#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی #انقلاب_اسلامی
#رژیم_صهیونیستی
✅ دستاوردهای اقتصادی و سیاست خارجی سفر رئیسجمهور به اندونزی چیست؟
🔶 در خصوص موضوع دستاوردهای سفر رئیسجمهور ایران به اندونزی باید گفت رئیسجمهور ایران به دعوت رسمی رئیسجمهور اندونزی سفر دو روزهای به این کشور داشته است تا پیرامون مسائل مهمی در بخشهای مختلف اعم از اقتصادی تا سیاست خارجی و منطقهای گفتگو شود.
🔶 در وهله اول سفر آقای رئیسی به اندونزی باید در چارچوب رویکرد دولت سیزدهم مبنی بر نگاه به شرق مورد تحلیل و بررسی همه جانبهای قرار بگیرد چرا که توسعه ارتباطات با کشورهای منطقه و جنوب شرق آسیا رویکرد دولت سیزدهم است.
🔶 درخصوص سیاست خارجی دولت سیزدهم با توجه به عدم اعتماد جمهوری اسلامی ایران به کشورهای غربی به دلیل رفتارهای خصومتآمیز آنها طی دهههای گذشته نسبت به ایران، تقویت مراودات با ششرق در دستور کار دولت آقای رئیسی قرار دارد به این خاطر است که دولت تلاش میکند تا اولویت را به توسعه ارتباطات با همسایگان کشورهای آسیایی و همسو به ویژه در جغرافیای جهان اسلام قرار دهد.
🔶 اندونزی پرجمعیتترین کشور مسلمان است که از دیرباز با جمهوری اسلامی ایران روابط نزدیکی داشته است. کشوری با بیش از از ٢۵٠ میلیون نفر جمعیت، به طوری که روابط دو کشور از سال ١٩۵٠ شروع شده و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون رشد قابل توجهی داشته است.
🔶 اندونزی عضو جنبش عدم تعهد و عضو سازمان همکاریهای اسلامی، سازمان تجارت جهانی و همچنین گروه دی ۸ که متشکل از هشت کشور مسلمان است میباشد، کشوری دارای منابع غنی و جمعیت مناسبی که ارتباط با این کشور برای ایران دستاوردهای قابل توجهی به دنبال خواهد داشت لذا ایران و اندونزی در حوزههای اقتصادی، بینالمللی و فرهنگی میتوانند ارتباط دو سویه قابل اعتنایی با هم داشته باشند.
🔶 درخصوص سایر اشتراکات بین دو کشور بخصوص در بحث حمایت از مقاومت باید گفت اندونزی با ایران در موضوع حمایت از مردم مظلوم فلسطین هم عقیده است؛ ضمن اینکه مردم این کشور علاقمند به آزادی فلسطین و معترض جنایتهای رژیم صهیونیستی هستند که معمولاً این موضوع همواره یکی از مباحث همکاری ایران و اندونزی در مجامع بینالمللی بوده است.
🔶 اندونزی یکی از کشورهای اتحادیه «آ سه آن» در جنوب شرق آسیا به شمار میرود که ۱۰ کشور را در برگرفته به طوری که ایران شریکِ گفتوگویی این اتحادیه به شمار میرود؛ لذا تنظیم مناسبات اقتصادی ایران با این اتحادیه و اندونزی میتواند منجر به تقویت همکاریهای چند جانبه ایران شود.
🔶 با توجه به اینکه ایران عضو مهم اکو در منطقه به شمار میرود و سالهاست که همکاریهای اکو آ س آن در دستور کار قرار دارد لذا در این سفر میتوان عمق بیشتری به همکاریهای مزبور داد. در بعد اقتصادی ایران و اندونزی در بخش انرژی میتوانند همکاریهای قابل توجهی داشته باشند و از سوی دیگر این بار برای دستیابی به آسیای مرکزی و قفقاز به صورت حمل و نقل ترکیبی از مسیر دریا تا بندرعباس و کشورهای آسیای مرکزی و قفقاز و حتی اروپا این مسیر برای صادرات و واردات اندونزی بسیار مهم است.
🔶 در مجموع میتوان گفت مناسبات دو کشور بعد از سفر آقای رئیسی به این کشور میتواند ابعاد گستردهتری بیابد. با توجه به اینکه اندونزی یکی از بانیان جنبش عدم تعهد به شمار میرود در مقطعی که جمهوری اسلامی ایران یکی از پیشگامان مبارزه با یکجانبهگرایی در جهان و یکی از کشورهای تقویتکننده چند جانبهگرایی است روابط ایران و اندونزی میتواند به تقویت مناسبات کشورهایی که مخالف دیکتاتوری جهانی توسط یک قطب هستند کمک کند لذا همکاری ایران و اندونزی در این مسیر میتوانند منجر به تقویت چند جانبهگرایی شود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: محسن پاکآیین؛ کارشناس و تحلیلگر مسائل منطقهای و سیاست خارجی
🆔 @tahlil_shjr
بازخوانی دغدغه رهبر انقلاب.pdf
68.7K
#عزت_ملی
#ولایت_فقیه
#انقلاب_اسلامی
✅ بازخوانی دغدغه رهبر انقلاب؛ هویت ایرانی یا اسلامی؟
🔶 رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیری که با معلمان کشور داشتند به موارد متعددی از جمله لزوم توجه به هویت ایرانی و ملی دانشآموزان اشاره کردند، موضوعی که ایشان همواره در سخنرانیهایشان بر آن تاکید داشتهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید:مليحه زرينپور
🆔 @tahlil_shjr
افت کیفیت آموزش و کاهش نظم، محصول آموزش از راه دور.pdf
69.6K
#ولایت_فقیه
#مسائل_اولویت_دار
#تعلیم_و_تربیت
✅ افت کیفیت آموزش و کاهش نظم، محصول آموزش از راه دور
🔸یکی از دغدغههای مقام معظم رهبری که در دیدار اخیر ایشان با معلمان مطرح شد، بحث آموزش از راه دور و زیان و آسیبهای ناشی از این سبک آموزش به تعلیم و تربیت جوانان و آمادهسازی آنها برای مسئولیتپذیری در آینده بود.
🔸 #به_قلم_اساتید:رضا آرمانيان
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#علم_و_پژوهش
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#ایران_قوی #انرژی_هستهای
✅ جوان «فتاح» ایرانی در مسیر فتح «خرمشهرها»
🆔 @tahlil_shjr
خط حزب الله_۳۹۷.pdf
1.95M
#ولایت_فقیه
#نشریه #خط_حزب_الله
#علم_و_پژوهش
#عزت_ملی #مرزبندی_با_دشمن
#ایران_قوی #انرژی_هستهای
✅ جوان «فتاح» ایرانی در مسیر فتح «خرمشهرها»
🔶 شماره سیصد و نود و هفتم هفتهنامه خطحزبالله، با عنوان «جوان«فتاح» ایرانی در مسیر فتح «خرمشهرها»» منتشر شد.
🔶 یادداشت هفته خطحزبالله به مناسبت رونمایی از موشک فراصوت (هایپرسونیک) فتاح و همچنین موشک پرتابشی (بالستیک) خرمشهر ۴ با نام خیبر، نگاهی به ثمرات روحیه و باور «ما میتوانیم» و خسارتهای نگاه «ما نمیتوانیم» داشته است.
🔸 گزارش هفته این شماره خطحزبالله به مناسبت دیدار اخیر مسئولان صنعت هستهای با رهبر انقلاب، نتایج و ثمرات پیشرفتهای صنعت هستهای در زندگی مردم را بررسی کرده است.
🌷 شماره این هفته خطحزبالله به روح مطهر شهید آیتالله سید محمدرضا سعیدی تقدیم میشود.
