497.7K
🎙#آموزش_کوتاه_صوتی
1⃣بخش اول
همهی ما از اهمیت مهارت ارتباط کلامی مطلع هستیم و میدانیم که گریزی از یادگیری این مهارت وجود ندارد چرا که زندگی افراد با ارتباطات آمیخته است.
ارتباط با نزدیکترین افراد یا آشنایی با آدمهای جدید هریک از قوانینی پیروی میکند که دانستنش به بهبود سطح کیفی #زندگی کمک میکند.
همچنین دانستن #عادت_های_مخرب_کلامی که سبب آسیب به ارتباطات ما می شود نیز می تواند از اهمیت ویژهای برخوردار باشد.
💡پس با مجموعه آموزش های کوتاه صوتی ما همراه باشید تا مهارت "ارتباط کلامی" را با یکدیگر بیاموزیم.
#مهارت_ارتباطی #روشها
#خانواده #تربیت_فرزند
@raveshha_com
💡 4 دلیل رایج موفق نشدن در برنامهریزی
💢 هدف برنامهها را اشتباه متوجه شدید
چرا برنامهریزی میکنید؟ کارها را به انجام برسانید؟ این هدف برای طراحی یک برنامه ریزی صحیح، کافی نیست. درواقع هدف اصلی فهرست کارهای برنامهریزیشده، برای سازماندهی امور و توجه ویژه به موارد مهم است.
اکثر افراد کارکرد فهرستهای کاری را اشتباه متوجه میشوند. آنها تصور میکنند که فهرست کارها، ابزاری است که باید در انجام همه امور، به آنها کمک کند. اما برخلاف این تصور، یک برنامه اصولی، به الویت بندی انجام کارها و میزان تاثیرگذاری انجام هر کار روی نتیجه توجه دارد و به دنبال آن فرد را روی کار درست متمرکز خواهد کرد.
💢 برنامههای شما خیلی طولانیاند
چنین برنامههایی بنا به چند دلیل بیبازده هستند. 1⃣اول، گیجکنندهاند. به شما گزینههای خیلی زیادی ارائه میکنند که هرکدام از آنها هم توجه شما از مهمترین کارتان را دور میکند. 2⃣دوم، واقعبینانه نیستند. برنامههایی که خیلی طولانیاند در نهایت به نقطهای میرسند که غیرقابلکنترل میشوند. 3⃣سوم دلسردکننده هستند. هر روز را با دانستن این حقیقت که در تکمیل کارهایتان ناکام بودهاید به پایان میرسانید این پیامد میتواند انگیزه شما را از بین ببرد.
شما در روز مقدار محدودی زمان برای به انجام رساندن کارها دارید به این خاطر باید فهرست کارهای برنامهریزیشدهتان را محدود کنید.
💢 برنامههایتان تنوع بیش از اندازهای دارند
کارهایی که انجامشان سه دقیقه طول کشید در کنار کارهایی که سه هفته به طول میانجامند فهرست میشوند. هیچ رابطهای بین کارهای مختلف وجود ندارد. چنین رویکردی نتایج جدیای به همراه دارد. مواجه شدن با فهرست طولانی از گزینهها، احتمالا شما را از کار انداخته یا وادار به انجام فعالیتهای کمارزشی میکند. تنوع خیلی زیاد در فهرستهای کارهای برنامهریزیشده سطح استرس شما را افزایش میدهد و شما قادر به انتخاب اینکه روی کدام مورد کار کنید نیستید و مدیریت زمان از بین میرود.
💢 در تعیین سررسیدها بیتوجهی میکنید
فهرست کارهای برنامهریزی شده بدون موعد مقرر شده یک فهرست آرزوها است. بدون موعدهای مقرر شده به تنبلی روی میآوریم. سررسیدها دشمن پشتگوش انداختن هستند. آنها ما را تحریک به واکنش و انجام کارها میکنند. سررسیدها همچنین کمکمان میکنند تا تصمیم بگیریم توجه و زمان محدودمان را کجا صرف کنیم. اگر برای کارهای برنامهریزیشده خود سررسید در نظر نگرفتید، از باقیماندن آنها در فهرستتان تعجب نکنید.
