#باسلوق👇
نشاسته گل یک ونیم لیوان (یا نشاسته پودری (گندم یا ذرت ۱ لیوان )
(من خودم این بار از نشاسته پودری استفاده کردم کیفیت هم چنان عاااالی)
شکر یک ونیم لیوان ( من کمتر از این مقدار می ریزم که زیاد شیرین نشه سلیقه ای )
گلاب نصف لیوان
آب سرد ۳ لیوان
کره ۵۰ گرم (۲ ق غذاخوری)
پودرنارگیل به میزان لازم
اون نکته مهم در تهیه باسلوق رو فراموش نکنین که صبر و حوصله داشته باشین
با حرارت کم و هی هم بزنین و اصلا از کنارش طرف دیگه نرین .
مدام هم بزنین تا باسلوق (حتی مسقطی و راحت الحلقوم ) با کیفیت داشته باشین شل نشه و بوی نشاسته نده خیلی مهمه که دارم تاکید می کنم .👌
نشاسته رو با آب توی قابلمه نسوز ریختم اگه نشاسته تون ناخالصی داره از صافی رد کنین . بعد شکر رو بهش اضافه کردم .
روی حرارت بسیار ملایم و رو به کم قرار دادم مدام هم زدم یه مدت بعد بسته میشه اما قول نخورین شما هم چنان باید هم بزنین .
۴۵ دقیقه که روی حرارت بود گلاب رو بهش اصافه کردم و باز هم زدم .
حدودا یک ساعت و ربع کمی بیشتر من هی هم زدم و آخر کار کره ریختم
عین حلوا یه جا جمع میشه و بعد از حرارت برداشتم .(کره قابل حذف)
می تونین از زعفران یا رنگ خوراکی استفاده کنین .
توی یه ظرفی پودر نارگیل ریختم و وسطش حفره هایی ایجاد کردم .
داخل اون حفره ها گردو گذاشتم یه قاشق از موادم برداشتم و داخل حفره انداختم و و روش پودر نارگیل ریختم و بعد توی دستم گردالی کردم .
۳ تا ۴ ساعت داخل یخچال بگذارین و بعد آماده سرو هستش .
توی ظرف درب بسته داخل یخچال تا یه هفته با کیفیت می مونه . طولانی تر در فریزر نگه داری کنین .
می تونین از جوهر لیمو و یا آبلیمو هم استفاده کنین .
🌺تفاوت بین مسقطی و باسلوق و راحت الحلقوم چیه : در میزان مواد و در ریختن پودر ژلاتین و ژله .
مسقطی و باسلوق پودر ژله و ژلاتین ندارن . راحت الحلقوم (باسلوق ژله ای) با پودر ژله یا ژلاتین درست میشه )
مسقطی اندازه موادش با باسلوق فرق داره و توی مسقطی از انواع مغز ها هم داخلش میشه استفاده کرد
کره ریخته میشه و خیلی وقت ها زعفران .
حدودا ۲۲ تا شد .🌺🌺🌺🌺
@sofrebanovanbeheshti
#فلافل👇
اول از همه 2 لیوان نخود رو برای 48 ساعت خیس و در طول روز چندین مرتبه آب اون رو عوض کردم.
بعد از 48 ساعت نخودها رو در آبکش ریختم تا آب اضافی اون گرفته بشه.
2 لیوان نخود+
4حبه سیر+
2عدد پیاز متوسط+
2 سیب زمینی متوسط+نمک+فلفل+کمی زردچوبه+پودر زیره+پودر کاری+پودر تخم گشنیز
دستگاه رو روشن کردم تا مواد فلافل به صورت پوره نرم و یکدست در بیاد.
کف قالب فلافل رو کمی کنجد خام پاشیدم و مقداری از مایه رو با قاشق در قالب ریختم و روی اون رو صاف کردم و دوباره مقداری کنجد پاشیدم و در روغن سرخ کردم.
👈این دستور به شما فلافل های عالی با لایه بیرونی ترد و بافت بسیار نرم و پوک میشه
👈این دستور حدود 30 عدد فلافل سایز بزرگ به شما میده اگه از قالب کوچیکتر استفاده کنید حدود 60 عدد فلافل خواهید داشت.
👈اگه همه نکات رو و همچنین اندازه هایی که گفتم رو رعایت کنید نیازی به افزودن بیکینگ پودر نیست و فلافل بسیار پوک و خوش بافتی خواهید داشت
ولی در هر صورت افزودن بیکینگ پودر ایرادی نداره.
