#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تاریخ_معاصر
✅ رخنه بهائیت
🔶 در چهار دهه گذشته از همان ابتدا پیچیده ترین، مرموزترین، ثروتمندترین و در عین حال موذیانه ترین مخالف انقلاب اسلامی بدون شک جریان بهاییت بوده است.
🔶 تاکید این بود: اولا ما دین و مذهبی به نام بهاییت نداریم، پیامبر مصلح اجتماعی ندارد، یک جریان انحرافی و ساختگی است. در دوره قاجار قلع و قمع شدند و فرصت حضور در قدرت سیاسی را نداشتند، هرچند در کمیته ها و احزاب مختلف مشروطه خواه رخنه پیدا کردند. در دوره پهلوی اول، رضاشاه هم حاضر به دادن امتیاز علنی و آشکار به اینان نبود. اما در دوران پهلوی دوم بهاییت وارد قدرت شد. هم قدرت سیاسی و هم قدرت اقتصادی را در دست گرفت. بهاییان بدلیل نگاهی فرقه ای و متعصب در شبکه قدرت خود دیگران را راه نمیدهند.
🔶 دوره محمدرضا پهلوی اوج نفوذ آنان در تمامی لایه ها بود. از ایادی پزشک محمدرضا که بزرگترین وارد کننده دارو تا مدیران ساواک، حلقه اطرافیان هویدا، حضور در صنعت و... با پیروزی انقلاب اسلامی، بهاییت از هر جهت پشتوانه خود را از دست داد، البته صرف از دست دادن نبود، بلکه به عقب رانده شد، آن فضای مستعد و مهیای دوره پهلوی دوم برای بهاییان دیگر شبیه به یک باغ پر محصول نبود. علت عدوات و سرمایه گذاری گسترده علیه جمهوری اسلامی توسط بهاییت ریشه در همین کوتاه شدن فرصت در لایه های قدرت سیاسی و اقتصادی دارد. آنها پیچیده ترین رفتار و شدیدترین سطح دشمنی را داشته و دارند، این خاصیت رفتار فرقه ای است. این ماه های اخیر نیز ردیابی رفتار آنان به سهولت ممکن می باشد.
🔶 بهاییان بیشتر از هر گروه دیگری از سقوط جمهوری اسلامی سود می برند. جمهوری اسلامی، اسلام، ایران دشمنی خطرناک تر از بهاییت ندارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#مسائل_اولویت_دار
✅ علیه یکپارچگی
🔶 تصاویر زیادی از لحظاتی که آن مرد شاخدار در ژانویه۲۰۲۱ به همراه تعداد دیگری از هواخواهان #ترامپ وارد کنگره شدند مخابره شد. فوکویاما استراتژیست امریکایی در مقالهی مهم «همین یک روز...» آن را نمایش انحطاط الگوی امریکایی خواند. زیرا نشان داد«حاکمیت قدرت اجماعسازی داخلی را برای تصمیمات مهمش از دست داده» فوکویاما تاکید میکند «بزرگترین ضعف امروز امریکا ناشی از شکاف داخلی است.»
این متن کاری به آن حادثه و عوارضش ندارد. بلکه تلاشش اینست که مفهوم «چسب» در جامعه را معرفی کند. چسب همان چیزی است که فوکویاما مینویسد «امریکا داری قدرت اقتصادی و نظامی عظیمی است. اما اگر باور امریکاییها به لیبرالیسم از بین برود قدرت بهره از آن دو هم از بین خواهد رفت.»
🔶 در واقع همه نگرانی فوکویاما توجه دادن جامعۀ امریکایی به چیزی است که اگر باور به آن ضعیف شود امریکا حتی توان استفاده از عناصر قدرتش را هم نخواهد داشت؛درحالیکه اکونومیست یکی از ده موضوع مهم سال بعد را امریکای از هم گسسته اعلام کرده است.
🔶 در جامعهشناسی این چسب را «یکپارچگی اجتماعی» میدانند. جامعۀ یکپارچه میتواند به سمت هدفش پیش برود. وقتی این چسب ضعیف باشد جامعه هم در آستانۀ تجزیه و ناتوان برای رسیدن به اهدافش شود.
🔶 به همین دلیل است برای موفقیت پروژه آشوب و تجزیه در ایران لازمست چسبهای یکپارچگی از بین برود. تحرکات مسلحانه پژاک و جیشالظلم و... در مناطق مرزی، اقدامات خیابانی کانونهای شورشی منافقین زمانی موفق میشود که قبل از آن،علیه این چسبهای یکپارچگی اقداماتی صورت گیرد. از اینجا به بعد بخشی از رفتارهای ایام آشوب روشن میشود:
1⃣ نیویورکتایمز دروغ بیماری و فوت رهبری را قبل از آغاز ماجراها مطرح میکند و تمام اعتبار رسانهای خود را خرج میکند. چرا که قدرت نظام خودش یک چسب بزرگ اجتماعی است.پس اگر احساس فقدان قدرت شکل بگیرد؛نظم اجتماعی در مقابل #آشوب شکننده میشود.
3⃣و2⃣ سرود ملی و پرچم دو عنصر مهم همدلی و نوعدوستی است. پس پرچم باید آتش بگیرد و سرود خوانده نشود.
4⃣ به رهبری اهانت شد. رهبری آن جایگاهی است که قدرت بسیجکنندگی مردم را دارد. رهبری بود که گفت #خرمشهر باید آزاد شود و شدو... به همین دلیل تمرکز و تلاش آشوب این بود که جدا از رابطه مردم با دیوانسالاری و دولت،اول رابطهای را از بین ببرد که به تعبیر شهیدمطهری #تولیدمحبت در جامعه میکند: رابطه «امامامت».
🔶 این همان چیزی است که ضدانقلاب به آن رشک میبرد و بیخود نیست که فلان بازیگر هتاک پناه برده به اجنبی در عین حال که توهین هایش قطع نمیشود از گسستگی ضدانقلاب ناامیدانه مینالد.
🔸 #به_قلم_اساتید:کمیل خجسته
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#سرمشق_فاطمی
✅ تعادل در خانه «نفس الله»
🔶 برای کسانی که فقط ظاهر امور را میبینند (یعلمون ظاهرا من الحیاه الدنیا) جمع و جور کردن اختلافات و تنظیم آنها دشوار است. نسبت کتاب مقدس با مسیح ، نسبت پاپ و قیصر، نسبت دو شمشیر عیسی ع، نسبت لذت و کرامت، نسبت رفاه و معنویت، تا برسد به نسبت آزادی و عدالت، نسبت انقلاب و نظام، نسبت حاکم و مردم و در نهایت نسبت زن و مرد.
🔶 اما آنانکه زاویه نگاهشان فهم عمق هستی هم هست و غیب را میشناسند (یومنون بالغیب) نسبتی همآهنگ و منسجم در پدیده ها درک میکنند. ابتدای وصیتنامه، امامره رابطه قرآن و عترت را با جمله ای عربی توضیح میدهد که معنایش آن است که این دو در بالاترین مرتبه هستی یک حقیقتند. اما هم او در چند جمله بعد کتاب را «ثقل اکبر» معرفی میکند و عترت را «ثقل کبیر». هیچ تنافی نیست مگر بین اینکه اهل بیت کلهم نور واحدند و امیر المومنین نفس پیامبر است و بزرگترین آیه هستی است، اما در عین حال او «عبد من عبید محمد» باشد، تنافی است؟وحدت در عمق و تناسب و تعادل در ظاهر آنجا که در مرحله ظهور و بروز دنیاییشان قرار میگیرند.
🔶 آن وحدت حقیقی این انسجام و تعادل ظاهری را موجب میشود. زن و مرد از یک نفس و یک حقیقت برترند و در آنجا متحدند. انسانند. بروز و ظهور تام الهی اند. زن و مرد از همان نفس واحده اند. اما در عالم خلقت و بروز تمایزات متفاوتند. هر کدام دارایی دارد که دیگری ندارد.
🔶 رهبری تجربه جالبی دارد. میگوید من به خانواده شهدا که سر میزنم غالبا و معمولا مادرها مقاوم تر و صبور تر از پدرها بودند. او میگوید دلیلش این است که مرد خامی هایی دارد که زن ندارد. جایی میگوید این است که زن میتواند ستون اصلی خانواده باشد. برای مرد نیز توانمندی هایی وجود دارد که او را مناسبتر برای برخی مسوولیتهای دیگر اجتماعی میکند.
🔶 این دو در عالم تمایزات بهترین وضعیت برایشان «تعادل» است. این جا است که بستر رشد هر دو فراهم تر میشود. رشد هر کدام و حرکتشان به سمت آن حقیقت واحد، باعث میشود آنها مهیا تر برای وضعیت تعادل شوند. وحدتشان تعادل آفرین است و تعادلشان بستر ساز وحدت و رشد. خدا رحمت کند امام را که وقتی عقد میخواند میفرمود«بروید با هم بسازید» این تلاش زن و مرد برای تعادل در خانه زمینه ساز رشد هر دو است. هر چند بدون خانواده و در شرایط دشوار اجتماعی هم رشد ممکن است و محال نیست مثل آسیهس و مریمس. این دو هم الگوی زنند و هم البته الگوی مردند. الگوی همه اند. رشد در زمین تعادل زن و مرد آسان تر است.
🔶 علیع به تعبیر برخی روایات هویت «نفس الله» دارد و فاطمه زهراس کفو او و نفس او و البته عدل او. خانواده این دو نیز الگو بود. مظهر وحدت بود و تعادل. این خانواده محل ظهور تام «نفس الله» بود. لذا هم «کتب علی نفسه الرحمه» را نشان میداد و هم «یحذرکم الله نفسه». هم ماوای مسکین و یتیم و اسیر بود هم نماد مباهله.
🔶 جامعه اگر به تعادل برسد بروز «نفس الله» خواهد بود در قواره یک امت. آنانکه اهل انقلابند، اهل رشدند، اهل تعادلند. اهل ظهور«نفس الله».
🔸 #به_قلم_اساتید:علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#جان_فدا #سبک_زندگی
✅راز دستیابی به حاج قاسم
🔶 حاج قاسم اسطوره غیرقابل تکرار نیست. چقدر دوست داشتنی و امیدوار کننده است این توصیه و تذکر رهبرانقلاب: "کاری نکنیم که شهید دست نیافتنی شود." مکتب حاج قاسم خروجی تمام عیار در شاگردی مکتب امام است و اساس مکتب امام اینست که حاج قاسم پرور است.
