#یار_مهربان
معرفی کتاب «دختری در قطار» نوشتهی پائولا هاوکینز (۱)
ماه منیر داستانپور
ریچل مسافر هر روزه ی قطار است و این مرکب آهنی که او هر روز با آن سر کاری ندارد می رود؛ بیش از هر چیز نمایانگر روحیه و شرایط اوست. چرا که قطار خسته کننده ترین وسیله ی حمل ونقل انسان ها و سفرهای درون یا بین شهری است و ریچل به اندازه ی مرکب خسته کننده ی هر روزه اش افسرده شده! او از پنجره که حکم چشم های قطار را دارد، دنیا را می بیند و از همین دریچه شاهد یک قتل قرار می گیرد و بالأخره از پوسته ی خود بیرون می آید تا در این جهان بی نهایت فایده ای داشته باشد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «دختری در قطار» نوشتهی پائولا هاوکینز (۲)
ماه منیر داستانپور
پائولا هاوکینز در کتاب دختری در قطار به خوبی توانسته دنیای زنی افسرده، دل کنده از زندگی و معتاد را به نمایش بگذارد. زنی که برای پذیرفته شدن و به کرسی نشاندن حرفش و اثبات ادعایش باید از لاکی که در آن فرو رفته خارج شود و موجودیتش را به جهان ثابت کند.
✨در بخشی از این کتاب می خوانیم:
«به آفتاب نگاه می کردم. سعی کردم یادم بیاد. آن شب چی دیدم. اما هیچی به ذهنم نرسید. هیچی که بتواند
کمکم کند. چیزی نبود که بتوانم با صدای بلند آن را بگویم. من وسط یک دعوا بودم. شاید هم شاهد یک دعوا بودم. روی پله های ایستگاه قطار سر خوردم. مردی مو قرمز کمکم کرد که بلند شوم. فکر می کنم با من مهربان بود. اگرچه الان از او می ترسم.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
تفرقه، مهترین ابزار صید شیطان
آیت الله حائری شیرازی
شیطان هیچ راه و رخنهای مطمئنتر و مؤثرتر از ایجاد جدایی بین انسانها ندارد. هروقت میخواهد دو انسان را صید کند، اول آن دو را از هم جدا میکند. شما نیز هر وقت میخواهید نانی را مصرف کنید، اول لقمهلقمهاش میکنید تا از گلویتان پایین برود. تفرقه میاندازید در یک نان و آن را به سی چهل لقمه تقسیم میکنید و بعد هر لقمهای را به دندان میدهید تا آن را بکوبد و له کند و بعد به شکلی که خودش میخواهد درمیآورد تا بتواند آن را ببلعد. قدم اولِ خوردن، تکهتکه کردن است. هرچیز را که نتوانستی تکهتکه کنی، نمیخوری. اگر برای شما گوشت بیاورند و هرچه تلاش کنی نتوانی آن را با دندان یا با دست تکه کنی، از خیرش میگذری و رهایش میکنی. شیطان اگر نتوانست جمعیتی را تکهتکه کند، مأیوس میشود و میرود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
خورشت غوره
👩🍳مواد لازم:
جعفری: ۵۰۰ گرم
رب گوجه فرنگی: ۲ قاشق غذاخوری
پیاز بزرگ: ۱ عدد
روغن مایع: به اندازه ی کافی
غوره: ۲۵۰ گرم
گوشت خورشتی: ۴۰۰ گرم
نعنا: ۱۰۰ گرم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به اندازه ی کافی