@sofrebanovanbeheshti
#شیرینی_خرما👇
خرما به مقدار دلخواه
کشک محلی آسیاب شده
زیره آسیاب شده
هسته خرمارو گرفته و با روغن تفت میدیم.(البته باروغن کرمانشاهی خوشمزه تر میشه).
بعد کشک محلی آسیاب شده رو بهش اضافه میکنیم باهم تفت میدیم. (بعداز این مرحله شعله رو خاموش میکنیم)
زیره آسیاب شده هم بهش اضافه میکنیم. وقتیکه سرد شد براحتی قابل شکل دادن هست.
🔸هنگام تفت دادن شعله زیاد نباشه که خرما بسوزه . شعله ملایم باشه
🔹کشک آسیاب شده قبل از استفاده با مقدارکمی آب گرم خیس که از حالت خشکی بیرون بیاد
وقبل از استفاده آبش رو میگیریم .
میان وعده بسیار خوشمزه سالم و مقوی هست.
@sofrebanovanbeheshti
#پنکیک_دورنگ👇
آرد یک لیوان
تخم مرغ دو عدد
شکر یک سوم لیوان
خامه صبحانه صد گرم
شیر نصف لیوان
بکینگ پودر یک ق چایخوری
وانیل یک چهارم ق چایخوری
رنگ خوراکی یا پودر لبو
قبل از انجام هرکاری،آرد و بکینگ پودر رابا هم مخلوط کرده و سه بار الک میکنیم.
حالا در ظرفی دیگر شکر و تخم مرغ ها و وانیل را باهمزن خوب هم زده تا کرمی و کش دار شود،سپس شیرو خامه را اضافه کرده در حد مخلوط شدن هم میزنیم،
حالا آرد و بکینگ پودر الک شده را به مخلوطمان اضافه کرده و با دور کند همزن کمی هم زده تا با هم مخلوط شوند.
قسمتی از مواد را هم رنگی میکنیم با رنگ خوراکی یاپودر لبو
تابه نسوزی را روی حرارت گذاشته خوب که داغ شد از مواد به اندازه یک ملاقه برداشته و داخل تابه میریزیم،یک دقیقه تقریبا طول میکشه ،
روش که حباب زد،یعنی طلایی شده،پنکیک را برمیگردانیم تا طرف دیگر آن هم طلایی شود،همینطور یکی یکی پنکیکهای ساده و رنگی رو آماده میکنیم.
نکته:اگه پنکیکها به تابه نسوز کمی چسبید،یه دستمال کمی چرب کرده فقط کف تابه میکشیم که خیلی کم چرب بشه تا پنکیکهامون ته نگیره☺️
میتونین پنکیکهاتون رو با عسل،شکلات ،خامه یا هرچیز دیگه ای دوست داشتین تزیین کنین😋
@sofrebanovanbeheshti
#تجربیات_بانوان_بهشتی
نکات آشپزی از زبان دوستان ابر گروه آشپزی بانوان بهشتی😘😘😘👇👇👇
#نکات_عمل_آمدن_خمیر👇
اگر خمیر مایه عمل اومده واستفاده کردید حتما جاش سرد بوده
من خودم توی پتو میپیچم وجلوی بخاری میگذارم
واینکه اگه از ارد زیاد استفاده کرده باشید یا بیش از حد ورز داده باشید هم میتونه پف خمیرو بگیره
@sofrebanovanbeheshti
#نکات_پخت_مرغ_مجلسی👇
من این مرغ رو برای مهمونی فقط درست میکنم واقعا طعمش عالی میشه
به شرطی که مرغ با اب زیادی نپزه ومن خودم کم اب درست میکنم یعنی ربشو کمی بیشتر میریزم اونقدری که کمی از سس گوجه رقیقتر باشه
اول یکم اب گرم اندازه ۱لیوان ته ظرف میریزم
بعد مرغها رو میچینم واز سس روی همش میریزم با ملاقه
اگه به دلخواه خواستید میتونید از هویج وفلفل دلمه هم استفاده کنید وروی مرغها که سس ریختید هویج سرخ شده وفلفل خام بچینید
یه حبه سیر رو ۲تا کنید بگذارید ودوتا چوب دارچین کوچیک روشون بگذارید وردیف دوم مرغ رو بچینید ودوباره سس وهویج وسیر وفلفل ودرشو بگذارید با شعله کم تا بپزه
بعد با چنگال بزنید توی مرغ
اگر سفت بود بازم بپزه واگر نه خوب پخته ومیتونید خاموش کنید
البته توی سس حتما نمک وفلفل بزنید وادویه هم میتونید از پودر زنجبیل کمی استفاده کنید
@sofrebanovanbeheshti
#نکات_نگهداری_آب_نارنج👇
۱_ اینکه حتما شیشه بایدخشک باشه
۲_نارنج ها رو هم بشورید و زود خشک کنید
۳_قبل خرد کردن نارنج ها یه لایه از وسط نارنج رو پوست بگیرین و بعد ببرینشون
۴_بعد آب گرفتن تو یخچال نگه داری بشه و اصلا بیرون یخچال نگذارید
یعنی هر بار سریع بعد استفاده بگذاریدش یخچال.
