#داستان
یوسف گمگشته
سمیه سلیمانی شیجانی
بی بی به سختی از پله ها پایین آمد و پشت سر یوسف راه افتاد. یوسف کت را با یک انگشت با چرخشی از روی شانه هایش برداشت و با انگشت اشاره و شست سبیل هایش را تاب داد. زیر لب استغفرالله گفت و نوک تیز کفش ورنی اش را به بین شکاف کاشی های قدیمی حیاط گیر داد. بی بی دستش را به کمر زد و دستش را توی هوا تکان داد: «چیه انتظار داری بذارم پسر عزب تک و تنها پاشه بره اون جا. هر چی باشه...» بی بی حرفش را نصفه و نیمه رها کرد و پنج انگشت دستش را نزدیک صورت باز
کرد، بین انگشت اشاره و شست را دوبار دندان گرفت و زیر لب چیزی خواند و توی هوا فوت کرد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
به نام خداوند روزی دهنده...
💛اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم💛
سلام! صبحتون بهخیر. روز خوبی داشته باشید🌺🌱
«وَإِذَا رَأَيْتَ الَّذِينَ يَخُوضُونَ فِي آيَاتِنَا فَأَعْرِضْ عَنْهُمْ حَتَّىٰ يَخُوضُوا فِي حَدِيثٍ غَيْرِهِ ۚ وَإِمَّا يُنْسِيَنَّكَ الشَّيْطَانُ فَلَا تَقْعُدْ بَعْدَ الذِّكْرَىٰ مَعَ الْقَوْمِ الظَّالِمِينَ. هرگاه کسانی را دیدی که آیات ما را استهزا میکنند، از آنها روی بگردان تا به سخن دیگری بپردازند! و اگر شیطان از یاد تو ببرد، هرگز پس از یادآمدن با این جمعیّت ستمگر منشین!» (سوره مبارکه انعام، آیه ۶۸)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
وطن سیری چند؟!
نفیسه زارعی
دشمن همیشه دشمن است، این عبارت چندان پیچیده و فلسفی نیست؛ بلکه ساده تر از هر عبارتی است. در تاریخ معاصر ایران گاهی دشمن به ضرب اسلحه وارد کشور شده است. هرچند هر بار با ورودش روسیاهی به زغال ماند؛ اما خساراتی را به ایران جان وارد کرد، نکته ی قابل تأمل اینجاست که گاهی حتی با نشستن پشت میزهای مذاکره هم باز دشمن، برای این مرزوبوم چنگ ودندان تیز می کند؛ به گفته ی کارشناسان حوزه ی بین الملل، خاصیت ژئوپلیتیک ایران هم باعث می شود خیلی ها چشم طمع به آن داشته باشند و با گزینه های نظامی و دیپلماتیک درصدد
دست اندازی به خاک و یا منابع انرژی و منافع ملی بربیایند. از همین جهت است که رویکرد دشمن خارجی و عوامل نفوذی داخلی آن به ایران، با کشورهای دیگر متفاوت است در این شماره مسئله مذاکره از زاویه تاریخی به عنوان یک جریان در تاریخ معاصر یعنی از دوران صفوی، قاجار و سپس پهلوی بررسی می شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
اولین مذاکره؛ اولین شکست
نفیسه زارعی
پرتغال اولین کشور اروپایی بود که در دوره ی صفویه با ایران پیوند خورد، این پیوند بر بنیاد دوستی نبود؛ زیرا با یورش این کشور به جزیره هرمز ایران در سال ۱۵۰۷ میلادی و ساختن دژهای نظامی در دیگر جزایر خلیج فارس، مانند قشم و کشمکش و ناسازگاری با شاهان صفوی و آزار رساندن به مسلمانان آن جزایر همراه شد. مدارک پرتغالی نشان می دهد شاه اسماعیل اول صفوی سفیری با هدایایی برای پادشاه پرتغال به هندوستان فرستاد و مسلماً انگیزه ی شاه اسماعیل از چنین اقدامی جلب حمایت پرتغالی ها برای ایجاد جبهه ای واحد بر ضد ترکان عثمانی بوده است.
