فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️لیوان آبی که لاریجانی نخورد!
🔹رییس مجلس درحالی برای بازدید از مناطق سیلزده به سیستان و بلوچستان سفر کرده که در این برنامه دو پروژه آبرسانی را هم افتتاح کرده است.
🔹 تصاویر منتشر شده از لحظه بهرهبرداری از این پروژه در روستایی از توابع شهرستان چابهار نشان میدهد علی لاریجانی با حضور در مسجد «صدیقزهی» این روستا با «باز کردن شیر آب وضوخانه»، آبرسانی به منطقه را افتتاح میکند.
🔹تصاویری که حالا با واکنش کاربران در شبکههای اجتماعی روبرو شده است. در این فیلم یکی از حاضران مراسم خطاب به رییس مجلس میگوید: «این آب هوتک(تصفیه نشده) است نه لولهکشی! کدام افتتاحیه؟ کدام آب خوردن؟»
🔹لاریجانی نیز در پاسخ میگوید: «این آب تصفیه شده است و مشکلی ندارد.» مردم محلی میگویند: «این پروژه ۲۵سال پیش شروع شده و اکنون نیز با وجود نیمه کاره بودن به صورت نمایشی افتتاح شده است.»
✅ @teribon
⭕️ به بهانه سیل در بلوچستان برای استانی به وسعت محرومیت!
🔹 بهانه #سیل که یک ابتلاء الهی و البته چنانچه زمزمه می شود ناشی از کوتاهی احتمالی #مدیریت رهاسازي آب دو سد منطقه می باشد - که امیدوارم توسط نهادهای قضایی تعیین تکلیف شود- فرصت خوبی برای شناخت بیشتر این منطقه دورافتاده و #محروم برای ایرانیان است.
📜 یکی از مسائلی که در سالهای رفت و آمدم به #سیستان _بلوچستان مرا رنج داده وضعیت آموزش است. به یاد دارم در بم پشت به دبیرستانی رفتم که معلوم شد 60 الي 70 درصد دانش آموزان آن رنگ دیپلم و کنکور را نمی بینند چرا که #ترک_تحصیل کرده وارد #گازوییل کشی می شوند!
📈 آنها که به #کنکور می رسند هم عمدتا توان علمی بسیار نامطلوبی دارند. شاهد بوده ام که بچه هایی در سال کنکور توان محاسبه ساده ریاضی یا نوشتن صحیح کلمات را نداشته اند و درصد عمده دروس شان به 20 نمی رسید.
✂️ گستردگی استان گرچه در عدم مدیریت صحیح آن بی تاثیر نبوده ولی بنظر می رسد وجود رقابت های #قومی مخرب و غلبه نگرش های امنیتی غلط ناشی از #بزرگنمایی_ناامنی در این استان که هر دو برای برخی نان داشته! عوامل مؤثرتری برای توسعه نیافتگی این استان باشند. تصویر بخش مهمی از مردم ایران حول این مناطق همچنان تابع برساخت #خطر از این استان است که امثال خانم ابیار هم در همان فضا فیلمسازی کرده اند!
📚 عقب ماندگی تاریخی این منطقه که باقیمانده از عهد قاجار و پهلوی است گرچه با توسعه مراکز #آموزش_عالی در کل استان، بهبود یافته ولی هنوز تبدیل به یک #جریان_اجتماعی نشده که شاید تقدیرگرایی شبه قاره ای افراطی در بخشی از مردم که عامل بسنده گی به وضع موجود است، فقدان اعتماد به نفس و نیز مهارت های لازم برای نقش آفرینی، وجود برخی محدودیت های #مشارکت اجتماعی، ضعف نخبگان و روحانیت و.. موانع این مساله بوده اند.
🔹 این ضعف ها در حوزه های دینی اینجا نیز دیده می شود: #روحانیت در به روز کردن خود به مهارت های مناسب ذائقه نسل جدید و تجهیز به #علوم_عقلی که لازمه پاسخ به شبهات #مدرن است خیلی کند عمل می کند و دارد از سیل بنیان کن گسترش #سبک_زندگی مدرن که تبعات عجیبی در نسل جوان خصوصا بلوچ داشته عقب می ماند.
🕌 البته نباید منکر همراهی دلسوزانه روحانیت استان با مشکلات مردم شد ولی مساله اصلی در #مطالبه صرف از مسوولان خسته و کم رمق و عدم برخورد فعال برای #اتصال_دهی توان های بیرون استان به ظرفیت های داخلی است که در برخی نقاط منجر به #تغییر موفقیت آمیز شده مانند مدرسه شهید مطهری سراوان که با کمک صبورانه دانشجویان جهادی تهرانی بتدریج ارتقاء شگفتی در قبولی #کنکور یافت.
👈 در داخل استان هم برخی توان های جامعه دانشگاهی مانند خیریه #اشتغالزایی جهت، به همان طريق فعال شده و برکات نقطه ای داشته اند که می تواند با تغییر رویکرد عمومی نخبگان به خلق اقدام #موفق ایجابی، توسعه یافته و باعث امیدافرینی منطقه ای شود.
💎 هر جمعی که توانی دارد بداند که بهترین کمک به این استان بجای صدقه مالی، تلاش صبورانه و صادقانه بدون تعصب برای ارتقاء یک #نقطه و خلق یک امید موفق می باشد. هر جمعی توانی دارد بسم الله. ليست ظرفیت ها با ما...
✍️ #علیرضا_کمیلی
✅ @teribon
⭕️ ثمره مدیریت آن گروه خشن!
🔸هر روز جلوه جدیدتری از مدیریت #گروه_خشن در صداوسیما رو میشود، گرفتن آنتن زنده از جهانآرا، عصرانه و افق و درعوض بدعتِ سپردن تهیه و تدوین انحصاری برنامههای مرتبط با رئیسجمهور در صداوسیما به خود دولت برای حذف اندک صداهای منتقد باقیمانده یعنی تبدیل رسانه ملی به تریبون انحصاریون!