🔸اما راز دستیابی به حاج قاسم چیست؟ بلکه پرسش کلیدی تر اینست: "مهمترین ویژگی حاج قاسم چیست؟" او را به چه می شناسیم؟ با نام حاج قاسم، ذهن به کدام صفت شهید هدایت می شود؟ شجاعت؟ مودت؟ بصیرت؟ اخلاق؟ ولایت پذیری؟ ظلم ستیزی؟ اخلاص؟ کدامیک؟ برخی از این صفات ویژگی فردی حاج قاسم است و برخی دیگر ویژگی سیاسی و اجتماعی او. اما کدامیک بر دیگری مقدم است؟ مهربانی اش با خانواده یا شجاعتش مقابل ظالم؟برای سلیمانی شدن از کجا شروع کنیم؟ از سلوک فردی یا خدمت اجتماعی و یا مبارزه نظامی؟
🔶پاسخ در وصیت نامه شهیدسلیمانی است؛ وقتی فرمود راز عاقبت بخیری در اتصال به جمهوری اسلامی است. اما این حرف یعنی چی؟ دقیقا چطور می شود با این راز عاقبت بخیر شد؟ یعنی در بیعت با جمهوری اسلامی، حاج قاسم می شویم؟ خیر. ماجرا عمیقترست.راز عاقبت بخیری در مدد دادن به انقلاب است. مدد به انقلاب، نصرت امام عصر است و همین نصرت سیاسی است که تقوای فردی می سازد. اما چرا؟
🔶 مدد به انقلاب، هم هدف شدن با امام عصر است. مقصد نهایی امام عصر رشد مردم است و انقلاب اسلامی کارخانه انسان سازی است. اینجاست که مدد به انقلاب، کمک به تحقق نقشه ولی زمان است. با این مقدمه کسی که همت اصلی اش نصرت امام باشد، سلوک فردی اش نیز شکل می گیرد. چه آنکه تقوای فردی، ابزار نصرت امام است. شجاعت پیدا می کند، بصیرت می یابد، اخلاقش فزون یافته و دلش رئوف و رحمانی می شود و در نهایت اخلاص پیدا می کند؛ این مقدمه به همت او و صدالبته به برکت و عنایت امام ساخته می شود.
🔸اینکه فرمود جمهوری اسلامی حرم است نیز به همین دلیل است؛ چون حرم محل ذکر است و ذکر یعنی توجه به صاحب ذکر و ذاکر شدن لسانی و قلبی و در نهایت توحیدی شدن. هدف گذاری جمهوری اسلامی نیز تحقق جامع فضائل انسانی است و چه ذکری و چه ذاکری فراتر از این؟
🔶 خلاصه اینکه راز سلوک فردی، در پیش بردن نقشه امام عصر است و این هدف محقق نمی شود جز در مدد رساندن به انقلاب. چه آنکه سلوک و تقوای فردی بدون اعتنا به مقصد امام عصر هیچ است و هیچ و کمتر از هیچ. خسران است و تباهی. محراب و میخانه یکیست وقتی امام نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#معنویت_و_اخلاق
#شخصیت_ها
✅ کاش مصباح حوزه زنده بود.
🔰 قسمت اول
🔶 سال هفتاد و شش که در دانشگاه پذیرفته شدم، هجوم شبهه و شکستن حرمتها برایم تعجب آور بود، چیزی نبود مگر آنکه در ساحت اندیشه به چالش کشیده میشد. مطبوعات و تریبونها در دست یک جریان خاص بود و کوچکترین مخالفتی در نطفه باید خفه میشد.
🔶 احساس دیکتاتوری و حضور یک قرائت و یک اندیشه راه نفس مخالفین این هجوم را میبست. همیشه هم مخالفین این تهاجم متهم بودند به دیکتاتوری. اگر در ساحت اندیشه، بمباران نقد اصول و مبانی اندیشه اسلام خمینی در جامعه سر ریز شده بود در ساحت رسانه ها و گفتمان سازیشان یک انحصار و دیکتاتوری رسانه ای را در داخل رقم زده بودند. در ساحت هنر انقلاب نیز آن هویت عفیف و پاک هنر دور از فحشا که در دهه شصت رشد کرده بود و در حال به ثمر نشستن بود را به فاضلابی از حرمت شکنی ها آلوده کرده بودند. تک تک عناصر نرم افزاری تمدن اسلامی که به دست امام تعریف و تبیین شده بود ارجاع به تمدن غرب میشد. رییس جمهور رسما در فرانسه اعلام کرد ما مردمسالاری را از شما یاد گرفتیم. مردمسالاری که امام بر هویت مستقلش نسبت به تمدن غرب پای میفشرد و از حاق توحید به نابترین قرائت انتاجش کرده بود. اندیشه معیار برای دین منتفی و عملا فهم دینی واقعیت یاب منتفی دانسته میشد، امام را به موزه ها میسپردند، نه فقط عزاداریها که اصل قیام امام حسین ع را نتیجه خشونتهای اهل بیت میدانستند.
🔶 نهادهای انقلابی ساخته شده به دستان امام مانند «جهاد سازندگی» را خراب میکردند. همه چیز مهیای یک ویرانی گسترده فرهنگی بود. یک هجوم همه جانبه به فرهنگ، آری فرهنگ اسلام ناب در خطر بود. بسیاری از جریان های انقلابی گیج و گنگ بودند. خراب شدن ارکان فرهنگ را احساس میکردند اما دقیقا نمیدانستند باید چه خاکی بر سر کنند. عده ای با زدن و دعوا و کتک و عده ای با سوز و درد و سکوت. این یعنی هجوم همه جانبه دشمن در واقع به یک شبیخون شبیه بود. «آژانس شیشه ای» نشان میداد چه داغی بر دل انقلابیون بود و نمیدانستند چگونه فریادش بزنند. رهبری تک و تنها در میدان فرهنگ شمشیر میزد، تبیین میکرد، تک تک واژه ها را معنا میکرد، نهادهای انقلابی خراب شده را دوباره با دقت نهالکاری و آبیاری میکرد. کمتر کسی بود که درد او را دریابد و بداند او دارد چه میکند. کجا میجنگد چگونه مبارزه میکند.
در این دوران جنگ سخت ، اما، رهبری یک سردار داشت. سرداری ریش سفید اهل علم آیت خدا بر زمین، کسی که نه فکر آبرویش بود نه در اندیشه آینده ای که دیگران برایش نقشه میکشیدند.
🔶 «طرح ولایت» او تجهیز اندیشه جوانان بود به ابزار مبارزه، من از نزدیک میدیدم چگونه جوانان دانشجو وارد این دالان تعلیمی و تربیتی میشوند و با توان و قدرت فکری و معنوی مثال زدنی وارد میدان میشوند. جوانانی که حالا میفهمیدند امام سخنی داشت از بنیاد متفاوت با هر آنچه غرب و شرق ادعا داشتند. سخن او قابل مصادره و فاکتور کردن به نفع غرب و شرق نبود. سخنی نو معقول و متفاوت. پیرمرد دانشمند که حالا سردار رهبری بود در جهاد فرهنگی خود یک تنه به میدان میآمد سخن میگفت، نقد میکرد، حتی مناظره میکرد مثل دوران جوانیش در ابتدای انقلاب.
🔶 با رفتار متوضعانه اش مقابل رهبری که تعمد داشت این احترام را به ظهور و بروز بکشد همه نظام ارزشی «دشمن زنجیره ای» را به چالش میکشید. آنقدر علم داشت که بتواند در سطوح مختلف هویت فرهنگی جامعه شمشیر بزند. در سطح معرفت شناسانه و هستی شناسانه شمشیر میزد. یار جمع میکرد لشکر درست میکرد و گفتمان میساخت. در سطح اخلاق و فقه و حقوق نیز قد علم کرده بود. تبیین میکرد. سخن میگفت برای نخبگان. برای عموم. برای همه. در سطح علوم تجربی انسانی نیز. آرام و قرار نداشت. خسته نمیشد همانطور که رهبرش شمشیر میزد و خسته نمیشد.
🔶 لشکر حوزویان جهادی و فاضل را روانه دانشگاه ها میکرد. مهم نبود کل ساختار به این مبلغین پاپتی و بی جیره و مواجب روی خوش نشان ندهند. مهم این بود که مبارزه داشت پیش میرفت.
🔶 او به قول حوزویان یک ملا بود به معنای حقیقی کلمه و یک مجاهد بود. اما این ها باعث نمیشد که او به امتداد اندیشه تا ساحت زندگی و قدرت دینی نیندیشد. او جریانی فعال در ساحت سیاسی ساخت. بله اشکال بر این جریان سیاسی اجتماعی زیاد بود و هست اما کمتر کسی میتواند انکار کند که یک جریان سیاسی اجتماعی فعال مبتنی بر اندیشه و دانش انقلابی چه اندازه میتواند در مبارزه با سطوح مختلف عملیات تهاجمی دشمن در ساحت فرهنگ نقش آفرین باشد. که چنین هم بود. بله البته مصباح خیلی بزرگتر از این جریان بود و هست.
او به رسانه هم میاندیشید. «طرح ولایت تکمیلی» را به صورت تخصصی در ساحت رسانه آغاز کرد و جوانان را مجهز میکرد به ابزار رسانه مبتنی بر اندیشه.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#معنویت_و_اخلاق
#شخصیت_ها
✅ کاش مصباح حوزه زنده بود.
🔰قسمت دوم
🔶 من آنروزها این همه تلاشش را میدیدم و برایش احترام قائل بودم اما آنچه محبت او را به دلم میانداخت نکات دیگری بود. اول آنکه میدیدم چطور دوست جاهل و دشمن دانا او را میزند، حرمتش را هتک میکند، و او مقتدرانه میجنگد و مظلومانه کار را جلو میبرد. چندین بار از نزدیک او را دیده بودم یک بار کسی آمد دانشجویی را که به او بی احترامی کرده بود با بی ادبی و تمسخر ازش یاد کند با همان هبیت و عقلانیتش اخم کرد که این کار درست نیست. و خود را با آن دانشجو مقایسه کرد که خطای او را دستمایه تمسخرش نکنید من هم ممکن است مثل او خطا کنم. کمتر کسی میدانست او پانزده سال شاگرد خصوصی اخلاقی بهجت العارفین و پیر صاحب نفس قم آیت الله بهجت بود. محضر مصباح معنویت داشت.
