#تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: پنجشنبه - ۱۲ مهر ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 03 October 2024
قمری:الخميس ، 29 ربیعالاول 1445
متعلق است به:
🔸حضرت حسن بن علي العسكري علیه السلام
#وقایع مهم شیعه:
◾️شهادت طفلان مسلم علیهما السلام
پیرامون روز شهادت طفلان مسلم علیهما السلام به سه تاریخ برخورد کردیم: ۲۹ ربیع الاول، ۲۶ صفر المظفر و ۲۳ ذی الحجة الحرام در سالهای ۶۱ یا ۶۲ هجری، ولی به منبعی معتبر برخورد نکردیم مگر اینکه در کتاب «دائرة المعارف مراقد و امامزادگان»، جناب شیخ علی فلسفی رحمه الله مینویسد: «در ۲۹ ربیع الاول به سال ۶۱ هجری طفلان مسلم به دست حارث بن عروة به شهادت رسیدند».
پس از شهادت جناب مسلم بن عقیل دو فرزندش محمد و ابراهیم که به همراه پدر به کوفه آمده بودند متواری شدند، ابن زیاد امر کرد در شهر ندا دهند که هر کس دو طفل مسلم را نزد من بیاورد جایزه سنگینی دارد تا اینکه پس از مدتی که این دو کودک خود را پنهان کرده بودند به کنیز حارث برخورد میکنند، آن کنیز آن دو طفل را نزد بانوی خود که زنی مؤمنه و محب اهل بیت علیهم السلام بود آورد، آن زن این دو کودک را پنهان کرد و پذیرایی نمود.
شکر لله که شب محنت آمد به سحر * نخل امید من از لطف خدا داد ثمر
روز وصل است خورشید زمشرق بدمید * حمد، یا رب که رسیده است شب هجر بسر
گر گذرد فلک از کینه، خوشا احوالم * داخل منزلِ عقرب شده، خورشید و قمر
این سعادت به من از طالع میمون آمد * ابدا ای خدا، چرخ ستمگر نشدی کاش خبر
در نیمههای شب محمد از خواب بیدار شد و به برادر کوچکترش ابراهیم گفت: الآن خوابی دیدم، گمان میکنم ما امروز کشته میشویم، ابراهیم گفت بگو چه خوابی دیده ای؟ محمد گفت: در لحظه ای که به خواب رفتم خواب دیدم حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم و علی و فاطمه و حسن و حسین و
پدرمان علیهم السلام در بهشت هستند، یک وقت جدم رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم رو کرد به طرف پدرمان و فرمود: فرزندانت در میان دشمنان چه حالی دارند؟ پدرم گفت: فرزندانم فردا به من ملحق میشوند و از خواب بیدار شدم!
ابراهیم گفت: من نیز مثل همین خواب را دیدم، پس آن دو طفل یکدیگر را در آغوش گرفتند و بنا کردند به گریه و زاری که حارث از خواب بیدار شد و از حضور آن دو طفل در خانه خود باخبر شد. صبح که شد آن دو طفل را که یکی ده ساله و دیگری هشت ساله بود با ریسمان بست و در کنار شط فرات سر از بدن آنها جدا نمود و برای گرفتن جایزه نزد ابن زیاد برد. ابن زیاد تا چشمش به سر بریده دو طفل افتاد منقلب شد و گفت چرا این دو طفل را کشتی؟! سپس دستور داد حارث را همانگونه که این دو طفل را به شهادت رسانده به قتل برسانند. [۱]
هم اکنون در شهر مسیب عراق مرقد این دو طفل مورد توجه شیعیان بوده و به زیارتشان میشتابند.
----------
[۱]: ناسخ التواریخ، زندگانی امام حسین علیه السلام، ج ۲، ص ۳۰۴ ؛ معالی السبطین، ص ۴۹۱.
📆 روزشمار:
🌼05 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
🌸09 روز تا ولادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام ( 232 ه ق)
◾️11 روز تا وفات حضرت معصومه سلام الله علیها ( 201 ه ق)
🌸میلاد امام حسن عسکری علیه السلام به #روایتی. ( 232 ه ق)
🌼35 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها (5 ه ق)
🔹40 روز تا جنگ جمل (36 ه ق)
◾️43 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ( 11 ه ق) به #روایتی
🌸45 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام ( 38 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️}
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
💠🔹 #غدیرخم_از_کتب_اهل_سنت 🔹💠
🔸🔹 #قسمت_دویست_و_چهاردهم🔹🔸
#دوستى امیرالمومنین #على عليه السّلام #ايمان است و #دشمنى با او #نفاق 🔹🌸
(۲) [صحيح مسلم] در كتاب «ايمان» در باب استدلال بر اينكه دوستى انصار و على عليه السّلام از ايمان است، به سند خود، از «عدى بن ثابت» از «زر» نقل كرده است كه على عليه السّلام فرمود: به آن خدائى كه دانه را شكافته و مردمان را آفريده است، پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله در حين ياد آورى به اطلاع من رسانيد كه مرا جز مؤمن، ديگرى دوست نمى دارد، و به غير از منافق، ديگرى با من دشمنى نمى ورزد.
مؤلف گويد: 📚«ترمذى» اين حديث را در [صحيح ۲/ ۳۰۱] و «نسائى» در [صحيح ۲/ ۲۷۱] به دو طريق، و در [خصائص ص ۲۷] به سه طريق، و «ابن ماجه» در [صحيح ص ۱۲] و «امام احمد» در [مسند ۱/ ۸۴ و ۹۵ و ۱۲۸] و «خطيب بغدادى» در 📚[تاريخ ۲/ ۲۵۵ و ۸/ ۴۱۷ و ۱۴/ ۴۲۶] و «ابو نعيم» در [حلية ۴/ ۱۸۵] به سه طريق، از «عدى بن ثابت» از «زر» نقل كرده است و مى گويد: اين حديث صحيح است و همگان به درستى آن اتفاق كرده اند و در
اين رابطه گروه زيادى كه اين حديث را از «عدى بن ثابت» نقل نموده اند نام مى برد. و «متّقى» هم در[كنز العمال ۶/ ۳۹۴] متعرض مى شود و مى گويد: «حميدى»، «ابن ابى شيبه»، «امام احمد حنبل»، «عدنى»، «ترمذى»، «نسائى»، «ابن ماجه»، «ابن حبّان»، «ابو نعيم» و «ابن ابى عاصم» به ذكر آن پرداخته اند. و «محب طبرى» هم در [الرياض النضرة ۲/ ۲۱۴] به نقل آن اشاره نموده است و مى گويد: «ابو حاتم» هم آنرا نقل كرده است.
