طلاب پاسخگو
❓خاتميت به چه معنى است؟ ✅پاسخ: خاتميت در اصطلاح عموم مسلمين به اين معنا است كه پس از حضرت محمد صلى
❓مى دانيم كه آيين اسلام جامعترين آيينى است كه از طرف خداوند براى بشر فرستاده شده است و لازمه اين سخن اين است كه آيين هاى پيشين، همگى نسبت به آيين اسلام «ناقص و نارسا» بوده باشند، در اين صورت اين سؤال پيش مى آيد كه چگونه خداوند در گذشته براى هدايت بشر آيين ناقص و نارسا فرستاده است، در صورتى كه مقام خداوند از ارسال آيين ناقص منزّه مى باشد؟!
✅پاسخ اجمالی:
دلايل جهانى و خاتم بودن آيين اسلام بخوبى اين مطلب را ثابت مى كند كه پس از طلوع اسلام براى تكامل مادّى و معنوى بشر و آگاهى او از وظايف الهى، راهى جز پيروى از اين دين نيست.
البّته هركدام از اديان گذشته در زمان خود، راه صحيحى براى تكامل بشر و توجّه او به خدا بوده و بشر در پرتو اين اديان به سوى تكامل روحى و معنوى پيش رفته است؛ ولى پس از ابلاغ آيين اسلام-/ كه آيين جهانى و خاتم اديان است-/ پيمودن راه هاى ديگر خطاست و غير اين آيين، نمى تواند انسان را به اهداف
عالى تر و كامل ترى كه مناسب «امّت تكامل يافته» است برساند.
ولى در عين حال هركدام از اين اديان در زمان و عصر خود كاملترين دين بودند كه براى هدايت مردم از طرف خداوند آمده است.
براى توضيح مى توان گفت كه: مجموع اديان آسمانى بسان كلاس هاى مختلف دانشكده اى است كه دانشجويى در آن به تحصيل و تكميل خود مى پردازد؛ آنچه را كه دانشجو در سال هاى نخست مى آموزد در عين اين كه صحيح و پا برجاست، پايه اى است براى كلاس هاى بالاتر و مطلبى را كه در كلاس هاى بالاتر تحصيل مى كند، همگى مكمّل اصولى است كه در سال هاى نخست آموخته است.
بنابر اين، برنامه هر كلاسى نسبت به دانشجوى ويژه خود بهترين برنامه است و اگر وضع غير اين باشد (مثلًا براى دانشجويان سال اوّل، برنامه كلاس هاى بالاتر پياده شود) جز اتلاف وقت نتيجه اى نخواهد داشت؛ همان طور كه اگر براى دانشجويان دروه عالى برنامه دوره اوّل اجرا گردد، آنان به هدفى كه براى آن تربيت مى شوند نخواهند رسيد.
آيا در اين صورت كسى به خود اجازه مى دهد كه بگويد برنامه كلاس هاى پايين ناقص است و مطالبى را كه دانشجويان در آن كلاسها مى آموزند نارسا مى باشد، يا اين كه بايد گفت: برنامه هاى هر كلاسى نسبت به دانشجوى ويژه خود، بهترين برنامه اى است كه تنظيم شده و آنچه را كه دانشجويى در آن كلاس مى آموزد پايه اى براى ارتقا به كلاس هاى بالاتر است.
همان طور كه داورى ما نسبت به كلاس هاى يك دانشكده چنين است و برنامه هر كلاس را نسبت به محصّل مخصوص به خود ناقص و نارسا نمى دانيم، داورى ما نسبت به اديان گذشته كه براى هدايت و تكميل جامعه انسانى تنظيم و نازل گرديده است نيز چنين مى باشد.
و معناى ناسخ بودن آيين اسلام نسبت به آيين هاى ديگر و كامل و جامع بودن آن
در برابر آيين هاى پيشين، اين نيست كه آيين هاى پيشين از اصل و ريشه باطل و يا نادرست و يا ناقص و نارسا بوده اند؛ زيرا آيينى كه از طرف خداوند دانا براى هدايت گروهى از بشر فرو فرستاده مى شود هرگز نمى تواند ناقص و نادرست باشد؛ بلكه هر كدام از اين آيينها در جاى خود و عصر خويش كاملًا صحيح و رسا بوده و براى رسانيدن بشر آن عصر به هدفى كه شايستگى آن را داشته است، كافى و رسا بوده اند.
ولى براى بشر تكامل يافته، بشرى كه مى تواند قلّه هاى بلندترى از كمالات مادّى و معنوى را تسخير كند، بايد فكر ديگرى كرد و راه ديگرى در اختيار او گذاشت كه بتواند با پيمودن اين راه، به اين قلّه هاى بلند دست يابد و از كسب كمالات بلندترى كه براى آنها شايستگى دارد باز نماند، به همين دليل اديان آسمانى يكى پس از ديگرى براى تربيت انسان در مراحل مختلف نازل شده تا به آيين اسلام كه تكامل يافته ترين مذهب مى باشد رسيده است.
📚کتاب پاسخ به پرسشهای مذهبی ، #آیت_الله_مکارم_شیرازی و #آیت_الله_سبحانی ، ص ۱۱۴ و ۱۱۵
#پرسش_و_پاسخ_از_محضر_علما
#پرسمان_اعتقادی
#نبوت
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
طلاب پاسخگو
❓آیا خداوند برای نعمتات و عذاب آخرتی بین #زن و مرد فرقی قائل است؟ ❓آیا حوريان بهشتي فقط نعمتی مختص م
❓ آيا اين درسته كه ميگن، روز محشر هر كس شبيه اون عضوي از بدن ميشه كه بيشتر باهاش گناه كرده است؟
✅پاسخ کوتاه:
انسانها طبق ملكاتي كه در دنیا كسب كرده اند و روحياتي كه براي خود در دنيا انتخاب كردند محشور خواهند شد.