🔶 یک بار به ما گفت شما دانشجویانی که به حوزه می آیید چه بسا برای اسلام، ظلمهایی هم ببینید اما صبر کنید. من منطق او را نه در گفتار که در کل هویتش میافتم میگفت صبر شما کار را برای دیگران سهل خواهد کرد. یک بار هم در جلسه ای خصوصی از تلاش های چندین ساله اش برای آشتی نسبت علم و دین و وحدت حوزه و دانشگاه برایمان سخن میگفت که این میزان دنبال کردن و پیگیری و خسته نشدن برایم اعجاب آور بود. او تا نفس داشت سکوت نکرد فکر شان و شوونات و این بازیها هم نبود. عزت را خدا میدهد حرمت را خدا میدهد. او آنچه شنیده بودیم را با وجودش یادمان میداد.
🔶 من نه در ساحت اندیشه و نه در اقدام او را بی خطا نمیدانم اما حوزه به من آموخته چگونه هم مستقل و آزاد بیندیشم و هم در مقابل نورانیت جهاد و علم اساتید خود سر تعظیم فرود آورم. او مظهر معنویت بود و عقلانیت و بصیرت. او به ما یاد داد چگونه میتوان علم و اندیشه را که هویتی آزاد و مستقل دارد تحت حاکمیت و ولایت الهی درآورد، و چه خوش این حقیقت را به تصویر میکشید. بخواهیم یا نخواهیم باور کنیم یا باور نکنیم همگی به او مدیونیم. این روزهایی که گذشت بدجوری دلم هوای او را کرده بود. کاش زنده بود این مصباح حوزه ، ثلمه ای که حوزه های ما بعد او دید چگونه جبران میشود نمیدانم.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#معنویت_و_اخلاق
#شخصیت_ها
✅ کاش مصباح حوزه زنده بود.
🔰قسمت سوم
🔶 کاش امروز بود و مدد میداد که دوران جهاد تبیین، محتاج اندیشه ورزی او و مجهز کردن ذهنها به فکر انقلابی است. کاش بود و مدد میداد که تجهیز مردم به حضور و جنگ رسانه ای محتاج مهارت افزایی و شبکه سازی و جریان سازی بود که او اهلش بود.
🔶 کاش بود و مدد میداد که حمایت از این دولت جوان خوشفکر و پر عزم و امیدافزا محتاج حوزه علمیه و علمایی در میدان است تا خطاهای مدیران را دلسوزانه و با عقلانیت علمی حوزوی و معنویت و اخلاق و بصیرت در بیان به آنها منتقل کنند نه آنکه با نیش و کنایه هایشان ناخواسته ضربه بزنند به این حرکت مبارک دولت مردمی.
کاش بود و مدد میداد که «امید واقعی» که کالای راهبردی امروز ما است بیش از هر زمان محتاج اندیشه است محتاج تجهیز چشم و گوش به «فکر» است.
🔶 کاش بود و مدد میداد که او خوب میدانست چگونه «شکستن هیمنه پوچ نرم افزاری دشمن» را کهرهبری انتقام حقیقی خون سردار شهید ما میدانست نیاز به بسط و تفصیل و ترویج نرم افزار اسلام ناب روح اللهی دارد که سرداری این عرصه کار خیلی ها نیست. کاش بود و مدد میداد که او خوب میدانست چگونه ایمان و عقاید ایمانی را تا صحنه عمل و عینیت اجتماعی امتداد دهد مسوولیتی که بارها رهبری از حوزه ها درخواست کرده و «آل سکوت» حوزه مثل همیشه در قبال آن در سکوتند و غرب پرستان و مارهای خوش خط و خال نیز مشغول دشمنیشان با انقلاب. امثال او چقدر برای هدایت این حرکت مهم در حوزه لازم بودند.
🔶 کاش بود و با وجودش خفه خون گرفتن آقایان را رسوا میکرد وقتی که انقلاب و حکومت و ولایت و حتی احکام فقه و حقوق الهی مورد تهاجم بود. کاش بود و در زمانه ای که مردم مظلوم ما در فشار ناامنی بودند به جای آنکه با وجنات علمایی یک لگد به نیروی انتظامی ما بزند مثل همیشه آن پیکر نحیفش را سپر میکرد و از امنیت این مردم مظلوم دفاع میکرد ولو توهین بشنود.
🔶 کاش بود و مثل همیشه که خبث باطن آدمها و جریانات را زودتر از دیگران میشناخت شمشیر زبانش را ابوذر وار از نیام خودخواهی های مقدس مآبانه بیرون میکشید و حساب جریانات خبیث و خوش خط و خال حوزوی را میرسید حوزویانی که حکم حجاب را و حکم محاربه را و حکم ولایت را با بی غیرتی میشکنند جلوی چشم حوزویان دیگری به نام جماعت «آل سکوت».
کاش اما بود و میدید شاگردانش که با مظلومیت رشدشان داد چگونه امروز به وفور و گمنام پروژه رجعت به اندیشه های خمینی بزرگ را پیش میبرند و مددکار خامنه ای آن «حکیم مظلوم» هستند. جای مصباح حوزه، خالی است. باید برای این حوزه از او زیاد گفت. خیلی زیاد
🔸 #به_قلم_اساتید: علی مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#مسئله_محوری
✅ بازار تحلیل سیاسی
🔶 یک زمانی دسترسی به "تحلیل وقایع و رخدادها" کار آسانی نبود، هم از نظر تعداد تحلیلگران و هم کیفیت مضیقه وجود داشت. اما امروز مساله تحلیل نیست، یک شهروند در شبانه روز در یک موضوع واحد با صدها تحلیل روبرو میشود. در مباحث سیاسی از صدا و سیما تا بی بی سی، ایران اینترنشنال، از روشنفکران تا زردنویسان فضای مجازی به مردم تحلیل می دهند. من اسم این حجم از تولیدات را "بازار تحلیل" میگذارم.
🔶 تحلیل هایی که شما را نسبت به جامعه متنفر، بی تفاوت، خشمگین و یا حتی عصبانی می کند.در مقابل تحلیل هایی که امید کاذب را در قالب انحراف از واقعیت پمپاژ می نمایند.
🔶 بازار تحلیل، مخاطب را در تصمیم گیری به سمت انتخاب اشتباه می کشاند. در وقایع سه ماه اخیر کشور، تحلیل غلط از واقعیت منجر به بروز فجایع غیرقابل جبران شد. چاره کار ارائه مداوم تحلیل نیست، راه حل آموزش "شیوه تحلیل" است. جامعه به تحلیل دسترسی دارد، اما نمی داند کدام تحلیل درست است! مدرسه، دانشگاه و رسانه باید به مخاطب روش تحلیل کردن و یا روش تشخیص تحلیل درست ارائه کنند.
🔶 لازمه این کار ارتقای سواد سیاسی جامعه است، مقصود از سواد سیاسی پرداختن تخصصی به رشته علوم سیاسی نیست، بسیاری توان، وقت و علاقه این کار را ندارند اما می بایست با آموزش های عمومی به این نیاز مهم پرداخت. مساله امروز ما نداشتن تحلیل نیست، مساله اشباع از تحلیل غلط و درست است که جامعه توان تشخیص آن را ندارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علیرضا زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#سرمشق_فاطمی
#سبک_زندگی
✅ گوشههایی از سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
فصل اول: رابطه با خدا: حضرت زهرا سلامالله علیها در نقش بندگی خدا
🔶 درس زندگی حضرت زهرا برای ما:
🔶 عزیزان من، جوانان عزیز! امروز در دوران جمهوری اسلامی این فرصت برای آحاد جامعه هست که درست حرکت کنند، درست زندگی کنند، مؤمنانه زندگی کنند، با عفّت زندگی کنند. درس زندگی صدّیقهی طاهره، فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) این است برای ما: تلاش، اجتهاد، کوشش، پاک زندگی کردن؛ همچنانکه آن بزرگوار یکپارچه معنویّت و نور و صفا بود: الطُّهرَةِ الطّاهِرَةِ المُطَهَّرَةِ التَّقیَّةِ النَّقیَّةِ [الرَّضیَّة] الزَّکیَة؛ پاکی و آراستگی و تقوا و نورانیّت آن بزرگوار، همان چیزی است که در طول تاریخ تشیّع بر معارف ما سایهافکن بوده است.
بیانات در دیدار جمعی از مداحان اهل بیت علیهمالسلام ۱۳۹۳/۰۱/۳۱
🔶 اساس زندگی مؤمنانه، صداقت در بندگی است:
🔶میخواهم عرض کنم که ارزش فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) به عبودیت و بندگی خداست. اگر بندگی خدا در فاطمهی زهرا(سلاماللَّهعلیها) نبود، او صدیقهی کبری نبود. صدّیق یعنی چه؟ صدّیق کسی است که آنچه را میاندیشد و میگوید، صادقانه در عمل آن را نشان دهد. هرچه این صدق بیشتر باشد، ارزش انسان بیشتر است؛ میشود صدّیق؛ «اولئک مع الذین انعم الله علیهم من النبیین و الصدیقین». «صدّیقین» پشت سر «نبیین»اند.
این بزرگوار صدیقه کبری است؛ یعنی برترین زن صدیق. این صدیق بودن به بندگی خداست. اگر بندگی خدا نمیکرد، صدّیقهی کبری نمیشد. اساس، بندگی خداست.
برادران و خواهران عزیز! من و شما باید دنبال عبودیت خدا باشیم. تمجید از فاطمهی زهرا نتیجهاش باید این باشد.
