تأمُّلاتِ نظری
📹 #نسخه_کامل مستند غیر رسمی۶؛ 🖥 روایتی از انس رهبر انقلاب با کتاب و اهالی فرهنگ ☝این مستند آبانماه
کسی که با #کتاب مأنوس نیست؛ حقیقتا خیلی چیزها رو از دست خواهد داد. ( مستند رو حتما تماشا بفرمایید🍃🌺)
📚 فصل دوم از کتابِ #دولت_و_بازار رو از امشب در قالبِ حداکثر ۵ سلسله یادداشت تقدیم خواهیم کرد.
📚 کتابِ #دولت_و_بازار؛ فصلِ دوم، بخشِ اول
🔰 همانطور که در فصلِ گذشته دیدیم، مهمترین مسأله ی پیش روی #اقتصاددانان و طبیعتا #نهاد_دولت در کشورهای در حالِ پیشرفت، این است که؛ در تدوینِ برنامه های #توسعه، نقشِ دولت را چگونه تعیین کنند. آیا دولت باید مدیریتِ اقتصاد را به #مکانیسم_بازار بسپارد یا دست به سازمان دهیِ #نیروهای_بازار بزند؟
🔰 اجمالا باید گفت: #فصل_دوم بنا دارد به #نظریه_حمایت_هوشمند بپردازد. قبل از آن که بخواهیم نظریه ی مذکور را بیان و تحلیل کنیم، لازم است ابتدائا به طورِ اجمال، مقدمه ای برای ورود به بحث بیان کنیم.
🔰 قدرت های صنعتی و پیشرفته ی دنیا بویژه #آمریکا و #انگلستان، در برهه هایی از تاریخ مدعی شدند: پیشرفت اقتصادیِ آنها در سایه ی #مکانیسم_خودتنظیم_بازار و #عدم_مداخله_دولت در اقتصاد اتفاق افتاده و به کشورهای دیگر هم توصیه می کنند اگر می خواهند همچون ایشان #صنعتی شوند، باید اقتصاد را به #مکانیسم_بازار بسپارند، مرزهای تجاری را بردارند و #تجارت_آزاد را سرلوحه ی سیاست های بازرگانیِ خود قرار دهند. اما در یادداشت های بعدی [فصل سوم] خواهیم دید کشورهایی که به این توصیه ها عمل کردند، فرآیندِ #استعمار و #استثمار در آنها تداوم یافت. به تعبیر دیگر آنها نه تنها صنعتی نشدند، بلکه وضعیت #عقب_ماندگی شان تثبیت شد.
🔰 ها جون چانگ [مؤلفِ کتابِ نیکوکاران نابکار] می نویسد: "با وجود اینکه کشورهای پیشرفته ی جهان در طولِ تاریخ خود سیاست های #حمایتی داشته اند، امروز آنچه که این کشورها به کشورهای فقیر و رو به پیشرفت توصیه می کنند، و حتی با فشار به آنها می قبولانند، برخلافِ تاریخ و تجارب خودشان است. #بانک_جهانی و #صندوق_بین_المللی_پول انگاره ی #لیبرالیسم_اقتصادی را بر کشورهای فقیر جهان تحمیل کرده اند و نتایجِ خوبی هم به دست نیامده است. کشورهای پیشرفته ی امروزیِ جهان به کشورهای فقیر می گویند: آنچه ما می گوییم انجام دهید! نه آنچه که ما انجام داده ایم!" [Chang 2006]
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
🔰 آقای #ظریف تا دیر نشده پوزش بخواهید!
1️⃣ دیروز آقای ظریف، وزیر سابق امور خارجه در یک نشست دانشجویی که با عنوان «نظم جدید در دنیا» برگزار شده بود، گفت: «موشک مهم است به ابالفضل مهم است، به خدا مهم است. اما مردم مهمتر هستند»!
