آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#ترشی_مخلوط
شامل گل کلم، کرفس، سیب زمینی ترشی، هویج، سیر و کمی سبزی ترشی(نعنا، جعفری، مرزه، ترخون، پونه) و فلفل هست. همه رو به اندازه دلخواه خرد کرده و شسته و روش نمک پاشیده یه شب تا صبح بگذارید بمونه تا کاملا خشک بشه. بعد باهم مخلوط کرده. ادویه ترشی، تخم گشنیز، سیاه دونه، زردچوبه و نمک زده. کمی سبزی اضافه کرده و بریزید توی ظرف لابلاش فلفل هم گذاشته و روش سرکه ریخته. توی سرکه هم کمی نمک و زرچوبه بزنید.
#ترشی_مخلوط_قرمز
مقداری از همون ترشی مخلوط رو توی ظرف جدا ریخته که علاوه بر سرکه، کمی آب لبو هم توش ریخته. (میتونید کلم بنفش هم اضافه کنید)
اون #ترشی ریز !
هم ترکیب فلفل دلمه، هویج، کرفس، گل کلم و کلم بنفش هست. همه رو شسته و گذاشته کاملا خشک بشه. بعد توی خردکن ریز کرده و مخلوط کنید و ادویه ترشی و نمک زده و ریخته تو ظرف فلفل هم لابلاش گذاشته و سرکه ریخته روش. (👈این ترشی رو باید تو یخچال نگه دارید و زودتر مصرف کنید)
#بادمجون_زالک یا #ترشی_بادمجون_شکم_پر
اول بادمجونا رو شستم و لبه های کلاهش رو مرتب کرده. روش یه برش زده و توی ظرف چیده. روش نمک پاشیده و میگذارید یه روز کامل بمونه تا به آب بیفته. بعد نصف استکان آب هم اضافه کرده و گذاشته روی شعله کم، درشو گذاشته و گذاشته کمی بپزه. پشت و رو هم کرده تا یکدست بشه. بعد ریخته تو آبکش تا کاملا آبش رو بده. سبزی ترشی و چند تا سیر کامل رو توی خردکن خرد کرده و لای بادمجونا گذاشته. افقی توی ظرف چیدم و روش به آرومی سرکه ریختخ. لابلاشون فلفل هم گذاشته.
بهتره سبزی این ترشی از سبزی های محلی شمال هم باشه .
#ترشی_لبو
اول چغندرها رو خوووب شسته و بدون اینکه پوست یا سر و تهش رو بگیرم، بریزید توی آب و گذاشته تا وقتی که سه چهارم پختش کامل بشه. زیاد نپزید که له میشه. بعد سر و تهش رو زده و پوستش با دست راحت جدا میشه. بعد به شکل دلخواه برش زده و بریزید توی شیشه. به سرکه هم نمک زده و همراه مقداری آب لبو روش ریخته.
🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#تهچین_قالبی
#مرغ_مجلسی
اول ازهمه مرغ کاملا تمیز میشوریم تالیزی های مرغ ازبین بره، میزاریم مرغ کاملا آبش بره بعدمرغ بازردچوبه نمک مزه دارمیکنم،2تا پیاز بزرگ خلالی میکنم باروغن تفت میدم تیکهای مرغ اضافه میکنم میذارم سرخ بشن زردچوبه فلفل ادویه هم میزنم لابلای مرغم فلفل دلمه وهویج به دلخواه میذارم زعفرون دم کرده آخرسر اضافه میکنم ویک لیوان اب اضافه میکنم .یکم که گذشت یه قاشق رب حسابی تفت میدم بهش نمک میزنم و به مرغم اضافه میکنم و میذارم جابیفته تا آب مرغ حالت سس بشه شمامیتونید به دلخواه آلو هم اضافه کنید .
🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜🌿🍜
@shirini71
آشپزی و شیرینی مرضیه بانو
#شيريني _سپهسالاری
آرد سفید...400گرم
آرد برنج....200گرم
روغن جامد_140 گرم
کره_100
روغن مایع _30 گرم
آب _از نصف لیوان کمتر
ماست _نصف لیوان
پودر شکر_200گرم
تخم مرغ _2 عدد
عسل یا شربت بار_1قاشق غذاخوری
زنجبیل_نصف قاشق چایخوری
هل _یک قاشق غذاخوری
بکینپودر _یک قاشق چایخوری پر
وانیل _کمی
زعفران_ دمکرده بدخواه
اول بکینپودر و هل و زنجبیل رو با آردها مخلوط کرده بعد الک کنید. بعد با روغن جامدحسابی با همزن برقی هم بزنید یا ورز بدید( با دور متوسط همزن) این مرحله از کارخیلی مهمه .من این مرحله روبادور متوسط همزن انجام دادم.( باید خیلی خوب ورز یا هم بزنید این خیلی تاثیر داره تو بافت شیرینی) باید روغن جامد کاملا جذب آرد بشه. بعد روغن مایع را اضافه میکنیم و ورز میدهیم تا حالت خمیری به خود بگیرد.
بعد بقیه مواد مثل شکر، ماست، آب، تخم مرغ وانیل، زعفران رو باهم مخلوط کرده و با همزن خیلی کم در حد مخلوط شدن بزنید( اگه دیدین ماست دون دون شده مواد رو از صافی رد کنید) بعد به مواد خمیری اضافه کنید. و با دور کند همزن مخلوط کنید فقط در حد مخلوط شدن بزنید. (این خمیر یکم چسبده هس آرد اضافه نکنید.)
بعد خمیر را درقیف با ماسوره ساده (یا بدون ماسوره) ریخته ودرسینی با فاصله کافی به اندازه یک گردو یا نارنگی قرار داده ونیم ساعت استراحت بدین.
مهر رو یکم خیس کنید بعد روشو مهر بزنید اینکار بخاطر اینکه شیرینی راحتر مهر زده بشه.بعد بازرده تخم مرغ وشربت بار وزعفران رومال کنید وبا خرفه یا پودر پسته تزیین کرده ودرفر گرم باحرارت 170 درجه به مدت 20 دقیقه بزارید بپزن البته حرارت فرها فرق میکنه حتما چک کنید
بعد آخر پخت گریل رو روشن کنید تا روی شیرینها طلایی بشه
@shirini71