بیانات در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۸۴/۰۵/۰۵
🔶 حضرت زهرا سلاماللهعلیها اسوه عبادت و حقطلبی:
🔶 ما باید راه فاطمهی زهرا (سلاماللَّهعلیها) را برویم. ما هم باید گذشت کنیم، ایثار کنیم، اطاعت خدا کنیم، عبادت کنیم. مگر نمیگوییم که «حتّی تورّم قدماها« اینقدر در محراب عبادت خدا ایستاد! ما هم باید در محراب عبادت بایستیم. ما هم باید ذکر خدا بگوییم. ما هم باید محبت الهی را در دلمان روزبهروز زیاد کنیم. مگر نمیگوییم که با حال ناتوانی به مسجد رفت، تا حقی را احقاق کند؟ ما هم باید در همهی حالات تلاش کنیم، تا حق را احقاق کنیم. ما هم باید از کسی نترسیم. مگر نمیگوییم که یکتنه در مقابل جامعهی بزرگ زمان خود ایستاد؟
بیانات در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۷۰/۱۰/۰۵
🔶ایثار و از خودگذشتگی در زندگی:
🔶مگر نمیگوییم که آن بزرگوار کاری کرد که سورهی دهر دربارهی او و شوهر و فرزندانش نازل شد؟ ایثار نسبت به فقرا و کمک به محرومان، به قیمت گرسنگی کشیدن خود؛ «و یؤثرون علی انفسهم ولو کان بهم خصاصه»(حشر: ۹) ما هم باید همین کارها را بکنیم.
این نمیشود که ما دم از محبت فاطمهی زهرا(سلاماللهعلیها) بزنیم، در حالی که آن بزرگوار برای خاطر گرسنگان، نان را از گلوی خود و عزیزانش - مثل حسن و حسین(علیهماالسّلام) و پدر بزرگوارشان(علیهالسّلام) - برید و به آن فقیر داد؛ نه یک روز، نه دو روز؛ سه روز!
ما میگوییم پیرو چنین کسی هستیم؛ ولی ما نه فقط نان را از گلوی خود نمیبُریم که به فقرا بدهیم، اگر بتوانیم، نان را از گلوی فقرا هم میبُریم! این روایاتی که در باب علامات شیعه هست، ناظر به همین است؛ یعنی شیعه بایستی آنطوری عمل کند. ما باید زندگی آنها را در زندگی خود - ولو به صورت ضعیف - نمایش بدهیم.
بیانات در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۷۰/۱۰/۰۵
🆔 @tahlil_shjr
#سرمشق_فاطمی
#سبک_زندگی
گوشههایی از سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
✅ فصل دوم: مدافع ولایت
🔶 حضرت زهرا سلامالله علیها بهعنوان عضوی از جامعه ولایی:
🔶 ایستادگی و موقعشناسی در سن جوانی
در قضیهی حضرت صدّیقهی طاهره سلاماللهعلیها، نکات خیلی مهمّی وجود دارد؛ لیکن یک نکته که با وضع شما جوانان مؤمن و انقلابی تطبیق میکند، این است که همهی این افتخارات و کارهای بزرگ و مقامات عالیِ معنوی و دستنیافتنیِ آن انسان والا و آن زنِ بینظیر تاریخ بشر و سیّدهی زنان عالم، و ضمناً همهی آن صبرها و ایستادگیها و موقعشناسیها و کلمات پرباری که در این زمانها از ایشان صادر شده است - همهی این حوادث بزرگ - در دوران کوتاه جوانی این بزرگوار اتّفاق افتاده است. یک وقت این قضیه را به عنوان یک موضوع مرثیهسرایی مطرح میکنیم و میگوییم که این بزرگوار سنّ کمی داشتند یا جوان بودند، که این، موضوعِ مصیبتخوانی و مرثیهسرایی میشود. یک وقت این را به عنوان یک امر قابل تدبّر و حاوی درسها میدانیم و با این چشم نگاه میکنیم؛ آن وقت اهمیت ویژهای پیدا میکند.
بیانات در دیدار جمعی از فرماندهان سپاه ۱۳۷۶/۰۶/۲۶
🔶 شبیهترین شخص به رسول خدا:
🔶دربارهی فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها، هرچه بگوییم، کم گفتهایم و حقیقتاً نمیدانیم که چه باید بگوییم و چه باید بیندیشیم. به قدری ابعاد وجود این انسیّهی حوراء، این روح مجرّد و این خلاصهی نبوّت و ولایت برای ما پهناور و بیپایان و درک ناشدنی است که حقیقتاً متحیّر میمانیم. اگر به کتابهایی که دربارهی فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها بهوسیلهی محدّثین اهل سنّت نوشته شده است، نگاه کنید، روایات بسیاری را میبینید که از زبان پیغمبر صلّیاللَّهعلیهوآلهوسلّم در ستایش صدّیقهی طاهره علیهاسلام صادر شده است و یا رفتار پیغمبر با آن بزرگوار را نقل میکنند. این حدیث معروف از عایشه است که گفت: «والله ما رأیت فی سمته و هدیه اشبه برسولالله صلّیاللهعلیهوآلهوسلّم من فاطمة»؛ هیچ کس را از لحاظ هیأت، چهره، سیما، درخشندگی و حرکات و رفتار، شبیهتر از فاطمه به پیغمبر اکرم ندیدم.»
بیانات در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۷۳/۰۹/۰۳
🔶 اول دیگران بعد خودمان:
🔶امام حسن مجتبی علیهالصّلاةوالسّلام میگوید: شبی - شب جمعهای - مادرم به عبادت ایستاد و تا صبح عبادت کرد. «حتی انفجرت عمود الصبح». تا وقتی که طلوع فجر شد. مادر من از سر شب تا صبح مشغول عبادت بود و دعا و تضرع کرد. امام حسن، علیهالصّلاةوالسّلام، میگوید - طبق روایت - شنیدم که دائم مؤمنین و مؤمنات را دعا کرد؛ مردم را دعا کرد؛ برای مسائل عمومی دنیای اسلام دعا کرد. صبح که شد گفتم: «یا اماه!»؛ «مادرم!» «لم لا تدعین لنفسک کما تدعین لغیرک» «یک دعا برای خودت نکردی! یک شب تا صبح دعا، همه برای دیگران!؟» در جواب فرمود: «یا بنی، الجار ثم الدار» «اول دیگران بعد خود ما!» این، آن روحیهی والاست.
بیانات در دیدار جمعی از زنان ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
🔶دفاع عالمانه از ولایت:
🔶 ایشان در محیط علم هم یک دانشمند والاست. آن خطبهای که فاطمهی زهرا سلام الله علیها در مسجد مدینه، بعد از رحلت پیغمبر ایراد کرده است، خطبهای است که به گفتهی علامهی مجلسی، «بزرگان فصحا و بلغا و دانشمندان باید بنشینند کلمات و عبارات آن را معنا کنند!» اینقدر پرمغز است! از لحاظ زیبایی هنری، مثل زیباترین و بلندترین کلمات نهجالبلاغه است. فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها میرود در مسجد مدینه، در مقابل مردم میایستد و ارتجالاً حرف میزند! شاید یک ساعت، با بهترین و زیباترین عبارات و زبدهترین و گزیدهترین معانی صحبت کرده است.
بیانات در دیدار جمعی از زنان ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
🆔 @tahlil_shjr
#سرمشق_فاطمی
#سبک_زندگی
✅ گوشههایی از سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
فصل سوم: همسر امیرالمؤمنین علیهالسلام
حضرت زهرا سلامالله علیها بهعنوان همسر
🔶 مهریه و جهیزیه ساده:
🔶 در دوران پس از هجرت، در آغاز سنین تکلیف وقتی فاطمهی زهرا سلام اللَّه علیها، با علیبنابیطالب علیهالصّلاةوالسّلام، ازدواج میکند، آن مهریه و آن جهیزیهی اوست؛ که همه شاید میدانید که با چه سادگی و وضع فقیرانهای، دختر اول شخص دنیای اسلام، ازدواج خود را برگزار میکند. زندگی فاطمهی زهرا سلاماللَّهعلیها از همهی ابعاد، زندگیای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روحی یک انسان است.
بیانات در دیدار جمعی از زنان ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
🔶 ما باید شایستگی خود را ثابت کنیم. مگر نمیگوییم که جهیزیهی آن بزرگوار چیزهایی بود که انسان با شنیدن آنها اشکش جاری میشود؟ مگر نمیگوییم که این زن والامقام، برای دنیا و زیور دنیا هیچ ارزشی قائل نبود؟ مگر میشود که روزبهروز تشریفات و تجملگرایی و زر و زیور و چیزهای پوچ زندگی را بیشتر کنیم و مهریهی دخترانمان را زیادتر نماییم؟!
بیانات در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۷۰/۱۰/۰۵
🔶 الگوی تعامل زن و شوهر:
🔶مگر هر کسی میتواند همسر امیرالمؤمنین باشد؟ عظمت علی آنگونه است که کوه های عظیم را در مقابل خود آب میکند. نَفْس همسری امیرالمؤمنین، یک نشانهی بزرگ عظمت است؛ لیکن شما ببینید تعامل این زن و شوهر چگونه است و دو بزرگِ خارج از ابعاد ذهن انسان، چگونه با هم حرف میزنند؛ چگونه زندگی میکنند؛ چگونه این زندگیِ الگو و نمونهی تاریخ را اداره میکنند و چگونه هرکدام نقشی به عهده میگیرند!
بیانات در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۷۷/۰۷/۱۹
🆔 @tahlil_shjr
#سرمشق_فاطمی
#سبک_زندگی
✅ گوشههایی از سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
🔶 فصل چهارم: ام ابیها
حضرت زهرا سلامالله علیها بهعنوان دختر و مادر
🔶 خدمت به پدر راهی برای کمال انسانی:
🔶 مسائل معنوی تا حدود زیادی به فضایل عملی ارتباط پیدا میکند. یعنی به آنچه که از تلاش فاطمهی زهرا سلاماللَّهعلیها ناشی میشود. مفت نمیدهند و بدون دلیل نمیبخشند. عمل انسان - در حد بالایی - در احراز فضایل و مناقب تأثیر میکند. دختری که در کورهی گداختهی مبارزات سخت پیغمبر در مکه متولد شد و در شعب ابیطالب یار و غمگسار پدر بود.این دختر مثل یک فرشتهی نجات برای پیغمبر؛ مثل مادری برای پدر خود؛ مثل پرستار بزرگی برای آن انسان بزرگ، مشکلات را تحمل کرد. غمگسار پیغمبر شد، بارها را بر دوش گرفت، عبادت خدا را کرد، ایمان خود را تقویت کرد، خودسازی کرد و راه معرفت و نور الهی را به قلب خود باز کرد. اینهاست آن ویژگیهایی که آدمی را به کمال میرساند.
