#باقلا_قاتوق
#باقالا_قاتوق 👇
برای سه نفر
پاچ باقلا(بهش لوبیا رشتی یا لوبیا کشاورزی هم میگن)پوست کنده یک پیمانه
شوید تازه خردشده نصف پیمانه
تخم مرغ دوعدد
سیرداغ نصف قاشق غذاخوری
نمک و فلفل و زردچوبه
اول پاچ باقلارو درآب میریزیم بعد جوش خوردن،آبکش میکنیم.
بعد شویدها رو در روغن سرخ میکنم بعد پنج دقیقه پاچ باقلا را اضافه میکنیم وبا مقداری زردچوبه تفت میدیم.
کمی که باهم تفت دادیم دو لیوان آب میریزیم،بعد جوش اومدن درشو میگذاریم تا باهم جا بیفتند حدود چهل دقیقه.
درآخر سیرداغ و تخم مرغ رو اضافه میکنیم.
دوست دارید تخم مرغها رو بهم نزنید تا درسته باشه ولی من کاملا بهم میزنمشون.
اگر از شویدخشک استفاده میکنید،مقدارشو تقریبا نصف بریزید و شوید وپاچ باقلا رو باهم تفت بدید .
این غذا با برنج و نون صرف میشه،یه غذای بدون گوشت و سالم و بسیار لذیذه😋😋
@sofrebanovanbeheshti
#کباب_ترش 👇
گوشت راسته گوساله خرد شده رو با دوقاشق پودر گردو ،دو قاشق غ رب انار و ادویه و کمی گشنیز و نعنا خرد شده ویک عدد پیاز رنده شده مخلوط کردم و 7 ساعت تو یخچال گذاشتم .
در اخر یکم نمک زدم بهش و بعد سیخ کشیدم و روی آتیش کبابش کردم .
یه پیشنهاد دوستانه اگه خواستین درست کنید از گوشت گوسفندی استفاده کنید .
منم ان شاالله دفعه بعد با گوشت گوسفندی درست میکنم خوش طعم بود ولی یکم سفت بود .😔😔
ته دیگ این دفعه هم قرعه به نام ته دیگ سیب زمینی رنده شده افتاد .
سیب زمینی رو رنده بزرگ زدم و شستمش .
یه کم زعفران و نمک بهش زدم و کف قابلمه یکم روغن ریختم و سیب زمینی رو کف قابلمه پهن کردم .
چند دقیقه بهش زمان دادم تا خودش رو بگیره بعد برنج رو ریختم روش رفت روی حرارت تا دم بکشه .
@sofrebanovanbeheshti
#قطاب 👇
۲تا زرده تخم مرغ ونصف لیوان کره یا روغن جامد همزدم
بعدنصف لیوان ماست و۲قاشق غذاخوری پودرقند هم اضافه میکنیم وهمزدم
بعد۲ پیمانه آرد و۱ قاشق مرباخوری بکینگ پودر رو که ۳ بار الک کردیم رو اضافه میکنیم
البته اندازه آرد ممکنه بیشتر هم بشه تا اندازه ای آرد میریزیم که خمیر به دست نچسبه نباید زیاد ورز داد
بعد میگذاریم توی یخچال ۲ ساعت استراحت کنه بعد از استراحت خمیر را باز میکنیم
از مواد میانی که( پودر گردو ۱ پیمانه پودر قندنصف پیمانه پودر هل ۱ ق چایخوری گلاب ۱ قاشق غذاخوری هست رو باهم مخلوط میکنیم )
وداخل خمیر میگذاریم و میبندیم وتوی روغن یا توی فر۱۸۰ درجه ۲۰ دقیقه میپزیم وبعد که خنک شد پودر قند میزنیم روش
البته من به مواد میانی نصف پیمانه گردو ونصف پودر نارگیل زدم وتوی روغن سرخ کردم وچون خیلی شیرین بود روش آرد زدم نوش جان😉
@sofrebanovanbeheshti
#نان_گردویی
آرد یک کیلو و نیم
ماست یک لیوان
مایه خمیر دوقاشق چایخوری
آب ولرم تقریبا دو لیوان ،آخه من میبینم آب کمه اضافه میکنم پیمونه نمیگیریم
آرد و ماست و آب و مایه خمیر رو با هم مخلوط میکنیم آنقدر ورز میدیم تا به دست نچسبد.