🔹نقش پادوهای جوان رانتیر و رسانههای سفارشینویس وابسته به گروه خشن در زمینهسازی برای این ارتجاع را نباید نادیده گرفت. آنها به بهانه اشتباه کلامی یا تفاوت فکری و ازبرای تسویه حساب سیاسی، هجمههای رسانهای گسترده ترتیب میدهند و با خوشخدمتی صحنه را برای بالادستیها آرایش میدهند.
✍🏻 #امید_نیکو
✅ @teribon
🔹مهمترین ویدیویی که مدعی شد ایرانیان از ترور شهید سلیمانی خوشحال هستند، توسط «ساغر (اریکا) کسرایی» تولید و بیش از 10میلیون بار دیده شد.
https://www.youtube.com/watch?v=1C888mSyD7s
🔹او مزدور سیا و منبع تغذیه تیم تبلیغاتی ترامپ، برای محتواهای ضدایرانی است. در توییتر، فیلم اهانت به تصویر حاج قاسم، توسط او منتشر و توسط پسر ترامپ بازنشر داده شد و 2.5 میلیون بازدید پیدا کرد.
https://twitter.com/SagharKasraie
🔺اریکا کسرایی در فتنه 88 هم، درکنار امیرعباس فخرآور، فعالیت جدی داشت. تصویر او را در حال بستن دستبند سبز به دست تسیپی لیونی، وزیرخارجه اسراییل و جیمز وولسی، رییس سازمان سیا، دربالا میبینید.
✍ محمدسرشار
✅ @teribon
⭕️جبهه انقلاب در رد و تمنّای سلبریتی
🔹مواضع رسانهای جبهه انقلاب عموما در رد هر نوع کنش سلبریتیها در حوزههای سیاسی و اجتماعی است. آنها سلبریتیها را بابت حضور در اتفاقاتی مانند سیل و زلزله نکوهش و حضور تبلیغاتی آنها در سیاست را به کل رد میکنند.
🔹مواضع سیاسی چهرهها حتی در نقد نهادهای حاکمیتی مانند تلویزیون را برنمیتابند و محتوای فراوانی در نقد سلبریتیزدگی ایران امروز منتشر میکنند. اما وقت وقوع زلرله «خاله شادونه» را با تبلیغات فراوان همراه حاج حسین یکتا به سرپل ذهاب میفرستند.
🔹چند ماه بعد از حضور سهراب (رپر عضو گروه مستهجن زدبازی) پای منبر او (یکتا) در مناطق عملیاتی عکس منتشر میکنند. تتلو را به دیدار کاندیدای خود میبرند. از مواضع سیاسی وریا غفوری عصبانیند اما برای مواضع مهدی ترابی و محمد انصاری رپورتاژ میروند. از همین سلبریتی ها برای دعوت مردم به تشییع شهدا و ... استفاده میکنند و حتی در هنگام بیماری تعدادی از همین چهرهها را به عیادت رهبر انقلاب دعوت میکنند.
🔹آنها اصل کنش سیاسی هنرمندان در تحریم جشنواره را نقد میکنند اما همزمان از واکنش شهاب حسینی و سیروان خسروی ذوق زدهاند، در حالیکه ذات این دو فعالیت یکی، اما صرفا در خلاف جهت یکدیگر است. در مورد دوتابعیتی بودن فلان بازیگر افشاگری میکنند در حالیکه برخی از فیلمهای حاکمیتی متاخر مورد تشویق آنها را کارگردانان دوتابعیتی ساختهاند.
🔹نقد اساسی رسانههای ارزشی به مواضع سلبریتیها (به درستی) عدم «تخصص» کافی برای اظهار نظر در حوزههای سیاسی و اجتماعی است، اما خودشان از یک مجری جوان که در گفتگو با همسران شهدا حضور موفقی داشته در مقام کارشناس سیاسی-اجتماعی استفاده میکنند و باعث ایجاد بحرانی رسانهای میشوند. چطور داشتن «تخصص» برای دادن تریبون به او برای اظهار نظر پارامتر مهمی نبود؟ یا استفاده از مداحان، چهرههایی مانند وحید یامینپور و حامد زمانی و ... چیزی غیر از استفادهایست که طیف مخالف با بازیگران و خوانندهها میکند؟
🔹اتفاقات اخیر و حاشیههای پررنگ سلبریتیها فرصت خوبیست که جبهه انقلاب جدیتر به این تناقض فکر و آن را حل کند. آیا باید با اساس کنش هر چهرهای در عرصه غیرتخصصیش مانند سیاست و اجتماع مخالفت کرد؟ و یا باید سلبریتیهای طیف خود را ساخت؟ آیا این میزان از مخالفت با مواضع سلبریتیها ریشه در دست خالیتر در سلبریتیهای همسو ندارد؟ در صورت تعداد بیشتر چهرههای همسو بازهم با موضعگیری آنها مخالف بودیم؟ و آیا واقعا نظر سلبریتیها برای مردم ارزشی دارد؟
✍ #امیر_ابیلی
✅ @teribon
🔹پس از گذشت تقریبا یک روز از ایراد خطبه های نماز جمعه، معرکه تحلیل های مختلف آغاز شد. تحلیل هایی از لایه رسانه تا راهبرد های سیاسی و دست آوردهای اجتماعی و .... اما جای خالی یک حرف به نظر خیلی احساس می شد. پاسخ مشخص امام به گره ذهنی امت در خطبه ها چه بود؟. سوالی که مدت ها گروه های مختلف دغدغه مند انقلاب را به خود مشغول کرده بود." آیا دست آورد بی نظیر پدیده حاج قاسم توسط اتفاقات پس از سقوط هواپیما رو به نابودی رفت و دشمن توانست بازی باخته را پیروز شود؟"
🔹دسته ای از امت، متحیر قافله را باخته بودند و عموم دیگر نیز توصیه به اصلی- فرعی کردن قضایا داشتند مثل قصه کهریزک در 88. اما پاسخ امام با همه حرف ها تفاوت داشت. چیزی که کمتر در متن ها به چشم آمد و تا حدی مورد غفلت قرار گرفت. ایشان پدیده حاج قاسم- از شهادت تا تشییع و ... - و سیلی اولیه موشکی ایران را ایام الله خواندند. مهم ترین دست اورد این نگاه تمییز جنس این پدیده از و اتفاقات هواپیما و .... بود.