✨روش ها و مهارت های زندگی
@raveshha_com
May 11
487.6K
🎙#آموزش_کوتاه_صوتی
2⃣بخش دوم
در بخش اول بحث را با #عادت_های_مخرب_کلامی شروع کردیم و یک عادت مخرب کلامی به نام "تعمیم دادن" را با یکدیگر بررسی کردیم.
در این بخش نیز با دومین عادت مخرب کلامی در خدمت شما همراهان عزیز هستیم.
❓فکر میکنید دومین عادت مخرب چی میتونه باشه؟
💡با مجموعه آموزش های کوتاه صوتی ما همراه باشید تا مهارت "ارتباط کلامی" را با یکدیگر بیاموزیم.
#مهارت_ارتباطی #روشها
#خانواده #تربیت_فرزند
@raveshha_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📎بخش سوم
تفکر سیستمی چیست؟
🔰 اجزاء سیستم
@raveshha_com
⏳ یک ساعت از عمر شما، چقدر برایتان ارزش دارد؟
💵 آیا همانقدر که مراقب پولتان هستید، درباره وقتتان نیز دقت می کنید؟
مهم ترین وظیفه ما در زندگی این است که بیشترین بهره را از زمانمان ببریم. اگر از زمانی که در اختیارمان قرار گرفته است برای رسیدن به هدف استفاده کنیم، آن زمان برای ما یک طلا بوده است.
اما قبل از هرچیز باید به این سوالها جواب بدهیم که:
❓ما چگونه می توانیم از زمانی که در اختیارمان قرار گرفته به درستی استفاده کنیم؟
❓الویت بندی در انجام کارها تا چه اندازه اهمیت دارد؟
❓سارقین زمان یعنی چه؟
در این مقاله سعی کردیم به سوالات شما پاسخ دهیم و به شما در استفاده درست از زمان یاری برسانیم.
برای مطالعه مقاله روی لینک زیر کلیک کنید👇
🔹ماتریس مدیریت زمان🔹
✨روش ها و مهارت های زندگی
@raveshha_com
چگونه توانایی خود را در نه گفتن افزایش دهید؟ 🤔
شاید فردی باشید که دیگران بهراحتی شما را تحت تاثیر قرار داده و شما را ترغیب میکنند تا کاری را که میخواهند برایشان انجام دهید، شما هم بعد از انجام کارهای اضافی آنها، همیشه از خود عصبانی میشوید که چرا قبل از انجام تمام این کارها با گفتن «نه» خود را خلاص نکردید. گاهی با گفتن کلمه «بلی» زیانهای بیشتری نسبت به گفتن «نه» به شما وارد میشود. حتی زمانی که رابطه دوستانه شما با دیگران هنوز پابرجاست، یک «نه» گفتن ممکن است باعث شود احساس ناراحتی کرده و فکر کنید که خود را از دیگران جدا کرده و مغرور به نظر میرسید.
در ادامه با ذکر اصولی برای "نه گفتن" به شما کمک خواهیم کرد تا بتوانید زمان خود را به درستی مدیریت کنید.
@raveshha_com
حسین وفابخش
چگونه توانایی خود را در نه گفتن افزایش دهید؟ 🤔 شاید فردی باشید که دیگران بهراحتی شما را تحت تاثیر
1. در طول یک هفته لیستی از بلههایی که گفتید تهیه کنید
اگر شخصی بلهگو هستید، وقتی به تعداد بلههایتان توجه کنید شوکه میشوید. تعداد بلهها در هر شخصی متفاوت از دیگری است. یک درخواست، ممکن است شما را به سقوط و نابودی بکشاند. هر عکسالعمل منفی، چرا قبول کردم؟ دارم به چه چیز فکر میکنم؟ چهکاری دارم انجام میدهم؟ دوست ندارم همیشه در دسترس باشم، ترجیح میدهم جای دیگری باشم و… همهوهمه میتوانند نشانههای خوبی باشند.
