سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇 💠 طمع بردگى جاویدان است. 📒 #نهج_البلاغه #حکمت180 @syed213 🎇🌹🕊 🎇🌿🌹 🎇🎇🎇🎇
✅ شرح و تفسیر حکمت ۱۸۰ نهجالبلاغه...👇🏻👇🏻👇🏻
✨ حقیقتِ طمع، #علاقه_شدید به #امور_مادى است که در دست #دیگران است و شخص طماع براى رسیدن به آن هر گونه #خضوع و #ذلت را مىپذیرد و به همین دلیل همچون بردهاى است در برابر کسى که طمع از او دارد و طماع غالباً این صفت رذیله را با خود حفظ مىکند، از همین رو امام(علیه السلام) آن را نوعى #بردگى_ابدى شمرده است.
🔹 افراد طمع کار انسان هاى #ضعیف، #زبون، #دون_همت و #فاقد_شخصیتاند و چون اعتماد به نفس ندارند سعى مىکنند از طریق #وابستگى به دیگران به مقصود خود برسند.
🔺در مقابل این صفت رذیله فضیلتى است که از آن به عنوان «یأس عَمّا فی أیدِى النّاسِ; #قطع_امید از آنچه در دست دیگران است» تعبیر شده و به بیان دیگر #قناعت به آنچه خود دارد.
🔸 در احادیث اسلامى به این موضوع اشاره شده است. در مورد اصل طمع مرحوم کلینى بابى در جلد دوم کافى عنوان کرده و احادیث نابى در ذیل آن آورده است؛ از جمله از امام باقر (علیه السلام) نقل مىکند که فرمود: «چه بد انسانى است آن کس که طمعى دارد که وى را به هر سو مىکشاند و چه بد انسانى است کسى که علاقه به چیزى دارد که سبب ذلت او مىشود».
❇️ در مورد قطع امید از آنچه در دست مردم است امام على بن الحسین(علیهما السلام)مىفرماید: «تمام خوبىها را در قطع امید از آنچه در دست مردم است دیدم».
💠 حدیثى از امام صادق(علیه السلام) مىخوانیم در جواب این سؤال که چه چیز ایمان را در قلب راسخ و ثابت مىدارد مىفرماید: «الْوَرَعُ» ( #تقوا و #پرهیزگارى) و در پاسخ این پرسش که چه چیز ایمان را از قلب انسان خارج مىکند مىفرماید: «الطَّمَعُ».
🔸 شخص طماع در واقع نه اعتمادى به #خدا دارد و نه ایمان درستى به #رزاقیت او، به همین دلیل دست نیاز به سوى این و آن دراز مىکند.
🔺 از این فراتر حدیثى است که از رسول خدا(صلى الله علیه وآله)نقل شده و مىفرماید: «طمع علم و دانش را از دلهاى دانشمندان دور مىسازد».
👆🏻 دلیل آن این است که علم و دانش نیاز به #حریت_فکر و #آزادمنشى دارد در حالى که شخص طماع چون اسیر خواستههاى خویش است نمىتواند درست بیندیشد و چه بسا براى رسیدن به مقصود خود کارهاى خلاف ارباب قدرت و مقام را توجیه کند و به بیان دیگر، طمع نوعى مستى و تخدیر فکر مىآورد و به طمّاع اجازه نمىدهد درست بیندیشد.
💠 براى این که بدانیم «طمع» کار انسان را به چه جایى مىرساند کافى است تاریخ طمع کاران را مطالعه و بررسى کنیم.
❇️ «اشعب» یکى از طمعکاران معروف عرب است که در میان آنها به صورت ضرب.المثل در آمده است. در حالات او نوشتهاند: «روزى شخصى را دید که مشغول بافتن زنبیلى است به او گفت خواهش مىکنم آن را بزرگتر بباف گفت به تو چه مربوط است؟ گفت شاید روزى صاحب آن بخواهد براى من هدیهاى بفرستد و بیشتر در این زنبیل جاى بگیرد. نیز درباره او گفتهاند: از اشعب طمعکارتر سگ او بود، زیرا روزى عکس ماه را در وسط چاهى دید خیال کرد گرده نانى است براى به چنگ آوردن آن خود را در چاه پرت کرد و مرد.