🔹با این نگاه راهبردی جنس دو پدیده اجتماعی به وقوع پیوسته اساسا شبیه به هم نبودند و تنها نزدیکی زمان آن دو، انسان را در تشخیص و شناخت به اشتباه می اندازد. اصلا بحث اصل و فرع مطرح نیست. در اصل و فرع هر دو مساله از یک جنس اند اما با یک راهبرد سیاسی باید بین اصل و فرع اولویت قائل شد.
🔹اما پدیده حاج قاسم و سیلی بعدی ایران "ایام الله" است که با تعظیم شعائر الله راه خود را در تاریخ می یابد و جریان حق را از سنگلاخ سخت حوادث این دوران عبور می دهد. دیگر ضریب رسانه ای اتفاقات پس از سقوط یا میزان شلوغی آمده به خیابان برای عقده گشایی و... اساسا قابل قیاس با پدیده حاج قاسم نیست.
🔹در نظام شناختی و محاسباتی مثل بنده ای خیلی فرق است میان آنکه در تحلیل دو پدیده نسبتا مخالف اجتماعی، بتوانم جریان اصلی جامعه را از جریان فرعی آن تشخیص دهم و واکنش های خود را متناسب با آن تنظیم نمایم یا آنکه پدیده ای را "ایام الله" بدانم و دیگری را نه.
🔹این که به دنبال رسیدن خبری از "بچه های بالا" باشیم در باب پیدا کردن یک نفوذی صاحب منصب یا تحلیل های فنی از احتمال هک شدن سامانه ها همه و همه وابسته به نوع نگاه به مساله است. نوع نگاه به مساله است که تعیین می کند پس از عبور از نیل به فکر زنده نگاه داشتن ایام الله باشیم یا توجیه خطای محتمل انسانی بیچاره ای از ال موسی در پس رود. حال بستر رودخانه خراب بوده یا مومنی از ال موسی دل در گرو فرعونیان داشته است. ایا ستاد کل عبور از رود همه چیز را دقیقا به همه درست اطلاع داده یا خیر؟ با این نگاه دیگر مساله این چیزها نیست که همه هست اما مساله نیست چه اینکه سامری هم در ال موسی از رود عبور می کند.
🔹روایت ما و دوهفته گذشته به همین نقل است که دیدیم، "عبور از نیل سوتی های عده ای بعد نیل". این دقیقا همان کاری بود که امام در خطبه های نماز جمعه رقم زد. تنظیم مجدد دستگاه محاسباتی ملت. حال که امام امتحان خود را پس داد نوبت امت است در تذکار ایام الله
🔺پ.ن. 1: این تحلیل منافاتی با جست و جوی و حقیقت یابی و مواخذه مقامات مسئول خصوصا واکنش های دولت، ستاد کل و شورای عالی امنیت ملی و ... پیرامون اتفاقات سانحه ندارد.
🔺پ.ن.2: بار دیگر ظرفیت نماز جمعه عیان شد و صد اه و ناله از کیفیت نماز ها و خطبه ها که هزاران حیف، اینچنین ابزار موثری با حداقل کارآمدی استفاده می گردد. مگر نه اینکه ائمه جمعه نمایندگان ولی فقیه اند در قوم خود؟
✍🏻 امیرحسین غفاریان
✅ @teribon
هدایت شده از علیرضا فقیهی راد
⭕️ جنتلمن های تروریست
🔹اینکه رهبرمعظم انقلاب صراحتا افراد مذاکره کننده غربی را جنتلمن هایی خواندند که دقیقا همان تروریست های فرودگاه بغداد هستند، نه صرفا یک بیانی احساسی بلکه باتوجه تکمیل این بیانات در ادامه مبنی براینکه «اینها همان ها هستند، تفاوتی نمی کند، لباس عوض می کنند و...» نشانگر آن است که ما با یک مساله کاملا واقعی و عینی مواجه هستیم.
🔹آمریکا از آغاز انقلاب بارها علیه مردم ایران تحریم های ظالمانه اعمال کرده است، که در این بین نه تنها تفاوتی میان دموکرات ها و جمهوری خواهان نیست، بلکه بیش از نیمی از تحریم ها توسط دموکرات ها اعمال شده است و اوبامای مودب و باهوش از منظر جناب حسن روحانی نیز با اعمال ۱۱ تحریم علیه ایران میان روسای جمهور آمریکا رکوددار است. تحریم هایی که نه تنها معیشت مردم ایران را هدف قرار داده بلکه موجبات عدم صادرات دارو به مردم ایران و با نرسیدن دارو به بیمارهای سرطانی و پروانه ای عملا منجر به مرگ تعداد زیادی کودکان ایرانی شده اند. در واقع این امر چیزی جز تروریسم دولتی علیه مردم بیگناه یک کشور توسط جنتلمن های مذاکره کننده دموکرات و جمهوریخواه آمریکایی و حتی اروپایی نیست.
🔹در همین راستا حتی خوان زاراته دستیار رئیسجمهور و مشاور امنیت ملی در دولت جورج بوش و معاون اداره تروریسم و اطلاعات مالی وزارت خزانه داری آمریکا در دوره «استوارت لوی» که سالها در وزارت خزانه داری کار کرده است، در کتاب خود تحت عنوان «جنگ خزانهداری» کارشناسان این وزارت خانه را رسما چریک های کت و شلواری می خواند و می نویسد: «زرادخانه آمریکا شامل هواپیماهای بدون سرنشین، موشکهای تامهاوک و چریکهایی با کت و شلوار خاکستری است. وظیفه این چریکها تبدیل ابزار مالی و اقتصادی به سلاحی قوی، علیه دشمنان آمریکاست.»
