شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ تولید دانشبنیان، محصولات ما را
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ تولید دانشبنیان، محصولات ما را رقابتپذیر خواهد کرد
4⃣ حوزه دانشبنیان از چه زمانی در کشور ما مورد توجه قرار گرفت و رشد بیشتری پیدا کرد؟
🔸 در کشور ما شرکتهای دانشبنیان و افراد تحصیلکرده بهتدریج خودشان دورهم جمع شدند و شرکتهایی را ایجاد کردند.
🔸 بعضی از این شرکتها در پارکهای علم و فناوری مستقر شدند، ولی زمانی که معاونت علمی و فناوری در دولت نهم شکل گرفت و پس از آن در سال ۸۷ لایحه حمایت از شرکتهای دانشبنیان در دولت نهم به مجلس شورای اسلامی تقدیم شد، ادبیات و واژه دانشبنیان یا شرکت دانشبنیان بهطور رسمی متولد شد و با پیگیریهایی که در دولت نهم و دولت دهم داشتیم، قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان در مجلس تصویب شد.
🔸 یک قسمت مهم این قانون این بود که صندوق نوآوری و شکوفایی با سرمایه اولیه سه هزار میلیارد تومان ایجاد شود تا فعالیتهای دانشبنیان و شرکتهای دانشبنیان حمایت و پشتیبانی و تقویت شوند.
🔸 خوشبختانه در دولت دهم هم آییننامه اجرایی قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان مصوب شد و صندوق نوآوری و شکوفایی شکل گرفت.
همین شرکتهایی که در فعالیتهای دانشبنیان بودند رسماً بر اساس آن شاخصها و ملاکها و معیارها، دانشبنیان شناخته میشدند و میتوانستند از تمام تسهیلات قانون حمایت از شرکتهای دانشبنیان مثل معافیتهای مالیاتی گمرکی و حتی استفاده از کمکهای صندوق نوآوری و شکوفایی بهرهمند بشوند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: سرکار خانم دکتر نسرین سلطانخواه، معاون سابق علمی و فناوری ریاست جمهوری
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#برجام
✅ بازگشت برجام به ریل!
🔶 «برجام بار دیگر به ریل بازخواهد گشت»؛ این سخن جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در نشست خبری پس از دیدار با طرفهای ایرانی است، سخنی که نشان میدهد غرب تمایل و نیاز به بازگشت به میز مذاکره پیدا کرده است؛
🔶 اما علت این تغییر ریل چیست؟
1⃣ خوردن به در بسته
«توافق هستهای بهترین راه برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هستهای است و ما همچنان به بازگشت به برجام معتقد هستیم»؛
این موضع جان کربی، هماهنگکننده شورای امنیت ملی کاخ سفید همزمان با حضور بورل در تهران، نشان میدهد واکنش بهموقع جمهوری اسلامی در پاسخ به قطعنامه اخیر آژانس بینالمللی انرژی اتمی، این پیام را به کاخ سفید رسانده که مدل تهدید تحریم در مواجهه با برنامه صلحآمیز هستهای ایران نتیجه مطلوبی نداشته و نیازمند تغییر مسیر و بازگشت به میز مذاکره است.
2⃣ جنگ؛ اشتباهی فاجعهبار
برای غرب، پایان دیپلماسی به معنی جنگی ابدی است. میدل ایست آی استدلال کرده است؛ «اگرچه درست مانند مورد عراق، تندروها در ایالاتمتحده و اسرائیل سعی دارند بایدن را به سمت یک جنگ احتمالی با ایران سوق دهند؛ اما او باید متوجه باشد که جنگ با ایران برای غرب اشتباهی بسیار بدتر از جنگ عراق و افغانستان خواهد بود و این نهتنها به دلیل پیامدهای خطرناک آن است، بلکه به سبب وجود یک جایگزین صلحآمیز و در دسترس همچون توافق ۲۰۱۵ است. جنگ و درگیری با نتایج نامعلوم هرگز عاقلانه نیست».
3⃣ اقتصاد یک تهدید جدی است
دیگر اقتصاد یک سلاح در اختیار غرب برای فشار بر ایران نیست، بلکه امروز اقتصاد به شمشیر دسته شکستهای مبدل شده که دست صاحبانش را نیز میبرد؛ درگیری اوکراین و پیامدهای جهانی بهخصوص افزایش هزینه مواد غذایی و انرژی، موجب بروز بحران غذایی در اروپا و افزایش تورم در ایالاتمتحده شده و زندگی در غرب را بهشدت تحت تأثیر قرار داده است. برای جامعهای که همواره نرخ تورم زیر ۲ درصدی داشته، حدود ۴ برابر شدن تورم، رقم بسیار بالایی است و ادامه تنش با ایران احتمالاً این شرایط را برای غرب بدتر خواهد کرد.
🔶 نکته راهبردی
🔸 با اینکه غرب خود را متمایل به بازگشت به میز مذاکره نشان میدهد؛ اما بههیچوجه نباید ذوقزده شد؛ چراکه تجربه گذشته نشان داده است قطار سیاست خارجی غرب در مسیر پیش رو همچنان به مقصد پیشین حرکت خواهد کرد و این تغییر ریل، تنها یک تغییر مسیر تاکتیکی خواهد بود. قطعاً غرب در ایستگاه آخر منتظر ایران نخواهد ماند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین حسینی نژاد
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
✅ گفتار و رفتار متناقض!
🔶 «اصلاحات نیوز» به نقل از حشمتالله فلاحت پیشه، رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس در دوره دهم آورده است: «روسیه اولین مانع ویرانکننده در مسیر برجام است و نگاه دولتیها به روسها یک طنز تلخ است».
وی با اشاره به سفر اخیر وزیر امور خارجه روسیه به کشورمان، گفته است: «حضور لاوروف در تهران اگر ضربه دیگری به برجام وارد نکند، قطعاً کمکی به احیای آن نیز نخواهد کرد».
🔶 گزارههای خبری
🔸 در ادامه تخریبهای رسانهای ظرفیتهای نگاه به شرق از سوی جریان اصلاحطلب، ناصر قوامی نیز طی روزهای اخیر گفته است: «دولت رئیسی درصدد وابسته کردن مملکت به روسیه و چین است».
وی با طرح این نکته که مسئله مهم، سیاستهای کلی است و نه افراد کابینه، بر این نکته تأکید میکند که؛ «فکر میکنم با توجه به چارچوبها و سیاستهای کلان موجود در عرصههای مختلف، تغییر کابینه و عوض کردن چند وزیر مشکل را حل نمیکند».
🔸 پایگاه خبری اصلاحات نیوز نیز دیروز در بخش بینالملل خود نوشت: «معمای چند مجهولی روابط ایران و روسیه در تاریخ معاصر نشاندهنده فراز و نشیبهای بسیاری است که به گواه مورخان، در اغلب موارد، این ایران بوده که از دخالتها و بدعهدی طرف روسی متضرر شده است».
این پایگاه خبری در تیتر خود مطرح میکند که: «روسیه با استفاده از سیاست خارجی منفعل ایران، به دنبال گسترش نفوذ در کشور است»
و در پایان تحلیل، به نقل از کارشناسان بر این نکته تأکید میکند که «هنوز شاهد هستیم نگاه خوشبینانه محض به روسیه و البته دشمنی ادامهدار با آمریکا عاملی شده تا هرروز فاصله ایران با کشورهای تأثیرگذار در منطقه خاورمیانه بیشتر و بیشتر شود».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 رویکرد جمهوری اسلامی در مناسبات بینالمللی و مراودات جهانی مبتنی بر اصل موازنه عدمی و شعار راهبردی نه شرقی و نه غربی است؛ لذا دولت و نظام در عین پیگیری مذاکرات با غرب، معتقد به گشودن ارتباط با همسایگان و شرق است.
🔸 فعالسازی کریدور شمال به جنوب و شرق به غرب و پیشبینی درآمدزایی ۲۰ میلیارد دلاری از این کریدور نشان میدهد که ما ظرفیتهای بسیاری در ارتباط با شرق و همسایگان داشتهایم که متأسفانه به دلیل نگاه مطلق دولت یازدهم و دوازدهم به غرب، مغفول مانده است.
🔸 مهمترین کار در دولت جدید، توازن بین سه حوزه دیپلماسی و بینالمللی، یعنی ارتباط با همسایگان، ارتباط با شرق و مذاکره با غرب است؛ لذا برخی اصلاحطلبان در برنامه پیشنهادی خود به سید ابراهیم رئیسی، از رئیسجمهور خواستهاند تا برای امضای توافقنامهها و قراردادهای استراتژیکِ اقتصادی میان ایران و چین، هند، اتحادیه اروپا و روسیه تلاش کند.
🔸 اما نکتهای که متأسفانه در برخی سیاسیون غربگرای داخلی یافت میشود، عدم فهم صحیح از سه موضوع منفعت اقتصادی، منافع ملی و امنیت ملی است. این امر موجب اصرار بیشازحد به ارتباط با غرب و مغفول ماندن داشتهها و ظرفیتهای بینالمللی ایران است.