صورت ظاهري را خداوند برايمان آفريده و ما هيچ نقشي در اصل و فرع آن نداشته و با ما هيچ مشورتي نشده است، جنسيت، قوميت، قد، وزن، شكل، رنگ، والدين و ... از مسائلي هستند كه ما در انتخابشان هيچ نقشي نداريم، اما صورت باطني را به ميل خود ترسيم مي كنيم، و وقتي مي فهميم كه چه نقشي بر روحمان زديم كه پرده ها كنار رود، يعني در اين دنيا چهره باطني ما پشت چهره ظاهري انساني ما پنهان است، اما در آن روز همه چيز صورت حقيقي به خود گرفته و عيان خواهد شد، لذا بعضي به شكل حيوانات درخواهند آمد، و اين نيست مگر بخاطر انتخاب بدشان.
در روايات آمده است كه دامنه ى مسخ در قيامت با توجّه به خصوصيّات روحى افراد، گسترده تر خواهد بود. در قيامت مردم ده گونه محشور مى شوند:
1. شايعه سازان، به صورت ميمون.
2. حرام خواران، به صورت خوك.
3. رباخواران، واژگونه.
4. قاضى ناحقّ، كور.
5. خودخواهان مغرور، كر و لال.
6. عالم بى عمل، در حال جويدن زبان خود.
7. آزار دهنده ى همسايه، دست و پا بريده.
8. خبرچين، آويخته به شاخه هاى آتشين.
9. عيّاشان، بد بوتر از مردار.
10. مستكبران، در پوششى از آتش.
💠محشور شدن به صورت عضوي كه بيشتر با آن گناه كرده ايم صحيح نيست و چنين مطلبي در منابع و آيات و روایات ذكر نشده است.
#معاد
#پرسمان_اعتقادی
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
4_5825430350209220783.mp3
878.4K
❓احترام به پدر قمار باز هم واجبه؟
🎤پاسخ #استاد_ملکی
#احکام
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
࿐჻ᭂ⸙🍃🌹🍃⸙჻ᭂ࿐
🌷باطلابپاسخگوهمراهباشید🌷
🌹 @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙🍃🌹🍃⸙჻ᭂ࿐
طلاب پاسخگو
❓افکار بدی به تازگی مرا اذیت میکند.به خصوص سر نماز که هر چه می خواهم حضور قلب پیدا کنم دوباره این فک
❓سلام
چند سالي هست بجاي اينكه از نظر معنوي پشرفت كنيم هر روز بدتر مي شوم يكي از بيماريهاي روحي من چشم چراني است به حدي است كه بعضي وقتها چشم درد وسر درد مي گيرم ديگه خسته شدم كمكم كنيد با تشكر
✅حجت الاسلام و المسلمین جاودان فرمودند:
سلام علیکم و رحمة الله
اگر آدم راه برود پیشرفت می کند، اما اگر بخوابد متوقف خواهد بود و اگر قدم به عقب بر دارد آن چیزی می شود که شما گفته اید که هر روز بدتر می شود. قدم به عقب برداشتن چیزی جز گناه نیست. اگر آدم گناه نکند-البته بطور جدی- به هیچ وجه عقب نخواهد رفت. پس ریشه بدتر شدن روشن شد. چشم چرائی گناهی است که در کوچه و بازار و خیابان ریخته است. بنابراین ممکن است من هر روز صد بار و بیشتر به این گناه گرفتار بشوم و با وجود این مقدار گناه راهی برای پیشرفت وجود ندارد. باید به هر صورت و بهر نوع جلوی گناه بسته شود. البته برای ایجاد مانع در برابر گناه راههائی وجود دارد.
اولاً : نماز صحیح خواندن که تقلید صحیح و وضو و غسل و قرائت درست لازم دارد.
ثانیاً : اول وقت خواندن نماز که بسیار مهم است.
ثالثاً : هر روز متوسل شدن به محضر حضرت ولی عصر علیه الصلوة و السلام که اگر این توسل درست انجام شود آدم می تواند در مقابل اعتیاد و وسوسه گناه مقاومت بکند.
چند روز به این دستور عمل کنید البته با تصمیم قطعی بر ترک گناه متوکلاً علی الله عزوجل.
💎منبع👇
🌐 http://new.javedan.ir/selected_questions/1388/10/30/index.html:id=562
#پرسش_و_پاسخ_از_محضر_علما
#استاد_جاودان
#نگاه_حرام
#اخلاق
🔴 @tollabe_pasokhgoo
⚠️اسراف كردن آب در وضو گرفتن و غسل كردن!
🔸عبدالله بن عمرو میگوید: «مَرَّ رَسُولُالله صليالله عليه و آله بِسَعد وَ هُوَ يَتوضّأُ، فقال: لاتَسرف يا سَعدُ! قال: اَفي الوُضُوء سَرَف؟ قال: نعم وَ إن كُنتَ عَلي نَهرِ جارٍ؛ رسول گرامي اسلام، از راهي ميگذشت كه «سعد» را در حال وضو گرفتن ديد. فرمود: اي سعد! اسراف مكن؛ سعد گفت: اي پيامبر خدا! آيا در وضو هم اسراف است؟ حضرت فرمود: آري، اگر چه وضو گرفتن در آب رودخانهای باشد!».
