بسم الله الرحمن الرحیم...
✨اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجّل فرجهم✨
سلام!✋🌹 صبح تون بخیر و شادی. طاعات و عبادات تون قبول درگاه حق. در آستانه اولین شب قدر قرار داریم. امیدواریم خداوند توفیق دعا و عبادت در شبهای پرارزش قدر رو نصیب همه ما قرار بده.
حضرت محمد صلی الله علیه و آله و سلم فرمود: «شما را سفارش می کنم به دعا کردن، زیرا با هیچ چیز به مانند دعا به خدا نزدیک نمی شوید. دعا کردن برای هیچ چیز کوچکی را به خاطر کوچک بودن رها نکنید، زیرا حاجتهای کوچک نیز به دست همان کسی است که حاجت های بزرگ به دست اوست.» (اصول کافی، ج ۲، ص ۱۶۷)
التماس دعا
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش (۱)
دنیای شگفت انگیز کلمات
فاطمه اقوامی
هر سال روزهای اریبهشت برای ما با حس خوش تورق کتاب و گشت و گذار در راهروهای نمایشگاه کتاب همراه بود... شور و شوقی به پا می شد و حتی آن ها که با کتاب میانه خوبی نداشتند بعد از یکسال دوری از این یار مهربان، چند ساعتی میان دنیایی از کتاب قدم می زدند... اما امسال ویروس منحوس کرونا ما را از نمایشگاه کتاب مثل خیلی چیزهای دیگر محروم کرده و معلوم نیست چه زمانی دوباره شرایط آن جمع و گعده کتاب دوستانه مهیا شود... حالا که آن موقعیت برایمان فراهم نیست، دیدیم خوب است در «گزارش» این هفته با گشت و گذار در سرزمین رمان ها در کنار شما، یادی از یار مهربان مان کنیم و خاطرش را عزیز بداریم. در بخشی از این مطلب میخوانیم:
رمان جوانترین فرزند دنیای ادبیات و تنها نوع ادبی است که از «نگارش و کتاب» جوان تر است. بقیه انواع ادبی سن و سالی از آن ها گذشته و تقریبا قدمتی به اندازه زبان و خط دارند اما رمان بیش از سه قرن سابقه ندارد. رمان در فرهنگ آکسفورد این گونه تعریف شده است: نثر روایی داستانی که نسبتا طولانی است و در آن شخصیت ها و اعمال که نماینده زندگی واقعی اند با طرحی کمابیش پیچیده تصویر شده اند. این نوع ادبی با تمام متون ادبی پیش از خود متفاوت است. هر چند تعیین مرزهای دقیق و تمایزبخش آن با دیگر انواع ادبی به ویژه انواع ادبی داستانی به هیچ رو کار ساده ای نیست. تا قبل از رمان، ادبیات حتی در قصه و قصه گویی بیشتر به جنبه های تعلیمی و تاریخی اشاره داشت و کمتر احوالات انسان یا به طور کلی خود انسان را مدنظر قرار می داد. پیرنگ یا همان روابط علی و معلولی هم در داستان شکل ضعیفی دارند اما با تولد رمان دریچه جدیدی به این ماجرا باز شد. در این که تاریخ تولد رمان دقیقا چه زمانی است و چه کتابی به عنوان اولین رمان شناخته می شود اختلاف نظر وجود دارد. به گفته «حسین بیات» در کتاب داستان نویسی «جریال سیال ذهن» برخی کتاب «شاهزاده خانم، اثر مادام دولافایت» و یا کتاب «ژیل بلاس، اثر آلن رنه» را اولین رمان می دانند اما در این میان با اندکی تسامح می توان کتاب «دن کیشوت» را به عنوان اولین رمان دانست.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#سلامتی
حذف سحری باعث کاهش وزن نخواهد شد
افرادی که دارای اضافه وزن نیستند حدود یک ساعت پس از مصرف افطاری سبک، میتوانند به میزان محدود شام میل کنند، اما کسانی که دارای اضافه وزن هستند از مصرف شام تا یک ساعت بعد از افطار باید چشم پوشی کنند. از آن جایی که بعد از مصرف وعده سحری حدود ۱۵ الی ۱۶ ساعت نباید مواد غذایی میل کرد، تامین انرژی بدن از وعده سحری اهمیت زیادی دارد و حذف آن با تصور کاهش وزن باعث آسیب جدی به بدن خواهد شد و از این روش باید پرهیز کرد. در وعده سحری باید غذاهایی مصرف شوند که آبپز و دارای مقدار کافی پروتئین گیاهی و حیوانی باشند. غذاهایی که در وعده سحر میل میشوند نباید حاوی نمک و ادویه جات زیادی باشند. همچنین باید از مصرف غذاهای سرخ کردنی و چرب در وعده سحری به علت افزایش سطح تشنگی و آسیب به بدن فرد روزهدار پرهیز شود. افرادی که قصد کاهش وزن در ایام ماه رمضان را دارند بهترین گزینه این است که وعده افطار خود را با مقدار کمی غذا مانند نوشیدن شیر با چند عدد خرما شروع کنند و پس از گذشت ۱ الی ۲ ساعت وعده اصلی شام را میل کنند. در ضمن نوشیدنیهایی مانند قهوه پس از افطار باعث تشدید تشنگی در طول روز برای روزه داران خواهد شد.