این بخش از سخنان ایشان بهگونهای است که انگار تلاش متخصصان نظامی ایران برای ساخت موشک، به معنای کماهمیت! دانستن مردم است! و در این میان، ساخت و تولید موشک، بااهمیتتر از مردم تلقی و تصور شده است! باید از ایشان پرسید؛ آقای ظریف چه کسی گفته است موشک مهمتر از مردم است که جنابعالی احساس تکلیف کردهاید این تلقی را به زعم خود اصلاح کنید؟! مگر «موشک» و «مردم» در دو نقطه مقابل و متضاد با یکدیگر قرار دارند که توجه به یکی از آن دو به معنای کماهمیت دانستن دیگری باشد؟! موشک برای حفظ جان مردم است. مگر برای شما، جان و مال و نوامیس مردم اهمیتی ندارد؟! اگر اینگونه نیست، چرا توان موشکی را که برای حفظ جان مردم است، از اهمیت دادن به مردم تفکیک میکنید؟!. آنهم در دنیایی که قدرتهای وحشی نظیر آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی بارها نشان دادهاند که به خون مردم ایران تشنهاند و اگر از توانمندی و اقتدار جمهوری اسلامی ایران که برخورداری از موشکهای دوربرد و مدرن از جمله آنهاست، بیم نداشتند تاکنون بارها خاک میهن اسلامی را شخم زده و مردم این مرز و بوم را به خاک و خون کشیده و از میان برداشته بودند. آیا غیر از این است؟! آیا آنچه امروزه در غزه شاهد آنیم برای آقای ظریف درسآموز نیست؟! رژیم صهیونیستی با حمایت آشکار و بیپرده مالی، سیاسی و تسلیحاتی آمریکا و اروپا و برخی کشورهای بیغیرت و دستنشانده منطقه، نزدیک به ۳۰ هزار انسان مظلوم و بیپناه را در غزه به خاک و خون کشیده است و این جنایت وحشیانه و هولناک همچنان با حمایت قدرتهای یاد شده و بیتوجه به اعتراضهای گسترده مردمی در سراسر جهان ادامه دارد.
2️⃣ آقای ظریف! آیا قدرتهای یاد شده، ایران اسلامی را اصلیترین دشمن خود نمیدانند؟! و آیا طی ۴۵ سالی که از عمر نظام مقدس جمهوری اسلامی میگذرد، کمترین فرصتی را برای مقابله با ایران از دست دادهاند؟! و آیا اگر از توان نظامی ایران وحشت نداشتند تاکنون دهها بار به میهن اسلامی حمله نکرده بودند؟! جنابعالی از کدام منطق عقلی و سیاسی پیروی میکنید که برخورداری ایران از توان موشکی را نشانه کماهمیتتر دانستن مردم در مقایسه با آن معرفی فرمودهاید؟! آیا دشمنان ما به هیچیک از مبانی اخلاقی و قوانین بینالمللی پایبند هستند؟! آیا هنوز هم تصور میفرمائيد که حرف جان کری سند است؟! دیدید که نبود! جناب ظریف آیا جان و مال و نوامیس مردم ایران برای جنابعالی اهمیتی ندارد که ساخت موشک را کماهمیت دادن به مردم میدانید؟! قیاس جنابعالی مصداق این بیت از ملای رومی است که «از قیاسش خنده آمد خلق را ... کو، چو خود پنداشت صاحب دلق را»!
3️⃣ آقای ظریف! جنابعالی در آذرماه ۱۳۹۲ نیز در دانشکده فنی دانشگاه تهران فرموده بودید «آیا شما فکر کردهاید آمریکا که با یک بمبش میتواند تمام سیستمهای نظامی ما را از کار بیندازد، از سیستم نظامی ما میترسد»؟ معنای این سخن چه بود؟! غیر از این بود که تقویت سیستم نظامی کشور را بیفایده - و یا حداقل، کماثر- میدانستید. چرا؟! بعدها گفتید که سخنان شما تحریف شده است! در صورتی که تحریف نشده بود. ولی توضیح بعدی جنابعالی «عذر بدتر از گناه»! بود. فرمودید: «من گفتم قدرت ما، مردم است، نه توان دفاعی؟! امروز هم میگویم، باز هم خواهم گفت، چون حرف امام(ره) است که مردم پایه قدرت ما هستند. بد گفتم»؟! جناب ظریف! منظورتان چیست؟ منظورتان مردم با دست خالی است؟! اگر اینگونه نیست، چرا توان دفاعی را با اهمیت دادن به مردم در تضاد میدیدید و میبینید؟!