🔹رسول اكرم صلی الله علیه وآله در جایی دیگر فرمودند: «الوُضوءُ بِمُدِّ و الغُسلُ بِصاعٍ و سَيَأتي أقوامٌ بَعدي يَستَقِلّونَ ذلِكَ فَاُولئكَ عَلى خِلافِ سُنَّتي؛ مقدار آب وضو یک مُدّ(750 گرم) است و مقدار آب غسل یک صاع(3 كيلو) است و بعد از من مردمی می آیند که این مقدار آب را کم می شمارند؛ این مردم بر خلاف سنّت من هستند و کسی که بر سنّت من ثابت باشد(وضو را به یک مُدّ و غسل را به یک صاع انجام دهد) در بهشت قدس با من است».
#اسراف
#سبک_زندگی_اسلامی
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
࿐჻ᭂ⸙🍃🌹🍃⸙჻ᭂ࿐
🌷باطلابپاسخگوهمراهباشید🌷
🌹 @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙🍃🌹🍃⸙჻ᭂ࿐
💥در مسائل معنوی به بالاتر از خود، و در مسائل مادی به پایینتر از خود نگاه کنید!
آیت الله شبیری زنجانی میفرمودند:
یکی از خادمان مرحوم پدرم(آیت الله سید احمد زنجانی) بسیار متعبد و در عین حال خیلی فقیر بود و چیزی از مال دنیا نداشت.
از مرحوم پدرم نقل شده که فرموده بودند:
من ایشان را نزد خود نگاه داشته بودم، تا به او نگاه کنم، چون در خوبی و فضایل از من بالاتر، و در مسائل مادی از من پایینتر بود.
در روایت وارد شده در مسائل معنوی به بالاتر از خود و در مسائل مالی به پایینتر از خود نگاه کنید!
📚روزنههایی از عالم غیب، ص۳۸۱، سید محسن خرازی، نشر مسجد مقدس جمکران.
#آشنایی_با_علما
#اخلاق
✅طلاب پاسخگو🔻
♦️ @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙🌸🌸⸙჻ᭂ࿐
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️مسلمان شدن حدود ۶۰۰ نفر از ملیت و ادیان مختلف توسط #آیت_الله_سید_رضی_شیرازی (ره) از علما و فلاسفه بزرگ تهران
.
◾ارتحال ملکوتی عالم ربانی حضرت آیت الله سید #رضی_شیرازی (نوه میرزای شیرازی) از علمای بزرگ تهران تسلیت باد◾
نثار روحشان صلوات و فاتحه ای هدیه کنیم🤲
✅طلاب پاسخگو🔻
♦️ @Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙🌸🌸⸙჻ᭂ࿐
❓آیا فکر گناه، اشکالی دارد؟
✍پاسخ:
فکر گناه زشت است و انسان را از قرب الهی دور می کند.
🔅عبدالله بن موسی بن جعفر(علیه السلام) از پدر بزرگوارش پرسید: آیا دو فرشته ای که خداوند بر هر انسانی گماشته هنگامی که فردی اراده گناه یا عمل صالحی بکند آنها را از اراده و قصد انسان با خبر می گرداند؟ امام فرمودند: آیا بوی مدفوع با بوی عطر یکی است؟ گفتم: نه
فرمود: به راستی وقتی بنده ای قصد کار خوب می کند نفس او خوشبو می شود و از نفسش عطر بیرون می آید و زمانی که قصد گناه کند از نفسش بوی بد و گند درآید و چون آن کار را بکند زبانش قلم آن فرشته می شود و با آب دهان آن گناهکار، کار را برای او ثبت می کند. [1]
✅انسان باید فکر گناه را از خود دور کند. و آن را مساله ای بی اهمیت نشمارد. حضرت على(علیه السلام) می فرماید: کسى که در مورد گناهان زیاد فکر کند، گناهان او را به سوى خود مى کشند.[2] همچنین ایشان می فرمایند: فرو رفتن و تفکّر در مورد چیزى، سرآغاز وجود و پیدایش آن چیز است.[3]
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
1. الكافی، ج۲، ص: ۴۲۹.
2. غررالحکم، ص ۶۲۳.
3. غررالحکم، ص ۳۶۲.