🔸 این موضوع میتواند از حیث عدم آشنایی به تحولات پس از دهه ۹۰ خصوصاً دهه حاضر که عصر بر هم خوردن مناسبات قدیم بینالملل است، باشد؛ یا مبتنی بر دعواهای مرسوم جناحی؛ که هرکدام را صحیح تصور کنیم، نیازمند اصلاح و بازنگری جدی است.
🔶 نکته پایانی
🔸 برخی سیاسیون غربگرای داخلی به این موضوع اشراف ندارند یا آن را به تغافل و تجاهل میسپارند که محیط بینالملل و دیپلماسی محل وفاق و وحدت جناحها باید باشد و اصلی که باید در آن لحاظ گردد سه اصل نامبرده شده، یعنی منفعت اقتصادی، منافع ملی و امنیت ملی است؛ لذا حال که آمارها از صحیح بودن رویکرد جدید در دیپلماسی حکایت دارد، نباید دست به تخطئه و تخریب در این حوزه بزنند.
🔸 #به_قلم_اساتید: حسین عباسیان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی #روابط_خارجی
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
✅ ایران مهمان ویژه بریکس
🔶 بریکس چیست؟
🔸 بریکس ( BRICS) نام گروهی به رهبری قدرتهای اقتصادی نوظهور است که از به هم پیوستن حروف اول نام انگلیسی کشورهای عضو برزیل، روسیه، هند، چین و آفریقای جنوبی تشکیل شدهاست. در ابتدا نام این گروه بریک نام داشت اما پس از پیوستن آفریقای جنوبی، به بریکس تغییر نام یافت. بریکس اقتصادهای نوظهور را در کنار هم قرار داده و این کشورها، با رویکردی خاص در صحنه تجارت بینالملل در حال بازیگری و کنش جهانی هستند.
🔸 پیمان بریکس با نیمی از جمعیت جهان که به گفته اقتصاددانان کمتر از ۱۰ سال آینده نصف اقتصاد دنیا را در اختیار خود دارد، اولین اقدامش، کاهش سهم دلار از تجارت دوجانبه و چندجانبه اعضای این پیمان بوده است. سهم دلاری تجارت متقابل کشورهای پیمان بریکس سال به سال در حال کاهش است و طبق آخرین مستندات منتشر شده، استفاده از دلار در تجارت گروهی اعضای بریکس، به زیر ۷۰ درصد رسیده است. نوع عملکرد این اعضا کاملا در مقابله با نظم لیبرالی صحنه تجارت بینالملل است.
🔸 دعوت ایران به عنوان تنها کشور منطقه توسط بالاترین مقام اجرایی چین میتواند آغازی بر همراهی و استفاده از ظرفیت این غولهای جهان پیش رو باشد.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ تولید دانشبنیان، محصولات ما را
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ تولید دانشبنیان، محصولات ما را رقابتپذیر خواهد کرد
5⃣ چطور میتوان نقش مراکز و مؤسسات دانش بنیان را در افزایش و بهترشدن وضعیت تولید و همچنین اشتغال ارزیابی کرد؟
🔸 ما تعداد زیادی فارغالتحصیل در مقطع فوقلیسانس و دکتری داریم که همین شرکتهای دانشبنیان باید محمل فعالیت و جذب آنها باشد.
🔸 اگر ما دنبال این باشیم که کارها و فعالیتهای اقتصادی بهدست مردم باشد، باید فهم بخش مهم مردمی و خصوصی از طریق شرکتهای دانشبنیان هم باشد.
🔸 این میتواند محل جذب و اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهیمان هم باشند؛ لذا، آنها میتوانند بخش مهمی از صنعت و اقتصاد کشور و بخش شرکتهای دانشبنیان را عهدهدار شوند.
🔸 همانطور که گفتم، فعالیت دانشبنیان میتواند در افزایش بهرهوری و در کمکردن هزینههای تولید و در بالابردن کیفیت و رقابتپذیرشدن محصول خیلی مؤثر باشد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: سرکار خانم دکتر نسرین سلطانخواه، معاون سابق علمی و فناوری ریاست جمهوری
🔸 ادامه دارد...
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دولت_دوازدهم
✅ قانون نانوشته «بده تا بره»!
🔸 اگر کسی از منتقدان رئیسجمهور سابق این سخن را بر زبان جاری میکرد، حتماً قابلباور نبود؛ زیرا واقعاً شرط انصاف هم این است که هر سخنی در مورد کسی را بهآسانی نباید باور کرد؛ اما وقتی که رئیس بانک مرکزی (عبدالناصر همتی) که در سالهای آخر دولت روحانی (از مرداد ۹۷ تا خرداد ۱۴۰۰) این سخنان را در رسانههای عمومی منتشر میکند، چارهای جز افسوس پس از باور نمیماند!
🔸 همتی میگوید: «آقای آذری جهرمی به من گفت به قول آقای دکتر روحانی بده تا بره، نمیدانم سر چی بود، آقای جهرمی گفت به قول دکتر روحانی بده تا بره... آقای روحانی به آقای نوبخت گفته و اختیار داده و یا الزام کرده هر وزارتی یا هر سازمان دولتی هرقدر اعتبار خواست بدهد، کاری نداشته باشد این رقمها در بانک مرکزی پشتوانه دارد یا ندارد. یک روز که آقای نوبخت رقمی بالا برای یک پروژه حواله کرده بود، من نامه را با توضیح یکی از معاونان دریافت کردم که نوشته بود این پول خیلی زیاد است. دو سه روزی گذشت رئیسجمهوری (روحانی) خودش تماس گرفت؛ بیمقدمه و احوالپرسی گفت چرا پول این پروژه را ندادهای؟ گفتم از کجا بدهم؟ گفت رقم دادن که کجا ندارد، سند بزن این عدد میلیارد داده شد، با بقیهاش کار نداشته باش... اینجور نبود که کارِ دادن اعتبار معطل امضای من باشد، نه، اینها بهاصطلاح پول یا رقم را داده بودند، تازه بعدش برای من حواله میفرستادند و اعتبارات بیشماری اختصاص دادند و تمام شد که بنا بود بعداً سند تهیه کنند بفرستند. شاید هم هرگز نفرستادند و من دیگر رئیس نبودم».
🔶 این قانون نانوشته «بده تا بره» را هرگز فراموش نکنید؛ زیرا بسیاری از مشکلات کشور در ۸ سال مدیریت دولت سابق بر این اصل ساده بنا شده بود:
1⃣ اقتصاد کشور و خلق پولهای بدون پشتوانه، بر اساس اصل اقتصادی «بده تا بره» دولت تدبیر و امید (!!!) بنا شده بود.
2⃣ سیاستمداری آقای روحانی مبتنی بر «بده تا بره» بوده و با این رویکرد، تمامی دستاوردهای کشور با تصویب و اجرای برجام را به غرب داد و همین باعث شد که این جمله «زمین را بدهیم تا زمان بگیریم» در اذهان ملت تداعی شد.
3⃣ بهکارگیری عناصر فتنه سال ۱۳۸۸ که همواره راهبردهای سازمان سیا را در کشور اعمال میکردند و نفوذ عناصر متعدد سرویسهای جاسوسی در نهادها و وزارتخانهها و حتی در تیم مذاکراتی هستهای، بر این اصل «بده تا بره» پایهگذاری شده بود وگرنه با هیچ استدلالی نمیتوان پذیرفت که جاسوسها و خائنهای به کشور طی ۸ سال بر بالاترین و حساسترین پستهای مدیریتی تکیه بزنند.
4⃣ دکتر روحانی در ادامه اجرای سیاست «بده تا بره»، در جلسه ۲۵ شهریور ۱۳۹۵، اجرای سند ۲۰۳۰ را الزامی کرد. البته پس از ابراز نگرانیهای متعدد از سوی رهبر معظم انقلاب در این موضوع، چندین بار اعلام شد که این قانون لغو شده؛ اما گزارشهای دریافتی حاکی از آن بود که این قانون لغو نشده و بسیاری از سرفصلهای آن در مراکز دور و نزدیک وزارت آموزشوپرورش اجرا میشود.