2. توجه کنید که چگونه وقت خود را تنظیم میکنید
اگر قسمت اعظمی از وقت خود را صرف کمک به یکی از دوستانتان میکنید، چگونه به دوستان دیگرتان میرسید؟ اگر خانواده و حرفهتان به حضور بیشتر شما احتیاج داشته باشد دیگر چه زمانی برایتان میماند تا در آنجا حضور داشته باشید؟ وقتی بتوانید برنامهریزی صحیحی برای زمان خود داشته باشید، قادر خواهید بود به کارهایی که بیشترین اهمیت را برایتان دارند رسیدگی کنید.
3. آنچه را که بیشتر ترجیح میدهید در مرحله اول قرار دهید
چه کسی برای شما خیلی اهمیت دارد بدون اینکه باعث آزار و عصبانیت شما شود. کودکتان؟ دوستتان؟ رئیستان؟
4. محدودیتهای خود را بشناسید و اگر از آنها خبر ندارید سعی کنید آنها را برای خود مشخص کنید
محدودیتها میتوانند فیزیکی، عاطفی و یا هر دو باشند؛ اما نکته اینجاست که شما در کدام مسیر حرکت میکنید. تا چه حد میتوانید مشکلات دیگران را بدون احساس سرخوردگی تحملکنید؟ تا چه حد دوست دارید بدون اینکه از شما توقعی داشته باشند با شخصی یک دوستی خالصانه داشته باشید؟ شما روانشناس نیستید؛ اما میتوانید به این فکر کنید که دوست دارید چگونه باشید و چه درخواستهایی برایتان ناخوشایند است؟ چه درخواستهایی برایتان خیلی سنگین هستند؟ برای اینکه سلامت باشید، ذهن و جسم شما احتیاج به استراحت دارد. اگر محدودیتهایتان را نشناسید این فرصت را به خود نخواهید داد.
5. برای سهولت انجام مسئولیتهایتان به دیگران هم فرصت دهید
وقتی به دیگران اعتماد نمیکنید و کار کردن آنها را قبول ندارید، مجبورید بهجای آنها هم کار کرده و بار مسئولیتها را یکتنه به دوش بکشید. به دیگران اعتماد کنید و بدانید که آنها هم بهخوبی شما از عهده انجام کارها برمیآیند. با استفاده از این روش بار و فشار اضافی را از روی شانههای خود بردارید.
✨روش ها و مهارت های زندگی
@raveshha_com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📎بخش چهارم
تفکر سیستمی چیست؟
🔰 نقاط مهم سیستم
@raveshha_com
چرا باید در زندگی دستاورد داشته باشیم؟
دستاورد فعالیت یا کاری است که معمولا نتیجه بزرگ و قابلتوجهی ایجاد میکند. این کار در یک مدت کوتاه قابل انجام نیست، پس نیاز به خصوصیاتی از طرف شما دارد تا بتوانید آن کار را آنقدر ادامه دهید تا به نتیجه مشخص برسید.
خیلی از افراد در طول زندگیشان هیچوقت دستاورد بزرگ، ارزشمند و قابلتوجهی کسب نمیکنند و فقط یک زندگی روتین و معمولی دارند. اگر شاغل باشند هر روز سرکار میروند، صبحانه میخورند، کار میکنند و استراحت میکنند و فردا باز از اول بههمینصورت ادامه میدهند. اگر خانهدار باشند یک سری کارهای مشخص دارند.
امروز به 3 دلیل میپردازیم که چرا باید یک دستاورد بزرگ داشته باشید و قانع به یک زندگی معمولی نباشید.