(۱) [صحيح ترمذى ۲/ ۲۹۹] به سند خود، از «ابو سعيد» نقل مى كند كه ما گروه انصار، منافقان را، از كينه و نكوهش كردن آنان نسبت به على بن ابيطالب عليه السّلام، مى شناختيم.
مؤلف گويد: اين حديث را «ابو نعيم» در [حلية ۶/ ۲۹۴] روايت كرده است.
(۲) [📚همان كتاب ۲/ ۲۹۹] به سند خود، از «مساور حميرى» از مادرش روايت مى كند كه گفت: بحضور «امّ سلمه» رسيدم و از وى شنيدم، مى گفت:
رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرمود: منافق، على عليه السّلام را دوست نمى دارد و مؤمن هم، كينه او را به دل راه نمى دهد. «ترمذى» گويد: مضمون اين حديث هم در همين باب از على عليه السّلام روايت شده است.
مؤلف گويد: «امام احمد حنبل» هم حديث مزبور را در [مسند ۶/ ۲۹۲] آورده است.
(۳) [مستدرك حاكم ۳/ ۱۲۹] به سند خود، از «ابو عبد الله جلالى» از «ابوذر» نقل مى كند: ما، منافقان را با توجه به دارا بودن اين اوصاف مى شناختيم:
گفتار خدا و رسول را تكذيب مى كردند، نماز نمى گزاردند و كينه على بن ابيطالب عليه السّلام را در دل داشتند.
«حاكم» پس از نقل حديث مزبور، اظهار مى دارد كه اين حديث بنا به رأى «مسلم»، از احاديث صحيح بشمار مى آيد.
مؤلف گويد: حديث مورد بحث را «متّقى» هم در📚 [كنز العمال ۶/ ۳۹] نقل كرده و اظهار مى دارد كه «خطيب» هم در «المتفق» به نقل آن پرداخته است.
و «محب طبرى» هم در [الرياض النضرة ۲/ ۲۱۴] نقل كرده و مى گويد: «ابن شاذان» هم آنرا نقل كرده است.
(۱)📚 [تاريخ بغداد خطيب بغدادى ۳/ ۱۵۳] به سند خود، از «ابن عباس احوص» روايت كرده است كه نزد «ابن مسعود» بوديم، «ابن عباس» كه يكى از حاضران بود آيه مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ وَ الَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ را تلاوت كرد (و حديث را ادامه داده تا آنجا) كه «ابن عباس» تلاوت كرد يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ و اشاره كرد كه مراد از اين بخش از آيه، على بن ابيطالب عليه السّلام است. و اضافه كرده است كه در روزگار پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله افراد منافق را با كينه توزى كه نسبت به على عليه السّلام داشتند، مى شناختيم. (۲)📚 [مشكل الآثار طحاوى ۱/ ۵۰] به سند خود، از «عمران بن حصين» روايت كرده است كه در يكى از روزها، از خانه بيرون آمدم و در مسير خود ديدار رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله دست داد. فرمود: اى عمران! فاطمه عليها السّلام بيمار است، آيا مى خواهى از ايشان عيادت كنى؟ در پاسخ گفتم: پدر و مادرم فداى شما! چه شرافتى بالاتر از اينكه همراه شما به عيادت ايشان بروم. فرمود: همراهم بيا. همراه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله حركت كردم تا
اينكه به در خانه دختر رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله رسيديم...... #ادامه_دارد
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
#تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۱۳ مهر ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 04 October 2024
قمری: الجمعة ، 30 ربیعالاول 1445
متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
#وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
🌼04 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
🌸08 روز تا ولادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام ( 232 ه ق)
◾️10 روز تا وفات حضرت معصومه سلام الله علیها ( 201 ه ق)
🌸میلاد امام حسن عسکری علیه السلام به #روایتی. ( 232 ه ق)
🌼34 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها (5 ه ق)
🔹39 روز تا جنگ جمل (36 ه ق)
◾️42 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ( 11 ه ق) به #روایتی
🌸44 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام ( 38 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان ❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#مومن_در_هزار_حدیث🍃🌸🌸
#بخش_چهل_و_دوم
#خشمگین و #خجل نمودن #مؤمن 🍃🌸
۱/۱۳۷- الكليني عَنْ عَلِیِّ بْنِ إِبْرَاهِیمَ، عَنْ أَبِیهِ، عَنِ اِبْنِ عُمَیْرٍ، عَنْ جَمِیلِ بْنِ دَرَّاجٍ عَنْ أَبِی عَبْدِ اَللَّهِ عَلَیْهِ اَلسَّلاَمُ قَالَ: ﴿المُؤمِنُ لا یَحتَشِمُ مِن أخیهِ، و لا یُدری أیُّهُما أعجَبُ؛ الَّذی یُکَلِّفُ أخاهُ إذا
دَخَلَ أن یَتَکَلَّفَ لَهُ، أوِ المُتَکَلِّفُ لِأَخیهِ﴾ [۱]
امام صادق علیه السلام فرمود: مؤمن از برادرش رو در بایستی ندارد نمی دانم کدام یک تعجب آورترند! آن که برادرش را به تکلّف و مشقت اندازد یا کسی که خودش را برای برادرش به تکلّف بیندازد.
می گویم: روایت از حیث سند صحیح است و برقی نیز به سند صحیح در کتاب «محاسن» [۲] نقل کرده است.