4️⃣ آقای ظریف! این پرسش -با عرض پوزش- از جنابعالی در میان است که دیدگاه حضرتعالی با خواست و اهداف دشمنان جمهوری اسلامی ایران که بارها به صراحت اعلام کردهاند چه تفاوتی دارد؟! آیا دست کشیدن ایران از توان موشکی، خواسته و آرزوی آمریکا و همپیمانان غربی و عبری و عربی آن نیست؟! ممکن است بفرمائید که جنابعالی موشک را هم مهم میدانید! خُب موشک را برای چه مهم میدانید؟ برای فشفشهبازی شب چهارشنبه سوری؟! یا برای حفاظت از جان و مال مردم؟ اگر گزاره دوم مورد نظرتان است، چرا توان موشکی را جدای از اهمیت دادن به مردم تلقی میکنید؟!
و بالاخره، برادرانه پیشنهاد میکنیم هرچه زودتر از مردم شریف ایران به خاطر اظهارات بیجا و دشمنپسند خود پوزش بخواهید.
✍️ حسین شریعتمداری
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 رهبر انقلاب: همه باید در #انتخابات شرکت کنند.
🔹انتخابات رکن اصلی نظام جمهوری اسلامی است. راه اصلاح کشور انتخابات است.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
📚 لینک یکایکِ یادداشت های #فصل_اول از کتابِ #دولت_و_بازار به جهتِ دسترسیِ آسان، مجموعا تقدیم دوستان می شود.
🔰 فصل اولِ کتاب ۱۱۰ صفحه می باشد که در قالبِ ۷ یادداشت، چکیده و لُبِّ آن تقدیم حضور شما فرهیختگان شد.
✅️ مقدمه
https://eitaa.com/taammolatenazari/318
1️⃣ بخش اول
https://eitaa.com/taammolatenazari/337
2️⃣ بخش دوم
https://eitaa.com/taammolatenazari/348
3️⃣ بخش سوم
https://eitaa.com/taammolatenazari/353
4️⃣ بخش چهارم
https://eitaa.com/taammolatenazari/360
5️⃣ بخش پنجم
https://eitaa.com/taammolatenazari/365
6️⃣ بخش ششم
https://eitaa.com/taammolatenazari/377
7️⃣ بخش هفتم
https://eitaa.com/taammolatenazari/385
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥مردم بدانید غلبه این گفتمان پدر اقتصاد ایران را درآورده است، اینها هم #پول دارند، هم #رسانه، و هم #نفوذ در دستگاه سیاستگذاری اقتصای کشور، بسیار پرمدعایند، و مشکلات سیاستهایشان را به گردن دیگران می اندازند.
♦️ دهه کم رمق ۹۰ در اقتصاد ایران محصول تلاقی دو اندیشه آزادی خواهانه این گفتمان بود: اول، رویکرد اقتصادی #آزادسازی_قیمتی و #یارانه_زدایی و دوم، رویکرد اقتصاد سیاسی بینالملل #تعامل_گرایی و #جهانی_سازی؛ جهتگیری که هم اقتصاد کشور را نسبت به رفع تحریم شرطی کرد و هم ترمز قطار پیشرفت اقتصادی کشور در داخل را کشید.
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
✍️ به استحضار می رسانیم؛ بعد از اتمام کتابِ "دولت و بازار"، با محوریت ۴ کتاب، واردِ بحثِ #جریان_روشنفکری در ایران خواهیم شد و سپس سلسله یادداشت هایی رو پیرامونِ #تاریخ_عقائد_اقتصادی خواهیم داشت.
📚 کتاب #دولت_و_بازار؛ فصلِ دوم، بخش دوم
✅️ چیستیِ #نظریه_حمایت_هوشمند
🔰 نظریه ی حمایت هوشمند؛ نوعی تلاش برای حلِّ معمّای #دولت و #بازار و گامی در مسیر پایان دادن به مجادله ای تاریخی درباره ی نوعِ رابطه ی این دو نهاد است. #حمایت_هوشمند؛ دقیقا در نقطه ی مقابلِ #بنیادگرایی_بازار یا همان #نئولیبرالیسم قرار دارد، اما در دامِ #دولت_گرایی به معنای "تصدی گری دولتی" نیز نیفتاده است. در این نظریه؛ دولت نقشِ #حامی، #هادی و #ناظر را ایفا می کند. و نیز نقشِ #نهاد_بازار را در پیشرفت کشور لازم می داند؛ لکن سازماندهیِ بازار را توسط دولت به اقتضای شرایط اقتصادی و هم جهت با #سیاست_صنعتی و #برنامه_توسعه_ملی یک ضرورت می داند.
