🌀 پسرِ مجاهدین خلقیِ آیتالله جنتی - بخش دوم
🔹️در زندان بهدلیل اختلافهایی که با سازمان داشت حدود شش ماه در خود بود ولی بعداً به #مجاهدین (جمعی که ادامه دهندگان خط #حنیف_نژاد بودند) پیوست. او در آبان ۵۷ از زندان آزاد شد و به فعالیت در سازمان مجاهدین خلق ادامه داد و در شمار رهبران و فرماندهان قرار گرفت.
🔸️او در سال ۵۹ با دختر دانشجویی به نام فاطمه #سروری، متولد گلپایگان و دانشجوی دانشگاه #اصفهان و از اعضای سازمان مجاهدین خلق ازدواج کرد. حسین جنتی لادانی برای مدتی مسئول دفتر جنبش مجاهدین در #اصفهان بود و از طرف این سازمان به همراه فردی به نام فضلالله #تدین نامزد نمایندگی در دوره اول مجلس شورای اسلامی شد که رأی نیاورد.
🔹️او پس از اعلام جنگ #مسلحانه مجاهدین خلق علیه نظام جمهوری اسلامی ایران از سازمان #حمایت نمود و فعالیتش را بیشتر کرد. او با همسرش به زندگی #مخفی روی آورد و در روز ۲۳ خرداد سال ۱۳۶۱ در درگیری #مسلحانه کشته شد.
ادامه دارد...
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🌀 پسرِ مجاهدین خلقیِ آیتالله جنتی - بخش آخر
🔸️همسر وی، یعنی فاطمه سروری، بعدها به #عراق رفت و به فعالیت خود در سازمان مجاهدین خلق ادامه داد و تا #ردههای_بالای سازمان پیش رفت و در سال ۱۳۶۴ از مسئولان #نشریه و #رادیو صدای مجاهد بود و سرانجام در عملیات #مرصاد ( فروغ جاویدان) کشته شد.
🔹️فرزند حسین و فاطمه پسری بود به نام #عاصف (محسن) و زمانی که در خرداد سال ۱۳۶۱ محل استقرار مادرش (فاطمه) مورد #هجوم قرار گرفت، عاصف ۱۸ ماه داشت و به پدربزرگش آیتالله جنتی سپردهشد.
🔸️ وی در ۱۷ یا ۱۸ سالگی هنگامی که به عنوان یک بسیجی #فعال در ستاد امر به معروف و نهی از منکر در حال انجام وظیفه بود در یک حادثه #رانندگی درگذشت. هماینک #خیابانی در ضلع شمالی میدان انقلاب، به نام عاصف جنتی نامگذاری شدهاست.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 تصویری از پل #علیخانی که دروازه ورودی به قم بود
🗓 دوره قاجار
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
11.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 قدیمیترین فیلم موجود از کربلا
🗓 سال ۱۳۰۶ شمسی
🔹️این فیلم کوتاه توسط #فردریک_گادمر در سال ۱۹۲۷ میلادی تهیه شده است. او یک عکاس و فیلمبردار #فرانسوی بوده که به کشورهای مختلفی سفر کرده و تصاویر بسیاری را ثبت نموده است.
🔸️تصویربردار تلاش کرده پلان های مناسبی برای معرفی حرم امام #حسین و حضرت #ابالفضل (علیهم السلام) نمایش بدهد اما به جهت محدودیت هایی که برای غیرمسلمانان وجود داشته نتوانسته است که دوربین خود را به #داخل حرمها ببرد.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 تصویر خدام و فراشان حرم حضرت معصومه (س)
🗓دوره قاجار- ۱۳۱۳ قمری
🎞عکاس: #عبدالله_قاجار
📍آرشیو عکس کاخ گلستان
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🔖 تاریخِ شَفاهیِ قُم🔖
📸 تصویری از پل #علیخانی که دروازه ورودی به قم بود 🗓 دوره قاجار 🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
🌀 یک دروازه و پنج اسم
✏️سیدمحسن محسنی؛ قمپژوه
🔸️#دروازهای که در مدخل بازار قدیم از سمت غرب و بر لب پل #علیخانی گویا در دوران #قاجار ساخته و در زمان #رضا_شاه در حدود سالهای ۱۳۰۷ تا ۱۳۱۴ تخریب شد، پنج نام به شرح زیر داشته است:
1️⃣ دروازه ساوه
به اعتبار اینکه مردم از این قسمت به #آوه و #ساوه میرفتهاند و گویا قدیمیترین نام این دروازه باشد.
2️⃣دروازه عراق
ظاهرا به این دلیل که از این قسمت با #سلطان_آباد_عراق (اراک فعلی) و منطقه مرکزی ایران (که عراق عجم میگفتهاند) آمد و شد داشتهاند.
3️⃣دروازه معصومه
گویا به این علت که نزدیک #حرم حضرت معصومه (ع) بوده است.
4️⃣دروازه خاکفرج
به این دلیل که از اینجا به مزار شاهزاده احمد و #خاکفرج میرفتهاند.
5️⃣دروازه تهران
به این دلیل که مردم بعد از برگردان راه قدیم قم - ری به دست #امینالسلطان به سمت غرب، مردم به جای راه قدیم از اینجا با شهر #ری و تهران رفت و آمد میکردهاند.