🔹 ابن ابى الحدید قبل از نقل این دو داستان در شرح نهج البلاغه این شعر پرمعنا را نقل کرده است: "خویشتندارى پیشه کن و آزادمنش زندگى نما و طمعکار مباش چرا که چیزى جز طمعها گردن انسانها را قطع نکرده است.
✨ این سخن را با حدیثى از پیغمبر اکرم پایان مىدهیم:
🔺 یکى از یاران آن حضرت به نام «ابو ایوب خالد بن زید» خدمتش رسیده عرض کرد: اى رسول خدا! اندرزى به من ده; اندرزى کوتاه تا بتوانم آن را حفظ کنم (و به آن عمل نمایم) پیامبر اکرم(صلى الله علیه وآله) فرمود: «پنج چیز را به تو سفارش مىکنم: از آنچه در #دست_مردم است مأیوس باش و #صرفنظر کن که این همان بى نیازى حقیقى است و از #طمع بپرهیز که فقر و تنگدستى حاضر است و #نمازى را که مىخوانى آنچنان بخوان که گویى آخرین نماز توست و مىخواهى با دنیا وداع کنى و از کارهایى که ناچار مىشوى از آن #عذرخواهى کنى بپرهیز و آنچه براى خود دوست دارى براى #برادر_مسلمانت نیز دوست بدار».
@syed213
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى عَلِيِّ بْنِ مُوسَى الرِّضَا الْمُرْتَضَى الْإِمَامِ التَّقِيِّ النَّقِيِ
وَ حُجَّتِكَ عَلَى مَنْ فَوْقَ الْأَرْضِ وَ مَنْ تَحْتَ الثَّرَى الصِّدِّيقِ الشَّهِيدِ
صَلاَةً كَثِيرَةً تَامَّةً زَاكِيَةً مُتَوَاصِلَةً مُتَوَاتِرَةً مُتَرَادِفَةً كَأَفْضَلِ مَا صَلَّيْتَ عَلَى أَحَدٍ مِنْ أَوْلِيَائِكَ
#روز_زیارتی_امام_رضا(ع)
@syed213
#کلام_یار
#گمشده
در یکى از دورهمى های پارک لاله, حرف این به میان آمد که چرا برای #طلبگى آمده ایم. #مصطفی می گفت: دنبال گمشده ای هستم که باید پیداش کنم. دلمـ یه #معنویت خاص می خواد!
این جور وقت ها حرف #شهادت و #شهدا را وسط می کشید. کسی هم نمی توانست درباره این قضیه خیلى با او بحث کندطوری از #شهدا حرف می زد که انگار جزئی از آن ها بود. همیشه می گفت: تو نمیدونی به شهدا چى گذشته و اینا برای چی #شهید شدن!
آن قدر جسارت و #مردانگى داشت که می دانستم اگر دست مصطفی چاقوباشد و دشمن تیربار دستش باشد, حتما #مصطفی با همان چاقو می رود سروقت دشمن.
قسمتی از
📚 #کتاب_قرار_بی_قرار
#شهید_مصطفی_صدرزاده
@syed213
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مرثیــہ
🍃همه آمادهی رفتن شدند...
[ #حاجمهدیرسولـی...]
@syed213
سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
#مرثیــہ 🍃همه آمادهی رفتن شدند... [ #حاجمهدیرسولـی...] @syed213
عاشقدلشدهراموجغمازسربگذشت
دستاوگیرکهافتادهبهدریایغمت
#کارمازنذرگذرکرده...