🔹خبرگزاری رویترز هم طی گزارشی تحت عنوان «تیم تحریمهای وزارت خزانهداری آمریکا، بعد از موفقیت درباره ایران، با چالشهای جدیدی مواجه است» در آوریل 2014 اهمیت و جایگاه دفتر کنترل داراییهای خارجی(OFAC) که نقش بازوی تحریمی وزارت خزانه داری آمریکا را برعهده دارد را به اتاق جنگ مدرن تشبیه می کند و می نویسد: «اتاق جنگ مدرن آمریکا چیزی شبیه به این است: ساعتهای روی دیوار، زمان را در کابل، تهران و بوگوتا (پایتخت کلمبیا) نشان میدهد. افراد پشت میز، بیشترشان جوان هستند. صحبت بر سر اهداف مورد نظر است و در نیمه های شب ، تماس هایی با اروپا انجام می گیرد. اما این اتاق جنگ جدید، نه در وزارت دفاع آمریکا، بلکه در وزارت خزانهداری این کشور است. سلاحهای مورد استفاده نیز نه پهپاد و موشک کروز، بلکه تحریمهای اقتصادی است که با هدفی مشابه و به منظور ضربه زدن به منافع اقتصادی دشمنان آمریکا مورد استفاده قرار میگیرند.»
🔹از طرف دیگر حتی نگاهی به سوابق مقامات ارشد آمریکایی نشان می دهد اغلب رسما و مستقیما در کشتارها و جنایات مردم در نقاط مختلف دستشان آلوده است. جان کری وزیر سابقه خارجه آمریکا از نیروهای نظامی اعزامی به جنگ ویتنام بوده حتی به دلیل مشارکت در جنگ آمریکا و ویتنام نشان شجاعت «ستاره نقره ای» دریافت می کند. تا جائیکه به دلیل کشتن یک نوجوان ویتنامی در انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۰۴ مورد انتقاد نیز قرار گرفت.
🔹یا مایک پمپئو که امروز در جایگاه مقام ارشد دیپلمات های آمریکا به عنوان وزیرامور خارجه عمل می کند، رئیس بدنام و بد سابقه سازمان جاسوسی سیا است که در کارنامه خود ترور مخالفان را دارد. پمپئو همچنین بارها با تعطیلی زندان مخوف گوانتانامو مخالفت کرده و هنگامی که در سال ۲۰۱۳ از این زندان بازدید کرد و زندانیانی را دید که اعتصاب غذا کرده بودند، گفت به نظر می رسد: « بسیاری از آنها چاق شده باشند.» و در پاسخ به گزارش کمیته اطلاعات مجلس سنای آمریکا درباره استفاده از شکنجه در سازمان سیا در بیانیه ای شکنجه گرها را «قهرمان» خواند.
🔹اما جدای از بررسی مصادیق و سوابق مقامات آمریکایی و اروپایی که همگی نشانگر آن است که این جنتلمن های پشت میزمذاکره دقیقا همان تروریست های فردوگاه بغداد هستند، این بیان رهبرانقلاب مساله را فراتر از عدم اعتماد به طرف های آمریکایی و اروپایی ارتقا داد بلکه با این توصیف و بیان حتی دیپلمات های آنها را نیز در جایگاه تروریست ها و قاتلان شهید حاج قاسم سلیمانی قرار دادند
🔹و نهایتا اینکه با این مقدمه هیچگونه مذاکره ای در هیچ سطحی با قاتلان شهید سلیمانی و تروریست های فرودگاه بغداد مجاز نخواهد بود و زین پس مقامات مذاکره کننده کشورمان جنتلمن های پشت میزمذاکره غربی را به چشم تروریست های فرودگاه بغداد ببینند.
✍🏻 #علیرضا_فقیهی_راد
متن کامل یادداشت👇
https://nasimonline.ir/Content/Detail/2344568/
✅ @haallaj
🔹در واکنش به تعطیلی برنامههای جهانآرا و ثریا که گفته میشه با فشار دولت اتفاق افتاده:
🔺«صداوسیما» کجای این کاریکاتوره؟!
چرا در نقدِ هواشدن #جهان_آرا، #ثریا و #شوکران، همه به دولت و بقیه گیر میدن؟!
🔺چرا کسی نمیگه این چه صداوسیماییه که همه میتونن بهش فشار بیارن و برنامههاشو تعطیل کنن؟!
🔺قبول کنید خود صداوسیما دوست نداره «نا امن»ها رو تحمل کنه! همه چی باید گِرد و خنثی باشه!
🔹«آوینی» خطاب به مدیران صداوسیما:
"همین دید عقبمانده شماست که وضع این رسانه قدرتمند را که در کف شما جز «بوق مفلوکی» بیش نیست، به اینجا کشانده که همه شاهد آن هستند."
آبان۱۳۷۱ [بخوانید "دی۱۳۹۸"]
میلاد گودرزی
✅ @teribon
🔹فردو در عمق۴۰متری زمین،از لحاظ پدافند غیرعامل فوق العاده، از جهت نظامی بسیار استراتژیک و انهدام آن غیرممکن. آمریکایی ها هم بارها معترف شده اند
🔹اما براساس بند۴۴و۴۵ برجام، آمریکا کاری که با بمب نتوانست بکند را با مذاکره کرد و تا ۱۵سال غنی سازی را در این مرکز تعطیل و عملا فردو مختل شد و هیچ امتیازی هم نداد
https://twitter.com/alirezafaghihe/status/1219257510097539072?s=19
✅ @teribon
⭕️واکنش محمدصادق شهبازی به قراردادن اسمش در لیست اولیه اصولگرایان
🔹لیست #پدرخوانده_ها و پسران و دامادها و باجناقها و #کیف_کش ها و #ژن_خوب ها برای مشروعیتبخشی به قبیلهشان، بدون اجازه و بهرغم مخالفت اینجانب، اسم بنده را در لیست کذایی گذاشتهاند.
🔹تولد عدالتخواهی با مرگ قبیلههای سیاسی رایج شروع میشود و بدیهی است که نسبتی با آنها ندارد.
✅ @teribon
⭕️از نقد انقلابی تا سیاه نمایی کور
🔺به بهانه حذف و محدودیت برنامه های ثریا و جهان آرا
🔹از یک طرف با تبدیل شدن صداوسیما به عنوان مهمترین و موثرترین رسانه جمعی به رسانه ای بی خاصیت، خنثی و بی موضع که با فشار اصحاب قدرت و مقامات دولتی مدام چرخش های۱۸۰ درجه ای از خودش نشان می دهد و سربریدن معدود برنامه هایی با رویکرد نقدانقلابی رو به جلو مانند #ثریا و #جهان_آرا و از طرف دیگر با گسترش و تاثیر شبکه های اجتماعی برافکار عمومی باید شاهد حضور پُررنگ سیاه نمایی های روشنفکرانه و همچنین نق زدن های کور و بی هدف باشیم.
