فرانسه بدنبال عضویت در بریکس آیا نظم ژئوپلیتیک و مالی جهان تغییر خواهد کرد؟.pdf
61.8K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#اقتصاد
#تحریم
✅ فرانسه به دنبال عضویت در بریکس / آیا نظم ژئوپلیتیک و مالی جهان تغییر خواهد کرد؟
🔶 در طول چند سال اخیر بخصوص از زمان روی کار آمدن دولت سیزدهم، ایران بشدت پیگیر عضویت خود در گروه بریکس است.
🔸واکاوی دقیق رفتار جمهوری اسلامی ایران نشان می دهد که تهران با عضویت در این گروه می تواند در مرحله اول تحریم های غرب علیه خود را بی اثر کند و در مرحله دوم در شرایط نظم نوین جهانی منافع خود را در اقتصاد جهانی تامین کند و در ادامه نیز جزو کشورهای تاثیر گذار تلقی شود.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#اقتصاد
#صادرات #تحریم
✅ دستاوردهای اقتصادی سفر رئیسجمهور به آمریکای لاتین
🔶 یکی از مهمترین برنامههای دولت در سیاست خارجی که گرهگشایی از اقتصاد را نیز به دنبال دارد توسعه ارتباطات و مراودات و همکاریهای گسترده در بخشهای مختلف از جمله سیاست خارجی است که قطعاََ روی توسعه صادرات و واردات کالاهای مورد نیاز کشور اثرگذار است خوشبختانه اتفاق افتاده است. سفرهای رئیسجمهور به کشورهای مختلف و از عادیسازی ارتباط ایران با کشورهای منطقه و سفر اخیر رئیسجمهور به آمریکای لاتین نشاندهنده این موضوع مهم است که از دل دیپلماسی خارجی میتوان توسعه اقتصاد را رقم زد.
🔶 در مورد مهمترین دستاوردهای سفر رئیسجمهور ایران به کشورهای آمریکای لاتین باید گفت بر این باورم دولت سیزدهم طی دو سال گذشته بسیار هوشمندانه عمل کرده است بخصوص در تحقق وعدههای داده شده مبنی بر عادیسازی و گسترش ارتباط با کشورهای مختلف جهان، روندی که نه تنها روی سیاست خارجی ما بلکه مسائل اقتصادی را نیز به شدت از خود متاثر میکند.
🔶 بعد از سفر رئیسجمهور به آمریکای لاتین عدهای عنوان کردند که سفر صورت گرفته فقط بار سیاسی دارد یعنی در حوزه سیاست خارجی و شکستن هژمون آمریکا موثر است یعنی در این سفر جایی برای گسترش مراودات اقتصادی و بهره برداری ایران از توسعه ارتباطات اقتصادی با سه کشور آمریکای لاتین نگذاشتند در حالی که به واقع این تصور غلط است.
🔶 اینکه داشتن ارتباط با کشورهای آمریکای لاتین گرهی از اقتصاد ما باز نمیکند درست نیست؛ چرا که کشورهای آمریکای لاتین به دلیل اینکه تحت تحریم آمریکا هستند به شدت نیازمند واردات دانش فنی و تکنولوژی از ایران هستند که به خوبی میتوانیم به این درخواست آنها پاسخ دهیم.
🔶 به عنوان مثال اگر سه کشور آمریکای لاتین که رئیسجمهور به این کشورها سفر کردند سالانه ۱ میلیارد دلار از نیازهای خود را از طریق ایران تامین کنند، زمینه برای افزایش صادرات غیر نفتی و کسب درآمد ارزی برای کشور باز شده است.
🔶 ایران میتواند نیروی کار متخصص و فنی خود را به این کشورها اعزام کند از سوی دیگر در مسائل مرتبط به نفتی و پالایشگاهی نیز میتوانیم با ارائه خدماتی به این کشورها بخشی از نیاز ارزی خود را تامین کنیم.
🔶 با توجه به اینکه نفت سه کشور مقصد سفر رئیسجمهور ایران به آمریکای لاتین فوق سنگین است و نیازمند میعانات ما هستند میتوانیم در این موضوع به آنها کمک کنیم و پالایشگاههای داخلی را توسعه دهیم.
🔶 یا اینکه بخش قابل توجهی از نیاز کشور را در حوزههای مرتبط با پتروشیمی و معدنی یا نیازهای کشاورزی خود را از این کشورها وارد کنیم، چرا که کشورهای یاد شده دارای منابع معدنی و آب و هوای مناسبی برای کشاورزی هستند.
🔶 توسعه کریدورهای ترانزیتی با کشورهای مختلف اگر ادامه پیدا کند منجر به افزایش درآمد ارزی برای کشور میشود موضوعی که ما را در کاهش اتکا به درآمدهای نفتی کمک میکند و در میان مدت میتواند وضعیت اقتصادی را بهبود دهد.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: جعفر قادری؛ استاد اقتصاد دانشگاه شیراز و عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#ولایت_فقیه
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ سران رژیم صهیونیستی حق دارند نگران ندیدن ۸۰ سالگی رژیمشان باشند
🔶 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار آقای «زیاد النَخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین و هیات همراه، ضمن تبریک پیروزی جهاد اسلامی در نبرد اخیر غزه، شرایط امروز رژیم صهیونیستی را در مقایسه با هفتاد سال قبل بسیار متفاوت دانستند و تاکید کردند: دشمن صهیونیستی امروز در موضع انفعال و عکسالعمل است و این شرایط نشان میدهد گروههای مقاومت و جهاد اسلامی فلسطین مسیر را به درستی شناختهاند و با تدبیر در این مسیر پیش میروند.
🔶 رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه در اهداف و کارهای بزرگ تا زمانی که خطر به جان خریده نشود، دستیابی به اهداف امکان پذیر نخواهد بود، گفتند: امروز به لطف خداوند قدرت و اعتبار گروههای مقاومت فلسطینی و جهاد اسلامی روز افزون شده و شکست اخیر رژیم صهیونیستی در جنگ 5 روزه مؤید همین موضوع است.
🔶 حضرت آیتالله خامنهای خاطر نشان کردند: جهاد اسلامی فلسطین در نبرد اخیر غزه امتحان خوبی داد و اکنون شرایط برای رژیم صهیونیستی نسبت به هفتاد سال قبل تغییر کرده و سران صهیونیستی حق دارند که نگران ندیدن هشتاد سالگی این رژیم باشند.
🔶 ایشان با تاکید براینکه جهاد اسلامی و سایر گروههای مقاومت فلسطینی کلید اصلی مبارزه با رژیم صهیونیستی را یافته اند، افزودند: اقتدار روز افزون گروههای مقاومت در کرانه باختری کلید اصلی به زانو درآوردن دشمن صهیونیستی است که این مسیر باید ادامه یابد.
🔶 رهبر انقلاب اسلامی با قدردانی از اقدام گروههای مبارز فلسطینی برای وحدت عمل در عرصه سیاسی و میدانی، آن را بسیار مهم ارزیابی و بر استمرار حمایتهای جمهوری اسلامی ایران از مردم و گروههای مبارز فلسطین تاکید کردند.
🔶 در این دیدار «زیاد النَخاله» دبیرکل جنبش جهاد اسلامی فلسطین ضمن قدردانی از حمایتهای دائمی جمهوری اسلامی از مردم فلسطین و مبارزات آنها، گزارشی از تحولات اخیر فلسطین اشغالی بهویژه شکست رژیم صهیونیستی در جنگ 5 روزه غزه و شرایط کرانه باختری و دست برتر گروههای مقاومت در این منطقه، بیان کرد و گفت: جهاد اسلامی از جنگ غزه سربلند خارج شد و امیدواریم به زودی شاهد پیروزی نهایی و آزادی قدس شریف باشیم.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#برجام #آمریکا #رسانه
✅ آدرسهای غلط آمریکا از مذاکرات مسقط/ مراقب بازی فرامتنی واشنگتن باشیم!
🔰 قسمت اول
🔶 آدرسهای نادرستی از سوی مقامات کاخ سفید و وزارت خارجه آمریکا از مذاکرات مسقط مخابره میشود. از آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا تا مقامات نزدیک به دولت بایدن ضمن تاکید بر گزارههای کلی و نادرستی مانند "توقف مذاکرات هستهای با ایران" و کلیگوییهایی مانند " اصالت دیپلماسی در قبال تهران" تلاش میکنند فضای فرامتنی مذاکرات را به گونهای هدایت کنند که در نهایت هرگونه تصمیم، تفاهم یا توافقی را در چارچوب انگارهها و ملاحظات سیاست خارجی خود (خصوصاً در حوزه دیپلماسی عمومی) هدایت و مدیریت کند.
🔶 نقش پررنگ رسانههای ایرانی
قطعاً در این میان، نمیتوان از نقش پررنگ رسانههای ایرانی، خصوصاً رسانههایی که همواره حفظ منافع ملی ایران در روند مذاکرات (از مذاکرات وین تا مسقط) در دستور کار آنها بوده است، غافل شد. نقطه اصلی این عملیات، "تاکید بر طلبکاری ایران از غرب" در روند مذاکرات میباشد! رسانههای غربی از جمله رویترز طی روزهای اخیر در حال القای هدفی به نام "فوریت تفاهم" میان ایران و طرف مقابل (آمریکا) با هدف مدیریت تنشها در منطقه غرب آسیا و فرامنطقه میباشد. یکی از اصلیترین ماموریتهای رسانهای غرب این است که در جریان انعقاد هرگونه تفاهم یا توافق احتمالی میان تهران و واشنگتن، کمترین سخنی از بیتعهدی مطلق واشنگتن و خصوصاً تروییکای اروپایی در قبال سند اصلی (توافق هستهای سال ۲۰۱۵) به میان نیاید! رویترز به گونهای گزارشها و مستندات ادعایی خود را تنظیم میکند که افکار عمومی ایران و دیگر نقاط جهان تصور کنند مذاکرات منتهی به تفاهم ادعایی، در نوعی "خلاء سیاسی" صورت میگیرد و باید موضوعی به نام عهدشکنی غرب در قبال برجام به فراموشی سپرده شود. قطعاً مبنا و اجزای این بازی تبلیغاتی دروغین باید از سوی رسانههای ایرانی مورد توجه و تاکید قرار گیرد. در این میان، باید همافزایی معنادار و مطلوبی میان دستگاه دیپلماسی کشورمان و رسانههای داخلی شکل گیرد که خروجی آن، خنثی سازی بازی "متنی"، "فرامتنی" و "رسانهای" غرب در برهه حساس و سرنوشتساز کنونی باشد.