بعد میزاریم یه ساعت داخل سفره گرم تا خمیر بوی ترش بودن تقریبا بگیره.
وقتی این حالت شد خمیر و به اندازه ای که دوست دارین جدا کنیم میذاریم روی سفره بعد گردوی خرد شده رو روی خمیر پهن شده میریزیم بعد خمیرو جمع میکنیم میذاریم چند دقیقه خمیر استراحت کنه با وردنه صافش میکنیم .
بعد داخل تابه با روغن کم سرخش کردم.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#کوکو_لوبیا_سبز
لوبیا رو ریز ونگینی کردم پختم،سیب زمینی ،هویج ،فلفل دلمه،هم ریز خورد کردم،اگر دوست داشتید میتونید سیب زمینی هاتونو یا یکم بپزید یا سرخشون کنید،بعد مواد رو باهم مخلوط کرده،تخم مرغ رو توش میشکنیم...زرشکم اضافه میکنیم،
اگر دوست داشتید میتونید یکم گوشت چرخ کرده هم با پیاز داغ تفت بدید بعد به موادتون اضافه کنید...ولی اگر بخواید کلا کوکوی سبزیجات باشه،اونم حذف کنید خوشمزه میشه...
همین😊
ولی اگر دوست داشتید میتونید سیر رنده شده،یکم پودر زعفرون،یا هر چیزی که دوست داشتید اضافه کنید..
ولی در کل کوکوی راحتیه...
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#ویفر_سویق
مواد لازم:
سویق ۲ پیمانه
(یا گندم یا جو یا گندم جو)
شیره یا سه شیره یک پیمانه
روغن یک پیمانه
پودر هل،وانیل،گلاب به میزان لازم
نان بستنی ۵عدد
سویق را در تابه ریخته روی شعله ملایم بگذارید (نیاز نیست تفت بخوره چون سویق تفت داده شده هست)
روغن را اضافه کنید و خوب مخلوط کنید،بعد شیره را اضافه کنید و خوب هم بزنید تا کاملا مخلوط و یکدست بشه
بعد وانیل و هل و گلاب رو اضافه کنید و هم بزنید تا مخلوط بشه.
از روی شعله بردارید.
روی یک سینی ی دونه نان بستنی بگذارید و از مواد روش بگذارید و کاملا صاف کنید تا یکدست بشه و تمام سطح نان رو بپوشونه،ی نان دیگر روی لایه قبلی بگذارید و کمی روش فشار بیارید تا به مواد زیر بچسبه.
این کار روتا تمام شدن مواد و نان ادامه بدین.
روی لایه آخر نان مواد نگذارید.
بعد از اتمام کار با چاقوی بزرگ به اندازه دلخواه برش بزنید.
-بهتره از روغن کنجد یا ارده کنجد استفاده بشه.
زیتون هم میشه ولی چون بو داره همه پسند نیست
-یک بیسکویت مقوی برای مدرسه بچه های گلتون
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#حلیم👇
300گوشت و 1عدد پیاز بزرگ میگذریم با یک و نیم لیتر آب سه ساعت پزه شعله رو کم بگذارید، بعد ریش ریش میکنیم من تو مولینکس ریختم،
بعد1/5لیوان گندم خوردخیس خورده رو ریختم تو آب گوشتی که پخته بود تا قشنگ پنج ساعت بپزه
بعد گوشت رو بهش اضافه کردم یکم نمکم نیازه، بازم یکی دوساعت پخت،
میتونید واسه میکسش از گوشت کوب برقیم استفاده کنید،
بعد چند دقیقه آخر دو قاشق بهش کنجد زدم، موقع سروم بهش روغن حیوانی و کنجد بزنید حلیم آماده است.