🔰 دولت به عنوانِ #حامی، #هادی و #ناظر بر نیروهای بازار نقش ایفا می کند؛ بدین معنا که؛ هم از نیروهای بازار حمایت می کند، هم بر عملکردِ آنها نظارت دارد، و هم آنها را در جهتِ برنامه ی پیشرفت هدایت می کند. از اینرو؛ ایفای نقشِ سه گانه ی دولت در رابطه با نیروهای بازار دو رکن اساسی نیاز دارد که اجمالا عبارتند از:
1️⃣ دولت بایستی یک #سیاست_صنعتی داشته باشد.
2️⃣ مجهّز به یک #سامانه_اشراف باشد.
🔰 #سیاست_صنعتی داشتن بدین معناست که؛ دولت با تعریف و وضعِ "قوانین، مقررات، اصول و سیاست ها" تلاشی استراتژیک/راهبردی خواهد داشت به جهت رشد و پیشرفت در بخش های منتخب از صنعت. سیاستی صنعتی است که؛ نقشِ سیاست های #پولی_و_مالی، سیاست های #تعرفه_ای، سیاستِ #اشتغال، رویکردِ دولت به #سرمایه_خارجی و #نقش_شرکت_های_چند_ملیتی و... را در پیشرفتِ صنعتیِ کشور مشخص می کند.
🔰 و اما #سامانه_اشراف بدین معناست که؛ دولت باید اطلاعات دقیق و به لحظه ای درباره ی ظرفیت های بالقوه و بالفعلِ اقتصاد داشته باشد تا بتواند پیشرفتِ سیاستِ صنعتی را سنجیده و متناسب با آن، برنامه ریزی و تصمیم گیری نماید. برای ایجاد چنین سامانه ای در ایران ۱۵ مجموعهی اطلاعاتی باید تجمیع شود و پیوسته مورد تحلیل و بررسی قرار گیرند که بدین قرار می باشند؛ "اطلاعاتِ مربوط به سیستم بانکی"، "بیمه"، "مالیات"، "واردات و صادرات"، "بورس"، "تأمین اجتماعی"، "بودجه عمومی عمرانی"، "ظرفیت های واقعی و بالفعل تولید"، "بازرگانی داخلی"، "مستغلات و املاک"، "شرکت ها و اشخاص حقوقی"، "سیستم کد گذاری کالا"، "ثبت سفارش کالا"، "قیمت کالاها و خدمات" و نیز "حسابرسی شرکت ها". این سامانه و برنامه ها سابقه در کشورهای دیگر هم دارد. در ایران، ستاد فرماندهی #اقتصاد_مقاومتی باید این نقش را به عهده بگیرد و سایر دستگاه های مرتبط، باید ذیل این ستاد فعالیت کنند.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🔷 انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه با همکاری برخی مراکز علمی برگزار می کند:
♦️همایش
طرحی نو برای اقتصاد ایران؛ نقشه راه اقتصاد اسلامی برای مجلس دوازدهم
🕰زمان: پنجشنبه ۳ اسفند ساعت ۸:۳۰ _ ۱۲
🌐مکان: قم، بلوار جمهوری اسلامی، نبش میدان سپاه، سالن سازمان تبلیغات اسلامی
💠 سخنرانان:
حجج اسلام حسن آقانظری، سیدحسین میرمعزی، سیدکاظم رجایی، احمدعلی یوسفی، محمدرضا فلاح و آقایان دکتر حسین صمصامی، رسول بخشی، سیدمهدی زریباف، و محمدجواد توکلی
💠محورهای همایش: قانونگذاری بر اساس #اصول_اقتصاد_اسلامی و #اقتصاد_مقاومتی، #فاصله_گرفتن از ا#قتصاد_تقلیدی و نسخه های عاریتی #اقتصاد_نئولیبرالی، اولویت بخشی به #عدالت و توازن اجتماعی و مقابله با فساد، سوداورسازی #تولید و افزایش هزینه دلالی و سفته بازی،جنبش #حذف_ربا، #دلارزدایی از اقتصاد کشور، تثبیت نرخ ارز و #حفظ_ارزش_پول_ملی، متنوع سازی سبد #انرژی، #مردمی_سازی #مسکن، مردمی سازی #ثروتهای_عمومی (انفال)، مقابله با کوچکسازی و گران سازی #سفره_مردم، مقابله با رانت #خلق_پول_بانکی، #شفافیت و عدالت در نظام #مالیاتی_حمایتی، اصلاح ساختار برنامهریزی و #بودجه_ریزی ، تقویت #توان_داخلی_خودروسازی بجای گسترش واردات خودرو
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
گَر ملامت گر نداند حالِ ما عیبش مکن
ما میان موجِ دریاییم و او بر ساحل است
#همام_تبریزی
هدایت شده از افرا (اقتصاد فردای روشن ایران)
اثر رای بر معیشت.mp3
37.39M
📚اثر رای بر معیشت!