🔹اصولا زمانیکه "نقدانقلابی" را ذبح کنیم و هیچ تریبونی برای اصلاح گری وضع موجود، بیان مطالبات به حق مردم و البته با نگاهی امیدوارانه بسوی آینده در بستر انقلاب اسلامی وجود نداشته باشد، طبیعتا بازار سیاه نمایی های روشنفکرانه ، نق زدن های کور داغ خواهد شد و افکار عمومی را متاثر و جهت خواهد داد.
🔹اساسا نقد انقلابی با نق زدن های کور و بی هدف تفاوت دارد. در نقد انقلابی ضمن صراحت، راهکارهای واقعی عینی برای حرکت به سمت قله ها طرح می شود و صرفا به گفتن حرفهای کلی، شعاری و انتزاعی بسنده نمی کند.
🔹 #ثریا و جهان آرا نمونه خوبی از نقد انقلابی هستند، آنجایی که برخلاف محافظه کاران بدون توجیه وضع موجود، فقر و فساد و تبعیض در جامعه را شفاف به تصویر می کشند و این را نه مانند شبه روشنفکران به پای حکومت دینی بلکه ثمره عملکرد لیبرال های مذهبی وطنی می خواند خواه از جناح چپ باشند خواه از جناح راست. نقد انقلابی خودش را در دایره تنگ سیاست چپ و راست محصور نمی کند و ورای جریانات و معطوف به آرمان های انقلاب حرف خودش را صریح و شفاف و بدون ترس از مافیای قدرت و ثروت می گوید.
🔹 #ثریا نمونه یک برنامه منتقدانه عالمانه و کارشناسانه است، که ضمن نقد کارشناسی و دقیق بدون لکنت زبان گویای مردم است و از طرف دیگر امید به آینده را زنده می کند، راهکارهای عینی برای اصلاح وضع موجود می دهد، از رویش های انقلاب می گوید، از دستاوردهای انقلاب که ثمره مقاومت است از هسته ای ، سلول های بنیادی ، موشکی تا جشنواره عمار و صدور انقلاب می گوید.
🔹 #جهان_آرا هم با شکستن تابوهای خیالی سیاسیون آنها را وارد یک چالش جدی و اساسی می کند. مقامات سیاسی که سالها به واسطه رانت های رسانه ای بصورت یکطرفه خود را قهرمان عرصه سیاست می خواندند حالا در یک برنامه زنده باید به سئوالاتی پاسخ می دادند که تا پیش از این حوزه ممنوعه بود و همینجا بود که عیار واقعی آنها محک می خورد و به همین دلیل بسیاری از اصحاب سیاست و قدرت حاضر به حضور در برنامه و پاسخگویی نمی شدند.
🔹اکنون صداوسیما ، اصحاب قدرت و محافظه کاران با حذف نقدانقلابی با برچسب های مختلف، بهترین زمینه را مهیا کرده اند تا سیاه نمایی روشنفکری و جریان ضدانقلاب آن هم در میانه جنگ رسانه ای، بهتر بتوانند سنگ های خود را برپیکره انقلاب بزنند. امروز جریان محافظه کار لانه کرده در صداوسیما و مقامات غرب گرای دولتی تبدیل به دو لبه یک قیچی شده اند تا نگذارند حرف های جریان انقلابی برای اصلاح وضع موجود و حرکت انقلاب به سمت قله های پیشرفت شنیده شود.
✍ #علیرضا_فقیهی_راد
✅ @teribon
⭕️تبارشناسی مخالفین مرگ بر آمریکا
🔻یادداشت استاد #وحید_جلیلی
🔹این روزها دوباره در بعضی فضاهای دانشگاهی و رسانهای و سیاسی کشور جریان مقابله با “مرگ بر آمریکا” فعال شده است.
اولین شرط برای مواجهه با این جریان شناخت سابقه آن است. این جریان بیش از شصت سال در این کشور سابقه دارد و از ابزارهای متنوعی چون سرکوب و کشتار، تهدید، تبعید، تحریم، تحریف، تحقیر، ترور و … بهره برده است و تا همین امروز هم هیچ کدام از این ابزارها را کنار نگذاشته است. شاید در برخی مقاطع هم موفقیتهایی داشته است .
اولین باری که جریان مقابله با مرگ بر آمریکا خود را به رخ کشید ۱۶ آذر ۱۳۳۲بود.
متن کامل یادداشت:
http://jalili-vahid.ir/?p=1779
✅ @teribon
⭕️#خبر_خوب
🔹پرونده لوایح مرتبط با FATF در مجمع تشخیص مصلحت نظام بسته شد
🔻امروز ۲ بهمن ماه با توجه به پایان مهلت قانونی یک ساله مجمع تشخیص مصلحت نظام برای بررسی مصوبه مجلس درباره لایحه الحاق ایران به کنوانسیون CFT، پرونده بررسی این لایحه مشابه پرونده بررسی لایحه الحاق ایران به کنوانسیون پالرمو در مجمع بسته شد.
🔻بر این اساس و با توجه به عدم اظهار نظر مجمع درباره لوایح CFT و پالرمو، مصوبات مجلس درباره این لوایح، دیگر اعتباری ندارد و نظر شورای نگهبان محکم و معتبر خواهد بود.
🔻چنانچه دولت همچنان به دنبال تصویب لوایح مذکور است، باید دوباره به مجلس لایحه بدهد و فرآیند قانونی تصویب آن مجددا طی شود.
🔹نتیجه تلاش های چندساله جریان انقلابی امروز نتیجه داد و عملا لوایح استعماری مرتبط با FATF از نظام قانون گذاری کشور خارج شد.
✅ @teribon
⭕️عزای جدید دولتمردان در پرداخت وام ازدواج به جوانان!
