⭕️ #نسبیت_درطعم_غذا
بعضی غذاها در بعض جاها یا بعض مناسبتها متفاوت وعطر وبوی دیگری دارد ایا این مطلب حقیقی است؟
گاهی تفاوت طعم ومزه غذا بخاطر نحوه پختن ومهارت اشپز گاهی یا بخاطر روحیه بخشندگی اشپز ودعوت کننده که در روایت امده غذای خسیس بیماری زا است وغذای فرد سخاوتمند دارو بیماریها است گاهی هم بخاطر مناسبت
یکی از این موارد غذای عروسی که یک کسی به امام صادق ع عرض میکند که ما غذا درست میکنیم ودر پختن وانتخاب مواد دقت میکنیم وسعی میکنیم خوششمزه باشد ولی هر کاری میکنیم عطر وبوی غذای عروسی ندارد امام فرمود : در غذای عروسی عطری از بهشت می وزد بجهت اینکه غذایی برای امر حلال درست شده
ودر روایت معتبر مردی به امام صادق ع عرض میکند غذای عروس عطری دارد که غذای دیگر این عطر را ندارد امام فرمود ؛ نیست عروسی که در ان شتری نحر مبشود یا گاوی یا گوسفندی ذبح میشود مگر اینکه خدا فرشته ای میفرستد همراه او یک قیراط از مشک بهت تا اینکه در غذای انها حل کند وان عطر بخاطر این مساله ومعلومه غذای عروسی سبک وخوشگوار وبراحتی هظم میشود.
وشاید بهتر از غذای عروسی غذایی که نذر سید الشهدا یا پیامبر یا یکی از امامان معصوم که عطر وبوی بی نظیری دارد وفکر نکنم غذایی خوشمزتر از ان باشد .
شاید به دوجهت یکی نام امام حسین ع ودیگری جمع شدن مومنین که پیامبر ص میفرمایند خوشمزترین غذا غذایی که دست بیشتری روی ان باشد واین مساله در غذای عروسی هم هست وهمچنین در رستورانها وجود دارد علاوه بر مهارت اشپز..
ولی در مقابل غذای مرده که در اصل واساس درست نیست زیرا پیامبر ص میفرمایند الاکل عند اهل المصیبه من سنن الجاهلیه یعنی غذا خرودن نزد مصیبت زده از سنتهای جاهلیت است علاوه بر اینکه غذای سنگین وبد هضم زیرا همراه با غصه واندوه است.
#سبک_زندگی
#تدابیر_زندگی
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
🛑مخترع #نان_سنگگ چه کسی بود؟؟
شاه عباس برای رفاه حال لشگریان خود که غالباً در سفر احتیاج به نان و خورش موقت و فوری داشتند و لازم بود به هر شهری میرسند نانواهایی باشند که بتوانند به قدر مصرف سربازان نان تهیه نمایند و غذایی باشد که خورش نان قرار دهند، درصدد چاره برآمد و حل این مشکل را از آیت الله العظمی #شیخ_بهایی که از دانشمندان ایران بود خواست.
👈چون در سفر لشکریان مجبور به تهیه آرد از شهرهای مختلف بودند و آرد هر شهر با شهر دیگر از نظر نوع گندم آن تفاوت داشت باید طوری این نان پخته میشد که از هم وا نرود و قابل استفاده باشد.
پس آرد آن مخلوطی از انواع آردها بوده و همچنین باید با سبوس گندم نیز برای سهولت در هضم مخلوط میشد.
همین است که رنگ آن تیره بوده و به خاطر وجود انواع آرد قدرت چسبندگی آن کم است و باید حتما بصورتی که میبینید باید روی سنگ پهن شود تا نریزد.
👈لذا شیخ بهایی نیز تنور سنگکی را ابداع نمود. این اختراع به قدری با دقت و هوشیاری طراحی و عملی شده که پس از گذشت چند صد سال هنوز به همان صورت اولیه پخته می شود و نانی که از تنور سنگکی بدست میآید، محبوبترین نان ایرانی است.
این است که شیخ بهایی از علما و دانشمندان قرن دهم هجری را باید مخترع نان سنگک و شکل تنور آن دانست.