⬅️با محوریت:
◀️ گفتگو با دانشجویان پیرامون تاثیر انتخابات بر سفره مردم
🎙با ارائه: سیدامیرحسین حسینی
کارشناس اندیشکده قصد
🔸تاثیر رای بر متراژ و معماری و قیمت مسکن من و محیط بازی فرزندانم
🔹تاثیر رای بر قیمت و مدل خودروی من
🔸تاثیر رای بر تعداد فرزندانم و رشد معیشت خانواده من
🔹تاثیر رای بر قیمت دلار و مرغ و تخم مرغ
🔸تاثیر رای بر حقوق دریافتی من
🔹مقایسه هربار انتخاب من در کمیت و کیفیت سفره و معیشت و زندگی من
⚠️مناسب برای رایدهندگان و رای سفیددهندگان و رایندهندگان و همه کسانی که در سن رای هستند!
📣نکته مهم: این صوت باکیفیت، با کمال افتخار توسط گوشی ایرانی باکیفیت شاهین۳ ضبط گردیده است.
✅به افرا بپیوندید:
@afra_eco
هدایت شده از آنسوتر | سید محمدرضا رضی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
«بانکها غلط میکنند بنگاهداری کنند.»
🔻خروش فیضیه علیه قانون بانکداری
حجت الاسلام رضی در سخنرانی در جمع روحانیون و طلاب انقلابی در مدرسه فیضیه(تابستان ۱۴۰۲):
ما برای یک امر به معروف و نهی از منکر ساختاری در این گرما دور هم جمع شدهایم.
🔻بازنشر کلیپی از تابستان داغ گذشته
#نه_به_بانک_خصوصی
#نه_به_خلق_پول_بانک_خصوصی
#مجلس_تمدن_ساز
کانال شخصی سید محمدرضا رضی:
🇮🇷#آنسوتر
@seyedrazy
💠 گروه مجلس؛ تمدن ساز
Eitaa.com/joinchat/3206415025C911638214e
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
قالیباف انسان شریفی است ولی مناسب نمایندگی مردم برای #سیاستگذاری نیست. نه بخاطر
- بنزهایی که زمان نیروی انتظامی باوجود کمبود ارز، وارد کرد و چند سال هم کار نکرد
-حذف ارز4200
-واردات خودرو دست دوم
-حواشی خانواده
بلکه چون موضوعات سیاستی را دقیق تحلیل نمیکند. او مدیری اجرایی است.
@DrRezaGholami
✍️ بخشِ سوم از فصلِ دومِ کتابِ #دولت_وبازار امشب در کانال بارگذاری خواهد شد. در این بخش به روابطِ #پنجگانه دولت با نیروهای بازار در #نظریه_حمایت_هوشمند خواهیم پرداخت.
تأمُّلاتِ نظری
🔷 انجمن اقتصاد اسلامی حوزه علمیه با همکاری برخی مراکز علمی برگزار می کند: ♦️همایش طرحی نو برای اقتصا
جلسه تا دقائقی دیگر شروع خواهد شد...