بیانات در دیدار جمعی از زنان ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
🔶 تسلیبخش پیغمبر:
🔶 شما ببینیدحضرت[فاطمه(سلاماللهعلیها)] چگونه زندگی کرده است! تا قبل از ازدواج که دخترکی بود، با آن پدرِ به این عظمت کاری کرد که کنیهاش را امّابیها - مادرِ پدر – گذاشتند. در آن زمان، پیامبر رحمت و نور، پدیدآورندهی دنیای نو و رهبر و فرماندهی عظیم آن انقلاب جهانی - انقلابی که باید تا ابد بماند - در حال برافراشتن پرچم اسلام بود. بیخود که نمیگویند امّابیها! نامیدن آن حضرت به این کنیه، به دلیل خدمت و کار و مجاهدت و تلاش اوست. آن حضرت چه در دوران مکّه، چه در دوران شعبابیطالب - با آنهمه سختی ها که داشت - و چه آن هنگام که مادرش خدیجه از دنیا رفت و پیغمبر را تنها گذاشت، در کنار و غمخوارِ پدر بود. دلِ پیغمبر در مدّت کوتاهی با دو حادثهی وفات خدیجه و وفات ابیطالب شکست. به فاصلهی کمی این دو شخصیّت از دست پیغمبر رفتند و پیغمبر احساس تنهایی کرد. فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها در آن روزها قدبرافراشت و با دستهای کوچک خود غبار محنت را از چهرهی پیغمبر زدود. امّابیها؛ تسلّیبخش پیغمبر. این کُنیت از آن ایام نشأت گرفت.
بیانات در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۷۳/۰۹/۰۳
🔶 تربیت فرزندانی که الگوی بشریتند:
🔶 زندگی فاطمهی زهرا سلاماللهعلیها از همهی ابعاد، زندگیای همراه با کار و تلاش و تکامل و تعالی روحی یک انسان است. شوهر جوان او دائماً در جبهه و میدانهای جنگ است؛ اما در عین مشکلات محیط و زندگی، فاطمهی زهرا سلامالله علیها، مثل کانونی برای مراجعات مردم و مسلمانان است. او دختر کارگشای پیغمبر است و در این شرایط، زندگی را با کمال سرافرازی به پیش میبرد: فرزندانی تربیت میکند مثل حسن و حسین و زینب؛ شوهری را نگهداری میکند مثل علی و رضایت پدری را جلب میکند مثل پیغمبر! راه فتوحات و غنایم که باز میشود، دختر پیغمبر ذرهای از لذتهای دنیا و تشریفات و تجملات و چیزهایی را که دل دختران جوان و زنها متوجه آنهاست، به خود راه نمیدهد. عبادت فاطمهی زهرا، سلام اللَّه علیها، یک عبادت نمونه است.
بیانات در دیدار جمعی از زنان ۱۳۷۱/۰۹/۲۵
🔶 تربیت نسل معرفت و معنویت:
🔶 تطبیق سورهی کوثر با فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) یک تطبیق مصداقی درست است؛ این همه برکات بر خاندان پیغمبر، بر یکایک ائمهی هدی (علیهمالسّلام)! عالم پُر است از نغمههای دلنواز فردی و اجتماعی و دنیائی و اخروی که از این حنجرههای پاک برخاسته؛ حسینبن علی، زینب کبری، امام حسن مجتبی، امام صادق، امام سجاد؛ هر کدام از ائمه. ببینید چه غوغائی است در عالم معرفت، در عالم معنویت، در بزرگراه هدایت از کلمات این بزرگواران و درسهای آنها و معارف آنها! این نسل فاطمهی زهراست.
بیانات در دیدار مداحان اهل بیت(ع) به مناسبت میلاد حضرت فاطمهی زهرا(س) ۱۳۸۶/۰۴/۱۴
🆔 @tahlil_shjr
#سرمشق_فاطمی
#سبک_زندگی
✅ گوشههایی از سبک زندگی حضرت فاطمه زهرا سلاماللهعلیها
فصل پنجم: الگوی زن مسلمان ایرانی
🔶 زنی که اسلام میخواهد بسازد:
🔶 اسلام، فاطمه - آن عنصر برجسته و ممتاز ملکوتی - را به عنوان نمونه و اسوهی زن معرفی میکند. آن، زندگی ظاهری و جهاد و مبارزه و دانش و سخنوری و فداکاری و شوهرداری و مادری و همسری و مهاجرت و حضور در همهی میدانهای سیاسی و نظامی و انقلابی و برجستگی همه جانبهی او که مردهای بزرگ را در مقابلش به خضوع وادار میکرد، این هم مقام معنوی و رکوع و سجود و محراب عبادت و دعا و صحیفه و تضرّع و ذات ملکوتی و درخشندگی عنصر معنوی و همپایه و هموزن و همسنگ امیرالمؤمنین و پیامبر بودن اوست. زن، این است. الگوی زنی که اسلام میخواهد بسازد، این است.
بیانات در دیدار با جمع کثیری از بانوان ۱۳۶۸/۱۰/۲۶
🔶 الگویی برای فهم درست و هوشیاری در موقعیتها:
🔶 فاطمهی زهرا و زینب کبری (سلاماللهعلیهما) زنان الگو و نمونهی اسلامند. زن امروز دنیا الگو میخواهد. اگر الگوی او زینب و فاطمهی زهرا باشند، کارش عبارت است از فهم درست، هوشیاری در درک موقعیتها و انتخاب بهترین کارها؛ و لو با فداکاری و ایستادن پای همه چیز برای انجام تکلیف بزرگی که خدا بر دوش انسانها گذاشته است، همراه باشد. زن مسلمانی که الگویش فاطمهی زهرا یا زینب کبری (علیهماالسّلام) باشد، این است.
اگر زن به فکر تجملات و خوشگذرانیها و هوسهای زودگذر و تسلیم شدن به احساسات بیبنیاد و بیریشه باشد، نمیتواند آن راه را برود؛ باید این وابستگیها را که مثل تار عنکبوت بر پای یک انسان رهروست، از خود دور کند، تا بتواند آن راه را برود؛ کمااینکه زن ایرانی در دوران انقلاب و در دوران جنگ همین کار را کرد، و انتظار این است که در همهی دوران انقلاب همین کار را بکند.
بیانات در دیدار جمعی از پرستاران ۱۳۷۰/۰۸/۲۲
🔶 الگوی زن مسلمان ایرانی:
🔶 زنهای مؤمن در جامعهی ما سعی کنند قدر زن ایرانیِ مسلمان را بدانند. ارزش زن اسلامی و مسلمان را بدانید. زنی که در اختلاط و معاشرت، با مرد قاطی نمیشود و خود را وسیلهیی برای جلب چشم مرد نمیداند و خود را بالاتر از این میداند؛ زنی که شأنش را عزیزتر از این میشمارد که خود را عریان کند و با صورت و موی و بدن خود، چشم روندگان را به سمت خویش جلب کند و هوس آنها را اشباع نماید؛ زنی که خود را در دامنهی قلهیی میداند که در اوج آن، فاطمهیزهرا(س) - بزرگترین زن تاریخ بشر - قرار دارد؛ آن زن، زن مسلمان ایرانی است. این زن باید دیگر از این بازیچههای فراهم آمدهی تمدن غربی و روشهای توطئهآمیز آن، رو بگرداند و به آن بیاعتنایی کند.
بیانات در دیدار با جمع کثیری از بانوان ۱۳۶۸/۱۰/۲۶
🔶 الگویی برای درس گرفتن و گرایش قلبها:
🔶 فاطمهی زهرا (سلاماللهعلیها) را که میخواهید معرفی کنید، آنچنان معرفی کنید که یک انسان مسلمان، یک زن مسلمان، یک جوان مسلمان از آن زندگی درس بگیرد؛ در دل خود نسبت به آن مجسمهی قداست و طهارت و حکمت و معنویت و جهاد، احساس خشوع و خضوع و وابستگی کند. این، طبیعت انسان است. ما انسانها تابع و متمایل به کمالیم. اگر بتوانیم کمال را در خودمان ایجاد کنیم، میکنیم؛ اگرنه، آن کسی که صاحب کمال است، به طور طبیعی انسان به او گرایش دارد.
بیانات در دیدار جمعی از مداحان ۱۳۸۹/۰۳/۱۳
🔶 رمز «یازهرا»:
🔶هیچ کس - نه امام بزرگوار، نه بزرگان انقلاب - در دوران دفاع مقدس به رزمندگان نگفت که رمز «یا زهرا» براى حملاتتان بگذارید، یا سربند «یا زهرا» ببندید؛ اما هرچه که شما نگاه میکنید، در طول دوران دفاع مقدس، اسم مبارک حضرت زهرا از همهى نامهاى مطهر و مبارک دیگر بیشتر مطرح است، بیشتر آورده میشود؛ همچنین نام مبارک حضرت بقیةالله (ارواحنا فداه). این دو نام در انقلاب، به طور طبیعى، بدون دستور، بدون یک مطالعهى قبلى، همین طور از دلها و از ایمانها و از عواطف روئیده است؛ این نشانهى مبارکى است؛ نشانهى توجه آن بانوى دو عالم، آن عنصر ملکوتىِ الهىِ بىنظیر در عرصهى وجود از لحاظ نورانیت - بعد از پدر بزرگوار و امیرالمؤمنین (علیهالسّلام) - است.
بیانات در دیدار جمعی از شاعران و ذاکرین اهل بیت(ع) ۱۳۹۰/۰۳/۰۳
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #اقتصاد
✅ برنامه دولت
🔶 همان برنامه تکراری قبلی است. مساله دلارپاشی نیست. برخی معتقدند اگر دولت دلارپاشی کند نرخ ارز چند هزارتومانی کاهش می یابد و بعد در یک عدد تثبیت میشود آن هم موقتا، مساله اقتصاد ناامن است، مردم چون ارزش پول ملی را پایین می دانند برای حفظ ارزش ریال خود به سمت کالا می روند.
🔶 در این حالت کالای مصرفی مثل خودرو و مسکن به کالای سرمایه ای تبدیل میشود. مردم حق دارند نگران حفظ ارزش پولشان باشند.