۲/۱۳۸- الرضي رَفَعَهُ إِلَی أَمِیرِ اَلْمُؤْمِنِینَ عَلَیْهِ السَّلاَمُ أَنَّهُ قَالَ: ﴿إِذَا اِحْتَشَمَ اَلْمُؤْمِنُ أَخَاهُ فَقَدْ فَارَقَهُ﴾. [۳]
امیرمؤمنان علی علیه السلام فرمود: هرگاه مؤمن برادر خود را خشمگین کرد یا خجالت زده، ساخت از او جدا شده و در واقع او را از دست داده است.
سید رضی گوید: حَشَمه و أَحشَمه: وقتی کسی را به خشم آورند. و نیز گفته شده: أَخجَله أو احتَشَمَه: شرمنده، نمودن خجالت زده، کردن، که این کار باعث مُفارقت و جدایی است.
----------
📚منابع:
[۱]: الكافي، ج ۶، ص ۲۷۶.
[۲]: المحاسن، ص ۴۱۴
[۳]: نهج البلاغة حكمت ۴۸۰
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج
کانال نشر فضایل امیرالمؤمنین علی علیه السلام
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
هدایت شده از احادیث ناب ۱۴ معصوم
#تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: شنبه - ۱۴ مهر ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 05 October 2024
قمری:السبت ، 01 ربیع الثانی 1445
متعلق است به:
🔸پبامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله وسلم
#وقایع مهم شیعه:
🔸 قيام توابين
در اين روز در سال ۶۵ ه’ سليمان بن صرد با گروهى از توابين كه نام شانزده هزار نفر آنان در دفتر سليمان ثبت شده بود براى خونخواهى امام حسين عليه السّلام قيام كردند.
(مستدرك سفينة البحار: ج ۴، ص ۶۸)
در روز دوم ربيع الثانى، از «نخيله» كوفه براى جنگ با ابن زياد ملعون حركت كردند. در شب جمعه ۵ ربيع الثانى از كوفه خارج شدند و روز بعد كنار قبر حضرت اباعبداللَّه رفتند. يك يا سه شبانه روز در كربلا ماندند و گريستند و استغفار نمودند و ضجه و ناله كردند، به طورى كه مثل آن روز و به آن اندازه صداى ضجه در آن وادى شنيده نشده بود.
هنگام وداع، كنار قبر حضرت مانند ازدحام كنار كعبه شلوغ بود. هركس با حالتى شعر مى خواند و ناله مى كرد و با آن حضرت وداع مى كرد و خود را براى جنگ با ابن زياد آماده مى نمود.
(بحار الانوار: ج ۴۵، ص ۳۵۹)
سليمان از شيعيان على بن ابى طالب و امام حسن و امام حسين عليهم السّلام بود و در جميع جنگها
در ركاب امير المؤمنين عليه السّلام حضور داشت. آخر الامر با لشكر ابن زياد رو به رو شدند، و بعد از كشتن عده زيادى از آنان و مبارزات و جانفشانى هاى فراوان، سليمان در سن ۹۳ سالگى در عين الورد به شهادت رسيد.
(قلائد النحور: ج ربيع الثانى، ص ۱۶۸)
از اصحاب سليمان هم فقط ۲۷ نفر كه مجروح و خسته و تشنه بودند جان سالم به در بردند، و بقيه همه به شهادت رسيدند.
(طالبين تفصيل اين ماجرا به كتابهاى روضة الصفا و ناسخ التواريخ و قلائد النحور جلد ربيع الثانى مراجعه كنند)
حصين بن نمير ملعون كه در كربلا دلهاى اهل بيت عليهم السّلام را سوزاند در عين الورد به دست ابراهيم پسر مالك اشتر كشته شد و به جهنّم واصل گرديد.
(قلائد النحور: ج ربيع الثانى، ص ۱۹۱)
◾️شهادت امام باقر عليه السّلام
در اين روز به روايتى، شهادت امام باقر عليه السّلام است.
(قلائد النحور: ج ربيع الثانى، ص ۱۷۷)
📆 روزشمار:
🌼03 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
🌸07 روز تا ولادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام ( 232 ه ق)
◾️09 روز تا وفات حضرت معصومه سلام الله علیها ( 201 ه ق)
🌸میلاد امام حسن عسکری علیه السلام به #روایتی. ( 232 ه ق)
🌼33 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها (5 ه ق)
🔹38 روز تا جنگ جمل (36 ه ق)
◾️41 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ( 11 ه ق) به #روایتی
🌸43 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام ( 38 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان ❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️}
🌷بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌷
#افشاگری ( #ناگفتههایی_از_عملکرد_
#ابوبکر_و_عمر_و
#عایشه_و_برخی_از_صحابه)🍃🌸🍃
(6) #آیا_میدانید
اميرالمومنين (عليه السلام) هرگز با ابوبکر بیعت نکرد و مُشت دست خود را بسته نگاه داشت و هر چه تلاش کردند نتوانستند آن را برای بیعت باز کنند؟
مسعودی شافعی [۱] در اثبات الوصیه جریان را چنین نقل کرده است:
بعد از آن که امیر المومنین (علیه السلام) طبق دستور پیامبر قرآن را جمع نمود و بر مردم عرضه کرد و آنان نپذیرفتند با گروهی از شیعیانش به منزل خود برگشت. گروهی به منزل او حمله کردند و درب خانه اش را آتش زدند و علی (علیه السلام) را به زور و اجبار از خانه بیرون کشیدند و فاطمه سرور زنان را چنان فشردند که فرزندش محسن سقط شد. خواستند از علی (علیه السلام) بیعت بگیرند اما حضرت فرمود: بیعت نمی کنم. گفتند: اگر بیعت نکنی تو را خواهیم کُشت. علی (علیه السلام) فرمود: اگر من را بکُشید بنده خدا و برادر رسول خدا را کُشته اید. دست علی (علیه السلام) را باز کردند ولی او دست خود را بَست و هرچه کردند نتوانستند دستِ مُشت شده و بسته علی (علیه السلام) را باز کنند. عاقبت در حالی که همچنان دست علی بسته بود، دست ابوبکر را به نشانه بیعت به دست علی (علیه السلام) مالیدند.