@raveshha_com
حسین وفابخش
چرا باید در زندگی دستاورد داشته باشیم؟ دستاورد فعالیت یا کاری است که معمولا نتیجه بزرگ و قابلتوجهی
1⃣ حالتان بهتر خواهد شد
با کسب دستاوردهای بزرگ حالتان بهتر خواهد شد. خیلی از افراد برای بهتر کردن حالشان دنبال کارهای موقتی هستند؛ مثل دیدن فیلم و رفتن به رستوران و مهمانی. این موارد میتواند بهصورت مقطعی حالتان را بهتر کند؛ ولی یکی از لذتبخشترین تجربیات زندگی که افراد کمی آن را تجربه میکنند این است که مدت زمانی کافی زحمت میکشیم؛ حتی از برخی از تفریحات، راحتیها و لذتهایمان صرفنظر میکنیم و در نهایت به جایی میرسیم که یک دستاورد مشخصی کسب کردهایم.
همین باعث میشود حالمان بهتر شود و احساس خیلی بهتری نسبت به خودمان پیدا کنیم. متوجه میشویم فرد ارزشمندی هستیم و میتوانیم کارهای بزرگتری انجام دهیم. لذت اصلی ما از انجام کارهایی خواهد بود که آنقدر سخت و بزرگ است که خیلی از اطرافیان ما حتی به آن فکر نمیکنند.
2⃣ نظر دیگران عوض میشود
اگر دستاوردی بزرگ داشته باشیم نظر دیگران نسبت به ما عوض میشود. احتمالا شما هم در اطرافیان خود دوستان، آشنایان و افرادی را دارید که سالها است درباره ایدههای بزرگ، کارهای رویایی و اینکه چطور میخواهند یک کسبوکار بزرگ راه بیندازند یا یک متخصص بشوند، صحبت میکنند؛ ولی عملکردشان نشان میدهد که تابهحال هیچ کاری انجام ندادند و هیچ دستاوردی نداشتند.
اگر یک دستاورد داشته باشیم نظر خانواده و دیگران نسبت به ما عوض میشود. درنهایت باید قبول کنیم که هیچ کسی برای تلاشهای ما و زحماتی که کشیدهایم ارزش قائل نیست و اصلا برای دیگران مهم نیست که چه کاری کردهایم؛ بلکه مهم، کسب نتیجه است.
3⃣ باعث ارتقا شما میشود
اگر یک دستاورد تعریف میکنید و سعی میکنید به آن برسید تنها نتیجهای که کسب میکنید رسیدن به یک دستاورد نیست. در فرایندی که سعی میکنید به این دستاورد برسید، خودتان تغییر و رشد میکنید.
در واقع ما خودمان را ارتقا میدهیم تا به یک دستاورد برسیم؛ ولی در فرایند رسیدن به آن، خودمان هم ارتقا پیدا میکنیم و این مانند یک چرخه عمل میکند. در این مسیر مهارتها و خصوصیات ارزشمند دیگری کسب میکنیم که در ادامه زندگی به ما کمک میکند.
⭐️ مهمترین عامل برای رسیدن به یک دستاورد خودمان هستیم. این نکتهای است که خیلی از افراد متوجه آن نمیشوند؛ چون شرایط خانوادگیهایشان خوب نیست، تحصیلات که مدنظرشان بود را نتوانستند کسب کنند و دارایی کافی ندارند، پس نمیتوانند دستاوردهای بزرگ داشته باشند.
باتوجهبه تحقیقاتی که انجام شده است، برای بهدست آوردن موفقیتها و دستاوردهای بزرگ، خیلی مهم نیست که فرد چقدر دارایی دارد یا در چه محیطی تصمیم گرفته به یک دستاورد بزرگ برسد، بلکه مواردی مثل طرزفکر، خصوصیات و مهارتها که مربوط به خودمان است، اهمیت بسیار بیشتری دارد.
@raveshha_com
⏰
هیچوقت تو دایره راحتی خودت نمون.