چاره کار استقلال اقتصاد ایران از شر دلار است.
چاره کار دلارپاشی و توزیع طلا نیست. دولت های قبلی هم همین کار را کردند و نتیجه نداد. حتی اگر فردا برجام احیا شود. با شوک حاصل از آن چند هزار تومان ارز کاهش می یابد. اما داستان تکراری ادامه پیدا میکند. اقتصاد باید تولید محور مستقل از ارز خارجی شود. دولت برای آن برنامه ای ندارد.
🔶 مدل کشورهایی که در مسیرتوسعه اقتصادی به سمت استقلال از ارز خارجی و اقتصاد تولید محور رفتند قابل مطالعه و الگوبرداری است.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#تاریخ_معاصر
✅ چرا انقدر به خواندن تاریخ و استفاده از تاریخ در تحلیل ها اصرار دارم؟
🔶 دلیل مشخص است، تجربه تاریخی مدام تکرار میشود. شکل و نوع آن میتواند متفاوت باشد. شما به قرآن مراجعه کنید، بخش عمده آیات قرآن بیان تاریخ و سرگذشت اقوام است. فهم تاریخی به ما کمک میکند حال و آینده را درک کنیم. علم تاریخ، علم ماندن در گذشته نیست، رویکرد آینده نگر دارد. رویکرد فهمیدن حال را دارد.
🔶 در سه ماه اخیر، وقایع کشور به ویژه در نسل کم سن و سال اثبات کرد نداستن تاریخ گروهک ها، فرقه ها و حتی حکومت های پیشین چه بلایی بزرگ است. اینکه جوان شما تمام تاریخ جنایت غرب علیه ایران را فراموش می کند و پرچم آمریکا و انگلیس بر دوش می نهند علل گوناگونی دارد اما قطعا یکی از آن عوامل خلا و فقدان فهم تاریخی است.
🔶 رهبر انقلاب: یکی از راههای فریب و اغواگری، تحریف تاریخ است که امروز متأسفانه این کار بهوفور صورت میگیرد. ... من از اینکه میبینم جوانان ما از این قضایا بیاطّلاعند، رنج میبرم.
🔶 رهبر انقلاب: نسل امروز باید از تاریخ کشورش اطّلاع داشته باشد؛ بخصوص از زمان مشروطیت به این طرف را بداند... باید بدانید که کشور شما در چه موقعیتی قرار داشته و دارد. شما باید بخصوص تاریخ رژیم گذشته را بدانید. نسل امروز ما درست نمیداند که انقلاب اسلامی چگونه این کشور را از چنگال آن رژیم خلاص کرده است... شما باید تاریخ کودتای رضاخان در اسفند ۱۲۹۹، بعد رسیدنش به سلطنت در ۱۳۰۳، بعد جانشین شدن محمدرضا را بدانید.
🔶 رهبر انقلاب: من نمیدانم شما جوانها این کتابهای اسناد لانهی جاسوسی را خواندهاید، میخوانید یا نه؛ خواندنی است، خواندنی است.
🔶 رهبر انقلاب: تاریخ دورهی استعمار را بخوانید... نه اینکه [غربیها] فقط آدمها را بکُشند؛ در دور نگهداشتن ملتهای تحت استعمارِ خودشان از عرصهی پیشرفت و امکان پیشرفت در همهی زمینهها هم تلاش زیادی کردند.
🔸 #به_قلم_اساتید: دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #زن
#دولت_اسلامی
✅ یک سخنرانی غبطه برانگیز
حدیث بالاسر اینست: "اکثر الخیر فی النسا" . بیشتر خوبی ها از زنان است. بنر مقابل سخنران نیز چنین است: "امام خمینی: زن مبدا همه خیرات است. " حالا سخنان رهبر انقلاب را از داخل این پرانتز در جمع بانوان مرور کنیم.
1⃣ رهبرانقلاب برخلاف بسیاری از سر انفعال مقابل غرب سخن نمی گویند؛ کاملا مطالبه گرایانه. اینکه چطور تمام هویت زن را گرفتند تا خرج مانایی سرمایه داری و استکبار جاهلیت مدرن کنند. از زن غربی انسانیت را گرفتند تا اجیرشان شود. در آنسو از جایگاه زن ایرانی گفتند. اینکه از کجا به کجا رسیدیم. امروز زنان ما در چه عرصه های فردی و اجتماعی نام آورند و تاثیرگذار. مرور این سابقه برای آنها که چشم بسته دارایی های شان را نمی بیند و گرفتار خودتحقیری اند آموزنده است. این راه طی شده فخر ندارد؟
2⃣ بازتعریف جایگاه زن ایرانی و مسلمان؛ عمده سخنرانی به همین گذشت. عمری در گوش ما گفتند که تا وقتی زن خانه دار است، عقب مانده و پیشرفت در خیابان است. بعد هم جماعتی غرب زده، حذف پوشش و حجاب را مقدمه اجتماعی شدن دانستند. رهبری انقلاب همه عناوین این گزاره را مجدد تعریف کردند. اول اینکه خانه داری، خانه نشینی نیست و حضور زن در عرصه اجتماعی یک ضرورت است. و دوم به نقش واقعی زن در خانه پرداختند تا نسبت ایندو ماموریت روشن شود. اینکه قوام خانواده بر محور زن است. تعبیرشان چنین بود؛ مثل هوائی که تنفس می کنیم. از اینجهت خانه داری، یعنی صیانت از جریان زندگی خانواده؛ چه جسم اعضا و چه روح شان و روشن است که این مهم، فراتر و برتر از هر ماموریتی است. چنین جایگاهی غبطه برانگیز نیست؟
3⃣ تصویر دقیق از حجاب. اینکه نه مثل جریان منفعل داخلی منکر ضرورت حجاب شدند و نه مثل جریان مرتجع به تکفیر زن ایرانی رسیدند. اینکه ضعف ظاهری، نفی دینداری و انقلابی گری نیست. با همین مقدمه نیز وارد ماجرای اغتشاشات شدند.
🔶 اینکه زن ایرانی با هر سطح حجابی در ایام اغتشاشات مقابل اباحه گری ضدانقلاب ایستاد. برخلاف تصور خناسان کشف حجاب نداشت و بر حیا و عفاف خود پافشاری کرد. کاش متوجه شویم این ماجرا چقدر اهمیت دارد. حجاب امروز فراتر از مصونیت فردی و بلکه مبارزه است. هر قدم چنین فردی در خیابان عبادت است. چنین بندگی و عبودیتی رشک ندارد؟
🔶 در میان دو پرانتز معرفتی، جایگاه حقیقی زن را در عالم نشان دادند؛ هم شعف دارد و هم غصه؛ اینکه چرا حقیقت دین، دست جوان های ما نرسیده است و چه کسی مقصر است؟ واقعیت انیست که از هر جا به هر جا رویم جز به ضرورت روشنگری و جهاد تبیین نمی رسیم. اینجا نیز حسرت دارد.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#شخصیت_ها #جان_فدا
✅ برای مرد۱:۲۰
🔶 باید برای همگان سوال شود، این چه عزت و محبوبیتی است که خدا به یک انسان معمولی و غیرمعصوم داده است! به یک بچه روستایی، به کسی که از شهرت فراری بود، به کسی که در دنیای قدرت وقتی به او پیشنهاد نامزدی برای ریاست جمهوری شد، گفت: من سربازم کاندید گلوله هام! به کسی که اهل جذب فالوئر نبود، برای جذب هم تلاش نمیکرد. مخفی بود، گریزان بود، از دوربین، از خبرنگار، از شو بازی کردن...علت این نفوذ در قلوب چیست؟
🔶 عبادتش، جهادش، اخلاصش، همه و همه جای خود مهم و محترم، اما باید به این پرداخت که او در برابر ظالم در هر جای جهان که می ایستاد قطعا و بلادرنگ از مظلوم دفاع میکرد. حتی وقتی کُردهای عراق از او کمک خواستند بی درنگ به یاریشان شتافت. زنان ایزدی، کودکان سوری، کودکان یمن و...
🔶 شما از مظلوم در برابر ظالم دفاع کنید، خدا از عزت خودش به شما بی حساب عطا می کند. بخاطر همین ظالمترین دولت جهان، یاور مظلومان را شبانه، غریبانه در ساعت ۱:۲۰ موشک باران کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید:دکتر زادبر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#دوران_پهلوی
✅ پاسخ فرح به پرسشی درباره آلودگی هوا، مردم به خصوص طبقه غنی همکاری نمیکنند.
🔶 فرح پهلوی، مهرماه ۱۳۵۰ در بخشی از گفتگویش با رسانهها: اتوبوسهای گازوئیلی یکی از عوامل مهم آلودگی هوا محسوب می شوند و به همین جهت چندی پیش، مسئولان امور اقدام کردند که با نصب وسیله خاصی روی این اتوبوسها از دود کردن آنها جلوگیری نمایند ولی در عمل نتیجه چندانی عاید نشد. کمیته خاصی نیز در این زمینه مشغول مطالعه است ولی بازهم پیشرفت کار، احتیاج به همکاری مردم دارد.
🔶 زیرا یکی از مهمترین عوامل برای مبارزه با آلودگی هوا فضای سبز است که بطور جدی در توسعه آن کوشش میشود و تابه حال پارکها و جنگلهای متعددی در شهرها ایجاد شدهاند ولی بازهم با عدم همکاری مردم روبرو میشوند که در این مورد مخصوصا طبقه غنی همکاری نمیکنند و به محض آنکه تصمیم گرفته میشود در منطقهای پارک یا جنگل مصنوعی ساخته شود برای خرید اراضی آن منطقه اقدام میشود، صاحبان اراضی متشبث میشوند و عریضه مینویسند که دولت میخواهد باغچه یا باغ مشجر ما را ضبط کند.
🔶 البته نمیتوان به زور باغ مردم را خریداری کرد ولی مردم باید همکاری کنند که اگر حاضر نیستند باغشان را بفروشند لااقل درختان قدیمی آن را نگهداری کنند.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #جان_فدا
✅ چرا سرمایهسوزی میکنیم؟!