مگر نمی دانید در بیعت، علاوه بر این که رضایت بیعت کننده شرط است، روش و آدابی دارد که اگر مراعات نشود اصلا بیعتی صورت نگرفته و گاه به دلیل مراعات نشدن همین آداب، به جای عقد بیعت فسخ بیعت صورت میگیرد.
مامون عباسی مجلسی تشکیل داد تا حضار با امام رضا (علیه السلام) به عنوان ولیعهد بیعت کنند. بعد از آن که بیعت انجام شد امام رضا (علیه السلام) فرمودند:
همه به غیر از آن جوان به جای این که بیعت کرده باشند فسخ بیعت نمودند، فقط آن جوان به شیوهای صحیح بیعت کرد.
لذا وقتی که به آداب و رسوم عرب مراجعه میکنیم در مییابیم که در عرف آن زمان، مالیدن دست بسته به دست کسی را بیعت رسمی به حساب نمی آوردند.
----------
[۱]:📚 اثبات الوصيه، مسعودی شافعی، ص ۱۵۴ - ۱۵۵، باب السقيفه.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
#تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: یکشنبه - 15 مهر ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 06 October 2024
قمری: الأحد ، 02 ربیع الثانی 1445
متعلق است به:
🔹 مولی الموحدین امیر المومنین حضرت علی بن ابیطالب علیهما السّلام
🔸(عصمة الله الكبري حضرت فاطمة زهرا سلام الله عليه
#وقایع مهم شیعه:
امروز مناسبی نداریم
📆 روزشمار:
🌼02 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
🌸06 روز تا ولادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام ( 232 ه ق)
◾️08 روز تا وفات حضرت معصومه سلام الله علیها ( 201 ه ق)
🌸میلاد امام حسن عسکری علیه السلام به #روایتی. ( 232 ه ق)
🌼32 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها (5 ه ق)
🔹37 روز تا جنگ جمل (36 ه ق)
◾️41 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ( 11 ه ق) به #روایتی
🌸42 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام ( 38 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#ترجمه_کتاب_نفیس_القطره): #قطره ای از دریای #فضایل اهل #بیت علیهم السلام ✨🍂
#بخش_بیست_و_یکم
#قطره اى از درياى #كمالات و #افتخارات
امام بزرگوار، آشكار كننده #حقايق
حضرت #جعفر بن محمّد، امام #صادق صلوات اللَّه عليه السلام🌸🌸🍃
ولى اگر اهل آسمانها و زمين هاى هفتگانه و نيز درياهاى هفتگانه درباره يك نفر ناصبى شفاعت كنند هرگز شفاعت آنها پذيرفته نمى گردد. آنكه گفتى از دنيا نمى رود تا توبه كند يا خداوند او را به يك نوع بيمارى و ناراحتى جسمى مبتلا كند تا به اين وسيله گناهان او از بين برود و وقتى خدا را ملاقات مى كند گناهى براى او نمانده باشد. همانا شيعيان ما بر راهى استوار و پابرجا هستند و آنها در مسير سعادتند.
سپس فرمود: پدرم بارها فرمود:
أحبب حبيب آل محمّد وإن كان مرهقاً ذيّالاً، وأبغض بغيض آل محمّد وإن كان صوّاماً قوّاماً.
دوست بدار كسى كه خاندان پيغمبر را دوست دارد گرچه گنه كار و فرومايه باشد، و دشمن بدار كسى كه با خاندان پيغمبر عليهم السلام دشمنى مى كند گرچه زياد اهل نماز و روزه باشد. [۱]
۴۰۵ / ۳۵ - عليّ بن ابراهيم قمى رحمه الله از عمر بن يزيد نقل كرده است كه امام صادق عليه السلام فرمود:
أنتم واللَّه من آل محمّد.
بخدا قسم شما از آل محمّد و خاندان پيغمبريد.
عرض كردم: فدايت شوم از خود ايشان؟
فرمود: بلى، بخدا قسم از خود ايشان هستيد - و آن را سه بار تكرار فرمود -.
سپس به من نگاه كرد و من به او نگاه كردم آنگاه فرمود: اى عمر! خداوند تبارك و تعالى در قرآن مجيد فرموده است:
«إنَّ أوْلَى الناسِ بِإبْراهيم لَلَّذينَ اتَّبَعُوهُ وَهذَا النَبِيّ وَالَّذينَ آمَنُوا وَاللَّهُ وَلِيُّ المُؤْمِنينَ» [۱] .
«همانا نزديكترين مردم به حضرت ابراهيم كسانى هستند كه از او پيروى كنند و اين پيغمبر و كسانى كه ايمان دارند، و خداوند ياور و سرپرست مؤمنان است». [۲]
۴۰۶ / ۳۶ - از امام صادق عليه السلام روايت شده است كه:
إنّ حبّنا أهل البيت ليحطّ الذنوب عن العباد كما تحطّ الريح الشديدة الورق عن الشجر. [۳]
همانا دوستى ما اهل بيت گناهان را از بندگان فرو مى ريزد همانطور كه باد شديد برگ را از درخت مى ريزد.
۴۰۷ / ۳۷ - طبرى رحمه الله از ابو قناقب صدوحى نقل كرده است كه گفت: امام صادق عليه السلام را ديدم كه از مسأله اى سئوال شد و آن حضرت خشمناك گرديد بطورى كه مسجد را پر كرد و تا كرانه آسمان رسيد و بر اثر خشم او
بادى سياه وزيدن گرفت بطوريكه نزديك بود مدينه را از جاى خود بركند. و چون خشم آن حضرت آرام شد باد نيز آرام گرفت. بعد از آن فرمود:
لو شئت لقلبتها على من عليها، ولكن رحمة اللَّه وسعت كلّ شي ء. [۱]
اگر بخواهم زمين را بر اهل آن وارونه مى سازم، ولى رحمت پروردگار هر چيز را فرا گرفته است.