🔹معاون جوانان وزیر ورزش مدعی شد، افزایش وام ازدواج موجب ۴ برابر شدن ازدواج افراد زیر ۱۵سال شده است!
🔹این در حالی است که طبق آمارهای رسمی کشور، در ۱۰ سال گذشته و با ۱۵ برابر شدن وام ازدواج هیچ تغییری در ازدواج افراد زیر ۱۵ سال اتفاق نیفتاده است.
🔹احتمالا این نیز بهانه ای جدید برای تن ندادن به مصوبه اخیر مجلس مبنی بر افزایش مبلغ وام ازدواج میباشد.
✅ @teribon
⭕️ماشین سازی تبریز آزاد شد!
🔺توییت محمدصالح ترکمان، از دانشجویان دانشگاه سهند تبریز که حدود ۲سال است پیگیر ماشینسازی تبریز و واگذاریهای مفسدهانگیز و پیدرپی آن اند...
🔹 میلاد گودرزی:
#خبر_خوب [واقعی، نه موهومی] چیست؟!
خبر دادن از نقطهی حل یک مسئله و از بین بردنِ یک #خبر_بد!
فرآیندی که در حین آن کلی #خبر_بد تولید کردهای. از فساد #مش_قربونعلی ها و #پوری_حسینی ها خبر دادهای و کلی فحش و «با این کارای شما نظام تضعیف میشه» شنیدهای!
#خبر_خوب اصلی وجود شماهاست...
✅ @teribon
⭕️مناظره وحید جلیلی و محمد قوچانی در شبکه چهار/ برنامهای با موضوع ۴۰ سال سینمای انقلاب
🔹ششمین قسمت از برنامه شب سینما با حضور وحید جلیلی و محمد قوچانی با موضوع بررسی ۴۰ سال سینمای انقلاب، پنجشنبه سوم بهمنماه روی آنتن زنده شبکه چهار میرود.
🔹«شب سینما» کاری از گروه ادب و هنر شبکه چهار است که هر هفته پنجشنبه شبها ساعت ۲۳ با اجرای امیرحسن ندایی و تهیه کنندگی و سردبیری سجاد مهرگان به صورت زنده به بررسی مسائل سینمای ایران با نگاهی متفاوت میپردازد.
✅ @teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️آقای رییس! دوران شاهنشاهی گذشته
🔹 #محمدصادق_شهبازی
🔺️کسی کوچکترین انتقادی به شما میکند میگویید بروید به جهنم.
🔺️بانظرات کارشناسی توهینآمیز برخورد میکنید.
🔺️دوران شاهنشاهی گذشته ما انقلاب نکردیم جای تاج و عمامه را عوض کنیم.
🔺️اینکه کسانی فکرکنند چون ازمردم رای گرفتند میتوانند بهشیوه شاهنشاهی به مخالفین خود توهین کنند توهین به شعور مردم است.
✅ @teribon
تریبون مستضعفین
⭕️مناظره وحید جلیلی و محمد قوچانی در شبکه چهار/ برنامهای با موضوع ۴۰ سال سینمای انقلاب 🔹ششمین قسمت
⭕️مناظره وحیدجلیلی و محمد قوچانی هم ضبطی شد!
🔹گفته میشود مدیران سیما در ادامه محدودسازی برخی برنامه ها، پخش این برنامه را به حالت ضبطی تبدیل کرده اند، این مناظره قرار بود امشب به صورت زنده از شبکه چهار سیما پخش شود .
✅ @teribon
⭕️«تولد تاریخ»؛ نتیجه پیوندِ ناس و اسطوره(قسمت اول)
🔺تاملی در مبانی سلیمانیِ «اسوه» و سلیمانیِ «اسطوره»
🔹شهادت سردار سلیمانی را نمیتوان تنها یک واقعه معمولی در قالب شهادتِ یک فرمانده ایرانی دانست، بلکه این رخداد ویژگیهایی داشت که عینی ترینِ آنها برقراری نسبتی پررنگ با زندگی مادی انسانهای مختلف در نقاط مختلف کشور، منطقه و چه بسا نقاط دوردست دنیا بود. رخداد شهادت در ابتداییترین گام خود علاوه بر آشکار کردنِ بخشهایی از وجودِ سردار سلیمانی که تا به حال پنهان مانده بود، بخشهایی مهم از وجوهِ تاریخی یک ملت را به نمایش گذاشت.
🔹تا پیش از این اتفاق میزان محبوبیتِ سردار سلیمانی بر کسی پوشیده نبود، به گونهای که همین محبوبیت زمینهساز گمانههایی برای شرکت او در انتخابات ریاست جمهوری هم شده بود، اما میتوان گفت عمق این محبوبیت و ابعاد آن با شهادت این مردِ مقاوم آشکار شد. گویی حقیقتی در پرده، به یکباره متجلی شود تا همگان به علمِ حضوری دریابند آنچه را که در درونیترین لایههای وجودی خود فردی و جمعیشان پنهان بود. تجلیِ این حبِ جمعی در کشور زمینهساز بروز نقاط عطفی خاص در تاریخ ایران گشت: نقطه عطفِ تشییع پیکر سردار شهید در مرزهای ایران و پس از آن سیلیِ تاریخی به آمریکا در خارج از مرزها که از حمایتِ جدی مردمی برخوردار بود. میتوان گفت شهادت سردار سلیمانی مبدا حیاتِ حقیقی او در سه ساحت زندگی فردی آدمهایی که به او علاقه مندند، زندگی جمعیِ نفوسی که او را «اسطوره» خود میدانند و زندگی اجتماعی و سیاسیِ مردم و انقلاب اسلامی در درون و برون مرزهاست. سردار سلیمانی پس از رخداد شهادتش حیاتِ دیگری را آغاز کرده است، حیاتِ یک «اسطوره» در دو بسترِ ملت و فراتر از آن امت. ما زین پس با سلیمانی دیگری خواهیم زیست، نه ما که فراتر از ما تاریخ زین پس میتواند با این رخداد بزید. اما امکان زیستن تاریخ با «اسطوره سلیمانی» چگونه ممکن میشود؟
🔹سلیمانیِ اسوه/سلیمانیِ اسطوره
🔹من در بند پیشین سلیمانی را اسطوره نامیدم، اما او چه شاخصهایی دارد که میتواند اسطوره باشد؟ سلیمانی یادآور پهلوانان باستان ایرانی است، پاکبازی، جنگاوری، رافت و مهربانی با قوم و خشم و جنگیدن با دشمن، اخلاص و مردمداری، آرامش در سکنات و جوش و خروش در مبارزه و جنگیدن بیرون از مرزها برای حفاظت از کشور از ابعاد وجودی سلیمانی است که در بستری از تقوا و اخلاص، او را به فردی ویژه بدل کرده است. پس از شهادتِ وی بسیاری او را با پهلوانانِ شاهنامه مقایسه کردند. او در زمانهای که سیاست بازی و سیاسیکاری، تاکید بر منافع شخصی و استفاده از منابع بیت المال از مسئولین سیاسی کشور چهرهای منفور و غیرقابل اعتماد ساخته است، با پرهیز از همه آنها خلا جدی جامعه ایرانی در مواجهه با حکومت و حاکمیت را پر کرد، تا نقاط امیدی در جامعه باقی بماند و امید به اصلاح جان بگیرد. همه این موارد و بالاخص پر کردن خلاهای امروز جامعه ایرانی در نسبت با مسئولین، او را به موجودی ویژه در منظر مردم بدل کرده است.
