#شیرینی_پفکی_گردویی👇
مواد لازم برای حدود 60 عدد شیرینی
آردسفید 2 قاشق غذاخوری
3عدد زرده تخم مرغ
120گرم پودر قند(به ازای هر زرده 40گرم)
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
پودر هل یک ق مربا خوری
مغز گردو یا پسته یا هردویک فنجان پر
ابتدا زرده ها رو با پودر قند یک ربع با همزن برقی میزنیم تا کشدار بشه...
بعد بقیه ی مواد رو اضافه میکنیم وبا قاشق چوبی یا لیسک خیلی آروم هم میزنیم در حدیکه مخلوط بشه...
بعد کف سینی فر رو کاغذ روغنی میندازیم و از موادمون به اندازه یک قاشق چ بر میداریم و به فاصله دو سانت دوسانت تو سینی میچینیم...
با حرارت صدو پنجاه درجه سانتی گراد طبقه وسط به مدت نه الی یازده دقیقه...
دوتا نکته مهم اینکه فر باید از قبل بیست دقیقه گرم بشه و دیگه اینکه این زمان پخت برای فرهای مختلف فرق میکنه من خودم پانزده دقیقه طول کشید تا آماده شد برای بار اول که درست کنید دستتون میاد...
نوش جان...
راستی این شیرینی رو گرم تست نکنید وبا مایعات گرم هم مصرف نکنید چون مزه تخم مرغش مشخص میشه.
نوش جان😋
@sofrebanovanbeheshti
#توپک_خرمایی👇
دستور این توپک ها رو از گروه ایده گرفتم،البته با کمی تغییر😅
خرما رو با ارده و سویق گندم وجو مخلوط کردم(مقدار ارده اگه زیاد باشه، مثل مال من، شل تر خواهد شد)
و بعد در کنجد،پودر نارگیل و گل محمدی غلطوندم( ظرف کوچک آب هم کنارتون باشه تا دستتون رو مرطوب کنید)
مگه به این بهانه ها سویق رو تو خونه بیشتر مصرف کنم☺️
البته امروز هم کتلت درست کردم، یک ق غذاخوری سویق زدم....
به نظرم تو غذاهای آبکی مثل آش ها هم،بعنوان قوام دهنده بشه ازسویق استفاده کرد...
البته به مقدار همون یک قاشق🌹
@sofrebanovanbeheshti
#دلمه_فلفل_های_رنگی
۵ عدد فلفل دلمه ای /گوشت چرخ کرده۲۵۰ گرم/نصف پیمونه برنج آبکش شده/نصف پیمونه لپه پخته/۶ قاشق غذاخوری سبزی دلمه خورد کرده/۲ قاشق غذاخوری پیاز داغ۲ عدد پیاز/۴ قاشق غذاخوری رب گوجه فرنگی آبغوره به مقدار لازم۲ قاشق /نمک، فلفل و زرچوبه به مقدار لازم
ابتدا باید لپه رو که خیس کردیم بپزیم و برنج رو هم آبکش میکنیم
حالا پیاز داغ،کمی روغن، نمک، فلفل، زرچوبه و گوشت چرخ کرده رو داخل ماهیتابه ریخته و با هم تفت میدیم.
ومیگذاریم کمی پخته بشه بعد برنج و لپه رو هم اضافه میکنیم.
مواد رو کمی با هم تفت میدیم ومزه میکنیم تا در صورتی که به نمک بیشتری احتیاج بود اضافه کنیم و بعدسبزی و برنج و لپه رو اضافه کرده
حالا فقط کمی مواد رو با هم تفت میدیم مایه داخل دلمه ها حاضره.
در این مرحله سس دلمه رو حاضر میکنیم مقداری روغن داخل ماهیتابه ریخته و بعد دوعدد پیازی که داشتیم رو درشت خورد کرده وبا روغن تفت میدیم.
همین که پیاز کمی نرم شد و کمی هم سرخ شد کافیه لازم نیست تا کاملا سرخ و طلایی بشه.
حالارب، نمک، فلفل و زرچوبه رو بهش اضافه کرده و مواد رو تفت میدیم تاسرخ بشه
در نهایت یک الی یک و نیم لیوان آب به سس اضافه کرده و به مقدار لازم آبغوره هم میریزیم و کمی روی حرارت میگذاریم تا مزه ها به خورد هم بره.
اینجادیگه سس دلمه هم حاضره حالا قسمت بالای دلمه رو دور تا دور میبریم وتخم هاشو کاملا خالی میکنیم.
و داخل فلفل رو کاملا از مایه گوشتی پر کرده فشار میدیم من معمولا وقتی نصف دلمه از مایه پر شد
یکی دو قاشق از سس هم داخل فلفل میریزم و بعد بقیه مایه گوشتی رو اضافه میکنم تا داخل دلمم کمی مزه دار بشه.
حالا سس رو داخل قابلمه ای میریزم که با توجه به سایز دلمه ها طوری باشه که دلمه ها داخلش به هم فیکس بشن.
در فلفل هارو هم میگذاریم و دلمه ها رو داخل قابلمه میگذاریم.
سسمون باید مقداری باشه که تا نصف فلفل ها بالا اومده باشه اگه کمتر بود بهش کمی آب جوش اضافه کنید
حالا در قابلمه رو بگذارین و اجازه بدین تا دلمه ها برای ۴۵ دقیقه بپزه و جا بیوفته وسس هم کمی غلیظ بشه میتونید فلفل ها رو قبل پر کردن ۵ دقیقه تو آبجوش بگذارید و سپس آبسرد.
@sofrebanovanbeheshti