@zane_ruz
#مذهبی
چرا عبادت میکنیم؟
شهید آیت الله مطهری
این نیروی ایمان و مذهب است که در عمق وجدان انسان چنگ می اندازد و انسان را تسلیم عدالت و اخلاق میکند. عبادت برای این است که حیات ایمانی انسان تجدید بشود، تازه بشود، طراوت پیدا کند، قوت و نیرو بگیرد. به هر اندازه که ایمان انسان بیشتر باشد، بیشتر به یاد خداست و به هر اندازه که انسان به یاد خدا باشد کمتر معصیت می کند. معصیت کردن و نکردن دایر مدار علم نیست، دایره مدار غفلت و تذکر است. به هر اندازه که انسان غافل باشد یعنی خدا را فراموش کرده باشد، بیشتر معصیت می کند و به هر اندازه که خدا بیشتر به یادش بیاید کمتر معصیت می کند.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#کدبانوگری
دسر پان اسپانیا
🌺مواد لازم:
گردو خرد شده
آرد سفید: پیمانه
تخم مرغ: ۲ عدد
شکر: ۱ لیوان
شیر: ۱ لیتر
نشاسته ذرت: ۲ قاشق غذا خوری
وانیل: قاشق چای خوری
کره: ۵۰ گرم
بیسکوییت: ۲ ـ ۱ بسته
کاکائو: ۳ قاشق غذا خوری
خامه صبحانه: ۱۵۰ گرم
🌸طرز تهیه
تخم مرغ و شکر را با همزن برقی بزنید. شیر را داخل قابلمه بریزید. نشاسته را در کمی شیر سرد حل کنید و به شیر داخل قابلمه اضافه کنید. آرد را الک کرده به شیر اضافه کنید. مخلوط تخم مرغ و شکر را نیز به شیر اضافه کنید. این مواد را در حال هم زدن روی شعله ملایم قرار دهید تا غلیظ شود. مدام باید هم زده شود زیرا مواد نشاسته دارد و ته می گیرد تا غلظت مواد به حد فرنی برسد. در آخر کار کره و وانیل را اضافه کنید. خامه را در انتهای کار بعد از خاموش کردن شعله اضافه کنید. البته اضافه کردن
خامه اختیاری است. دسر پان اسپانیا را می توان با افزودن کاکائو به رنگ قهوه ای درست کرد مواد را قبل از گذاشتن روی گاز نصف می کنیم داخل دوتا قابلمه می ریزیم یکی را کاکائو می زنیم و دیگری سفید می ماند. ته ظرف یک ردیف بیسکوییت پتی بور می گذاریم (البته می توانیم بیسکوییت را پودر شده هم بریزیم بستگی به سلیقه شما دارد) مایه قهوه ای یا سفید را می ریزیم بعد دوباره بیسکوییت می گذاریم، گردو می پاشیم و روی بیسکوییت و گردو، مواد را اضافه می کنیم و روی آن را تزئین می کنیم. هر ردیف که بیسکوییت و گردو قرار می دهید از موز حلقه شده هم می توانید استفاده کنید. همین طور لایه لایه تا چند طبقه ادامه دهید تا مواد شما تمام شود در آخر روی دسر را بنا به سلیقه تزئین می کنید. روی مواد را سلفون کشیده حداقل بین ۲ الی ۳ ساعت در یخچال قرار دهید.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#گزارش (۲)
دنیای شگفتانگیز کلمات
فاطمه اقوامی
ویژگی اصلی رمان یعنی همان روایت منثوری که طی سده هفدهم و هجدهم در اروپا شکل گرفت و بعدا در بقیه کشورها هم شکوفا شد، «رئالیسم» بود که این مفهوم در ساده ترین بیان روایت شخصیت های مشخص در زمان و مکان مشخص است. (البته این ویژگی رمان های کلاسیک در آن دست از رمان های امروزی که به رمان مدرن نامیده می شود نقض شده و صورت دیگری پیدا کرده است) سرچشمه این نوع روایت را می توان در تحولات معرفت شناختی سده های هفدهم و هجدهم جستجو کرد. آثار داستانی سروانتس، فیلدینگ و دفو در راستای آثار فکری و فلسفی دکارت، لاک و کانت در همان دوره است. برخلاف فلسفه پیشین این باور که حقیقت می تواند به وسیله فرد و با حواسش کشف شود ابتدا در آرای دکارت و لاک پدیدار شد و این اعتقاد به فرد و توانایی اش در شناخت جهان و کشف حقیقت بر نگاه نویسندگان به جهان را متأثر ساخت و مبنایی بر ساختاردهی جدید ادبیات روایی فراهم شد. البته پیدایش رمان هم مثل هر تحول هنری و اجتماعی علاوه بر عوامل نرم افرازی و ذهنی مثل فروکش کردن باور به ارزش ادبیات گذشته، فروپاشی جهان حماسه، سکولاریسم عمومی، برآمدن بورژوازی و... به برخی عوامل سخت افزاری هم نیاز داشت. پیدایش و گسترش صنعت چاپ در مقیاس تجاری، افزایش سوادآموزی، گسترش بی سابقه جمعیت کتابخوان، بهبود شرایط زنان به عنوان خوانندگان ومشتریان مشتاق رمان، گسترش طبقه متوسط با ذوق و سلیقه خاص که مطالبه گر محصول ادبی متفاوتی بودند از جمله عواملی بودند که بستر سخت افزاری رشد و تکوین رمان را فراهم آوردند.
متن کامل «گزارش» این هفته را میتوانید در مجله زن روز مطالعه فرمایید.
@zane_ruz