ادامه دارد...
✍️ #سحر_دانشور
✅ @teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️حجتالاسلام #حسینی_قمی:
🔹گفتند ۹۰ نماینده فعلی #مجلس ردصلاحیت شدهاند که اکثراً به جرم فساد مالی بوده است.
🔹میخواهم بگویم الان حدود ۷۰ مفسد مالی در #مجلس داریم.
🔹چرا این دو-سه ماه مانده به #انتخابات را باید باشند که هرچه خواستند بخورند؟!
✅ @teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔺خروش مردم شرق عربستان علیه آمریکا و آل سعود....
🔺شعار میدهند: مرگ بر سعودی.. مرگ بر بن سلمان... مرگ بر آمریکا
✅ @teribon
تریبون مستضعفین
⭕️«تولد تاریخ»؛ نتیجه پیوندِ ناس و اسطوره(قسمت اول) 🔺تاملی در مبانی سلیمانیِ «اسوه» و سلیمانیِ «اسطو
⭕️ «تولد تاریخ»؛ نتیجه پیوندِ ناس و اسطوره(قسمت دوم)
🔺تاملی در مبانی سلیمانیِ «اسوه» و سلیمانیِ «اسطوره»
🔹ما به سلیمانی اسوه نیاز داریم یا سلیمانی اسطوره
🔹از سوی دیگر سلیمانی دارای شاخصهای رفتاری است که قادر است او را به یک «اسوه» بدل کند، الگویی برای رفتارهای فردی هر ایرانی! انتشار فیلمهای مختلف از حالات، رفتارها، تعاملات و برخوردهای مختلفش در زندگی شخصی و کاری در روزهای پس از شهادتش نشان میدهد که جامعه میل دارد وجوه اسوهگونه او را نیز پررنگ کند. تاکید بر مقولاتی چون تربیت نسل سلیمانیها، فرزندان ما همگی سلیمانیاند و تبدیل سلیمانی به سلیمانیها نیز نشان از این امر دارد. اما سوال اساسی این است: ما به سلیمانی اسوه نیاز داریم یا سلیمانی اسطوره؟ جامعه امروز ایرانی به کدام یک نیازمند است؟
🔹در ابتدا باید بگویم اسوه به ما و جامعه «جهت» میدهد و اسطوره کارکرد «امیدبخشی» دارد. اسوه ترازوی سنجش رفتار افراد است، آدمها با نگاه به اسوه به رفتارهای خود جهت میدهند و در واقع از اسوه الگو میگیرند. اما اسطوره برخاسته از رویاهای ذهنی، جمعی و اجتماعی یک قوم است، تجلی دردها، رنجها و خوشیهایشان که زمینه تخلیه روانی جامعه را فراهم میکند و در واقع آرامش بخش است. واکنش بدیع مردم سراسر کشور به رخداد شهادت سردار سلیمانی به خوبی خلا جامعه ایرانی و نیاز جدیِ این جامعه به اسطوره را نشان داد.
🔹نکته ویژه ای که در اسطوره سردار سلیمانی وجود دارد، جمع دو شاخصه ایرانیت و اسلامیت است. جامعه ما دارای دو بعد ایرانی و اسلامی است که همراهی این هردو میتواند موجب رشد جامعه شود، اما حقیقت آن است که سالهاست اسطوره ای که جمیع این دو ویژگی باشد زاده نشده است، اما سردار سلیمانی در قامت فردی که نمیانده دو بعد ایرانی-اسلامی است توانسته جمعِ میان این دو باشد و اسطورهای واجد ایرانیت و اسلامیت خلق کند، نکته ای مهم که پاسخگوی نیاز جدی امروز ایران است. تشییع باشکوه سردار به خوبی این شاخصه او را به نمایش گذاشت.
🔹اما آیا در چنین وضعیتی و با توجه به نیاز مهم ما به اسطوره، تبدیل سردار به اسوه صحیح است؟ میتوان گفت اسوههای زیادی در دل انقلاب اسلامی و حتی اسلام وجود دارند، که میتوانیم با تکیه بر آنها نیاز به اسوه را در جامعه برطرف کنیم، اما اسطوره ای اینچنین خلایی جدی است که نباید آن را نادیده بگیریم. تبدیل سردار سلیمانی از اسطوره به اسوه، موجب سرکوب نیاز جدی جامعه ایرانی به اسطوره شده و حتی کارکردهای حداکثری اسطوره را نیز حداقلی میکند.