🔰 به استحضار اعزه و دوستان قُمی می رسانم: طبق بررسی های انجام شده؛ بنده سه نامزدی رو که از حوزه انتخابیه #قم برای ورود به مجلس شورای اسلامی #اصلح می دانم، به دوستانم پیشنهاد می دهم که عبارتند از:
1️⃣ حجت الاسلام و المسلمين #سید_رضی [دکترای اقتصاد اسلامی]
2️⃣ آقای دکتر #محمد_شربتی [دکترای اقتصاد]
3️⃣ آقای دکتر #منان_رئیسی [دکترای معماری و شهرسازی]
✅️ پ.ن: سه نامزدِ نامبرده؛ علاوه بر دارا بودنِ #شاخص_های_انقلابی، دارای #نگاه_تمدنی و برنامه ی عملیاتی در سطحِ ملّی و منطقه ای هم می باشند.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🎙صوت سخنرانی های همایش #طرحی_نو_برای_اقتصاد_ایران، نقشه راه اقتصاد اسلامی برای مجلس دوازدهم
1⃣ مبانی پیشرفت اقتصادی در ایران، حجه الاسلام حسن آقا نظری
https://eitaa.com/eqmoq2/2283
2⃣ اصلاح قانون بانکداری و مهار بانک های خصوصی ، حجه الاسلام سید حسین میرمعزی
https://eitaa.com/eqmoq2/2284
3⃣ چرخه باطل در اقتصاد ایران، حجه الاسلام احمدعلی یوسفی
https://eitaa.com/eqmoq2/2285
4⃣ انحطاط قهری با اقتصاد تقلیدی، حجه الاسلام فلاح
https://eitaa.com/eqmoq2/2286
5⃣ جنبش حذف ربا، دکتر رسول بخشی
https://eitaa.com/eqmoq2/2287
6⃣ مهار تورم و سیاست های اشتباه ارزی، دکتر حسین صمصامی
https://eitaa.com/eqmoq2/2288
7⃣ الگوی مهار تورم و رشد تولید از منظر اقتصاد اسلامی، حجه الاسلام سیدمحمد کاظم رجایی
https://eitaa.com/eqmoq2/2289
8⃣ مردمی سازی ثروتهای عمومی-انفال، دکتر سیدمهدی زریباف
https://eitaa.com/eqmoq2/2290
9⃣ مردمی سازی مسکن، محمدجواد توکلی
https://eitaa.com/eqmoq2/2291
🔟 اولویتهای اقتصادی مجلس دوازدهم از منظر اقتصاد اسلامی، دکتر رجایی، زریباف، بخشی، توکلی
https://eitaa.com/eqmoq2/2292
✍️ توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
📚 کتابِ #دولت_و_بازار؛ فصلِ دوم، بخشِ سوم
🔰در #نظریه_حمایت_هوشمند، دولت با نیروهای بازار، پنج نوع ارتباط برقرار خواهد نمود که اجمالا بدین قرار می باشد:
1️⃣ صیانت از بازار
2️⃣ خلق بازار
3️⃣ حفظ بازار
4️⃣ قبض بازار
5️⃣ بسط بازار
🔰 اما #صیانت_از_بازار؛ طبعا مهمترین وجه از "نظریه حمایت هوشمند" توجه به "صیانت از بازار" می باشد که اولین و مهمترین گام در تأمین بازار برای تولید است. #بازار_داخل_یک_کشور، یک فرصت برای تولید کننده به شمار می رود و این #دولت است که می تواند این فرصت را تضمین یا دریغ کند. راه تضمینِ این فرصت؛ "جلوگیری از حضورِ کالای مشابه خارجی در بازار" و راهِ دریغِ این فرصت؛ "آزاد سازی تجاری"، "حذف موانع گمرکی" و "تسهیل واردات" است. البته روشن است که؛ هدفِ این #حمایت_دولتی، ایجادِ نوعی رانت برای بیشینه ساختنِ سودِ تولید کننده ی داخلی نیست، بلکه هدف ایجادِ فرصتِ بازار برای تولید کننده برای #ارتقای_محصول است. بحث جزئیاتِ دیگری هم دارد که با توجه مطوَّل شدن از آن می گذریم.