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا پیاز را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس پیاز خردشده را به روغن اضافه کنید و آن را به مدتی کافی تفت دهید تا نرم و شفاف شود. پس از اینکه پیاز به خوبی نرم شد، مقداری زردچوبه به آن اضافه کنید و تفت دهید تا زمانی که پیاز و زردچوبه کاملاً با هم ترکیب شوند. سپس گوشت خورشتی را به مخلوط اضافه کنید و تفت دهید تا گوشت سرخ شود و رنگ آن تغییر کند. سپس رب گوجه فرنگی و مقداری فلفل سیاه به مخلوط اضافه کنید. تفت دادن رب گوجه فرنگی تا حدی است که رنگ آن تیره شود و طعم خامی از بین برود. در ادامه چند لیوان آب جوش به قابلمه اضافه کنید و درب آن را بگذارید. حرارت را کم کنید تا گوشت به آرامی و کاملاً بپزد. نعنا و جعفری را ریز خرد کنید. سپس، یک تابه مناسب را با مقداری روغن روی حرارت قرار دهید و سبزیجات خرد شده را در آن تفت دهید تا کمی سرخ شوند. پس از اینکه گوشت کاملاً پخت و نرم شد، سبزیجات تفت داده شده را به قابلمه اضافه کنید. پس از مخلوط کردن خوب، غوره را همراه با مقداری نمک و فلفل به مواد اضافه کنید. حرارت را کمی کم کنید و اجازه دهید خورشت به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه دیگر بپزد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«(از) روزی (بترسید) که خداوند، پیامبران را جمع میکند، و به آنها میگوید: «(در برابر دعوت شما،) چه پاسخی به شما داده شد؟»، میگویند: «ما چیزی نمیدانیم؛ تو خود، از همه اسرار نهان آگاهی.» (سوره مبارکه مائده، آیه ۱۰۹)
@zane_ruz
#پزشکی
عوامل شیوع بیماریهای التهابی روده
دکتر همایون واحدی، فوق تخصص بیماری های گوارش و کبد گفت: کاهش میکروب های بدن و کمتر قرار گرفتن افراد در معرض عوامل عفونی طی دوران کودکی، یکی از علل بروز بیماری های التهابی روده است ؛ به همین دلیل، با توسعه شهرنشینی و همچنین بهبود وضعیت بهداشتی در جهان، بیماری های التهابی روده به خصوص در جوامع شهرنشین و کشورهای پیشرفته به دلیل دستیابی زودتر به وضعیت بهداشتی بهتر، بروز و شیوع بیشتری پیدا کرد. در گذشته، اغلب غذاها پس از پخته شدن، به شکل تازه مصرف می شدند اما با توسعه شهرنشینی، غذاها بیشتر در یخچال نگهداری می شوند و این موجب رشد برخی میکروب ها می شود. تغییرات در عادات غذایی مانند مصرف بیشتر پروتئین ها و چربی ها، فست فودها و غذاهای آماده، مصرف خوراکی های مضر مانند پفک، چیپس و ... ، کاهش مصرف میوه و سبزیجات تازه و نیز مصرف سیگار در افزایش شیوع بیماری های التهابی روده نقش داشته است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#زیرگذرتاریخ
تولستوی در سن ۶۷ سالگی دوچرخه سواری را یاد گرفت، این در ادبیات به یک مفهوم تبدیل شد که به آن «دوچرخه ی تولستوی» گفته می شود و معنی آن می شود: «برای هیچ چیز دیر نیست».
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مصاحبه_تخیلی
شیدای شنگول آباد
مریم ابراهیمی شهرآباد
به سراغ شخصی آمده ام که اهل روستایی به نام «شنگول آباد» از توابع آذربایجان شرقی و استان تبریز است، روستایی که اسمش جذاب و سرزنده است و انگار گره خورده است با قصه های شیرین دوران کودکی ام. پای کوه حیدربابا در جوار محمدحسین بهجت تبریزی می نشینم، شهریاری که ۲۷ شهریور ۱۳۶۷ آسمانی شد و در تقویم رسمی
کشور، سالروز خاموشی او، «روز ملی شعر و ادب» نام گذاری شد. پُر از حس غرورم که مقابل شهریار شعر ایران نشسته ام. خواندن دو بیت از اشعارش مقدمه خوبی برای شروع مصاحبه است: «غم غریبی و غربت چو بر نمی تابم / روم به شهر خود و شهریار خود باشم»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند پذیرندهی توبهها...