هر روز به دنبال یک چالش جدید باش
هر روز به دنبال یاد گرفتن یه مهارت تازه باش
هر روز بخواه یکمی بهتر باشی کمی بهتر از دیروز باشی
زندگی ارزششو داره، تو فقط یه بار به دنیا میایی.
ارزشمندترین دارایی های شما فقط زمان شماست!
با وقتتان همانند پول برخورد کنید
اما یادتان باشد تفاوت زمان با پول این است که آن را نمی شود پس انداز کرد
پس بهترین استفاده را از وقتتان کنید!
✅ @raveshha_com
🌐 raveshha.com
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❗️این ویدئو رو حتما ببینید❗️
🔅تابهحال اسم مدیریت انرژی به گوشتون خورده؟
میدونید مدیریت انرژی یعنی چی؟
توی این ویدئو به سادهترین شکل ممکن براتون توضیح دادیم😍✌️
#مدیریت_زمان #حسین_وفابخش
@vafabakhsh
به نام خالق خیر، خوبی و زیبایی
✅ آغاز به کار رسمی وب سایت روش ها به مناسبت میلاد حضرت زهرا (س) و روز زن🌹
برای مشاهده دورههای آموزشی و مطالعه مقالات از سایت ما دیدن نمایید.
👉 raveshha.com
📣 خبر ویژه اینکه دوره های آموزشی
🔸تفکر سیستمی
🔸مدیریت زمان به روش RPM
🔸آموزش مسئولیت پذیری
🔸مهارت تولید محتوا
به مدت یک هفته با 60% تخفیف تقدیم شما بزرگواران میشود.
✅ برای دیدن جلسه اول دوره هماکنون وارد شوید.
#روشها #مهارت_زندگی
@raveshha_com
هدیه ویژه به همه معلمین، مدرسین و هر عزیزی که قصد داره ارائه جذاب تری داشته باشه
دوره آموزش کاربردی پاورپوینت
با تدریس احمد وطن خواه | مدرس و مربی
آشنایی با ظرفیت های جالب پاورپوینت برای ساخت یک ارائه حرفه ای در 200 دقیقه
دریافت رایگان به مناسبت میلاد حضرت زهرا س از سایت روشها 👇
🌐 Raveshha.com
برای دریافت سایر هدایای ما، لطفا عضو کانال ایتای روشها شوید.
👉 @raveshha_com
هدیه ویژه به پدر و مادرهای عزیز و مربیان و معلمان محترم
کتاب الکترونیکی #همرفیق
بررسی چالش های ارتباط با نوجوان
بررسی راهکارهای تقویت مسئولیت پذیری نوجوان،کنترل فضای مجازی، انگیزه بخشی و...
به قلم : حسین وفابخش | مشاور و روانشناس
دریافت رایگان از سایت روشها 👇👇
Raveshha.com
همراه ما باشید در کانال #روشها
👉 @vafabakhsh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خیلی اوقات ما تو زندگی مون دچار چالش و مشکل میشیم. مثلا در ارتباط با همسر و فرزند یا در محیط کار با مدیر و کارمند
و معمولا تعجب میکنیم چی شد یکدفعه اینطوری شد....
در این ویدئو با مفهوم روند و رویداد آشنا میشیم.
#تفکر_سیستمی جلسه 5
@raveshha_com
🎗۱۰ گام برای کاهش استرس
تقریبا همه مردم استرس زیادی را در زندگی تجربه میکنند. هر روز با افرادی مواجه میشوم که میگویند استرس، لذت زندگی را از آنها گرفته و آرامش و شادمانیشان را سلب کرده است.
اگر نگاهی به جلد مجلهها بیندازید، میبینید که همه درباره خطرات استرس هشدار میدهند هر روز تعداد بیشتری از مردم در کارگاههای مدیریت استرس و کلاسهای یوگا و دورههای مراقبه و آرام کردن ذهن شرکت میکنند.