🔸 خط حزبالله؛ شماره ۳۹۷
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #برجام
#هویت_ملی #انقلاب_اسلامی
✅ جوان «فتاح» ایرانی در مسیر فتح «خرمشهرها»
🔰 قسمت اول
🔶 نگاهی به ثمرات روحیه و باور «ما میتوانیم» و خسارتهای نگاه «ما نمیتوانیم»
🔻 «نمیتوانیم»، گزاره فرهنگی رایج در دوران قاجار و پهلوی
🔶 "ایرانیها حتی نمیتوانند لولهنگ بسازند"؛ این سخن تنها یک مصداق از فرهنگ عجین شده با ایران دوران قبل از انقلاب، خصوصاً در دوره پهلوی است.«نخستوزیر رژیم شاه ــ حاجعلی رزمآرا که یک سپهبد ارتشی بود... میگفت ایرانی همان لولهنگ را هم نمیتواند درست کند، حدّاکثر لولهنگ درست میکند! یعنی اینجوری تلقین میکردند. «استضعاف» یعنی این؛ میخواستند بباورانند که توِ ایرانی قادر نیستی، چرا بیخودی اصرار میکنی، چرا تلاش میکنی.»۱۴۰۲/۳/۲۱ بنابراین «این یک گزاره فرهنگی رایج بود: «نمیتوانیم»؛ که این خودکمبینی ملّی، عدم اعتمادبهنفس ملّی بود.» ۱۴۰۱/۹/۱۵
🔻 عقبماندگی ایران همزمان با مسابقه جهانی پیشرفت
🔶 در سایه تخریب اعتماد به نفس و هویت ملی، ملت ایران در دوران قاجار و پهلوی تبدیل به یک ملت منزوی شد که نهتنها تأثیری در معادلات بینالمللی نداشت، حتی در برخی موارد از حوادث مهم جهان نیز بیخبر بود. در این دوران تاریک حدوداً دویستساله که مسابقه پیشرفت بین کشورها آغاز شده بود، حکومتهای وقت ایران هیچ دستاورد علمی قابل عرضهای نداشتند. استعمار بهراحتی مهرههای خود را در کشور جابجا میکرد و با عهدنامههای ذلتبار ترکمنچای و گلستان، تمامیت ارضی ایران را به بازی گرفته و حتی بخشهایی همچون بحرین بهسادگی از ایران جدا کردند. از طرف دیگر وابستگی و ذلت در نوع برخورد قدرتهای بیگانه با حاکمان وقت ایران عیان بود. «رئیس سه کشور - که متحدین جنگ بودند - به تهران آمدند و بدون اینکه از دولت اجازه بگیرند، بدون اینکه به دولت مرکزی کمترین اعتنایی بکنند، در اینجا جلسه تشکیل دادند.» ۱۳۹۱/۳/۱۴
🔶 اگرچه در مقاطع کوتاهی رگههایی از خودباوری و روحیه و جهتگیریِ «ما میتوانیم» در صدراعظمی سهسالهی امیرکبیر، شکست استعمار با فتوای تحریم تنباکوی میرزای شیرازی و پیروزیهای کوتاهمدت در جریان مشروطه و ملیشدن صنعت نفت نمایان شد؛ اما تحمیل «ما نمیتوانیم» کشور را در وضع ذلتبارِ وابستگی انحطاط و عقبماندگی غیرقابلانکاری قرار داده بود.
🔻 پیروزی فکر و گفتمانِ «ما میتوانیم»، پایان یک انحطاطِ تاریخی
🔶 در جریان مبارزات برای پیروزی انقلاب اسلامی، گفتمان «ما میتوانیم» به جنگ «ما نمیتوانیم» رفت: «انقلاب اسلامی یک تحوّل عظیم ایجاد کرد... در انقلاب، خودباوری و اعتماد به نفس، به جنگِ وابستگی رفت؛ خدا هم کمک کرد.» ۱۳۹۵/۷/۲۸ به این ترتیب «انقلاب به یک انحطاط تاریخی طولانی پایان داد و کشور که در دوران پهلوی و قاجار بهشدت تحقیر شده و بهشدت عقبمانده بود، در مسیر پیشرفت سریع قرار گرفت.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲ در قدم اول، انقلاب اسلامی، شر ّحکومت استعماری و استبدادی را که ریشهی اصلی عقبماندگی بود، از سر ایران کم کرد، مردم خود را صاحب اراده دیدند و این اراده جمعی حکومت مردمی را به وجود آورد تا زمینه برای پیشرفت در زمینههای گوناگون فراهم شود.با تقویت و اهتمام ویژه نسبت به هویت ملی که نقطه کانونی در فرهنگ ما محسوب میشود، جرأت و جسارت لازم برای ایستادگی در برابر زورگویان و برداشتن گامهای اولیه برای پیشرفت به وجود آمد: «این نوآوریها، این پیشرفتهای علمی، این جسارتِ وارد شدن در عرصههای نوِ علمی و تحقیقی... به خاطر همین اعتماد به نفسی است که از احیاء هویت ملی پیدا شده است؛ این را انقلاب به وجود آورد.» ۱۳۸۳/۲/۲۸
🔻 ثمرات «ما میتوانیم» در پیشرفت کشور و زندگی مردم
🔶 ایران برآمده از انقلاب اسلامی روزبهروز قویتر شد. «امروز اقتدارِ نظام جمهوری اسلامی، امر واضحی است؛ این را دشمنان هم اعتراف میکنند.» ۱۳۹۳/۶/۱۳ سرعت رشد چندبرابری نسبت به جریان علمی جهان و پیشرفتها در عرصههای هستهای، نانو، نظامی، دانشبنیان، پزشکی و... گواه بر این است که «ما از لحاظ علمی واقعاً یک حرکت بزرگی در کشور انجام دادیم... به دنبال آن، در بخشهای مختلف جهش فنّاوری به وجود آمد.» ۱۴۰۱/۹/۱۵
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی #برجام
#هویت_ملی #انقلاب_اسلامی
✅ جوان «فتاح» ایرانی در مسیر فتح «خرمشهرها»
🔰 قسمت دوم
🔶 موشک «فتّاح»و« خیبر» ، جدیدترین نمونه تحققِ عملی «ما میتوانیم»
امروز اقتدار ایران اسلامی در عرصه نظامی و موشکی نیز جلوهگر شده است و «جوانان ما توانستهاند به قدرت موشکی اوّل منطقه تبدیل بشوند. دشمن میداند که اگر یکی بزند، ده تا میخورد.» ۱۳۹۷/۳/۱۴ موشک فراصوت (هایپرسونیک) «فتّاح» هم جدیدترین نمونه تحققِ عملیِ تفکر و روحیهی «ما میتوانیم» است. موشکی که با فناوری پیشرفته خود میتواند، ثبات و امنیت را برای منطقه به وجود آورد.همچنین موشک پرتابشی (بالستیک) خرمشهر ۴ که با نام «خیبر» نیز از آن یاد میشود یکی از جدیدترین موشکهای ایرانی است که شلیک تنها ۱۰۰ فروند از آن میتواند هشت هزار ریز مهمات را بر سر دشمن و تجهیزاتش دشمن آوار کند. موشکی که رادارگریزی و عبور سریع و راحت از پدافند دشمن، از ویژگیهای آن است.
🔶 همه این پیشرفتها ناشی از مجاهدت و مدیریت انسانهایی است که با روحیه و عزم انقلابی و جهادی به اصل «ما میتوانیم» باور داشتهاند. شهیدانی همچون طهرانیمقدم،فخریزاده، علیمحمّدی، شهریاری، رضایینژاد، احمدیروشن و... پیشرفتها در عرصههای نظامی، امنیتی، هستهای و... را با الهام از ایمان اسلامی و اصل «ما میتوانیم» رقم زدند. «مدیریتهای جهادی الهامگرفته از ایمان اسلامی و اعتقاد به اصل «ما میتوانیم» که امام بزرگوار به همهی ما آموخت، ایران را به عزّت و پیشرفت در همهی عرصهها رسانید.» ۱۳۹۷/۱۱/۲۲ امروز با مجاهدت و تلاش شبانهروزی جوانان مومن ایرانی، عزت و افتخار ملی تثبیت شده و گفتمان ما نمیتوانیم جریان غربگرا نقش بر آب شده است. «منطقِ غربگرایانِ آن روز این بود که ایرانی نمیتواند، قادر نیست، ایرانی عُرضه ندارد که بسازد. حالا آن نگاه را مقایسه کنید با واقعیّتی که امروز وجود دارد... آن روز غربگراها ملّت را تحقیر میکردند، امروز ملّت غربگراها را تحقیر میکند.» ۱۴۰۲/۳/۲۱
🔻 درخت دیپلماسی التماسی هیچ میوهای نداد!
🔶 البته با وجود غالب بودن تفکر «ما می توانیم» در چهار دهه گذشته، در مقاطعی بعضی افراد و جریانات که هنوز باور عمیقِ لازم را به این تفکر ندارند سعی کردهاند حل کوچکترین مشکلات کشور و بهبود وضعیت علمی و اقتصادی کشور را به خارج از مرزهای ایران گره بزنند. «دیپلماسی التماسی» و «شرطیسازی اقتصاد» از خسارتهای همین گفتمان است. نگاهی که نهتنها به «ظرفیتهای داخلی» توجهی ندارد بلکه اساساً کلید حلِ مشکلات را در «بیرون از کشور» جستجو میکند. «در این دولت [یازدهم و دوازدهم] معلوم شد که اعتماد به غرب جواب نمیدهد؛ به ما کمک نمیکنند و هر جا بتوانند ضربه میزنند.» ۱۴۰۰/۵/۶
🔶 ریشههای «دیپلماسی التماسی» را میتوان در اعتماد بیجا به غرب و عدم باور به تواناییها و ظرفیتهای داخلی، جستجو کرد. «بعضی از مسئولین ما هم متأسّفانه نمیدانند چقدر ثروت - ثروت انسانی و ثروت طبیعی - در اختیار کشور هست؛ دشمن هم از همین دارد استفاده میکند. دشمن میخواهد بگوید که شما نمیتوانید یا ندارید؛ بنده اصرار دارم به مردم بگویم که ما میتوانیم و ما دارا هستیم و امکاناتمان فراوان است.» ۱۳۹۷/۱/۱
🔶 نگاهی که در «تجربه برجام» به روشنی ناکارآمدی آن برای تأمین منافع ملی مشخص شد. «این تجربه [برجام] به ما نشان داد که ما در هیچ مسئلهای نمیتوانیم [با آمریکا] مثل یک طرف مورد اعتماد بنشینیم صحبت کنیم.» ۱۳۹۵/۵/۱۱ لذا «در سیاست خارجی وقتی میگوییم عزت، یعنی نفی دیپلماسی التماسی. ما در طول این سالها داشتیم مواردی را که دیپلماسی ما، تعبیر درست در قبالش همین تعبیر «التماسی» است، «دیپلماسی التماسی». ممکن است لحنمان هم التماسآمیز نبوده اما باطن قضیه التماس بوده. عزت یعنی نفی اینجور دیپلماسی، نفی چشم دوختن به دست و زبانِ این و آن.» ۱۴۰۲/۲/۳۰
🔻 خرمشهرهای پیشرو بدون
🔶 اعتمادبهنفس ملّی فتح نخواهد شد
این ثروت گرانبهای اعتمادبهنفس ملی، ساده به دست نیامده و رهبری امام خمینی راه باور به تواناییهای درونی را بر روی ملت مجاهد ایران بازکرده است. در حقیقت «امام «ما میتوانیم» را در وجود ملت زنده کرد و تواناییهای ذاتی ملت را در عرصههای مختلف به بروز و ظهور رساند.» ۱۳۹۲/۳/۱۴ و از این طریق پیروزیهای چهل و چندساله گذشته با اتکاء به هویت ملی و اعتمادبهنفس ایرانیان برای ملت رقم خورد.
