#ایرانگردی
دشت شقایقهای دماوند
رینه یکی از شهرهای استان مازندران و نزدیکترین شهر به قله دماوند است. دشت شقایق این شهر در فصل بهار و تابستان پوشیده از گلهای شقایق است.
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#ایوان_هنر
این روایت واقعی نیست!
درست است که جامعه ما نسبت به قبل تغییر و تحولات بسیاری داشته و متأسفانه تا حدودی از ارزش ها و سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی خود فاصله گرفته است و بالتبع سینما هم ناخواسته از این تغییرات جامعه متأثر می شود اما آنچه ما امروز روی پرده نقره ای مشاهده می کنیم فاصله زیادی با زندگی اکثریت جامعه دارد و یک روایت واقعی از جامعه ما نیست. سینمایی که ما امروز می بینیم بیشتر زندگی طبقه اجتماعی خاصی را روایت می کند و بسیاری از اوقات نمایانگر زندگی به معنای ایرانی آن نیست و انگار در فضایی خارج از بطن جامعه اتفاق می افتد. این اتفاق ناخوشایند به عوامل مختلفی وابسته است که یکی از آن ها را می توان در تفکرات روشنفکری غربی حاکم بر جامعه هنری جستجو کرد. تفکر و سبک زندگی هنرمندان در برخی از زمینه ها کاملا متضاد و متفاوت با آن چیزی است که ما به عنوان سبک زندگی اسلامی ـ ایرانی می شناسیم و دقیقا همین تفکرات است که در فیلم نامه ها به نگارش درمی آید و به تصویر کشیده می شود. وقتی هنرمند زن ما معنا و مفهوم ازدواج را درک نمی کند و بسیار راحت از ارتباطاتی غیر از ازدواج سخن به میان می آورد معلوم است بحث عشق در چهارچوب ازدواج در فیلم های ما رنگ می بازد. وقتی بانوی هنرمند ما! رسما اعلام می کند که به جای فرزند از حیوانی خانگی نگهداری می کند، مشخص است درکی از جایگاه والای مادری وجود ندارد و این نقش مهم و اساسی اهمیت خود را در سینمای ما از دست می دهد. وقتی تفکرات غربی سایه بر هنر ما انداخته باشد، اصول زیر پا گذاشته می شود و ما دیگر ردپایی از معنویت در فیلم ها نمی بینیم. دقیقا در چنین فضایی است که برخی احکام اسلامی مانند حکم قصاص در فیلم ها مورد حمله واقع می شود.
@zane_ruz
#داستان
ما همه داریم میمیریم
سمانه زیوری
زن به چشمان منشی زل زده بود و انگار حرف های او را نمی فهمید. جوری ماسک زده بود و خودش را استتار کرده بود که هیچ قسمتی از صورتش معلوم نبود. منشی که خسته به نظر می رسید، گفت:
ـ خانم امروز خیلی شلوغه، شما هم که وقت نداشتید چرا قبول نمی کنید براتون وقت بذارم یه روز دیگه در خدمتتون باشیم.
زن نگاهش را روی صندلی های پر مطب چرخاند و گفت: «واه واه، شما نکنه فکر کردی خودت دکتری این قدر ناز می کنی. من باید امروز برم پیش دکتر اگر هم بخوای راهم ندی داد و بیدار راه می ندازم همه بفهمن با یه پیرزن مریض چطوری برخورد می کنی؟»
منشی که حس کرد کاری از دستش برنمی آید...
شما را دعوت میکنیم به خواندن ادامه این داستان زیبا در کانال زن روز
@zane_ruz
هفتهنامه زن روز
#دردانه
دندان قناعت
حدود ۴ ماه از افتادن دندان پیش ضربه خورده پسرم می گذرد و هیچ اثری از جوانه زدن دندان نیست.
این موضوع در حالت عادی برایم سؤال برانگیز نیست اما وقتی به تاریخچه دندانش برمی گردم تماس با دوست دندانپزشک را در اولویت کارها قرار می دهم. دندان پسرم در جریان صخره نوردی ضربه محکمی خورده و در سابقه خانوادگی هم، همین دندان پدرش در لثه نهفته مانده. این دو موضوع را که می گویم، دوستم داستانش را شروع می کند: فک و دندان انسان ها در گذر زمان تحول زیادی کرده. این زمان خیلی هم دور و دراز نیست. تغییر الگوی غذایی از سخت و سفت به نرم، باعث شده نهفتگی روز به روز بیشتر بشه و فک انسان ها به سمت کوچک تر شدن و حذف شدن بعضی از دندان ها پیش بره. البته ناگفته نماند تعداد دندان های گذشتگان ما خیلی بیشتر از ما بوده. مسحور حرف هایش می شوم. عجب خلقتی! یعنی توانایی ها و نقاط ضعف و قوت بشر، با سختی و نرمی فضای زندگی و تجربه هایی که می کند ارتباط مستقیم دارد در حد ورود به ژن های انسان!
