#نان_شیرمال_وانیلی
(ابداع خودم)
2 قاشق چایخوری خمیر مایه و 2 قاشق چایخوری شکر را با 1 لیوان شیر مخلوط و کنار گذاشتم تا عمل بیاد
حدود 4 لیوان آرد رو الک کردم؛شیر رو توی کاسه گود ریختم و زرد چوبه و زنجفیل و نصف لیوان روغن مایع و 1 قاشق چایخوری وانیل و 1 لیوان شکر رو بهش اضافه کردم آرد رو کم کم اضافه و با لیسک مخلوط کردم تا وقتی خمیر نسبتا سنگین شد از این به بعد با دست ورز دادم خمیر نرم و لطیفیه نباید بیش از حد آرد بزنیم که سفت بشه حدود 10 دقیقه خمیر رو ورز دادم و روشو پوشوندم یک جای گرم (زیر پتو کوچولو)استراحتش دادم تا حجمش دوبرابر شد؛
پف خمیر رو با ورز دادن گرفتم و به گوله های کوچیک تقسیم کردم بعد به شکلای مختلف خمیر رو پیچیدم و رومال زرده و کره زدم تو فر از قبل گرم شده با دمای 180 به مدت30تا 40 دقیقه پختم دمای فرها فرق داره همین که نان طلایی بشه آماده است امیدوارم درست کنین و لذت ببرین😊
این دستور برا تعداد کمه☺
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#مربا_زرشک
🍜طرز تهیه
برای تهیه این مربا 250 گرم زرشک تازه پاک کرده و شسته شده و 500 گرم شکر و 1 لیوان آب و 1 قاشق غذاخوری گلاب و نوک قاشق وانیل لازمه.
شکر و آب را در قابلمه ریخته و 1 ربع بگذارید بجوشه بعد زرشک رو به شهد اضافه کنید وانیل و گلاب رو ریخته و اجازه بدین حدود 1 ربع دیگه بجوشه تا حدی که مربا قوام بیاد.
مراقب باشین این مربا زیاد نجوشه چون کاراملی و بد رنگ میشه.
🌟توصیه میشه تا زرشک تازه موجوده این مربای خوشمزه رو درست کرده و اهل خونه رو خوشحال کنید.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#آش_جو👇
حبوبات شامل
1لیوان جو پوست کنده.
لوبیا قرمز
نخود.
عدس
از هرکدام یک مشت
دوتاقاشق برنج
من لوبیا سفیدم میریزم
1کیلو سبزی آش.
همه ی حبوباتو به علاوه سبزی میگذاریم میپزه..
پیازداغم میریزیم توش...
نمک وزردچوبه وفلفل سیاهم میزنیم
بعد آخراش مقداری کشک وماست قشنگ هم میزنی میریزی داخل آش یه قل بزنه.
بعد میکشید تو ظرف با نعنا داغ و سیر داغ وپیاز داغ تزیین میکنید.
من توش سیر نریختم
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#کیک_فنجونی_سویق👇
سویق ۴قاشق
شیره/سه شیره ۴قاشق
بکینگ پودر ۱ق چایخوری
روغن زیتون/کنجد ۳ق
شیر ۵ق
تخم مرغ ۱عدد
سویق و بکینگ پودر را مخلوط کرده.
بعد شیره اضافه کرده بعد از مخلوط شدن تخم مرغ اضافه میکنید و خوب مخلوط میکنید.
بعد روغن و شیر رو اضافه کرده و خوب با چنگال همزده تا کاملا یکدست شود.
لیوان ها رو چرب کرده تا نصف لیوان ها مواد ریخته بشه.
لیوان ها رو در قابلمه ای که آب جوشیده قرار داده(آب تا نصف لیوان ها بشه)در ظرف رو با دمکنی بگذارید.
یک ربع زمان پخت و ده دقیقه استراحت سپس از قابلمه در بیارید.
-اگر بوی روغن زیتون دوست نداشتید میتونید از کنجد یا ... استفاده کنید.
من چون برای بچه هام درست کردم هنوز نمیتونن بگن من دوست ندارم😅 از زیتون استفاده کردم.
-میتونین به جای لیوان از هر قالبی استفاده کنید.
من از قالب کیک یزدی استفاده کردم☺
🆔 @sofrebanovanbeheshti
کلیچه (همون کلوچه ی خودمون که اسمش به عربی این میشه)
.
.
مواد خمیر👇 :
.
آرد سه پیمانه
.
روغن جامد یک پیمانه
.
وانیل یک قاشق غذاخوری
.
بیکینگ پودر یک قاشق غذاخوری
.
زیره سبز پودر شده و هل پودر شده مقداری(مقدار ان سلیقه ای است)
.
ماست شیرین چند قاشق(ماست دلخواه است.برای نرمتر شدن خمیر.
میتوانیم آنرا حذف کنیم)
.