آب نارنج هم چون از مرکبات هست و ویتامین سی داره نجوشونیدش
@sofrebanovanbeheshti
#نکات_پخت_قورمه_سبزی_مجلسی👇
حتما اگر قلم دارید برای قرمه سبزی از قلم استفاده کنید ودر اخر پخت یکم شنبلیله سرخ شده اضافه کنید البته کم باشه
چون زیاد مزه خورشتو تلخ میکنه وبه نسبت ۲ به ۱ از لوبیا قرمز وچیتی استفاده کنید
واینکه بگذارید گوشت نیم پز بشه بعد سبزی اضافه کنید از اول سبزی نریزید
واینکه وقتی خورشت پخته شده بود کمی ابغوره هم اضافه کنید
و من خودم کمی زعفرون هم اخر پخت اضافه میکنم
واواخر پخت دیگه همش نزنید تا خوب روغن بندازه
اگریک قاشق یابیشتر(نسبت به کمی وزیادیِ خورشت تغییرمیکنه)رب گوجه بریزیدواقعاتوی طعمش خیلی تاثیرداره.
من لیموعمانی روچندتاسوراخ میکنم اول جداباآب میگذارم جوش بیاد.
بعداب روخالی میکنم.
لیموهاروحتی 1ساعت به اخرِپخت یابیشتربه خورشت اضافه میکنم خیلی فوق العاده میشه.
قشنگ میره به جونِ خورشت میشینه😁وتلخ هم نمیکنه چون ابش روخالی کردیم تلخیش رفته
@sofrebanovanbeheshti
#نکات_پخت_مرغ_مجلسی👇
من برای مهمونی هام به این روش مرغ درست میکنم:
اول به مرغ هام نمک و زردچوبه و فلفل و ادویه کاری می مالم و خوب سرخ میکنم
بعد تو همون روغن فراوون پیازهامو که خوب ریز شده اضافه میکنم و سرخ میکنم. حدود یک قاشق سیر چرخ شده هم در انتهای بهش میزنم و تفت میدم.
بعد رب گوجه فراوون میزنم و خوب باهمدیگه تفتشون میدم. کمی نمک و ادویه کاری هم میزنم.
بعد به این سس خوشمزه و خوش رنگ وبو، کمی آب اضافه میکنم تا رقیق بشه.
آب باید به حدی باشه که سسمون حالت روان پیداکنه ولی آب و دونش ازهم جدانشه.
بشه شبیه به یک خورش غلیظ.
بعد کمی از سس میریزم کف قابلمه، و مرغها رو میچینم روش.
اگه هم از ران و هم از سینه مرغ استفاده میکنید، سینه رو کف قابلمه بچینید و ران مرغ رو در ردیفهای بالاتر. چون ران مرغ زودتر میپزه و له میشه.
(میتونید ما بین مرغهاتون، پیازهای درشت خام خلالی شده قراربدید تا هم بوی مرغ رو عااالی بگیره هم خوش طعم تر بشه. البته اگه برای تعداد کمتر میپزید و آب خورش مرغ رو هم میخواهید سر سفره سرو کنید،میتونید این کارو انجام ندید چون پیازدرشت تو خورش معلوم نباشه بهتره.)
برای طعم عاالی و رستورانیش،من فلفل دلمه ای خرد شده و قارچ خردشده و تفت داده شده،و همچنین پودرپیازخونگی هم داخل میریزم. همچنین هویج خرد شده هم میریزم .
بعد که طعم دهنده هاتونو ریختید، مابقی سس رو کاااملا روی مرغها بریزید تا همه ی مرغ ها آغشته به سس بشن.
حالا اگه آب خورش برای سرسفره میخواهید، آب بیشتر بریزید.