❣اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم❣
🌿🌷سلام! صبح پنجشنبهی زیبای تابستانیتون بهخیر. پیشاپیش فرا رسیدن میلاد پربرکت آخرین پیامبر خداوند حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم را خدمت شما تبریک عرض میکنیم. امیدواریم تعطیلات خوبی را در کنار خانواده داشته باشید🌷🌿
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#یادداشت
نگذاریم فراموش شود
مریم جهانگیری زرگانی
داشتم فیلمی از دو کودک اهل غزه تماشا می کردم. دو برادر که یکی شان دوسه ساله و دیگری نهایتاً پنج شش ساله بود. سر پسرک کوچک تر روی پای برادر بزرگ ترش بود. اشک می ریخت و میان هق هق گریه نام پدر را می آورد. آن دیگری در سکوت برادرش را در مصیبت شهادت پدر تسلی می داد. هیچ بزرگ تری اطراف شان نبود. کسی دلداری شان نمی داد. کسی نبود که بغل شان کند و یک قطره آب بهشان بدهد و با لحنی کودکانه و آرامش بخش بهشان بگوید: «نترس. من اینجام. خودم مواظب تونم...» و من مثل همیشه خواهرزاده هایم آمدند جلوی چشمم. تصورشان کردم پدر و مادرشان شهید شده اند. تصورشان کردم که گرسنه، تشنه و ترسیده هم دیگر را بغل گرفته اند و زار می زنند و حتی خودم هم نیسم که محکم بغل شان کنم و زیر گوش شان بگویم: «خاله نمی ذاره آب توی دل تون تکان بخوره.» و دیدم چه رنج عظیمیست حتی برای آدمی به سن و سال من چه رسد به کودکی چند ساله. و این حادثه ی کربلاست که در زمان جاریست. در غزه هر ماه، محرم و هر روز، عاشوراست. هر روز پدرها و مادرها به خاک و خون کشیده می شوند. هر روز کودکانی از گرسنگی و تشنگی یا هجوم بمب ها شهید می شوند. هر روز پدری تن بی سر فرزندش را از زیر آوار بیرون می کشد و هر روز نگاه بهت زده ی مادری به گهواره ی خالی نوزادش می ماند. و راستش را بخواهید از اینکه کاری از دستم برنمی آید عصبانی ام. اما واقعاً برای مردم غزه چه می توانیم بکنیم؟ من و شما بانوی دغدغه مند ایرانی چه کاری از دستمان برمی آید؟ شاید بهترین کار این باشد که زبان آن ها باشیم. نزدیک یک سال است که غزه زیر هجوم وحشیانه ی بمب های صهیونیست هاست و بزرگ ترین خطر این است که جنایات رژیم صهیونیستی در غزه برای مردم دنیا عادی شود. سرمان گرم زندگی روزانه شود و به فکر خوراک و لباس و تفریح و سفر و... خودمان باشیم و اصلاً یادمان برود رژیم صهیونیستی تا امروز به ازای هر شهروند غزه، ۳۶ کیلو بمب روی باریکه ی غزه ریخته است. پس اگر زبان خارجی بلد هستید، اگر صفحه ی مجازی فعالی دارید، اگر جایی مشغول هستید و مخاطبانی دارید که به شما توجه می کنند، زبانِ مردم مظلوم غزه باشید. نگذارید جنایت رژیم صهیونیستی رنگ ببازد و مظلومیت مردم غزه و رنج عظیم شان فراموش شود. حتی اگر یک نفر در این دنیا با روشنگری ما توجه اش به فاجعه ی غزه جلب شود، ما به رسالت مان عمل کرده ایم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
زن و شوهر محرم اسرار هم باشند
آیت الله جوادی آملی
زن و شوهر آبروی یكدیگر را باید حفظ بكنند و محرم یكدیگر باید باشند، اسرار یكدیگر را برای پدر و مادرشان هم نقل نكنند همان طوری كه لباس آبروی آدم را حفظ میكند و انسان را از سرد و گرم زمانی و زمینی حفظ میكند زن و شوهر باید یكدیگر را از سرد و گرم حوادث روزگار حفظ بكنند ﴿هُنَّ لِبَاسٌ لَّكُمْ وَأَنْتُمْ لِبَاسٌ لَهُنَّ﴾
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
برخی از عوامل ایجاد ناباروری در مردان
به نقل از مهر، بهرنگ آبادپور متخصص جراحی کلیه، مجاری ادراری گفت: اسپرم سازی به طور طبیعی در دمایی پایین تر از دمای بدن انجام می شود. قرار گرفتن مداوم و طولانی مدت در معرض گرما می تواند به اختلال در تولید اسپرم منجر شود. برای مثال، افرادی که در نزدیکی کوره های صنعتی، تنورها یا فرها کار می کنند، در معرض خطر ناباروری قرار دارند.