@sofrebanovanbeheshti
#سوسیس_خانگی
👇#سوسیس
گوشت مرغ چرخ کرده۱/۵کیلو
تخم مرغ سه عدد
شیرخشک نیم لیوان
نشاسته ذرت یک لیوان
آرد سفید یک لیوان
روغن مایع یک لیوان
سیر برای هرنیم کیلو گوشت سه حبه
میخک نصف ق چ
آویشن سه ق چ
زنجفیل چهار ق چ
پودر سیر سه ق چ
جوزهندی۱/۵ق چ
فلفل سفید دوق چ
هل ساییده دو ق چ
نمک به اندازه کافی
من مقداری هم فلفل قرمز استفاده میکنم تندی خوبی بهش میده
همه مواد رو با هم مخلوط میکنیم
توی غذاساز میریزیم وخوب میزنیم تقریبٱ پنج دقیقه
بعد روی سلفون میریزیم حالتش میدیم
توی یک سبد فلزی گذاشته روی یک قابلمه که آب داخلشه میگذاریم درشو میبندیم وروی گاز حدود یک ساعت میگذاریم تا بخارپز بشه
بعد که سرد شد توی یخچال ۲۴ ساعت بمونه وبعد استفاده میکنیم
اگر بخواهیم بیشتر نگه داریم باید داخل فریزر نگهداری کنیم
با گوشت بوقلمون وگوسفند هم میتونیم درست کنیم
@sofrebanovanbeheshti
#کوفته_نخود
بدون رب و گوجه
یک پیاله نخود خیس خورده و آسیاب شده
یک پیاز متوسط رنده شده آبش رو بگیرین
یک تخم مرغ
یک قاشق آرد
یکمی بلغور یا برنج
سبزی هرچی بود ریحان نمک زردچوبه
همه مواد رو باهم مخلوط کرده و شکل میدیم و درون ظرفی که پیاز داغ و زردچوبه زدیم آب میریزیم و این کوفته ها رو قرار میدیم تا بپزه
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#کوکو_تره...
تره کمتر از نیم کیلو
تخم مرغ ۳عدد
ادویه
من همیشه توکوکوها تخم مرغ میزنم هم میزنم اگر حس کردم کمه بهش اضافه میکنم☺️
همه مواد رو مخلوط میکنیم بعد درون تابه سرخ میکنیم
تره ارزش غذایی بالایی دارد و برای درمان بسیاری از بیماریها مورد استفاده قرار میگیرد. تره به طور کلی دارای خاصیت ضد میکروب، ضد سرطان، ضد چربی، ضد فشار خون و ضد التهاب بوده و مصرف آن برای درمان یبوست، ترش کردن غذا و سوء هاضمه، چاقی، درد مفاصل و نقرس مفید است.
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#گز_خانگی👇
مواد لازم برای۶ نفر
تخم مرغ (سفیده) ۱ عدد
گلاب ۱/۴ پیمانه
شکر قهوه ای ۱/۲ پیمانه
گلوکز(بجاش عسل بریزید همراه با کمی آبلیمو ) ۱/۴ پیمانه
پسته یا گردو ۵۰ گرم
آرد کامل به مقدار لازم
۱- ابتدا شکرو گلاب رو داخل ظرف نچسبی میریزیم وروی حرارت میگذاریم
۲- وقتی بجوش اومد گلوکز یا عسل رو اضافه میکنیم و به مدت 5 دقیقه اجازه میدیم تابجوشه
۳- زمانی که شهد حالت چسبندگی پیدا کرد آماده است
۴- سفیده تخم مرغ رو باهمزن میزنیم تافرم بگیرد کمی از شربت به سفیده اضافه میکنیم وهم میزنیم سپس همه سفیده رو به شربت اضافه میکنیم وهم میزنیم با دورتند همزن تا فرم بگیرد وسفت بشه درآخر پسته یا گردو رااضافه کنید
۵- ده دقیقه زمان میدیم تا خنک بشه سپس کف ظرفی آرد میریزیم و از مواد باقاشق روی آردمیریزیم و به هر طور که دوست داریم شکل بهش میدیم وچندساعت تویخچال میگذاریم وبعد نوش جان کنید. 😍