۴۰۸ / ۳۸ - ابن شهراشوب رحمه الله در كتاب «مناقب» از حسين بن محمّد نقل كرده است كه گفت: علىّ بن هبيره بر رفيد خشمگين گرديد و او به امام صادق عليه السلام پناهنده شد.
امام عليه السلام به او فرمود: إنصرف إليه واقرأه منّى السلام، وقل له: إنّي أجرت عليك مولاك رفيداً فلاتهجه بسوء.
بسوى او برگرد و از طرف من به او سلام برسان و بگو: امام صادق فرمود: غلامت رفيد را به پناه تو درآوردم با او به بدى و ناراحتى برخورد مكن.
عرض كرد: فدايت شوم او شامى و بد عقيده است.
فرمود: آنچه گفتم عمل كن و همانطور كه گفتم به سوى او برو....... #ادامه_دارد
----------
📚منابع..
[۱]: بشارة المصطفى: ۳۸، بحار الأنوار: ۱۲۶/۶۸ ح ۵۴.
[۱]: سوره آل عمران، آيه ۶۸.
[۲]: تفسير قمى: ۹۵، تفسير برهان: ۲۹۱/۱ ح۱، تفسير عيّاشى: ۱۷۷/۱ ح ۶۱.
[۳]: ثواب الأعمال: ۱۸۷، بحار الأنوار: ۷۷/۲۷ ذيل ح ۹.
[۱]: نوادر المعجزات: ۱۳۸ ح۴، دلائل الإمامة: ۲۴۹ ح۴، مدينة المعاجز: ۲۱۵/۵ ح۶.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان ❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110💫
هدایت شده از احادیث ناب ۱۴ معصوم
#تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: دوشنبه - ۱۶ مهر ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 07 October 2024
قمری: الإثنين ، 03 ربیع الثانی 1445
متعلق است به:
🔹 سبط النبي حضرت امام حسن مجتبی علیه السّلام
🔸سیدالشهدا و سفينة النجاة حضرت امام حسین علیهما السّلام
#وقایع مهم شیعه:
🔹🔹سفر امام حسن عسکری علیه السلام به جرجان
در چنین روزی امام حسن عسکری علیه السلام به جرجان (گرگان امروزی) با طِیّ الارض جهت وفا به وعده ایشان آمدند و معجزاتی از آن حضرت آشکار شد. [۲]
جعفر بن شریف میگوید: سالی قصد حج کردم و قبل از حج به زیارت امام حسن عسکری علیه السلام در سامراء رفتم، اموالی از شیعیان همراهم بود که باید به آن حضرت میرساندم، خواستم از آن حضرت بپرسم اموال را به چه کسی بدهم؟ ولی پیش از آنکه من صحبت کنم، حضرت فرمودند: «به مبارک، خادمم بده».
جعفر بن شریف میگوید: دستور آن حضرت را انجام دادم، به آن حضرت گفتم: «شیعیان شما در جرجان به شما سلام میرسانند».
امام علیه السلام فرمودند: مگر بعد از مراسم حج به جرجان بر نمی گردی؟ عرض کردم: برمیگردم؛
فرمودند: ۱۹۰ روز دیگر اول روز جمعه، سوم ربیع الثانی به جرجان وارد میشوی، آن وقت به مردم اعلام کن که من در آخر همان روز به جرجان میآیم، برو به سلامت، خداوند متعال تو را و آنچه با توست به سلامت به اهل و اولادت خواهد رسانید، پسری برای پسرت متولد میشود، نام او را «صَلت» بگذار که خداوند به زودی او را به حدّ کما ل میرساند و او از اولیاء ما خواهد بود».
من گفتم: یابن رسول الله، ابراهیم بن اسماعیل جرجانی از شیعیان است و به دوستان شما هر سال بیش از صدهزار درهم احسان میکند و در جرجان از اشخاصی است که متنعّم به نعمتهای الهی است.
امام علیه السلام فرمودند: «خداوند به ابواسحاق ابراهیم بن اسماعیل در مقابل احسانی که به شیعیان ما میکند جزای خیر بدهد و گناهان او را بیامرزد و او را پسری صحیح الاعضاء روزی فرماید که قائل به حق ما باشد، به ابراهیم بگو: حسن بن علی میگوید: نام پسر خود را «احمد» بگذار».
راوی میگوید: از خدمت حضرت مرخص شدم و حج رفتم و بازگشتم، و در روزی که حضرت معین فرموده بودند به سلامت وارد جرجان شدم، هنگامی که اصحاب ما برای تهنیت آمدند، به ایشان گفتم: امام علیه السلام مرا وعده داده که در آخر امروز به اینجا تشریف میآورند، پس مهیا شوید و مسائل و حوائج خود را آماده کنید. شیعیان چون نماز ظهر و عصر را بجا آوردند، در خانه من جمع شدند. ناگاه امام حسن عسکری علیه السلام در همان ساعتی که فرموده بودند وارد شدند، هنگام ورود بر ما سلام کردند و ما به استقبال حضرتش شتافتیم و دست آن حضرت را بوسیدیم، آنگاه حضرت فرمودند: من به جعفر بن شریف وعده کرده بودم که در آخر این روز نزد شما بیایم. من نماز ظهر و عصر را در سامراء بجا آوردم و نزد شما آمدم تا با شما تجدید عهد نمایم، اکنون شما حوائج و مسائل خود را بیاورید.
اول کسی که ابتدا به سؤال کرد، نصر بن جابر بود، او گفت: یابن رسول الله پسر من از هر دو چشم نابیناست، دعا بفرمایید تا خداوند دیده هایش را به او برگرداند.