نسبت ناس با اسطوره
🔹نسبت ناس، مردم و جامعه با اسوه روشن است. آنها از اسوه الگو میگیرند، زندگی فردی و اجتماعی خود را بر اساس رفتارهای اسوه تنظیم میکنند و سعی میکنند از آنها یاد بگیرند، نظریات روانشناسی نسبت میان افراد، الگوها و تنظیم رفتارهای فردی و اجتماعی را به خوبی تبیین کرده اند و حتی در بستر نظریات یادگیری اجتماعی به این مقوله پرداخته اند. وقتی ما از تلاش برای تبدیل سلیمانی به سلیمانیها سخن بگوئیم، در حقیقت درپی آنیم که سلیمانی را به الگویی برای رفتارهای فردی و اجتماعی آدمها بدل کنیم، در آن صورت بدیهی است که افراد مختلف مختار باشند این الگو را انتخاب کنند و یا نکنند. اما اسطوره ضمن داشتن وجوه اسوه گونه، به نوعی تجلی روح جمعی یک جامعه است، تجلی آرمانها، ایده آلها و رویاهای آنها. در این صورت نسبت میان ناس، مردم و اسطوره چگونه خواهد بود؟
🔹من از میان این واژهها ناس را برمیگزینم. باید گفت در نسبت میان ناس و اسطوره مسئله الگوگیری در رفتارهای فردی و اجتماعی نیست، بلکه مسئله نوع ارتباطی است که ناس با اسطوره برقرار میکند، در حقیقت ناس نباید در پی تبدیل سلیمانی به سلیمانیها باشد(چه اینکه این تبدیل و تبدل کارویژه اسوه است) بلکه باید نسبت خود را با اسطوره مشخص کند. همراهی ناس با اسطوره موجب شکل گیری فضایی میشود که قادر است تاریخ جدیدی خلق کند. به بیان دیگر خلوص یافتنِ ناس در پی تولد اسطوره و یکی شدن با آرمانها و ایده آلهایی که مدتها در درونی ترین لایههایش بود و در رخدادی شگرف همراه با تولد اسطوره به رویی ترین و عینی ترین بخشهایش رسید، قادر است به خلق تاریخ منجر شود. ما در گذشته یک بار شاهد چنین اتفاقی بودیم، در زمانه ظهور امام خمینی در قامت یک اسطوره خاص، ناس به خوبی نسبت خودش را با اسطوره تعیین کرد و پس از آن بود که انقلاب اسلامی در قامت تاریخی جدید در دل تاریخ بشر زاده شد. آیا ما امروز ظرفیت روشن کردن رابطه خود با اسطوره سردار سلیمانی را داریم تا چه بسا در دل انقلاب اسلامی تاریخی نوین متولد شود؟
آیا این رخداد و این بزنگاه تاریخی را فهم میکنیم؟
✍️ #سحر_دانشور
✅ @teribon
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ گرامیداشت شهادت #سردار_سلیمانی توسط رئیس مجلس موسسان #ونزوئلا
🔺رییس مجلس موسسان ونزوئلا:
🔹پیشنهاد می کنم در این جلسه یاد شهید ژنرال قاسم سلیمانی که توسط #تروریسم_آمریکا به قتل رسید را گرامی بداریم. شهید ایران، شهید سلیمانی... زنده باد سلیمانی
✅ @teribon
⭕️ تشکل های یکبار مصرف انتخاباتی
🔺اصولگرایان در مجلس نهم با نام جبهه متحد اصولگرایان و ائتلاف ۸+۷ وارد عرصه شده، در انتخابات ریاست جمهوری یازدهم ائتلاف ۱+۲ را شکل دادند که البته به شکست انجامید، انتخابات مجلس دهم همگی متحد شدند و ذیل یک لیست واحد به نام ائتلاف بزرگ اصولگرایان وارد عرصه انتخابات شدند، در انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم هم با ادعای تجمیع همه نیروهای انقلاب جمنا یا همان جبهه مردمی نیروهای انقلاب را شکل دادند که البته مورد انتقاد و اعتراض گروه هایی مانند جبهه پایداری و بدنه نیروهای ارزشی قرار گرفت. اما دست اندرکاران جمنا با ادعاهای بزرگ مدعی بودند قرار است یک تشکیلات فراگیر ایجاد شود و محدود به ایام انتخابات نخواهد بود، اما مدت اندکی بعد از شکست در انتخابات ریاست جمهوری جمنا نیز به تاریخ پیوست تا این تشکل یکبار مصرفی انتخاباتی نیز عمرش تمام شود.
🔺حالا انتخابات مجلس یازدهم در پیش است، اصولگرایان باز هم با همان وعده های تکراری و استدلال های نخ نما به نام وحدت جمعی راه انداخته اند و نامش را شانا (شورای ائتلاف نیروهای انقلاب) گذاشته اند. تنها ابتکار اصولگرایان تغییر نام و جا دادن تعدادی جوان که البته معلوم نیست این جوانان براساس کدام شاخص ها انتخاب شده اند بوده است.
🔺اکنون شانا در زمان منتهی به انتخابات آغاز به فعالیت کرده و احتمالا به سرنوشت بقیه تشکل های یکبار مصرفی انتخاباتی این جریان خواهد یپوست. شانا بدون اینکه حرف ایجابی و مشخصی بیان کرده باشد، صرفا بر نفی دولت روحانی و با شعار نجات اقتصاد ایران تمرکز کرده است.
🔺در حالی که معلوم نیست اعضای شورای ائتلاف طی این سال ها و در بزنگاه های مهم کشور چون برجام و FATF، خصوصی سازی های افسارگسیخته، تعطیلی کارخانه ها و اعتراضات کارگری دقیقا کجا بوده اند؟ طی این سال ها که مردم تحت فشار بوده اند آیا صدایی از این جریان بلند شده است؟ گویا تشکل های یکبار مصرف انتخاباتی تنها در ایام انتخابات که آرا مردمی را می خواهند، به یاد حرف ها و مطالبات مردم می افتند.
🔺نهایتا شانا که هنوز ابعاد گفتمانی و حرف های ایجابی آن نامعلوم است و از موافقان برجام و مخالفان شفافیت را در خود جای داده و صرفا ایام انتخابات یاد مردم می افتد سرنوشت بهتری از تشکل های یکبار مصرفی قبلی اصولگرایان نخواهد داشت.
✍️ #ربیعی
https://nasimonline.ir/Content/Detail/2343122/
✅ @teribon