالی میپزه با اینکه زمان کمی سرخ میشه
@shirini71
#نیمرو_تره
مواد لازم:
تره کوهی یا تره ی معمولی:۱دسته کوچیک
تخم مرغ محلی:۲عدد
نمک و فلفل
کره ی محلی
کمی زردچوبه در صورت تمایل
طرز تهیه:
تره ها رو پاک کنیبن
خوب بشورین.
خرد کنیبن،
با کره و نمک و کمی زردچوبه تفت بدین.
تخم مرغ ها رو لت بزنیبن.
روی تره ها بریزین و بزارین خودش رو بگیره
@shirini71
زمستون که میرسه من هر روز دلم میخواد سوپ بخورم 🙄 این سوپ خیلی سادست و زود هم آماده میشه ، طعم دلچسبی هم داره 😍
میتونید با توجه به مواد دم دستتون سبزیجاتش رو کم و زیاد کنید 😘
#سوپ_پاستا
#سوپ_ماکارانی
.
مواد لازم:
.✔️پیاز. ۱عدد
.✔️فلفل دلمه. ۱عدد
.✔️هویج. ۲عدد
.✔️نخود سبز. ۱/۲ پیمانه
.✔️گوجه. ۴عدد
.✔️سیب زمینی. ۱عدد
.✔️پاستا جودوسر. ۱/۲ پیمانه
.✔️ادویه ( نمک، فلفل سیاه، زردچوبه، پاپریکا، زنجبیل، کاری)
.
پیاز رو نگینی میکنیم و تفت میدیم، سبک که شد فلفل دلمه نگینی و هویج حلقه ای رو اضافه میکنیم و تفت میدیم تا پیازها طلایی بشه.
ادویه ها رو اضافه میکنیم و یک دقیقه سرخ میکنیم.
گوجه ها رو داخل غذاساز پوره میکنیم و با دو پیمانه آب به موادمون اضافه میکنیم .
نخود سبز رو اضافه میکنیم و درش رو میذاریم با شعله ی متوسط نیم ساعت بپزه .
بعد از نیم ساعت سیب زمینی رو مکعبی درشت خرد میکنیم و اضافه میکنیم و اجازه میدیم یه ربع دیگه بپزه.
پاستاها رو اضافه میکنیم و اجازه میدیم بیست دقیقه دیگه بمونه تا نرم بشن و حسابی جا بیفته.
.
زمان سرو هم از روغن زیتون، لیمو ترش و جعفری خرد شده استفاده میکنیم .
@shirini71
#سوپ_پاستا
پاستا فرمی ( ریز باشه بهتره ) یک لیوان ، نخود پخته یک لیوان ، گوشت چرخ کرده 150 گرم + یه پیاز کوچک رنده شده + نمک و فلفل سیاه ، پیاز یک عدد متوسط ، سیر رنده شده 3_4 حبه ( در صورت تمایل )ماست دو سه لیوان ، تخم مرغ یک عدد ، آرد یه قاشق غذاخوری ، نعناداغ برا تزیین .
.
گوشت و نمک و فلفل سیاه و پیاز رنده شده رو باهم ترکیب میکنیم و قلقلی های خیلی ریز درست میکنیم ( یه خورده درشت تر از نخود )پیاز و نگینی خرد میکنیم و با کمی کره تفت میدیم و گوشت قلقلی هارو هم اضافه میکنیم و با هم سرخ میکنیم و آخر کار سیر رنده شده رو اضافه میکنیم و یه تفت مختصر میدیم و چهار لیوان آب اضافه میکنیم به اضافه ی پاستا یا همون ماکارونی فرمی .. در قابلمه رو میذاریم تا ریز ریز بجوشه و ماکارونیا بپزن .. ماست و آرد و تخم مرغ و با هم ترکیب میکنیم و کمی میزنیم تا صاف و یکدست بشه .. یکی دو ملاقه از سوپ قابلمه به ماست اضافه میکنیم و مخلوط میکنیم تا ماست تقریبا هم دمای سوپ بشه و بعد محتویات ماست و به داخل قابلمه اضافه میکنیم و همچنین نخود پخته ( احتمالا فریز شده )و هم میزنیم تا به جوش بیاد و چند دقیقه که بجوشه سوپ آماده ست .
@shirini71
🍜 #سوپ_پاستاوحبوبات 🍜
🔸موادی که لازیم داریم:
2 قاشق چایخوری روغن زیتون
½ فنجان پیاز خرد شده (قطعات کوچک)
1 و ½ فنجان آب
1 و ½ فنجان آب مرغ
½ قاشق چایخوری زیره سبز
¼ قاشق چایخوری دارچین
¼ قاشق چایخوری فلفل سیاه
1 قوطی کنسرو لوبیا یا نخود (بدون آب)
2 عدد گوجهفرنگی خرد شده (قطعات کوچک)
½ فنجان پاستای دیتالین (ماکارونی لولهای کوچک)
2 قاشق چایخوری جعفری خرد شده
.
🔸وسایلی که لازیم داریم:
قاشق و فنجان برای اندازهگیری
چاقو برای خرد کردن
یک قابلمه مناسب
.
🔸کارهایی که باید انجام دهیم:
1. روغن زیتون را در قابلمه بریزید
2. پیاز را در روغن تفت دهید تا طلایی شود
3. آب و ۶ مواد بعدی را به آن اضافه کنید
4. وقتی آب جوش آمد شعله را کمتر کنید، در قابلمه را بگذارید و اجازه دهید ۵ دقیقه بجوشد
5. پاستا را اضافه کنید و حدود ۱۰ دقیقه مواد را بپزید ( یا تا زمانی که پاستا بپزد)
6. جعفری را اضافه کنید
7. نوش جان!
╭┄✵🍳🥘🍲🥣🥮✵┄╮
@shirini71
اگه تا حالا سوپ پاستا رو امتحان نکردید, حتما" درست کنید فوق العاده خوشمزه میشه, از انواع پاستا ریز و درشت می تونید استفاده کنید کاملا" سلیقه اییه
همون سوپهای ساده ای که درست میکنید اگه لعاب کافی نداره می تونید کمی پاستا توش بریزیید عالی میشه👌
هم می تونه پیشغذای مهمونی باشه هم یه وعده غذای رژیمی
👧👶👧👶به بچه های بالای 9 ماه هم می تونید از این سوپ بدید
#غذای_کودک
#پیشغذا
#غذای_رژیمی
#سوپ_ماکارانی
#سوپ_پاستا🌽🍅🥕🍖🍗🥩🍲🍵🍵👆