دخیلم بکنید؛
#یاساقیالعطشان💔
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠 میوه درخت تفریط پشیمانى و میوه درخت دوراندیشى سلامت است.
📒 #نهج_البلاغه #حکمت181
@syed213
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇 💠 میوه درخت تفریط پشیمانى و میوه درخت دوراندیشى سلامت است. 📒 #نهج_البلاغه #حکمت181 @
✅ شرح و تفسیر حکمت ۱۸۱ نهجالبلاغه...👇🏻👇🏻👇🏻
🍃"ثَمَرَةُ التَّفْرِیطِ النَّدَامَةُ، وَثَمَرَةُ الْحَزْمِ السَّلاَمَةُ"🍃
✨ در این کلام نورانى واژه «تفریط» را نقطه مقابل «حَزْم» شمرده که به معناى #دوراندیشى و #تدبیر_امور و #آیندهنگرى است، بنابراین «تفریط» در این کلام به معناى ترک #دوراندیشى و تدبیر در امور و #انحراف از #حق است؛ خواه از طریق زیادهروى باشد یا کوتاهى و کم کارى.
💠 درست است که تفریط غالباً در مقابل افراط ذکر مىشود و افراط را به معناى زیادهروى و تفریط را به معناى کوتاهى و کم کارى تفسیر مىکنند؛ ولى هرگاه تفریط به طور مستقل ذکر شود ممکن است هرگونه انحراف از حق و واقعیت را شامل گردد، همان گونه که در کلام بالا چنین به نظر مىرسد.
🔸 صاحب کتاب لسان العرب "تفریط" را به معناى #ضایعکردن چیزى تفسیر مىکند که این ضایع کردن ممکن است عوامل مختلفى داشته باشد.
🔺 بنابراین امام(علیه السلام) #دوراندیشى را به درخت بارور و پرثمرى تشبیه کرده که میوه آن #سلامت است و در نقطه مقابل آن تفریط را به شجره خبیثهاى تشبیه فرموده که میوه آن ندامت و پشیمانى است.
👆🏻 این همان چیزى است که بارها در زندگى خود و دیگران تجربه کردهایم.
🔹 مخصوصا بسیار مىشود که انسان به امورى به دیده حقارت مىنگرد و سرانجام ضربه سنگینى از ناحیه آن مىخورد، همان گونه که بعضى از دانشمندان گفتهاند: شخص عاقل هرگز نباید چیزى از خطاها و لغزشهایش را کوچک بشمرد، زیرا هنگامى که انسان چیزى را کوچک مىشمرد در مشکلات بزرگى مىافتد.
🔸 در تاریخ دیدهایم که گاه دشمنانى که به نظر کوچک مىآمدند حکومتى را زایل کردند، و بسیار دیدهایم که گاه بیمارى کوچکى که مورد بىاعتنایى واقع مىشود ضربه سنگینى به سلامت ما مىزند، و نهرهاى بزرگ وسیلابها را دیدهایم که از جوىهاى کوچک تشکیل مىشوند.
❇️ در این که میوه تلخ نهال تفریط، #پشیمانى است جاى تردید نیست.
🔺 قرآن مجید نیز به این حقیقت اشاره کرده و به مسلمانان هشدار م دهد که: «و از بهترین دستورهایى که از سوى پروردگارتان بر شما نازل شده پیروى کنید پیش از آن که عذاب الهى ناگهان به سراغ شما درآید در حالى که از آن آگاه نیستند. (این دستورها براى آن است که) مبادا کسى روز قیامت بگوید: افسوس بر من از کوتاهىهایى که در اطاعت فرمان خدا کردم واز مسخره کنندگان (آیات او) بودم»
🔹 در حدیثى نیز از امام هادى(علیه السلام) مىخوانیم که فرمود: «افسوسهاى ناشى از تفریط را به یاد آور تا به دوراندیشى اهمیت دهى».
