#خشک_کردن_فلفل 👇
چندتا نكته براى خشك كردن فلفل
فلفلايى كه انتخاب ميكنيد بهتره كه رسيده و يك رنگ باشه
.از فلفل هایی كه سوراخ يا لكه دارن استفاده نكنيد.
براى خشك كردن فلفلاى خوشگلمون يه نخ و سوزن بر ميداريم و سوزن رو از ساقه و فلفل ها رد ميكنيم، بهتره فلفل ها رو نزديك به هم قرار بديد.
بعد بند فلفلى رو يه جايى تو آشپزخونه يا هرجاى ديگه آويزون ميكنيم
براى خشك كردنش هم اگه تو هواى آزاد ميخوايد آويزون كنيد فقط تو آب هواى خشك ميشه اين كارو كرد چون تو هواى مرطوب و شرجى فلفلاى شما نرم ميشه و غير قابل استفاده.
براى آسياب كردنشون هم فقط كافيه ساقه و دونه هاى فلفل رو جدا كنيد و باقيش رو آسياب كنيد.
من از فلفل های تند سبز استفاده کردم که وقتی دارن خشک میشن قرمز شدن 😊
@sofrebanovanbeheshti
#حلوای_زعفرانی👇
( تقریبا دستور خودمه که مخلوط چند دستور حلواس)
۱و نیم لیوان آرد، ۱لیوان شکر
(من برای دو تا دیس آرکوپال گرد ۴و نیم لیوان آرد و۳لیوان شکر استفاده کردم)
آب اندازه ش تقریبا چشمیه
یعنی شکر رو داخل ظرفی که میخوایم شربت درست کنیم میریزیم و به قدری آب میریزیم روش که اندازه نیم بند انگشت روش آب باشه(بدون هم زدن)
بعد روی شعله میزاریم و هم میزنیم گرم که شد زعفرون رو اضافه میکنیم،فقط یک قل که زد خاموش میکنیم وگلاب را اضافه میکنیم و میگذاریم سرد بشه.
بعد آرد رو تفت داده به اندازه ی دلخواه، الک میکنیم روغن میریزم روغن باید کل آرد روپوشش بده وروان بشه. کمی که با روغن هم تفت دادیم
یک سوم استکان آب خنک( آب شیر)داخلش میریزیم و سریع شربت کاملا خنک شده رو میریزیم و شعله رو خاموش کرده و مدام هم میزنیم
اونقدر هم میزنیم تا حلوا به غلظت مناسب برسه و به راحتی و بدون از هم پاشیدن گوله بشه.
بعد تا زمانی که کمی خنک بشه و بتونیم داخل ظرف بکشیم درب قابلمه رو میبندیم.
نکته؛ اگه حلوا متخلخل بود وکمی نوچ به نظر میرسید نشانه ی این است که آبی که در شربت ریخته اید کم بوده و احتمالا کمتر از بند انگشت بوده( فعلا کمی به حلوا گلاب اضافه کنید اما برای حلواهای بعدی اندازه ی دقیق آب دستتان می آید😄)
اگر زیادی سفت بود و سنگین نشانه ی زیاد بودن آب است
@sofrebanovanbeheshti
سفره بانـوان بهشتـی
به نام خدای روزی دهنده لینک ابرگروه آشپزی بانوان بهشتی👇 با رویکرد طبخ اسلامی https://eitaa.com/jo
میانبر ابتدای کانال و لینک گروه
خبرگزاری حوزه :
زائران و مجاوران حرم #بانوی_کرامت حضرت معصومه سلام الله علیها برای دریافت فیش غذای تبرکی ثبتنام کنند👇👇👇👇👇
http://hawzahnews.com/mobile/mobiledetail/News/470150/3
💠 #گلاب_درمانی😍
✍ با گلاب #زیبا بمانید
👌 #گلاب می تواند باعث خنکی، نرمی و صافی پوست های حساس و تحریک شده گردد، پوست های چرب را پاکسازی کرده و به تعادل برساند. گلاب می تواند پوست های معمولی را احیا کرده و به آنها جوانی و زیبایی ببخشد .
👈 گلاب به دلیل دارا بودن آنتی اکسیدان ها و ویتامین های گوناگون، می تواند از بروز علایم #پیری پیشگیری کرده و پوست را تغذیه کند. گلاب دارای خواص ضد عفونی کننده طبیعی، ضد التهابی و ضد باکتری نیز می باشد
📩 برای بهرمندی از مواهب بی نظیر گلاب، هر شب قبل از خواب مقداری گلاب را با آبفشان به صورت و پوست خود بیفشانید. همچنین نوشیدن شربت گلاب و عسل موجب طراوت بدن و دفع سموم از بدن می گردد.