آلبو کرک؛ فرمانده ی نظامی که موفق به فتح جزیره هرمز شد آن زمان نایب السلطنه پرتغال بود. او مقدم سفیر ایران را گرامی داشت و طی نامه ای به شاه اسماعیل صفوی لزوم استقرار روابط سیاسی و نظامی دو دولت را یاد آور شد و از همکاری طرفین برای جنگ با ترکان عثمانی سخن به میان آورد و ضمنا بعد از شرحی از عظمت پادشاه پرتغال، خواست که شاه ایران نیز سفیری به دربار پرتغال بفرستد و خودش نیز نمایندهای به دربار ایران فرستاد. همه چیز در ظاهر خوب پیش می رفت تا شاه پرتغال از دنیا رفت و ورق برگشت، پرتغالی ها به دنبال آزادی فعالیت مذهبی کاتولیک ها در ایران بودند علت این امر هم واداشتن حاکمان کشورهای خاورمیانه برای استعمارشدن به شیوه ی نرم بود. این مذاکرات به دلیل طمع پرتغالی ها با شکست مواجه شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
اگر خدا را فراموش کنی!
آیتالله جوادی آملی
در حدیث معروفی داریم که «مَنْ عَرَفَ نَفْسَهُ فَقَدْ عَرَفَ رَبَّهُ»؛ هر کس خودش را درست بشناسد، خدا را میشناسد. در قرآن نیز آیهای داریم که عکس نقیض این حدیث است: «وَ لا تَکُونُوا کَالَّذِینَ نَسُوا اللَّهَ فَأَنْساهُمْ أَنْفُسَهُمْ»؛ یعنی اگر کسی خدا را نشناخت، خودش را نمیشناسد. خدا این انتقام را گرفته است! کسی که به فکر خداشناسی نیست، خدا او را به این عذاب گرفتار میکند: او را از یاد خود او فراموش میدهد که درنتیجه او به فکر همه چیز هست، مگر به فکر خودش! به فکر خانه و اتومبیل و رفتوآمد هست، اما اینکه من کی هستم، چه میشوم، برزخ چیست، چه باید ببرم و... به فکر اینها نیست.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#عطارباشی
تدابیری برای سلامت ماندن در پاییز
پرهیز از نوشیدن آب یخ و دوری جستن از سرمای ابتدای صبح و آخر شب و استفاده متعادل از غذاهای مقوی مانند حلیم، آش ها مثل آش شله قلم کار و آبگوشت نیز باید به عنوان تدابیر ویژه ی فصل پاییز یاد شود؛ البته توجه داشته باشید که تدابیری مانند پرهیز از نوشیدن آب یخ یا مصرف گوشت گاو، پرهیزاتی برای تمام ایام سال است، اما عدم رعایت چنین تدابیری در فصل پاییز، عوارض و مخاطرات بسیار بیشتری را به همراه خواهد داشت. فعالیت جنسی را نیز در فصل پاییز باید به حداقل رساند.
پوشاندن سر در زمان خواب و پرهیز از خواب روز، خواب با معده ی پر، خوابیدن در مکان های سرد، دوری جستن از خشم، اضطراب و پرهیز از انواع خون گیری از جمله فصد و حجامت، مگر به تشخیص طبیب نیز از تدابیر پاییز است.
حمام یک روز درمیان با آب نیم گرم و چرب کردن بدن با روغن بادام شیرین و ورزش روزانه نیز نباید در فصل پاییز فراموش شود.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
هفتهنامه زن روز
#جریان_شناسی
دستاورد کمتر از هیچ
در دوران زندیه و افشار ارتباط و مذاکره ای با غرب صورت نگرفت در عوض قاجارها سنگ بنای اعتماد نادرست به غرب را بنیان گذاشتند. در دوران قاجاریه تحولات مهمی در روابط ایران و اروپا به ثبت رسید. در بین شاهان قجر ناصرالدین شاه علاقه وافری به نوسازی ایران با دانش غربی داشت و بسیار مایل بود تا با ایجاد روابط سیاسی و اقتصادی با آلمان، از آن کشور به عنوان حائلی بین دو رقیب بزرگ، یعنی انگلستان و روسیه در ایران استفاده کند. دیدار او از آلمان، باعث انعقاد یک قرارداد بازرگانی و کشتیرانی بین دو کشور شد. این قرارداد که در ژوئن ۱۸۷۳ به امضای دوطرفه رسید، اولین پیمان رسمی میان ایران و آلمان محسوب می شود و مبنای مناسبات و روابط اقتصادی دو کشور در سال های بعد بود. تهران و پاریس، در زمان قاجار بیشتر دارای روابط فرهنگی بودند و معلمان فرانسوی، در دارالفنون به تدریس می پرداختند. دانشجویانی نیز به فرانسه اعزام شدند. همچنین، فرانسویان در ایران موفق به گرفتن امتیازهایی شدند که از آن میان، امتیاز انحصاری حفاری های باستان شناختی در سراسر ایران معروف به قرارداد مورگان در سال ۱۹۰۰ میلادی بود که به اکتشاف های مهم و بزرگی مانند لوح حمورابی منتهی شد. در نهایت هم در اثر اعتماد به غرب آخرین دولت قاجار سرش بی کلاه ماند و سردار سپه در کودتای دست ساخته دولت های غربی جای شاه جوان قاجار را گرفت و منجر به انقراض سلطنت احمدشاه و پایان عمر حکومت قاجار شد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#جریان_شناسی
رفاقت با آلمانی ها، دشمنی با خودی ها
هنگامی که قدرت های بزرگ جهانی درگیر جنگ بین الملل دوم شدند، رضاشاه به آلمان ها روی آورد و هرچند به نوعی اعلام سیاست بی طرفی کرد؛ اما در عمل جانب آلمان ها را گرفت. این عمل رضاشاه را برخی به عنوان چرخش به طرف آلمان تعبیر می کنند؛ اما این تمام ماجرا نبود.