✅ درباره ثمرات و تفسیر مسئله حزم و دوراندیشى نیز که نقطه مقابل تفریط است روایات فراوانى داریم...
🔹 از جمله در حدیثى از امام على(علیه السلام) مىخوانیم: «تدبیر پیش از عمل تو را از پشیمانى (بعد از عمل) ایمن مىسازد».
🔸 در حدیث دیگرى از همان حضرت آمده است: «کسى که دوراندیش باشد و پایان کار را ببیند از گرفتارىها و مصائب سالم خواهد ماند».
❇️ در تفسیر «حزم» از همان حضرت آمده است که فرمود: «حزم همان عاقبتنگرى و مشورت با صاحبان فکر و اندیشه است». گرچه گاه مىشود که تفریط از سستى و تنبلى سرچشمه مىگیرد؛ اما غالباً منشأ تفریط همان ترک دوراندیشى است.
💠 این نکته نیز قابل توجه است که گاه انسان در مطالعه عواقب امور تفریط مىکند و گرفتار نوعى #وسواس و در نتیجه تفریط مىشود. در این گونه موارد حزم آن است که این گونه عاقبتاندیشىها #رها شوند و انسان تصمیم بگیرد که با #شجاعت وارد کار شود و این شبیه چیزى است که بعضى از فقها مىگویند: "گاه احتیاط در ترک احتیاط است."
✨ آخرین نکتهاى که لازم مىدانیم در اینجا به طور فشرده به آن اشاره کنیم این است که منظور از #سلامت در عبارت بالا تنها سلامت دین نیست، بلکه سلامت دنیا، جسم، خانواده، کسب و کار و سلامت جامعه نیز در دوراندیشى و ترک هرگونه تفریط و مسامحه کارى است.
@syed213
هدایت شده از هر شهید یک کتاب
نهضت ملی #هر_شهید_یک_کتاب با هدف جمعآوری خاطرات شهدا راهاندازی شده است و اعضای آن معتقدند هر شهید این شایستگی را داشته که از وی، دستِ کم یک کتاب به نگارش درآید.
در این کانال شما تا حدودی با روال جمع آوری و نگارش خاطرات شهدای گرانقدر آشنا خواهید شد. در این صورت شما نیز در حماسه و ایثار آن شهید گرانقدر مشارکت داشتهاید.
فقط کافی است تصمیم بگیرید تا از یکی از شهدایی که به نحوی به وی علاقه دارید، خاطره جمع کنید.
بیایید به پنجاه سال بعد فکر کنیم. زمانی که دیگر خبری از بسیاری مادران و پدران و نزدیکان و همرزمان شهدا نیست. و حسرتی که به سراغ ما میآید از کوتاهی جمعآوری خاطرات شهدا و نگهداری از آنها برای نسلهای بعد.
درصورتی که اعتقاد به این شعار دارید به ما بپیوندید👇
مدیریت کانال و ثبت نام :
@Alirezakalami
@shahid_ketabi
گاهی که #دلم از این زمینیان میگیرد
پاهایم مرا به سوی یک نقطه معلوم و پر تپش میبرد
آنجا که #میعادگاه_عشق
و جایگاه
#سرو_قامتان
همیشه جاودان است...!
آری #مزار_شهدا...
قلبم آنجا #آرام است...
آرامتر از هر لحظهای که بوده است...
روی سنگ قبر شهدا نوشتهها و سرودهایی ناب و زیبا چشمنواز است
همه را بارها و بارها میخوانم...
و نمیگذارم #صدایشان از درونم #گم شود...
#پنجشنبههای_دلتنگی
#شهید_مصطفی_صدرزاده
@syed213
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ قصه ی #مصطفی_باصدای_من...