#استرس ممکن است علل رایجی مثل فشار کاری زیاد و دغدغههای مالی و مسئولیتهای خانوادگی داشته باشد یا به دلایل خاصتری مثل بیماری و بیکاری یا به دنیا آمدن فرزند یا دریافت وام خرید خانه ایجاد شود. متاسفانه دستورالعملی کلی برای مدیریت استرس وجود ندارد. اینکه دوست صمیمیتان میگوید آرام باش و سخت نگیر دردی از شما دوا نمیکند. برای اینکه بتوانید به طور موثری با استرس مبارزه کنید به ابزار خاصی نیاز دارید. شما باید روشها و راهکارهای مدیریت استرس را بیاموزید.
در ادامه، فهرستی از مهمترین رفتارها و مهارتهایی که منجر به کاهش استرس یا غلبه بر آن میشود، بررسی میکنیم.
@raveshha_com
حسین وفابخش
🎗۱۰ گام برای کاهش استرس تقریبا همه مردم استرس زیادی را در زندگی تجربه میکنند. هر روز با افرادی موا
1⃣ آرام باشید
باید بدانید چطور گرفتگی عضلاتتان را رفع و ذهن و بدنتان را آرام کنید.
2⃣ غذای سالم بخورید و ورزش کنید
مراقب آنچه میخورید و مینوشید باشید و مرتب ورزش کنید.
3⃣ خواب کافی داشته باشید
زود بخوابید و مطمئن شوید بهاندازه کافی استراحت کردهاید.
4⃣ نگرانیهای بیجا را از خود دور کنید
باید بین مسائل مهم و بیاهمیت تفاوت قائل شوید.
5⃣ زیاد عصبانی نشوید
اگر عصبانی شدید قبل از آنکه خشمتان مخرب شود، آن را کنترل کنید.
6⃣ منظم باشید
بر محیط اطرافتان کنترل داشته باشید شلوغی و بههمریختگی در زندگی باعث استرس میشود.
7⃣ زمان خود را به طور موثری مدیریت کنید
یاد بگیرید چگونه از وقت خود به طور موثر استفاده کنید. برنامه روزانهتان را کنترل کنید.
8⃣ یک شبکه حمایتی اطراف خود ایجاد کنید
با خانواده و دوستان و آشنایان وقت بگذرانید در زندگی دنبال افرادی بگردید که به حرفهای شما گوش میدهند و برایتان اهمیت قائلاند.
9⃣ بر اساس ارزشهایتان زندگی کنید
ببینید چه چیزهایی برایتان مهم است و چه چیزهایی مهم نیست. مطمئن شوید اهدافتان مهم و ارزشمند است.
🔟 شوخطبع باشید
به مشکلات و نگرانیهای زندگی بخندید به خودتان بخندید و مسائل را خیلی جدی نگیرید.
اگر هیچیک از این موارد را رعایت نمیکنید نگران نباشید. میتوانید عادتهای قدیمیتان را تغییر دهید و عادتهای جدیدی در خود ایجاد کنید. کنترل استرس جادوگری نیست؛ بلکه به معنای یادگیری رفتارهای جدید و به دست آوردن دیدگاههای جدید درباره خود و دنیای اطرافتان است.
@raveshha_com
⏰ هنر مدیریت زمان چه هست و چه نیست؟
معمولا اکثریت ما فکر می کنیم در طول یک روز زمان کافی برای انجام همهی کارها وجود ندارد، از طرفی افرادی را می بینیم که به همه کارهای خود در طول روز می رسند!
❓چطور ممکن است که برخی از افراد کاراییشان بیشتر از دیگران است؟
پاسخ این سوال در مدیریت درست زمان نهفته است.
بسیاری از افراد برای مدیریت زمان خود، در پی محاسبه زمان صرف شده برای فعالیت های مختلف هستند تا بتوانند از زمان های تلف شده نهایت استفاده را ببرند. استفاده از زمان های تلف شده یا همان زمان های مُرده کار بسیار خوبی است، اما توجه کنید که همه ی این کارها به افزایش کارایی فرد کمک می کند، ولی الزاما مدیریت زمان فرد را بهبود نمی بخشد.