🔰 به نمونه هایی از اتخاذ سیاستِ #صیانت_از_بازار در مقابلِ ایده ی #تجارت_آزاد توجه بفرمایید:
1️⃣ ماجرای شورشِ #ایالات_متحده علیه تجارت آزاد در زمانیکه ایالاتِ آمریکای شمالی در سال ۱۷۷۶ م مستعمره ی #انگلستان بودند. لندن مانندِ سایر مستعمرات، قواعدِ تجارتِ آزاد را به آمریکا نیز تحمیل کرده و بازار این منطقه را به تصرف خود درآورده بود.
2️⃣ تعرفه زشت تا تعرفه سیاه؛ در طولِ تاریخ پیشرفتِ آمریکا، وضعِ تعرفه یکی از مهمترین ابزارهای #صیانت_از_بازار بوده است. اولین کنگره آمریکا در سال ۱۷۸۹ وضعِ تعرفه بر کالاهای وارداتی را به تصویب رساند که هدف آن #اولا افزایش درآمدِ ملی و #ثانیا صیانت از صنایعِ نوزاد در برابرِ هجوم کالاهای خارجی بود.
3️⃣ انگلستان در بازه زمانی ۱۶۴۵ تا ۱۸۴۹ میلادی قوانینِ دریانوردی به جهت حمایت از #صنعت_کشتی_رانی خود به تصویب رساند که دو هدف داشت: #اولا ایجاد انحصار برای صنعت کشتی رانیِ خود در بازار دریانوردیِ جهان و #ثانیا ایجاد ممنوعیت و محدودیت برای ورودِ کالاهای خارجی به بازار داخلی انگلیس.
4️⃣ و موارد متعدد دیگری در سایر کشورهای اروپایی و آسیایی من جمله #ژاپن و #کره_جنوبی وجود دارد که از ذکر آنها می گذریم.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
✨این واردات بیرویه چیز خیلی خطرناک و مهمّی است. گاهی اوقات این واردات، واردات لوکس است؛ یعنی هیچ نیازی به آن نیست.
شنیدم که برای واردات یک نوع گوشی لوکس آمریکایی در سال ۹۸ حدود نیم میلیارد دلار -این جور گزارش شد به ما- مصرف شده! البتّه بخش خصوصی این کار را میکند، منتها بایستی دولت جلوی این را بگیرد| رهبر حکیم انقلاب اسلامی، دوم شهریور ۹۹
✨در همین قضیه ارز و سکه و این حرفهایی که این دو سه ماهه پیش آمد، خب، مبالغ زیادی -حالا گفتند مثلاً فرض بفرمایید ۱۸ میلیارد دلار، اسکناس موجودِ ارز؛ برای کشور ما که در تهیه ارز مشکل داریم و ارزها و پولهای خودمان را هم نمیتوانیم از خارج وارد کشور کنیم و سخت است، هجده میلیارد رقم بالایی است- بر اثر بعضی از بیتدبیریها و بیتوجهیها، آمد دست افرادی که از آن سوءاستفاده کردند. یک نفری یک کالایی را ثبت سفارش کرد، یک کالای دیگر آورد؛ یک چیزی را درخواست کرد برای یک مقصودی، ارز را در آنجا مصرف نکرد؛ گفت میخواهم مسافرت بروم، نرفت؛ ارز را، یا آوردند -یک تعداد معدودی- استفاده کردند، یا به قاچاقچی فروختند [و او] ارز را برداشت برد خارج، یا به کسی فروختند که آن را احتکار کرد و نگه داشت تا گران بشود و بیاید به قیمت دو برابر و سه برابر بفروشد و به ثروت بادآورده [برسد]؛ خب اینها مشکلات مدیریّتی است| رهبر حکیم انقلاب اسلامی، ۲۲ مرداد ۹۷
❇️ کاندیدایی که میخواهید به او رای دهید، چه دیدگاهی درباره ارز حاصل از صادرات دارد؟
✨درباره داوطلبان انتخابات مجلس شورای اسلامی، با ۱۴ شاخص معین شده در لینک زیر تحقیق کنید و آگاهانه رای دهید:
https://survey.porsline.ir/s/ehA2BtN