#کتاب_قرار_بی_قرار
#فصل_اول_کتاب
#قسمت_دهم
#نذر_عمویم_عباس
#از_زبان_مادر_بزرگوار_شهید
✅ ارسالی از راحیل، کارشناس ارشد وزارت علوم از تهران
@syed213
1_109427924.mp3
5.94M
🌴این پا و اون پا نکن #بابا
🌴چشمامو دریا نکن #بابا
🎤 #حاج_مهدی_رسولی
🏴 #شهادت حضرت رقیه سلاماللهعلیها تسلیت...
@syed213
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حرم...💔
حال دلم خیلی بده...
#حرم میخوام....
#اللهمارزقنازیارةالحسین...
🎤 #نریمانپناهی
#شب_زیارتی_ارباب...
@syed213
#یاابن_الحسن
از ما زمینیــان به شما آسمـان #سلام
#مولای_دلشکسته، #امام_زمان، سلام
این روزها هزار و دو چندان شکستهای
حالا کجای #روضـهی_بابا نشستــهای
@syed213
#مهدی_جان
سلام
هر #صبح سلامت میکنم
و این قلب پارهپاره
با شمیم حیاتبخش پاسخت
آرامیشود و جان میگیرد...
دردهای بیشمارم
جز #دم_مسیحایی تو درمانی ندارد...
تو باز خواهی آمد
و از رنج و بیماری
افسانهای بیش نخواهد ماند...
@syed213
سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
#جمعه_ها
#معرفی_کتاب
«پادشاهان پیاده» کتابیه که میشه با مرور هرکدام از صفحاتش ، چند دقیقه ای کنار یکی از زوار عزیز و شریف اربعین قدم زد و حال و هوای دل و روحشو دید و شنید و از عطر تبرک وجودش مست شد و در عین حال به ارزش و اهمیت راهبردی این همایش عظیم واقف شد
بیآلایش باهات حرف میزنه.
هرکسی، تو هر لباسی؛ از زائر و موکبدار، کوچک و بزرگ، از هر شغل و حرفهای که هستن.
مشهورند یا ناشناخته، همهشون زبان حال رو میگن.
هم قدمت میکنن با لحظهلحظههاشون.....
اینه که به دل مینشینه.
به شدت توصیه میشه چه برای زائرها
و چه برای جامونده ها ...
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ قصه ی #مصطفی_باصدای_من...
#کتاب_قرار_بی_قرار
#فصل_اول_کتاب
#قسمت_یازدهم
#نذر_عمویم_عباس
#از_زبان_مادر_بزرگوار_شهید
✅ ارسالی از مهندس م.مقصودی از آمل
@syed213
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇
💠 خاموش ماندن از گفتار حکمتآمیز فایدهاى ندارد، همانگونه که سخن گفتن نابخردانه...
📒 #نهج_البلاغه #حکمت182
@syed213
🎇🌹🕊
🎇🌿🌹
🎇🎇🎇🎇
سیدابراهیم(شهیدصدرزاده)
🎇🎇🎇🎇🌿🌹🌿🎇🎇🎇🎇 💠 خاموش ماندن از گفتار حکمتآمیز فایدهاى ندارد، همانگونه که سخن گفتن نابخردانه... 📒
✅ شرح و تفسیر حکمت ۱۸۲ نهجالبلاغه...👇🏻👇🏻👇🏻
⁉️ سکوت بهتر است یا سخن گفتن...؟
✨ دانشمندان دراینباره بحثهاى مختلفى کرده اند؛
1⃣ گروهى خطرات سخن گفتن و گناهان کبیره و عظیمه ناشى از آن را در نظر گرفته و دستور به #سکوت دادهاند.
2⃣ عدهاى #فواید_عظیمى را که در سخن گفتن است در نظر گرفته و سخن گفتن را توصیه مىکنند ولى حق مطلب همان است که امام(علیه السلام) فرمود.
✅ آنجا که انسان، حکیمانه و عاقلانه سخن بگوید #فضیلت است و ترک آن رذیلت و آنجا که انسان جاهلانه و نابخردانه سخن بگوید #رذیلت است و ترک آن فضیلت.