🔹️هر پنج اسم تا اواخر دوران قاجار رایج بوده است و عبارت «#بیرون_دروازه» و «#بیرون_شهر» در تداول مردم قدیم قم (تا دوران پهلوی دوم و همچنان در زبان پارهای از کهنسالان فعلی قمی) ناظر بر بیرون از این دروازه تا سهراهی #حاج_زینل (میدان سعیدی کنونی) است.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📑 نظر آیتالله خامنهای درباره کتابهای شریعتی
🎙 حجتالاسلام مهدوی راد:
🔹 یادم نمی رود روزی در تالار کتاب که کتابفروشی مهمی بود و آثار #روشنفکران را در #مشهد نشر می داد در خیابان نادری، آیت الله #خامنهای را دیدم. پرسیدم حاج آقا می خواهم تفسیر مطالعه کنم، چه #تفسیری بخوانم؟ فرمودند: پرتوی از قرآن.
🔸️عرض کردم این تفسیر که ناقص است! فرمودند: همین اندازه را بخوانید و بفهمید ان شاء الله بقیه را هم مینویسند و فرمودند تفسیر نوین استاد #شریعتی را هم بخوانید. پرسیدم کتابهای #دکتر را هم بخوانم؟ فرمودند حتما البته با دقت و #احتیاط. بعد به صاحب کتابفروشی گفتند اگر دارید به ایشان بدهید.
🔹️نشر کتابهای شریعتی #ممنوع بود؛ او "فاطمه فاطمه است"، "قاسطین، مارقین، ناکثین" و "نیایش" را در #پستوی فروشگاه بسته بندی کرده و به من داد.
📚 منبع:جشن نامه استاد محمد علی مهدوی راد
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📸 تصویری از ایوان طلای حرم حضرت معصومه (س)
🗓دورهی قاجار
❓️ چه تفاوتی با صحن ایوان طلای امروز دارد؟
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🌀زمینداران بزرگ قم
🔘 املاک عمده قم که بین #خانهای بزرگ تقسیم شده (و به ثبت رسیده است) عبارتند از:
🔸️زمینهای بیرون دروازه و نیز زمینهایی در باغ سلطانوم و املاک ناصر دیوان عمدتا ملک #بیگدلیها بود.
🔹️زمینهای دشت مهربان و کارخانه ریسباف (صداوسیمای کنونی) در ملک #اشراقیها بود.
🔸️زمینهای بکایی منطقه پشت خط (بلوار جمهوری فعلی و بیست متری گلستان) ملک #بکاییها بود.
🔹️زمینهای پایین شهر عمدتا متعلق به سادات #حسینی بود.
🔸️زمینهای بخش دو عمدتا ملک #گائینیها بود. حاج زینل، حاج پیر مراد، حاج ظهراب و زندهای سلطان محمد شریف از ملاکین عمده آنها بودند.
🔹️منطقه صفائیه فعلی و کوچه بیگدلی معروف به باغ صفا بود که متعلق به #ضیاء_بیگدلی بود.
🔸️باغ سالاریه، زنبیل آباد و باغ کرباسی متعلق به خاندان #تولیت بود که خود را از اعقاب صفویه میدانستند.
(منبع: قمشناسی)
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
📜آیتالله خمینی خرید و فروش پپسی کولا را منع کرد
📆۶ شهریور ۱۳۴۳
🔹️حجتالاسلام سید احمد #حسینی_همدانی در نامهای با عنوان حضرت آیتالله العظمی آقای خمینی مدظله العالی نوشت:
🔸️اخیرا مقلدین حضرتعالی فتوای شما را درباره #پپسی کولا سئوال میکنند. اولا بفرمایید خرید و فروش آن چه صورت دارد و ثانیا در صورت حرمت از چه نظر #حرام میدانید.
🔹️آیتالله خمینی نیز در پاسخ نوشتهاند: چون شایع است مقداری از درآمد آن صرف تبلیغات فرقه #ضاله میشود، مسلمین از خرید و فروش آن #خودداری کنند.
📚خاطرات و مبارزات حجتالاسلام حسینی همدانی، صفحه ۲۰۴
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
🌀 چرا به مدرسه #فیضیه میگویند فیضیه؟
🎙حجتالاسلام علی دوانی:
🔸️یکی از عوامل اهمیت قم، مدرسه #آستانه حضرت معصومه (ع) است که بعدها مدرسه #فیضیه در آن بنا شده و این مدرسه، قلب تپنده شیعیان به حساب میآید و نقش مهمی هم در تاریخ داشته است.
🔹️مدرسه #معصومه قم، اول مَدرَس بود. این مدرسه به نام «مدرسه معصومه» یا «معصومیه» نبوده بلکه چون در جوار آستانه حضرت معصومه ع بوده، با #انتساب به آن حضرت یاد میشود.
🔸️مدرسهای که «ملاعبدالرزاق #لاهیجی» در اشعار خود از آن یاد میکند، همین مدرسه است که از بناهای #شاهطهماسب صفوی بوده است. گفته میشود که #ملاصدرا پس از آمدن به قم، در این مدرسه، تدریس علوم #عقلی داشته.
🔹️اینکه «مدرسه #آستانه» به مدرسه «#فیضیه» تغییر نام داده، دلیلش این است که سالها این مدرسه محل تدریس ملاعبدالرزاق #فیاض بوده و پس از آن هم گویی مدتی باجناق و همدرسش «ملامحسن #فیض» در آن تدریس کرده است؛ لذا به مرور ایام، مشهور به «فیضیه» شده است.
🔸️فیاض خود از فیضها و فیوضاتی که در قم دیده و یافته از جمله فیض درک محضر استادش #صدرالمتالهین شیرازی، در اشعار خود یاد میکند و اینها در غلبه اسم #فیضیه برای مدرسه، موثر بوده است.
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom
10.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 خاطره عجیب پسر آیتالله #بهجت از ارتباط پدرش با افرادی خاص...
♦️ فیلم را تا انتها ببینید!
🔗به کانال #تاریخ_شفاهی_قم بپیوندید:
@tarikhqom