این فکر ذهنم را درگیر می کند و یاد پویش همیشگی «برای بچه چقدر امکانات فراهم کنیم؟» می افتم. چیزی که مطمئنم این است که من از آینده فرزندانم مطمئن نیستم! یعنی نمی دانم قرار است در چه فضایی، با چه امکاناتی، با کدام جو فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و... روزگار بگذرانند؟ من نمی دانم در سال های آینده ادامه زندگی فرزندانم در چه خانواده ای است؟ مثل همیشه تنها چیزی که می دانم، یا می توانم بدانم این است که «برای آن ها چه می خواهم؟» من برای فرزندانم سادگی و قناعت و تاب آوری و قدرت در کنار آرامش و رضایت می خواهم.
نکند با سبک زندگی بیش از اندازه نرم و مرفه، دندان قناعت و سادگی شان را دچار نهفتگی کنم؟ یا از آن طرف با سختی های بی حساب بلایی سر دندان رضایت و احساس وفورزدگی شان بیاورم؟!
آن وقت چگونه سختی های زندگی را می جوند و هضم می کنند؟
@zane_ruz
#ایرانگردی
سفری جذاب به جنگل های هیرکانی
«جنگلهای هیرکانی» دومین اثر بزرگ طبیعی ایران، در زبان رایج و عامیانهی مرم ایران با عنوان جنگلهای شمال نامیده میشود و متراکمترین ناحیه جنگلی ایران را تشکیل میدهند. این جنگلها در جنوب دریای خزر از منطقه هیرکان جمهوری آذربایجان شروع میشوند و در ایران از حوالی آستارا تا گرگان ادامه دارند. نام هیرکان در واقع نام قدیم گرگان در گویش مازنی بوده است که به جرجان یا ورکان نیز شهرت داشته است. جنگلهای هیرکانی از سالهای بسیار دور به جا ماندهاند و حتی برخی میگویند عمر آنها را با دایناسورها (دوره سوم زمین شناسی) برابر و آن را موزه طبیعی یا فسیلهای زنده مینامند.
@zane_ruz
#ینگه_دنیا
بازدید از موزه فاضلاب پاریس!
در یکی از آژانس های مسافرتی تبلیغات مربوط به «بازدید از ۱۰ مکان تاریخی پاریس»، خودنمایی می کند و جالب این که در کنار تجربه سکوت سرداب های فرانسه، خرید سوغاتی در بازار «سن توان»، بازدید از کاخ مجلل «گارنیه» و چند مورد دیگر، بازدید از موزه فاضلاب پاریس بیشتر از موارد تاریخی دیگر توجه گردشگران را به خود جلب می کند. فاضلاب های پاریس تاریخ طولانی و جالبی دارند. البته شاید شما هم مثل ما یاد تعقیب و گریز«ژاور» و «ژان والژان» در رمان بینوایان افتاده باشید. برای این بازدید عجیب اول گردشگران از راه پله ای به زیر زمین می روند و در سالنی با نمایش فیلم گزارشی مستند از تاریخچه فاضلاب پاریس ارائه می شود. سپس گردشگران را به موزه فاضلاب پاریس که آن هم در زیر زمین است می برند و اشیاء مختلف مرتبط با صنعت جمع آوری و بازیافت فاضلاب را نشان می دهند.
بعد گردشگران راه رفتن در پیاده روی کنار کانال های واقعی فاضلاب را تجربه می کنند. حالا ببینید چطور خارجی ها از آب کره می گیرند! در واقع شبکه فاضلاب پاریس در شاخه مدیریت شهری مصداق یک تیر و سه نشان است. این شبکه هم فاضلاب و هم آب های سطحی شهر مسطحی مثل پاریس را کاملا به صورت زیر زمینی جمع آوری و بازیافت می کند و هم آن را به صنعت گردشگری پیوند داده، از آن کسب درآمد می کنند!
@zane_ruz