🔖 منتشرشده در شماره جدید نشریه خط حزبالله
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#امید_به_آینده
#رسانه #جنگ_شناختی
✅ آیا این ها پیشرفت نیست⁉️
🔻رئیسجمهور در جمع مردم تبریز:
🔸اقداماتی که در تبریز انجام شده، آیا پیشرفت نیست؟ چرا بعضیها نمیبینند؟ تولید در تراکتورسازی تبریز دوبرابر شده است.
🔶 کارخانه ماشینسازی در حال تعطیلشدن، کارگران آن در حال بیکارشدن و تجهیزاتش در حال فرسودگی بود اما امروز شاهد تولید ۱۲۰۰ دستگاه ماشین هستیم.
🔺۲۲۰ واحد تولیدی راکد به چرخه تولید بازگشته است. آیا اینها پیشرفت نیست؟
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🔶 در جلسه ای سوال شد به نظر شما تیم اقتصادی آقای رییسی ضعیف نیست؟
🔺پاسخ دادم حتما به برخی عملکردهای اقتصادی انتقاداتی وارد است اما آنچه به نظر من ضعیف است تیم اقتصادی دولت نیست بلکه تیم رسانه ای دولت است.
🔸این دولت انبوهی از مشکلات اقتصادی،سیاسی(خارجی و داخلی) ، اجتماعی، فرهنگی و امنیتی را از دولت قبل به ارث برد ولی بدون بهانه گیری و توجیه، برای حل ریشه ای مشکلات برنامه ریزی نموده و تلاش می کند.اما آنچه مشخص است اکثر این برنامه ها پیوست رسانه ای ندارد و نمی تواند فضای خبری و رسانه ای کشور را تحت تاثیر قرار داده و اطلاعرسانی درستی در این زمینه انجام نمی شود.
🔶 تیم رسانه ای دولت باید این موضوع مهم را فهم کنند که بنا به فرمایش رهبر معظم انقلاب امروز #امیدآفرینی از مسایل ضروری کشور است و گزارش های به موقع، درست و حساب شده، همراه با کار حرفه ای و تمیز رسانه ای می تواند ضامن اجرای بخشی از پروژه امیدآفرینی در جامعه باشد.
🔶 در فضایی که دشمنان نظام و انقلاب در بُعد رسانه ای بیشترین هزینه را کرده اند تا در #جنگ_شناختی بتوانند ذهن مردم بویژه جوانان و نوجوانان را تسخیر نمایند اینگونه کار کردن توسط تیم رسانه ای دولت شبیه شوخی است.
🔶 به نظر میرسد جور این کم کاری را نیز باید جوانان انقلابی بصورت #آتش_به_اختیار متحمل گردند و بیش از گذشته نسبت به تلاش ها و اقدامات امیدآفرین نظام به روشهای مختلف و جذاب اطلاع رسانی نمایند که البته این موضوع نافی حق نقدِمنصفانه نیست.
🔸 #به_قلم_اساتید:مهدی یزدان پناه
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
✅ بریکس و نظم جهانی آینده
🔶 نگرانیهای امنیتی بعد از جنگ جهانی دوم بود که منجر به شکلگیری ناتو و بعدها ورشو شد. با فروپاشی احزاب کمونیست در شرق اروپا و شوروی، نظم جهانی لیبرالی در قالب ناتو توانست یکهتاز جهان شود.
اما با ورود به قرن اخیر، شاهد ظهور چالشهای جدید جهانی و بروز نگرانیهای تازه در عرصه حکمرانی دولتها هستیم. از جمله مهمترین این چالشها، مسائل اقتصادی و بیثباتی در تأمین انرژی است که محصول برخی شوکهای امنیتی در جهان امروزی میباشد. مضاف بر اینکه تغییرات اقلیمی باعث شده تا تأثیرات منفی شوکهای اقتصادی در جهان نمود بیشتری یابد. بیراهه نیست اگر بگوییم در عصر جدید دولتهایی با ثباتتر هستند که بتوانند چالشهای اقلیمی و اقتصادی را مرتفع کنند و در این زمینه، صاحب قدرت باشند. از این منظر دولتها و سازمانهایی که ظرفیت اقتصادی بیشتری دارند از اهمیت و ارزش بالاتری برخوردار هستند.
🔶در واقع به واسطه تغییرات گسترده در نوع چالشها و تهدیدات و اولویت قرار گرفتن اقتصاد و اقلیم، شاهد ظهور و اهمیتیافتن سازمانهایی جدید هستیم؛ سازمانهایی که اگرچه برخی از آنها در قرن گذشته ریشه دارند؛ اما در برهه کنونی هم اهمیت مضاعف یافتهاند و هم شکل تازه و نهفتهای از رویاروییها و تقابل را در برهه کنونی نمود بخشیدهاند. در کنار تغییرات اقلیمی و اهمیتیافتن جنبههای اقتصادی روابط بینالملل، این مهم را نیز باید افزود که استفاده ایالات متحده از سلاح دلار و تحریم به منزله اهرم فشار علیه دولتها، منجر به شورش علیه لیبرالیسم اقتصادی در غرب و توجه هر چه بیشتر به سازمانهای غیرغربی مثل شانگهای و بریکس شده است. نظر به آنچه بیان شد، احتمالاً بیراهه نباشد که از منظری متفاوت و با نگاه سیاستورزی، مأموریت گروه هفت و بریکس امروز را بتوان با ناتو و ورشو دیروز مقایسه کرد. این دو سازمان اقتصادی، جهان را به دو دسته تقسیم کرده است. دستهای که آمریکا و متحدان ایالات متحده هستند و در تلاش برای تداوم نظم اخیر بینالمللی با اتخاذ مواضع روسهراسی و حمایت از اوکراین میباشند و دستهای دیگر که به طور بیسابقهای به تجدید نظر در نظم بینالمللی و خروج از جهان تکقطبی اشاره میکنند. تقریباً برای گروه دوم مشهود است که مدل تکقطبی حکمرانی جهانی تحمیل شده از سوی غرب کارآمد نیست. ساختارها، سازمانها و واسطههای مالی آن تهدیدزا و رو به پایان بوده و در واقع فقط در خدمت غرب است. برای مثال به تازگی، «لولا داسیلوا» رئیسجمهور چپگرای برزیل در پایان سفر خود به چین به طور صریح آمریکا و ناتو را مولد بحران در اوکراین دانست و پایان جنگ را به تجدیدنظر غرب در سیاستهای جنگطلبانهاش منوط کرد. او همچنین گفت: «واضح است کسانی که خود را «ارباب دنیا» میدانند، احساس ناراحتی میکنند. با این حال، ما میخواهیم به این افراد بگوییم:ما نمیخواهیم بالاتر از کسی باشیم، ما فقط خواهان برابری هستیم.» مقامات آمریکایی و اروپایی در جریان سفر داسیلوا به پکن به خوبی دریافتند که تغییر راهبردهای تثبیتشده جریانات ضد آمریکایی در سراسر دنیا با تغییر رفتار ظاهری کاخ سفید امکانپذیر نیست! به نظر میرسد تحولات بینالمللی از غرب تا شرق آسیا و از آفریقا تا آمریکای لاتین، همگی نشانههایی از وجود یک پیچ تاریخی، مبنی بر تغییراتی عمیق در نظم جهانی است که زیربنای این تغییر، پیرامون سازمانهای قدرتمند اقتصادی خواهد بود. اکنون نیز به فاصله چند روز از نشست گروه هفت در ژاپن و بیانیههای تند علیه برخی دولتها، اعضای گروه بریکس در آفریقای جنوبی با دستور کاری تازه، مبنی بر سازماندهی همکاری سودمند به منظور توسعه برنامهای سازنده برای تثبیت اقتصاد جهانی و ایجاد نظم جهانی هماهنگ، گرد هم آمدهاند. بریکس علاوه بر جذب کشورهای در حال توسعه، به عنوان پایگاهی برای دریافت درخواست عضویت از دولتهای قدرتمند و مستقل نیز قرار گرفته است. ترکیه، ایران، آرژانتین، امارات، الجزایر و... از این کشورها هستند. پیشنهاد برزیل، روسیه و دیگر اعضا در حذف دلار و استفاده از مکانیسمهای پیامرسان درونی برای ایجاد شبکه تسویه داخل سازمان و همچنین استفاده از ارزهای ملی برای تجارت بین اعضا، موجب توجه بیشتر کشورها به بریکس شده است؛ چراکه مؤلفههای اساسی در آزادی تجارت خارجی و تسهیل در امورات آن را سرلوحه خود قرار داده است.
