💠 گزارش ساواک از انتشار #انجیل_برنابا زیر نظر #آیت_الله_سید_محمود_طالقانی که توسط آقای #مرتضی_فهیم_کرمانی ترجمه شده بود.
🍃به مناسبت ولادت #حضرت_عیسی(ع)
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
تاریخ حوزه طهران
💠 گزارش ساواک از انتشار #انجیل_برنابا زیر نظر #آیت_الله_سید_محمود_طالقانی که توسط آقای #مرتضی_فهیم_ک
📖 #آیت_الله_طالقانی در مقدمه انجیل برنابا مینویسد:
🔹«نام انجیل برنابا بیش از چهل سال گذشته که دوران طفولیت را گذرانده و وارد سنین جوانی شده بودم بگوشم میرسید.
در آن زمان تمدن غرب و تجددمآبی با سیر طبیعی و جبری در ایران نفوذ مینمود و همراه آداب و افکار جدید و شبهات و تبلیغات ضد اسلامی در اذهان جوانها راه مییافت و محافل و مجامعی از مذاهب و مکاتب مختلف تأسیس میشد.
🔸جمعی از علمای اسلامی و رجال دولتی و تجار متدین و سرشناس که خطر تزلزل ایمانی و اخلاقی نوجوانان را در برابر سیل تبلیغات گوناگون از نزدیک میدیدند و مجالس وعظ و سخنرانی های معمولی را کافی نمیدانستند، به فکر تشکیل مجالس آزاد بحث و مناظره برآمدند و اداره سرپرستی این مجالس را به عهده مرحوم پدرم آیتالله حاج #سید_ابوالحسن_طالقانی واگذار کردند و با موافقت رئیس حکومت وقت، از مبلغین و مؤسسین مذاهب و آراء مختلف برای بحث و گفتگو دعوت نمودند.
🔹یکی از کارهای این جمعیت بهدست آوردن کتب و نشریات ادیان و مذاهب بود. از کتابهایی که به هر وسیلهای بود میخواستند بهدست آوردند ترجمه عربی انجیل برنابا بود. زیرا با آنکه از زمان انتشار آن بیش از ۲۰ سال نگذشته بود، نسخهای از آن در کتابخانه ها یافت نمیشد.
نسخهای از آن را از کتابخانه خصوصی یکی از مراجع ساکن عراق بهدست آوردند. این نسخه برای مرحوم پدرم چون گوهر گرانبهایی بود که همیشه آن را محفوظ میداشت و در سفر و حضر با خود همراه داشت و در مجالس و مجامع، قسمتهایی از آن را برای اهل فضل و مؤمنین میخواند و پیوسته به فکر این بود تا به هر وسیلهای که باشد به فارسی ترجمه و منتشر گردد...
🔸تا آنکه به همت علامه ارجمند مرحوم #سردار_کابلی اولین ترجمه آن به اتمام رسید و منتشر گردید...»
💡چندی بعد زیر نظر #آیت_الله_سید_محمود_طالقانی متن عربی #انجیل_برنابا توسط آقای #مرتضی_فهیم_کرمانی ترجمه و منتشر گردید که در #اسناد_ساواک به آن توجه شده است.
🍃به مناسبت ولادت #حضرت_عیسی(ع)
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 مرحوم آیتالله #سید_محمود_هاشمی_شاهرودی در کنار استاد خود #آیت_الله_سید_محمدباقر_صدر در دهه ۵۰
✨آیتالله هاشمی شاهرودی در تاریخ ۲۴ مرداد ۱۳۲۷ در نجف اشرف متولد شد و در تاریخ ۳ دی ۱۳۹۷ در تهران دارفانی را وداع گفت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🗓 ۵ دی سالروز تولد بقیةالسلف #حکمای_تهران و #حوزه_حکمی_تهران استاد #دکتر_غلامحسین_ابراهیمی_دینانی
🍃دکتر دینانی در خاطرات استفاده خود از محضر #حکیم_شیرازی میفرماید:
در اواخر که از قم به دانشگاه آمده بودم، در تهران در #مدرسه_مروی حجرهای گرفتم که موقت بود و برای این بود که هر وقت میآمدم در آنجا باشم. این مرد گاهی سرش را میانداخت پائین و به حجرۀ من میآمد. او اهل بحث بود، برخلاف عرفا که اهل بحث نیستند، بسیار بحّاث بود و از بحث خسته نمیشد...؛ یکی از ویژگیهایش این بود که قائم اللیل و صائم النهار بود. هر شب تا صبح به عبادت مشغول میشد و هر روز نیز در جمیع ایام سال روزه میگرفت...