🔶 نکته پایانی
🔸 اکنون بهجای دولت «بده تا بره» روحانی، دولت مستقر تلاش میکند با برداشتن رویههای غلط، حقوق مردم را در زمینههای مختلف احیا کند. حذف همین یک رویه غلط در کشور، امید به پویایی و مرتفع شدن مشکلات اقتصادی در کشور با تکیه بر توانمندیهای داخلی و ظرفیتهای بزرگ همسایگی، منطقهای و جهانی را بیشازپیش زنده کرده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد مهدوی؛ کارشناس رسانه و مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#تاریخ
✅ ترور نافرجام
🔶 ششم تیر ماه سالروز سوءقصد به جان رهبر فرزانه انقلاب در سال ١٣۶٠ شمسی توسط گروهک ضاله فرقان است که به حمد الهی، خداوند ایشان را برای ادامه راه انقلاب اسلامی حفظ نمود؛
🔸 بعد از پیروزی انقلاب در سال ١٣۵٧، استکبار جهانی که تمام منافع خود را از دست داده بود، توطئههای زیادی را بر علیه نظام نوپای اسلامی طراحی نمود؛ و یکی از این دسیسهها، تجهیز و تقویت گروهکها و جریانات ضد انقلاب بود که باعث شد تا آنها با سوءاستفاده از موقعیت حساس آن زمان، شروع به بمبگذاریهای کور و بر هم زدن امنیت در کشور و همچنین ترورهای هدفمند شخصیتها و مسئولین مبارز و انقلابی نمایند؛
🔸 یکی از این گروههای منحرف، «گروهک ضاله فرقان» بود که با اندیشه التقاطی و منحرف خود در ترور علماء و بزرگان نظام پیشقدم شده و شخصیتهای ارزشمندی همچون استاد مطهری، حاج مهدی عراقی، آیتا... قاضی طباطبایی، استاد مفتح و سپهبد قرنی را ترور نموده و به شهادت رساندند؛ و در ادامه این ترورهای هدفمند در روز ۶ تیر ماه ١٣۶٠ به سراغ مقام معظم رهبری که در آن وقت مسئولیت نمایندگی امام در شورای عالی دفاع و امامت جمعه تهران را بر عهده داشتند، رفتند و با بمبگذاری در مسجد ابوذر تهران، ایشان را نیز ترور نمودند؛
🔸 پس از این انفجار، معظمله را که بهشدت زخمی شده بودند با هلیکوپتر به بیمارستان منتقل نمودند و بعد از چند عمل جراحی و با دعای مردم و عنایت حضرت حق، به طور معجزهآسایی نجات یافتند؛ اما به عنوان شهید زنده و مقام جانبازی در ناحیه دست راست خود نائل شدند؛
🔸 حضرت امام خمینی(ره) بعد از این ترور نافرجام، پیامی را خطاب به ایشان صادر نموده و در بخشی از آن فرمودند: «خداوند متعال را شکر، که دشمنان اسلام را از گروهها و اشخاص احمق قرار داده است، و خداوند را شکر که از ابتدای انقلاب شکوهمند اسلامی هر نقشه که کشیدند و هر توطئه که چیدند... ملت فداکار را منسجمتر و پیوندها را مستحکمتر نمود... اینان... هر چه شخصیتها را ترور نمودند، قدرت مقاومت را در صفوف فشرده ملت بالاتر بردند؛ اکنون دشمنان انقلاب با سوء قصد به شما که از سلاله رسول اکرم(ص) و خاندان حسین بن علی(ع) هستید و جرمی جز خدمت به اسلام و کشور اسلامی ندارید و سربازی فداکار در جبهه جنگ، و معلمی آموزنده در محراب، و خطیبی توانا در جمعه و جماعات، و راهنمایی دلسوز در صحنه انقلاب میباشید... عواطف میلیونها انسان متعهد را در سراسر کشور بلکه در جهان جریحهدار نمودند؛ اینان آن قدر از بینش سیاسی بینصیبند که بیدرنگ پس از سخنان شما در مجلس و جمعه و پیشگاه ملت به این جنایات دست زدند، و به کسی سوء قصد کردند که آوای دعوت او به صلاح و سَداد در گوش مسلمین جهان طنین انداز است؛ اینان در این عمل غیرانسانی به جای برانگیختن رعب، عزم میلیونها مسلمان را مصممتر، و صفوف آنان را فشردهتر نمودند... ما در پیشگاه خداوند متعال و ولی بر حق او حضرت بقیة الله(ارواحنا فداه) افتخار میکنیم به سربازانی در جبهه و در پشت جبهه که شبها را در محراب عبادت و روزها را در مجاهدت در راه حقتعالی به سر میبرند؛ من به شما خامنهای عزیز، تبریک میگویم که در جبهههای نبرد با لباس سربازی و در پشت جبهه با لباس روحانی به این ملت مظلوم خدمت نموده، و از خداوند تعالی سلامت شما را برای ادامه خدمت به اسلام و مسلمین خواستارم.» (صحیفه امام، ج١۴، ص۵٠٣)
🔸 پس از این پیام، رهبر معظم انقلاب نیز در اولین مصاحبه خود در بیمارستان ضمن تشکر از حضرت امام خمینی (ره) فرمودند: «... من بدین وسیله و از همینجا سلام و ارادت بیپایان خودم را خدمت امام امت عرض میکنم و به ایشان عرض مینمایم که در مقابل حوادث این چنین، ما هیچ انتظار نداریم و توقعی نداریم که کمترین رنجشی به خاطر ایشان بنشیند؛ ما معتقدیم که، سر خُم می سلامت، شکند اگر سبویی»
🔸 البته این رخداد تلخ، ثمرهای شیرین نیز داشت؛ و آن، عدم حضور رهبر معظم انقلاب در جلسه حزب جمهوری اسلامی در هفتم تیر ماه و حفظ جان معظمله به عنوان "ذخیره الهی" بود.
🔸 در پایان بدیهی است که زنده ماندن حضرت امام خامنهای(مدظلهالعالی) در این حادثه تروریستی، از الطاف خداوند متعال بوده تا این دُرّ گرانمایه و عزیز، برای ولایت امر و رهبری امت اسلامی پس از امام امت حفظ شوند و بعد از حدود هشت سال از این ترور نافرجام، سکان کشتی انقلاب را به دست گرفته و با شایستگی و درایت لازم، نظام اسلامی را در اقیانوس متلاطم تحولات جهانی راهبری نموده و انشاالله این انقلاب را به صاحب اصلی آن یعنی حضرت صاحبالزمان(عج) تحویل دهند.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
شجر
#اقتصاد #تحلیل_کننده #دانش_بنیان #تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین ✅ تولید دانشبنیان، محصولات ما را
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#دانش_بنیان
#تولید_دانش_بنیان_اشتغال_آفرین
✅ تولید دانشبنیان، محصولات ما را رقابتپذیر خواهد کرد
6⃣ برای رشد و توسعه دانشبنیانها چه راهبردهایی نیاز است که در نظر گرفته شود و باید چه اتفاقی در نگاه سیاستگذاران این حوزه رخ دهد؟
🔸 در بعضی از کشورها مسئولان حوزه علم و فناوری باید مسئولان عالی آن کشور را به اهمیت توسعه علم و فناوری توجیه کنند.
🔸 خوشبختانه در کشور ما، رهبر انقلاب بهعنوان عالیترین سطح سیاستگذاری کشور خودشان همیشه پیشتاز بودند و نگاهشان به توسعه علم و فناوری بوده و به هیچ بخشی نگاه تشریفاتی نداشتند، بلکه این مسئله را برای کشور حیاتی میدانستند و همیشه روی آن تأکید کردند.
🔸 امیدوارم که مسئولین و سیاستگذاران در ردهها و حوزههای دیگر، به این مقوله توجه جدیتری داشته باشند و اهمیت بدهند. نه فقط وزارتخانههای علوم و بهداشت و آموزشوپرورش، بلکه همه نهادها و وزارتخانهها از وزارت کشاورزی، جهاد، نفت، نیرو و ... همه مسئول هستند. همه اینها باید به توسعه علم و فناوری و بهکارگیری علم و فناوری برای پیشرانی توسعه اقتصادی و صنعتی کشور توجه کنند. ما واقعاً به این محتاج هستیم.
🔸 صندوق نوآوری و شکوفایی هم باید در سیاستهای اعطای تسهیلاتش بازنگری کند؛ چون هدف از تشکیل صندوق نوآوری و شکوفایی این بود که بهطور خاص بدون آن بوروکراسیهای حاکم بر نظام بانکی و بهصورت خیلی روان، شرکتهای دانشبنیان بتوانند از تسهیلات و امکانات استفاده کنند.
🔸 من انتظار دارم که صندوق نوآوری و شکوفایی در این مسیر عمل کند و متفاوت از بانکها باشد و سادهتر و با تسهیلات بسیار سهلتری امکان برخورداری شرکتهای دانشبنیان را از تسهیلات مالی فراهم کند. من فکر میکنم که صندوق نوآوری و شکوفایی باید تجدیدنظری در روند اعطای تسهیلاتش داشته باشد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: سرکار خانم دکتر نسرین سلطانخواه، معاون سابق علمی و فناوری ریاست جمهوری
🔸 پایان
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#تحلیل_کننده
#شایعه
✅ شایعات مجازی؛ از دانشجویان زامبی در شیراز تا خودکشی در تبریز!