🔶احتمالاً بریکس در سالهای آینده بتواند ظرفیتی بزرگ در شکلدهی و معماری نظم و ساختار جدید بینالمللی به ویژه در زمینه اقتصاد باشد؛ لذا توجه دولت سیزدهم به این سازمان و درک الزامات و ضروریات استفاده از ظرفیتهای بریکس برای ایجاد توازن در سیاست خارجی و تجارت بینالمللی برای رفع چالشهای اقتصادی، امری قابل تقدیر بوده که باید با همت هر چه بیشتر ادامه یابد.
🔸 #به_قلم_اساتید:علی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #افول_آمریکا
✅ هراس تلآویو از همکاری ایران و مصر
🔶 روابط ایران و مصر بسیار حائز اهمیت است؛ چراکه رژیم صهیونیستی علاقهمند به این اتفاق نیست، در حالی که مصریها مایلند در تغییرات و تحولات بینالمللی نقشآفرینی کنند.
🔶 درباره اهمیت از سرگیری روابط تهران و قاهره باید گفت قطعبهیقین موضوع عادیسازی ارتباط بین ایران و مصر از جهاتی بسیار حائز اهمیت است؛ حتی از مذاکره با آمریکا و آزادسازی پولهای بلوکه شده ایران نزد سایر کشورها، از جمله کره جنوبی مهمتر است.
🔶 این موضوع از این جهت مهم است؛ چراکه مصر کشوری مهم و تأثیرگذار در آفریقا و در جهان عرب به شمار میرود، از سوی دیگر سوابق تاریخی فیمابین ایران و مصر در نوع خود بینظیر است و دو کشور ظرفیتهای بالقوه بالایی دارند که در صورت فعالسازی، به نفع دو کشور و دو ملت تمام میشود.
🔶 در صورت برقراری ارتباط بین ایران و مصر، اگر این ظرفیت بالقوه از سوی سفرا و مسئولان به خوبی مدیریت شود و شاهد نقشآفرینی مطلوبی از گسترش روابط در حوزههای گوناگون باشیم، قطعاً شاهد گشایش بزرگی در روابط دوجانبه و حتی در سطح منطقه و در روابط ایران با جهان عرب خواهیم بود. از سوی دیگر مسئله نگرانی رژیم صهیونیستی از عادیسازی روابط ایران و مصر بسیار حائز اهمیت است.
🔶 با توجه به افول نقش آمریکا در سطح بینالملل و رشد تغییرات به نفع کشورهای منطقه و جهان عرب که نمونه آن، تغییر رویکرد عربستان در روابط با چین است یا برقراری روابط بین ایران و عربستان و پذیرش این اتفاق که در جهان امروز همه منتظر وقوع جهان دوقطبی و چندقطبی و از بین رفتن هژمونی آمریکا هستند، مؤلفههای یادشده از جمله موضوعاتی هستند که سبب شده طرف مصری مایل باشد در روند این تحولات تأثیرگذار باشد.
🔶 روابط سازنده ایران و مصر منجر به ارتقای نقش قاهره در تحولات منطقهای میشود و دستاوردهایی برای ایران به دنبال خواهد داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید:ساحل عباسی
🆔 @tahlil_shjr
#علم_و_پژوهش
#مرزبندی_با_دشمن
#معنویت_و_اخلاق
#موشک_فتاح
✅ فرامتن فتاح
🔶 رونمایی از موشک هایپرسونیک «فتاح» به عنوان جدیدترین موشک ایرانی با حضور رئیسجمهور در روز گذشته در رأس خبرهای داخلی و برخی رسانههای منطقهای و جهانی قرار گرفت.
🔸این موشک که آن را میتوان یک جهش نسلی در موشکهای ایرانی دانست با اجرای مانور در داخل و خارج جو و سرعت بسیار بالا امکان گریز از تمام سامانههای دفاع هوایی روز دنیا مانند تاد، آرو، پاتریوت، گنبدآهنین، فلاخن داوود و... را دارد. موضوعی که به شدت طرف مقابل یعنی صهیونیستها و آمریکاییها را ناراحت و خشمگین کرده است.
🔰گزارههای تحلیلی:
1⃣ نظم معیوب و الزام امنیت پایدار: ما در یک نظم معیوب جهانی با شرایطی کاملا آنارشیک قرار داریم؛ نظمی که هرکس باید بتواند با داشتههای خود و توانمندیهای کشورش خود را قدرتمند سازد. امروز جمهوری اسلامی به واسطه اندیشه بالای امامین انقلاب یک امنیت پایدار با داشتههای بومی را دارا است. برخلاف گفته سالیان گذشته افرادی مانند برایان هوک که تکنولوژی موشکی ایران را یک فتوشاپ معرفی میکردند آنچه امروز وجود دارد واقعیتی است که روی میز توانمندیهای ایران قرار گرفته است.
2⃣ تهدیدات غیر معتبر: «همه گزینهها روی میز است»، «در صورت ناکارآمدی دیپلماسی ما از پلن بی استفاده میکنیم» و... اینها عبارتی بودند که سالها دشمنان ایران علیه جمهوری اسلامی به کار میبردند تا بتوانند تهدیدهای خود را معتبر سازند اما امروز به واسطه داشتن این توانمندیها این گزینهها و تهدیدات نامعتبر شده است.
3⃣ از حیث بعد زمانی این رونمایی همزمان با گرهگشایی از پرونده پادمانی هستهای ایران در آژانس انجام میپذیرد که میتواند دو پیام داشته باشد. پیام اول اینکه ایران به واسطه فتوای تاریخی رهبر معظم انقلاب، ایران هیچگاه به سمت تسلیحات هستهای نخواهد رفت ولی داشتههای متعارف خود را روز به روز توسعه خواهد داد و پیام دوم اینکه نظام اسلامی میدان را مغایر با دیپلماسی نمیداند بلکه میدان را مقوم و تقویتکننده دیپلماسی میداند. قرار نیست با باز شدن میدان دیپلماسی داشتههای نظامی به پستو بروند بلکه بنا به نیاز تقویت خواهند شد.
🔶 نکته پایانی؛ در سالگرد ارتحال بنیانگذار انقلاب، ایمان و امید دو مؤلفه بود که رهبر معظم انقلاب به عنوان وظیفه اصلی نیروهای معتقد به ایران و نظام اسلامی برشمردند و دستیابی به چنین توانمندی هایتک و پیشرفتهای را میتوان دقیقاً محصول همین دو مؤلفه ایمان و امید معرفی کرد. موضوعی که نباید در حوزه نظامی محدود بماند بلکه در سایر حوزههای سیاسی و اجتماعی باید تکثیر و رشد یابد.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#دلار #تحریم
✅ راهکار حذف دلار از تبادلات تجاری چیست؟
🔶 تحریمهای آمریکا ابزاری برای محدود کردن فعالیتهای اقتصادی و فشار بیشتر بر کشورهای مختلف شده است. امروز برخی از کشورهایی که تحت تحریم آمریکا هستند و اقتصادهای نوظهوری که نگران از گرفتار شدن در دام تحریمهای آمریکا و اثرگذاری تحریم دلار روی مراودات اقتصادی خود هستند به دنبال راهکاری منطقهای و بینالمللی برای بیاثرکردن تحریم دلاری روی اقتصاد خود هستند، موضوعی که سبب شده بسیاری از کشورها به دنبال یافتن راههایی برای حذف دلار از مراودات تجاری و اقتصادی خود با دیگر کشورها باشند. قطع به یقین ایران نیز که از تحریمهای آمریکا در بخشهای اقتصادی آسیبهایی دیده مایل به همکاری در این حوزه با کشورهای معتقد و مایل به حذف دلار از مراودات تجاری است، اما این مهم باید به درستی پاسخ داده شود که راهکار حذف دلار از تبادلات بینالمللی چیست و این خواسته مهم در چه صورتی دست یافتنی میشود؟
🔶 در خصوص چگونگی امکان استفاده از ارزهای محلی و جایگزین شدن ارزهای قوی منطقهای به جای دلار در تبادلات بینالمللی باید گفت برای اینکه ارتباط کشورهای مختلف و اقتصاد آنها با دلار به عنوان یک پول بینالمللی کاهش بیابد و به تدریج تا جای ممکن ارزهای محلی جایگزین دولت شوند باید چند کار صورت بگیرد در غیر این صورت با توجه به اینکه بخش مهمی از مبادلات جهانی یعنی نزدیک به ۷۰ درصد مبادلات جهانی با دلار انجام میشود این موضوع سخت خواهد شد.
🔶 در طی سالهای اخیر بحث بر روی موضوع دلارزدایی از تبادلات تجاری زیاد بوده به گونهای که حتی برخی کشورها مثل چین، هند و برزیل نیز نتوانستند برای خود پول واحدی به وجود بیاورند، چرا که اقتصادهایی میتوانند پرچمدار این موضوع باشند و دلار را به حاشیه ببرند که قوی باشند، بنابراین کشورهای مختلف در تعامل بیشتر با هم و تقویت اقتصاد خود باید زمینه ساز تحقق حذف دلار از عرصه تبادلات تجاری فیمابین باشند.