شیر به مقدار لازم(مقداری که خمیر خوبی به دست آوریم)
.
.
مواد میانی 👇 :
.
خرما بدون هسته
.
کمی روغن
.
گردو خرد شده
.
پودر هل و دارچین و پودر زیره
.
.
ابتدا خمیر را آماده میکنیم.
آرد را الک میکنیم و به آن بیکینگ پودر و هل و زیره را اضافه می کنیم و خوب مخلوط میکنیم و روغن جامد که در حرارت اتاق آب شده و یا کره را اضافه میکنیم.
.
با دست البته با سرانگشتان خوب ورزش میدهیم و حالا شیر را کم کم اضافه میکنیم و ماست را.
تا جایی که خمیر خوب و یکدستی داشته باشیم. این خمیر را با نایلون میپوشانیم و یک ساعت در جای گرم نگه میداریم.
.
مواد میانی را آماده میکنیم. روغن را در تابه میریزیم و خرما را به آن اضافه میکنیم و
خوب هم میزنیم تا خرما له شود.
پودر هل و زیره و دارچین و گردو را به آن اضافه میکنیم و شعله را خاموش میکنیم.
.
حالا میتوانیم کلوچه را به شکلهای مختلفی درست کنیم.
این روش خیلی ساده است.
خمیر را مستطیلی باز میکنیم و خرما را به صورت طولی در وسط خمیر قرار میدهیم و خمیر را از دو طرف روی خرما می آوریم.
.
بعد برش میدهیم و روی کلوچه را با کنجد تزیین میکنیم.
البته من اول فرچه را آغشته به تخم مرغ میکنم و روی کلوچه قرار میدهم و سپس کنجد بوداده میپاشم
حالا در فر قرار میدهیم.
ابتدا شعله ی پایین فر.
سپس وقتی پایین کلوچه ها پخت شعله ی بالای فر رو روشن میکنیم که روش هم کمی طلایی بشه
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#ترشی_ناز_خاتون
بادمجون رو کبابی کردم با دوتا سیر چرخ کردم.
نعنا فلفل سیاه و زردچوبه و نمک ویه گوجه ی رنده شده هم اضافه کردم
.بعد آبغوره ریختم روش..
کمال همنشین دوستان گلی چون شما درمن اثر کرد وباعث شد یه تکونی بخورم.
ممنون از گروه خوبتون😘
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#میرزا_قاسمی 👇
مواد لازم برای دو نفر:
۱-بادمجان کبابی له شده سه عدد متوسط
۲-سیر له شده ۴ تا ۵ حبه
۳-گوجه رنده شده ۲ عدد متوسط
۴-تخم مرغ ۱تا ۲عدد
۵-روغن و نمک و فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
اول سیر له شده رو کمی زردچوبه زده وبا کمی روغن سرخ کنید و بهش تخم مرغ بزنید آماده که شد بگذارید کنار.
حالا بادمجونای کبابی رو که پوستشو گرفتید با گوش کوب حسابی له کنید تا یکدست بشه و در ماهیتابه با زردچوبه و روغن تفت بدید تا جایی که کمی رنگ قهوهای بگیره .
بعد گوجه رنده شده رو بهش اضافه کنید در ماهیتابه رو بگذارید تا مخلوط بادمجان و گوجه چند دقیقه بپزه.
وقتی گوجه پخت نمک و فلفلش رو به مقدار لازم بزنید و سیر و تخم مرغ رو که قبلا آماده کرده بودین بهش اضافه کنین.
حالا در تابه رو بگذارین تا کمی با حرارت پایین بمونه بعد از چند دقیقه غذاتون آماده است نوش جان.
نکات مهم در خوشمزه شدن میرزا قاسمی اول زردچوبه است که هم رنگشو وهم طعمشو خوب میکنه.
دوم روغن که اگه کمی زیادتر باشه رو طعم خوبش اثر داره.
خصوصا موقع تفت دادن بادمجان به مقداری بریزین که دیده بشه.
( البته روغن سالم استفاده کنید.) حالا اونایی که دوست دارن با کته و اونایی که دوست دارن با نون میل کنن.
نوش جونتون😋😋😋😋😋
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#پودر_لبو
لبو را پس از پوست کندن خوب شسته و با کارد برشهای نازکی به لبو بزنید و روی بخاری یا توسط دستگاههای میوه خشک کن حرارت داده تا خشک شود
سپس آسیاب و بعد الک کنید و پودر آنرا در ظرف در بسته در یخچال نگهداری کنید و هر زمان که لازم بود مثل زعفران مقداری از آنرا در آب جوش ریخته و یا دم بیندازید و استفاده کنید .
ولی من چون اضافی لبو هایم بود که تزیین کردم همینجوری گذاشتم تو سینی بعد گذاشتم رو بخاری تا خشک بشه☺
بهتراز رنگ هایی هست که میگیریم رنگ طبیعی و خوب☺
@sofrebanovanbeheshti