📚مطالعه تفصیلی👇
soalcity.ir/node/261
#اخلاق
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
❓ﺣﻘﻴﻘﺖ #ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ_ﻓﺮﺝ ﭼﻴﺴﺖ؟
✍پاسخ:
ﺍﻧﺪﻳﺸﻪ ﭘﻴﺮﻭﺯﻯ ﻧﻬﺎﻳﻰ ﻧﻴﺮﻭﻯ ﺣﻖّ ﻭ ﺻﻠﺢ ﻭ ﻋﺪﺍﻟﺖ، ﺑﺮ ﻧﻴﺮﻭﻯ ﺑﺎﻃﻞ ﻭ ﺳﺘﻴﺰ ﻭ ﻇﻠﻢ، ﺍﺳﺘﻘﺮﺍﺭ ﻛﺎﻣﻞ ﻭ ﻫﻤﻪ ﺟﺎﻧﺒﻪ ﺍﺭﺯﺵ ﻫﺎﻯ ﺍﻧﺴﺎﻧﻰ، ﺗﺸﻜﻴﻞ ﻣﺪﻳﻨﻪ ﻓﺎﺿﻠﻪ ﻭ ﺟﺎﻣﻌﻪ ﺍﻳﺪﻩ ﺁﻝ ﻭ ﺑﺎﻟﺎﺧﺮﻩ ﺍﺟﺮﺍﻯ ﺍﻳﻦ ﺍﻳﺪﻩ ﻋﻤﻮﻣﻰ ﻭ ﺍﻧﺴﺎﻧﻰ ﺑﻪ ﻭﺳﻴﻠﻪ ﺷﺨﺼﻰ ﻣﻘﺪﺱ ﻭ ﻋﺎﻟﻰ ﻗﺪﺭ ﻛﻪ ﺩﺭ ﺭﻭﺍﻳﺎﺕ ﺍﺳﻠﺎﻣﻰ ﺍﺯ ﺍﻭ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ «ﻣﻬﺪﻯ» ﻧﺎﻡ ﺑﺮﺩﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ، ﺍﻧﺪﻳﺸﻪ ﺍﻯ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﻛﻢ ﻭ ﺑﻴﺶ ﻫﻤﻪ ﻓِﺮﻕ ﻭ ﻣﺬﺍﻫﺐ ﺍﺳﻠﺎﻣﻰ - ﺑﺎ ﺍﺧﺘﻠﺎﻓﺎﺗﻰ - ﺑﺪﺍﻥ ﻣﺆﻣﻦ ﻭ ﻣﻌﺘﻘﺪﻧﺪ. ﺍﻳﻦ ﺍﻧﺪﻳﺸﻪ ﺑﻴﺶ ﺍﺯ ﻫﺮ ﭼﻴﺰ ﻣﺸﺘﻤﻞ ﺑﺮ ﻋﻨﺼﺮ ﺧﻮﺷﺒﻴﻨﻰ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻛﻠّﻰ ﻧﻈﺎﻡ ﻃﺒﻴﻌﺖ ﻭ ﺳﻴﺮ ﺗﻜﺎﻣﻞ ﺗﺎﺭﻳﺦ ﻭ ﺍﻃﻤﻴﻨﺎﻥ ﺑﻪ ﺁﻳﻨﺪﻩ ﻭ ﻃﺮﺩ ﻋﻨﺼﺮ ﺑﺪﺑﻴﻨﻰ ﻧﺴﺒﺖ ﺑﻪ ﭘﺎﻳﺎﻥ ﻛﺎﺭ ﺑﺸﺮ ﺍﺳﺖ (ﻛﻪ ﻃﺒﻖ ﺑﺴﻴﺎﺭﻯ ﺍﺯ ﻧﻈﺮﻳﻪﻫﺎ ﻭ ﻓﺮﺿﻴﻪ ﻫﺎﻯ ﻏﻴﺮ ﺍﺳﻠﺎﻣﻰ، ﭘﺎﻳﺎﻥ ﻧﻈﺎﻡ ﻃﺒﻴﻌﺖ، ﺗﺎﺭﻳﻚ ﻭ ﺍﺑﺘﺮ ﺍﺳﺖ). ﺍﻣﻴﺪ ﻭ ﺁﺭﺯﻭﻯ ﺗﺤﻘﻖ ﺍﻳﻦ ﻧﻮﻳﺪ ﻛﻠّﻰ ﺟﻬﺎﻧﻰ ﺍﻧﺴﺎﻧﻰ، ﺩﺭ ﺯﺑﺎﻥ ﺭﻭﺍﻳﺎﺕ ﺍﺳﻠﺎﻣﻰ «ﺍﻧﺘﻈﺎﺭ ﻓﺮﺝ» ﺧﻮﺍﻧﺪﻩ ﺷﺪﻩ ﺍﺳﺖ.
#مهدویت
#پرسمان_اعتقادی
🔴طلاب پاسخگو👇
@tollabe_pasokhgoo
💢«تظاهر به دانایی» هرگز جایگزین «دانایی» نمیشود!
✍شهید سید مرتضی آوینی
🔹 تصور نكنید كه من با زندگی به سبك و سیاق متظاهران به روشنفكری نا آشنا هستم، خیر من از یک راه طی شده با شما حرف می زنم .من هم سالهای سال در یكی از دانشكدههای هنری درس خواندهام، به شبهای شعر و گالری های نقاشی رفته ام؛ موسیقی کلاسیک گوش داده ام.
🔹 ساعتها از وقتم را به مباحثات بیهوده درباره چیزهایی كه نمیدانستم گذراندهام. من هم سالها با جلوه فروشی و تظاهر به دانایی بسیار زیستهام. ریش پروفسوری و سبیل نیچهای گذاشتهام و كتاب «انسان تك ساختی» هربرت ماركوز را -بیآنكه آن زمان خوانده باشماش- طوری دست گرفتهام كه دیگران جلد آن را ببینند و پیش خودشان بگویند: «عجب فلانی چه كتاب هایی میخواند، معلوم است كه خیلی میفهمد.»...
🔹 اما بعد خوشبختانه زندگی مرا به راهی كشانده است كه ناچارشدهام رودربایستی را نخست با خودم و سپس با دیگران كنار بگذارم و عمیقاً بپذیرم كه«تظاهر به دانایی» هرگز جایگزین «دانایی» نمیشود، و حتی از این بالاتر دانایی نیز با «تحصیل فلسفه» حاصل نمیآید. باید در جست و جوی حقیقت بود و این متاعی است كه هركس براستی طالبش باشد، آن را خواهد یافت، و در نزد خویش نیز خواهد یافت.