گاهی که به حجرۀ من میآمد، سؤالاتی از او میکردم. فقط کافی بود کسی از او سؤالی بپرسد، بلافاصله وارد پاسخ میشد و یک ساعت حرف میزد که حرفهای خوبی بود. من از گفتارهای او یادداشتهایی دارم و مطالبی نوشتهام که تا امروز در جایی چاپ نکردهام...
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
6.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹چرا #دکتر_دینانی لباس طلبگی از تن درآوردند؟!
🎥توضیحات استاد را ببینید و بشنوید...
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ از برخی گزارهها بخوبی میتوان نتیجه گرفت که #امام_خمینی(ره) کاملا حساب شده و هوشمندانه، عدهای از شاگردان خود را به تهران میفرستادند تا در عین حضور در #حوزه_تهران، با بدنه مردمی اجتماع هم ارتباط گیرند و با پیوند میان حوزه و جامعه مردمی شهر تهران که در خط مقدم مبارزه با #رژیم_شاه قرار دارد، به پیشبرد اهداف نهضت کمک کنند.
💠 یکی از این شاگردان توانمند آیتالله #شهید_شیخ_حسین_غفاری بود.
شهید آیتالله غفاری در سال ١٣٣۵ش با راهنمایی و هدایت #امام_خمینی(ره) و در مسیر مبارزه با رژیم شاه، به تنهایی و بدون خانواده به تهران آمد و در #مدرسه_مروی به کار تدریس علوم دینی مشغول شد و شاید در همین مدرسۀ مروی نیز اقامت داشت، تا آنکه چندی بعد در #خیابان_وحدت_اسلامی خانهای اجاره کرد و در سال ١٣٣٨ش به امامت جماعت در #مسجد_خاتم_الاوصیاء (واقع در #خیابان_تهراننو) و #مسجد_الهادی پرداخت.
🥀 ایشان در دادگاهی که برای وی در ۵ آبان ۱۳۵۳ تشکیل یافته بود، به هشت ماه زندان محکوم شد. وی در زندان براثر شدت شکنجه و فشارهای وارده در غروب ششم دی ماه سال ۱۳۵۳ ش. در زندان، با دست و پای شکسته و دندانهای خرد شده و محاسن زخمی خونین به شهادت رسید و با حضور برخی از علما تشییع و در #قبرستان_دارالسلام_قم دفن شد.
بنگرید:
📚 #مسافر_ملکوت (نگاهی به زندگی #شهید_آیت_الله_حسین_غفاری
📚#یاران_امام_به_روایت_اسناد_ساواک
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ #شیخ_مسیح_طالقانی یکی از مفاخر علمی و معنوی و از اندیشمندان جامع معقول و منقول در #حوزه_تهران بوده است.
📖او که یکی از شاگردان ممتاز و برجستۀ حوزۀ درسی #میرزا_محمدحسن_آشتیانی بود، برای اولین بار به تصحیح و تهذیب کتاب #بحر_الفوائد #میرزای_آشتیانی پرداخت و در دانش معقول نیز از محضر حکیم #میرزا_ابوالحسن_جلوه و #آخوند_ملا_محمد_آملی (پدر آیتالله #شیخ_محمدتقی_آملی) استفاده کرد.
✨نقش مهر این بزرگوار این آیه شریفه بود که «لن یستنکف المسیح ان یکون عبدا لله»؛ جالب اینجاست که تاریخ وفات ایشان نیز براساس ابجد مطابق با همین آیه شریفه بود و بر سنگ مزارش نیز نقش بست.
🍂 جناب شیخ مسیح طالقانی در شب سیزدهم جمادیالاولی سال ۱۳۳۹ق/ شب سوم بهمن ۱۲۹۹ش که مصادف با شب #شهادت_حضرت_فاطمه_زهرا(س) بود، دار فانی را وداع گفت و پیکر پاکش در #قبرستان_ابنبابویه شهر ری، در ایوان مقبرۀ استادش میرزا ابوالحسن جلوه، و پایین پای استاد دیگرش، آخوند ملا محمد آملی، مدفون شد.