🔺 به همین دلیل هم روایات زیادى در مدح سکوت وارد شده و هم احادیث فراوانى در فضیلت کلام؛
❇️ از جمله از امام سجاد علىبنالحسین (علیه السلام) سؤال شد که سخن گفتن افضل است یا سکوت فرمود: «هر کدام از این دو آفاتى دارد هرگاه از آفات سالم باشند سخن گفتن از سکوت افضل است» عرض کردند: اى پسر رسول خدا چگونه است (که سخن گفتن افضل باشد)؟ امام(علیه السلام)فرمود: «خداوند پیامبران و اوصیاى آنها را به سکوت مبعوث نکرد، بلکه مبعوث کرد تا با مردم سخن بگویند (و پیام خدا را به آنها برسانند)». حضرت در پایان این حدیث به نکته جالبى اشاره کرده فرمود: «حتى هنگامى که مىخواهى فضیلت سکوت را بیان کنى با کلام بیان مىکنى و هرگز فضیلت کلام را با سکوت بیان نخواهى کرد».
✳️ در حدیث دیگرى از امام صادق از پدرانش از امیرمؤمنان على (علیهم السلام) چنین آمده است: «تمام نیکىها در سه خصلت جمع شده است:
✨نگاه کردن و سکوت و سخن گفتن.✨
هر نگاهى که در آن #عبرت نباشد سهو و بیهوده است و هر سکوتى که در آن #فکر نباشد غفلت و بىخبرى است و هر کلامى که در آن #یاد_خدا نباشد لغو است». و در پایان اضافه فرمود: «خوشا به حال کسانى که نگاهشان عبرت، سکوتشان فکر و کلامشان ذکر باشد».
💠 نتیجه این که سکوت و کلام نیز مانند سایر اعمال انسان هستند که اگر در #حداعتدال و شرایط لازم باشند #فضیلت و اگر خارج از این حد گردند رذیلت و این با تفاوت اشخاص و مجالس و مطالب و موضوعات متفاوت است و هر کس مىتواند با دقت فضیلت را از رذیلت در اینجا دریابد؛ به یقین سکوت از امر به معروف و نهى از منکر و از حکم به حق و از شهادت عادلانه و از اندرز و نصیحتهاى مخلصانه و از مشورت خردمندانه جزء رذایل و یا از #گناهان_کبیره است، ولى سخن گفتن به دروغ، غیبت، تهمت، اهانت، امر به منکر و نهى از معروف، شهادت به باطل و فضول کلام (سخنان بیجا و بى معنا) جزء رذایل اخلاقى یا از #گناهان_کبیره به شمار مى آید.
🍃لاَ خَیْرَ فِی الصَّمْتِ عَنِ الْحُکْمِ; کَمَا أَنَّهُ لاَ خَیْرَ فِی الْقَوْلِ بِالْجَهْلِ🍃
تعبیر به «حکم» در کلام امام (علیه السلام) تنها به معناى قضاوت کردن در محاکم قضایى یا فتواى به حلال و حرام آنگونه که بعضى از شارحان پنداشته اند، نیست بلکه هر #سخن_حکیمانه و #خردمندانهاى را فرا مىگیرد، زیرا نقطه مقابل آن در همین کلام «جهل» ذکر شده است.
🔹 قرآن مجید نیز کراراً به مسئله #تکلم_به_حق اشاره کرده و اهل کتاب را بر کتمان حق و سکوت سرزنش مىکند؛ از جمله مى فرماید:
🔺 «(به خاطر بیاورید) هنگامى را که خدا، از کسانى که کتاب آسمانى به آنها داده شده، پیمانى گرفت که حتماً آن را براى مردم آشکار سازید و کتمان نکنید!»
@syed213
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️روایت سیدرضا نریمانی از پیدایش نوحه معروف "منم باید برم"
@syed213