🔶 پرویز پرستویی ویدئویی را در صفحه شخصی خود منتشر کرد و نوشت که اگرچه درباره آنچه راجع به این فیلم میگویند اطمینانی ندارد ولی نقل شده است که فیلم مربوط به تعدادی از دانشجویان دانشگاه شیراز است که با خوردن نوع خاصی از آدامسهای وارداتی، دچار مسمومیت شده و رفتارهای وحشیانه (زامبیطور) از خود بروز دادهاند.
🔸 بررسیها حاکی است که انتشار این ویدئو مربوط به اسفند سال ۱۳۹۷ یعنی بیش از ۳ سال پیش است. همان موقع روابط عمومی دانشگاه شیراز ضمن تکذیب وقوع این حادثه در این دانشگاه، تأکید کرده بود که این حادثه در یکی از کشورهای حاشیه خلیجفارس رخ داده است.
🔶 بهتازگی ویدیویی در شبکههای اجتماعی در حال بازنشر است که فردی خود را به زیر اتوبوس پرت میکند و ادعا میشود این حادثه در تبریز رخ داده و وی بازنشسته بوده است.
🔸 اما با بررسی ویدیو مشخص شد این فیلم اولینبار در سال ۲۰۱۷ در شبکه اجتماعی منتشر شده است. بررسی پلاک خودروها نیز تأیید میکند که این فیلم نیز مربوط به ایران نیست.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#مذاکره #برجام
✅ اقتدار و دیپلماسی التماسی!
🔶 مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در مصاحبه با وزیر خارجه کشورمان و همچنین با انتشار توئیتهایی در پایان سفرش به تهران، آن را موفقیتآمیز دانست و از اینکه پس از وقفهای چندماهه مذاکرات از بنبست خارج و به ریل خود بازمیگردد، ابراز خوشوقتی نمود؛
🔶 اما سؤال مهمی که مطرح است، راز تغییر رفتار غربیها در دو بازه قبل و بعد از این سفر است. چرا مقامات آمریکایی و اروپایی و حتی شخص بورل که با کشیدن خطونشانهای تهدیدآمیز و صدور قطعنامه به دنبال اخذ امتیازات بیشتر بودند، امروز بهنوعی دیپلماسی التماسی متوسل شدهاند؟
🔸 در یک کلمه، راز این تغییر رفتار در ایستادگی و اقتدار ایران اسلامی و ضعف آمریکا در شرایط کنونی نهفته است. غربیها با مبنای تحلیلی غلط و البته سختگیرانه میخواستند با بالا آوردن شمشیر داموکلس صدور قطعنامه از سوی آژانس هستهای و ارسال سیگنالهایی همچون نمایش قدرت در قضیه توقیف نفتکش ایرانی در آبهای یونان و پارهای خرابکاریهای امنیتی و دامن زدن به موج نارضایتیهای داخلی حاصل از اجرای اصلاحات اقتصادی در کشور، تهران را وادار به پذیرش مذاکره با شروط مطلوب آمریکایی نمایند.
🔸 اما در این طرف مذاکره، ایران دست حریف مافیایی خود را خواند و توانست با گسستن تاروپود بافتههای جنگ ترکیبی آن نشان دهد آمریکا آنچه مینماید نیست و بسیاری از مؤلفههای ابرقدرتی و فیصلهبخشی به تحولات منطقهای و جهانی را از دست داده است و این در حالی است که در ایران امروز، دولتی مردمی و انقلابی بر سر کار آمده است که ایستادن در مقابل آمریکا و یافتن و ساختن راهکارهای ملی و منطقهای برای خنثیسازی فشارهای جبهه استکباری را اصل اول سیاست خارجی خود میداند و بدون کمترین ترسی و با هوشمندی، شروع به ترکاندن بالنهای پر از باد پندار غربیها و جریان سیاسی پیرو آنها در داخل کرده است. اینکه بلافاصله بهجای یک کشتی، دو تا توقیف میشود، روند خرابکاریهای واقعی و سایبری با عملیات مقابلهای هوشمندانه متوقف میشود، پاسخهای متناسب هستهای به قطعنامه شورای حکام، صورتبندی و بر تحقق دو شرط اساسی «لغو تمامی تحریمها» و «تضمین انتفاع اقتصادی ملت ایران» برای احیا و تداوم مذاکره اصرار میشود، تصویری از ثبات قدم و اقتدار بهطرف غربی بود که نتیجه داد.
🔶 نکته راهبردی
🔸 سربازی شجاعانه و هوشمندانه دولت در تحقق دیپلماسی «عزت، حکمت و مصلحت» در زمانه فترت آمریکا و اروپا، نشان داد اگر انقلابی حرکت کنیم، مقاومت و اقتدار جواب میدهد؛ چراکه به اعتراف بورل در همین سفر، «هیچکس بدون ایران نمیتواند درباره ترتیبات منطقه تصمیم بگیرد».
🔸 #به_قلم_اساتید: فتح الله پریشان، کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#آمریکا #حقوق_بشر
✅ حقوق بیبشر
🔶 ۶ الی ۱۲ تیرماه هفته حقوق بشر آمریکایی در ایران نامگذاری شده است.
اما علت این نامگذاری:
🔸 ۶ تیرماه ۱۳۶۰: سوء قصد به امام خامنهای توسط گروهک تروریستی فرقان.
🔸 ۷ تیرماه ۱۳۶۰: انفجار دفتر حزب جمهوری اسلامی توسط گروهک تروریستی فرقان که منجر به شهادت آیت الله بهشتی و ۷۲ نفر از یارانش شد.
🔸 ۸ تیرماه ۱۳۶۰: ترور محمد کچویی رئیس زندان اوین، توسط منافقین که منجر به شهادت ایشان شد.
🔸 ۱۱ تیرماه ۱۳۶۱: به شهادت رساندن آیت الله صدوقی امام جمعه یزد توسط منافقین کوردل.
🔸 ۸ تیرماه ۱۳۶۶: بمباران شیمیایی سردشت توسط هواپیماهای رژیم بعث عراق که با شهادت ۱۱۰ نفر و مجروحیت بیش از پنج هزار نفر از مردم بیگناه همراه شد.
🔸 ۱۲ تیرماه ۱۳۶۷: حمله موشکی ناو آمریکایی وینسنس به هواپیمای مسافربری ایران که منجر به شهادت ۲۹۰ نفر مسافر، از جمله ۶۶ کودک زیر ۱۲ سال، ۵۳ زن و ۴۶ نفر تبعهی کشورهای خارجی شد.
🔸 این جنایات هولناک بخش کوچکی از کارنامه سیاه آمریکا علیه ملت ایران است. تاریخ آمریکا مجموعهای کامل از جنایت علیه بشریت و حقوق بشر در کشورهای مستقل، آزاده و مردمی است. لذا مرور این جنایات سند قاطعی در برابر کسانی است که میخواهند آمریکا را دوست و خیرخواه مردم ایران معرفی کنند.
🔸 امام خامنهای فرمودند آنهایی که میخواهند چهرهی موجهی از آمریکا ارائه دهند، به ملت خیانت میکنند. کشور و ملت ما احتیاج دارد دشمن را بشناسد و عمق دشمنی را بفهمد.
🔸 #به_قلم_اساتید: مصطفی علیجانزاده
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#تحلیل_کننده
#قوه_قضائیه
✅ مروری بر بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه ۱۴۰۱/۴/۰۷
🔶درباره شهید بهشتی
🔸شهید بهشتی(رضوان اللّه علیه) شخصیّت برجستهای بود؛ حقّاً و انصافاً آدم برجستهای بود.
🔶درباره نگاه معرفتآموز به شرایط دهه شصت و راهگشابودن آن برای ما
📍در آن روزها جنگ تحمیلی در سختترین و بدترین شرایط خودش بود.
📍در داخل کشور، در خود تهران جنگ داخلی بود؛ منافقین ریخته بودند با هر چیز که دستشان میآمد افتاده بودند به جان مردم و پاسدار کمیته و پاسدار سپاه و...
📍وضع سیاسی کشور [این جور بود که] تقریباً یک هفته قبل از هفتم تیر، عدم کفایت رئیسجمهورِ وقت در مجلس احراز شده بود و برکنار شده بود. یعنی کشور بدون رئیسجمهور [بود].
📍کشور در یک چنین شرایطی، یک استوانهای مثل بهشتی را از دست داد.
📍حدود دو ماه بعد، رئیسجمهور جدید و نخستوزیر ــ شهید رجائی و شهید باهنر ــ را باهم در یک جلسه شهید کردند.
📍اندکی بعد یا یک فاصلهی کوتاهی بعد از آن، چند نفر از فرماندهان ارشد جنگ از ارتش و سپاه، در حادثهی هواپیما به شهادت رسیدند.
❓شما کدام کشور را سراغ دارید، کدام دولت را سراغ دارید که بتواند در مقابل این همه حوادث بِایستد و از پا نیفتد؟
🔸مردم ایستادند، امام مثل کوه دماوند سربلند ایستاد، مسئولین دلسوز و جوانهای انقلابی ایستادند، اوضاع را ۱۸۰ درجه بعکس کردند.