📚 برخی از آثار وی عبارتند از:
۱. مظاهر الأحکام الإلهیة فی فقه الإمامیة؛
۲. درر القلائد و منبع الفوائد فی شرح الفرائد، شرح رسائل شیخ انصاری، فارسی در شش مجلد؛
۳. رسالة فی الإمکان الاستعدادی؛
۴. رسالة فی الزمان؛
۵. تعلیقات علی مقدّمة القیصری علی الفصوص؛
۶. العناوین، مجموعهای از رسالات مختصر در فنون مختلف فلسفه، کلام، عرفان، اخلاق و غیره؛
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
🍃بیانات رهبر حکیم انقلاب اسلامی در دیدار ائمه جماعات مساجد استان تهران:
🔹در ایّام #فتنه در سال ۸۸ در اوّل کار، بنده یکی از این #سران_فتنه را خواستم و به او گفتم که آقاجان، این کاری که شما شروع کردهاید و دارید میکنید، دست بیگانهها خواهد افتاد و دشمن از این استفاده خواهد کرد؛ شما حالا بظاهر درون نظام هستید، با نظام هستید و به قول خودتان دارید یک اعتراض مدنی -منبابمثال یک اعتراض به انتخابات- میکنید امّا این کاری که دارید میکنید مورد استفادهی دشمنانِ اصل نظام قرار خواهد گرفت؛
🔸گوش نکرد؛ یعنی نفهمیدند که چه داریم میگوییم؛ حالا البتّه این نگاه خوشبینانهی بنده است که میگویم نفهمیدند، بعضی هم ممکن است جور دیگری فکر کنند. وارد شدند؛ بعد دیدید از درونش چه درآمد؛ گفتند «#انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است». خب، حالا عذر بیاوریم که اینها که یک مشت جوان بودند، یک چرندی، یک حرف بیربطی گفتند؛ نه، اینجوری نیست.
💡اگرچنانچه در زیر عبای بنده کسی حرفی بزند که من با آن مخالفم، خب بایستی او را از زیر عبایم بیرون کنم؛ بایستی اعلام کنم که مخالفم وَالّا بهحساب من گذاشته خواهد شد؛ همهی وزن و وزانتی که صاحب عبا دارد، پشتوانهی آن حرف خواهد شد. حرف، اینها است؛ ببینید! نگاه به مسائل جاری، اینجوری باید باشد؛
💡 #بصیرت_سیاسی که ما میگوییم یعنی این. بفهمیم که چه کسی دارد ما را به کجا میبرد، به کجا دعوت میکند، به کجا میکشانَد...
۱۳۹۵/۰۵/۳۱
#روز_بصیرت #فتنه #نه_دی
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
📷 سید جواد امامی در کنار پدربزرگ خود ناصرالدین شاه
✍ #سید_جواد_امامی معروف به ظهیرالاسلام(متوفای ۱۳۴۴ش) فرزند #میرزا_زینالعابدین_امام جمعه تهران و #احترام_السلطنه (دختر سوم #ناصرالدین_شاه)، از پنج سالگی به کسوت روحانیت در آمد و پس از انجام تحصیلات مقدماتی به تحصیل علوم اسلامی و فقه و اصول پرداخت.
🔹امامی پس از درگذشت پدرش در ذیقعده ۱۳۲۱قمری به لقب #ظهیرالاسلام ملقب گردید. پس از فوت #مظفرالدین_شاه و روی کار آمدن #محمدعلی_شاه و دشمنی قاجار با #مشروطه_خواهان، به #شیخ_فضلالله_نوری گروید و ضمن حرام دانستن #مجلس_شورای_ملی به صف مخالفین مشروطه پیوست و خواهان #مشروطه_مشروعه گردید.
🔸در سال ۱۳۲۳ قمری با دختر مظفرالدین شاه ازدواج نمود. در سال ۱۳۲۴ قمری برای اولین بار به نایبالتولیگی #مدرسه_عالی_سپهسالار منصوب شد ولی انتصاب وی مخالفت عدهای از طلاب را ایجاد کرد.
🔹مشاغل مهم وی: نایب التولیه مدرسه عالی سپهسالار، نایبالتولیه #آستان_قدس_رضوی، سناتور انتصابی تهران در دوره اول #مجلس_سنا و در #دوره_پهلوی هم چند مأموریت سیاسی و روحانی داشت.