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺
#ادویه پرکاربرد
#نمک / شور / پرکاربرد در طبخ انواع غذا، شیرینی و ترشی جات
#فلفل_قرمز / طعم تند / چاشنی انواع گوشت و ماهی و مرغ، سوپ و دیپ و خوراکها و ساندویچ و کوکو و خورشت
#فلفل_سیاه / تند و کمی شیرین / در تهیه انواع غذا، خوراک، خورش، کوکو و سس سالاد
#فلفل_پاپریکا / شیرین و تند و کمی تلخ / تهیه دیپ ها، ماهی، سالادها، سوپ، خوراک های گوشتی
#ریحان / کمی شیرین با طعم و بوی تند و تیز / غذاهای ایتالیایی و مدیترانه ای و پخت مرغ، تخم مرغ، ماهی، پاستا
#برگ_بو / عطر و طعم تند و تیز / انواع گوشت، سوسیس، سوپ، خوراک و غذای گیاهی
#تخم_گشنیز / خوش عطر و طعم و کمی تند / غذاهای ایتالیایی، آمریکایی و مکزیکی مانند ماهی، برنج، سالادها و سس ها
#دارچین / عطر و طعم عالی / انواع کیک و شیرینی، نوشیدنی های داغ، پلوها و کوکوها
#زیره / طعم تند و کمی تلخ / پخت غذاهای خاورمیانه، آسیایی، مدیترانه ای، انواع ماهی، گوشت، خوراک، پلوی مخلوط، ترشی
#تخم_رازیانه / طعم مطبوع و کمی تند / پخت نان ها، غذاهای دارای ماهی، سوسیس، سوپ و غذاهای ایتالیایی
#زنجبیل / طعم تند و کمی شیرین / پخت غذاهای چینی، ژاپنی و هندی، کیک، شیرینی، بیسکویت و بعضی خوراکها
#رزماری / طعمی شیرین و نزدیک به لیمو / تهیه کاسرول، ماهی و گوشت قرمز و سوپ و سالادها و غذاهای دارای سیب زمینی
#زعفران / بسیار خوش عطر و طعم و کمی هم تند / پخت برنج، کیک و نان و شیرینی و انواع خوراک و دسر و خورش و سس
#زردچوبه / کمی تند و تلخ با عطر فوق العاده / غذاهای هندی و ایرانی، غذاهای گوشتی و خوراک ها
#دانه_خردل / مزه تند و تیز / غذاهای گوشتی و تهیه سس ها و ساندویچ ها
#جوزهندی / گرم و تند و تیز و معطر / پخت کیک و شیرینی، آبگوشت و قاطی پلو و سوسیس و کالباس، لوبیا پلو، خورش قیمه
#آویشن / طعم فوق العاده و بسیار خوشبو و خوش عطر و کمی تند و تیز / پخت ماهی، گوشت و غذاهای حاوی گوجه فرنگی، غذاهای یونانی، ایتالیایی و مکزیکی، پیتزا و لازانیا و غذاهایی از این قبیل
#هل / خوشبو و معطر / کیک و شیرینی جات، در غذاهای هندی و عربی و ایرانی
#کاری / عطر و بوی منحصر به فرد / غذاهای هندی، مايه ماكارونی، لوبيا پلو، كتلت، انواع خوراک گوشت و مرغ، پلوی كاری، پلوی يونانی، خوراک كدو و بادنجان، خورش باميه، انواع قليه
#پونه_کوهی / کمی تند و شیرین / آشپزی ایتالیایی و یونانی / مزه دار کردن گوشت و ماهی و پخت پیتزا و پاستا و املت و آش
#پودر_سیر / طعم تند و مطبوع / خوش طعم کردن گوشت، مرغ، ماهی، خورشت، سوخاری ها، خوراک، سس
باسلوق
نشاسته ۲ پیمانه
شکر سه پیمانه
وانیل نصف قاشق چای خوری
گلاب یک پیمانه
پودر ژلاتین ۲ قاشق غذاخوری
گلوکز ۲۵۰ گرم
آب ۴ پیمانه
کره ۵۰ گرم
جوهر لیمو یک قاشق چایخوری
پودر نارگیل به مقدار لازم
مغز گردو به مقدار لازم
طرز تهیه باسلوق یا راحت الحلقوم
ابتدا نشاسته را در لیوان آب سرد مخلوط میکنیم و از صافی رد میکنیم و می گذاریم ۱۰ تا ۱۵ دقیقه بماند.
