#داستان_هفته
جنگ ستارگان
کیمیا یحیاییفر
مریم ابراهیمی شهرآباد
خورشید خانه است و مادر مرکز آن و فرزندان ستارگانی که حول محور مادر میچرخند و بندِ منظومه شمسی مادرند. خورشید همیشه به فکر ستارگانش هست و با آنها دشمنی ندارد، گیر دادن هایش، امر و نهیهایش، مخالفت کردنها و کنترلهایش و حتی دمپاییهایی که به سرعت نور به طرفت پرت میکند، همه و همه در مدار مهربانی و محبتهای مادرانه اوست، مادر چون خورشید است و با همه اخم و سختگیری و نقد و انتقادهایش، نور خانه و تمثال خدا روی زمین است... .
دختر، تک ستاره ی درخشان قلب مادر، خوب میداند که نور خود را مدیون خورشید خانه است… اما گاها جنگ ستارگان، جرقه های جدل را به هوا می خیزاند و منظومه ی همیشگی مادر دختری را می لرزاند!
طنز دنبالهدار امسال مجلهی ما ماجرای همین جنگ ستارگان است که یکبار از زبان دختر و یکبار از زبان مادر روایت میشود...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#اطلاعیه
بسم الله الرحمن الرحیم...
✨🪴دو هزار و هشتصد و هفتاد و ششمین شماره هفته نامه فرهنگی اجتماعی «زن روز» منتشر شد🪴✨
آنچه در این شماره میخوانیم:
🌼وقتی کتک میزنی!
🌺به نام آبادی برای ویرانی
🌸مکملهای بدنسازی در آقایان سبب ناباروری میشود
🧵ضمیمه کاردستی
🌻و بخشهای متنوع آموزشی، علمی، داستان و...
🍃شما میتوانید مجله «زن روز» را به قیمت پنجاه هزار تومان از روزنامهفروشیها و یا نسخه الکترونیک آن را از طریق اپلیکیشن طاقچه به قیمت بیست و پنج هزار تومان تهیه نمایید🍃
✨همچنین برای داشتن اشتراک مجله با شماره تلفن
02135202278 تماس حاصل فرمایید.✨
#زن_روز | عضو شوید 👇
https://eitaa.com/zane_ruz
بسم الله الرحمن الرحیم...
🌺اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🌺
سلام! صبح زیبای یکشنبهتون بهخیر و خوشی ان شاالله. فرا رسیدن فصل رنگهای زیبا بر شما مبارک🍂🍁
@zame_ruz
هفتهنامه زن روز
#نگاه_نو
جنجال بیتلها در مجلس شورای ملی
نیلوفر حاج قاضی
فاصله گرفتن ، فراموشی می آورد. حفره های عمیق به ابعاد ده ها یا صدها سال باعث می شود تصور کنیم برخی موضوعات مربوط به زمان حال است و در گذشته شرایط به گونه ای دیگر بوده است. اما گردشی میان صفحات کاهی زن روزهای قدیمی کمی باورهایان را راجع به گذشته دستکاری می کند و ما را دوباره به این باور می رساند که انگار همیشه آش همان آش است و کاسه همان. موضوعی که در حدود ۶۰ سال پیش و در نبود زیرساgت های لازم فرهنگی در جامعه ی آن دوران بحران آفرینی می کردهایم است، متأسفانه امروزه نیز با کم توجهی برخی مسئولان به محاق فراموشی رفته است.