وقتی جوش اومد شعله رو کم کرده و بگذارید چندین ساعت ریز ریز قل بزنه و روغن پس بده.
همه از مرغهای من تعریف میکنن. مطمئن باشید خیییلی خوشمزه میشه👌
اگه مورد استفاده تون بود، یک صلوات بفرستید✨
@sofrebanovanbeheshti
#انواع_تزئین_بدون_خامه_قنادی👇
تزیین کیک که فقط با خامه نیست
میتونید با میوه ها
با خاک قند
با پودر کیک اضافی که دارید
با پشمک
با بیسکویت
با گل طبیعی
با پودر نارگیل ، پسته
یه خرده هم خلاقیت فقط همین واقعا
کمی تلاش کنید از هر چیزی که دارید برای تزیین استفاده کنید
حتی برای خامه اگه دوست دارید و نمیتونید خوب فرم بدید میتونید برای خامه نصف خامه نصف هم از پنیر خامه ای استفاده کنید یا کلا از پنیر خامه ای زده شده استفاده کنید
حتی با دونه های بلوط یا هر میوه غیر خوراکی درختی که خوب شسته شده باشه استفاده کنید
@sofrebanovanbeheshti
#نکات_تزئین_کیک_با_مواد_سالم👇
برای اینکه کیک سالمتری داشته باشید...
لطفا از تزیین کیک با,,,ترایفل و اسمارتیز و مرواریدهای رنگی خوراکی,,جدابپرهیزید....❌
برای تزیین روی کیک...
از پودرنارگیل رنگ شده توسط آب لبو...
آب اسفناج...
زعفران...
وآب کلم بنفش...
استفاده کنید...
و همچنین دانه های روغنی مثل...
کنجد...
مغزتخمه آفتابگردان...
مغز گردو..
مغزبادام ...
و پودرپسته و....
استفاده کنید....
و از همه آسانتر و دردسترس بودن از,,,پودرقند,,,استقاده شود..
@sofrebanovanbeheshti
#نکات_خوشمزه_تر_شدن_غذاهای_گوشتی 👇
اگه دوست دارید غذاهاتون طعم غذاهای رستورانیو بده حتما حتما قبل از تهیه یه شب قبل گوشت یا مرغو توی پیاز مزه دار کنید این یه اصل آشپزی هست که متاسفانه خیلی کم این کارو میکنیم
مثلا من میدونم شب میخوام قیمه درست کنم از صبح گوشتشو بگذارم توی پیاز تا ۳ ساعت کم کم بمونه یا اگه وقتم کم بود توی پیازو روغن زیتون بگذارم تا به اصطلاح بیات بشه
هیچ وقت از گوشت تازه برای غذا استفاده نکنید حتما گوشتی که میخواهید باهاش غذا درست کنید رو یه شب بگذارید بمونه
مخصوصا برای مهمان گوشت که بیات بشه خیلی خوش طعم تر وتردتر میشه
برای ماکارونی و کتلت هم همینطور
حتما گوشت وپیاز چرخ کردتونو از دوساعت کم کم زودتر بگذارید باهم مزه دار بشن بعد برای ماکارونی سرخ کنید
و برای کتلت بعد از اون ۲ ساعت سیب زمینی و بقیه مواد رو اضافه کنید
نیم ساعت استراحت بدید وبعد سرخ کنید
@sofrebanovanbeheshti
#موارد_استفاده_و_نگهداری_زنجبیل_تازه👇
دم کنید
توی غذا رنده کرده بریزید
میتونید توی شیرینی بریزید
ومیتونید اضافش رو خشک کنید وپودر کنید
من زنجبیل رو پوست گرفتم و به تکه های کوچک تقسیم کردم و توی ظرف در دار توی فریزر نگهداری میکنم.
توی غذاهایی مثل خوراک لوبیا، عدسی، یکی دوتا اضافه میکنم.
هم عطر غذامو عالی میکنه هم خیلی خاصیت داره مخصوصا برای خانوما
@sofrebanovanbeheshti
#آشپزی_مادرانه
شاغلی؟ شغل اصلیت چیه؟
💠 "شغل اوّل زن #تربیت_فرزند است. نمیگوئیم شغل دیگر نداشته باشد، اسلام مانع نیست.
💠 اما اوّلین و اساسیترین و #پراهمیتترین شغل زن، #مادری است..."