🔶 همکاری ایران با اقتصادهای نوظهور از جهات مختلف به نفع ما و سایر کشورهای منطقه است. عضویت ایران و ترکیه در بریکس نیز از جهات مختلفی قابل اعتناست، چرا که حجم قابل توجهی از اقتصاد جهانی با عضویت و حضور کشورهای عضو ایجاد میشود، بنابراین باید به عضویت و البته عضویت فعال در پیمانهای منطقهای و سازمانهای اقتصادی منطقهای اهمیت دهیم، ضمن اینکه باید کالای خوب تولید کنیم.
🔶 توسعه اقتصادی منوط به جهش تولید و تولید با کیفیت و با قیمت مناسب است. اگر روند حمایت از تولید در پیش گرفته شود و دسترسی به مواد اولیه و مورد نیاز تولید با قیمت مناسب ایجاد شود قطعاً میتوانیم با اقتصادهای نوظهور همکاری کنیم و بخشی از بازارهای منطقهای را به خود اختصاص دهیم.
🔶 تنوع کالاهای قابل مبادله و با کیفیت که با قیمت رقابتی وارد بازارهای منطقهای و بینالمللی شود میتواند وجه امتیاز کالای ایرانی از سایر کالاها باشد، بنابراین در این صورت است که کشورهای عضو میتوانند برای خود پول بریکس ایجاد کنند و از این مرحله به بعد به تدریج وابستگی خود را با دلار کاهش دهند.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: مسعود دانشمند؛ کارشناس و فعال اقتصادی و عضو اتاق بازرگانی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#معنویت_و_اخلاق
✅ ارتقای قدرت منطقه در گرو تداوم ارتباط ایران و عربستان است
🔶 ایران و عربستان دو کشور اسلامی مهم در منطقه به شمار میروند که از نظر وزن مذهبی و جایگاهی که در جهان اسلام دارند در همپوشانی ظرفیتها میتوانند همدیگر را تکمیل کنند و برای ایجاد ثبات و امنیت توامان درمنطقه بسیار موثر باشند.
🔶 از آنجا که همکاری ایران و عربستان میتواند مانع بروز و تحقق خطراتی شود که جهان اسلام را تهدید میکند این همکاری و تقویت آن در ابعاد مختلف بسیار مهم است و باید دنبال شود تا مانع نفوذ غرب و تحقق تهدیدات آنها شود.
🔶 در هنگامه تردیدها در روابط بین کشورهای اسلامی در سالهای گذشته بخصوص ایران و عربستان شاهد تقویت حضور غربیها بخصوص آمریکا در منطقه بودیم، حضور نابجایی که به هیچ وجه به نفع منطقه و مسلمانان تمام نشد.
🔶 آمریکاییها در طول سالهای گذشته تلاش کردند به اشکال مختلف تخم کینه، نفاق و اختلاف را در بین کشورهای اسلامی از جمله ایران و عربستان بکارند تا در فضای اختلافانگیزی که بین کشورهای مسلمان از جمله ایران و عربستان ایجاد کردهاند به مقاصد شوم خود برسند.
🔶 در حال حاضر به نظر میرسد با کاهش نفوذ و حضور آمریکا در منطقه و واقعیتهای که بر سر راه منطقه و عربستان قرار گرفته؛ کشورهای عربی حوزه خلیجفارس به این نتیجه رسیدهاند که در فضای ناامن و بیثبات به رشد، بالندگی و پویایی نمیرسند.
🔶 آنها به این مساله به درستی واقف شدهاند که در اثر وجود ثبات و امنیت توسعه ایجاد میشود به این خاطر تلاش میکنند تا در ارتباط با ایران محیط خلیجفارس را که از نظر اقتصادی، انرژی، سیاسی و امنیتی بسیار حائز اهمیت است را آرام نگاه دارند چرا که بیش از ۶۰ درصد انرژی جهان از منطقه ما تامین میشود.
🔶 در صورتی که عربستان و ایران بدون دخالت کشورهای خارجی به تفاهم برسند قطعا قادر به ارتقای امنیت خلیجفارس و منطقه خواهند شد، بنابراین برای ارتقای امنیت منطقه نیازمند همکاری مشترک و جامعی هستیم تا به نفع مردم منطقه و جهان اسلام تمام شود و بسیاری از مشکلات کنونی جهان اسلام را رفع کند.
🔶 در خصوص پیامدهای مثبت بازگشایی سفارت ایران در عربستان سعودی باید گفت بازگشایی سفارت جمهوری اسلامی در ریاض فصل جدیدی در روابط فیمابین ایجاد میکند، موضوعی که ماندگاری آن وابسته به داشتن اراده محکم در دو کشور برای تقویت همکاریهای دو و چندجانبه است.
🔶 امید است با سفر وزیر خارجه عربستان به تهران خطوط اصلی و کلی این همکاریها ترسیم شود، ضمن اینکه میتوانیم امیدوار باشیم در سفر آینده وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران به ریاض برنامههای تقویت ارتباطات در بخشهای مختلف اعم از اقتصادی تا سیاسی با همکاری عربستان اجرا شود تا با حضور سفیر ایران اسلامی در ریاض، این برنامهها پشتیبانی شود.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: احمد دستمالچیان؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
آغاز بحرانی جدید در اروپا.pdf
55.8K
#مسائل_اولویت_دار
#سبک_زندگی #خشکسالی
✅ آغاز بحرانی جدید در اروپا
🔶 قاره اروپا بار دیگر پس از تجربه کردن فصل زمستانی که با بارش اندک باران و برف همراه بود، با دوره ای تازه از خشکسالی رو به رو است.
🆔 @tahlil_shjr
#روابط_خارجی
#اقتصاد
#تحریم #جنگ_اوکراین
#تورم
✅ با وجود تداوم تحریمها امسال سال رشد اقتصادی ایران است
🔶 اقتصاد ایران در طول دهه 90 متاسفانه با رفتارهای سیاسی و اعتبار بخشی دولت وقت به رفتارهای ضد ایرانی غرب در شرایط بسیار سختی قرار گرفت. به طوری که به اعتقاد برخی در این مدت اقتصاد ایران نه تنها در مجموع رشد نکرد بلکه کوچکتر نیز شد. در این میان با توجه به اوضاع بد اقتصاد کشور ضرورت تغییر روند حکمرانی اقتصادی در بین مردم احساس شد و در نتیجه دولتی مخالف رویکرد های قبلی با رای مردم سرکار آمد.حال ارزیابی ها نشان می دهد که تغییر روند اقتصادی کشور بعد از صرف زمان نزدیک به دوسال از عمر دولت سیزدهم روند مثبتی به خود گرفته است.
🔶 بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود رشد 2.2 درصدی را برای اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۳ پیشبینی کرد که با وجود تداوم تحریمها، بیشتر از متوسط رشد پیشبینی شده برای اقتصاد جهانی در این سال خواهد بود.
🔶 بانک جهانی در جدیدترین گزارش خود موسوم به دورنماهای اقتصادی جهان هشدار داده است سیاستهای ضد تورمی بانکهای مرکزی دنیا در سال ۲۰۲۳ باعث افت قابل توجه رشد اقتصادی کشورها در این سال خواهد شد.
🔶 این نهاد بینالمللی پیشبینی کرد بر اثر سیاستهای انقباضی پولی کشورها در سال جاری میلادی، متوسط رشد اقتصادی دنیا از 3.1 درصد در سال ۲۰۲۲ به 2.1 درصد در این سال کاهش خواهد یافت. بانک جهانی در این گزارش جدید ارقام پیشبینی شده خود از رشد اقتصادی کشورهای بسیاری را در سال ۲۰۲۳ کاهش داده است.
🔶 بر اساس این گزارش، تورم همچنان به عنوان یک مشکل در اقتصاد جهانی باقی خواهد ماند اما انتظار میرود با کاهش تقاضا و پایین آمدن قیمت کالاها رو به بهبود برود.
🔶 توسعهیافتهها کمتر از در حال توسعهها رشد خواهند کرد
کاهش رشد اقتصادی جهان در سال ۲۰۲۳ مربوط به افت فعالیتهای اقتصادی در کشورهای توسعه یافته خواهد بود. این کشورها که سال ۲۰۲۲ رشد اقتصادی 2.6 درصدی را تجربه کرده بودند، سال ۲۰۲۳ رشدی بیشتر از 0.7 درصد نخواهند داشت که حدود یکچهارم رشد اقتصادی سال قبل آنهاست اما کشورهای در حال توسعه که سال گذشته رشد 3.7 درصدی داشتهاند، سال ۲۰۲۳ رشد ۴ درصدی را تجربه خواهند کرد که بیشتر از سال قبل است. رشد اقتصادی آمریکا امسال حدوداً نصف میشود و از 2.1 درصد در سال ۲۰۲۲ به 1.1 درصد در سال جاری خواهد رسید. منطقه یورو به رکود نزدیکتر میشود و به رشد 0.4 درصدی در سال ۲۰۲۳ بسنده خواهد کرد. این منطقه سال ۲۰۲۲ رشد 3.5 درصدی داشته است.