گذری بر یکی از شماره های مجله زن روز چاپ شده در نیمه ی دوم سال ۱۳۴۳ ما را بیشتر با مطالبات همیشگی دختران جوان آشنا می کند. این که غریزه، غریزه است اما متولیان فرهنگی و نهادهای معرفتی یک جامعه همچنین نهاد خانواده برایش چه تدارکاتی دیده اند تا غریزه را در مسیر درست هدایت کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین
@zaneriz97
#نگاه_نو
انگار قرار بوده است صفحات آغازین مجله به موضوعات جنجالی اجتماعی در حوزه ی زنان بپردازد. فیلمی اکران شده از گروه بیتلز، موجی را میان قشر نوجوان و جوان ایجاد کرده و جوانان با ادعای پیروی طبیعی از غرایز با این گروه هم نوائی می کنند. موضوعی که سبب واکنش مجلس شورای ملی آن دوران نیز شده است. با هم سطرهای زن روز نیمه ی دوم ۱۳۴۳ را مرور می کنیم:
«آقای حاذقی (یکی از نمایندگان مجلس شورای ملی) در مجلس شورای ملی گفت: «يك مادری آمد به منزل من و گفت من به دخترم می گویم که وقتی صبح به مدرسه می روی لازم نیست آرایش کنی لازم نیست پای بی جوراب بروی.» در جوابم گفت: «جلوی چشم سایرین خجالت می کشم چون آن ها با بزك و توالت می آیند ، زیرا که خانم معلمه ها و آموزگارها خودشان این کارها را می کنند بدون جوراب و با آخرین مد می آیند مدرسه.» مدرسه جای درس خواندن است یا جای تمرین و مد؟ دخترها را چه کار به بزك کردن؟ این دختر اگر درس می خواهد بخواند باید الان درسش را بخواند بعد ها که از مدرسه رفت بیرون آن وقت هر کاری که خواست بکند صحیح است...بنابراین باید وزارت آموزش و پرورش بخش نامه بدهد که معلمه ها و دانش آموزان مطلقا از پیروی مد خودداری کنند. باید وزارت آموزش و پرورش جلوگیری از آن ها بکند. البته خیلی از آموزگارها خوب هستند ولی يك فاسدی، اجتماعی را فاسد می کند. باید طوری کرد که جلوی قدرت شر را گرفت جلوی قدرت فساد را گرفت.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
آرامش، محصول هماهنگی با نظام توحیدی
حجتالاسلام حاج علی اکبری
وقتی با خداوند متعال، یعنی قدرت و عظمت مطلق، ارتباطی عمیق و گسترده پیدا کردید، بهخاطر هماهنگ شدن با فطرت که جزئی از یک نظام توحیدی است، عمیقترین بخش وجود شما یعنی قلب شما به قدرت و عظمت بیهمتای عالم گره میخورد و با برقراری این رابطهٔ وثیق، آرام و بیاضطراب میشود. تکیهگاه پیدا میکنید، دانهٔ امید جوانه میزند، دلگرم میشوید و همهٔ دستنایافتنیها را مییابید. بهویژه اگر فضای این ارتباط، یک فضای دوستانه و صمیمی باشد و مولای عظیم، حکیم، قدیر و علیم به شما اجازه داده باشد که رابطهای محبتآمیز با او برقرار کنید و به شما توفیق داده باشد که معرفتتان در سطح بالاتری قرار بگیرد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#کدبانوگری
جوجه ترش
👩🍳مواد لازم:
سینه مرغ: ۲ عدد
پیاز: ۱ عدد
فلفل دلمه ای: ۱ عدد
روغن زیتون: ۲ قاشق غذاخوری
آبلیمو: ۲ قاشق غذاخوری
گردو: ۲۰۰ گرم
گشنیز و نعناع: ۱۰۰ گرم
سیر: ۲ حبه
آب نارنج: ۳ قاشق غذاخوری
روغن، زعفران، نمک، فلفل و زردچوبه: به مقدار لازم
👩🍳طرز تهیه:
ابتدا مرغ را به قطعات کوچک برش بزنید. سپس با پیاز رنده شده، فلفل دلمه خردشده، روغن زیتون، سیر، زعفران، نمک، فلفل، زردچوبه و آبلیمو مخلوط کنید تا مزه دار شود. ۶ ساعت در یخچال قرار می دهیم تا به خوبی طعم دار شود. سپس تکه های جوجه را به سیخ های چوبی کشیده و برای این که جوجه ها به سیخ چوبی نچسبد، باید سیخ ها را به روغن مایع آغشته کنیم. و در تابه چدنی دردار می گذاریم تا بپزند. شعله ی گاز باید در کم ترین حد باشد. در ظرفی جداگانه گردوی ساییده شده را به همراه سبزی های خردشده و آب نارنج خوب مخلوط می کنیم. پس از آنکه جوجه ها آماده شدند، مواد را روی جوجه ها ریخته و می گذاریم تا به همراه جوجه ها به مدت ۲۰ دقیقه بپزد.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
معرفی کتاب «ملداش» نوشتهی مهدی کرد فیروزجایی
زهرا زارعی
بعضی وقت ها دلم می خواهد کتاب را جور دیگری ببینم، نه تنها از بعد داستان و ماجرا بلکه از بعد ساختار و چهارچوب...
ملداش یک نمونه از همان کتاب هایی است که دلم می خواهد زیروبم کشمکش ها و جاذبه هایش را دربیاورم اما خب خیلی دست و بالم باز نیست اگر بخواهم تمام فوت و فن های یک نویسنده را بریزم روی داریه؛ آن وقت داستان از دست تان می رود...
فقط این را بگویم که مدلش پر است از کشت های به موقع و برداشت های زیبا... کشمکش های درونی و بیرونی که در هر صفحه بازی جدیدی رو می کند...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#یار_مهربان
ملداش یا همان ملا داداش، طبیبٌ دوّار بِطبّه ای است در روستایی از نواحی شمال کشور... برای ماه مبارک رمضان به روستایی رفته است تا کمی خیال خاطر بیاساید.
اما از زندگی خود ملداش گرفته تا همسر و اهل روستا پر است از گره هایی که یک به یک فقط با حوصله و صبر باز می شوند. ملداشی که سعی دارد فقط آخوند خوشی ها و شادی های مردم باشد در همان ابتدای راه با مشکلی مواجه می شود که نمی داند برای باز شدن گره ی مشکل خودش دعا کند یا کسی که این گره را به کارش انداخته است... ملداش طلبه است که برای آرامش همسرش از قم بیرون زده و به سمت روستای ساکت و بی دردسری رفته ولی با ماجراهای جورواجوری دست و پنجه نرم می کند. انقدر این دست و پنجه نرم کردن ها زیاد است که یک نفس کتاب خوانده می شود و با تمام شدنش نفسی تازه می شود...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«وَإِذْ أَوْحَيْتُ إِلَى الْحَوَارِيِّينَ أَنْ آمِنُوا بِي وَبِرَسُولِي قَالُوا آمَنَّا وَاشْهَدْ بِأَنَّنَا مُسْلِمُونَ. و (به یاد آور) زمانی را که به حواریون وحی فرستادم که: «به من و فرستاده من، ایمان بیاورید!» آنها گفتند: «ایمان آوردیم، و گواه باش که ما مسلمانیم!» (سوره مبارکه مائده، آیه ۱۱۱)
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#نگاه_نو
زن روز که ادعا می کند بی طرف است و تأکید دارد در هیچ کدام از نقطه نظرها سوگیری ندارد سراغ دختران دبیرستانی رفته و نظر آنان را درباره ی صحبت های آقای نماینده جویا شده است: «دوشیزه اذردخت نیک اعتقاد، دانش آموز سال ششم دبیرستان: حرف های حاجی حاذقی مرا به یاد حرف های مادربزرگم می اندازد که می گفت سی چهل سال پیش که دختران دانش آموز موهای بلندشان را پشت گوش شان می بافتند آن قدر مویشان را نمی شستند که سرشان رشك و شپش می گذاشت. حالا همان طور که همه چیزها با سی یا چهل سال پیش فرق کرده مد آرایش و لباس مان هم تغيير کرده منتها هنوز عده ای نمی خواهند قبول کنند دختران جوان به پیروی از یک غریزه ی طبیعی زنانه میل دارند زودتر بشکفند گل کنند و توجه اطرافیان را به خودشان جلب کنند دخترها مایلند به دیگران اعلام کنند ما زن شدیم بزرگ شدیم. در روزنامه خواندم خانم آرایشگری گفته بود سی درصد مشتریانش را دختران مدارس تشکیل می دهند خب مگر چه عیبی دارد دختر مدرسه ای مویش را آراسته نگه دارد.»
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#نگاه_نو
زن روز که ادعا کرده است کاملاً بی طرف است در بخش دیگری از همین گزارش با جانب داری از هیجان ایجاد شده توسط گروه بیتل ها میان جوانان ایرانی عنوان کرده است:
«با نمایش فیلم بیتل ها در تهران مد شلوار پسرهای جوان عوض می شود و پائین شلوارها که تا يك ماه پیش گشاد بود تنگ تر خواهد شد. هنوز کسی از مد کت بیتل ها تقلید نکرده است. چون دوخت آن با آن چین های پشتش مشکل است و خیاط های تهرانی از دوختن آن خودداری می کنند. می گویند در هفته ی گذشته دو هزار بلوز يقه بلند سیاه که به بلوزهای بیتلی معروف است در تهران بفروش رفت. جوان ها با تماشای این فیلم در بهار آینده بلوزهای رنگی مخصوصاً زرشگی و فرمز خواهند پوشید.» پسرهای جوان تهرانی با تقلید از الرینگو یکی از بیتل ها سه یا چهار انگشتر در یکدست می کنند. فروش انگشترها در جواهرسازی های اسلامبول و نادری اخیراً بالا رفته است و معلوم نیست این به علت نزديك شدن شب عید است یا اثر دیگر فیلم بیتل ها در ذوق و سلیقه؟
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#بر_سر_دوراهی
تب اسلیو
ماه منیر داستانپور
باز مثل این چند وقت اخیر روبروی آیینه ایستاده و برای خودش شکلک در می آورد. هر روز زندگیمان شده همین کارهای اعصاب خردکن! حتماً دوباره از چند دقیقه بعد شروع می کند به بداخلاقی و پرخاش به من و پیش کشیدن موضوع عمل لاغری و هزینه ی عجیب و غریبش!
برای تشریح ماجرا باید به چند سال قبل برگردم. به روزی که برای اولین بار در کتابخانه ی دانشگاه مریم را دیدم. سرش حسابی به خواندن کتاب گرم بود و به من که روبرویش نشسته بودم و به حجم کتاب ها و خوراکی هایی که مقابلش گذاشته بود، نگاه می کردم؛ توجهی نداشت. انگار آمده بود پیک نیک! از کیک و کلوچه گرفته تا بادام زمینی، همه چیز همراه خودش آورده بود و ضمن خواندن کتاب از آن ها می خورد...
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
بسم الله الرحمن الرحیم...
🖤اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم🖤
همراهان گرامی کانال زن روز، سلام! صبح دوشنبهی پاییزیتون به خیر. درگذشت جمعی از هموطنانمان در حادثهی معدن طبس را به شما مردم صبور تسلیت عرض میکنیم. از خدا برای مجروحان شفای عاجل و برای خانوادههای داغدیده طلب صبر میکنیم!🖤🥀
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#مشاوره
وقتی کتک میزنی!
مریم کمالی
اگر بچه داشته باشید، احتمالاً زمانی را به خاطر می آورید که او هنوز نمی توانست کلمات را به خوبی ادا کند، اما خوب می توانست دیگران و حتی خود شما را به باد کتک بگیرد. موها را بکشد، گاز بگیرد و کتک بزند. درصد بالایی از کودکان در ابتدای رشد به این رفتارها دست می زنند و ما به عنوان والد، اغلب خشمگین، ناامید و شرمنده می شویم و نمی دانیم در مقابل باید چه کنیم. البته یک چیز را خوب می دانیم و آن مدارا کردن با بچه ای است که هنوز اول راه است و چیز زیادی از بد و خوب نمی داند. اما هر چه مدارا می کنیم، وضعیت او به مراتب بدتر و کنترل خشم و ناامیدی برای ما سخت تر می شود. معمولاً کتک زدن دیگران، رفتاری است که کودکان ۱ تا ۳ ساله انجام می دهند. ما در «مشاوره» این هفته می خواهیم به این مسئله بپردازیم و روش های مقابله را مرور کنیم.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#مشاوره
احساسات، در تمام انسان ها مشترک است. کودکان ما در صورت سلامت جسم و روح، دارای خشم، ناراحتی، غم، خوشحالی و... هستند. اما نحوه ی مدیریت این احساسات به روشی قابل قبول اجتماع، چیزی است که در ادامه ی زندگی و باتجربه مند شدن و رشد کردن به دست می آید. کودکان ما نمی دانند چطور باید احساسات شان را مدیریت کنند. بنابراین همه را در قالب کتک کاری می ریزند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#منبرک
چقدر شبیه پیامبریم؟!