🏷نکتهی موجود در این حوادث
⭕️وقتی این حوادث اتّفاق میافتاد دشمن ذوق میکرد، امیدوار میشدند که دیگر بساط این نظام انقلابی جمع شد؛ ولی ناامید شدند.
↙️[دشمنان] نتوانستند بفهمند که در عالمِ بشر غیر از محاسبات و مناسبات سیاسی، یک محاسبات و مناسبات دیگری هم وجود دارد که آنها قادر به فهم آن نیستند؛ آنها سنّتهای الهی است.
🏷درباره سنتهای الهی
❇️سنّت الهی یعنی قانون؛ قانون چه جوری عمل میکند؟ قانون یک موضوع دارد، یک حکم دارد؛ یک موضوع دارد، یک نتیجه دارد. شما خودتان را با آن موضوع منطبق کنید، نتیجه قطعاً مترتّب خواهد شد.
☘️جمهوری اسلامی آن روز این جوری حرکت کرد؛ هر وقتی هم ما پیروز شدیم، این جوری حرکت کردیم؛ [یعنی] خودمان را با یک مصداق سنّت الهی منطبق کردیم و خدای متعال هم نتیجه را مترتّب کرد.
📌خدا [میفرماید] سنّتهای الهی تغییرپذیر نیست؛ قوانین الهی، قوانین متقنی است.
🔺 خدا با کسی هم قوم و خویشی ندارد؛ اینکه بگوییم ما مسلمانیم و شیعهایم و جمهوری اسلامی هستیم، پس هر کاری که دلمان خواست بکنیم، نه؛ ما با دیگران هیچ فرقی نداریم.
💪ما در سال ۶۰، در مقابل این همه حادثه و شدّت عمل توانستیم روی پای خودمان بِایستیم و دشمن را ناامید کنیم، امروز هم میتوانیم.
💠خدای سال ۶۰، همان خدای امسال است.
✅سعی کنیم خودمان را مصداق سنّتهای الهی در راه پیشرفت قرار بدهیم.
🔰مسائلی درباره قوهقضائیه
🔸معروف چیست؟ عدالت، انصاف، برادری، ارزشهای اسلامی؛ اینها معروف است؛ باید امر به معروف بکنیم.
🔸منکر چیست؟ ظلم، فساد، تبعیض، بیانصافی، عدم اطاعت الهی است؛ اینها ظلم است، اینها منکر است؛ از اینها باید نهی بشود.
📍این یک وظیفهای است که جزو وظایف قوهی قضائیه هم هست و اگر چنانچه عمل نکردیم، ضربه خواهیم خورد.
🔸جناب آقای محسنی رئیس قوه یک عنصر مؤمن، انقلابی، پرکار، مردمی و دور از تشریفاتند.
🏷 توصیهها و تذکّراتی خطاب به رئیس و مسئولان قوهقضائیه که باید عملیاتی شود:
1️⃣عملِ با قدرت به سند تحول قوه قضائیه و کادرسازی بر طبق آن
2️⃣مبارزهی جدی با فساد خصوصاً در درون قوه قضائیه و مقابله با ساختارهای فسادزا در دستگاههای مختلف
3️⃣تقویت دانش قضائی و اتقانِ کیفرخواست دادسرا و احکام دادگاه
4️⃣شناسایی و تشویقِ افراد زحمتکش در درونِ قوه قضائیه
5️⃣معطل نماندن هیچکدام از مأموریتهای قوه قضائیه از جمله در زمینهی حقوق عامه و پیشگیری از جرم
6️⃣حاکم شدن نگاه همهجانبه در ارتباطات قوهی قضائیه و ضابطینِ قضایی
7️⃣برخورد با برهمزنندگانِ امنیت روانی مردم
8️⃣به نتیجه رساندنِ پروندهها و پرهیز از ناتمام گذاشتن کارها
🔸برای خدا کار را دنبال کنید و با هدایت الهی کار را دنبال کنید و انشاءاللّه اجر الهی شامل حال شما خواهد بود.
🔸 ممکن است شما یک کار خوبی را انجام بدهید هیچ کس هم نفهمد، حتّی مدیر مافوق شما، رئیس شما، زیردست شما نفهمد که شما این چند ساعت را مثلاً اضافه کار کردید، این کار را بادقّت انجام دادید، با این فساد، با این انحراف بِجد مقابله کردید؛ ممکن است اینها را کسی نفهمد امّا کرامالکاتبین میفهمند و خدای متعال هم از ورای همهی اینها حاضر و ناظر است و میبیند و انشاءالله اجرتان پیش خدا است.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #عراق #عربستان
✅ اهداف الکاظمی از سفر به ایران و عربستان
🔶 «مصطفی الکاظمی» نخستوزیر موقت عراق عصر یکشنبه پس از پایان سفر از عربستان، در صدر هیئت بلندپایه سیاسی و اقتصادی به تهران آمد.
🔸 وی در طول دوران نخستوزیری خود سفرهای متعددی به تهران و ریاض داشته است و عراق طی چند وقت اخیر نقش میانجی در روابط ایران و عربستان نیز داشته و محور گفتوگوهای دو کشور بوده است. با این پیشزمینه، تحلیلهای مختلفی در رابطه با دور جدید سفر الکاظمی به ریاض و تهران صورت میگیرد و رسانههای مختلف منطقه در رابطه با این سفر و محورهای مطروحه آن گزارههای مختلفی مطرح میکنند.
🔸 خبرگزاری بغداد الیوم میآورد: «الکاظمی در سفر به تهران، موضع عراق در خصوص شرکت در کنفرانس ریاض و جلسهاش با جو بایدن رئیسجمهوری آمریکا در این کنفرانس را تشریح و توجیه خواهد کرد».
🔸 شبکه خبری المیادین نیز گزارش داد: «سفر الکاظمی به ایران و عربستان با برنامه و هدف مشخصی و در راستای ازسرگیری روابط دو طرف صورت میگیرد و در این سفر به بعد داخلی عراق پرداخته نخواهد شد».
🔶 در سفر دورهای الکاظمی و تیم همراه به ایران و عربستان، اهداف متعددی پیگیری میشود که به مهمترین آن عبارتاند از:
1⃣ تسهیل در روابط تهران- ریاض
عراق به دنبال آن است که روند میانجیگری خود را به مرحله آخر برساند و دو کشور بهصورت مستقیم با یکدیگر دیدار کنند. تحقق این هدف به لحاظ دیپلماتیک، امتیاز بزرگی برای عراق میانجی محسوب میشود.
2⃣ تشکیل دولت در عراق
با توجه به انصراف جریان صدر از پارلمان، احتمال تشکیل کتله اکبر (ائتلاف بزرگ) توسط چارچوب هماهنگی شیعی عراق بالا است و درعینحال احتمال انتخاب فردی غیر از الکاظمی برای نخستوزیری آینده عراق نیز بالاست. با این توصیف، این تحلیل نیز مطرح است که الکاظمی در این سفر به دنبال جلب حمایت و همراهی ایران و عربستان برای انتخاب مجدد بهعنوان نخستوزیر در عراق نیز باشد.
3⃣ اطمینان دادن به عدم شرکت در ائتلافهای احتمالی منطقه همچون ائتلاف منطقهای که آمریکا و رژیم صهیونیستی به دنبال تشکیل آن با محوریت برخی کشورهای عربی هستند نیز ازجمله اهداف سفر الکاظمی به تهران است.
4⃣ باوجود قولهای اجرایی نشده سابق دولت الکاظمی همچون پرداخت بهموقع بدهیهای انرژی به ایران و برداشتن ویزای سفر زمینی زائران ایرانی به عراق، به نظر میرسد بررسی و تصمیمگیری مجدد بر سر این موضوعات نیز در دیدارهای الکاظمی با مسئولان کشورمان مطرح و درباره آنها تصمیمگیری شود.
🔸 #به_قلم_اساتید: محمدرضا فرهادی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#حقوق_بشر #آمریکا
✅ غارتگران مدعی حقوق بشر
🔶 حقوق بشر اساسیترین و ابتداییترين حقوقی است که هر فرد بهطور ذاتی، فطری و بهصرف انسان بودن از آن بهرهمند میشود. اين حقوق امروز به دستمايهای برای فشار به کشورهای غيراروپایی توسط اروپاییها تبديل شده است. اين در حالی است که در قرون گذشته، صحنههای فجيع فراوانی از عملکرد جنایتکارانه اين کشورها در تاريخ ثبت شده است.
🔸 با آغاز دوران استعمارگری از اواخر قرن پانزدهم، سرزمينی در قاره آمريکا، آفريقا، آسيا، اقيانوسيه نيست که ردپايی از جنايات غرب در آن باقی نمانده باشد! انسانهای بیگناهی که خونشان بر زمين ريخته نشده، اموالشان به غارت برده نشده و جوانان و مردان و زنانشان به بردگی گرفته نشده باشند!