🔸 #به_قلم_اساتید:حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#برجام #آمریکا #رسانه
✅ آدرسهای غلط آمریکا از مذاکرات مسقط/ مراقب بازی فرامتنی واشنگتن باشیم!
🔰 قسمت دوم
🔶 بازی آمریکا با کلمات
در این خصوص، واشنگتن تاکتیک همیشگی "بازی با کلمات" را در پیش گرفته است، به این معنا که تقارب مصداقی "توافق موقت"، "توافق گام به گام"، "تفاهم سیاسی" را فدای "تفاوت معنایی" آنها میکند! به عنوان مثال، دولت آمریکا رسما توافق موقت را نفی میکند، اما در خصوص تفاهم سیاسی سخنی به میان نمیآورد. در این معادله، نمیتوان از تاثیر لابیگریهای مستقیم و پشت پرده واشنگتن با مقامات رژیم اشغالگر قدس و حتی بعضاً تروییکای اروپایی به سادگی گذشت. اما در چنین شرایطی باید چه ملاحظات و اقداماتی از سوی دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی کشورمان مدنظر قرار گیرد؟
🔶 بدیهی است که نخستین گام در این خصوص، جلوگیری از ارائه آدرسهای هدفمند و نادرست آمریکا به افکار عمومی ایران و دنیاست. در این خصوص، وزارت امورخارجه کشورمان باید با استناد به تاکتیکها و روشهای مالوف و حتی انحصاری خود در عرصه دیپلماسی عمومی، مانع از روایتسازی نادرست غرب از صحنه مذاکرات مسقط شود. شفافسازی بخشی از صحنه مذاکرات باید به صورت هدفمند در دستور دستگاه دیپلماسی کشورمان قرار گیرد.
🔶 تاکید بر خطوط قرمز
از زمان سرکار آمدن دولت بایدن در واشنگتن، مقامات آمریکایی در صدد تنازل ایران از خطوط قرمز هستهای، فنی، اعتباری و حقوقی خود در مذاکرات بر آمدهاند. پس از ناکامی در رسیدن به این هدف، کاخ سفید در صدد "روایتسازی یکطرفه" از صحنه مذاکرات بر آمده است. در چنین شرایطی آنچه بازی را به ضرر منافع غرب تغییر میدهد، تاکید بر همان "خطوط قرمز" فرامتنی و متنی ما در مذاکرات است. یکی از این خطوط قرمز را رهبر معظم و حکیم انقلاب اسلامی اخیرا تبیین فرمودهاند: اینکه زیرساختهای هستهای کشورمان در هر گونه مذاکرهای و احیاناً توافقی با طرف مقابل باید حفظ شود. این زیرساختها، شامل گازدهی به هزاران سانتریفیوژ، فعالیت هستهای مستمر و منظم در نظنز و فردو و حفظ ذخایر اورانیوم غنی شده در کشورمان میباشد. شواهد پنهان و آشکار نشان میدهد که این ملاحظه به خوبی در مذاکراتی که با واسطهگری عمان صورت میگیرد، مدنظر وزارت امور خارجه ما قرار گرفته، اما تاکید صریح، مداوم و آشکار بر خط قرمزی به نام "حفظ زیرساختهای هستهای ایران"، قطعاً پازل طراحی شده آمریکا در حوزه دیپلماسی عمومی این کشور را بر هم خواهد زد. فراموش نکنیم که بخش مهمی از مذاکرات در بستر دیپلماسی عمومی و متاثر از این فرامتن خواهد بود نه دیپلماسی رسمی یا احیاناً پنهان!
🔶 رمزگشایی از سیگنالهای ایجابی و سلبی غرب
بخشی از سیگنالهای سلبی و ایجابی آمریکا در قبال مذاکرات پنهان، ناظر بر معادلات داخلی قدرت در واشنگتن و تقابل شکل گرفته میان اعضای جمهوریخواه (و حتی برخی اعضای دموکرات) کنگره و کاخ سفید میباشد. اما جمهوری اسلامی ایران یک قاعده را همواره برای طرفهای غربی برجام مشخص ساخته است: اینکه تکلیف مذاکرات را «عوامل فرامتنی» تعیین نمیکند، بلکه این «متن مذاکرات» و «مطالبات حقوقی جمهوری اسلامی ایران» است که برای تیم مذاکرهکننده کشورمان اصالت و موضوعیت دارد. خروجی این نگاه، "حفظ زیرساختهای هستهای ایران" می باشد. مصادیق این زیرساختها و توانمندیها نیز مشخص است! در جریان احیای توافق سال ۲۰۱۵، بارها ذکر شد که تنازل از خطوط قرمز کشورمان در مذاکرات، مترادف با آن است که واشنگتن و تروئیکای اروپایی از یکسو هندسه تحریمها را علیه ایران حفظ کرده و مانع عادیسازی روابط تجاری تهران با کشورهای دیگر شوند و از سوی دیگر از ظرفیتهای سلبی برجام مانند مکانیسم ماشه در راستای استمرار فشارهای هستهای و حتی غیرهستهای به کشورمان استفاده کنند. اکنون که گزارهای به نام "احیای توافق سال ۲۰۱۵" به صورت مکرر نفی میشود، باید همین نگاه را در قبال تفاهم احتمالی (که آن نیزدر نهایت ناظر بر سند کلان توافق میباشد) داشت. بر همین اساس، وزن دادهها و ستاندهها باید به درستی و با دقتی مضاعف از سوی نهادهای مربوطه در کشورمان مورد محاسبه قرار گیرد و اجازه تسلط انگارهها و القائات آمریکا جهت تغییر "زمین بازی مذاکره" را نداد.
🔸 #به_قلم_اساتید:حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین الملل
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#تحریم #جنگ_اوکراین
✅ قدرت نظامی؛ عامل یا مانع پیشرفت اقتصادی!؟
🔶 در ادوار مختلف؛ جریان غربگرای داخلی، بین امنیت به عنوان نتیجه قدرت نظامی و پیشرفت در عرصه اقتصادی دوگانهسازی کرده و نفی اولی را مستلزم رسیدن به دومی دانسته و در ارائه مصداق نیز به پیشرفت ژاپن و آلمان با کنار گذاشتن قدرت نظامی اشاره میکنند.
🔸این در حالیست که طبق اعلام مؤسسه تحقیقات صلح استکهلم، آلمان و ژاپن در سال 2015 در رده بالای اختصاص بودجه نظامی در جهان بودهاند، بهگونهای که ژاپن با اختصاص 40/9 میلیارد دلار در سال 2015 در رتبه هشتم و آلمان با اختصاص 36/7 میلیارد دلار در رتبه نهم بیشترین بودجه نظامی در جهان قرار دارند.
🔶 در لابهلای اخبار این روزها نیز اولاف شولتس صدر اعظم آلمان، در برابر خبرنگاران و در مرکز کنفرانس فدرال، از «استراتژی امنیت ملی آلمان»، به عنوان جهش به سوی قدرت نظامی بیشتر رونمایی کرد و در توضیح این اقدام گفت: «هیئت دولت پیش از جنگ اوکراین مشغول بررسی استراتژی امنیت ملی بوده، اما حمله روسیه به اوکراین نشان داد که موقعیت امنیتی آلمان چقدر تغییر کرده است.»
🔸وی در ادامه اذعان کرد: «با توجه به این تغییرات، وظیفه اصلی دولت حفظ امنیت شهروندان است، زیرا بدون امنیت از آزادی، ثبات و رفاه چیزی باقی نمیماند.»
🔰گزارههای تحلیلی:
1⃣ با مطالعه وضعیت کشورهای پیشرفته جهان، میبینیم بین هزینه در بعد نظامی و پیشرفت آنها رابطه مستقیم و معناداری وجود دارد؛ چرا که قدرت نظامی از دو منظر میتواند، تولید قدرت اقتصادی کند؛ نخست اینکه مولد امنیتی است که بستر واجب و لازم برای پیشرفت در دیگر ابعاد در یک کشور است و بدون امنیت پیشرفت ممکن نیست، دوم اینکه؛ بسیاری از فناوریهایی که اهرم پیشرفت کشورهایی چون آمریکا شدهاند، از پروژههای نظامی سر برآورده و بعد تجاریسازی شده و به عامل پیشران بخش اقتصادی تبدیل شدند.
2⃣ در کشور ما که جریان موسوم به غربگرا همه مقدرات کشور را به رفع تحریمها گره زده بودند، اما در بخش نظامی و در کوران شدیدترین تحریمها و بدون لحاظ هیچ معافیتی(در حالیکه در تحریم اقتصادی معافیتهایی مقرر شده بود)، پیشرفتهای شگرف و معجزهآسایی رقم خورد که تحسین دشمنان را برانگیخت و مهر بطلانی زد بر القای گزاره دروغین «همه چیز بند تحریمهاست.» چرا که اگر تحریمها سد پیشرفت اقتصادی است پس چرا مانع رسیدن به فناوریهای سطح بالای نظامی نشده است؟
3⃣ با توجه به نقش قدرت نظامی در پیشرفت کشورهای پیشرفته جهان و توانایی بخش نظامی کشور در عبور از تحریمها، باید گفت: آنچه مانع بهرهگیری حوزه اقتصادی از الگوی پیشرفت نظامی است، نبود اراده جدی در به کارگیری استعدادها و ظرفیتهای درونی بوده که با جهتگیری جهادی و انقلابی و نصبالعین قراردادن اقتصاد مقاومتی در دولت سیزدهم این اراده با قوت و جدیت شکل گرفته است.