💯ان شاء الله مشاوره ودرمان قطعی بیماریها👇🏻
join🔜 @SalamateMontazeran
#کالتوک
#موادلازم:
نیم کیلو خامه محلی ترجیحا گاومیش
یک استکان شکر
دو قاشق غذاخوری عسل
سه عدد تخم مرغ محلی
ارد به اندازه که روغن سفت نشود مثلا یک لیوان
#طرزتهیه:
خامه را روی گاز میگذاریم تا به روغن بیفتد سپس آرد را میریزیم تا خوب سرخ شود
بعد از اینکه آرد سرخ شد عسل یا شکر را اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا رنگ قهویی روشن به خود بگیرد بعد کنار میگذاریم تا کمی سرد شود
سپس تخم مرغ را اضافه میکنیم و روی شعله کم، مرتب هم میزنیم تا یک دست شود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#رب_انار
#طرزتهیه :
🔻پوست انار را جدا کرده و دانه های انار را جدا کنید.
🔻با آبمیوه گیری آب آن را گرفته و در ظرفی بریزید و روی حرارت خیلی ملایم قرار بدهید تا آب اضافه آن تبخیر شود و رب انار غلیظ گردد.
🔻توجه کنید که در این مرحله باید مدام هم بزنید تا ته نگیرد چون در این مرحله آب اضافی سریعا تبخیر میشود.
🔻زمانیکه رب انار به اندازه کافی غلیظ شد رب را در ظرف شیشه ای بریزید و بگذارید تا سرد شود.
🔸اگر انارتان آبدار باشد به ازای هر هشت کیلوگرم انار ، یک کیلوگرم رب انار حاصل میشود.
🔸بهترین رنگ برای رب انار قهوه ای و قرمز تیره است اگر از روی غلظت رب انار نتوانستید زمان برداشتنن از روی حرارت را تشخیص دهید از روی رنگ این زمان را تعیین کنید.
🔸رب انار را حتما در یخچال نگهداری کنید چون باعث میشود دیرتر فاسد شود و دیرتر تغییر رنگ دهد.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♻️اهمیت بسیار انواع #آش در سلامت انسان
✅برای حفظ #تناسب_اندام همیشه آش بخورید.
⚠️براندازی آش ها در ایران یک طرح استعماری بوده است. یک پزشک غربی در کتاب خود بعداز نام بردن از انواع آشی که مردم درتبریز می پخته و تناول می کردند نام می برد، می گوید تا زمانی که مردم از این آش ها استفاده کنند بیمار نخواهند شد.
✅با خوردن آش و سوپ #معده هیچ وقت آسیب نمی بیند، #کبد تحت فشار قرار نمیگیرد و دستگاه #گوارش پاکسازی میشود و در نتیجه بدن همیشه #بانشاط و #قوی خواهد بود.
🟢کسی که آش می خورد دیگر آب نمی خورد چون آب از طریق آش به بدن تزریق میشود و غذا به سرعت جذب بدن شده و هضم های چهار گانه با سرعت انجام می شود.
🔹مادران باید توجه داشته باشند که خانواده ای که آش جزو غذاهای اصلی آن است بیمار نخواهند داشت.برنج و سرخکردنی و غذاهای آماده باعث ابتلا به انواع بیماریها میشود؛برای رهایی از این مشکلات، #آش را در برنامه غذایی روزانه خود بگنجانید.
🟢آش بهترین غذا برای #تناسب_اندام و رفع #چاقی و #لاغری میباشد.