❓❓یعنی چی؟!
توی مقاله هنر #مدیریت_زمان کامل و خلاصه بهت توضیح میدم😍👌
روی لینک زیر بزن و با من همراه باش!
🗯 مطالعه مقاله هنر مدیریت زمان
@raveshha_com
🔻پنج جملهای که نباید به افراد مبتلا به افسردگی بگویید
❓آیا کسی را میشناسید که با #افسردگی دست و پنجه نرم میکند؟
❓آیا این شخص یکی از اعضای خانواده شما است، یک دوست نزدیک یا کسی است که شک دارید به آن مبتلا باشد؟
اگر شما نمیدانید چطور با آنها رودررو شوید بدون اینکه وضع را بدتر کنید در این مطلب مواردی را میگوییم که هنگام صحبت با یک فرد افسرده، باید از آنها دوری کنید.
امیدواریم برایتان مفید باشد.
@raveshha_com
حسین وفابخش
🔻پنج جملهای که نباید به افراد مبتلا به افسردگی بگویید ❓آیا کسی را میشناسید که با #افسردگی دست و پ
گاهی یک اظهار نظر با وجود نیت خوب می تواند به عنوان چیزی اشتباه تلقی شود، آزاردهنده باشد یا باعث حس بی توجه بودن شود بنابراین بسیار مهم است که بدانید چگونه مراقب کلمات خود باشید.
اینها پنج نکته ای هستند که نباید به یک افسرده بگویید:
1⃣ تو به اندازه کافی تلاش نمیکنی
ممکن است برخی بگویند این نکته به نظر بسیار واضح می آید اما بسیاری از مردم این حرف را به یک شخص مبتلا به افسردگی می گویند و چیزهایی مانند:
تو باید برای بهتر شدنت بیشتر تلاش کنی یا به خاطر اینکه این کار یا فلان کار را به قدر کافی انجام نمی دهی، این اتفاق افتاده است.
این حرف ها آنها را دلسرد می کند و به آنها این احساس را میدهد که شما نمیدانید افسردگی چقدر سخت است. ممکن است باور کنید که خوشبختی یک انتخاب است، اما افسردگی قطعا اینطور نیست. گاهی به خاطر چیزهایی ایجاد شده که از کنترل فرد خارج است مانند ژنتیک یا تجربیات بسیار دردناک یا عدم تعادل مواد شیمیایی در مغزشان بنابراین آنها را به خاطر هیچیک از این موارد سرزنش نکنید.
2⃣ تمام اینها در ذهن تو است
یکی دیگر از اشتباههای رایجی که بسیاری از مردم هنگام تلاش برای رویارویی با مبتلایان به افسردگی مرتکب میشوند. اگرچه ما ممکن است آن را نبینیم اما بیماری روانی به اندازه هر بیماری جسمی واقعی و جدی است. گاهی بهخاطر بدنامیهایش حتی جدیتر هم هست. افسردگی با دوره کوتاهی از اندوههایی در زمان سختی، بسیار متفاوت است. افسردگی به سادگی طی کردن فراز و نشیب های معمولی زندگی نیست. افرادی که با افسردگی دست و پنجه نرم میکنند اغلب برایشان سخت است که از رختخواب بیرون بیایند، چیزی بخورند، بخوابند یا هرکار ارزشمندی انجام دهند بنابراین نباید به آنها بگویید دارند بیش از حد واکنش نشان میدهند یا از هر چیزی یک فاجعه میسازند.