🔶 نکته پایانی؛ ایمان به خدا و زایش نسیم امید از امواج توکل، در بخش دفاعی، علمی و فناوری که منجر به خودباوری و اعتماد به نفس ملی شده و کشور را در مسیر حرکت بر لبه علم در جهان قرار داده، میتواند الگویی باشد در ایجاد همتهای بلند در مسیر تسخیر اهداف و آمال انقلاب و مردم در سایر حوزهها.
🔸 #به_قلم_اساتید:جواد خسروی
🆔 @tahlil_shjr
#مسئله_محوری
#روابط_خارجی
#امید_به_آینده
#رسانه #معیشت
✅ از دیپلماسی اقتصادی تا سفره مردم
🔶 یکی از نقاط قوت دولت افزایش تحرک در عرصه دیپلماسی و تنوع سبد ارتباط با کشورهاست؛ برای مثال راهاندازی کریدور شمال به جنوب میتواند در آینده ایران را به مسیر جایگزین کانال سوئز برای برخی کشورها تبدیل کند.
🔸تبدیل ایران به هاب گازی و غلات میتواند دو مشکل دیرین ما یعنی کمبود انرژی و غلات را حل کند. در کنار آنچه گفته شد پیگیری اموراتی که در سفر به آمریکای جنوبی مانند پالایشگاه و کشت فراسرزمینی انجام شد مایه امیدواری است و میتواند موجب بازارسازی نفت و تأمین مایحتاج کشور مانند ذرت، سویا و... گردد.
🔶 اما دو نکتهای که باید مدنظر قرار بگیرد این است که:
🔶 تناسب بین کار بنیادین و فعل روزمره:
ممکن است در هر دولت کارهای زیربنایی صورت پذیرد که اثرات آن در آینده قابل مشاهده باشد اما آنچه وجود دارد این است که جامعه اسیر واقعیتهای آنی و شرایط فعلی جامعه است و باید برای شرایط فعلی در کنار برنامهریزیهای آیندهمحور تلاش صورت پذیرد.
🔶 بر این اساس، رهبر معظم انقلاب میفرمایند: «شما که امروز چه در زمینه نفت، راه، صنعت، کشاورزی و چه در زمینه بازرگانی و... تلاش میکنید، کارهای ماندگاری انجام میدهید که بالاخره سه، پنج یا ده سال دیگر در زندگی مردم منعکس خواهد شد و مردم نتیجه کار شما را بلاشک در سفره، خانه و جیب خودشان حس خواهند کرد؛ لیکن این کارها علیالعجاله کارهای بلندمدت و سازنده قواره کلی کشور است. اما نوع کار دوم، کارهای روزمره است که به نظر من ظرافتش بیشتر از کارهای اساسی و بنیادی است.»
لذا باید بین کارهای زودبازده و تأثیرگذار در معیشت و امید مردم و اقدامات اساسی و بنیادین دیربازده تناسب برقرار نمود.
🔶 تناسب بین احساس و عمل:
برای مسئله امیدآفرینی میتوان دو ساحت عمل و احساس را تعریف کرد. در واقع در ساحت عمل، مخاطب امیدآفرینی مسئولان، متولیان و کارگزاران هستند و در ساحت بازنمایی و ایجاد احساس، مخاطب امیدآفرینی «رسانه» اعم از بنگاههای خبری تا فرد رسانههاست.
🔸طبیعتا اگر هر کدام از این دو ساحت مأموریت خود را به درستی انجام ندهند امیدآفرینی به درستی شکل نخواهد گرفت. چه اینکه اگر کاری شود بدون پیوست رسانهای، مردم آن را آنگونه که باید نخواهند دید؛ همانطور که اگر کاری انجام نشود و رسانه گزارشی غیرواقعی از آن رویداد را بازنمایی کند، خروجی ندارد جز رشد بیاعتمادی.
🔶 لذا امروز دولت در مسیر امیدوارکنندهای قدم برداشته که احساس آن در کف جامعه مقدمات و الزاماتی دارد که باید برای آن تلاش و برنامهریزی صورت پذیرد.
🔸 #به_قلم_اساتید:یعقوب ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
«صلح ابراهیم» به بایگانی پیوست؛ نسخه «ناتوی عربی» پیچیده شد.pdf
73.8K
#عزت_ملی
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی #فلسطین
✅ «صلح ابراهیم» به بایگانی پیوست؛ نسخه «ناتوی عربی» پیچیده شد
🔸دیدار نتانیاهو از عمان و ملک قابوس در اکتبر ۲۰۱۸ و امضای قرارداد صلح رژیم صهیونیستی با امارات عربی و بحرین در واشنگتن تحت عنوان صلح «ابراهیم» در ۱۳ آگوست ۲۰۲۰ گواهی بر این مسئله شد که این کشورها دست به عادیسازی روابط خود با اسرائیل زدهاند.
🔸 #به_قلم_اساتید: انسیه ربیعی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#امید_به_آینده
#مرزبندی_با_دشمن
✅ چند کلمه درباره آیت الله خامنه ای
🔶 اینکه در عالی ترین و پیچیده ترین سطح ناگزیر از تدبیر امور 'دنیا' باشی، و همچنان 'مرد خدا' بمانی، ویژگی ممتاز و منحصر بفرد آیت الله خامنه ای است.
به عهد خود از جمله مقابل دشمن پای بند است ولو سپردن آن عهد را خطای کارگزاران یا 'اجبار موقعیت' بداند و دشمن، در حالی که قریب ۴۰ سال است روزنه ای به 'محاسبات' و 'تصمیمات' او نیافته، او را به سبب همین بزرگ منشی اش احترام می کند.
🔶 بسیار 'اصولی' عمل می کند پس باید پیش بینی پذیر باشد اما برعکس، همواره شگفتی ساز بوده؛ حتی برای دوستان و پیروانش. علت آن است که تفسیری بسیار پیچیده از اصول دارد، بلند مدت فکر می کند و امکانات محدودش را بسی خلاقانه به کار می گیرد.
🔶 باج نمی دهد اما آشتی با او بسیار ساده و سهل الوصول است. به افراد بسیار خوش بین است اما کمتر از هر کس دیگری در عالم سیاست در شناخت افراد خطا کرده است. درباره سیئات و خطاهای افراد بسیار می داند اما اغلب چنان رفتار می کند که گویی در آنها فقط خوبی و توانایی سراغ دارد.
🔶 به قدر مقدورات و امکاناتش عمل می کند لیکن سنت های خداوند و کمک او را هم جزو امکانات خود می داند و از بن دندان باور دارد خداوند راستگو و قابل اعتماد است! با اینکه بسیار رقیق القلب است در صحنه های حساس، احساساتی و هیجان زده نمی شود.زیاد تصمیم می گیرد اما همزمان بسیار کم خطاست.
🔶 نگاهش به آینده ای دوخته است که قرار است 'مردم' آن را بسازند. تنها مواردی که در آن می توان نشانی از کوتاه آمدن در او سراغ گرفت وقتی است که پای مردم در میان باشد؛ یعنی زمانی که بنا باشد چیزی برای مردم آشکار گردد یا حجتی تمام شود. در الباقی موارد، سرسختی اش مثال زدنی است.
خلاصه در روزگاری آشنا، مردی غریب است. من فکر می کنم دوستان اغلب -به قول مولانا- زحمت اویند و دشمنان، دوستی چون او را آرزو می کنند. قدرش اکنون مجهول نیست اما شاید هرگز چنانکه که باید آشکار هم نشود. بسی رازها آفریده که نوبت به گشودن برخی از آنها هرگز نخواهد رسید. عزتش مستدام.
🔸 #به_قلم_اساتید: مهدی محمدی
🆔 @tahlil_shjr
#معنویت_و_اخلاق
#مقاومت #تاریخ_اسلام
✅ دل امام با چه عاملی آرام گرفت؟
🔶 مقاومت ملت ایران ... امام به ملت ایران یقین داشت.
🔶 اینجانب با آنچه در ملت عزیز از بیداری و هوشیاری و تعهد و فداکاری و روح مقاومت و صلابت در راه حق می بینم و امید آن دارم که به فضل خداوند متعال این معانی انسانی به اعقاب ملت منتقل شود و نسلاً بعد نسل بر آن افزوده گردد، با دلی آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا از خدمت خواهران و برادران مرخص، و به سوی جایگاه ابدی سفر می کنم. و به دعای خیر شما احتیاج مبرم دارم.
🔶 من با جرأت مدعی هستم که ملت ایران و توده میلیونی آن در عصر حاضر بهتر از ملت حجاز در عهد رسول الله -صلی الله علیه و آله- و کوفه و عراق در عهد امیرالمؤمنین و حسین بن علی -صلوات الله و سلامه علیهم- میباشند. آن حجاز که در عهد رسول الله - صلی الله علیه و آله - مسلمانان نیز اطاعت از ایشان نمیکردند و با بهانههایی به جبهه نمیرفتند، که خداوند تعالی در سوره «توبه» با آیاتی آنها را توبیخ فرموده و وعده عذاب داده است. و آنقدر به ایشان دروغ بستند که به حسب نقل، در منبر به آنان نفرین فرمودند. و آن اهل عراق و کوفه که با امیرالمؤمنین آنقدر بدرفتاری کردند و از اطاعتش سر باز زدند که شکایات آن حضرت از آنان در کتب نقل و تاریخ معروف است. و آن مسلمانان عراق و کوفه که با سیدالشهد -علیه السلام- آن شد که شد. و آنان که در شهادت دستْ آلوده نکردند، یا گریختند از معرکه و یا نشستند تا آن جنایت تاریخ واقع شد.