🔶 چین که سال قبل رشد ۳ درصدی داشته در سال جاری میلادی با رشد قابل توجه 5.6 درصدی مواجه خواهد شد. روسیه که درگیر جنگ اوکراین است وضعیت بهتری نسبت به سال قبل خواهد داشت و با رشد منفی 0.2 درصدی مواجه میشود. این کشور سال قبل رشد اقتصادی منفی 2.1 درصدی را تجربه کرده بود.
🔶 اما رشد اقتصاد ترکیه با کاهش نسبت به سال قبل به 3.2 درصد میرسد. اقتصاد ترکیه سال قبل 5.6 درصد رشد کرده بود. رشد اقتصادی عربستان نیز تقریبا یکچهارم خواهد شد و از 8.7 درصد در سال قبل به 2.2 درصد طی سال جاری میرسد.
🔶 بانک جهانی همچنین در ارزیابی خود از وضعیت اقتصادی ایران انتظار دارد ایران سال جاری میلادی رشد اقتصادی 2.2 درصدی را تجربه کند که برابر با متوسط رشد اقتصادی کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا در این سال است. متوسط رشد اقتصادهای خاورمیانه و شمال آفریقا در سال ۲۰۲۲ بالغ بر 5.9 درصد بوده که بنا بر پیشبینی بانک جهانی این رقم در سال ۲۰۲۳ به 2.2 درصد کاهش خواهد یافت.
🔶 بر اساس برآورد بانک جهانی، اقتصاد ایران در سال ۲۰۲۲ رشد اقتصادی 2.9 درصدی داشته است. پیشبینی بانک جهانی در گزارش جدید خود از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۳ نسبت به گزارش ماه ژانویه تغییری نداشته است. این گزارش همچنین متوسط قیمت نفت در سال ۲۰۲۳ را ۸۰ دلار پیشبینی کرده است. سال گذشته متوسط قیمت نفت به 99.8 دلار رسیده بود. افت حدود ۲۰ دلاری قیمت نفت در سال ۲۰۲۳ عاملی است که بانک جهانی را واداشته پیشبینی خود از رشد اقتصادهای نفتی مثل عربستان در این سال را بشدت کاهش دهد.
🔶 پایان دهه ۹۰
فارغ از پیشبینیهای بینالمللی، شاخصهای کلان اقتصادی ارائه شده از سوی مراکز رسمی مانند مرکز آمار و بانک مرکزی کشورمان هم حاکی از آن است که دهه ۹۰ برای اقتصاد کشورمان پایان یافته و برگ جدیدی در اقتصاد کشورمان باز شده است به طوری که طبق گزارش بانک مرکزی کشورمان رشد ۹ ماهه 1401 اقتصاد کشورمان 3.7 درصد بوده است. البته نباید فراموش کنیم در سالهای اخیر اقتصاد ایران با معضل کرونا نیز دست و پنجه نرم کرده بود.
🆔 @tahlil_shjr
دغدغه مشترک فرهنگیان و رهبر انقلاب.pdf
69.1K
#ولایت_فقیه
#اقتصاد #برجام
#انقلاب_اسلامی
✅ دغدغه مشترک فرهنگیان و رهبر انقلاب/ معلمها دلگرم شدند
🔶 یکی از سخنان و تاکیدات دائم رهبر معظم انقلاب به مسئولان کشور در دورههای مختلف به ویژه در سالیان اخیر بحث رفع مشکلات معیشتی معلمان بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:علي احمدي
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#علم_و_پژوهش
#رژیم_صهیونیستی #رسانه
✅ هراس صهیونیستها از موشک جدید «فتاح»
🔰 قسمت اول
🔶 رونمایی از موشک هایپرسونیک (ابرفراصوت) فتاح از سوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی که قادر است در خارج از جو زمین حرکت کرده و هدف خود را با سرعت ۱۳ ماخ در ساعت و به طور دقیق هدف قرار دهد، بازتابهای متعددی در سطح منطقه و جهان داشت.
🔶 این بازتابها به ویژه در محافل و رسانههای رژیم صهیونیستی برجستگی خاصی داشت؛ زیرا اسرائیل از سالها پیش نسبت به هرگونه پیشرفت تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران به شدت نگران و حساس بوده و با دقت آن را رصد و تحلیل میکند. رسانههای صهیونیستی که به خوبی میدانند هرگونه تسلیحات ساخت ایران بیش از همه تهدیدی علیه سرزمینهای اشغالی است؛ موشک فتاح را نیز در این راستا ارزیابی کردند.
🔶 روزنامه «هاآرتص» به عنوان یک رسانه سنتی و قدیمی اسرائیل نوشت رونمایی از این موشک نگرانیهای غرب را در مورد تواناییهای موشکی تهران تشدید میکند و در عین حال معادلات امنیتی و تهدیدات ایران علیه کیان اسرائیل را وارد مرحله تازهای خواهد کرد.
🔶 روزنامه «معاریو» نیز در پایگاه اطلاعرسانی خود این رونمایی را پیامی برای اسرائیل تلقی کرد و افزود این موشک که تحت تاثیر جنگ الکترونیکی قرار نمیگیرد با حضور رئیسجمهور ایران رونمایی شد.
🔶 روزنامه صهیونیستی «اورشلیم پست» در گزارشی درباره رونمایی از موشک هایپرسونیک «فتاح»، تازهترین دستاورد موشکی ایران نوشت سپاه پاسداران ایران در نوامبر هشدار داده بود که یک موشک هایپرسونیک جدید در حال ساخت توسط آن میتواند در مدت ۴۰۰ ثانیه به اسراییل برسد.
🔶 شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز با اشاره به حضور سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، در مراسم رونمایی از موشک فتاح اعلام کرد این اولین باری است که ایران از موشکی هایپرسونیک که سرعت آن پنج برابر سرعت صوت است رونمایی میکند. این رونمایی تنها چند هفته بعد از رونمایی موشک بالستیک خیبر با برد ۲ هزار کلیومتر انجام میشود که قادر است به راحتی اسرائیل را هدف قرار بدهد. به نوشته این رسانه عبری زبان، خیبر نام یکی از جنگهای پیامبر اسلام علیه یهودیان در جزیره العرب در قرن هفتم میلادی است و قابلیت حمل کلاهک جنگی ۱.۵ تنی را دارد.
🔶 از طرفی، روزنامه جروزالم پست، با بازتاب رونمایی از موشک فتاح، نقل قول سردار امیرعلی حاجیزاده، فرمانده نیروی هوافضای سپاه را منتشر کرد و نوشت موشک هایپرسونیک فتاح میتواند ظرف ۴۰۰ ثانیه به اسرائیل برسد. پیش از این، آمریکا، روسیه، چین و کره شمالی موشکهای مافوق صوت را با موفقیت آزمایش کردهاند.
🔶 رسانه صهیونیستی I۲۴ news هم در گزارشی نوشت ایران برای اولین بار از موشک مافوق صوت «فتاح» با حضور رئیس جمهور رونمایی کرد. موشک ایرانی "فتاح" بردی معادل ۱۴۰۰ کیلومتر دارد و از ویژگیهای آن سرعت بسیار بالا و توانایی اختفا و مانور در برابر تسلیحات پدافند هوایی است. به گفته این رسانه موشکهای هایپرسونیک میتوانند حداقل ۵ برابر سریعتر از سرعت صوت و در یک مسیر پیچیده پرواز کنند که این موضوع رهگیری آنها را به شدت دشوار میکند.
🔶 پایگاه صهیونیستی «کردل» هم ضمن اشاره به توانمندیهای فوقالعاده این موشک، اعتراف کرد این موشک میتواند سیستمهای دفاعی آمریکا و اسرائیل از جمله گنبد آهنین را دور بزند.
🔶 «اسرائیل دیفنس» هم در اینباره نوشت: بر اساس اطلاعات منتشرشده، این موشک قادر به عبور از سامانه پدافند موشکی اسرائیل است. نویسنده این گزارش در ادامه از رهبران امنیتی رژیم صهیونیستی میپرسد، صرفنظر از اینکه سامانههای اسرائیلی قادر به سرنگونی این موشک باشند یا نباشند، موساد و دیگر نهادهای جاسوسی و عملیاتی اسرائیلی کجا بودند که اجازه دادند ایران به این پیشرفت موشکی دست پیدا کند؟
🔶 از سوی دیگر، پایگاه خبری «والا نیوز» در گزارشی در این باره ضمن تاکید بر برد ۱۴۰۰ کیلومتری این موشک و توانایی آن در فریب سامانههای پدافند هوایی گفت تهران هر از چند گاهی از دستاوردهای فناورانه خود در زمینه موشکی رونمایی میکند و نشان میدهد توان سرمایهگذاری زیادی در آن دارد. والا نیوز در عین حال تلاش کرد به مخاطبان خود القا کند که راستیآزمایی توانمندیهای ایران همچنان دشوار مینماید.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: فرزان شهيدي؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#استقلال_و_آزادی
#علم_و_پژوهش
#رژیم_صهیونیستی #رسانه
✅ هراس صهیونیستها از موشک جدید «فتاح»
🔰 قسمت دوم
🔶 شبکه ۱۳ تلویزیون رژیم اسرائیل هم اعلام کرد، موشکهای هایپرسونیک ایرانی قادر به هدف قرار دادن پایگاههای آمریکا و اسرائیل در منطقه هستند در حالی که به گفته وزیر دفاع ایران، این توانمندی پیامی برای دشمنان است و اینکه ایران به افزایش توانمندی خود ادامه میدهد.