عکس رو لطفا باز کنید☝️❤️
🆔 @sofrebanovanbeheshti
#باسلوق_ژله_ای👇
▪️آب سرد: ۲پیمانه
▪️آب جوش: ۱ پیمانه
▪️پودر ژله: ۱بسته
▪️کره: نصف قاشق غذاخوری
▪️شکر: ۱پیمانه
▪️نشاسته : نصف پیمانه
▪️گلاب : ۲-۱ قاشق
▪️پودر نارگیل: مقداری
برای تهیه این نوع باسلوق ابتدا نشاسته را در ۲ پیمانه آب سرد حل میکنیم (میتونید با همزن هم هم بزنید).
پودر ژله رو به رنگ و طعم دلخواه انتخاب کنید و با ۱لیوان آب جوش مخلوط کنید و بگذارید روی حرارت و صبر کنید تا کاملا زلال بشه و همه را حل بشن.
بعد بگذاریدش کمی خنک بشه.
وقتی کامل سرد شد اون رو با نشاسته مخلوط کنید و داخل قابلمه بریزید و بگذارید روی حرارت و خوب مخلوط کنید.
اجازه بدید اون قدر بمونه تا نشاسته کامل براق بشه بعد بهش شکر ،کره و گلاب رو اضافه کنید.(در کل مراحل باید سریع مواد رو هم بزنید تا ته نگیره). وقتی کامل سفت شد طوری که به سختی از قاشق شما چکه کرد شعله رو خاموش کنید مثل حلوا از ظرف جدا شد
از قبل یه ظرف رو انتخاب کنید و روش پودر نارگیل بپاشید و بعد مایه رو داخلش بریزید و بینش یا روش هم نارگیل بپاشید یا مغز اضافه کنید و اجازه بدید بمونه و خودشو کامل بگیره.
بعد به هر فرمی که دوست دارید شکل دهید.🌺🌺
@sofrebanovanbeheshti
#ژله_هندوانه_ای👇🍉
پودرژله 3 عدد
قرمز
سبز
الوورا
شکلات چیپسی
شیر1/5پیمانه
ژلاتین3قاشق غذاخوری
ابتدا ژله ی هندونه ای رو بایک لیوان آب جوش همراه با یک قاشق ژلاتین خوب بنماری میکنیم وقتی خوب خنک شد نصف لیوان شیر بهش اضافه میکنیم
بعد از هم زدن نصف موادرو توی ظرف دیگه میریزیم میگداریم یخچال تا کمی سفت بشه بعد از یخچال برمیداریم توش شکلات چیپسی رو اضافه میکنیم هم میزنیم وتوی قالب مورد نظرمیریزیم
بعدباقی مونده ژله رو روش میریزیم ومیگذاریم یخچال خوب ببنده
بعد ژله ی الوورا رو بایه لیوان اب جوش با یک قاشق ژلاتین بنماری میکنیم
وقتی خوب حل شد میگذاریم خنک بشه
نصف لیوان شیروبهش اضافه میکنیم وبعد به ژله هندونه ای اضافه میکنیم میگذاریم یخچال
ژله ی اخر رو هم مثل ژله ی الوورا درست میکنیم به ژله مون اضافه میکنیم 🍉🍉🍉🍉
@sofrebanovanbeheshti
#رولت_خامه_ای👇
پایه کار کیک اسفنجیه که چون رولت قطرش کمتر باید باشه
پس مایه نصف میشه و داخل سینی فر که کاغذ روغنی گذاشتیم بطور یکنواخت پخش میشه
طبقه وسط ۱۸۰ درجه حدو پانزده دقیقه تا زمانی که زیر کار طلایی و روی کار هم به چنگال نچسبه
یه حوله نمدار روی میز کار پهن میکنیم و رولت آماده داغ رو روش میگذاریم
کمی خامه روش پخش میکنیم وسریع با کاغذ روغنی رول میکنیم وحوله هم کاملا دور کاغذ محکم رول میشه وداخل فریزر حدود یکربع قرار میدیم تا حالت رولت ثابت بشه
حالا وقت خامه کشیه
رولت رو به آرومی از کاغذ روغنی جدا میکنیم وحدود نیم سانت تا یکسانت خامه رو یکدست پخش میکنیم
دوباره رول میکنیم واگر نخواستیم ساده باشه یه خامه کشی اولیه هم رو واطراف رولت انجام میدیم و یکربع دیگه داخل فریزر
اینبار بدون کاغذ روغنی وحوله قرار میدیم تا رولتمون آماده برای تزیین وبرش بشه
@sofrebanovanbeheshti