🔶 اما امروز میبینیم که ملت ایران از قوای مسلح نظامی و انتظامی و سپاه و بسیج تا قوای مردمی از عشایر و داوطلبان و از قوای در جبههها و مردم پشت جبههها، با کمال شوق و اشتیاق چه فداکاریها میکنند و چه حماسهها میآفرینند. و میبینیم که مردم محترم سراسر کشور چه کمکهای ارزنده میکنند.
🆔 @tahlil_shjr
#عزت_ملی
#اقتصاد
#علم_و_پژوهش
#معنویت_و_اخلاق
✅ عامل اطمینان دل رهبری بعد از امام چیست؟
🔰 مقاومت ملت بزرگ ایران
🔶 ملّت ما ملّت پُراستقامتی است و ملّت شکرگزاری است. در طول این سالهای متمادی، ملّت ایران همواره سپاسگزار الطاف الهی در طول این سالها بوده است. ما ملّت صبّار و شکور باید از این آیات درس بگیریم. گفتیم اوّلین مسئله این است که ابعاد مادّی و معنویِ این پدیده (تشییع پیکر فرمانده مقاومت) را شناسایی کنیم.
🔸من عرض میکنم پس از ۴۱ سال از پیروزی انقلاب اسلامی، این جمعیّت بینظیر را کدام دست قدرتی به میدان آورد؟ این اشک و عشق و شور را چه کسی پدید آورد؟ کدام عاملی میتوانست یک چنین معجزهای را نشان بدهد جز دست قدرت الهی؟
🔶 آن کسانی که دست قدرت خدا را نمیتوانند در این حوادث ببینند و تحلیلهای مادّی در این مسائل میکنند، عقب میمانند. باید دست قدرت خدا را دید. بُعد معنوی و بسیار مهمّ این حادثه همین است که خدای متعال این کار را میکند.
🔸وقتی خدای متعال یک چنین حرکتی را در ملّت به وجود میآورد، انسان باید احساس کند که ارادهی الهی بر پیروزی این ملّت است. این نشاندهندهی این است که ارادهی الهی بر این است که این ملّت در این راه و در این خط حرکت کند و پیروز شود. نشاندهندهی معنویّات و باطن این ملّت هم هست.
🔶 این عشق و این وفا و این ایستادگی و در این بیعت بزرگ با خطّ امام، مردم با این حضورشان در میدان با خطّ امام بیعت کردند؛ بیعتی با این عظمت، آن هم بعد از گذشت بیش از سی سال از رحلت امام بزرگوار این جور با امام، مردم بیعت میکنند، این جور امام زنده است.
🔸... آیا دست خدا را بوضوح نمیشود دید؟... آیا اینجا «اِنَّ مَعِیَ رَبّی» را انسان نمیشود ببیند؟ ملّت ایران نمیتواند احساس کند که «اِنَّ اللهَ مَعَنا»، خدا با ما است؟ خدا دستهای قدرت خود را در این کشور، در این جامعه، در میان این ملّت فعّال کرده است.
🔶 ... باید شما شکرگزار ایّامالله باشید. اگر واکنش درست و شاکرانه نشان دادید از آنچه که خدای متعال به شما داده است، خدای متعال به شما پیروزیهای بیشتری را در آینده خواهد داد.
🔸... ملّت ایران نشان داد که از خطّ مجاهدتِ شجاعانه دفاع میکند، ملّت ایران نشان داد که به نمادهای مقاومت عشق میورزد، ملّت ایران نشان داد که طرفدار مقاومت است، طرفدار تسلیم نیست. آن کسانی که سعی میکنند چیز دیگری را از ملّت بزرگ ما به مردم و به افکار بیگانگان یا افکار عمومیِ داخل نشان بدهند، با صدق و صفا با مردم رفتار نمیکنند؛ ملّت این است، ملّت طرفدار ایستادگی است، طرفدار مقاومت است، ملّت طرفدار ایستادگی در مقابل زورگویی دشمنان است.
🔶 ... ملّت ایران در این قضیّه خود را نشان داد، باطن خود را نشان داد، قاعده و زیربنای فکری خود را ملّت ایران نشان داد؛ احساسات صادقانهی خود را ملّت ایران نشان داد؛ این فریاد انتقامی که از مردم شنیده شد در سرتاسر کشور، در واقع این فریاد انتقام، سوخت حقیقی موشکهایی بود که پایگاه آمریکایی را زیر و رو کرد.
🔸یک نکتهی دیگری که باید به آن توجّه کرد در اهمّیّت این یومالله، این است که خدای متعال به موسیٰ میفرماید که وَ ذَکِّرهُم بِاَیّامِ الله؛(۱۶) یعنی ایّامالله باید در یاد مردم باقی بماند؛ یک عدّهای سعی میکنند این یوماللههای حساس این روزها را به دست فراموشی بسپارند، مسائل دیگری را مطرح کنند، شاید بتوانند این یاد این یومالله بزرگ را تحتالشعاع قرار بدهند.
🔶 ما بحمدالله دارای قدرتیم و به توفیق الهی قویتر هم خواهیم شد. البتّه قدرت فقط قدرت نظامی نیست؛ قدرت، قدرت نظامی نیست؛ اقتصاد کشور باید قوی شود، وابستگی به نفت بایستی تمام بشود، نجات پیدا کنیم از وابستگی اقتصادمان به نفت؛ جهش علمی و فنّاوری باید ادامه پیدا کند؛ پشتوانهی همهی اینها هم حضور مردم عزیزمان در صحنه است. باید ملّت ایران و مسئولین کشور تلاششان برای قوی شدن کشور و قوی شدن ملّت باشد، با اتّحاد، با حضور، با صبر و استقامت و با کار سخت و پرهیز از تنبلی؛ این اگر [محقّق] شد، به توفیق الهی، به فضل الهی، ملّت ایران در آیندهی نه چندان دوری آنچنان خواهد شد که دشمنان حتّی جرئت تهدید هم پیدا نکنند.
١٣٩٨/١٠/٢٧
🆔 @tahlil_shjr
چرا آمریکا بر طبل جنگ در اوکراین می کوبد؟.pdf
53.7K
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین #تحریم
#رسانه
✅ چرا آمریکا بر طبل جنگ در اوکراین می کوبد؟
🔶 پایگاه خبری "گلوبال تایمز" در گزارشی با اشاره به مدل کنشگری دولت آمریکا در قالب معادله جنگ اوکراین، به این نکته می پردازد که آمریکا با هدف حراست از هژمونی جهانی خود، بر شعلههای آتش این جنگ دمید اما آنچه در عمل اتفاق افتاده، نه تنها شکست آمریکا را به همراه داشته بلکه روندِ سقوط هژمونی جهانی این کشور را بیش از پیش تسریع کرده است.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین #رسانه
✅ سیاست خارجی آمریکا ابزاری برای بحران آفرینی/ چرا شرکت های تسلیحاتی در سیاست خارجی آمریکا نفوذ دارند؟
🔰 قسمت اول
🔶 "اندیشکده کوئینسی" در گزارشی افشاگرانه، به واکاوی ابعاد مختلف اثرگذاری و نفوذ شرکتهای تسلیحاتی در اندیشکده ها و رسانههای جریان اصلی آمریکا و کنشگری پنهان آن ها در رابطه با تشویق جنگ و درگیری در منظومه سیاست خارجی این کشور پرداخته است.
🔶 بر اساس یافته های اندیشکده کوئینسی، 10 اندیشکده برتر و طراز اول در آمریکا و همچنین رسانه های مطرح این کشور، همه و همه منابع مالی مختلفی را از شرکت های تسلیحاتی و مجتمع های نظامی و صنعتی این کشور دریافت می کنند و درست به همین دلیل است که شاهدیم اغلب آن ها مثلا از افزایش نقش آمریکا و تشدید کمک های تسلیحاتی آن به اوکراین در قالب جنگ با روسیه، دفاع می کنند.
🔶 اندیشکده کوئینسی در گزارش خود می نویسد: "الیوت کوهن" تحلیلگر نشریه آتلانتیک به تازگی در گزارشی می نویسد: "اگر غرب خواهان پیروزی فوری اوکراین در قالب جنگ با روسیه و تحمیل هزینه های سنگین به مسکو است، بایستی هر آنچه کیِف نیاز دارد را به این کشور بدهد".
🔶 با این حال، آنچه کوهن به آن اعتراف نمی کند این است که تسلیحاتی که وی اصرار دارد باید به اوکراین داده شود، نظیر موشک های دوربرد، جنگنده های اف 16 و حتی اف 35 و دیگر سلاح های سنگین، همه و همه توسط شرکت هایی تولید می شوند که نهادهای تحقیقاتی نظیر "مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی" که کوهن در آن کار می کند را تامین مالی می کنند.
🔶 در روزها و ماه های اخیر یک اتفاق قابل تامل در جبهه غرب و به طور خاص آمریکا در مورد جنگ اوکراین در حال رخ دادن بوده است: بسیاری از پیمانکاران نظامی و شرکت های تسلیحاتی آمریکایی، اقدام به تامین مالی اندیشکده هایی می کنند که به عمده مناظرات و مباحثات در مورد جنگ اوکراین شکل می دهند. البته که این مساله چندان هم عجیب نیست، زیرا سیاست خارجی آمریکا سال هاست که از این طریق، تحت تاثیرِ شرکتهای بزرگ تسلیحاتی این کشور است.
🔶 این شرکت ها عملا رسانه های مطرحی را نیز که به جنگ اوکراین می پردازند در کنترل خود دارند و سعی در به جیب زدن سودهای کلان از قِبَل جنگ اوکراین دارند. به طور خلاصه باید گفت وقتی شما از یک محقق عضو اندیشکده های شناخته شده آمریکایی در مورد جنگ اوکراین بشنوید و یا مطلبی را از وی بخوانید، احتمالِ اینکه اندیشکده ای که آن محقق در آن کار می کند، تحت تاثیر کمک های مالی شرکت های تسلیحاتی بزرگ آمریکایی باشد، به هیچ عنوان کم نیست. همان شرکت هایی که از جنگ سود می برند با این حال، شاید شما هیچگاه از این قضیه و اینکه آن ها تا چه اندازه مغرض هستند، مطلع نشوید.
🔶 دلیل اصلی این مساله نیز این است که 78 درصد از اندیشکده های مطرح فعال در حوزه سیاست خارجی آمریکا، اقدام به دریافت کمک های مالی از پنتاگون و یا پیمانکاران آن می کنند. مساله ای که تاکنون در قالب اسناد مختلف دولتی و افشاگرانه در آمریکا مورد تایید قرار گرفته است.
🔶 در عین حال، باید توجه داشته باشیم که قدرت اثرگذاری پیمانکاران نظامی و شرکت های تسلیحاتی در آمریکآ به مراتب بیشتر از این حرف هاست. از میان 10 اندیشکده برتر آمریکا در حوزه سیاست خارجی، تقریبا تمامی آن ها منابع مالی و کمک های قابل توجهی را از مجتمع های نظامی و صنعتی این کشور دریافت می کنند. البته که در مورد برخی اندیشکده ها، میزان کمک های شرکت های تسلیحاتی به آن ها چشمگیر و قابل توجه نیز است.
🔶 برای مثال، "مرکز مطالعات راهبردی و بین المللی"، "مرکز امنیت آمریکاییِ جدید" و "شورای آتلانتیک" براساس گزارش های مختلف سالانه، بیش از یک میلیون دلار کمک مالی از پیمانکاران نظامی و شرکت های تسلیحاتی در آمریکا دریافت می کنند.
🆔 @tahlil_shjr
توافق تجاری یا آغاز غیررسمی یک جنگ؟! - بازی خطرناک واشنگتن در تایپه.pdf
68.1K
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#جنگ_اوکراین
✅ توافق تجاری یا آغاز غیررسمی یک جنگ؟! / بازی خطرناک واشنگتن در تایپه
🔶 مقامات آمریکایی، در حال شعلهور ساختن آتش بحران در نقاط گوناگون دنیا هستند: از اوکراین گرفته تا تایوان! در جریان شکلگیری و استمرار جنگ اوکراین، بسیاری از پیشبینیهای واشنگتن درخصوص ایجاد یک تله راهبردی بلندمدت و در عین حال قابل کنترل (به سود منافع غرب) تحقق پیدا نکرد و فرسایشی شدن نبرد، فرصتهای پیشبینی شده از سوی مقامات آمریکایی-اروپایی را در برخی بزنگاههای حساس به تهدید تبدیل کرد.
🔸 #به_قلم_اساتید:عليرضا صادقي
🆔 @tahlil_shjr
چرا دستیابی به موشک هایپرسونیک، اهمیت فوق العاده ای دارد؟.pdf
87.5K
#عزت_ملی
#علم_و_پژوهش
#روابط_خارجی
#رسانه #رژیم_صهیونیستی
✅ چرا دستیابی به موشک هایپرسونیک، اهمیت فوق العاده ای دارد؟
🔶 فشارها و تحریم ها برای تضعیف قدرت نظامی کشورمان، با رونمایی از چنین دستاوردهایی تبدیل به مزیتی برای شکوفایی هرچه بیشتر این بخش از نیروهای مسلح و ضنعت دفاعی شده است.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی
#رژیم_صهیونیستی
✅ سفر امیر عبداللهیان به قطر و عمان بسیار راهبردی است
🔶 دولت سیزدهم دیپلماسی حسن رابطه با کشورهای مختلف منجمله کشورهای همسایه و منطقهای را در پیش گرفته است. شاید بتوان گفت این محور یکی از وعدههای داده شده انتخاباتی دکتر رئیسی در انتخابات دو سال پیش به مردم شریف ایران بود که ارتباط ایران را به چند کشور محدود نمیکنیم، بلکه درهای کشو را به روی تعامل با همه کشورهای دنیا بخصوص کشورهای دوست و غیر معاند باز خواهیم کرد. بیتردید گسترش همکاری و روابط فیمابین ایران و سایر کشورها منجمله کشورهای عرب منطقه حاکی از موفقیت دولت در تحقق این وعده مهم است.
🔶 سفر آقای دکتر حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه ایران به دو کشور عضو شورای همکاری خلیجفارس قطر و پادشاهی عمان در چارچوب سیاست دولت سیزدهم برای ایجاد وفاق و همگرایی با کشورهای عربی منطقه قابل تجزیه و تحلیل است.
🔶 در سفر وزیر امور خارجه ایران به دو کشور قطر و عمان گفتگو با مقامات عالیه دو کشور بر سر مسائل مختلفی صورت گرفت که اهم آن مسائل مرتبط با همگرایی و افزایش مراودات بخصوص در حوزه تبادلات تجاری و ضرورت بومیسازی امنیت خلیجفارس بوده است.
🔶 از آنجایی که عربستان، امارات و پادشاهی عمان در صدد شکلگیری مجموعه نیروی دریایی مشترک با ایران برای بومیسازی امنیت خلیجفارس هستند ایران تلاش میکند سایر کشورهای عرب حوزه خلیجفارس هم از جمله قطر به این مجموعه بپیوندند، موضوعی که برای امنیت خلیجفارس بسیار حائز اهمیت است.
🔶 اگر کشورهای حوزه خلیجفارس در این موضوع با هم همکاری قابل توجهی داشته باشند قطع به یقین مجموعه بزرگ و قدرتمندی از نیروی دریایی متشکل از کشورهای منطقه برای حفظ امنیت خلیجفارس شکل میگیرد که از بسیاری جهات به نفع منطقه و تامین منافع دولتها و ملتهای منطقه تمام میشود. خوشبختانه همکاریهای صورت گرفته تا این لحظه خوب و مثبت ارزیابی میشود. امروز منطقه به شدت تشنه حفاظت توسط خودیها یعنی مردم منطقه است به این خاطر جمهوری اسلامی ایران تلاش میکند با رایزنیهای گستردهای که در دستور کار خود قرار داده زمینه را برای سرعت بخشی به تشکیل نیروی حفاظت خلیجفارس فراهم کند.
🔶 در این موضوع شکی وجود ندارد که اگر نیروی دریایی برای تضمین امنیت خلیجفارس متشکل از کشورهای منطقه با همکاری قاطع ایران تشکیل شود قطع به یقین شاهد قطع شدن پای قدرتهای خارجی یعنی غربیها به سرکردگی آمریکا از منطقه خواهیم بود. اگر این موضوع عملیاتی شود تمامی نقشههای رژیم کودککش و غاصب اسرائیل برای بودن در منطقه و عادیسازی ارتباط با کشورهای مسلمان عرب حوزه خلیجفارس نقش بر آب میشود.
🔶 همکاری و همراهی هر چه بیشتر کشورهای منطقه در تشکیل نیروی دریایی محافظ امنیت خلیجفارس که سفر وزیر خارجه ایران به قطر و عمان در یکی از حوزهها ناظر به این بخش است منجر به انزوای هر چه بیشتر رژیم صهیونیستی از منطقه و کاهش هژمون آمریکا میشود. بیتردید سفر وزیر امور خارجه ایران به قطر سفری کاملا راهبردی است که دستاوردهای قابل قبولی در حوزه همگرایی منطقه و بومیسازی امنیت خلیجفارس و ارتقای مناسبات اقتصادی ایران با شش کشور عضو خلیجفارس به دنبال خواهد داشت.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: حسن هانیزاده؛ کارشناس و تحلیلگر سیاست خارجی و مسائل منطقه
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین
✅ پریگوژین و واگنرها
🔶 با نگاه به پیشینه شرکت نظامی امنیتی واگنر، نقش یک افسر سابق ارتش روسیه به نام دیمیتری اوتکین (Dmitri Utkin) در شکلگیری این گروه قابل مشاهده است. دیمیتری اوتکین کهنه سرباز جنگ روسیه چچنی است او اولین فرمانده میدانی گروه واگنر ها بوده و نام این گروه را از شناسه تماس رادیویی سابق خود گرفته است. گروه بزرگ و ثروتمندی که منافع روسیه را در سر تاسر جهان دنبال می کند.
🔸یوگنی پریگوژین(رئیس فعلی واگنر) که زندگی شخصی او مملو از آدم ربایی ،سرقت و کلاهبرداری است اکنون مدیر گروه واگنر ها است، او یک الیگارش روس است که به دلیل فعالیت در زمینه رستورانداری و تامین غذای کاخ کرملین با نام مستعار "سرآشپز پوتین" شناخته می شود.
🔶 یوگنی پریگوژین آشپز رستورانی را تاسیس کرد رستورانی که ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه، مقامات خارجی را در اوایل دهه ۲۰۰۰ به آنجا میبرد. بهظاهر این رابطه باعث شد پوتین، پریگوژین را برای مشاغل مختلف استخدام کند از جمله قراردادهای پرسود پذیرایی برای مدارس مسکو و در نهایت ارتش.
🔸پریگوژین مرد مرموز روسیه و وفادار به پوتین است که توانمندی های او در جنگ اوکراین باعث شد برخی تحلیلگران او را به عنوان یکی از قدرتمند ترین شخصیت ها در روسیه معرفی کنند. او چند صد شرکت که بهطور رسمی با او مرتبط نیستند و برای پنهان کردن فعالیتهایش تلاش میکنند را اداره می کند.برخی از آن ها بهصورت دورهای منحل و در قالب سازمانهای جدید اصلاح شدند و شکل دیگری گرفتند.
🔸نفوذ نظامی پریگوژین در سوریه و بسیاری از کشورهای آفریقایی از جمله لیبی،آفریقای مرکزی،جنوبی،مالی،سودان و... و محافظت از معادن طلا ثروت های بزرگی را برای او خلق کرد.
🔶 حضور موفق او در افریقا و سوریه و پیروزی های بزرگ در جنگ اوکراین برای تامین منافع روسیه آن هم در کنار اندوخته های بزرگ مالی، بلند پروازی های پریگوژین را دوچندان کرد او به اندازه فرصت های ایجاد شده برای روسیه ضریب تهدید بالایی دارد.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#مرزبندی_با_دشمن
#جنگ_اوکراین #رسانه
✅ سیاست خارجی آمریکا ابزاری برای بحران آفرینی/ چرا شرکت های تسلیحاتی در سیاست خارجی آمریکا نفوذ دارند؟
🔰 قسمت دوم
🔶 در این راستا، این اندیشکده ها همه و همه از رویکرد تهاجمی و نظامیترِ آمریکا در رابطه با جنگ اوکراین قویا دفاع کرده و می کنند. این مساله زمانی مشخص می شود که مثلا رویکردهای آن ها را با اندیشکده هایی که یا کمک مالی از جانب شرکت های تسلیحاتی آمریکایی دریافت نمی کنند و یا میزان این کمک ها به شدت کم است، مقایسه کنیم. همین مساله موجب شده تا شرکت های تسلیحاتی جدای از اینکه اندیشکده های اصلی در آمریکا در رابطه با جنگ اوکراین را به تسخیر خود درآورده اند، شاهد آن باشیم که جریان های رسانه ای اصلی این کشور نیز تا حد زیادی در زمین بازی آن ها بازی می کنند.
در این چهارچوب، شاهد آن هستیم که رسانه هایی نظیر نیویورک تایمز، واشینگتن پست و وال استریت ژورنال نیز کنشگری محسوسی را در قالب منافع شرکت های بزرگ تسلیحاتی آمریکا با محوریت جنگ اوکراین دارند. این رسانه ها نیز خود در تحلیل هایشان تا حد زیادی به یافته های اندیشکده هایی که با حمایت شرکت های تسلیحاتی آمریکایی از رویکرد نظامی آمریکا در قالب جنگ اوکراین حمایت می کنند، اشاره دارند.
🔶 بر اساس تحلیل و ارزیابی های صورت گرفته، بیش از 85 درصد از رسانه هایی که تحولات جنگ اوکراین در آمریکا را پوشش می دهند، به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم، کمک های مالی شرکت های تسلیحاتی آمریکایی را دریافت می کنند. دو اندیشکده اصلی و مهمی که عمده پوشش و مناظرات مرتبط با جنگ اوکراین را نیز تشکیل می دهند، یعنی "اندیشکده مطالعات راهبردی و بین المللی" و "شورای آتلانتیک" نیز بیشترین میزان کمک های مالی را از شرکت های تسلیحاتی آمریکایی دریافت می کنند.
🔶 در این میان نکته قابل تامل این است که بخش زیادی از کمک های مالی که شرکت های تسلیحاتی آمریکایی به اندیشکده های این کشور ارائه می کنند، چندان شفاف و روشن نیست و حتی شمار زیادی از اندیشکده های آمریکایی در این رابطه به صراحت عدم شفافیت خود را مورد تاکید قرار می دهند. در این زمینه مثلا می توان به اندیشکده "آمریکن اینترپرایز" اشاره کرد. این اندیشکده هیچ اطلاعاتی از اینکه چه نهادها و تشکیلاتی به آن کمک مالی ارائه می کنند، ارائه و منتشر نمی کند.
🔶 به نحو مشابهی، رسانه های خبری نیز در مورد دریافت کمک های مالی از شرکت های تسلیحاتی آمریکایی شفاف نیستند. مسائلی که همه و همه حاکی از یک واقعیت هستند: نیاز به اجرای اصلاحات در آمریکا جهت کاستن از نفوذ مخرب شرکت های تسلیحاتی در این کشور و رخنه آن ها در اندیشکده ها و رسانه های مطرح این کشور، یک الزام ضروری است.
🔶 در این چهارچوب، اصولا کنگره آمریکا باید اندیشکده های این کشور را ملزم به انتشار لیست حامیان مالیشان کند. این مساله با توجه به نقش قابل توجه این اندیشکده ها در روند سیاست سازی های دستگاه سیاست خارجی آمریکا و کمک های مالی که آن ها از شرکت های تسلیحاتی، دولت های خارجی، و دیگر گروه های ذینفع دریافت می کنند، ابعاد جدی تری را به خود می گیرد. سیاستمداران و افکار عمومی باید بدانند که فلان سیاستمداری که از جنگ اوکراین و اعطای کمک های مالی آمریکا به آن دفاع می کند، چه میزان کمک مالی را از شرکت های تسلیحاتی آمریکایی دریافت کرده است.
جدای از این ها، رسانه های خبری در آمریکا باید نسبت به اقدامات مخرب نهادهایی نظیر شرکت های تسلیحاتی که منافع خود را به جای منافع ملی آمریکا جا می زنند، افشاگری های بیشتری داشته باشند. اگر آنها چنین نکنند، عملا در زمین بازیِ شرکت های تسلیحاتی و دیگر گروه های ذینفع بازی خواهند کرد و مخاطبان خود و افکار عمومی در کشورشان را فریب می دهند.»
🆔 @tahlil_shjr
تهدید قدرت دلار با پیوستن کشورهای عربی به بریکس.pdf
69.8K
#اقتصاد
#دلار #تورم
✅ تهدید قدرت دلار با پیوستن کشورهای عربی به بریکس
🔶 در سایر نقاط جهان، تلاش برای کنار گذاشتن دلار از مبادلات تجاری در حال افزایش است که آخرین آن درخواست ویلیام روتو، رئیسجمهور کنیا، از کشورهای آفریقایی برای توقف تجارت با دلار آمریکا در مبادلات فرامرزی بین کشورهاست.
🔸 #به_قلم_اساتید:توحید ورستان
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#جاسوسی #آمریکا
✅ راز استیصال بایدن در مقابل چینیها/ پرونده بالنها هنوز گربیانگر آمریکاست
🔰 قسمت اول
🔶 رئیسجمهور آمریکا درست ۲۴ ساعت پس از سفر آنتونی بلینکن وزیر خارجهاش به پکن، مواضع تندی را علیه شیجین پینگ همتای چینی خود اتخاذ کرده و وی را یک دیکتاتور خوانده است. بسیاری از تحلیلگران معتقدند مواضع اخیر جو بایدن نقطه آشکارساز شکست سفر بلینکن به پکن محسوب میشود. بدون شک در این سفر، مقامات آمریکایی درخواستهای یکطرفهای را از چین در قبال برخی تحولات و پروندههای مهم از جمله تایوان داشتهاند که با در بسته رو به رو گشتهاند. تبعات و نتایج سفر شکستخورده بلینکن به پکن خود را در رفتار و گفتار مقامات ارشد آمریکایی انعکاس داده است. در مقابل، چین واکنش خشمگینانهای نسبت به اظهارات جو بایدن، رئیسجمهوری آمریکا در تشبیه کردن شیجین پینگ به دیکتاتورها داشته است. وزارت امور خارجه چین اظهارات جو بایدن را احمقانه و تحریک سیاسی غیرمسئولانه خوانده که شأن سیاسی چین را نقض میکند.
🔶 رمزگشایی از سخنان بایدن
فارغ از تحلیل ابعاد و تبعات سخنان بایدن در سطح روابط چین و آمریکا، سخنان بایدن وی نشان میدهد که پرونده "بالنهای چینی" کماکان به موضوعی چالشبرانگیز در سطوح امنیتی و سیاسی آمریکا تبدیل شده و کاخ سفید و پنتاگون همچنان در این پرونده محکوم هستند. اخیراً بایدن با کم اهمیت جلوه دادن بحران اخیر بالون جاسوسی چین مدعی شده است: "دلیل ناراحتی زیاد شی، در زمانی که من تصمیم به ساقط کردن بالن پر از تجهیزات جاسوسی گرفتم، این بود که نمیدانست آنجاست."
🔶 هدف از سفر بلینکن به پکن که اولین سفر یک وزیر خارجه آمریکا به چین بعد از تقریباً پنج سال بود، از سرگیری ارتباطات در سطح بالا میان دو کشور بود. روابط دو کشور به ویژه از زمان پرواز بالونهای چین در آسمان آمریکا و سرنگونی آنها متشنجتر شده بود. هر چند بلینکن بعد از این دیدار روشن کرد که اختلافات عمدهای بین آنها وجود دارد، اما تاکید کرد که رقابت با چین نباید به مخاصمه منجر شود. در داخل آمریکا، کماکان پرونده مربوط به پرواز بالنهای جاسوسی چین و مانور چندین ساله آنها در آسمان ایالات متحده، تبدیل به محل مناقشه دو حزب سنتی این کشور شده است. برخی جمهوریخواهان خواستار استعفای جو بایدن به دلیل تاخیر در صدور فرمان شلیک به بالن چینی شده و در مقابل، دموکراتها با استناد به اطلاعات افشا شده در خصوص فعالیت آزادانه و بیحد و حصر بالنهای جاسوسی دردوران ریاست جمهوری ترامپ و عدم توانایی رصد آنها توسط وزارت دفاع آمریکا، انتقادات اخیر جمهوریخواهان علیه بایدن را نوعی شانتاژ سیاسی و تبلیغاتی قلمداد میکنند. جو بایدن در تازهترین مواضع خود، مدعی شده است که بالن کشف شده و ساقط شده، مصداق یک عملیات جدی امنیتی و جاسوسی علیه آمریکا محسوب نمیشود و از این رو، صدور دستور ساقط شدن آن زودتر از رسیدن آن به سواحل کارولینای جنوبی، منطقی نبوده است! البته برخی مقامات ارشد پنتاگون بدون اینکه سخنان بایدن را مورد استناد قرار دهند، با پیچیده و مبهم توصیف کردن ماهیت و عملکرد بالن جاسوسی چین، عملاً قطعیت گزاره "عدم جدی بودن عملیات تجسس بالن چینی" را نقض کردهاند!