3⃣ برای افسرده بودن هیچ چیز مشکلی نداری
یک تصور رایج غلط دیگر که بیشتر مردم درباره افسردگی دارند این است که باید دلیل خاصی برایش وجود داشته باشد. براساس مطالعهای در سال ۱۹۹۸ که توسط اینگرام میراندا و ساگال انجام شد، هرکسی ممکن است افسردگی بگیرد مهم نیست چقدر محبوب، ثروتمند یا موفق باشد. وقتی به فردی مبتلا به افسردگی میگویید که نباید افسردگی داشته باشد چون هیچ دلیلی برای افسرده بودن ندارد شما ممکن است بی احساس و بی عاطفه به نظر برسید هرچند قصد شما ممکن است این باشد که همه نعمتهایی را که در زندگی دارند و تمام دلایلی که برای خوشحال بودن دارند به آنها یادآوری کنید. این روش مناسبی برای انجام این کار نیست بلکه به آنها این احساس را میدهید که آنها ناسپاس هستند.
4⃣ به نظر من که حالت خوب است یا به نظر من حالت خوب است
به نظر شما این حرف ممکن است که یک تعریف باشد اما برای یک فرد افسرده ممکن است اینطور به نظر برسد که احساسات و مشکلات او را بی اعتبار میبینید گفتن این حرف میتواند باعث شود که فرد از اینکه اصلا از اول به شما اعتماد کرده است پشیمان شود. این میتواند اعتماد آنها را به شما از بین ببرد و باعث شود تا بیشتر از اینکه با شما راحتتر شوند نسبت به شما محتاط شوند.
5⃣ میدانم که چه حسی داری
وقتی این را میگویید احتمال زیاد دارید سعی میکنید احساس همدردی و درک کردن را نشانش بدهید اما برای فرد افسرده ممکن است احساس ناپسند یا توهین آمیز داشته باشد مگر اینکه تا به حال یک متخصص دارای مجوز برایتان تشخیص افسردگی داده باشد. در واقع نمیدانید طرف مقابل چه احساسی دارد یا در حال حاضر با چه چیزی دست و پنجه نرم میکند. به او توصیه هایی نکنید که مشکلات آنها را بیاهمیت جلوه میدهد. افسردگی را نمیتوان تنها با کمی ورزش یا خواب، یک فنجان چای بابونه یا چند دوست و سرگرمیهای جدید درمان کرد. درمان افسردگی، مقدار زیادی اراده و کار سخت و مقاومت و قدرت درونی نیاز دارد.
💡اگر کسی را در زندگی خود دارید که افسرده است و شما میخواهید که به او کمک کنید و پیش او باشید، او را در آغوش بگیرید و یا سنگ صبورش باشید کمکش کنید تا ببیند امید وجود دارد، اوضاع میتواند بهتر شود. بگذارید بداند که شما به او اهمیت میدهید و او در این شرایط تنها نیست. ممکن است شما کاملا متوجه نشوید یا ندانید چه بگویید اما اگر به او نشان دهید که تنها نیست و شما واقعا به او اهمیت میدهید برایش بسیار ارزشمند است.
✨روش ها و مهارت های زندگی
@raveshha_com
سلام به همراهان عزیز کانال روشها
امروز میخایم با هم یک چالش رو بررسی کنیم.😉
یک چالش جدی که والدین با بچه ها دارن معمولا برای انجام تکالیف مدرسه هست. این روزها که خیلی شهرها کلاس غیرحضوری شده، دوباره مشکل جدی تر هم شد.
⁉️به نظر شما ریشه مشکل چیه؟
با چه راهکاری تونستین مشکل رو حل کنید.
لطفا جواب هاتون رو بفرستید برای ما با هم گفتگو کنیم و یک نتیجه خوب بگیریم. 👇
@raveshha_poshtiban
این فکر کنم وضعیت خیلی هاست👆
👆معمولا یک اشتباه ما اینه که فکر میکنیم پیگیری بیش از حد باعث میشه نتیجه بگیریم. درحالیکه اینطوری فقط لجباز میشن و کلافه.
باید فرصت های مشخص برای کار بهشون داد و حق انتخاب.
و از همه مهمتر اینکه مراقب کیفیت رابطه مون باهشون باشیم. رابطه خوب شما با بچه ها بالاترین اولویت رو داره.
@vafabakhsh