🔻 حالا از یك راه طی شده با شما حرف میزنم. بنده با یقین كامل میگویم كه تخصص حقیقی در سایه تعهد اسلامی به دست میآید و لاغیر.
📚 یادنامه سید شهیدان اهل قلم؛ بخش
روايت روايتگر فتح؛ مرتضی به روایت خودش ص ٨
#کلامی_از_بزرگان
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
🔺احکام طهارت غسل
🌀تعریف غسل:
غسل به معنای شستن همۀ بدن ـ از سر تا پا ـ است و در شرع مقدس در مواردی واجب و در مواردی مستحب است.
❇️غسلهای واجب
1.جِنابت
الف: خروج مَنِی: با خروج مَنِی، غُسل لازم می شود و فرقی ندارد که خارج شدن منی در خواب باشد یا در بيداری، عمداً باشد یا بیاختيار.
ب: آميزش جنسی: در صورت نزدیکی با همسر، اگر حداقل به اندازۀّ ختنه گاه دخول ــ در قُبُل (فَرج) باشد یا در دُبُر (مَخرج) ــ انجام شود، حتّی اگر مَنِی خارج نشود، هر دو[زن و شوهر] جُنُب میشوند.
2. حِیض(بانوان)
یکی از خون های که از زن خارج می شود حیض است، که زن پس از پاک شدن از حیض، باید برای کارهایی که نیاز به طهارت دارد، غسل کند.
3. نِفاس(بانوان)
از وقتی که اوّلین جزء بچّه از شکم مادر بیرون میآید، خونی که زن میبیند، اگر پیش از ده روز یا آخر ده روز قطع شود، خون «نِفاس» است و زن باید ــ طبق احکام آن ــ برای کارهایی که نیاز به طهارت دارد، غسل کند.
4. اِستحاضه(بانوان)
یکی از خونهایی که از زن خارج میشود، «اِسْتِحاضه» است، اگر استحاضه متوسطه و یا کثیره باشد، غسل لازم است.
5.مَسّ میّت
اگر کسی بدن مردهای را که سرد شده ــ قبل از غسل میت ــ، لمس کند، یا جایی از بدن خود را به هر جایی از بدن او برساند، باید برای نماز و مانند آن غسل کند.
6.غُسل میت
واجب است مسلمانی را که از دنیا رفته است، غسل میت بدهند.
♦️نحوۀ انجام غُسل:
الف: غُسل ترتیبی
در غسل ترتیبی باید ابتدا سر و گردن را بشويد، و بعد بقيهی بدن را؛ و احتياط واجب آن است که پس از سر و گردن، تمام نيمه راست بدن از سر تا پا، را بشويد و در آخر تمام نيمهی چپ بدن از سر تا پا را.
ب: غُسل اِرتماسی
تمام بدن را يکباره در آب فرو ببرد، به طورى که آب به همه جای بدن برسد.
🔻تفاوتهای وضو و غسل
*موالات (پی درپی بودن ) درغسل شرط نیست؛ یعنی می توان سر و گردن و سمت راست و چپ را با فاصله زمانی از یکدیگر شُست؛ مثلا اگر صبح سر و گردن را بشوید و هنگام ظهر بقیه بدن را بشوید غسل صحیح است؛ ولی در وضو موالات واجب است؛ یعنی نباید بین کارهای وضو به قدری فاصله شود که اعضای قبلی خشک شود.
*درغسل لازم نیست بدن قبل از غسل، خشک باشد، اما در وضو قسمت هایی که باید مسح شود ـ سر و پا ـ باید یا کاملا خشک باشد یا رطوبت به قدری کم باشد که رطوبت دست بر آن غلبه کند.
*در وضو، اعضاء باید از بالا به پایین شسته شوند، ولی در غسل اگر از پایین به بالا هم شسته شوند، اشکال ندارد.
*اگر در حال وضو گرفتن حدث اصغر (مانند بول و باد معده) اتفاق بیفتد، وضو باطل می شود، ولي اگر در حال غسل اتفاق بیفتد، به صحّت غسل ضرر نمیزند و لازم نيست غسل را از نو شروع کند، ولی پس از غسل ـ هر چند #غسل جنابت باشد ـ باید برای نماز و کارهایی که طهارت لازم دارند، وضو گرفته شود.
#احکام
🔴 @tollabe_pasokhgoo
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💥احسنت بر امام جمعه ترازِ انقلاب👏
حجت الاسلام موسوی فرد، امام جمعه اهواز :
در همین اهواز مسؤولی می شناسیم که خانهای ۱۰ هزار متری دارد خودش بهتر است این خانه را تخلیه کند قبل از اینکه مجبور شویم ورود کنیم!
✍پ.ن: امام جمعه باید مطالبه گر و دغدغه مند و پیگیر مسائل باشد.