شکر را در دو لیوان آب روی حرارت خوب به هم میزنیم تا شکر حل شود سپس حرارت را زیاد میکنیم تا آب به جوش بیاید و هنگامی که آب به جوش آمد شعله را کم می کنیم.
حالا جوهر لیمو را با یک قاشق غذاخوری آب مخلوط میکنیم و آن را توی مخلوط آب و شکر میریزیم بعد از ۵ دقیقه نشاسته و آب رو که کنار گذاشته بودیم توی مخلوط قابلمه می ریزیم و مرتب با قاشق چوبی و با حرارت زیاد هم می زنیم.
پودر ژلاتین را با هشت قاشق غذاخوری آب سرد روی حرارت هم میزنیم تا ژلاتین در آب حل شود. سپس این مخلوط را به شربتی که درست کرده بودیم اضافه میکنیم. همچنان هم زدن را ادامه میدهیم. بعد از چهل دقیقه پودر گلوکز را اضافه می کنیم.
در طول یک ساعت هم زدن، در سه مرحله گلاب را به مخلوط اضافه می کنیم و هم زدن را ادامه میدهیم. در آخرین مرحله ریختن گلاب، وانیل و کره را هم به آن اضافه می کنیم و پس از پانزده دقیقه مخلوط باسلوق آماده است. سفتی مخلوط باید مثل حلوا باشد.
مخلوط آماده شده را روی یک کاغذ روغنی یا فویل آلومینیوم پهن کنید. برای جلوگیری از چسبیدن باسلوق به فایل یا کاغذ روغنی می توانید از پودر نارگیل استفاده کنید. همچنین اگر می خواهید باسلوق های مغزدار باشد مغز گردو را قبل از ریختن باسلوق روی کاغذ روی آن بچینید.
برای درست کردن باسلوق لولهای می توانید باسلوق درست شده را همراه با کاغذ روغنی لوله کنید.
@sofrebanovanbeheshti
#جامبو_شلز_گرم👇
دوتا پیاز بزرگ رو در پیاز خرد کن ریز کرده و سرخ به همراه گوشت چرخ کرده فراوون ، فلفل دلمه ای ریز، ادویه کاری واویشن فلفل قرمز نمک زردچوبه ورب وزعفران
شلز ها ،که نوعی ماکارونی لقمه ای هستن ، رو، 10دقیقه در آب جوشانده و آبکشی میکنیم
ازمواد داخلش ریخته، و پنیر پیتزا روی آنها ریخته ودر فر گریل روشن کرده طلایی بشه
فقط دقت کنید نسوزه ، باید بالای سرش باشید
وباسس تند سرو بشه
@sofrebanovanbeheshti
۱ چیز خوشمزه و خوشگل
#بیسکویت_شکلاتی👇
#شب_یلدا
بیسکویت پتی بور و چوب شور کاکائو بن ماری کردم زدم بعد هم با هر چی خواستید تزیین کنید
خیلی قشنگ و شیک بود همه خیلی خوششون اومد برای مهمونی
برای شب یلدا عالیه
@sofrebanovanbeheshti
#باسلوق_با_شیره_انگور👇
یک پیمانه نشاسته با دوونیم پیمانه آب (همون آب شیر ریختم)کمی مخلوط کردم بعد یه پیمانه شیره انگور ریختم دوباره مخلوط کردم بعد روی شعله کم گذاشتم وهمش هم زدم تا وقتی حالت فرنی سفت شد نصف پیمانه گلاب وکمی هل ریختم مخلوط کردم روی شعله کم شعله پخش کن ودم کنی گذاشتم و تا بیست دقیقه وهر دوسه دقیقه یک بار هم میزدم بعد شعله رو خاموش کردم وهمون داغ داغ ریختم توی قالب وبعد گذاشتم یخچال
@sofrebanovanbeheshti
#میکادو👇
ارد ۱ پیمانه،
پودر قند ۱ پیمانه،
کاکایو ۲ ق غذاخوری ،
روغن به اندازه لازم،
کره به دلخواه
ارد نخودچی دوسوم پیمانه،
پودر بادام ۳ ق غذاخوری ،
پودرهل نصف ق مرباخوری
اول ارد رو کمی تفت میدیم تا بوی خامیش گرفته بشه بعد ارد نخودچی رو اضاف میکنیم ۱۰ دقیقه تفت میدیم وبعد از روی گاز بر میداریم
از صافی رد میکنیم و دوباره روی گاز میگذاریم وروغن وکره رو اضافه میکنیم تا جایی که شل بشه
بعد (پودر بادام رو من خودم اضافه کردم توی دستور نبود همین طور ارد نخودچی رو ) کاکائو وپودر بادام وپودر هل رو اضافه میکنیم واز روی گاز برمیداریم وپودر قند رو اضافه میکنیم
البته میتونید پودر قند رو کمی بیشتر یا کمتر کنید بستگی به ذایقه خودتون داره وبعد هم میزنیم تا داغ هست باید روی نون میکادو بریزیم وروی اولین نون میریزیم با پشت قاشق صاف میکنیم بعد نون بعدی همینطور تا مایه تموم بشه
بعد که تمام شد یه دستمال روش میندازیم ویه چیز تقریبا سنگین میگذاریم روش
۱ ساعت بمونه وبعد برش میزنیم ومیتونید از شکلات اب شده برای تزیین روش استفاده کنید
@sofrebanovanbeheshti
#مارمالاد_زردک👇
زردکهارو رنده ریز کنید،یک ونیم برابرش شکر بریزید.