🔸 این خوی وحشیگری، بيماری فراگيری است که تمامی غرب را فرا گرفته است؛ از روزگاری که حاکمان شبهجزیره ايبری اعم از اسپانیاییها و پرتغالیها خود را سردمدار و آقای اروپا میخواندند و سودای فتح ثروت هند و چين را در سر میپروراندند و در مسير دستيابی به آن قاره آمريکا را نيز غارت کردند و آفريقا را به اسارت در آوردند! تا زمانی که سودای غارت سرزمینهای تازه کشف شده، هلندیها، فرانسویها، انگلیسیها و حتی نروژیها و دانمارکیها را نيز به وجد آورد تا برای عقب نماندن از رقبا وارد رقابت استعماری شوند؛ و بيش از چهار قرن آنچنان فجایعی در اين سرزمینها بهجای گذاشتند که ديگر اثری از تمدنهای بزرگ در آمريکا و آفريقا باقی نماند!
🔸 آنچه موجب توسعه و پيشرفت غرب شده است، نه استعداد و نبوغ و خوشفکری سفيدپوست چشم آبی اروپايی که سرمايه بزرگی است که با غارت بزرگ تاريخ از ديگر سرزمينها انباشت شده است. امروز ثابت شده است که بدون سرمايه امکان راهاندازی هيچ خط توليدی ممکن نخواهد بود، لذا آنچه چرخدندههای توسعه صنعتی در غرب را به حرکت درآورد، ثروتی بود که از ديگر ملتها به يغما رفته بود. در اواخر قرن بيستم در همايش سازمان ملل در کشور غنا، غرامت دوران استعمارگری غرب فقط برای قاره آفريقا، معادل ۷۷۱ هزار ميليارد دلار محاسبه شده است. به اين رقم بايد ميزان خسارت استعمار و غارت ثروت قارههای آمريکا و آسيا و اقيانوسيه را هم اضافه کرد.
🔶 سخن پایانی
🔸 استعمار در دوره کنونی از بين نرفته است، بلکه از حالتی به حالتی بدل شده و امروز بعد از گذشت چهار قرن، تغيير رويهای در تمدن غربی به وجود نيامده است. تنها تفاوت، پيچيده شدن غارت و جناياتی است که اين بار رنگ و بوی حقوق بشر به خود گرفته است و اين بار اين توحش مدرن با عنوان سازمانها و نهادهای بينالمللی دنبال میشود؛ همين جريان است که امروز بهسادگی در سرتاسر دنیا آدم میکشد و حتی به کودکان فلسطين، يمن، افغانستان و ... هم رحم نمیکند.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی سعیدی، کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا
✅ ناتوی درماندگان!
🔶 کاخ سفید از دوران ریاست جمهوری دونالد ترامپ، به دنبال ایجاد همکاری نظامی میان کشورهای غرب آسیا در حوزههای دفاع موشکی، آموزش نظامی و همچنین روابط اقتصادی و دیپلماتیک است. این روزها و با مطرح شدن سفر جو بایدن به غرب آسیا، شاهد تحرکات و سفرهای دیپلماتیک برخی از کشورهای منطقه برای تشکیل یک ائتلاف نظامی در خاورمیانه هستیم.
🔶 گزارههای خبری
🔸 ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن از تشکیل یک ائتلاف نظامی مانند سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در خاورمیانه سخن گفته و اضافه میکند: «منشور چنین ائتلاف نظامی باید کاملاً روشن و مشخص باشد. من نخستین فردی خواهم بود که ناتوی خاورمیانه را تأیید میکنم؛ اما پیوندها و روابط با بقیه جهان و نحوه تناسب ما باید بسیار بسیار واضح باشد. در غیر این صورت، همه را گیج میکند».
🔸 «هشام الغنام» محقق ارشد سعودی در مرکز مطالعات خلیجفارس در کمبریج درباره ایده «ناتوی عربی»، مینویسد: «با ایده جدیدی مواجه نیستیم؛ هنگامیکه دونالد ترامپ در سال ۲۰۱۷ و در اولین سفر خارجی بهعنوان رئیسجمهور آمریکا به عربستان سعودی آمد، اصلیترین چیزی که به خاطر دارم، قصد وی برای بازیابی ایده ناتوی عربی تحت عنوان اتحاد راهبردی خاورمیانه بود».
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 توان عملیات
اتحاد کشورهای بهاصطلاح مدعی عضو ناتوی عربی در جنگ سوریه، یمن و عراق هیچ دستاوردی به همراه نداشته است. آنها اکنون ادعای مقابله با ایران را دارند، ایدهای که نهتنها آنها را موفق نمیکند، بلکه بیشتر سردرگم میشوند.
🔸 نبود قدرت عالیه
ناتوی غربی اگر موفقیتی به دست آورد، به علت قدرت گذشته و غالب آمریکا بهعنوان عضوی از ناتو بود. نکته مهم در ناتوی عربی آن است که کدام کشور میتواند بار مسئولیت آن را بر عهده بگیرد؟ آیا عربستان که در جنگ با مردم یمن شکست خورده است، میتواند رهبر این جریان باشد؟!
🔸 تقویت رژیم صهیونیستی
امروزه مردم منطقه به این آگاهی رسیدهاند که ناتوی عربی یعنی تقویت رژیم غاصب صهیونیستی؛ دولتهای منطقه در اجرایی کردن چنین طرحهایی نهتنها نمیتوانند به موفقیت دست یابند، بلکه جایگاه خود در بین ملتهایشان را نیز از دست خواهند داد.
🔸 فروش سلاح به کشورهای عربی
دادههای مؤسسه پژوهشی صلح بینالمللی استکهلم (SIPRI) نشان میدهد که در میان ده کشور پیشتاز از نظر سرانه هزینههای نظامی، شش کشور از غرب آسیا حضور دارد. سیاست خارجی آمریکا در تحقق این شرایط همیشه نقش مهمی ایفا کرده است؛ آمریکاییها بهمثابه گاو شیرده به این کشورها نگاه میکنند؛ بنابراین، ناتوی عربی یا خاورمیانه، شیوه دیگری برای دوشیدن بیشتر سران کشورهای عربی برای فروش اسلحه است و هیچ دستاوردی برای آنان نخواهد داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید: فرهاد کوچک زاده، کارشناس مسائل سیاسی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#رژیم_صهیونیستی
✅ شکست زودهنگام طراح اختاپوس
🔶 روزنامه الکترونیکی رأیالیوم گزارش داد که طرح جدید صهیونیستها برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران بهجای گروههای مقاومت، خیلی سریع شکست خورده است.
🔸 نفتالی بنت نخستوزیر رژیم صهیونیستی خردادماه گذشته مدعی شد که این رژیم در حال اجرای دکترین موسوم به «سر اختاپوس» علیه جمهوری اسلامی ایران است؛ به این معنی که به ادعای بنت، «ما دیگر با شاخکها، یعنی گروههای نیابتی ایران بازی نمیکنیم. ما با حرکت به سمت سر [اختاپوس]، معادلات جدیدی را رقم زدهایم».
🔸 رأیالیوم با انتشار یادداشتی به این ادعای صهیونیستها پرداخت و نوشت، دولت صهیونیستی طی روزهای گذشته با طرح جدید خود، قصد داشت حملات خود را بر روی ایران متمرکز کند و از نظر داخلی و خارجی با تهران وارد جنگ شود و نهفقط با گروههایی مانند حزبالله، حماس، جهاد اسلامی، الحشدالشعبی یا انصارالله.
🔸 به گزارش این روزنامه، «تحولات نظامی و اطلاعاتی اخیر نشان داد که استفاده از اصطلاحات توسط صهیونیستها، یک چیز است و آنچه واقعاً رخ میدهد، یک چیز دیگر. لذا رژیم صهیونیستی تاکنون نه موفق شده است که ایران را هدف قرار دهد نه به گروههای مقاومت ضربهای وارد کند؛ بنابراین گزارش، ایران از ده سال پیش تا به امروز، از نظر نظامی، سیاسی و اقتصادی قدرتمندتر شده است و نیروهای مقاومت نیز ازنظر تسلیحاتی و قدرت، پیشرفت زیادی کردهاند و حتی از بسیاری از ارتشها نیز قدرتمندتر شدهاند؛ زیرا هم موشکهای نقطهزن در اختیار دارند و هم پهپادهای مدرن و پیشرفته. البته نیروی رزمی دارای توانمندی نظامی بالا را هم باید به توانمندی این گروهها افزود».