🔶 ابهامات مهم در پرونده بالنهای چینی
بایدن در سخنان اخیر خود تلاش کرده است بار دیگر موضوع بالنهای چینی را ساده و کم اهمیت جلوه دهد، اما در پشت پرده ماجرا به گونهای دیگر پیش میرود! در این میان، دادههایی در حال انتشار است که هنوز قطعیت پیدا نکرده یا تکمیل نشده است. یک مقام آمریکایی میگوید بالن چینی، قادر به جمعآوری سیگنالهای ارتباطات راه دور بوده است. یک مقام ارشد وزارت خارجه که نخواست نامش فاش شود به خبرنگاران گفت که این بالن به چندین آنتن مجهز بود که امکان «انجام عملیات جمعآوری اطلاعات تجسسی» را به آن میداد. گریگوری فالکو، استادیار گروه آموزشی مهندسی سیستمها در دانشگاه جانز هاپکینز، گفت: «نوع آنتنهایی که (میبینیم) دارای کاربردهایی در فناوری تجسسی هستند و این چیزی نیست که انتظارش را در یک ماموریت علمی داشته باشیم.»
🔶 کارشناسان آمریکایی میگویند دقیقا نمیدانند که چین دنبال چه نوع دادههایی در این ماموریت بوده است، اما مت کرونیگ، مدیر ارشد مرکز استراتژیک و امنیت اسکوکرافت در شورای آتلانتیک، گفت که این بالن امکان رصد تماسهای رادیویی، تلفنهای همراه و سایر ارتباطات راه دور از پایگاههای نظامی که بر فراز آنها پرواز کرد را داشته است. دکتر فالکو گفته است که صفحات بزرگ خورشیدی این بالن و این موضوع که توانست برای مدتی طولانی در آسمان آمریکا باشد مایه نگرانی است.
🔸 #به_قلم_اساتید:علیرضا صادقی
🆔 @tahlil_shjr
#مسائل_اولویت_دار
#مرزبندی_با_دشمن
#جاسوسی #آمریکا
✅ راز استیصال بایدن در مقابل چینیها/ پرونده بالنها هنوز گربیانگر آمریکاست
🔰 قسمت دوم
🔶 نکته مهمتر اینکه بالن تجسسی ساقط شده چینی، بخشی از یک ناوگان بالنهای جاسوسی چین بوده که بر فراز ۵ قاره جهان پرواز میکنند. هفته پیش و همزمان با شناسایی یک بالن چینی بر فراز خاک آمریکا، رسانهها از رصد یک بالن مشابه دیگر که بر فراز آمریکای جنوبی در حرکت بود خبر دادند. هنوز بسیاری از تحلیلگران مسائل امنیتی در آمریکا، درصدد پاسخدهی به این سوال هستند که آیا بالن جدید کشف شده بر فراز آمریکای لاتین و حوزه کارائیب، از ماموریت تجسسی در آمریکا (بدون آنکه شناسایی شود) بازگشته یا در حال اعزم به این ماموریت با هدایت و کنترل از راه دورچینیها بوده است!
🔶 ناکامی آمریکا در سانسور ماجرای بالنهای چینی
اظهارات اخیر بایدن و عتاب خاص وی به رئیسجمهور چین، به وضوح بیانگر خشم بیانتهای واشنگتن از شکست امنیتی در پرونده بالنهای چینی تلقی میشود.
کشف و ساقط شدن بالن چینی بر فراز ایالات شمالی آمریکا، نقطه آشکارساز نوعی منازعه تمام عیار امنیتی میان واشنگتن و پکن میباشد. بدون شک، بالن چینی نخستین بالن اعزامی به آسمان آمریکا از سوی پکن نبوده و در آینده نیز نخواهد بود. این منازعه امنیتی، درست در زمانی تشدید شده است که به واسطه تنشهای مزمنی که میان آمریکا و متحدانش در تقابل با چین در منطقه تایوان، تبت، هنگکنگ و دریای چین جنوبی به وجود آمده، احتمال وقوع حادثهای مانند جنگ اوکراین را (میان چین و تایوان) تشدید شده است. درست در چنین شرایطی پکن تلاش کرده است فشارهای همه جانبه واشنگتن در منطقه شرق آسیا را با کشاندن دامنه نبرد امنیتی به داخل خاک آمریکا پاسخ دهد. فراتر از آن، انعقاد برخی قراردادهای نظامی و تسلیحاتی میان چین و برخی کشورهای حوزه آمریکای لاتین، میتواند آمریکای مرکزی و جنوبی را به یکی از کانونهای اصلی عملیاتی علیه آمریکا (در ابعاد تجسسی) تبدیل کند.
🔸 #به_قلم_اساتید:علیرضا صادقی
🆔 @tahlil_shjr
#ولایت_فقیه
#امید_به_آینده
#مرزبندی_با_دشمن
#فلسطین #وحدت
✅ ورود نسل جوان مؤمن فلسطین به صحنه مبارزه، بشارتدهنده آینده روشن است
🔶 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی در دیدار «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس و هیأت همراه با اشاره به حرکت رو به جلو قضیه فلسطین، احساس مسئولیت نسل جوان و مؤمن فلسطینی و ورود فردی و جمعی آنان به صحنه مبارزه را موضوعی بسیار مهم خواندند و تأکید کردند: قضایای روزهای اخیر «جنین» و محاصره نظامیان صهیونیست بهوسیله جوانان فلسطینی نمونه بارز این صحنه جدید و بشارتدهنده آینده روشنِ همراه با پیروزی کامل است.
🔶 رهبر معظم انقلاب اسلامی با تأکید بر اینکه موضوع فلسطین، قلب مسائل دنیای اسلام و امت اسلامی است، گفتند: هر مقدار که در قضیه فلسطین پیشرفت حاصل شود، مسائل امت اسلامی نیز پیش خواهد رفت.
حضرت آیتالله خامنهای با اشاره به تفاوت محسوس شرایط فلسطین نسبت به ۲ یا ۳ سال قبل، افزودند: علت اصلی توقف قضیه فلسطین در سالهای نه چندان دور، عدم حضور جوانان در میدان بود، اما اکنون جوانان بهصورت خودجوش وارد میدان شدهاند و مهمتر اینکه تکیه آنها بر اسلام است.
🔶 ایشان با تأکید مجدد بر موضوع وحدت و هماهنگی بیش از پیش میان گروههای مقاومت خاطر نشان کردند: در نبرد اخیر غزه شاهد بودیم که تلاش دشمن بر ایجاد اختلاف و دو دستگی میان گروههای مقاومت و القای این فضا بود که به لطف خدا به نتیجه نرسید، بنابراین باید هرچه بیشتر بر موضوع وحدت و هماهنگی تمرکز شود و این مسیر صحیح با قدرت ادامه یابد. رهبر انقلاب اسلامی، غزه را مرکز مقاومت خواندند و افزودند: اما آن نقطهای که دشمن را به زانو درخواهد آورد، منطقه ساحل غربی است که تاکنون پیشرفتهای خوبی هم در این منطقه بهدست آمده است.
🔶 حضرت آیتالله خامنهای گفتند: چه کسی تصور میکرد که روزی جوانان فلسطینی در «جنین» آنقدر عرصه را بر نظامیان صهیونیست تنگ کنند که آنها برای رهایی از محاصره جوانان مبارز مجبور به استفاده از جنگنده شوند اما این اتفاق چند روز پیش در جنین روی داد.
🔶 ایشان تبلیغات بینالمللی را بهرغم همه فشارها، به نفع مردم فلسطین دانستند و خاطر نشان کردند: در روز قدس امسال علاوه بر کشورهای اسلامی، حتی در کشورهای اروپایی نیز راهپیمایی برگزار شد و مردم اروپا با رژیم صهیونیستی ابراز مخالفت کردند که این موضوع بسیار مهمی است و باید تقویت شود.
🔶 رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر حمایت جمهوری اسلامی از قضیه فلسطین گفتند: امام خمینی (ره) از همان آغاز نهضت اسلامی بر مبنای ایمان و اعتقاد قلبی از فلسطین حمایت کردند و مبنای حمایت جمهوری اسلامی نیز ناشی از فقه و شریعت اسلامی است و نه حرکات تاکتیکی و یا دیپلماسی. سرزمین فلسطین متعلق به همه مسلمانان است بنابراین بر همه مسلمانان واجب است برای آزادسازی آن وارد میدان شوند و این، یک وظیفه شرعی است.
🔶 در این دیدار، «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی حماس ضمن تشکر از حمایتهای همیشگی جمهوری اسلامی از موضوع فلسطین گزارشی از آخرین تحولات سرزمینهای اشغالی بهویژه کرانه باختری ارائه کرد و گفت: غزه قلب مقاومت است اما امروز نبرد اصلی و سرنوشتساز در کرانه باختری در جریان است و بهرغم تصمیمهای خطرناکی که دشمن صهیونیستی در حال اتخاذ آنها است ولی به دلیل دست برتر جوانان مبارز در کرانه باختری، این رژیم هیچ گزینهای جز گزینههای بد و بدتر در پیش روی خود ندارد.
🔶 وی مهمترین تحول در فلسطین اشغالی را استقبال نسل جوان از مبارزه و جهاد و تشکیل هستههای خودجوش مقاومت مسلحانه در کرانه باختری خواند و افزود: شرایط کنونی و پیشرفتهای جبهه مقاومت، در طول تاریخ اشغال فلسطین سابقه نداشته است.