#روحانیت_متعهد_انقلابی
🌷باطلابپاسخگوهمراهباشید🌷
🌹 @Tollabe_pasokhgoo
•┈┈••✾•✨✨•✾••┈┈•
طلاب پاسخگو
❓ با توجه به اينكه خداوند داراى مكان نيست، چگونه انسان با اطاعت از خدا به او تقرب پيدا مى كند؛ مقصود
❓از نظر قرآن انسان داراى چه جايگاهى است؟
✍پاسخ #آیت_الله_سبحانی:
🔻تمدن ماشينى غرب، و قدرت فزاينده تكنيك چشمها را خيره و عقل هاى ظاهربين را، مبهوت ساخت، ونسل معاصر را بر آن داشت كه به زندگى نياكان خود با ديده تمسخر بنگرد و آنان را بيچارگانى بينديشد كه چشم وگوش بسته در جهان زيستند و رفتند
قدرت ماشين تحول عظيمى در مسأله توليد و مصرف پديد آورد، و زراندوزى و ثروت يابى را بطور كامل آسان ساخت و در نتيجه تمايلات درونى انسان هارا تحريك نمود و در اين مجال حس طمع و آز انسان بيش از هر حسى، شانس داشت
توجه به يك حس و ناديده گرفتن ديگر تمايلات درونى، سبب شد كه بسيارى از مرزهاى اخلاقى آسيب پذيرد و كرامت و شرافت انسانى در ثروت وتوليد خلاصه گردد. اما قرآن كرامات و شرافت انسانى را در امور زير خلاصه مى كند
۱. برترى انسان بر تمام موجودات
مكتبى مى تواند براى انسان اصالت قايل شود كه او را تركيبى از تن و روان، از ماده و معنى، از فنا و بقا بداند و اصولاً مجموع جهان را تأليفى از ملك و ملكوت بينديشد، وچهره ظاهرى اشيا او را نفريبد، و مطمئن باشد كه همه آنچه در اين عالم هست صورتى در زير دارد آنچه در بالاستى
يك چنين مكتب مى تواند با صداى هر چه رساتر درباره انسان بگويد:
وَ لَقَدْ كَرَّمْنا بَنِي آدَمَ وَ حَمَلْناهُمْ فِي الْبَرِّ وَ الْبَحْرِ وَ رَزَقْناهُمْ مِنَ الطَّيِّباتِ وَ فَضَّلْناهُمْ عَلى كَثِيرٍ مِمَّنْ خَلَقْنا تَفْضِيلاً. ما انسان را گرامى داشتيم و او را بر خشكى و دريا مسلط ساختيم و ازروزى هاى پاكيزه نصيبشان ساختيم و بر بسيارى از مخلوقات برترى بخشيديم
۲. انسان خليفه خدا در روى زمين
وَ إِذْ قالَ رَبُّكَ لِلْمَلائِكَةِ إِنِّي جاعِلٌ فِي الْأَرْضِ خَلِيفَةً قالُوا أَ تَجْعَلُ فِيها مَنْ يُفْسِدُ فِيها وَ يَسْفِكُ الدِّماءَ وَ نَحْنُ نُسَبِّحُ بِحَمْدِكَ وَ نُقَدِّسُ لَكَ قالَ إِنِّي أَعْلَمُ ما لا تَعْلَمُونَ
به ياد آر هنگامى را كه پروردگار تو به فرشتگان گفت: مى خواهم در زمين خليفه اى قرار دهم آنان گفتند: آيا كسى را در زمين جانشين قرار مى دهى كه فساد و خون ريزى كند ما تو را از طريق حمد و ثنا، تسبيح مى گوييم، خدا گفت: من چيزى را مى دانم كه شماها نمى دانيد
مقصود از خلافت از جانب خدا اين است كه او با وجود خود وجود خدا، و با صفات و كمالات خود، صفات و كمالات خدا، و با فعل و كار خود، افعال خدا را ترسيم كند وآينه ى ايزدى گردد
۳. انسان مسجود ملائكه
خداوند به فرشتگان دستور مى دهد كه بر آدم سجده كنند و از او تكريم و تعظيم خاصى به عمل آورند چنان كه مى فرمايد:
وَ إِذْ قُلْنا لِلْمَلائِكَةِ اسْجُدُوا لِآدَمَ فَسَجَدُوا إِلاّ إِبْلِيسَ أَبى وَ اسْتَكْبَرَ وَ كانَ مِنَ الْكافِرِينَ
آنگاه به فرشتگان فرمان داديم كه بر آدم سجده كنند همگان سجده كردند جز شيطان كه از كافران گرديد
يك چنين فرمان بى جهت و بى ملاك نبوده و اگر آدم گل سرسبد خلقت نبود هرگز مورد تكريم وتعظيم ملائك نبود چيزى كه موجب چنين فرمان شد همان آگاهى آدم از رموز و اسرار جهان آفرينش است، كه فرشتگان را توان تحمل آن نبود و به خاطر همين آگاهى بود كه او خليفه خدا در روى زمين گشت خليفه اى كه با دانش و توان خود، توانست مظهر صفات خدا و مجلاى علم و قدرت او گردد و همچنين.
آدم چه گوهر ارزنده و گرانبهايى است كه ملائكه خداوند كه پيوسته فرمانبر خدا مى باشند و آنى از فرمان او سر نمى پيچند، پيشانى خضوع بر آستان او گذارده و او را تعظيم وتكريم مى كردند
۴. تسخير جهان براى انسان
۱. أَ لَمْ تَرَوْا أَنَّ اللّهَ سَخَّرَ لَكُمْ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ وَ أَسْبَغَ عَلَيْكُمْ نِعَمَهُ ظاهِرَةً وَ باطِنَةً...
آيا نمى بينيد كه خداوند آنچه را كه در آسمانها و زمين است به نفع شما تسخير كرده و نعمت هاى برونى ودرونى خود را در حقّ شما تكميل نموده است
و در آيه ديگر مى فرمايد:
وَ سَخَّرَ لَكُمْ ما فِي السَّماواتِ وَ ما فِي الْأَرْضِ جَمِيعاً مِنْهُ...