🔶 اگر مستند عابدان کهنز را دیده بودند می دانستند او خودش ورزشکار است؛ اهل زورخانه و تشک کشتی است. اگر این بریده فیلم منتشر شده از مهمان برنامه جهانآرا و حرف اشتباهی که در مورد علی دایی زد؛ بجای مدیومشات؛ در لانگشات بود حتما مواجهه ها فرق می کرد!
🔶 کمااینکه اگر میدانستند او فرمانده جانباز مدافع حرم است مواجهه ها فرق می کرد. حتما رضا کیانیان آن یادداشت را نمی نوشت یا حتما با ملاطفت بهتری می نوشت!
🔶 اینها البته توجیه کننده اشتباه بیانی آن رزمنده مجاهد که همه ما مدیون او هستیم نیست؛ او نباید در اینباره حرف می زد و نباید اینگونه حرف می زد!
🔶 اما به نظرم پیش از اشتباهی که او مرتکب شده است؛ مدیریت رسانه خطا کرده؛ مدیریتی که او را در میزانسنی اشتباه قرار داده است؛ سوال نادرست یا مسیر بحث غلطی را طراحی کرده است و این چاله را جلوی پای او قرار داده است! شک ندارم که همین پهلوانی که امروز نمی تواند روی پا بنشیند؛ روزگاری بخاطر گل های علی دایی به کره جنوبی و پاس گلش به خداداد در آن بازی تاریخی که پرچم ایران را برافراشته کرده؛ به هوا پریده است!
🔶 حالا اما اتفاقی در جامعه افتاده؛ خطاهایی صورت گرفته؛ در این وانفسا علی دایی هم مستثنی نبوده و شاید او هم خطایی کرده -که کرده و در جای تخصصی خودش باید مورد بررسی قرار بگیرد- در این بین وظیفه #مدیریت_رسانه باید ترمیم کننده شکافهای آن آسیب باشد نه تعمیق دهنده!؛ همانطور که #جانفدا ملت ایران اینگونه بود و در این مدت مدام از او و مشی و مرامش سخن رفته است.
🔶 نگاه سیاستزدهِ پشت برنامه این جانباز را در مسیر غلطی سوق می دهد که شکاف ها را عمیق تر کند؛ غافل از اینکه نمی دانند دارند چه بلایی بر سر سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی می آورند!
هنر حاج قاسم این بود که برای حفظ تمامیت ایران؛ تمام تلاشش بر حفظ وحدت ملت ایران بود و تا آنجا که می شد جلوی شکاف و دو قطبی های غلط را می گرفت؛ از خطاها چشم پوشی می کرد که کلیت حفظ شود و اینگونه او برای نام «مدافع حرم» یک مفهوم با ارزش ساخت؛ اینگونه او با دفاع از حرم؛ سرمایه اجتماعی جمهوری اسلامی را تقویت کرد و حالا تفکر سیاستزده یکی از همان سرمایه ها را ابزار شکاف می کند؛ ابزاری که اصل سرمایه او را هم می سوزاند!
🔸 #به_قلم_اساتید: میکائیل دیانی
🆔 @tahlil_shjr
#سبک_زندگی
#سرمشق_فاطمی #زن
✅ مقام و جایگاه زن در اسلام
🔶 در همین ایام فاطمیه یکی از دالهای پرتکرار «مقام و جایگاه زن در اسلام» بود. در تریبونها، منبرها و مداحیها این موضع تدافعی را که «زن در نگاه اسلامی جایگاه والایی دارد» بسیار شنیدیم. چرا تدافعی؟ زیرا تورم این ادبیات در یک ماه گذشته در پاسخ به دو چیز بود: ۱- ادبیات تولیدی درباره زنان در بلوای اخیر ۲- نگاه غربی به زن.
🔶 فارغ از دقت این موضعگیری به هر حال آن چه که ما میبینیم ساختارهاست نه شعارها. زنان لابلای شعارها زندگی نمیکنند، آنها جهان پیرامون روزمرهی خود و ساختارها را به مثابه یک «وضعیت مستمر» میبینند. پرسش همینجاست: چرا این شعارها به «وضعیت ساختاری» تبدیل نمیشوند؟ چرا در روزهایی که از چپ و راست نسبت به بحران جمعیت هشدار داده میشود، هیچ نیرویی برای ویرایش ساختارها وجود ندارد؟ چه شده که در نظام پزشکی ما پرستار و ماما اینگونه شدهاند؟ چرا شعارها هنوز قابلیت محافظهکارسازی دارند؟ چرا متولیان امر هنوز در نقطهی جامعهپردازی ننشستهاند؟
🔶 دقت کنید که در این فقره ما با یک نقصان و ناکارآمدی صرف مواجه نیستیم، ما با یک وضعیت صددرصد متناقض مواجهیم که فقط اگر بتوانیم با توطئه و خیانت توجیهش کنیم آرام میشویم. ما باید بتوانیم نحوه وجود و علتهای پیدایش چنین وضعیتی را تشریح کنیم. واقعا این وضعیت متناقض حاصل چیست ؟
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی تکلو
🆔 @tahlil_shjr
A4 - 374.pdf
1.31M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#جنگ_ترکیبی
#بانوی_انقلابی
✅ آن روی سکّه سیاه آشوب
🔸 خط حزبالله در گزارش هفته خود، پیامدها و خسارتهای اغتشاشات برنامهریزی شده اخیر توسط آمریکا و رژیم صهیونیستی را بررسی کرده است.
🔸 سخن هفته خط حزبالله، به مناسبت دیدار اخیر بانوان با رهبر انقلاب، نگاهی به الگوی تراز زن مسلمان و خدمات کمنظیر انقلاب اسلامی به بانوان داشته است.
🌷 شماره این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر طلبه بسیجی مدافع امنیت شهید حسن مختارزاده تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۷۴
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #ولایت_فقیه
#سرخط_دیدار #حجاب
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار اقشار مختلف بانوان ۱۴۰۱/۱۰/۱۴
🔶 در مسئلهی زن، موضع ما در قبال مدّعیان ریاکار غربی، موضع مطالبه است، موضع دفاع نیست. اگر این مطالبی را که دربارهی مسئلهی زن و موضوع زن مطرح میکنیم... تکرار بکنید، بیان کنید، امید این هست که بتوانید روی افکار عمومی غربیها هم واقعاً اثر بگذارید.
🔶 درباره نگاه اسلام به مسئله جنسیت و زن:
🔶 تساوی زن و مرد در زمینهی ارزشهای انسانی و اسلامی جزو مسلّمات اسلام است.
🔶حقوق و وظایف یکسان نیست امّا متعادل است. در نگاه به مسئولیّتپذیریها، تکیه بر ویژگیهای طبیعی زن و مرد است. در مورد وظایف اجتماعی، تکالیف زن و مرد یکسان است. نقشها مختلف است امّا تکالیف یکسان است.
🔶 این، هم یک نگاه مترقّی است، هم عادلانه است:
♦️زن در جای برجستهی خود، مرد هم در جای برجستهی خود،
♦️و هر دو برخوردار از امتیازات قانونی، فکری، نظری و عملی؛
🔶 مرد اولویّت دارد بر زن در نظام سرمایهداری؛ چون رجحان سرمایه بر انسان، در مورد مرد بیشتر صادق است. در نظام سرمایهداری دو جور از زن سوء استفاده میشود:
♦️یکی در مورد خود کار
♦️یکی هم چون مرد جنس برتر است، زن وسیلهی التذاذ مرد قرار بگیرد. نتیجه [این نگاهِ مردسالاری] این است که زن سعی میکند الگوی خودش را مرد قرار بدهد و مرد میشود الگوی زن.
🔶درست نقطهی مقابل تمدّن غربی که مرد را الگو قرار میدهد، در قرآن زن را الگو قرار میدهد. وقاحت غرب اینجا ظاهر میشود: اینها با این همه ضربهای که به زن و به حیثیّت زن و به کرامت زن وارد آوردهاند، خودشان را پرچمدار حقوق زن وانمود میکنند!
🔶 یکی از کارهای مهمّ شما [بانوان دانشمند] همین است که فاجعهآمیزیِ نگاهِ فرهنگِ غربی به مسئلهی جنسیّت و مسئلهی زن را افشا کنید. میتوانید ارتباطات فضای مجازی بگیرید و زمینهسازی کنید برای اینکه توجّه کنند و این مفاهیم را در قالب گزارههای کوتاه و گویا تنظیم کنید، و بفرستید برای فهم افکار عمومیِ این هشتگسازیها و مانند اینها که هست.
🔶 درباره مسئله خانواده و نقش زن در آن:
🔶 تشکیل خانواده ناشی از یک قانون عامّ عالم وجود است؛ آن قانون عبارت است از قانون زوجیّت. اگر چنانچه این ضوابط رعایت شد، موجب این است که خانواده سالم بشود؛ خانواده که سالم بشود، اجتماع سالم میشود.
🔶 زن در خانواده یک وقت در نقش همسری ظاهر میشود، یک وقت در نقش مادری ظاهر میشود؛ هر کدام یک خصوصیّتی دارند: در نقش همسری👈مایهی سکونت، مایهی عشق و آرامش و مانند اینها است.
🔶 در نقش مادری:
✨دارای حقّ حیات بر فرزند
✨مایهی انتقال عناصر هویّت ملّی
✨افشانندهی بذر ایمان و اخلاق در دلها
🔶 در مورد مسئلهی خانواده هم باز اگر بخواهیم مسائل غرب را نگاه کنیم، فاجعه است! غرب خانواده را متلاشی کرده
🔶 درباره مسئله حجاب:
🔶 حجاب یک واجب شرعی است که باید رعایت بشود، منتها آن کسانی که حجاب را به طور کامل رعایت نمیکنند، اینها را نباید متّهم کرد به بیدینی و ضدّانقلابی. البتّه همهی ماها یک نقصهایی داریم، باید نقصها را برطرف کنیم؛ هر چه بتوانیم برطرف کنیم، بهتر است.
🔶درباره خدمات جمهوری اسلامی به زنان:
👏🏻اینهمه استاد دانشگاه زن
👏🏻اینهمه پزشک متخصّص و فوق تخصّص زن
👏🏻اینهمه دانشمند محقّق
👏🏻اینهمه میل به تحصیل علم در دانشجوهای دختر
👏🏻قهرمانی در میدانهای ورزشی با حجاب اسلامی
👏🏻پیشرفت در المپیادهای علمی
🔶 این در پیش از انقلاب سابقه نداشت؛ این کاری است که انقلاب کرد. اینکه چند نفر از این خانمها گفتند که... از آنها [خانمها] استفادهی عملی در تصمیم سازی ها و تصمیم گیری ها استفاده نمیشود، بله، این یک عیب است، در این تردیدی نیست، این عیب باید برطرف بشود.