🔶 «اسماعیل هنیه» خطاب به رهبر انقلاب اسلامی گفت: ما در حضور جنابعالی تاکید میکنیم که گروههای مقاومت از یک وجب از خاک فلسطین هم عقبنشینی نخواهند کرد و رویکرد مبارزه و جهاد تا آزادی قدس ادامه خواهد داشت و به لطف خداوند و با کمک نسل جوان و مؤمن فلسطین، مسجدالاقصی در آیندهای نه چندان دور از چنگال اشغالگران رهایی خواهد یافت و همه ما به همراه شما، در آنجا نماز به پا خواهیم کرد.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#ارز #تورم
#تحریم
✅ چسبندگی قیمتها مانع کاهش نرخها در کوتاهمدت است
🔶 این روزها نرخ ارز در بازار دچار تکانههای خوبی شده است، تکانههایی به سمت کاهشی شدن و ریزشهایی که امیدواری قابل توجهی نسبت به کاهش نرخ ارز و به تبع آن کاهش نرخ تورم و ایجاد ثبات در فضای اقتصادی ایجاد کرده است. یکی از مسائل یا سوالهایی که اکثر مردم بعد از کاهشی شدن و ریزشهای مکرر نرخ دلار در چند هفته دارند این است که چرا بعد از پایین آمدن نرخ ارز، قیمتها به همان سرعتی که در پی بالا رفتن نرخ ارز افزایش یافته، دچار کاهش نمیشوند؟ بخشی از آنچه بعد از کاهش نرخ ارز و ریزش قیمت دلار در بازار درخصوص عدم کاهش قیمت کالاها و خدمات ایجاد میشود بنا به دلایلی طبیعی است.
🔶 بعد از کاهش نرخ ارز زمانی میتوان از کاهش قیمت در بازارهای مختلف مطمئن بود که شاهد ثبات اقتصادی و اعتماد بیشتر فعالین اقتصادی به سیاستگذاریهای دولت و بانک مرکزی باشیم.هنگامی که کارگزاران اقتصادی در بخشهای مختلف اعم از تولید تا توزیع و واردکنندگان به ماندگاری ثبات در اقتصاد کشور باور کنند قیمتها کاهش مییابد در غیر این صورت در هفتهها و ماههای اول بعد از ریزش نرخ ارز همچنان در برابر کاهش قیمتها مقاومت میکنند.
🔶 به دلیل چسبندگی قیمتها با کاهش نرخ ارز شاهد مقاومت بیشتری در شکستن نرخها هستیم در حالی که وقتی قیمت دلار بالا میرود مقاومت کمتری در برابر افزایش قیمت صورت میگیرد و واکنش نسبت به بالا نرفتن آنچنان جدی نیست، اما در مقابل این وضعیت وقتی نرخ ارز کاهش مییابد تا مدتی کاهش قیمت کالاها و خدمات متوقف میشود چرا که فعالین اقتصادی نگران بالا رفتن مجدد قیمت هستند.
🔶 دلایل دیگر عدم کاهش قیمت فوری کالاها و خدمات بعد از ریزش نرخ ارز درست است که نرخ ارز کاهش یافته، اما واردکننده یا تولیدکننده مدعی است که مواد اولیه و کالای خود را با نرخ ارز بیشتر از ۵۰ هزار تومان خریداری یا تولید کرده است به این خاطر با کاهش نرخ ارز، ارزان فروختن کالا منجر به زیان وی میشود بنابراین مایل است با قیمت مد نظر خود بفروشد تا در دوره بعدی که مواد اولیه ارزانتری خرید با نرخ پایینتر به فروش برساند. پایین ماندن طولانی مدت نرخ ارز یا همان تثبیت نرخ ارز زمینهساز کاهش قیمت است، لذا دولت و بانک مرکزی با اعمال سیاستهای درست در زمینه خارجی و داخلی باید ثبات را در کاهش نرخ ارز رقم بزنند تا به تدریج شاهد کاهش قیمت کالاها و خدمات باشیم.
🔶 بخش قابل توجهی از مشکلات اقتصادی کشور که عمدتاً داخلی است ناشی از ناکارامدی بروکراسی قانونی و اجرایی است که دولت باید برای حل شدن آنها گامهای بلندی بردارد. رفع این نارساییها در حوزههای مختلف در میانمدت و بلندمدت باعث افزایش تولید میشود، ضمن اینکه این تنشزداییهای صورت گرفته در سیاست خارجی و رفع تحریمها و آزادسازی ارزهای بلوکه شده منجر به گشایش در متغیرهای اقتصادی میشود که باز هم به نفع تولید کشور و بهبود وضعیت اقتصادی است.
🔸 #گفتگو_با_اساتید: مرتضی افقه؛ استاد اقتصاد دانشگاه اهواز
🆔 @tahlil_shjr
بی اعتبار شدن گروهک تروریستی منافقین برای غرب.pdf
70.1K
#عزت_ملی
#مرزبندی_با_دشمن
#منافقین #اغتشاشات
✅ بی اعتبار شدن گروهگ ترویستی منافقین برای غرب
🔶 به نظر می رسد در سایه عدم نتیجه بخش بودن فعالیت های گروهگ تروریستی منافقین، عمر سیاسی آنها نیز برای غرب تمام شده است. این نکته در حالی مطرح می شود که در طول چهار دهه گذشته ایالات متحده آمریکا و اتحادیه اروپا بدنبال استفاده ابزاری از این گروهگ تروریستی برای ضربه زدن به جمهوری اسلامی ایران بودند.
🆔 @tahlil_shjr
#اقتصاد
#روابط_خارجی #ارز
#تحریم
✅ تامین ارزان نیازهای منطقهای با توسعه روابط اقتصادی
🔶 یکی از مهمترین مباحثی که طی هفتههای اخیر بسیار خبرساز شده است توسعه دیپلماسی منطقهای و سیاست خارجی است که دولت سیزدهم در آن بسیار موفق عمل کرده است. عادیسازی ارتباط با کشورهای منطقه بخصوص از سرگیری ارتباط با عربستان سعودی و سفر وزیر امور خارجه عربستان به ایران از اهم مسائلی است که قطع به یقین علاوه بر دستاوردهای سیاسی، نتایج و آثار مثبت اقتصادی نیز برای کشور به دنبال خواهد داشت.
🔶 آنچه در این موضوع حائز اهمیت است اینکه دولت سیزدهم در نیمه راه به این نتیجه رسیده که برای حل بخشی از مشکلات اقتصادی باید دیپلماسی به روز شدهای داشته باشد که بخشی از موفقیت در این موضوع منوط به فعالسازی دیپلماسی منطقهای و بخشی هم دیپلماسی تجاری است. بحث مهم این است که موفقیتهای اقتصادی را باید با ابزارهای مختلف جستوجو کرد. بخشی از این موفقیتها منوط به استفاده درست از ظرفیتها و پتانسیلهای داخلی است و بخشی سیاستگذاری مناسب و بخش دیگر وابسته به شرکای تجاری است که در سفرهای خارجی با رایزنیهای اقتصادی و تجاری پیدا میشوند.
🔶 حذف ارز و معامله با یک ارز مشترک بین کشورهای منطقهای یا چند ارز میتواند اولین دستاورد توسعه ارتباطات منطقهای باشد. با توجه به اینکه برخی از کشورهای منطقه مثل ایران و روسیه تحت تحریم آمریکا هستند و آمریکا تعرفهگذاریهای بزرگی برای چین قائل میشود طبیعتاً حذف دلار زمینهساز گسترش روابط تجاری بین کشورهای همسایه است.
🔶 تحریمهای آمریکا موانع بسیار بزرگی پیش روی استفاده کشورها از سیستم سوئیفت گذاشته است. وجود مشکلات مختلفی که تحریمهای آمریکا ایجاد کرده این پیام را به کشورهای مختلف میدهد که هر آن ممکن است در معرض آسیبهای تحریم قرار بگیرند و از بابت تحریم دلاری تحت فشار قرار داده شوند، به همین خاطر طبیعتاً کشورهای مختلف که در اتحادیههای منطقهای قرار میگیرند بلوکی در مقابل بلوک غرب تشکیل میدهند به ویژه در برابر آمریکا با دو هدف سیاسی و اقتصادی تا مستقل از آمریکا عمل کنند و منافع خود را تامین نمایند.
🔶 نکته حائز اهمیت این است که کشورهای منطقهای برای تعاملات و مراودات اقتصادی فیمابین و حذف دلار باید دورنمای بلند مدتی از تجارت را در نظر بگیرند تا بتوانند براساس ارز واحدی بدون نیاز و وابستگی به دلار با هم تجارت کنند، در حالی که اگر تجارت کوتاهمدت باشد باز هم دچار سندروم دلار میشوند و مجبورند با دلار معامله کنند، به این خاطر قراردادها باید بلند مدت منعقد شود در غیر این صورت طرفین در این معاملات متضرر میشوند.
🔶 روالی که دولت سیزدهم در گسترش ارتباط با کشورهای منطقهای و قدرتهای اقتصادی مثل چین در پیش گرفته، دورنمای خوبی از گسترش تجارت خارجی و به تبع آن افزایش درآمد، تامین نهادهها و نیازهای داخلی و مواد اولیه و افزایش صادرات خواهد داشت. این روال اگر با ظرافت و دقتی که در آن رعایت شده، در پیش گرفته شود قطع به یقین دستاوردهای بسیار خوبی در جهت حذف دلار از تجارت منطقهای و تامین هر چه بیشتر مصالح منطقه و تامین ارزانتر نیازهای مردم منطقه خواهد داشت.
🔸 #به_قلم_اساتید:رحمان سعادت
🆔 @tahlil_shjr