براى شما آنچه در آسمان و زمين است تسخير كرده است و همگى از او است
قرآن در آيات متعددى از تسخير خورشيد و ماه، روز و شب، چشمهها و درياها سخن گفته ويادآور شده است كه به خاطر مقام و موقعيتى كه انسان دارد اين موجودات بزرگ به سود بشر تسخير و همگى از آنها بهره مى گيرند چنان كه مى فرمايد:
وَ سَخَّرَ لَكُمُ الشَّمْسَ وَ الْقَمَرَ دائِبَيْنِ وَ سَخَّرَ لَكُمُ اللَّيْلَ وَ النَّهارَ
خورشيد و ماه كه پيوسته انجام وظيفه مى كنند و شب و روز را براى انتفاع انسان تسخير نمود
البته اشتباه نشود. تسخير كننده بشر نيست، بلكه تسخير كننده خدا وجهان طبيعت تسخير شده است و بشر بهره گير، از اين تسخير مى باشد
اينها يك رشته ملاكات برترى انسان بر ديگر موجودات است. در اين جا ملاكات ديگرى است كه از ذكر آن خوددارى
مى شود.
📚اندیشههای جاوید:ص ۸۰
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
طلاب پاسخگو
🔺احکام طهارت غسل 🌀تعریف غسل: غسل به معنای شستن همۀ بدن ـ از سر تا پا ـ است و در شرع مقدس در مواردی
❓کدام #غسل احتیاج به #وضو ندارد و می شود با آن #نماز خواند؟
#احکام
🌹 @Tollabe_pasokhgoo
•┈┈••✾•✨🌸✨•✾••┈┈•
طلاب پاسخگو
❓مى دانيم كه آيين اسلام جامعترين آيينى است كه از طرف خداوند براى بشر فرستاده شده است و لازمه اين سخن
❓نظر اسلام در خصوص راه رفتن حضرت عیسی علیه السلام بر روی آب چیست؟
✅پاسخ:
یکی از راه های شناخت #پیامبران، معجزه است. معجزه در اصطلاح عبارت است از کار خارق العاده ای که غیر قابل تعلیم و تعلم بوده و افراد بشر از آوردن آن عاجز باشند.[1]
حضرت عیسی (ع)، دارای معجزاتی بوده است که برخی از آنها مانند: زنده کردن مردگان، شفا دادن کور مادرزاد، شفا دادن مریض در قرآن آمده است « و چون خلق می کنی... و شفا می بخشی کور و پیسی را به امر من، بیرون می آوری و زنده می گردانی مردگان را به اذن و امر من »[2]، اما معجزه راه رفتن بر روی آب، در روایتی از امام صادق(ع) نقل شده است.[3]
[1] . سبحانی، جعفر، الالهیات فی الکتاب و السنه، ج2، ص64، مرکز جهانی علوم اسلامی، قم.
[2] . مائده، 110.
[3] . مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، جلد14، ص254، مؤسسه وفاء، بیروت: اتَّقُوا اللَّهَ وَ لَا یَحْسُدْ بَعْضُکُمْ بَعْضاً إِنَّ عِیسَى ابْنَ مَرْیَمَ ع کَانَ مِنْ شَرَائِعِهِ السَّیْحُ فِی الْبِلَادِ فَخَرَجَ فِی بَعْضِ سَیْحِهِ وَ مَعَهُ رَجُلٌ مِنْ أَصْحَابِهِ قَصِیرٌ وَ کَانَ کَثِیرَ اللُّزُومِ لِعِیسَى ابْنِ مَرْیَمَ ع فَلَمَّا انْتَهَى عِیسَى إِلَى الْبَحْرِ قَالَ بِسْمِ اللَّهِ بِصِحَّةِ یَقِینٍ مِنْهُ فَمَشَى عَلَى ظَهْرِ الْمَاءِ فَقَالَ الرَّجُلُ الْقَصِیرُ حِینَ نَظَرَ إِلَى عِیسَى ع جَازَهُ بِسْمِ اللَّهِ بِصِحَّةِ یَقِینٍ مِنْهُ فَمَشَى عَلَى الْمَاءِ فَلَحِقَ بِعِیسَى ع فَدَخَلَهُ الْعُجْبُ بِنَفْسِهِ فَقَالَ هَذَا عِیسَى رُوحُ اللَّهِ یَمْشِی عَلَى الْمَاءِ وَ أَنَا أَمْشِی عَلَى الْمَاءِ فَمَا فَضْله.
#نبوت
#پرسمان_اعتقادی
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo
❓صله ی رحم با خویشانی که در حق ما بد عمل می کنند چگونه باید باشد؟
🚩پاسخ اجمالی:
صله ی رحم به معنی ارتباط همراه با لطف و احسان به خویشان نسبی است، و نسبت به همگی یک وظیفه شرعی است و آثار و فواید بسیاری مثل طول عمر ، خوش خلقی و افزایش روزی برایش ذکر شده است.
صله ی رحم نسبت به تمام خویشان(زن و مرد با تقوا و بی تقوا ، مسلمان و کافر ، ظالم و صالح) باید انجام شود از حضرت علی(ع) نقل شده که فرمودند:با خویشاوندانتان پیوند و رفت و آمد داشته باشید، هر چند آنان با شما قطع رابطه کرده باشند.
