☝️نتیجه اخذ معارف از غیر اهل بیت عصمت علیهماالسلام.
🌹 قال امیرالمؤمنین علیه السلام:
«يا كميل لا تأخذ إلا عنا تكن منا» ای کمیل، معارف را جز از ما نگیر تا از ما باشی.
📚بحارالانوار۷۴/۴۱۲
@tazvir2
📢 چیزی که مشخصه، اینه که #مولوی مریداشو رو به کشف و شهود و ذوق متمایل میکرده و از علم و استدلال و عقل کاملا فاصله داشته😂. از نظر مولوی، تعصب روی دین و مذهب عقب ماندگی به حساب میاومد اختلاف ادیان و مذاهب را صوری و لفظی میدانسته است.
📓ارزش میراث صوفیه، زرین کوب، ص ۱۸۰
❌ یعنی مولوی در آیات قرآن و سنت و سیره حضرات معصومین علیهمالسلام، تأکید به عقلانیت و تفکر رو ندیده بود؟! آیا واقعا #صلح_کل بودن و عدم تعصب روی دین و عدم تمییز بین مذاهب و ادیان، موافق قرآن و سنت هست؟! آیا نفرمودند کمالِ دین ولایت و برائت هست؟!
بالاخره یا مولوی با قرآن و سنت بیگانه بوده، یا به معارفشون پایبند نبوده !
@tazvir2
❌ عقیده به انا الحق گفتنِ #مولوی در بین مریداش رایج و از یقینیاتشون هست.
فریدون سپهسالار یکی از مریدای قدیمی و معاصر مولوی که نویسنده رساله ای در شرح حال مولوی هم هست، در ابتدای کتابش یعنی رساله سپهسالار درباره مولوی مینویسیه:
«حضرت خداوندگار ما، سلطان الأولیاء، قطب الاولین و الاخرین را به کدام بیان و زبان ستایش توانم کرد؟!»
و بعدش شروع میکنه به غُلو و اظهار حلول حق در مولوی گفتن.🤦🏻♂
👈 این عقیده باطل و خطرناک، بین صوفیه و بعضی عارفان در دوره معاصر هم دیده شده و الآن هم دیده میشه. تا جایی که بعضی ها قائل به عصمت و مظهرِ الله بودن پیر و استادشون هستن🤦🏻♂🤦🏻♂.
مثل سید محمد حسین #طهرانی 😳که درباره استادش هاشم #حداد میگه: او مَظْهر توحيد است. مَظْهَر لَا إلَهَ إلَّا اللهُ است. مَظْهَر لَا هُوَ إلَّا هُوَ است.
📓 روح مجرد، ص ۱۳۷
@tazvir2
یکی از دوستام میگفت، سال دوازدهم انسانی، یکی از دبیرای کلاس هر وقت میخواست از اشعار مولوی بخونه، میگه:
پیر میکده چنین گفت😂😂
کسی تا حالا تو میکده پیر دیده بگه😆😆
🛑این کانال رو به خصوص برای دانش آموزان رشته های انسانی و معارف توصیه میکنم.
کانال رو به دوستانتون به خصوص کسانی که از مولوی تعریف و تمجید میکنن معرفی کنید
ما اینجا صوفیه رو (از خود مولوی گرفته تا رابعه و عطار و...) به زبان ساده، منطقی بدون فحش و درگیری 😅، با گفت و گو، زبان شیرین و و دلنشین خودمونی😅 نقد میکنیم
و انحرافاتشونو با سند تعریف میکنیم📜
بعد از نقد کامل مولوی انشاءالله سراغ بقیه کسانی که به شیعه ضربه زدن ویا افکار ضاله داشتن از جمله (شریعتی، عطار،... و کسانی که اگه الآن ازشون اسم ببریم ممکنه خیلیا ناراحت بشن ) هم میریم و نقد میکنیم🙄🤫
🌐
هدف ما اینه که مطالب نادرستی که از اونا در کتاباشون وجود داره رو تبیین کنیم . مطالبی که با آموزه های شیعه (آیات قرآن، روایات معصومین (ع)، کلام بزرگان دین) مغایرت دارن.