🔸 #خیابان_ظهیرالاسلام در تهران به خاطر قرارگرفتن خانه وی در آن معروف است.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
✍ آیتالله #شیخ_محمد_نهاوندی در ١۵ رجب ١٢٩١ق/ ۶ شهریور ١٢۵٣ش در #نجف_اشرف متولد شد.
🔹پدرش #میرزا_عبدالرحیم_نهاوندی مدتی پیش از تولد فرزندش، بدون همراهی خانواده جهت زیارت #امام_رضا(ع) به ایران آمد و به اصرار #علمای_تهران برای همیشه در تهران اقامت گزید.
محمد سه ساله بود که همراه مادر به تهران آمد و سالهای رشد و تربیت خود را در محضر پدر پشت سر گذاشت.
🔸شیخ محمد نهاوندی پس از تحصیل مقدمات در #حوزه_تهران در سال ١٣١٧ق بههمراه برادرش، #شیخ_حسن_نهاوندی، که از اساتید حوزه تهران بود، به مشهد مقدس مشرف شد و در آن دیار به مقام اجتهاد رسید و جهت استفاده از محضر اساتید حوزه نجف به آن سرزمین سفر کرد.
🔹شیخ محمد اواخر سال ١٣٣٠ق ابتدا به مشهد رفت و سپس به تهران آمد.
📖ایشان که تمامی قرآن را از حفظ داشت، در فراغت و خلوتی که در تهران برایش حاصل شده بود، در مدت هفت سال به نگارش تفسیر گرانسنگ خود #نفحات_الرحمان پرداخت که مورد توجه آیتالله #سید_ابوالقاسم_کاشانی واقع شد.
🍃شیخ محمد نهاوندی در سرودن شعر نیز تبحر خاصی داشت و در اشعار خود به #تجلّی تخلص میکرد. یکی از ابیات مشهور ایشان در مصائب اهل بیت(ع) این بیت است:
على چون جسم زهرا را کفن کرد
شقایق را نهان در یاسمن کرد
🍂این عالم بزرگ و متقی سرانجام در جمادیالاولی ١٣٧١ق/ ١١ بهمن ١٣٣٠ش دار فانی را وداع گفت.
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
تاریخ حوزه طهران
📷 تصویری از آیت الله #سید_محسن_خرازی در سن ۲۵ سالگی در کنار پدرش عبد صالح مرحوم #حاج_سید_مهدی_خرازی
✍ #آیت_الله_سید_محسن_خرازی از پدر خود مرحوم #حاج_سید_مهدی_خرازی نقل میکنند:
🔹آیتالله العظمی#حاج_آقا_حسین_قمی برای آزاد کردن چادر و حجاب در زمان #محمدرضا_شاه به تهران آمدند و در #شهرری ساکن شدند.
به ذهنم آمد که نزد یکی از تجار باایمان به نام #حاج_محمود_کاشانی بروم و به او پیشنهاد کنم که ایشان و عدهای دیگر از بازاریان با ایمان مقید شوند به نوبت روزی چند نفر با ماشین های خود به منزل ایشان رفته و از آیتالله قمی تجلیل به عمل آورند.
به منزل آقای حاج محمود کاشانی رفتم. ایشان فرمود:
✨فلانی! دیشب مادرم خواب دیده است که #امام_عصر (عج) در عالم خواب فرمودهاند: فردا سید مهدی به اینجا میآید، پیشنهادی دارد، به پیشنهاد او عمل کنید.
من پیشنهاد خود را گفتم و ایشان هم عمل کرد.
🔹خواسته آیت الله العظمی قمی با همراهی مردم و پافشاری #آیت_الله_بروجردی مؤثر واقع شد و ممنوعیت چادر پس از سالها از زمان #رضاخان تا #محمدرضا_پهلوی برطرف گردید.
📖روزنههایی از عالم غیب ص۳۳
📖تصویر بالا از کتاب #حدیث_نعمت_خدا ص۱۸۷ زندگینامه#دکتر_مهدی_محقق برداشته شده است.
#بازار_تهران
#جمعههای_انتظار
🕌 @tarikh_hawzah_tehran
10.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 روایت مرحوم #آیت_الله_مصباح_یزدی از دیدار خود با مرحوم آیتالله#میرزا_عبدالعلی_تهرانی
✨ما چیزی نداریم که بگوییم ما را به خاطر آن ببخش، چه مانعی دارد بگویی اینها را مجانی بخشیدم...
🕌 @tarikh_hawzah_tehran