🔶 شبکه ۱۴ تلویزیون اسرائیل هم با تکرار نظر معاریو در مورد ارسال پیام به اسرائیل نوشت: این موشک با توجه به توانمندیهای تاکتیکیاش (برای اسرائیلی) بسیار نگرانکننده است، زیرا با سرعت بسیار زیادی به هدف خود میرسد.
🔶 در مجموع واکنش رسانههای اسرائیلی نسبت به موشک جدید فتاح حاکی از نگرانی این رژیم نسبت به توانمندیهای روزافزون تسلیحاتی جمهوری اسلامی ایران بوده و به ویژه رسانههای همسو با دولت که دارای رویکرد راست افراطی هستند همچنان قائل به ضرورت مقابله با ایران، چه در زمینه هستهای و چه پیشرفت موشکی هستند.
🔶 در پایان باید گفت پیام بازدارندگی نظامی و تغییر اساسی معادلات امنیتی چه به طور مستقیم از سوی جمهوری اسلامی ایران و چه از طریق نیروهای نیابتی (حزبالله لبنان، گروههای مقاومت فلسطین و...) از مدتها پیش به طرف اسرائیلی مخابره شده و بر نگرانی و هراس این رژیم افزوده است. قطعا ادامه این روند در کنار ضعف و گسستهای آشکار داخلی رژیم غاصب نتیجهای جز فروپاشی محتوم این رژیم نخواهد داشت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: فرزان شهيدي؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
از غرق شدن سهند تا دنیاگردی دنا و مکران.pdf
66.3K
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#جنگ_شناختی #رسانه
#انقلاب_اسلامی
✅ از غرق شدن سهند تا دنیاگردی دنا و مکران
🔶 رسانههایی که با تمرکز بر جنگ شناختی، از طریق تحریف حقایق و واقعیتهای مربوط به تاریخ ایران و انقلاب اسلامی، تلاش میکنند با جابهجایی خوب و بد، زشت و زیبا، خادم و خائن، شهید و جلاد، جوانان سرزمینم را فریب داده و دچار اشتباه محاسباتی کنند.
🔸 #به_قلم_اساتید:یدالله جوانی؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#اغتشاشات #تحریم
#علی_کریمی
✅ برای خواهرش...خواهرامون
🔶 بوی تعفن آقای لیدر بیشتر بلند شد. بیچاره خواهر بی نوایش که به او اعتماد کرد و امروز با 750 میلیارد تومان بدهی پشت میله های زندان است. خوب دقت کنیم؛
1⃣یکم. از عنوان برادری سواستفاده کرد و
2⃣ دوم دروغ گفت و او را به امید واهی فریفت و
3⃣سوم دارائیش را ربود و
4⃣چهارم بی اعتنا به رنج و گرفتاری خواهر او را تنها گذاشت و گریخت و
5⃣پنجم ژست سیاسی گرفت تا بخاطر فساد اقتصادی هویتش برملا و دیپورت نشود.
🔶 این فرآیند آشنا نیست؟
🔶 تنها با خواهرش چنین نکرد؛ او با بسیاری از خواهران مان در این سرزمین همین کرد. داستان دردناکی است. تنها ماجرای علی کریمی نیست.
🔸پدر مهسا چنین نبود؟ پرده ها کنار نرفت و طشت دروغگوئی اش از بام نیافتاد؟ آنروز که چشم در چشم دوربین گفت دخترم حتی برای سرماخوردگی هم نزد پزشک نرفته است؛ حال آنکه فیلمش در خلوت منتشر شد که می گوید مهسا سابقه بیماری سخت و جراحی و غیره داشته است.
🔸مادر کیان چه؟ وقتی برای خونخواهی کیان به دامن قانلان فرزندش پناه برد، همه چیز روشن نشد؟ وقتی امان نامه برای تروریست ها و قاتلان کیان خواست، چشم ها باز نشد؟
🔸مسیح علی نژاد کافی نبود که ببینیم این جریان شیاد به بهانه آزادی برهنگی، تجزیه این خاک را هدف گرفته اند؟ از عکس یادگاری اش با قاتلان حاج قاسم و صاحبان تحریم سفره های مردم درس نگرفتیم؟
🔸از لجنه مشترک حامداسماعیلیون با منافقین شقی که سالها دستشان به خون مردم ایران آغشته است معلوم نشد کاسبان هواپیمای اوکراینی چه نقشه ای به سر دارند؟
🔸از همسفره گی و هم نشینی ربع پهلوی با صهیونیست های کودک کش و شقی ترین دشمن مشترک انسانیت، نیافتیم با چه اهریمنی مواجهیم؟
🔶 وحدت پوشالین شان کمتر از چند ماه با بی حیثیتی تمام فروپاشید تا مشخص شود گرگ ها مقابل هم با چشم باز می خوابند تا ناغافل بر هم چنگ نزنند و دندان بر هم نکشند. حرف از دیوان و ددان نیست. سخن با آنان است که از سر غفلت در حلقه کرکس ها به گروگان رفتند و در میان زوزه شغالان صدای شیران نشنفتند و دست آخر جور کش غول بیابان شدند.
🔶 خواهر علی کریمی نماد است؛ نمادی برای خواهرامون. به همین سادگی؛ از اعتمادها سواستفاده کردند و دروغ گفتند و فریفتند و ربودند و عده ای را در رنج زندان ها و حلقه های اعدام رها کردند و دست آخر از دشمنان این مردم صله گرفتند. یکی ویزا و یکی کیسه دلار و یکی...چشم باز کنیم. ببینیم. عبرت بگریم و بیشتر به ناکس ها اعتماد نکنیم... و به بیان سعدی پيمان دوست بشکستي؛ ببين از که بريدي و با که پيوستي؟
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#تحریم
#حجاب
✅ این روزهای حجاب در مظان ده اتهام
1⃣ اخیرا در برخی رسانه ها با حالت تمسخر نوشته اند که دوربین های هوشمند فراجا تبدیل شده است به گوشی های موبایل.
🔶 از روز اول دلسوزان گفتند که فراجا چنین دوربین های در سطح شهر خاصه شهرستان ها ندارد ...
2⃣ اخیرا یک سلبریتی به دلیل کشف حجاب به دادگاه احضار و بعد هم به یک و نیم میلیون تومان جریمه نقدی محکوم شده است. آن بازیگر هم در صفحه شخصی خود نوشت که از مردم و از هیچ کس عذرخواهی نمی کنم. پیشتر دلسوزان گفتند که این میزان جریمه بازدارنده نیست و وهن دستگاه قضایی است....
3⃣ لایحه عفاف و حجاب مدتی بین قوای مختلف سرگردان و کسی حاضر نشد ضعف های این لایحه را گردن بگیرد.بسیاری از دلسوزان گفتند که این لایحه به جهات مختلف ناقص است و بدتر اینکه حواله دادن ماموریت عدلیه و نظمیه به دستگاه های اجرایی و خدماتی خطاست.
🔶 بگذریم که حرف بسیار است؛
اما هر تدبیری داریم مراقب باشیم در مظان اتهام در افکار عمومی قرار نگیریم. اتهاماتی از ایندست:
1⃣ مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که مسوولین اهتمام لازم برای اجرای قانون را ندارند و به یکدیگر حواله می دهند.
2⃣ مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که بعد از حوادث سال گذشته قهریه در اجرای قانون دچار انفعال و سردرگمی اند.
3⃣ مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که در اجرای قانون گرفتار تبعیض هستیم و صدای مان مقابل ضعفا بلند و مقابل قانون شکنی دانه درشت های سلبریتی اهل کرنشیم.
4⃣ مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که خدای نکرده بخاطر ایام انتخابات و قدرت و رای، از اهتمام بر اجرای ضرورت دین و قانون کشور کوتاه آمده اید.
5⃣ مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که حرف حق کار فرهنگی، پوششی برای فرار از ماموریت های سلبی شده است.
6⃣ مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که بجز رهبرانقلاب که صریح و روشن درباره حجاب موضع عقلانی و شرعی گرفته است، بقیه مسئولین حاضر نیستند هزینه دهند.
7⃣ مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که مسئولین کشور هنوز متوجه نشدند که مساله حجاب فراتر از پوشش است و امروز مساله اصلی دشمن در عرض "تجزیه کشور" و "تحریم سفره های اقتصادی مردم" است و اقدامی امنیتی است نه صرفا فرهنگی.
8⃣ مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که اعتراض مردم متدین شهر و گلایه های آنها از تساهل و تسامح مقابل قانن شکنان برای تان بی اهمیت است.
9⃣ مراقبت کنید در مظان این اتهام قرار نگیرید که در مواجهه با قانون شکنی فرق سه عنوان "کشف حجاب" و "جریحه دار کردن احساسات عمومی" و بدتر از همه "تکمیل نقشه امنیتی دشمن" فرق قائل نیستید. گناه سیاسی همان گناه شرعی نیست.
🔟 در نهایت اینکه هر کار می کنید مراقبت کنید انقلاب را در مظان این اتهام قرار ندهید که اهتمام بر حجاب آنچنان هم ضرورت و موضوع مهمی نبوده که سالها بر آن هزینه دادیم...رحم کنید بر نسل های جدید.