سرانجام پس از کش وقوس های فراوان و با وساطت جامعه ملل بود که دو طرف برای انعقاد قرارداد جدید پای میز مذاکره نشستند. وزرای ایرانی که از نحوه ی برخورد رضاشاه می ترسیدند تلاش کردند به مذاکرات وارد نشوند. کدمن از رضاشاه خواست خود ریاست مذاکرات را بپذیرد؛ مذاکراتی که در نهایت با کمی بالا و پایین شدن امتیازات میان دو طرف، منعقد شد. مدت امتیاز جدید شصت سال بود، مناطق مورد امتیاز از پانصد هزار مایل به صدهزار مایل کاهش پیدا کرد و عواید ایران به تلفیقی از مجموع تولید و شرکت در درصدی از منافع خالص تعیین می شد. ایران هیچ کنترلی بر محاسبه میزان سود شرکت نداشت و این به انصاف شرکت نفت ایران و انگلستان باز می گشت. نکته ی جالب این است که اگر ایران قرارداد دارسی را لغو نمی کرد امتیاز دارسی در سال ۱۹۶۱ میلادی به پایان می رسید و تمام اموال کمپانی به ایران تعلق می گرفت، اما با قرارداد جدید ایران خود را تا سال ۱۹۹۳ میلادی متعهد کرد. به گفته مصطفی علم نیاز شدید رضاشاه به پول و نگرانی عمیق او از حضور ناوگان جنگی انگلستان در خلیج فارس و به علاوه ماهیت انگلیسی او سبب شد که در نهایت با انعقاد این قرارداد موافقت کند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#ینگه_دنیا
یکی برای دیگری در آلمان
سالروز اتحاد آلمان شرقی و غربی است و به همین مناسبت سراسر آلمان تعطیله.
معمولا هر کدوم از ایالات آلمان، تعطیلی های رسمی مخصوص خودش رو داره که با بقیه ایالات متفاوت هست. حتی شروع مدارس و همینطور تعطیلات تابستانی هم در همه ایالات یک زمان نیست.
اما بعضی مناسبت ها مثل تولد حضرت مسیح یا سال نو یا همین روز اتحاد دو بخش آلمان در همه ی ایالت ها تعطیله.
قبل از اتحاد ، پایتخت آلمان شرقی، «برلین» و پایتخت آلمان غربی شهر «بن» بوده است که پس از اتحاد، شهر «برلین» به عنوان پایتخت کل آلمان انتخاب شد. البته هنوز هم بعضی از ادارات مهم در شهر بن قرار دارد.
قبل از اتحاد، آلمان غربی بسیار پیشرفته تر از بخش شرقی بوده و البته هنوز هم همین طوره.
نکته ی جالب اینجاست که پس از اتحاد، مردم بخش غربی موظف شدند مالیات بیشتری از بخش شرقی بپردازند تا صرف توسعه و جبران عقب ماندگی صنعتی بخش شرقی شود.
همیشه برام سؤال بود چرا مردم آلمان غربی رأی به اتحاد دادند تا با ایالات و شهرهایی متحد بشوند، که نه تنها توسعه یافته نیستن بلکه هزینه ی توسعه و پیشرفت شون رو هم مردم آلمان غربی باید بدن و وقتی از بعضی دوستان آلمانیم این سؤال رو پرسیدم جواب دادن چون با اتحاد کشور ما قوی تر می شه. و تا همین امروز همچنان آلمان غربی داره از آلمان شرقی حمایت مالی می کنه.
در حال حاضر دیوار برلین رو در بخش هایی نگه داشتن و روی اون هنرمندهای مختلفی نقاشی کردن و شده یکی از جاذبه های توریستی برلین.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97