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#دیدارنگار
#قوه_قضائیه
✅ مسیرِ تحوّل را با قدرت دنبال کنید
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
دیدارنگار ۱۰۲.pdf
2.16M
#ولایت_فقیه
#عدالت_و_مبارزه_با_فساد
#دیدارنگار
#قوه_قضائیه
✅ مسیرِ تحوّل را با قدرت دنبال کنید
🔶 ویژه بیانات رهبر انقلاب در دیدار رئیس و مسئولان قوه قضائیه ۱۴۰۱/۰۴/۰۷
🔸 «سرخط»، «مطالبه رهبری»، «بحث روز»، «کلیدواژههای مهم»، «جملات طلایی»، «یادآوری»، «برشمردنیها»، «نظام فکری»، «روایت تاریخی»، «آیات و روایات» و «دعا» از جمله بخشهای «دیدارنگار» است.
🔸 در «یادداشت بیاناتی» این شماره با عنوان «مسیرِ تحوّل را با قدرت دنبال کنید» برخی توصیههای پیشین رهبر انقلاب دربارهی عملیاتی شدن موضوع تحول در قوهی قضائیه مورد بررسی قرار گرفته است.
🔸 دیدارنگار؛ شماره ۱۰۲
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#معنویت_و_اخلاق
#تحلیل_کننده
✅ خدای دهه ۶۰ و خدای امروز
🔸 در تحلیل فرازوفرود تمدنها و حکومتها علل بسیاری توسط جامعه شناسان مورد بحث و بررسی قرار میگیرد، عللی مانند منابع انسانی، منابع اقتصادی، حدودوثغور جغرافیایی و موقعیت ژئوپلیتیک، قدرت نظامی و ...؛ لیکن نکته مهم این است که با توجه به رشد نگاه مادی در عصر جدید، یکی از مباحثی که در تحلیلها مغفول میماند، نگاه فرامادی به فرازوفرود تمدنها و پیروزی و شکست آنهاست. لذا یکی از مواردی که باید در اندیشه اسلامی مدنظر داشت این است که «عقلانیت و دستگاه محاسبهگر، صرفاً بر قواعد مادی استوار نیست، بلکه عوامل معنوی نیز در آن دخیل است».
🔸 خداوند در نص صریح قرآن، ابزارهای مادی را یک امر ضروری میداند؛ چنانچه میفرماید: «وَأَعِدّوا لَهُم مَا استَطَعتُم مِن قُوَّةٍ»، اما تجهیز عِدِّه و عُدِّه را به همراه نصرت الهی بهعنوان دو مکمل برای فرازوفرود تمدنها معرفی میکند و بارها بر نصرت الهی در صورت خلوص نیت و عمل تأکید میکند؛ لذا پیوستگی این دو مؤلفه در نگاه یک انسان مؤمن و متعبد، امری ضروری است.
🔸 انقلاب اسلامی و نظام برآمده از آن را میتوان یکی از شاخصترین حاکمیتها در کاربست این نگاه دانست؛ چراکه به تعبیر رهبر معظم انقلاب «کسانی میگفتند آقا، مشت است و درفش، بیخود ایستادگی میکنید، بیخود مقاومت میکنید. کسی باور نمیکرد که آنچه آمریکائیها آن را جزیره ثبات میدانند، اینجور دستخوش طوفانی بشود که درنهایت به انزوای آمریکا، به انزوای استکبار، به انزوای انگلیس و عمال و مزدورانشان منتهی شود».
🔸 آنچه باید لحاظ گردد این است که نصرت الهی «قانون است، قوانینِ جاری است» و مختص به یک مقطع خاص یا حاکمیت خاص نیست و در همه دورهها و برههها میتواند شامل حال یک ملت گردد؛ لذا «خدای سال ۶۰، همان خدای امسال است؛ خدای دورانهای سختی و دورانهای گوناگون یکی است»؛ و تنها وظیفه برای مشمول نصرت الهی شدن، فهم این موضوع است که «یاری کنید خدا را، حکم و نتیجه یَنصُرکُم است».
🔶 نکته پایانی
🔸 یکی از وظایف ساختارهای آموزشی و نهادهای متولی فرهنگ، جامعهپذیر کردن این انگاره در اذهان مردم و مسئولین است. حضور و رشد چنین نگاهی میتواند به رشد امید در بنبستها و مشکلات جامعه کمک نماید و علاوه بر جلوگیری از سرخوردگی و دوری از مسیر حق، میتواند موجب افزایش کارایی و بهرهوری در ساختار و کارگزار حاکمیت اسلامی گردد.
🔸 #به_قلم_اساتید: یعقوب ربیعی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#منطقه #غرب_آسیا
#رژیم_صهیونیستی
✅ ائتلاف موهوم نظامی علیه ایران
مقامات رژیم صهیونیستی این روزها مدام از ضرورت و یکپارچهسازی طرحهای مقابله با جمهوری اسلامی ایران صحبت میکنند. در این راستا رژیم صهیونیستی تمام تلاش خود را برای تشکیل اجماع منطقهای در قالب یک ائتلاف نظامی علیه ایران به کار بسته است.
🔶 گزارههای خبری
🔸 «بنی گانتز» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بهتازگی گفته است: «در ماههای گذشته در مبارزه با ایران توانستهایم از حمایت جهانی برخوردار شویم. ما باید در مواقع لزوم فشار نظامی و همچنین فشار سیاسی و اقتصادی (علیه ایران) اعمال کنیم. بهعنوان اولین عنصر این چشمانداز، در حال ایجاد این ائتلاف در برابر تلاشهای تهران برای حمله به کشورهای منطقه با استفاده از راکت، موشکهای کروز و پهپاد هستیم».
🔸 گانتز پیشازاین نیز در اظهاراتی گفته بود: «اسرائیل و اعراب در خصوص ایران نگرانیهای مشترکی دارند و باید تحت حمایت آمریکا اقدام به تقویت تواناییهای نظامی خود کنند. برای مقابله با سیاستهای ایران فقط همکاری کافی نیست، بلکه لازم است نیرویی منطقهای به رهبری آمریکا توان نظامی همه طرفها را تقویت کند».
🔸 این اظهارات تهدیدآمیز برآمده از اوج نگرانی و احساس ناامنی منطقهای و داخلی مقامات این رژیم از موجودیت رژیم صهیونیستی در آیندهای نهچندان دور حکایت دارد. در این زمینه، نفتالی بنت، نخستوزیر مستعفی این رژیم در هفتههای اخیر نوشته بود: «اولین بار پس از گذشت ۸۰ سال و دومین بار پس از گذشت ۷۷ سال از شکلگیری اسرائیل این ازهمگسیختگی صورت گرفت. ما هماکنون همگی در اسرائیل در برابر یک آزمون واقعی قرار گرفتهایم، مبنی بر اینکه آیا میتوانیم از اسرائیل محافظت کنیم یا خیر؟»
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 به اذعان بسیاری از صاحبنظران و کارشناسان مسائل نظامی و امنیتی در منطقه، ائتلاف میان کشورهای عرب و رژیم صهیونیستی عملاً موضوعی شکست خورده است، چراکه:
1⃣ بار سنگینی بر دوش کشورهای عربی میگذارد و افکار عمومی جهان عرب چنین ائتلافی را نمیپذیرد؛ زیرا تلآویو طرف اشغالگر و در حال سرکوب و کشتار فلسطینیان است و علاوه بر آن نیز این رژیم دارای یک کابینه متزلزل است و بههیچوجه حاضر نخواهد شد تا در راه حمایت نظامی از کشورهای عرب خلیجفارس و سایر کشورهای عربی هزینهای بدهد.
2⃣ همین یک ماه پیش فرمانده جدید سنتکام در جلسه استماع مجلس سنای آمریکا، با صراحت گفت، قادر به کنترل سپاه پاسداران نیست. علاوه بر این اخیراً امارات متحده عربی از طریق گفتگوی تلفنی با وزیر خارجه ایران و همچنین اعزام هیئت عالیرتبه امنیتی به تهران با صراحت اعلام کرده است، این کشور در هیچ ائتلاف ضدایرانی شرکت نمیکند. عربستان نیز که یکی از گزینههای مدنظر تلآویو جهت مشارکت در ائتلاف یادشده است، برای بهبود وضع امنیتی خود و مدیریت جنگ یمن، چشم امید به بهبود روابط خویش با ایران دارد و بسیار بعید است که در هرگونه ائتلاف نظامی آشکار علیه ایران در منطقه مشارکت کند.
3⃣ تلآویو بهخوبی میداند که ایجاد چنین ائتلافی به معنای اعلان جنگ با تهران است؛ چیزی که صهیونیستها اصلاً نمیتوانند پیامدهای آن را تحمل کنند، چراکه این جنگ کل منطقه را درگیر میکند و رژیم صهیونیستی را در برابر همه گروههای مقاومت قرار میدهد. همچنین شاخصها نشان میدهد که کشورهای عربی در صورت وقوع چنین جنگی، دستکم بیطرف خواهند بود و منافع خود را برای دفاع از رژیم غاصب صهیونیستی به خطر نخواهند انداخت.
4⃣ این ائتلاف بهصورت غیررسمی و سالهاست که نهفقط در ابعاد نظامی بلکه در حوزههای اقتصادی، تحریم، عملیات روانی و ... علیه ایران وجود داشته است و پیشازاین توسط آمریکا اجرا شده و امتحان خود را پس داده است.
🔸 #به_قلم_اساتید: حمید خوش آیند، کارشناس مسائل بین الملل
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#حقوق_بشر #آمریکا #حقوق_بشر_آمریکایی
#حج
✅ دروغ بزرگ آمریکایی
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
خط حزب الله ۳۴۷.pdf
1.58M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#حقوق_بشر #آمریکا #حقوق_بشر_آمریکایی
#حج
✅ دروغ بزرگ آمریکایی
👈 خط حزبالله در گزارش این هفته خود، بهمناسبت هفته حقوق بشر آمریکایی، مروری بر کارنامه ننگین دولت آمریکا در زمینه حقوق بشر داشته است.
📝 یادداشت هفته این شماره خط حزبالله همزمان با فرارسیدن ماه ذیالحجه و ایام حج ابراهیمی، با عنوان «رزمایش امت اسلام» نگاهی به ظرفیتها و کارکردهای سیاسی و اجتماعی حج از منظر رهبر انقلاب داشته است.
🌷 شمارهی این هفتهی خط حزبالله به روح مطهر شهید مدافع حرم، سردار دادالله شیبانی، تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۴۷
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#تحلیل_کننده
#تاریخ #شخصیت_ها
✅ ۱۱ تیرماه سالروز شهادت شهید آیت الله محمد صدوقی
🔶 چگونگی شهادت شهید محراب
🔸 در روز یازدهم تیرماه ۱۳۶۱ یکی از اعضای سازمان مجاهدین خلق به نام رضا ابراهیمزاده، در عملیاتی انتحاری، پس از نماز به ایشان نزدیک شد و پس از دست دادن، او را در آغوش گرفت.
🔸 آیت الله صدوقی و محافظین سعی کردند او را جدا کنند، اما قبل از آن، نارنجک همراه فرد منفجر شد. ایشان و فرد مهاجم در دم کشته شدند و بعد از آن نیز چهار نفر از بانوان بر اثر ازدحام جمعیت درگذشتند. پیکر ایشان در مسجد حظیره یزد دفن گردید.
🔶 پیام حضرت امام خمینی(ره) به مناسبت شهادت آیت الله صدوقی
🔸 انا لله و انا الیه راجعون. طبع یک انقلاب فداکاری است. لازمه یک انقلاب شهادت و مهیا بودن برای شهادت است. صدوقی عزیز رضوان الله علیه شهید بزرگی که در تمام صحنههای انقلاب حضور داشت و یار و مددکار گرفتاران و مستمندان بود و وقت عزیزش صرف در راه پیروزی اسلام و رفع مشکلات انقلاب میشد و برای خدمت به خلق و انقلاب سر از پا نمیشناخت.
🔸 اینجانب دوستی عزیز که بیش از ۳۰ سال با او آشنا و روحیات عظیمش را از نزدیک درک کردم، از دست دادم و اسلام خدمتگزاری متعهد و ایران فقیهی فداکار و استان یزد سرپرستی دانشمند را از دست داد و در ازاء آن به هدف نهائی که آمال این شهیدان است نزدیک شد.
🔸 من به پیشگاه مقدس بقیه الله الاعظم روحی فداه و ملت عزیز و اسلام عزیزتر تبریک و تسلیت عرض میکنم.
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#وزارت_بازرگانی
✅ تفکیک، ادغام یا تجمیع دو وزارتخانه!
🔶 پس از گذشت ده ماه از تشکیل دولت سیزدهم، این دولت نیز همچون دولت سابق به دنبال احیای «وزارت تجارت و خدمات بازرگانی» است؛ وزارتخانهای که برای چندمین بار تفکیک یا ادغام میشود.
🔸 آنگونه که سخنگوی دولت در توئیتی بیان نمود، هدف از تشکیل این وزارتخانه «تقویت و تجمیع ابزارهای نظارتی دولت بر بازار، کنترل مؤثرتر قیمتها، تسهیل تجارت و رونق تجارت خارجی، سیاستگذاری واحد و چابکی در امور بازرگانی و حمایت جدیتر از مصرفکننده» است.
🔶 گزارههای تحلیلی
🔸 دولتیها زمانی به فکر تفکیک این وزارتخانه میافتند که گمان میکنند نظارت بر بازار از دست آنها خارج شده است؛ و البته زمانی که تصور مینمایند واردات در جهت خلاف تقویت تولید ملی حرکت میکند، به دنبال ادغام آن دو میروند؛ بنابراین ایجاد تعادل و نظارت بر بازار و کنترل واردات، چالشی برای دولتها بوده است. درواقع بحث بر سر نسبت توزیع و تجارت با رفاه مردم است. البته برخی معتقدند وزارت خانه صمت بسیار گسترده و با اهداف متناقض است و مدیریت آن از عهده یک وزیر خارج میباشد، لذا ادغام آن با هدف کوچکسازی دولت اشتباه بوده است.
🔸 نکته مهمی که در مورد جایگاه تجارت و توزیع وجود دارد این است که هر دوی آنها باید در مسیر تقویت تولید باشند؛ بنابراین کار و تولید و فعالیت مولد در اولویت است. لذا هر سیاستی که در جهت تضعیف بخش تولید باشد، باید محدود، هدایت و کنترل گردد. تجربه نشان داده که بخش تجارت و تجار غالباً نسبت به اقتضائات تولید بیتوجه هستند و به دنبال کسب منافع شخصی هستند؛ لذا مدیریت این بخش باید در زیرمجموعه تولید قرار گیرد. درواقع قرارگاه توزیع باید متناسب با ملاحظات و سیاستهای بخش تولید عمل کند.
🔸 تصور اشتباه این است که تصور میشود مشکلات تورمی و تجارت کشور ناشی از سیاستها و ساختار وزارتخانه صمت است و باید معاونتهای آن از هم جدا شوند! این در حالی است که تفکیک این دو وزارتخانه، پاک کردن صورتمسئله است. درواقع مرتفع شدن مشکلات ممکن نیست مگر با ادغام واقعی و نه تجمیع وزارتخانهها. چه اینکه ادغام دو وزارتخانه صنایع و بازرگانی، ادغام نبود، بلکه بهنوعی تجمیعی بود از همان معاونتهای سابق. هدف از ادغام، چابک سازی و بهینهسازی و افزایش کارآمدی نهادهاست.
🔶 نکته پایانی
🔸 راهحل رفع نگرانیهای دولت در باب نظارت و کنترل بر بازار و مدیرت تجارت از مسیر تجربه شکستخورده گذشته نمیگذرد. بلکه باید مشکلات فعلی، آسیبشناسی و برای آنها راهکار اندیشیده شود. مشخصاً در خصوص وزارتخانه صمت نیز باید ادغام واقعی مبتنی بر حذف تودرتوی نهادی و افزایش کارآمدی شکل گیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید: علی محمدی، تحلیلگر
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab
#عزت_ملی
#روابط_خارجی #مرزبندی_با_دشمن
#اقتصاد
#تحلیل_کننده
#نفت #انرژی_هسته_ای
✅ نفت دارد تمام میشود، چارهای جز توسعه صنعت هستهای نداریم
🔸 تا حدود شش یا هفت سال پیش برخی مقامات ارشد نفت میگفتند ما تا ۳۰۰ سال دیگر گاز داریم بعداً به ۱۵۰ سال و سپس به حدود ۱۰۰ سال تخفیف دادند.
🔸 همۀ این آمارها نادرست است. مجموع ذخایر اثباتشدۀ نفتی برای تمام میادین تولیدی کشور حدود ۶۵ تا ۷۰ میلیارد بشکه است. با فرض اینکه روزانه بهطور متوسط حدود سه میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه و سالیانه نزدیک به یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون بشکه از ذخایر نفتی کشور را تخلیه کرده باشیم، اکنون باید حداکثر حدود ۵۲ میلیارد بشکه نفت باقی مانده باشد.
🔸 در شرایط کنونی بهنظر میرسد استفاده از انرژی هستهای در سطح گسترده باید در اولویت باشد و هرچه زودتر باید سرمایهگذاریهای سنگینی را در این حوزه آغاز کنیم. نهتنها باید بهدنبال انرژی خورشیدی و بادی برویم بلکه باید همچون هند از فضولات حیوانی و پسماندهای شهری نیز برای تولید انرژی استفاده کنیم. کشورهای اروپایی بهویژه آلمان که بهرۀ چندانی از تابش خورشید ندارند سرمایهگذاریهای سنگینی را در انرژی خورشیدی انجام دادهاند. ایران که به لحاظ بهرهمندی از تابش خورشید جزو کشورهای برتر جهان است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: پرفسور مسعود درخشان، استاد اقتصاد دانشگاه
⚡️ #شتاب بگیرید
🆔 @masale_shetab