آبادپور در ادامه به مشاغل مرتبط با مواد شیمیایی پرداخت و افزود: مواد شیمیایی می توانند از طریق مکانیسم های مختلف بر تولید اسپرم تأثیر بگذارند. این سموم به سه گروه تقسیم می شوند. گروه اول، شامل فلزات سنگین مانند سرب، جیوه و کادمیوم است. گروه دوم، سموم موجود در حشره کش ها هستند که می توانند از طریق تنفس وارد بدن شده و بر تولید اسپرم تأثیر بگذارند. گروه سوم، شامل سموم موجود در مواد پتروشیمی مانند بنزن و مشتقات آن است. افرادی که در صنایع مرتبط با این مواد فعالیت می کنند، در معرض خطر ناباروری هستند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«إِذْ قَالَ اللَّهُ يَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ اذْكُرْ نِعْمَتِي عَلَيْكَ وَعَلَىٰ وَالِدَتِكَ إِذْ أَيَّدْتُكَ بِرُوحِ الْقُدُسِ تُكَلِّمُ النَّاسَ فِي الْمَهْدِ وَكَهْلًا ۖ وَإِذْ عَلَّمْتُكَ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَالتَّوْرَاةَ وَالْإِنْجِيلَ ۖ وَإِذْ تَخْلُقُ مِنَ الطِّينِ كَهَيْئَةِ الطَّيْرِ بِإِذْنِي فَتَنْفُخُ فِيهَا فَتَكُونُ طَيْرًا بِإِذْنِي ۖ وَتُبْرِئُ الْأَكْمَهَ وَالْأَبْرَصَ بِإِذْنِي ۖ وَإِذْ تُخْرِجُ الْمَوْتَىٰ بِإِذْنِي ۖ وَإِذْ كَفَفْتُ بَنِي إِسْرَائِيلَ عَنْكَ إِذْ جِئْتَهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ فَقَالَ الَّذِينَ كَفَرُوا مِنْهُمْ إِنْ هَٰذَا إِلَّا سِحْرٌ مُبِينٌ. (به خاطر بیاور) هنگامی را که خداوند به عیسی بن مریم گفت: «یاد کن نعمتی را که به تو و مادرت بخشیدم! زمانی که تو را با» روح القدس «تقویت کردم؛ که در گاهواره و به هنگام بزرگی، با مردم سخن میگفتی؛ و هنگامی که کتاب و حکمت و تورات و انجیل را به تو آموختم؛ و هنگامی که به فرمان من، از گل چیزی بصورت پرنده میساختی، و در آن میدمیدی، و به فرمان من، پرندهای میشد؛ و کور مادرزاد، و مبتلا به بیماری پیسی را به فرمان من، شفا میدادی؛ و مردگان را (نیز) به فرمان من زنده میکردی؛ و هنگامی که بنی اسرائیل را از آسیب رساندن به تو، بازداشتم؛ در آن موقع که دلایل روشن برای آنها آوردی، ولی جمعی از کافران آنها گفتند: اینها جز سحر آشکار نیست!» (سوره مبارکه مائده، آیه ۱۱۰)
@zane_ruz
#ینگه_دنیا
این تصویر، ویترین فروشگاه هایی از ملزومات حجاب در آمستردام هلند است. که هر روز در حال افزایش است. چون متقاضی در حال افزایش است. حجاب در جهان در حال گسترش است.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مجازیست
گرتا تونبرگ، مشهورترین فعال محیط زیست به خاطر اعتراض به جنایات صهیونیستها در دانمارک دستگیر شد.