البته #صله_رحم دارای درجاتی است که نسبت به شرایط و افراد، متفاوت است؛ بله در صورتی که باعث ضرر دنیایی یا دینی می شود. باید به حدی که ضرر ندارد تغییر کند و تقلیل یابد. مثلا در مقابل ظالم و گناه کار همراه با امر به معروف و نهی از منکر مناسب باشد و به صورتی انجام شود که این ارتباط تایید اعمال آنها محسوب نشود و در مقابل کسی که می داند از دیدن او خوشحال نمی شود باید به صورت کمک غیر مستقیم به او یا پرس و جوی احوال او از دیگران باشد و به هر حال لطف خود نسبت به او را به روشهای مختلف ابراز دارد.
✳️پاسخ تفصیلی:
http://www.islamquest.net/fa/archive/question/fa1290
📍کانال طلاب پاسخگو:👇
@tollabe_pasokhgoo
جوان و انتخاب بزرگ.pdf
616.5K
📚 #کتاب جوان و انتخاب بزرگ
✍استاد اصغر طاهر زاده
پیرامون دنیای جوانی صحبت میکنه و به اندیشه جوان در مسیر انتخاب ها و شناخت بهتر خود جهت میده
🌹 @Tollabe_pasokhgoo
•┈┈••✾•✨🌸✨•✾••┈┈•
💥تعدادی از تولیدات «کانون نشر احکام»
فروش آنلاین کتاب «رساله مُصَّور جوانان» با ارسال رایگان
در سایت « www.ketabshia.ir » آغاز شد.
علاقهمندان میتوانند جهت مشاهده و دانلود آثار، به سایت مراجعه نمایند.
#معرفی_مراکز_تخصصی
#معرفی_کتاب
#احکام
✅طلاب پاسخگو🔻
@Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙🌼🌼⸙჻ᭂ࿐
💢ماشین "خودکشی" در سوئیس!
جالب است بدانید سوئیس یکی از کشوران به اصطلاح مرفه و پولدار است!
وقتی پول و لذت بُت انسان بشود ، عاقبتش بهتر از این نیست! انسان فطرتا بی نهایت طلب و خداجوست ، اگر به جای خدا ، هرچیزی جایگزین شود ، نتیجه اش پوچی و ناامیدی و افسردگی می شود
#نقد_غرب
🌹 @Tollabe_pasokhgoo
•┈┈••✾•✨🌸✨•✾••┈┈•
✅مقام والای حضرت زینب(س)👆
🌺 ولادت حضرت زینب(س) مبارک🌺
➕طلاب پاسخگو:👇
@tollabe_pasokhgoo
حکم استفاده از اینترنت وای فای دیگران بدون اجازه و رضایت و راه جبران آن
#احکام
@Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙🌸🌸⸙჻ᭂ࿐
❓چه کار کنیم خانواده گرم و با صفا باشد؟
✅پاسخ
#آیت_الله_بهجت :
موافقت اخلاقی بین مرد و زن در محیط #خانواده به صورت صددرصد برای غیر انبیا و اولیا - علیهم السلام - غیر ممکن است. لذا ما اگر بخواهیم محیط خانه، گرم و با صفا و صمیمی باشد، فقط باید صبر واستقامت و گذشت و رأفت را پیشه ی خود کنیم؛ تا محیط خانه، گرم و نورانی باشد و اگر این ها نباشد، اصطکاک و برخورد پیش خواهد آمد. و همه ی اختلافات خانوادگی از همین جا ناشی می شود.
#اخلاق
#پرسش_و_پاسخ_از_محضر_علما
👥💬🗣 رسانه باشید و این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید.
࿐჻ᭂ⸙🍃🌹🍃⸙჻ᭂ࿐
🌷باطلابپاسخگوهمراهباشید🌷
🌹@Tollabe_pasokhgoo
࿐჻ᭂ⸙🍃🌹🍃⸙჻ᭂ࿐
💥 صورت باطنی انسان
✍ #آیت_الله_سید_رضی_شیرازی ره:
همان گونه که بعد مادی انسان دارای قیافه و هیئتی است که گاهی زیبا و گاهی زشت است، بعد غیر مادی او نیز گاهی زیبا و گاهی زشت است. دیدهاید که افرادی پلنگصفت هستند! تا حرفی به آنها بزنید مثل پلنگ به انسان حمله میکنند و انسان را میدرند. برخی افراد تا ذرهای قدرت پیدا میکنند، و لو به اندازهٔ یک کارگر ساده یا یک منشی باشد، به قدری با مردم بد رفتار میکنند که حد ندارد. تا از آنها میپرسید: «آقای مدیر کل تشریف دارند؟»، با اخم جواب شما را میدهند و بیاحترامی میکنند. گاهی تلفن شخصی را اشتباه میگیرید، فردی که از آن طرف با شما صحبت میکند، یک دفعه عصبانی میشود که چرا مزاحم میشوید، در حالی که شما هیچ قصد مزاحمت نداشتهاید. در منزل گاهی ممکن است خانم سفره را دیر حاضر کند یا مثلاً نمک آن زیاد شده باشد یا گوشت آن کمی نپخته باشد، یک دفعه اخمهای خود را درهم میکنید و به خانم میپرید که: «من از صبح سر کار بودهام و گرسنه و تشنه به خانه آمدهام، این چه غذایی است که به من میدهید؟» شما در اینجا بهانهای به دست آوردهاید و با این بهانه احساس قدرت میکنید و همین احساس قدرت سبب میشود که پلنگصفت شوید. انسانی که به خودش نرسیده باشد، این گونه میشود!
📚 زلال حکمت (اخلاق)، ص۱۷۹-۱۸۰
#اخلاق
♻️ این مطلب را با دوستان خود به اشتراک بگذارید💯
🔴 @Tollabe_pasokhgoo