🚨🚨✅افکار صوفیه در کتابای درسی به شدت زیاد شدن به طوری که حتی از اسم بزرگان صوفیه در کتابای درسی خیلی واضح یاد میشه و اونا رو به بچه ها به عنوان الگوی عرفان و عاشقان واقعی خدا معرفی میکنن✅🚨🚨
👇🏻👇🏻
@tazvir2
May 11
#صوفیه_نوظهور_نیست
🔍 بررسی شخصیت #مولوی صاحب کتاب مثنوی 4⃣
❌ عصمت تراشی برای پیر و مراد.
↪️ همونطوری که تو قسمت قبل گفتیم، مولوی کتابش رو همپای قرآن و خودش رو از اولیائی میدونه که خدا حکمتهای زیادی رو از دل به زبانش جاری میکنه.
البته این اعتماد به نفس😁 نه تنها در مولوی، بلکه در اقطاب قبل و بعد از اون هم جاری بوده و هست. (اعتماد به نفس اینو دریاچه نمک قم داشت، سالی دو بار برنج میداد😅)
همچنین در مقالات شمس، از قول #شمس_تبریزی کسی که مولوی رو بنده خودش کرده بود میگه: «سؤال کردن و دلیل خواستن از مرشد، بدعت و خطاست.» (معلم بی سواد و راحت یعنی اینا👏🏻👏🏻😊)
چون به زعم صوفیه، مرشد و پیرٍ طریقت، مثل معصومی هست که ازش درباره اعمالش دلیل نمیخوان. اراده و خواست مرشد رو، اراده الهی میدونن. 😕به این نقل توجه کنید:
👈 در مناقب العارفین آمده است که: یک بار مولوی به خادم خود گفت فلان کار را برایم انجام بده و آن را به اتمام برسان. او گفت تمامش میکنم انشاءالله. مولوی بر وی خشم کرد و گفت: ای ابله، پس گوینده چه کسی است جز الله؟! (یعنی اراده من اراده الهی است) *کسی نمیگه داداش بیا پایین❓😅*
📙مناقب العارفین، ص ۳۱۲
شمس تبریزی، حتی فراتر از این رو درباره مولوی گفته: «اگر از مولوی بپرسند، بگو اگر درباره قولش میپرسی: أنما اذا أراد شیئا أن یقول له کن فیکون. یعنی اراده و قولش، اراده و قول الهی است. اگر از صفتش میپرسی: قل هو الله احد. اگر از نامش میپرسی: هو الله الذی لا اله الا هو. اگر از ذاتش میپرسی: لیس کمثله شیء.»
📜 مقالات شمس، ص ۲۰۳
✅ در واقع ادعای اناالحق، اختصاص به #حلاج و #بایزید بسطامی نداره. بلکه این خودبرتربینی👃 و شطحیات، تو همه اقطاب تصوف به نوعی جاری هستش. مولوی میگه:
از شربت اللّهی وز جام اناالحقی
هریک به قدح خوردند، من با خم و قنینه
📜دیوان شمس، ترجیعات، بخش ۹
🔸سلطان ولد، فرزند و تربیت شده مولوی و شمس، مدعیه که مقام فناء پدرش از حلاج به قدری بالاتره، که اگه پدرش در زمان حلاج بود، حلاج اون رو را دار میزد: 😌
اندرین دور اگر بُدی منصور
حال ایشان شدی بر ایشان مستور
خصم گشتی و قصدشان کردی
در سیاست به دارشان بُردی
📜ولدنامه، ص ۱۹۸
خلاصه که پرچمدار انالحق گفتنا تو قرن هفتم، مولوی و شمس تبریزی بودن و دهها صوفی و قطب دیگه هم راه حلاج رو ادامه دادن.
مثل: ابوالحسن #شاذلی یکی از بزرگای صوفیه و سر سلسله طریقه پر نفوذ شاذلیه، احمد #بدوی قطب سلسله بدویه، #عطار نیشابوری شاعر و صوفی معروف که خیلی مورد توجه مولوی بوده، #نجم_الدین_کبری قطب سلسله کبرویه، اوحدالدین #کرمانی شاعر عشقی و شاهد باز معروف که اسمش تو کتاب فتوحات #ابن_عربی هم اومده . همچنین شهاب الدین #سهروردی شیخ المشایخ صوفیه بغداد و بنیانگذار طریقه سهروردیه که #سعدی هم از تربیت شده های ایشون محسوب میشه.
⏭ ادامه داره...
@tazvir2