🔶 در قضایای اخیر... زنها ایستادگی کردند... اینها [دشمنان] امیدشان این بود که همینهایی که حجاب نیمهکاره دارند بکلّی کشف حجاب کنند، [ولی] نکردند؛ یعنی زدند تو دهن آن تبلیغکننده و فراخوانفرستنده. درباره لزوم تقویت قوانین مربوط به داخل خانواده، در جامعهی ما در درون بعضی از خانوادهها به زنها ظلم میشود. راهش این است که قوانینِ مربوط به داخل خانواده آنچنان محکم و قوی باشد که هیچ مردی قادر به ظلم کردن به زنان نباشد.
🔶 امیدواریم که انشاءالله همهی این مسائل به بهترین وجهی به نهایتهای خیر برسد، و از خداوند متعال برای همهی شما خیر و سلامت و عافیت میخواهم.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#هواپیمای_اوکراینی
✅ دروغ بزرگ و هواپیمای اوکراینی
🔶 در ایام اغتشاشات هرجا درباره کشته سازی ها افشاگری صورت می گرفت و رسانه های جاعل خلع سلاح می شدند، ناگزیر به ترور ذهنی مخاطب با حادثه هواپیمای اوکراینی بودند. اما غرض نهایی این ترور ذهنی چه بود؟ «نظام دروغگوست.» این کدگذاری ذهنی را با تمام قوا انجام دادند تا پروژه کشته سازی اغتشاشات شکست نخورد.
🔸اما این کدگذاری چطور صورت گرفت؟ رسانه های جاعل در چه فرآیند شناختی، زمینه باور این اتهام آشکار را فراهم کردند؟قدم به قدم پیش رویم: پس از حادثه هواپیمای اوکراینی همه همت رسانه های سعودی- صهیونیستی این بود که هواپیمای اوکراین تبدیل به نمادی برای القای ناکارآمدی جمهوری اسلامی شود.
🔶 این فرآیند چطور رقم خورد؟
چند روز بعد از شلیک، «هشتگ چرنوبیل» توسط «اشرار رسانهای» کلید خورد. این هشتگ میگفت مهم نیست که زمینه شلیک چه بوده و مهم نیست ناخواسته زدید و مهم نیست عذرخواهی کردید و چطور جبران میکنید، مهم این است که این شلیک با ماجرای چرنوبیل شوروی که منجر به فروپاشی این کشور شد، هماوردی دارد و نشانه ناشیگری ساختاری و سقوط یک حکومت است.
اما پروژه چرنوبیلسازی باید باور اجتماعی پیدا میکرد. نگرفت و نشد. با این حال این پایان ماجرا نبود. از اینجا به بعد فرایند ترور ذهنی مخاطب به روش دیگری باید رقم میخورد؛ آنهم روش تکرار و تدریج. خطا را باید تبدیل به خط کنند. مصداق را باید تعمیم به ساختار دهند و حادثه را به نشانه.
🔶 اینجاست که ۳سیاست را کلید زدند:
🔸اول؛ اوکراین باید اسم رمز شود. باید کدگذاری ذهنی شود. نباید از جلوی چشمها حذف شود. این کدگذاری نیازمند تحریک احساسات بود. هر روز به بهانهای این حادثه باید بازخوانی شود؛ آن هم به قرائت جریان کذاب رسانهای.
🔸دوم؛ تحریک احساسات باید تبدیل به نفرت از جمهوری اسلامی شود. راهش نیز اتهام شلیک عمد است. آنقدر باید تکرار کرد تا جابیفتد.
🔸سوم؛ تعمیم جزء به کل. از هواپیمای اوکراین به ناکارآمدی ساختاری رسیدن. به همین دلیل لازم بود مصادیقی از خطاها را در ابعاد جغرافیایی یک کشور با کلیدواژه اوکراین کدگذاری کنند. باید ذهن مخاطب دچار خطای تعمیم شود. باز هم موفق نشدند؛ چرا؟
🔸اول؛ همان ابتدا پس از شلیک به هواپیما در بالاترین سطح، قصورها پذیرفته و مورد عذرخواهی قرار گرفت و برای جبران آن اقدام شد.
🔸دوم؛ حادثهای که ۱۰مورد مشابه دیگر در دنیا داشت و ازجمله خود ایران قربانی آن بوده است، در بالاترین سطح پیگیری و برای بررسی قصورها و تقصیرها محکمه برگزار شد.
🔸سوم؛ برخلاف روایت خناسان فرایند اطلاعرسانی عاری از هرگونه خلافگویی عمدی بود. مسئولان مطلع از همان ابتدا در قرنطینه بودند تا احتمالات دیگر در علت سقوط هواپیما را بررسی کنند.
🔶 طبیعی است که تکذیبهای اولیه به جهت عدماطلاع از این بررسیها صورت میگرفت، اما به محض اینکه خبر قطعی شد، صادقانه اطلاعرسانی صورت گرفت. خلاصه نشد که بشود. پروژه رهزنهای رسانهای متوقف شد. تنها یک راه باقی ماند و آن هم تکرار، تکرار و تکرار؛ تکرار یک روایت انحرافی؛ روایتی که از شلیک هواپیما بتواند شکستن اقتدار یک کشور را نتیجه بگیرد. بنابراین رمز این تسخیر ذهنی تنها با "تکرار" است.
🔸به چند روش:
1⃣ "امتداد روایی"
اول عمدی بودن شلیک را روایت می کند. سپس این روایت را فرض می گیرد و در حالیکه رسانه های داخلی در حال تکذیب و توضیح هستند، با تولید محتوای ثانوی از قبیل طنز و تحلیل و غیره روایتش را امتداد می دهد و تثبیت می کند.
2⃣ "تکامل روایی"
روایت دروغ اول را با منطق چرنوبیل سازی ارائه می کنند و در ادامه با خبرهای جعلی ثانوی و به صورت قطره چکانی، روایت اول را در ذهن ها تکمیل می کنند.
3⃣ "ارجاع روایی"
هر روایت جدیدی در دیگر موضوعات را به شلیک هواپیما ارجاع می دهند و در همان بستر، رویدادها را بازنمایی می کنند.
👈نتیجه این سه اقدام چیست؟
تکرار، کمک میکند ذهن شرطی شود. با کلمه شلیک، ذهن کدگذاری می شود و ضمیر ناخودآگاه، روایت خناسان را غیرارادی تکرار می کند. و اما بدترین اتفاق اینجاست.
🔶 با تصرف ضمیر ناخودآگاه شما، کلیدواژه شلیک را تبدیل به "ابرروایت" می کند تا بر همه خرده روایت های بعدی نیز چیرگی پیدا کند.
اینجاست که برخی خرده روایت کشته سازی اغتشاشات را با ابر روایت هواپیمای اوکراینی باور می کنند و آنقدر مستعد باور کردن اخبار دروغ می شوند که رسانه های دشمن به خود اجازه می دهند اخبار مضحکی مثل فرار مسوولین ایرانی به ونزوئلا و تسخیر شهر های ایران و خبر گودبای پارتی برای فتح تهران را هم منتشر کنند و بیمی از به آب دادن آبروی نداشته خود نداشته باشند.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#شخصیت_ها
✅ مبارزِ آرام
🔶 بهار ١٣۶٠ وقتی احسان طبری تئوریسین حزب توده و فرخنگهدار از اعضای سازمان چریکهای فدائی خلق[اکثریت] برای مناظره درباره نسبت اسلام و مارکسیسم در قاب تلویزیون حضور یافتند، جلوی آنها یک روحانی چهل و چند ساله به نام حجتالاسلام مصباح و جوانی سی و چندساله به نام عبدالکریم سروش نشستند. آن روحانی که آن روزها با نام استاد مصباح شناخته میشد، از شاگردان امام و علامه طباطبایی بود که پیش از انقلاب، جزو اساتید مدرسه حقانی در قم و از همان زمان به دقت نظر در بحثهای فلسفی معروف بود. او به واسطهی آن مناظره، فعالیتش در ستاد انقلاب فرهنگی و تداوم فعالیتهای علمی پس از انقلاب، بیشتر به عنوان یک روحانی اهل علم شناخته میشد. غافل از آن که در مبارزات سیاسی نیز جزو چهرههای برجسته بود.
🔶 پس از ماجرای ١۵ خرداد و دستگیری امامخمینی، ایشان مدتی در خانهای در قیطریه تحت نظر بودند. دو تن از مبارزین یعنی آقایان هاشمی رفسنجانی و مصباح یزدی دو نامه به ایشان نوشته و تحلیلی مفصل از اوضاع کنونی کشور و مبارزه ارائه و به طریقی به دست ایشان میرسانند. آیتالله مصباح سالها بعد دراینباره گفت: «بعدها این نامه در منزل ایشان به دست ساواک افتاد و همین نامه از جمله دلایلی بود که مرا به سبب آن تعقیب کردند. به هر حال، امام از این نامه بسیار خوشحال شدند و همان زمان آقای شیخ حسن صانعی را فرستادند که از فلانی به واسطهی نامهاش تشکر کنید.»
🔶 پس از تبعید امام هم، او یکی از اعضای حلقه یازدهنفرهای بود که برای خاموش نشدن شعله مبارزات دور هم جمع شدند و اساسنامه نوشتند. پوششی که برای این تشکیلات در نظر گرفتند تجدیدنظر در کتاب های درسی حوزه علمیه بود. آقای مصباح یزدی، منشی جلسه بود و صورت جلسه ها را می نوشت. برای این که موضوعات لو نرود، الفبایی را مبنای نگارش گزارش خود قرار داد و در واقع خطی اختراع کرد. آیتالله خامنهای که خود از اعضای این گروه بود سالها بعد با یادآوری این خاطرات گفته بود: «آقای مصباح تا آخرش هم الحمدلله گیر نیفتاد، از بس که ایشان آرام و با ملاحظه کار میکرد.»
🆔 @tahlil_shjr