حضرت فرمودند: او را حاضر کن، او را حاضر کرد و حضرت دست مبارک بر چشم او کشید و چشمانش روشن شد، پس از او یک به یک آمدند و حاجت خود را بیان کردند و حضرت حاجتهای آنان را برآورده مینمودند تا اینکه حوائج همه را برآوردند و مسائل آنها را جواب فرمودند و همان روز به سامراء مراجعت نمودند. [۱]
----------
[۲]: الثاقب فی المناقب، ص ۲۱۵ ؛ کشف الغمة، ج ۲، ص ۴۲۷.
[۱]: الثاقب فی المناقب، ص ۲۱۵ ؛ کشف الغمة، ج ۲، ص ۴۲۷.
📆 روزشمار:
🌼01 روز تا ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام
🌸05 روز تا ولادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام ( 232 ه ق)
◾️07 روز تا وفات حضرت معصومه سلام الله علیها ( 201 ه ق)
🌸میلاد امام حسن عسکری علیه السلام به #روایتی. ( 232 ه ق)
🌼31 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها (5 ه ق)
🔹36 روز تا جنگ جمل (36 ه ق)
◾️40 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ( 11 ه ق) به #روایتی
🌸41 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام ( 38 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان❌
❇️ @Ahaadith_Ahlebait❇️}
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
#داستان_های_بحارالانوار 🔶🔸🌺
#فصل_پانزدهم
#بخش_دویست_و_پنجاه_و_نهم
مقام #دانش و #دانشمند از دیدگاه امام #هادی علیه السلام 🔸🍃
یکی از دانشمندان بزرگ شیعه، با یک نفر ناصبی (دشمن شیعه) مناظره کرده، او را محکوم و رسوا نموده بود، اتفاقا روزی در مجلس باشکوهی که گروهی از علویان و بنی هاشم در آن حضور داشتند، به خدمت امام هادی (علیه السلام) رسید، حضرت برخاست او را در صدر مجلس نشانید و خود در کنار او نشست و با او مشغول صحبت شد. (این کار بر علویان و بنی هاشم گران تمام شد).
در این وقت یکی از بزرگان بنی هاشم اعتراض کرد و گفت:
یابن رسول الله! چرا یک نفر انسان عامی (بی حسب و نسب) را بر سادات بنی هاشم مقدم میداری؟
امام هادی (علیه السلام) در پاسخ او فرمود:
مبادا از کسانی باشید که خداوند در نکوهش آنها میفرماید: آیا ندیدی کسانی را که اهل کتاب هستند هنگامی که دعوت میشوند تا مطابق کتاب خدا بین آنها قضاوت شود گروهی از آنان رو بر
می گردانند و از پذیرش حق اعراض میکنند. [۱]
سپس امام (علیه السلام) فرمود: آیا راضی هستید در این موضوع کتاب خدا (قرآن) بین ما قضاوت کند؟
در پاسخ گفتند: چرا، راضی هستیم.
امام هادی (علیه السلام) فرمود: خداوند در قرآن میفرماید:
«ای مؤمنان هرگاه به شما گفته شود مجلس را وسعت دهید (به تازه واردها جا دهید) و شما چنین کنید، خداوند نیز در کارهایتان وسعت میدهد تا آن جا که خداوند میفرماید:
یرفع الله الذین امنوا منکم و الذین أوتوا العلم درجات« یَرْفَعِ اللَّهُ الَّذِینَ آمَنُوا مِنْکُمْ وَالَّذِینَ أُوتُوا الْعِلْمَ دَرَجَاتٍ (۱۱) » [۲]
خداوند کسانی را که ایمان آورده اند و کسانی را که علم به آنها داده شده، درجات رفیعی میبخشد.
بنابراین خداوند دانشمند مؤمن را بر مؤمن غیر دانشمند، و مؤمن را بر غیر مؤمن برتری داده است.
و چنین که نگفته است:
یرفع الله الذین أوتوا شرف النسب درجات:
خداوند صاحبان حسب و نسب را بر دیگران برتری داده است. و باز مگر خداوند در این آیه نمی فرماید:
« هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ (۹) » [۱]
آیا کسانی که میدانند با کسانی که نمیدانند یکسانند؟ دانایان بر نادانان امتیاز دارند.
پس چرا ناراحتید و اعتراض بر من میکنید، از اینکه من یک نفر عالم را به خاطر اینکه خدا مقام او را بالا برده است، احترام کرده و امتیاز برایش قائل شده ام؟
این فقیه بزرگوار، فلان دشمن ناصبی را در مناظره اش با دلیلهای محکم در هم شکسته و درمانده کرده، تنها همین کار او فضیلتی بسیار بزرگ و بهتر از شرافت نسبی است. [۲]
#کیفر تهمت #ناجوانمردانه 🔹🍃🍃
محمد بن سنان میگوید:
خدمت امام هادی (علیه السلام) رسیدم، فرمود:
ای محمد! آیا برای خاندان ذج پیشامدی رخ داده است؟
گفتم: عمر [۱] مرد.
حضرت فرمود: الحمد الله.
و من شمردم بیست و چهار بار این جمله را تکرار کرد و سپس فرمود: مگر نمی دانی او به پدرم (امام جواد) چه گفته است؟
گفتم: نه.
فرمود: درباره مطلبی پدرم با او گفتگو میکرد، او به پدرم گفت: به گمانم تو مست هستی؟!
پدرم گفت:
خداوندا! اگر تو میدانی من امروز را برای رضای تو روزه داشته ام، مزه غارت شدن، خواری و اسیری را به او بچشان؟
به خدا سوگند که پس از گذشت چند روز، اموال و دارائی اش غارت شد و خودش به اسارت افتاد و اکنون هم که مرده است. [۱]
----------
📚منابع:
[۱]: سوره آل عمران، آیه ۲۳.
[۲]: سوره مجادله، آیه ۱۱.
[۱]: سوره زمر آیه ۹
[۲]: ب: ج ۲، ص ۱۳.
[۱]: یکی از طایفه ذج و فرد منحرف و دشمن اهل بیت بود.
[۱]: ب: ج ۵۰، ص ۶۲.
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
#تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: سه شنبه - ۱۷ مهر ۱۴۰۳
میلادی: Tuesday - 08 October 2024
قمری: الثلاثاء ، 04 ربیع الثانی 1445
متعلق است به:
🔸زین العابدین و سيد الساجدين حضرت علي بن الحسين عليهما السّلام
🔸باقر علم النبی حضرت محمد بن علی عليه السّلام
🔸رئيس مكتب شيعه حضرت جعفر بن محمد الصادق عليهما السّلام
#وقایع مهم شیعه:
🌼🍃ولادت حضرت شاه عبدالعظیم حسنی علیه السلام
در چنین روزی ولادت حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام در سال ۱۷۳ هجری قمری واقع شده است. [۱]
شاه عبدالعظیم حسنی رحمه الله از نوادگان امام حسن مجتبی علیه السلام است که با چهار واسطه به آن حضرت میرسد، وی مردی پارسا و مورد اعتماد و احترام اهل بیت علیهم السلام بوده و از شاگردان امام هادی علیه السلام نیز بوده که آن حضرت در شأنش فرموده اند: «اگر قبر عبدالعظیم حسنی را زیارت کنید گویا قبر حسین بن علی علیه السلام را زیارت کرده اید». [۲]
از ابو حمّاد راضی نقل شده که گفت: نزد امام هادی علیه السلام رفتم درباره احکام شرعی از حضرتش مسائلی را پرسیدم، حضرت به تمام آنها پاسخ فرمودند؛ سپس هنگامی که خواستم از محضرشان مرخص شوم به من فرمودند: «هر گاه دچار مشکلی در کار دینت شدی، از عبدالعظیم حسنی بپرس و سلام مرا نیز به او برسان». [۳]
از خصائص برجسته جناب عبدالعظیم علیه السلام عرضه داشتن اعتقاداتش به امام زمان خود، امام هادی علیه السلام است که اگر کژی یا نارسایی وجود دارد حضرتش آن را برطرف سازد.
ایشان میگوید: نزد مولایم امام هادی علیه السلام رفتم، وقتی مرا دید خوش آمد گفت و فرمود: به درستی که تو دوست ما هستی؛ عرض کردم: مولای من! میخواهم دینم را به شما عرضه کنم که اگر مورد پسند شماست تصدیق کنید تا خدای را در حالی ملاقات کنم که دینم را پذیرفته باشد.
من عقیده دارم پروردگارم یکتاست و مانندی ندارد و از حد ابطال و تشبیه بیرون است، او جسم و صورت و عَرَض و جوهر نیست، بلکه آفرینندۀ اجسام و صورت دهندۀ شکلها و آفرینندۀ عَرَضهاست و پروردگارِ هرچیزی است و مالک و ایجاد کننده و آشکار کنندۀ همه اشیاء است.
همانا محمّد صلی الله علیه و آله و سلم بنده و فرستاده اوست و خاتم پیامبران است، پس از او تا روز قیامت پیامبری نیست و آیین او خاتم آیینها و شریعت هاست و شریعتی پس از آن تا روز قیامت نیست، جانشین او امیرمؤمنان، علی بن ابیطالب علیه السلام است و پس از آن امام حسن علیه السلام و....
امام هادی علیه السلام فرمود: و پس از من حسن، فرزندم، جانشین من است و مردم با فرزند او چگونه
خواهند بود؟! گفتم: چه خواهد شد؟! فرمود: کسی او را نمی بیند و حلال نمی باشد ذکر نامش تا ظهور کند، پس زمین را از عدل پر میسازد همچنانکه پر از جور و ستم میشود.
جناب عبدالعظیم، دیگر اعتقاداتش را عرض کرد، مبنی بر اینکه معراج، سؤال در قبر، بهشت و جهنم، صراط و میزان حق است.
امام علیه السلام فرمود: «ای ابوالقاسم! به خدا این دین خداست که برای بندگانش راضی گشته است، پس بر آن ثابت قدم و پایدار باش، خداوند تو را بر قول ثابت در زندگی دنیا و آخرت ثابت بدارد». [۱]
عبدالعظیم حسنی رحمه الله در روزگار عباسیان که شکنجه و جنایات خود را به اوج رسانیده بودند از دیار خود هجرت کرد و به شهر ری رفت و در آنجا به روشن گری و هدایت مردم به سوی ولایت اهل بیت علیهم السلام پرداخت و در همان شهر بدرود حیات گفت.
----------
[۱]: مستدرکات علم رجال الحدیث، ج ۴، ص ۴۵۰.
[۲]: کامل الزیارات، باب ۱۰۷، ص ۳۲۴.
[۳]: مستدرک الوسائل، ج ۱۷، ص ۳۲۱.
[۱]: التوحید للصدوق، ص ۸۱.
📆 روزشمار:
🌸04 روز تا ولادت حضرت امام حسن عسکری علیه السلام ( 232 ه ق)
◾️06 روز تا وفات حضرت معصومه سلام الله علیها ( 201 ه ق)
🌸میلاد امام حسن عسکری علیه السلام به #روایتی. ( 232 ه ق)
🌼30 روز تا ولادت حضرت زینب سلام الله علیها (5 ه ق)
🔹35 روز تا جنگ جمل (36 ه ق)
◾️39 روز تا شهادت حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها ( 11 ه ق) به #روایتی
🌸40 روز تا ولادت حضرت سجاد علیه السلام ( 38 ه ق)
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان❌
⚜🔸💠🔸⚜
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫
🌹بِسْم اللهِ الْرَّحْمنِ الْرَّحیم🌹
💠🔹 #غدیرخم_از_کتب_اهل_سنت 🔹💠
🔸🔹 #قسمت_دویست_و_پانزدهم🔹🔸
#دوستى امیرالمومنین #على عليه السّلام #ايمان است و #دشمنى با او #نفاق 🔹🌸
پيغمبر اكرم صلّى اللّه عليه و آله سلام داد و اجازه دخول گرفت. (حديث را ادامه داده است و در آخر آن آمده) رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله خطاب به حضرت زهرا عليها السّلام، فرمود: اى فاطمه! تو را به همسرى بزرگوارى مفتخر ساختم كه سيّد و سرور دنيا و آخرت است و جز منافق، كسى كينه او را به دل نمى گيرد.
مؤلف گويد: «محب طبرى» اين حديث را در [ذخائر ص ۴۳] روايت كرده و مى گويد: «خواجه حافظ ابو القاسم دمشقى» حديث مزبور را در ضمن فضائل حضرت زهرا عليها السّلام روايت كرده است. (۱) [استيعاب ابن عبد البر ۲/ ۴۶۴] مى نويسد: «عمّار دهنى» از «ابو زبير» از «جابر» روايت مى كند كه روش ما آن بود كه منافقان را، از كينه توزئى كه نسبت به على بن ابيطالب عليه السّلام ابراز مى داشتند، مى شناختيم.
مؤلف گويد: «هيثمى» اين حديث را در [مجمع ۹/ ۱۳۲] روايت كرده و اضافه مى كند كه «طبرانى» اين حديث را در «الاوسط» و «بزّاز» هم نقل كرده است و «محب طبرى» هم در [📚الرياض النضرة ۲/ ۲۱۴] به نقل آن پرداخته است و مى گويد: «امام احمد حنبل» در «المناقب» آنرا نقل كرده است.
(۲) [سيوطى در الدّر المنثور] در ذيل آيه شريفه إِنَّ الَّذِينَ ارْتَدُّوا عَلى أَدْبارِهِمْ در آخر سوره محمد صلّى اللّه عليه و آله- كه آنرا سوره «قتال» هم گفته اند- مى نويسد: «ابن مردويه» از «ابن مسعود» روايت مى كند، منافقان را، از كينه توزئى كه نسبت به حضرت على بن ابيطالب عليه السّلام داشتند، مى شناختيم.
همچنين ايشان مى گويد: «ابن مردويه» و «ابن عساكر» از «ابو سعيد خدرى» در ذيل آيه وَ لَتَعْرِفَنَّهُمْ فِي لَحْنِ الْقَوْلِ، روايت كرده كه مراد از «لحن قول و بد زبانى كردن»، كينه ورزى با على بن ابيطالب عليه السّلام است و ما هم منافقان را، با كينه توزئى كه نسبت به آن حضرت عليه السّلام ابراز مى كردند، مى شناختيم.
(۳) 📚[كنز العمال ۶/ ۱۵۶] گفته است: مؤمن، با على عليه السّلام دشمنى نمى ورزد و منافق هم، او را دوست نمى گيرد. «ابن ابى شيبه» اين حديث را از «امّ سلمه» روايت كرده است.
(۴) [كنز العمال ۶/ ۱۵۸] گفته است: حضرت على عليه السّلام را دوست نمى دارد مگر مؤمن، و دشمن نمى گيرد، مگر منافق.
«متّقى» مى گويد: «طبرانى» اين حديث را از «امّ سلمه» نقل كرده است.
(۵) 📚[همان كتاب ۷/ ۱۴۰] از «انس» روايت كرده است كه در روز جمعه اى رسول اكرم صلّى اللّه عليه و آله در ضمن خطابه اى كه ايراد كرد، فرمود: اى مردم! قريش را بر خود
فضائل پنج تن (ع) در صحاح ششگانه اهل سنت، ج ۲، ص: ۵۰۹
مقدّم بداريد و بر آنها پيشى نگيريد. از ايشان دانش ياد بگيريد و به آنها دانش نياموزيد. متوجه باشيد كه نيروى يك قريشى برابر با نيروى دو تن از مردم ديگر است، و امانت يك مرد قريشى مساوى با امانت دو تن از مردم ديگر است. اى مردم! شما را توصيه مى كنم به نزديكترين شخص از طائفه قريش به من، كه همانا برادر و پسر عمويم، على بن ابيطالب عليه السّلام، است او را جز مؤمن، كسى دوست نمى گيرد و جز منافق، كسى با وى كينه توزى نمى نمايد. اينك كسى كه او را
دوست بدارد، مرا دوست داشته است. و كسى كه با او دشمنى كند، با من دشمنى كرده است. و كسى كه با من دشمنى كند، خدا او را عذاب مى كند. «ابن نجّار» اين حديث را روايت مى كند.
(۱) 📚[هيثمى در مجمع ۹/ ۱۳۳] از «ابن عباس» روايت مى كند كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله توجهى به حضرت على عليه السّلام نمود و گفت: دوست نمى دارد تو را، مگر مؤمن و دشمن نمى دارد تو را، مگر منافق. اضافه فرمود: كسى كه تو را دوست بدارد، مرا دوست داشته است. و كسى كه تو را دشمن بدارد، مرا دشمن داشته است. آرى، دوست من دوست خداست و دشمن من دشمن خداست. واى بر كسى كه پس از من با تو دشمنى كند! «طبرانى» در «الاوسط» اين حديث را روايت مى كند.
(۲) [همان كتاب ۹/ ۱۳۳] از «عمران بن حصين» روايت مى كند كه رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله خطاب به على عليه السّلام، فرمود: دوست نمى دارد تو را، مگر مؤمن و دشمن نمى دارد تو را، مگر منافق.
«طبرانى» در «الاوسط» اين حديث را روايت مى كند.
(۳)📚 [كنوز الحقايق مناوى ص ۶۳] رسول خدا صلّى اللّه عليه و آله فرموده است: دوستى على عليه السّلام، دليل بيزارى از نفاق است.
«ديلمى» اين حديث را روايت كرده است.
فضائل پنج تن (ع) در صحاح ششگانه اهل سنت، ج ۲، ص: ۵۱۰....... #ادامه_دارد
❌ #کپی فقط با ذکر #صلوات به نیت #فرج امام #زمان عج ❌
~~~~⚜🔸💠🔸⚜~~~~~~~~
کانال نشر فضایل امیر المؤمنین علی علیه السلام 🔹⚡️🔸⚡️🔹
💫 @ya_amiralmomenin110 💫