خوشا فعالان محیط زیست که به جای ادا اطوار، کف میدان پیگیر عدالتاند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#داستان_هفته
جنگ ستارگان
کیمیا یحیاییفر
مریم ابراهیمی شهرآباد
خورشید خانه است و مادر مرکز آن و فرزندان ستارگانی که حول محور مادر میچرخند و بندِ منظومه شمسی مادرند. خورشید همیشه به فکر ستارگانش هست و با آنها دشمنی ندارد، گیر دادن هایش، امر و نهیهایش، مخالفت کردنها و کنترلهایش و حتی دمپاییهایی که به سرعت نور به طرفت پرت میکند، همه و همه در مدار مهربانی و محبتهای مادرانه اوست، مادر چون خورشید است و با همه اخم و سختگیری و نقد و انتقادهایش، نور خانه و تمثال خدا روی زمین است... .
دختر، تک ستاره ی درخشان قلب مادر، خوب میداند که نور خود را مدیون خورشید خانه است… اما گاها جنگ ستارگان، جرقه های جدل را به هوا می خیزاند و منظومه ی همیشگی مادر دختری را می لرزاند!
طنز دنبالهدار امسال مجلهی ما ماجرای همین جنگ ستارگان است که یکبار از زبان دختر و یکبار از زبان مادر روایت میشود...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#اطلاعیه
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨🪴دو هزار و هشتصد و هفتاد و ششمین شماره هفته نامه فرهنگی اجتماعی «زن روز» منتشر شد🪴✨
آنچه در این شماره میخوانیم:
🌼وقتی کتک میزنی!
🌺به نام آبادی برای ویرانی
🌸مکملهای بدنسازی در آقایان سبب ناباروری میشود
🧵ضمیمه کاردستی
🌻و بخشهای متنوع آموزشی، علمی، داستان و...
🍃شما میتوانید مجله «زن روز» را به قیمت پنجاه هزار تومان از روزنامهفروشیها و یا نسخه الکترونیک آن را از طریق اپلیکیشن طاقچه به قیمت بیست و پنج هزار تومان تهیه نمایید🍃
✨همچنین برای داشتن اشتراک مجله با شماره تلفن
02135202278 تماس حاصل فرمایید.✨
#زن_روز | عضو شوید 👇
https://eitaa.com/zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
🌺اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌺
سلام! صبح زیبای یکشنبهتون بهخیر و خوشی ان شاالله. فرا رسیدن فصل رنگهای زیبا بر شما مبارک🍂🍁
@zame_ruz
هفتهنامه زن روز
#نگاه_نو
جنجال بیتلها در مجلس شورای ملی
نیلوفر حاج قاضی
فاصله گرفتن ، فراموشی می آورد. حفره های عمیق به ابعاد ده ها یا صدها سال باعث می شود تصور کنیم برخی موضوعات مربوط به زمان حال است و در گذشته شرایط به گونه ای دیگر بوده است. اما گردشی میان صفحات کاهی زن روزهای قدیمی کمی باورهایان را راجع به گذشته دستکاری می کند و ما را دوباره به این باور می رساند که انگار همیشه آش همان آش است و کاسه همان. موضوعی که در حدود ۶۰ سال پیش و در نبود زیرساgت های لازم فرهنگی در جامعه ی آن دوران بحران آفرینی می کردهایم است، متأسفانه امروزه نیز با کم توجهی برخی مسئولان به محاق فراموشی رفته است.
گذری بر یکی از شماره های مجله زن روز چاپ شده در نیمه ی دوم سال ۱۳۴۳ ما را بیشتر با مطالبات همیشگی دختران جوان آشنا می کند. این که غریزه، غریزه است اما متولیان فرهنگی و نهادهای معرفتی یک جامعه همچنین نهاد خانواده برایش چه تدارکاتی دیده اند تا غریزه را در مسیر درست هدایت کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین
@zaneriz97