سایر نکات👇
میتونید به جای پسته گردو بریزید فقط اینکه
باید خوب هم بزنید که فرم بگیره وگرنه گزتون شل وزیادنرم میشه💁
🆔 @sofrebanovanbeheshti
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸
#کتلت_لوبیا_چشم_بلبلی
مامان علی وفاطمه😍😍😍
موادلازم📝
لوبیا چشم بلبلی یک پیمانه
- سیب زمینی دو عدد
- پیاز متوسط یک عدد
- آرد نخودچی 3 قاشق غذاخوری
- جعفری خرد شده 3 قاشق غذاخوری
- پودر گشنیز 1 قاشق چایخوری
- تخم مرغ 1 عدد
- نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
طرزتهیه📝
لوبیا را از چند ساعت قبل خیس میکنیم و میگذاریم بپزد و آب آن به خوردش رود، بعد داغ داغ آنرا له کرده یا داخل غذا ساز میریزیم سیب زمینی و پیاز را ریز رنده کرده همه مواد را با هم مخلوط میکنیم و ورز میدهیم و بعد در روغن مانند کتلت سرخ میکنیم.
🔴من آردنخودچی تموم کردم جاش آردگندم زدم😉
🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#نان_صبحانه👇
شیریاآب:1لیوان....
روغن کنجدیادنبه:نصف لیوان سرخالی....
شکر:نصف لیوان(من ازشیره انگوریاخرمااستفده میکنم)....
خمیرمایه:1قاشق غذاخوری سرپر.....
تخم مرغ:1عدد....
نمک:1قاشق چایخوری ....
آرد:بمیزان لازم....
استفاده این مواردسلیقه ایست....مقداری....زرد چوبه....پودر زنجبیل....تخم کتان....سیاهدونه....کنجد......کشمش....
خمیرمایه رادرشیریاآب گرمی که دست نسوزه همراه 1قاشق مرباخوری شکربریزبد...
وقتی کف کند یعنی ,,عمل ,,آمده.....
تخم مرغ وشکر یا شیره وروغن آب شده راداخل کاسه گودی ریخته...مخلوط نمایید....خمیرمایه رااضافه نمایید....حالاآردازقبل الک کرده بهمراه نمک...زردچوبه....زنجفیل...و....رابه مایع کم کم اضافه نمایید....خمیرچسبناکی بدست میاید....ازاستفاده آرداضافه جدابپرهیزید که خمیرسنگین نشود....خمیرراورزدهید....یاآنکه100بارآنرابکوبید...تاخمیرلطیفی بدست بیا...روی خمیرراپوشانده...درجای گرمی قراردهید....بعدازیک ساعت حجم خمیردوبرابرمیشود....به آرامی پف خمیرراگرفته ...روی سطح کارآردریخته ...باوردنه بازکنید...قالب بزنید...درسینی فربافاصله بچینید...
برای رومال...یک زرده تخم مرغ...وکمی زعفران وکمی روغن...ویک قاشق خامه یاشیرکاملامخلوط کرده...بابرس روی نانها رارومال میکنیم....باریختن کنجدیاسیاهدانه یاتخم خرفه تزیین نمایید....وبمدت40دقیقه(بستگی به فرتون داره....مهم اینکه روی نونهاطلایی بشه)بادرجه حرارت170درجه....سینی رادرفربگذارید.....حتمایک ظرف آب درفرگذاشته شود....
اگه میخاین روی نانها خوشرنگ بشه...بمدت کوتاهی گریل کنید.....لطفاازجلوی فربلندنشین که نانهاتون میسوزه......
سینی راازفرخارج نموده.....:-)پس ازسردشدن بهمراه خانواده نوش جان کنید....
این نان براصبحانه وبچه های مدرسه بسیارقابل استفاده است.....
🆔 @sofrebanovanbeheshti