🔸 #به_قلم_اساتید: محسن مهدیان؛ تحلیلگر
🆔 @tahlil_shjr
نقطه صفر، ترور از مرز تا رسانه، اوج غیرت با شهادت.pdf
69.5K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#انقلاب_اسلامی #رسانه
✅ نقطه صفر/ ترور از مرز تا رسانه/ اوج غیرت با شهادت
🔶 از سالهای گذشته، ایران اسلامی به دلیل واقع شدن در منطقهای پر اهمیت و راهبردی، به دلیل چشم طمع مستکبران جهان و در راس آن آمریکای جنایکار همیشه با تهدیدات امنیتی مواجه بوده است.
🔸 #به_قلم_اساتید:مليحه زرينپور
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#اقتصاد
✅ دستاوردهای اقتصادی سفر رئیسجمهور به آمریکای لاتین
🔶 یکی از مهمترین برنامههای دولت در سیاست خارجی که گرهگشایی از اقتصاد را نیز به دنبال دارد توسعه ارتباطات و مراودات و همکاریهای گسترده در بخشهای مختلف از جمله سیاست خارجی است که قطعاََ روی توسعه صادرات و واردات کالاهای مورد نیاز کشور اثرگذار است خوشبختانه اتفاق افتاده است. سفرهای رئیسجمهور به کشورهای مختلف و از عادیسازی ارتباط ایران با کشورهای منطقه و سفر اخیر رئیسجمهور به آمریکای لاتین نشاندهنده این موضوع مهم است که از دل دیپلماسی خارجی میتوان توسعه اقتصاد را رقم زد.
🔶 مهمترین دستاوردهای سفر رئیسجمهور ایران به کشورهای آمریکای لاتین در دولت سیزدهم طی دو سال گذشته بسیار هوشمندانه عمل کرده است بخصوص در تحقق وعدههای داده شده مبنی بر عادیسازی و گسترش ارتباط با کشورهای مختلف جهان، روندی که نه تنها روی سیاست خارجی ما بلکه مسائل اقتصادی را نیز به شدت از خود متاثر میکند.
🔶 بعد از سفر رئیسجمهور به آمریکای لاتین عدهای عنوان کردند که سفر صورت گرفته فقط بار سیاسی دارد یعنی در حوزه سیاست خارجی و شکستن هژمون آمریکا موثر است یعنی در این سفر جایی برای گسترش مراودات اقتصادی و بهره برداری ایران از توسعه ارتباطات اقتصادی با سه کشور آمریکای لاتین نگذاشتند در حالی که به واقع این تصور غلط است. اینکه داشتن ارتباط با کشورهای آمریکای لاتین گرهی از اقتصاد ما باز نمیکند درست نیست؛ چرا که کشورهای آمریکای لاتین به دلیل اینکه تحت تحریم آمریکا هستند به شدت نیازمند واردات دانش فنی و تکنولوژی از ایران هستند که به خوبی میتوانیم به این درخواست آنها پاسخ دهیم.
🔶 به عنوان مثال اگر سه کشور آمریکای لاتین که رئیسجمهور به این کشورها سفر کردند سالانه ۱ میلیارد دلار از نیازهای خود را از طریق ایران تامین کنند، زمینه برای افزایش صادرات غیر نفتی و کسب درآمد ارزی برای کشور باز شده است.
🔶 ایران میتواند نیروی کار متخصص و فنی خود را به این کشورها اعزام کند از سوی دیگر در مسائل مرتبط به نفتی و پالایشگاهی نیز میتوانیم با ارائه خدماتی به این کشورها بخشی از نیاز ارزی خود را تامین کنیم.
🔶 با توجه به اینکه نفت سه کشور مقصد سفر رئیسجمهور ایران به آمریکای لاتین فوق سنگین است و نیازمند میعانات ما هستند میتوانیم در این موضوع به آنها کمک کنیم و پالایشگاههای داخلی را توسعه دهیم.
🔶 یا اینکه بخش قابل توجهی از نیاز کشور را در حوزههای مرتبط با پتروشیمی و معدنی یا نیازهای کشاورزی خود را از این کشورها وارد کنیم، چرا که کشورهای یاد شده دارای منابع معدنی و آب و هوای مناسبی برای کشاورزی هستند.
🔶 توسعه کریدورهای ترانزیتی با کشورهای مختلف اگر ادامه پیدا کند منجر به افزایش درآمد ارزی برای کشور میشود موضوعی که ما را در کاهش اتکا به درآمدهای نفتی کمک میکند و در میان مدت میتواند وضعیت اقتصادی را بهبود دهد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: جعفر قادری؛ استاد اقتصاد دانشگاه شیراز و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی
🆔 @tahlil_shjr
چرا آمریکا باید در کشور کوچکی نظیر لبنان، دومین سفارتخانه بزرگ جهان را بسازد؟.pdf
61.7K
#عزت_ملی
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#انقلاب_اسلامی
✅ چرا آمریکا باید در کشور کوچکی نظیر لبنان، دومین سفارتخانه بزرگ جهان را بسازد؟
🔶 سفارتخانهای که مساحت آن چیزی در حدود ۴۳ هکتار است. یعنی دو و نیم برابر بزرگتر از مساحت کاخ سفید و ۲۱ برابر بزرگتر از مساحت یک زمین فوتبال.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#روابط_خارجی
#انقلاب_اسلامی #حاج_قاسم_سلیمانی
✅ حاج قاسم فراتر از مرز و اندیشه
🔶 در یک هفته اخیر شاهد یادآوری رشادتهای سردار شهید حاج سلیمانی بودیم. در هزاران کیلومتر آن طرفتر از مرز ایران، نیکلاس مادورو به بزرگی از شهید سلیمانی یاد کرده و در دیدار با آیتالله رئیسی میگوید: «همواره به یاد ژنرال سلیمانی هستم. سال ۲۰۱۸ حمله وحشیانهای از آمریکا به زیرساختهای انرژی ما شده بود که او به همراه گروهی حمله سایبری را کشف کردند. به ژنرال سلیمانی ادای احترام میکنم و سردیس او را در مقبره سیمون بولیوار نصب خواهیم کرد.»
🔸همین چند روز پیش بود که یوگنی گولیکوف ژنرال روس گفت: «وقتی که جنگنده ما ساقط شد ما بارها تلاش کردیم خلبانمان را نجات دهیم ولی با یک کشته در عملیات نجات ناموفق برگشتیم. سردار سلیمانی تنها با ۱۸ نفر از اعضای سپاه قدس خلبان روسی گرفتار در چنگ داعش را نجات داد، کاری که ما در آن شکست خوردیم. پس از این حادثه بود که مردم روسیه ژنرال سلیمانی را شناختند و قدردان او شدند.»
🔰گزارههای تحلیلی:
1⃣ حاج قاسم فراتر از مرزها: برای شهید سلیمانی مرزهای انتزاعی اهمیتی نداشت. در عقیده سلیمانی و سلیمانیها مرز آنجاست که پای منافع ملی ایران و مستضعفان در کار باشد؛ میخواهد سوریه باشد، عراق باشد، یا یمن، فلسطین، و یا حتی هزاران کیلومتر آن طرفتر در ونزوئلا. مرز آنجاست که میتوان منافع جمهوری اسلامی را توسعه داد و انقلاب اسلامی را صادر کرد. شاید به همین دلیل است که حاج قاسم را باید ملیگراترین و ناسیونالیستترین نظامی معاصر ایران دانست.
2⃣ حاج قاسم فراتر از عقیده: یمنی زیدی، شیعه لبنانی، علوی سوری، فلسطین اهل سنت، مسیحی ونزوئلایی، روسیه کمونیست؛ همه اینها مجمعالجزایری از عقیدهاند. عقایدی ناهمگن که در سرتاسر جهان پراکنده شدهاند. آنچه نخ تسبیح و محل اتصال برای شهید سلیمانی در این عقاید ناهمگن است مبارزه با امپریالیسم و آمریکاست. آنجا که آمریکا اراده میکند داعش را سلطه دهد حاج قاسم هست، آنجا که اذناب آمریکایی به دنبال از بین بردن یمن میروند حاج قاسم وجود دارد، آنجا که آمریکاییها به دنبال کاشتن خوان گوایدو در ونزوئلا هستند تا پایشان را از حیاط خلوت خود در آمریکای جنوبی بیرون نکنند حاج قاسم حاضر است.
3⃣ حاج قاسم فراتر از امکانات: این روزها که برخی سیاسیون صحبت از «تناسب بین آرزو و فعل سیاسی» میکنند؛ شاید اگر حاج قاسم میخواست به این تئوریهای صد من یک غاز بسنده کند باید در خانه مینشست؛ نه در زمان حمله داعش به سوریه، نه در زمان حمله بنسلمان به یمن، نه در زمان تجهیز مخالفان ونزوئلا توسط آمریکا؛ بلکه آن زمانی که صدام دیوانه و تا بندندان مسلح به ایران حمله کرد. چرا که اگر آرزوها به اندازه امکانات بود ما نه امکاناتی داشتیم و نه اسلحهای برای جنگیدن.
🔶 حاج قاسم را همین رفتارهای بزرگ حاج قاسم کرد و باعث شد تا امروز از آن ژنرال بلندپایه روس تا آن رئیسجمهور آمریکای جنوبی و هر انسان آزادهای با شنیدن نام حاج قاسم به یاد بزرگیها و رشادتهای او بیفتند. روحت شاد مرد بزرگ.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr