eitaa logo
آشپزخانه عافیت ⁦✔️⁩💚 🌾🍎🍏آشپزی
2.6هزار دنبال‌کننده
493 عکس
25 ویدیو
0 فایل
⚜آشپزی اسلامی⚜ 🔹غذاها و آشپزی بر اساس مواد غذایی وارد شده در روایات اهل بیت (ع) بر مبنای اصول طب اسلامی🔹 ⛔ کپی مطالب فقط با لینک⛔ . وابسته به کانال سلامت منتظران👈🏻 join🔜 @SalamateMontazeran . . طبیب وثبت سفارش👈🏻 @sadat68m
مشاهده در ایتا
دانلود
🍎طرز تهیه بستنی سالم🍎 ✅سیب متوسط ۴ عدد ✅عسل یک قاشق غذا خوری ✅پودر پسته یک قاشق غذاخوری ✅پودر ثعلب یک قاشق چای خوری ✅گلاب دو قاشق غذاخوری 🍦 : سیب ها را پوست کنده وخرد کنید و همراه ثعلب و عسل و گلاب داخل مخلوط کن بریزید و هم بزنید تا یکنواخت شود 🍧 و در ظرف مناسبی بریزید و پودر پسته روی آن بریزید و در فریز بگذارید و هر ۲۰ دقیقیه یکبار از فریز بیرون بیاورید و هم بزنید وداخل فریز بگذارید. این عمل را ۳ الی ۴ بار تکرار کنید تا بستنی شما قوام بیاید. 🍧 : تقویت کننده قلب نشاط آور ضد ترس مفید برای بیماریهای روحی وجسمی و.... 🍨 برای تنوع بجای سیب می توانید از گیلاس، هلو، گلابی، توت، مویز بی هسته بدون تیزاب و میوه بِه، استفاده کنید. 🍏🍎🍑🍒🍓🍇🍐🍌 🍦🍨🍧🍡🍢🍮🍭🍬 🍹🍸🥤🧃🥛🍰🎂 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
شیر 2 پیمانه خرما 8 عدد خامه 2 قاشق سوپخوری عسل 2 قاشق سوپخوری پودر پسته 1 قاشق سوپخوری کنجد 1 قاشق سوپخوری ابتدا خرماها را در آب بیندازید تا پوست آن به راحتی جدا شود. پس از اینکه پوست خرماها را جدا کردید، هسته خرما را هم درآورید. خرما را با کنجد، پودرپسته داخل مخلوط کن بریزید و تا زمانی که خرما کاملاً له و با بقیه مواد مخلوط شود مواد را مخلوط کنید. وقتی مواد کاملاً با هم مخلوط شدند، کمی از معجون را بنوشید. این نوشیدنی به دلیل داشتن خامه، عسل و خرما، طعم شیرین دارد، ولی اگر باز بسته به ذائقه نیاز به شکر داشت به آن شکر بیفزایید و دوباره مخلوط کنید تا شکر هم با مواد مخلوط شود. در مجموع اندازه های خرما، خامه، عسل و کنجد در این نوشیدنی کاملاً بسته به ذائقه شماست و می توانید میزان آن را کم یا زیاد کرد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🌿 بلغور گندم 🌿برنج نیم دانه ایرانی 🌿سبزی کوهی به دلخواه 🌿سبزی آش 🌿نخود پخته 🌿دوغ محلی 🌿سیر 🌿نمک و فلفل نخودها را از شب قبل خیس کنید و چند بار آب آنها را عوض کنید. برنج را از شب قبل با آب و مقداری نمک دریا خیس کنید. نخودها را در قابلمه مسی ریخته تا همراه ۶لیوان آب بپزد. بعد از اینکه نخودها نرم شدند (تقریبا پختند)، برنج و بلغور گندم را به آب اضافه کنید و صبر کنید تا برنج و بلغور گندم کاملا پخته شوند. دقت کنید که آب آش زیاد نباشد و جا برای اضافه کردن دوغ داشته باشید. سپس سبزی خرد شده را به آش بیفزایید و در ظرف را نیمه باز بگذارید تا سبزی ها رنگشان تیره نشود.١۵دقیقه قبل از آماده شدن آش،دوغ را به آش بیفزایید و مرتب هم بزنید تا کاملا با آش مخلوط شود. وقتی دوغ را اضافه کردید، در ظرف باید کاملا باز باشد تا دوغ دچار تغییر نشود. بعد از حدود ١۵دقیقه، نمک و فلفل غذا را اضافه کنید. موقع سرو کردن، سیر تازه خرد شده را به آن اضافه کنید. در آخر آش را در ظرف مورد نظر بریزید و روی آن را با نعناع داغ تزیین نمایید. 🍃 و 🍃 🌾بسیار مغذی است ولی هضم آن مشکل و فقط برای معده اشخاصی که دچار حرارت مزاج و التهاب هستند آن هم در فصل گرمی هوا سازش دارد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
1- زرشک پلو با مرغ و باقلا پلو با ماهی !!! هر دوی این غذاها، بسیار سرد هستند و به مرور زمان در صورت مصرف زیاد، غلظت خون ایجاد کرده و مقدار زیادی اخلاط نابجا و مضر بلغم و سودا در بدن تولید می کنند. ماهی، مرغ، برنج، زرشک، باقلا، روغن نباتی همگی سرد و بلغم زاهستند. حال اگر همراه این غذاها، سالاد، ماست یا ترشیجات هم مصرف گردد، مشکل چند برابر خواهد شد.❌ در صورت مصرف چنین غذاهایی، حتما بایستی ادویه ها و مواد غذایی گرم مثل فلفل سیاه، زنجبیل، آویشن، سیاه دانه، عسل، کنجد و خرما مصرف نمایید.
✅برخی از موادی که نباید باهم مصرف شوند: 1️⃣ مصرف با ها و غذاهای دیگر(مثل ) 2️⃣ مصرف با (موجب ، و ) 3️⃣ مصرف غذاهای و با هم( و . و ) 4️⃣ مصرف غذاهای و در یک وعده غذایی(چند نوع خورشت در یک وعده غذایی) 5️⃣ مصرف همزمان چند غذا که طبیعت سرد دارند(مثل و و ) 6️⃣ مصرف همزمان چند غذا که طبیعت گرم دارند(مثل انواع ) 7️⃣مصرف با (موجب ) 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
برنج ۲ پیمانه زرده تخم مرغ ۲ عدد ماست چرب یک لیوان نمک یک پنس روغن مایع ۱/۲ پیمانه زعفران دم کرده غلیظ ۳ تا ۴ قاشق سینه مرغ ۲۵۰ گرم(من ۴ تا فیله استفاده کردم) زرشک ۲ تا ۳ قاشق کره ۵۰ گرم 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
آشپزخانه عافیت ⁦✔️⁩💚 🌾🍎🍏آشپزی
#ته_چین_قالبی برنج ۲ پیمانه زرده تخم مرغ ۲ عدد ماست چرب یک لیوان نمک یک پنس روغن مایع
زرده تخم مرغ را با کمی زعفران خوب مخلوط میکنیم بعد ماست اضافه کرده و الباقی زعفران را و مواد را مخلوط میکنیم تا یک دست بشه. میزان زعفران هرچی بیشتر باشه ته چین لذیذ تر و خوشرنگ تری خواهید داشت. در این مرحله روغن مایع و نمک را اضافه کرده وقتی مواد یک دست شد برنج ابکش کرده را اضافه میکنم(برنج حتما باید چند ساعت قبل خیس شده باشه و زنده و دون ابکش بشه) قالب رو چرب کرده نصف قالب را برنج زعفرانی ریخته و با پشت قاشق کمی فشردش میکنیم مرغ پخته شده و ریش شده رو ریخته بعد کمی زرشک(زرشک اختیاری هست) join🔜 @Afiyat الباقی برنج را روی مرغ ها ریخته و باز برنج را کمی فشرده کرده و چند تیکه کره روی برنج میزاریم و یکی دو قاشق روغن مایع دور تا دور قالب میدیم،روی قالب ها رو فویل کشیده و چند تا سوراخ روی فویل ایجاد میکنیم،قالب ها را داخل فر از قبل گرم شده که نیم ساعت زودتر با درجه ۱۸۰ روشن کردیم میزاریم به مدت یک تا یک و نیم ساعت بستگی به دمای فرتون داره. این ته‌چین خوشمزه را به همین روش تو تابه و حرارت مستقیم میشه درست کرد حتما حرارت را خیلی کم کنید و دم کنی بندازید و هر ۱۵ دقیقه یکبار کمی روغن مایع دور تا دور تابه بریزید تا ته دیگ بینظری داشته باشید زمان پخت روی حرارت یک ساعت هست. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
‍ ‍ 🍆 شکم‌پر 🔸بادمجان 6 عدد 🔸گوشت چرخ کرده گوسفندی 200 گرم 🔸گردو آسیاب شده 1 پیمانه 🔸پیاز بزرگ 2 عدد 🔸سیر 3 حبه 🔸رب انار 3 قاشق غذاخوری 🔸تره و ریحان خرد شده 1/2 پیمانه 🔸روغن زیتون برای سرخ کردن 🔸نمک، فلفل، زعفران به مقدار نیاز 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
آشپزخانه عافیت ⁦✔️⁩💚 🌾🍎🍏آشپزی
‍ ‍ 🍆 #بادمجان شکم‌پر 🔸بادمجان 6 عدد 🔸گوشت چرخ کرده گوسفندی 200 گرم 🔸گردو آسیاب شده 1 پیمانه 🔸پیاز
: بادمجان را پوست بگیرید اما دقت داشته باشید سر بادمجان یعنی قسمت کاکل و سفت آن باقی بماند تا بادمجان کباب خوش ظاهری خواهید داشت. بادمجان را از وسط چاک دهید به صورتی که از بالا و پایین آن یکی دو سانت فاصله باشد.(بهتر است از بادمجان های سفت برای این غذا استفاده نمایید) داخل بادمجان را با چاقویی تیز کمی خالی کنید و در روغن سرخ کنید. در ظرف دیگری پیاز خرد یا رنده شده را تفت دهید تا طلایی شود.سیر ریز خرد شده را به پیاز اضافه کنید.سپس گوشت را اضافه کرده و تفت دهید تا سرخ شود.گردوی آسیاب شده را به پیاز اضافه کنید و کمی تفت دهید تا تغییر رنگ دهد. سپس رب انار و سبزیجات را در همراه ادویه اضافه کنید و هم بزنید تا به خوبی مواد مخلوط شوند. زمانی که مواد میانی بادمجان کبابی آماده شد به وسیله قاشقی کوچک داخل بادمجان ها را پر کنید و آن ها را در تابه بچینید و روی شعله قرار دهید تا برای زمان سرو گرم شود. ⚠️ : در این غذا، هم می توانید بادمجان بدون پوست استفاده کرد. و هم بدون پوست این بخش کاملا سلیقه ای است ⚠️ : برای اینکه اسراف نکرده باشید، بخش داخلی بادمجان را که خالی کرده اید، همراه مواد میانی تفت دهید. ⚠️ : در صورت تمایل می‌توانید بدون سرخ کردن بادمجان این غذا را درست کنید. در این صورت بادمجان را در فر یا روی گاز کمی کباب کنید(آنقدر کباب نکنید که بادمجان له شود. بهتر است بادمجان کبابی کمی سفت باشد) و در انتها پس از پر کردن شکم بادمجان اجازه دهید بادمجان کمی بیشتر بپزد. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
آش خشکبار یکی از غذاهای محلی استان همدان است. : سبزی آش یا سبزی تره کوهی نیم کیلو عدس نصف پیمانه نخود یک پیمانه لوبیا یک پیمانه گوشت با استخوان 200 گرم پیاز یک عدد برگه زردآلو نصف پیمانه آلبالو خشکه نصف پیمانه برگه هلو نصف پیمانه آلوی ترش خشک نصف پیمانه رشته آشی نمک فلفل زردچوبه سرکه 2 تا 3 قاشق غذاخوری شیره انگور (سوغات ملایر) به اندازه پیاز یا نعنا یا سیر داغ برای تزیین join🔜 @Afiyat : 1. حبوبات را از شب قبل خیس می‌کنیم. 2. خشکبار را نیز قبل از پخت خیس می‌کنیم. گوشت یا قلم را با حبوبات و پیاز و فلفل و زردچوبه در آب می‌پزیم. 3. در بیست دقیقه آخر خشکبار و سبزی را به آبگوشت اضافه کرده و بهم می‌زنیم. 4. اگر لعاب آش کم بود دو تا سه قاشق غذاخوری برنج اضافه می‌کنیم. 5. رشته آشی را نیز اضافه می‌کنیم. 6. در آخر سرکه را با شیره اضافه می‌کنیم. اگر شیره موجود نبود بجای آن کمی شکر به سرکه اضافه می‌کنیم. روی آش را با پیاز و نعنا و سیر داغ تزیین می‌کنیم. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
سیب 10 عدد شکرنیشکر 6 قاشق غذاخوری آب 3 لیوان گلاب 1 قاشق غذاخوری آبلیمو 1 قاشق مرباخوری ✍ : سیب ها 🍎روخوب پوست بگیرید و از وسط نصف کنید و هسته آنها را جدا کنید. درون قابلمه آب و شکر ، آبلیمو و گلاب رو بریزید و بگذارید به جوش بیاد و بعد جوش آمدن سیب ها رو اضافه کنید و اجازه بدید بپزه و سس غلیظ بشه. : اگر قبل اینکه سس کمپوت غلیظ بشه سیب ها پخت، سیب ها رو جدا کنید واجازه بدید سس بجوشه و به غلظت برسه بعد سس رو روی سیب ها بریزید چون اگر سیب ها زیاد بپزه له میشه. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍲 آرد برنج ؛ ۱/۲ پیمانه سبزی آش خردشده ؛ ۵۰۰ گرم گوشت چرخ کرده ؛ ۵۰۰ گرم پیاز ؛ ۲ عدد روغن ؛ به میزان لازم تخم مرغ ؛ ۳ عدد آبلیمو یا آبغوره ؛ به میزان لازم لپه ؛ ۱ پیمانه ابتدا پیازها را خلال کرده و در روغن سرخ میکنیم . لپه را به همراه ۲ پیمانه آب اضافه کرده و اجازه داده تا بجوشد . گوشت چرخ کرده را به صورت کوفته های ریز درآورده و به مواد اضافه میکنیم . اسفناج خردشده یا سبزی آش خردشده را به مواد اضافه کرده و هم میزنیم . آرد برنج را در کمی آب حل کرده و به آش اضافه میکنیم . حرارت را ملایم کرده تا آش بپزد و کاملا جا بیفتد . تخم مرغ ها را هم زده و به آش اضافه میکنیم . آبلیمو یا آبغوره را اضافه کرده و آش را از روی حرارت برمیداریم . 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
یاهمان چایی سنتی میتونید همه دمنوشارو باعسل شیرین کنید و میل کنید👌😍👇 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
✅ ترکیبات 👈 سیب، به، گل سرخ، بهارنارنج و... join🔜 @Afiyat ✅ موارد مصرف 👇👇👇 ◀️ ، رفع ، موثر در درمان و ، مناسب برای رفع ، ، کارکرد سیستم ، بدن، درمان و ، درمان و ، درمان ، تقویت و سیستم ، و ، درمان های_عصبی و ، رفع ، و نامنظم ، ها، ، و ، برطرف کردن های_مزمن، برطرف کردن و در بدن، رفع و برطرف کردن انواع های و ، افزایش سازی و و ، از بین بردن مضر در ، های ، ، ، های ، و ... join🔜 @Afiyat آن، است. ✅ را مداوا می کند. ✅ را شسته و می کند. ✅ است. ✅ در کاهش و کاهش تاثیر خواهد گذاشت. ✅ مانع ایجاد می شود. ✅ در نیز می تواند کمک کند. ✅ اگر دچار شده اید، قدری از این چای بنوشید. ✅ نیز می توانند از آن برای کاهش علائم و مشکلات این دوره از جمله استفاده کنند. ✅ طریقه مصرف 👈 برای هر نفر حدود یک قاشق مرباخوری از آن را در یک قوری با یک لیوان آب جوش به مدت ۲۰ دقیقه روی شعله ی غیرمستقیم(بخار)، خوب دم کرده و سپس نوش جان کنید. join🔜 @Afiyat 👇👇👇 1⃣ دم کردن چای در قوری چینی یا شیشه ای، عطر و طعم بهتری به آن می دهد. 2⃣ تفاوت چای های اصیل ایرانی با انواع چای های مضر و سمّی موجود در بازار اعم از چای سیاه، سبز، سفید و ... در این است که چای های اصیل ایرانی پس از دم کشیدن، چندین بار قابل استفاده می باشند و حتی می توان همان چای باقیمانده را دوباره دم کرده و استفاده نمود. ✅ مزاج 👈 گرم و تر مایل به گرم و خشک میتونید با کمی عسل شیرین کنید سپس میل کنید 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
: پودر سیر : ۱/۴ قاشق غذاخوری پودر پیاز : ۱/۴ قاشق غذاخوری شوید خشک : ۱/۲ قاشق غذاخوری جعفری خشک : ۱/۲ قاشق غذاخوری ارده کنجد : ۱/۴ پیمانه آب گرم : ۱/۴ پیمانه آب لیمو تازه : ۳ قاشق غذاخوری نمک : ۱/۴ قاشق غذاخوری فلفل سیاه تازه آسیاب شده به میزان دلخواه : ادویه‌ها را داخل ظرف مناسبی ریخته به آن ارده اضافه کرده و کم کم آب گرم را اضافه میکنیم و هم می‌زنیم تا مواد هم گن شود و دست آخر آب لیموی تازه را اضافه میکنیم. ✔️این سس به مدت ۵ روز قابل نگهداری در یخچال است. ✔️از این سس در انواع سالادها میتوان استفاده کرد. ✔️ حتماً از آب گرم استفاده کنید تا ارده به راحتی رقیق شود. ✔️قبل از هر بار استفاده نیم ساعت قبل از یخچال خارج کنید تا از حالت سفتی خارج شود. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
💠 طرز تهیه : 1.برای درست کردن سرکه از انگور ابتدا باید انگور شود سپس صبر کنید تا کاملا شود زیرا سبب کپک زدن آن می شود، پس از آن آب انگور را بگیرید و بدون هیچ افزودنی (مثل آب یا سرکه قدیمی) در ظرف سفالی یا شیشه ای ریخته و درب آن را ببندید البته می توان خود انگور را هم در ظرف ریخت و در نهایت آن را صاف کرد. 2.بستن ظرف تا 3 روز در تابستان یا 6 روز در زمستان و قرار دادن در آفتاب 3.باز کردن در ظرف از 7روز تا 10 روز برای تجمع مگس سرکه 4.بستن ظرف تا 90 روز. 🍃نکته 1 : دور ظرف را چند سوراخ ریز کنید تا سرکه نفس بکشد یا هراز گاهی درظرف را باز کنید و محتویات را بهم بزنید تا از کرم افتادگی جلوگیری شود. 🍃نکته2. پس از باز کردن نهایی مواد رابط صافی و یا یک پارچه خیلی ظریف صاف میکنیم. 📚 در روایت آمده: «کلوا خل الخمر ما انفسد، ولا تأكلوا ما أفسدتموه أنتم» یعنی «سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کرده اید». 👌 همچنین هرچه انگور مورد استفاده تر باشد سرکه حاصل از آن بهتر و تر است، البته تجربه ثابت کرده در این مسئله بودن فرد هم بسیار موثر است، به عبارتی سرکه افراد عصبی ترش تر است!! 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
:🔻 🔹گردوی آسیاب شده 3 ق سوپخوری سر پر 🔹تخم مرغ محلی 1 عدد 🔹آرد گندم کامل سبوس دار 1 ق سوپخوری سر پر 🔹شیر گاو محلی2 ق سوپخوری 🔹دارچین یا زنجبیل به مقدار دلخواه برای شیره:🔻 🔸عسل یک پیمانه 🔸آب سه چهارم پیمانه 🔸گلاب یک چهارم پیمانه 🔸زعفران دم کرده چهار قاشق سوپ خوری ✍ : تمام مواد خشک را با هم مخلوط کنید.تخم مرغ محلی را با همزن دستی بزنید،شیر گاو را اضافه و خوب هم بزنید،حالا مواد خشک را هم اضافه و مخلوط کنید.قالب را چرب کرده و مواد را داخل آن بریزید و سپس داخل فر 180 درجه سانتیگراد به مدت 15-18 دقیقه قرار دهید. بعد از پخت و سرد شدن خاگینه ها را داخل شربت داغ قرار دهید. 🔸 : آب و عسل را مخلوط کرده و روی حرارت قرار دهید بجوشد،سپس گلاب را به آن اضافه کنید. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
📖 جهت تهیه شله زرد: 🔹 برنج محلی نیم کیلو 🔹 عسل طبیعی و غیر شرکتی ۱ کیلو 🔹 روغن زرد ۱۰۰ گرم 🔹 زعفران سائیده شد یک و نیم مثقال 🔹 گلاب خالص۱۰۰ گرم 🔹 خلال بادام ۱۰۰ گرم 🔹خلال پسته برای تزئین ۵۰ گرم 🔹 دارچین برای تزئین ۲ قاشق سوپخوری ✍ : برنج را پیمانه می کنیم و از ۶ تا ۷ برابر برنج آب به آن اضافه می کنیم سپس برنج را روی شعله می گذاریم تا جوش بیاید وقتی مغز برنج کاملاً نرم شد عسل را داخل برنج می ریزیم و مرتب هم می زنیم تا شله زرد کاملا جا بیافتد . در صورتی که شله زرد سفت بود یک تا دو پیمانه آب گرم اضافه می کنیم سپس زعفران را با کمی آب جوش حل کرده و به شله زرد اضافه می کنیم مرتب هم می‌زنیم تا کاملاً یکدست شود سپس روغن را داغ کرده و از صافی رد کرده با مقداری بادام به شله زرد اضافه می کنیم هم می زنیم سپس گلاب را به آن اضافه می کنیم کاملاً هم زده درش را می گذاریم تا شله زرد کاملاً جا بیفتد. ✨عسل چون جنبه دارویی دارد استفاده از آن زیاد توصیه نمیشود و بهتر است از شیره خرما،شیره انگور یا شکر سرخ استفاده شود. 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
۲ 🔻 🔸تخم مرغ محلی ۱ عدد 🔹آرد گندم کامل سبوس دار ۱ ق غ 🔸نمک دریا خیلی کم 🔹برای داخل خاگینه پودر گردو مقداری زنجبیل و دارچین 🔸نصف استکان شیره انگور +مقداری آب برای رقیق کردن شیره ✍ : تخم مرغ و نمک و آرد رو با هم خوب مخلوط می‌کنیم تابهٔ نچسب به قطر ۱۸ سانت رو گرم می‌کنیم و مقداری روغن کف ظرف می‌ریزیم و تخم مرغ رو می‌ریزیم توی تابه تا پف کنه و بپزه زیر تابه رو خاموش می‌کنیم و مقداری شیره روی خاگینه می‌ریزیم و پمخلوط پودر گردو و زنجبیل و دارچین رو روش می‌ریزیم و خاگینه رو رول می‌کنیم و بقیهٔ شیره رو روی سطح خاگینه می‌ریزیم و می‌زاریم روی شعلهٔ خیلی کم تا شیره به خورد خاگینه بره و با قاشق از شیره روی خاگینه بریزید و ۲ سه بار هم برش گردونید تا شیره به خورد کل خاگینه بره سپس خاگینه رو توی ظرف سرو می‌زاریم و با مقداری پودر گردو یا پسته تزیین می‌کنیم و برشش میدیم. join🔜 @Afiyat ❌خوردن خاگینه گردویی در فصل مناسب نمی باشد : حضرت علی (ع): خوردن گردو در گرماي شديد حرارت را در بدن برمي‌انگيزد و زخم‌هاي تن را تحريك مي‌كند، اما خوردن آن در زمستان، كليه‌ها را گرم مي‌كند و سرما را دفع می کند. 📚محاسن،ج2،ص297 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
🍎آب سیب رسیده شیرین را بگیرید و در ظرفے بریزید و روے حرارت غیر مستقیم به روش بن ماری(مثلا روی ڪتری در حال جوش) قرار دهید، آنقدر بماند تا غلیظ شود و به قوام رب برسه👌 تقویت قلب تقویت مغز تقویت کبد بهبود دستگاه گوارش 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
: لپه نصف لیوان پیاز دو عدد متوسط گوشت گوسفند 300 گرم رب چهار قاشق غذاخوری سر صاف آب 5 لیوان چوب دارچین دو تکه لیمو عمانی 2 عدد زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری گلاب 1 قاشق غذاخوری سیب زمینی سرخ شده 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
آشپزخانه عافیت ⁦✔️⁩💚 🌾🍎🍏آشپزی
#_خورشت_قیمه_مجلسی #موادلازم: لپه نصف لیوان پیاز دو عدد متوسط گوشت گوسفند 300 گرم رب چهار قاشق غذا
: دو سه ساعت لپه رو خیس بدید حتی اگه لپه ی مرغوبی تهیه کرده باشین و تازه باشه بدون خیس دادن هم راحت میپزه گوشت را ریز و مربع مربع برش بزنید. برای شروع پیاز رو نگینی خرد میکنیم و در مقداری روغن تفت میدیم. کمی که نرم شد و حالت شیشه ای پیدا کرد گوشت رو با مقداری فلفل سیاه به پیاز ها اضافه میکنیم و باز تفت میدیم. اگه از میزان پخت لپه تون مطمئن هستین میتونید با همون گوشت تفتش بدید اگر نه، بهتره جداگونه با کمی پیاز تفت بدید و جدا بپزیدش لپه ها رو هم تفت میدیم5 لیوان آب رو اضافه میکنیم و چوب دارچین ها رو هم میندازیم توش و در ظرف رو میذاریم تا گوشت و لپه بپزه. من توی زودپز پختمشون که کمتر زمان برد ولی روی شعله ی متوسط و در قابلمه معمولی حدود 2 ساعت حداقل برای پخت زمان لازم هست آب اضافه میکنیم و چوب دارچین می اندازیم بعد از اینکه از پخت کامل گوشت و لپه مطمئن شدید، رب رو در مقداری روغن تفت بدید و به خورشت اضافه کنیدرب رو تفت میدیم در همین مرحله که رب رو اضافه میکنیم، نمک رو هم به همراه لیمو عمانی اضافه میکنیم اضافه کردن رب و لیمو عمانی و نمک بعد از حدود نیم ساعت تا 45دقیقه که لیمو عمانی ها هم نرم شدن، زعفرون و گلاب رو هم اضافه میکنیم. کمی هم ترشیش رو تست میکنیم و اگه کم ترش بود، کمی آبلیموی تازه اضافه میکنیم. بعد از حدود یک ربع خورشت کاملا جا افتاده و آماده است 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
برای ۳۰ تا ۴۰ نفر: لوبیا قرمز : ۷۰۰ گرم عدس : ۷۰۰ گرم نخود :۴۰۰ گرم لوبیا چیتی :۱۰۰ گرم پیاز : ۴ عدد بزرگ سیر : ۵ عدد سبزی آش : یک کیلو کشک محلی:۳۵۰ گرم زرد چوبه :۳ قاشق مربا خوری فلفل سیاه : یک ونیم قاشق مربا خوری سر صاف زیره سیاه : یک قاشق مربا خوری سر صاف چهارزیره:نصف قاشق مربا خوری پودر لیمو ترش : دو قاشق غذا خوری سر صاف نمک : به میزان لازم روغن محلی حیوانی : به میزان لازم نعنا : ۴ قاشق غذا خوری رشته آش :۱۵۰۰ گرم آرد : به میزان لازم 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat
آشپزخانه عافیت ⁦✔️⁩💚 🌾🍎🍏آشپزی
#_آش_رشته_نذری #موادلازم برای ۳۰ تا ۴۰ نفر: لوبیا قرمز : ۷۰۰ گرم عدس : ۷۰۰ گرم نخود :۴۰۰ گرم لوبیا
✍️ : از ۲۴ ساعت قبل حبوبات را جداگانه در آب خیس کرده وسه چهار دفعه آب آنها را عوض می کنیم .تقریبا حداقل ۷ یا ۸ ساعت خیس کردن حبوبات کافیست .بعد لوبیا ونخود ولوبیا چیتی را با هم می گذاریم بجوشد .آب جوشیده شده اول را دور میریزیم ودوباره می گذاریم با آب جدید بجوشد تا نفخی ایجاد نکنه .تقریبا ۳یا ۴ ساعت زمان پخت آن طول می کشد .در مرحله آخر پخت وقتی لوبیا و نخود پخته شد عدس را به آن اضافه کرده ومی گذاریم بپزد . چون عدس زودتر پخته می می شه . در فاصله ای که حبوبات می پزد پیز ها را خلالی یا نگینی خرد کرده ودر روغن تفت می دهیم تا جایی که نسوزد وخوب تفت بخورد .سیر را هم خرد کرده وجدا گانه تفت می دهیم .بعد پیاز وسیر را با هم مخلوط کرده وادویه جات را غیر از پودر لیمو ترش به آن اضافه کرده وتفت کوتاهی می دهیم . نعنا را هم با چند قاشق روغن تفت کوتاهی می دهیم .نعناخیلی زود می سوزد فقط همین که در روغن مخلوط می شه کافیست. بعد از پخت حبوبات قابلمه بزرگی تهیه کرده وآن را تا نیمه آب می کنیم وقتی آب به جوش آمد، حبوبات پخته شده وپیاز داغ وسیر داغ را در آن می ریزیم ومی گذاریم خوب بجوشد .بعد رشته آش را به سه قسمت خرد می کنیم که در آش منظره زشت و کشیده نداشته باشه وخیلی هم خرد نشده باشه .بعد رشته ها که تقریبا پخته شد سبزی آش را به آن اضافه کرده ومنتظر می شویم تا آش جا بیفتد وبهم میزنیم .اگر بعد از پخت رشته آش شل بود ،۴ یا ۵ قاشق آرد را با کمی آب مخلوط کرده وداخل آش حل می کنیم پودر لیمو ترش را هم به آش اضافه کرده وخوب هم می زنیم. مرحله آخر کشک حل شده در آب ونعنای تفت داده شده در روغن را به آش اضافه کرده وخوب هم می زنیم .اگر باز هم احساس کردیم که رشته ها پخته شده ولی هنوز آش جا یفتاده است کمی دیگه آرد را در آب حل کرده وبه آن اضافه می کنیم .آخر سر هم نمک را به آش اضافه کرده تا میزان شوری آش اندازه باشه چراکه بعضی از کشک شور هستن : ۱- برای خوشمزه ومقوی تر شدن آش می توانید از آب قلم گوساله پخته شده هم استفاده کرد ۲- برای اینکه بفهمیم آش جا افتاده باید روی آش لعابی رقیق فراگرفته باشه وآش در حال چسبیدن به ته قابلمه باشه ورشته نباید بوی خامی بدهد . 🍎آشپزی اسلامی🍎 join🔜 @Afiyat