🔸ما در گذشته به تعداد ایام سال (بیش از ۳۶۵ نوع) آش داشتیم
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#آش_انار
#موادلازم:
برنج محلی ۱.۵ پیمانه
نخود ۱.۵ پیمانه
گوشت چرخ کرده گوسفندی ۲۵۰ گرم
سبزی (تره،برگ چغندر،شوید) نیم کیلو
پیاز سرخ کرده(با روغن زیتون) ۱-۲ قاشق غذا خوری
آب انار ۴ پیمانه
بلغور ۱.۵ پیمانه
زعفران سائیده ۱.۵ قاشق مربا خوری
سویق جو ۱-۲ قاشق غذا خوری
نمک و فلفل به میزان لازم
#طرزتهیه:
ابتدا نخود و نیمی از سبزی و گردو را به مدت نیم ساعت بپزید بعد بلغور را به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت ۲۰ دقیقه باهم بجوشند.بعد برنج را اضافه کنید و بگذارید به مدت ۱۵-۲۰ بپزد.بعد گوشت چرخ کرده،باقی مانده سبزی و نمک و فلفل را به صورت کوفته های کوچک درآورید و درون آش بریزید تا بپزند.بعد آب انار را به آش اضافه کنید و بگذارید تا بجوشد.وقتی آش به غلظت مناسب رسید پیاز داغ و سویق جو و زعفران را به آن اضافه کنید و بگذارید ۲-۳ دقیقه بجوشد.
#خواص
🔸حضرت رسول (ص) فرمود: انار بخورید؛ زیرا هیچ دانه ای از آن در معده جای نمی گیرد، مگر این که چهل روز قلب را نورانی میسازد و شیطان را برون میکند.
📚بحارالانوار،ج ۶۶،ص۱۵۴،ح۱
🔸امام صادق(ع) فرمود: بر شما باد خوردن انار؛چرا که هیچ گرسنه ای آن را نمی خورد،مگر این که وی را بسنده است وهیچ سیری آن را نمی خورد، مگر این که غذا را بر وی گوارا می سازد.
📚الکافی،ج۶،ص۳۵۲،ح۱
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🥃یک نوشیدنی فوق العاده
ابتدا حدود صدگرم #زنجفیل تازه را رنده کرده
وسپس ۲ الی ۳ حبه #سیرتازه را پوست کنده له نموده همراه آب #لیموی ترش تازه به ظرف شیشه ای حاوی زنجفیل اضافه
وسپس ۲۵۰ گرم #عسل اضافه نموده ودر ظرف را خوب بسته کمی استراحت بدهید معجون شما آماده است .
#طرزاستفاده:
قبل از مصرف همزده وروزی ۲ ق غذاخوری( صبح ناشتا وشب قبل از خواب ) میل نمایید ویا مقداری از این معجون را با آب حل نمود صاف کرده بصورت شربت میل کنید .
این شربت یک داروی ویژه برای افزایش #سیستم_دفاعی_بدن در مقابل انواع بیماری ها خصوصا سرماوخوردگی،آنفولانزاوحتی #کروناست.
علاوه از آن برای درد مفاصل سرد
رفع کیست تخمدانی
وافزایش میل جنسی یک گزینه عالی بشمار میرود
درغیرایام سرماخوردگی افراد گرم مزاج باآب لیموی بیشتر ویا آب خنک میل کنند
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#معجون_کاچی_سنتی_کرمان🍝
#خواص_درمانی
● تقویت عمومی بدن
● درمان کم خونی(خونساز)
● تقویت قوای جنسی
● بعد از زایمان
● مفید برای بعد از دوران نقاهت
● بعد از پریود های شدید خصوصا وقتی دختران جوان به سن بلوغ میرسند و تازه پریود میشوند
● مفید برای شب زفاف
● کمبود اسپرم
● بی میلی مردان وکمی شهوت
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
🍥 #سوپ_دال_عدس
یکی از مهمترین خواص این گیاه تقویت دستگاه گوارش می باشد.
دال عدس به عملکرد بهتر روده و معده کمک کرده و سبب تحریک اشتها نیز می شود.
به علاوه باعث بهبود جریان خون شده و از لخته شدن خون پیشگیری می کند. دال عدس در درمان درد های مفاصل و استخوان ها مؤثر است.
#موادلازم:
🔹دال عدس
#طرزتهیه:
🔻دال عدس را با آب خوب بپزید و وقتی کامل پخت و له شد با پشت قاشق له کنید یا میکس کنید.
برای سوپ باید آب بیشتری داشته باشه که رقیقتر بشه ولی برای پوره باید بیشتر بپزه و آبش کشیده بشه.
برای طعم دار شدن آب لیمو ترش اضافه کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#مربای_به
#مواداولیه :
🔺میوه رسیده و شیرین بِه ،1 کیلو
🔺شکرسرخ یا عسل ،1کیلوگرم
🔺دانه به سه چهارم دانه هایی که دارید
🔺زعفران دم کرده، 1 قاشق مرباخوری
🔺آب، به مقداری که روی به رو بگیرد
#طرزتهيه:
👈 ابتدا به ها را به ابعاد دلخواه خرد كنيد و قسمت سفت وسط آن را به همراه دانه ها خارج کنید. (بنا به سلیقه خود میتوانید پوست به را بگیرید یا نگیرید.)
👈 به ها را داخل قابلمه میریزیم و آب را به اندازه ای که روی به ها را بگیرد اضافه میکنیم و تقریبا 20 دقیقه میجوشانیم تا به ها کمی نرم شوند.
👈 سپس عسل و زعفران را اضافه کرده و درب قابلمه را میگذاریم .
👈 بعد از يك ساعت دانه های به را و تميز كرديم به مربا اضافه می کنیم این دانه ها در طی پخت مربا لعاب میدهند و مربا بعد از پخت حالت ژله ای به خودش میگیرد .
👈 با شعله کم حدوداً 4 الی 5 ساعت زمان پخت درنظر میگیریم تا مربا قرمز رنگ شود و شهد آن قوام پیدا کند.
👈 سپس شعله را خاموش کرده و صبر میکنیم تا مربا خنک شود.
🔹 روش تهیه مربای به بدون اضافه كردن آب:
در این روش پس از خرد کردن به ها، روی آن شکرسرخ یا عسل پاشیده و به مدت 24 ساعت داخل یخچال قرار میدهیم تا آب بیاندازد و دیگر نیازی به اضافه کردن آب نیست. بقیه مراحل مثل قبل میباشد.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
♦️ نکات مهم تهيه مربای به:
⚠️ اگر نمیخواهید به ها نرم شود از همان ابتدا شکرسرخ یا عسل را روی به میریزیم، آب را اضافه و روی شعله قرار میدهیم.
⚠️ میزان خرد شدن “به” سلیقه ای است. برخی “به” را رنده میکنند.
⚠️ توجه داشته باشید که در هنگام پخت، شعله گاز باید کم باشد و درب ظرف را بگذارید تا مربای خوشرنگی داشته باشید.
⚠️ درصورتیکه رنگ مربا کاملا قرمز شد اما شهد آن رقیق بود، درب ظرف را برداشته، شعله را کمی بیشتر میکنیم تا شهد قوام یابد.
⚠️ برای آنکه بدانید شهد قوام یافته یا نه یک قطره از آن را داخل آب سرد بریزید، اگر تا ته لیوان رسید و از هم باز نشد یعنی شهد قوام دارد.
⚠️ اگر دوست نداريد مربای به شما ژله اي شود ، از دانه هاي به استفاده نكنيد
⚠️ اگر مربا بعد از مدتی کپک زد به این دلیل است که آب آن زیاد بوده و شربت مربا به اندازه کافی غلیظ نشده و یا شکر آن کم بوده است. در این صورت مقداری شکرسرخ یا عسل روی آن بریزید و بگذارید مجددا چند جوش بزند تا غلیظ شود.
⚠️ مربا را نباید گرم در شیشه بریزیم. اگر مربا را پس از آنکه پخته شد یک شب نگهداریم، سپس آن را در شیشه بریزیم بهتر است. پس از یک شب معلوم می شود که شربت آن رقیق است یا غلیظ. اگر رقیق بود آن را چند جوش می دهیم تا غلیظ شود.
👈 در روایت آمده: «وأكل السفرجل قوة للقلب الضعيف، ويطيب المعدة، ويزيد في قوة الفؤاد، ويشجع الجبان، ويحسن الولد.»
یعنی «خوردن #به تقویتکننده قلب ضعیف است و معده را پاک و سالم میکند و قوت قلب (فؤاد) را زیاد میکند و آدم ترسو را شجاع میکند و فرزند را زیبا میکند.»
📚 مكارم الاخلاق،ص۱۷۲
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
#زيتون_پرورده
زیتون پرورده توی شمال با ترکیب رب انار و گردو روغن زیتون و سبزی های محلی و افزودنی هایی مثل دونه انار خشکیده درست می شود.
تو تهران و بقیه ی شهرها سبزی های تازه ی شمالی گیر نمی آید و دونه انار خشک هم ممکنه تو فروشگاه های محصولات شمال پیدا بشود.
سعی کنید حداقل رب انار رو از این فروشگاههای محصولات شمال و به صورت باز بخرید چون خیلی مزه اش متفاوته و بهتر از رب انارای بسته بندی است. برای سبزی هم جایگزین وجود داره که تو دستور می خوانید.
#موادلازم:
زیتون هسته گرفته
نیم کیلو
رب انار
یک پیمانه و نیم
گردو چرخ کرده
250 تا 300 گرم
آبلیمو یا آب غوره دو قاشق
نعنا خشک سابیده یک قاشق مرباخوری
دانه انارترش تازه (خشک) 2-1 قاشق
#طرزتهیه:
اگه زیتون شور و ترش بود 1 ساعت تو آب خیس کنیدش، مواظب باشید بیشتر تو آب نمونه چون بی مزه می شه
( هر چی زیتون کمتر شور باشه، کمتر باید تو آب بمونه، راه درستش اینه که نیم ساعت که گذشت بچشیدش و اگه یه شوری معمولی داشت از آب درش بیارین).
زیتون رابریزید تو سبد، آبش که رفت بریزید تو یه کاسه بزرگ و رب انار و آبلیمو رو اضافه کنید.
خوب هم بزنید و بقیه مواد را اضافه کنید. خوب که مخلوط کردید 1 ساعت بگذارید تو یخچال تا خنک شود یا اگر عجله دارید همونطوری بخورید. میل خودتونه!
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#عدس_پلو_با_گوشت_قلقلی
#مواداولیه
2 پیمانه برنج
3 پیمانه عدس
700 گرم گوشت چرخ کرده
نمک و فلفل و زردچوبه و ادویه
پیاز رنده شده یک عدد
آرد نخودچی
پیازداغ عسلی
کشمش بیدانه یک پیمانه
گردو نصف پیمانه
زعفران دم کرده
دارچین کمی
#طرزتهیه
عدس را می پزیم. برنج را آبکش می کنیم .
هنگام دم کردن برنج عدس ها را لابلای برنج میریزیم .
در تابه ای گوشت را که با یک پیاز رنده شده و آرد نخودچی و نمک و ادویه مخلوط کرده و به صورت قلقلی های کوچک در می اوریم و می گذاریم سرخ شود.
در تابه ای دیگر کشمش و گردو را با کمی کره و زعفران و دارچین تفت می دهیم.
برنج را در ظرف می کشیم و با این مواد تزیین می کنیم.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
🥧 #کاکا_کدو_حلوایی
یک شیرینی سنتی گیلانی است که بسیار آسان و سریع تهیه می شود.
مواد آن خمیری شکل بوده و مانند کوکو در روغن سرخ می کنند.
در صورت تمایل می توانید کمی گردوی خرد شده به مواد اضافه کنید.
#موادلازم
آرد گندم الک شده ۱ پیمانه
کدو حلوایی پخته و له شده ۱ پیمانه
تخم مرغ ۱ عدد
گلاب ۲-۱ قاشق غذا خوری
شیر ۱/۴ پیمانه
پودر دارچین و مغز هل کوبیده ۱ قاشق چای خوری
نمک دریا ۱/۸ قاشق چای خوری
شکر (سالم)۱/۲ پیمانه
#طرزتهیه
ابتدا کدو حلوائی را شسته و با پوست به قطعه های درشت خرد کنید.
کدو حلوایی را با کمی آب بپزید و سپس با قاشق از پوست جدا کرده و با قاشق له کنید.
سپس تخم مرغ، شکر، کدوهای له شده، آرد، گلاب، شیر، نمک و ادویه را با هم مخلوط کنید.
مواد خمیری شکل کاکا کدو را به مدت یک ساعت بگذارید جا بیفتد.
روغن (سالم و طبیعی) را در تابه ای ریخته و داغ کنید.
سپس مواد را با ملاقه به اندازه دلخواه در روغن بریزید.
درب تابه را بگذارید تا با حرارت ملایم کمی پف کرده و خوب مغز پخت شود.
مثل کوکو طرف دیگر آن را هم سرخ کنید.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#طرز_تهیه_مربای_زرشک
#موادلازم
🌟زرشک تازه 👈250 گرم
🌟عسل زنده 👈500گرم
🌟آب سالم 👈2لیوان
#طرزتهیه
آب را در قابلمه مسی ریخته و میجوشانیم در همین حال عسل را اضافه میکنیم.
تقریبا 10 دقیقه میجوشانیم تا قوام آید. بعد زرشک شسته رو به آن اضافه کرده و فقط 5 دقیقه صبر میکنیم.
سپس مربا را از روی حرارت برمیداریم.مربا آماده است.
#خواص👈سالم،مقوی کبد و قلب
رقیق کننده خون
صفرابر و...
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
★🔹 در هر چیزی که شکر لازم دارد
از قبیل مربا و غیره، شیره انگور
#شکرسرخ مصرف کنید
همینطور برای شیرینی غذاها.
🔸 #چیپس_کدو_حلوایی
🔷🔸 #موادلازم:
🔻 کدو حلوایی ۱عدد
🔻 عسل ،دارچین ،نمک دریا به مقدار لازم جهت طعم دار کردن
🔻 کره گاوی ذوب شده یا روغن زرد یا روغن زیتون جهت سرخ کردن
✍️ #طرزتهیه:
کدو حلوایی را با پوست کن نازک ببرید درعسل، دارچین ونمک دریا مزه دار کنید.
درون ماهی تابه روغن ریخته تا داغ شود سپس این کدوها را درون آن سرخ کنید.
فقط باید زود آن را از روغن درآورد چون زود میسوزد.
👈 پيامبر صلي الله عليه و آله:
«عَلَيْكُمْ بِالدُّبّاءِ فَاِنَّهُ يُذَكِّى الْعَقْلَ وَ يَزيدُ فِى الدِّماغِ؛»
«كدو بخوريد، چرا كه عقل را تيز و (كارآيى) مغز را زياد مى كند.»
📚 بحارالأنوار، ج 63، ص 229
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#خورشت_گشنیز
#موادلازم برای۵ نفر
لیمو عمانی ۴ عدد
فلفل قرمز ۱ قاشق چای خوری
گوشت ۵۰۰ گرم
زعفران (آب شده) ۱ قاشق سوپ خوری
نمک به مقدار لازم
سیب زمینی ۳ عدد
گشنیز (ساطوری شده) ۱ کیلوگرم
سیر (ریز شده) ۱ حبه
پیاز (بزرگ خرد شده) ۱ عدد
روغن ۱ پیمانه
#طرزتهیه
۱- مقداری از روغن را در قابلمه ریخته و روی حرارت قرار میدهیم، سپس پیاز را به آن اضافه كرده، میگذاریم تا طلایی شود. سیر، ادویه، فلفل قرمز و گوشت را اضافه كرده و دو تا سه دقیقه دیگر هم میزنیم تا گوشت خرمایی رنگ شود.
۲- سه پیمانه آب افزوده و اجازه میدهیم تا گوشت بپزد. لیمو عمانیها را سوراخ كرده و در یك پیمانه آب خیس میكنیم و پس از اینكه گوشت كمی پخت به آن اضافه مینماییم
۳- گشنیز را در مقداری روغن تفت داده و در اواخر طبخ همراه با سیبزمینیها به خورش میافزاییم.
پس از 45 دقیقه كه خورش پخته شد و به روغن افتاد، نمك و زعفران را اضافه كرده و پس از كمی جوش زدن، خورش را از روی حرارت بر میداریم.
#سایرنکات
1)این خورش در خوزستان آلو گشنیز نامیده میشود و منظور از آلو(سیبزمینی) است.
چون در سال های بسیار دور سیبزمینی از هندوستان وارد كشور شده بود، در جنوب كشور با نام آلوزمینی نامیده میشد.
2)این خورش در جنوب بسیار تند سرو میشود و مقدار فلفل آن بیش از میزان ذكر شده است.
3)بهتر است این خورش را با كته سرو كنید
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#نارباجه
#موادلازم :
گردو ۲۰۰ گرم
پیاز ۱ عدد
رب انار ۵۰ گرم
شیره انگور به میزان دلخواه
روغن زیتون ، نمک و دارچین و سماق به مقدار لازم
زعفران به مقدار لازم
#طرزتهیه :
گردو آسیاب شده و پیاز ریز شده و مقداری آب را در قابلمه میریزیم و میگذاریم تا بپزد ،بعد که گردو روغن انداخت روغن زیتون را اضافه می کنیم و میگذاریم با حرارت ملایم بجوشد.
رب انار و زعفران دم کرده و نمک و دارچین و سماق و شیره انگور و مقداری آب را به گردو اضافه میکنیم و می گذاریم تا دوباره بجوشد.
در صورت دلخواه میتوانید گوشت بره یا خروس محلی هم به این خورش اضافه کنید،در این صورت باید گوشت را جداگانه بپزید بعد به خورش اضافه کنید و بگذارید باهم بجوشند،تا خورش به غلظت مورد نظر برسد
💫نارباجه، چیزی شبیه «فسنجان» است که امروزه مصرف میشود. نارباج غذا و خورشتی که با دانه های انار یا رب انار پخته شود.
🔸در روایت آمده است:
إِنَّ أَحَبَ الطَّعَامِ كَانَ إِلَى رَسُولِ اللَّهِ ص النَّارْبَاجَة[المحاسن، برقی، ج2، ص401]
یعنی محبوب ترین غذا برای پیامبر(ص) نارباجه بود.
💫نام اصلی این غذا «انارباجه» است. «باجه» به معنای «خورشت» است. بنابراین خورشت انار است که یا با خود انار یا با دانهی انار پخته میشود.
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#کوکوسبزی
#موادلازم:
سبزی_کوکویی : ۲۰۰ گرم
تخم_مرغ محلی : ۵ عدد
زرشک : ۲ قاشق غذاخوری
گردو : ۲ قاشق غذاخوری
آردگندم : ۲ قاشق غذاخوری
نمک دریا ، فلفل_سیاه ، زردچوبه و گردغوره : به مقدار لازم
#طرزتهیه:
تمام مواد بالا را با هم به خوبی مخلوط می کنیم.
داخل ماهیتابه روغن زیتون یا حیوانی ریخته صبر می کنیم روغن کامل داغ شود مواد کوکوسبزی را اضافه کرده و سطح آن را صاف می کنیم برای پخت کوکو هر طرف را به مدت ۲۰-۱۵ دقیقه با شعله متوسط سرخ می کنیم.
کوکوسبزی را همراه با سبزی_پلو و یا به تنهایی می توانید سرو کنید
سبزی کوکو سبزی
تره .جعفری .گشنیز.برگ چغندر و شوید تازه به نسبت مساوی
اگر تره و شوید کمی بیشتر باشد خوشمزه تر میشود👌
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat
ارسالفقطبالینک⛔️
#خوشمزه_شدن_كوكوسبزى
1⃣اول اینکه، سبزی کوکو باید کاملاً ریز و ساطوری خرد شده باشه.
2⃣دوم اینکه، برای اینکه کوکوتون وانره، باید سبزی کوکو بدون آب باشد یعنی اگه از فریزر خارجشده باید بذارید یخش کاملاً باز بشه.
3⃣سوم اینکه، تخممرغها رو دونهدونه اضافه کنید. ببینید که هنوز مایع کوکو سفته یا به شُلی ماست شده. بهمحض اینکه مثل ماست شل شد، دیگه تخممرغ نزنید.
4⃣چهارم اینکه، اگه ۱ قاشق غذاخوری آرد نخودچی یا آرد گندم اضافه کنید، بافت کوکوتون بهتر میشه.
5⃣پنجم اینکه، اگه زرشک کوکو رو با آرد مخلوط کنید، زرشک تهنشین نمیشه و نمیسوزه.
6⃣ششم اینکه، اگه یکم مرزهیِ خشکِ پودرشده (حدود یک قاشق چایخوری) به مواد کوکو اضافه کنید، طعم بسیار دلچسبی میگیرد
🍎آشپزی اسلامی🍎
join🔜 @Afiyat