امام موسی صدر
در برخی اخبار هست که پیامبر اکرم (ص) هرگز خلف وعده نکرد. در دیدار با هیچکس، پیش از آنکه او خداحافظی کند، از وی خداحافظی نکرد. همچنین وقتی با مردم دست میداد، هرگز دستش را پیش از طرف مقابل نمیکشید. اخلاق پیامر معروف است و نمونههایش بسیار و من نمیتوانم به همهاش بپردازم. ولی آنچه میخواهم بگویم این است که پیامبر اکرم الگوی امتش بود. به همین علت است که قرآن کریم هنگامی که از محمد و مؤمنان همراهش نام میبرد، میگوید: «و آنان که مؤمن شدند در کنارش» و از مهاجران و انصار و از کسانی سخن میگوید که کتابهای آسمانی از آنان با آن ویژگیهای معروفی نام بردهاند که قرآن میگوید. مهم این است که ما چه اندازه اخلاق محمدی داریم. او امتش را تربیت کرد. آیا ما میگذاریم این تربیت حفظ شود؟ اگر ما این اخلاق را نیاموختیم، در واقع از ارزش کوشش و جهاد پیامبر کاستهایم. اگر کسی از ما پرسید تأثیر تربیت پیامبر در زندگی شما چه بوده، آیا اخلاق ما مانند پیامبر گرامی است؟ شباهت ما با او کجاست؟ آیا اگر با سیرهٔ او شباهت کامل نداریم، درست است که خود را امت او بنامیم؟
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#پزشکی
جویدن یخ سبب مشکلات دندانی می شود
دندان های شما برای خورد کردن و شکستن تکه های یخ در هر روز ساخته نشده اند. این کار در طول زمان می تواند مینای دندان های شما را از بین ببرد. مینای دندان قوی ترین و بیرونی ترین لایه هر دندان را تشکیل می دهد و از لایه های داخلی در برابر پوسیدگی و آسیب محافظت می کند. زمانی که مینای دندان فرسایش می یابد، دندان ها به مواد سرد و گرم بسیار حساس می شوند. خطر پوسیدگی نیز به میزان قابل توجهی افزایش می یابد. جویدن یخ همچنین می تواند با ایجاد ترک هایی به همان روش، به پرکردگی ها یا تاج های دندانی موجود آسیب برساند که به باکتری ها اجازه می دهد وارد شوند و به طور بالقوه حفره ای در زیر سطح دندان ترمیم شده ایجاد کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97
#هر_روز_یک_آیه
«إِذْ قَالَ الْحَوَارِيُّونَ يَا عِيسَى ابْنَ مَرْيَمَ هَلْ يَسْتَطِيعُ رَبُّكَ أَنْ يُنَزِّلَ عَلَيْنَا مَائِدَةً مِنَ السَّمَاءِ ۖ قَالَ اتَّقُوا اللَّهَ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ. قَالُوا نُرِيدُ أَنْ نَأْكُلَ مِنْهَا وَتَطْمَئِنَّ قُلُوبُنَا وَنَعْلَمَ أَنْ قَدْ صَدَقْتَنَا وَنَكُونَ عَلَيْهَا مِنَ الشَّاهِدِينَ. در آن هنگام که حواریون گفتند: «ای عیسی بن مریم! آیا پروردگارت میتواند مائدهای از آسمان بر ما نازل کند؟» او (در پاسخ) گفت: از خدا بپرهیزید اگر با ایمان هستید! گفتند: (ما نظر بدی نداریم،) میخواهیم از آن بخوریم، و دلهای ما (به رسالت تو) مطمئن گردد؛ و بدانیم به ما راست گفتهای؛ و بر آن، گواه باشیم.» (سوره مبارکه مائده، آیات ۱۱۲ و ۱۱۳)
@zane_ruz
#مشاوره
بچه های نوپا احتمالاً متوجه نیستند که ضربه زدن و کتک زدن به دیگری می تواند به او صدمه بزند. تا حدود ۳ سالگی بچه ها احساس ترحم و شفقت را در خود نمی توانند پرورش دهند. حتی اگر کودک تان به سنی رسیده که این مسئله را درک می کند، باز هم ممکن است نتواند خودش را کنترل کند. بنابراین به خاطر داشته باشید که آن ها به احتمال قوی برای ناراحت کردن دیگری کتک کاری نمی کنند.
@zane_ruz
ارتباط با ادمین:
@zaneruz97