کمی آب بریزید.
بگذارید رو گاز،بعد جوش اومدن،تا نیم ساعت سه ربع در ظرف رو بگذارید.
وقتی خوب پخته شد،یک ساشه ژلاتین حلال که قبلا بن ماری کردید و کمی گلاب توش بریزید،بعد نیم ساعت خاموشش کنید.
برای توی شیرینی و نون خیلی سالم و مقویه.
زردکهای من حدود هفتصدگرم بود و تقریبا دوبرابرش شکرقهوه ای ریختم.
حدود یکساعت هم پختش زمان برد.
برای این مقدار زردک یه ساشه(دوقاشق غذاخوری سرپر) پودژلاتین،یا سه قاشق غذاخوری کافیه.
#مربای_زرشک👇
زرشک تازه،
شکر :هر چقدر زرشک بود،دوبرابرش شکر بریزید.
بگذارید زرشک و شکر تو ظرف دربسته چندساعت بمونه ترجیحا تو یخچال.
بعد بار بگذارید تا به غلظت دلخواه برسه.
زیاد هم نزنید تا زرشکها له نشه.
@sofrebanovanbeheshti
#کاچی👇
به هر قاشق آرد گندم دو قاشق شکر یا پودر نبات نیاز دارید
به همین ترتیب زیادش کنید
هر یه قاشق آرد تقریبا یه کاسه ماست خوری کاچی میشه
پس اندازه دستتون اومد
اول آرد رو با کره یا روغن که ترجیحا کره هست تفت دهید ،، باید کمی رقیق باشه ،، بعد که بوی آرد بلند شد و کمی قهوه ای شد بگذارید کنار تا از حرارت کاسته بشه
تو این فاصله آب رو جوش بیارید و وقتی که آرد از حرارت افتاد آب جوش رو کم کم به آرد اضافه کنید به حدی که کاملا با آرد مخلوط بشه
فقط سریع هم بزنید که گلوله نشود
بعد دوباره بگذارید رو حرارت و همین طور مدام هم بزنید اگه احساس کردید داره سفت میشه بازم بهش آب اضافه کنید
یه چیزی شبیه فرنی میشه
بعد شکر یا پودر نبات رو اضافه کنید و خوب مخلوط کنید تا شکر یا پودر نبات حل شود
بعد زیرشو کم کنید تا خوب جا بیفته در انتها بهش
عرق هل، زعفران دم کرده اضافه کنید و دوباره بزارید یه مقدار بجوشد و در پایان گلاب بهش بزنید و خاموش کنید
آمادس
🔆 ما برای خانومی که زایمان کرده چند تا چیز دیگه هم اضافه میکنیم
🔆 موقعی که آرد رو تفت دادیم و کمی قهوهای شد یک قاشق مرباخوری زردچوبه و یک قاشق مرباخوری چهار زیره بهش اضافه میکنیم و کمی تفت میدیم بعد آب رو اضافه میکنیم
🔆 یه نکته اینکه اصلا طعم زردچوبه رو احساس نمیکنید و مزه بدی نمیده بلکه هم خوش رنگ میشه و بسیار هم مفید هست
@sofrebanovanbeheshti
💫 پیامبر اکرم (ص) می فرمایند:
✍ ای علی!غذای خود را با نمک (طبیعی) 🌯 آغاز کن چرا که در نمک درمان هفتاد درد است:
❌ دیوانگی
❌ خوره
❌ پیسی
❌ گلودرد
❌ دنداندرد
❌ دل درد
📚 منبع: وسائلالشیعة ج۲۴،ص ۴۰۶
🌺 @sofrebanovanbeheshti 🌺