4⃣9⃣ کتاب «#جزئیات_کماهمیت»
نامزد نهایی جایزهٔ ملی کتاب، و نامزد جایزهٔ بوکر، در تابستان ۱۹۴۹ شروع میشود، یک سال پس از جنگی که فلسطینیان آن را نکبت میخوانند و اسرائیلیها جنگ استقلال ـ فاجعهای که منجر به آواره شدن و تبعید حدود ۷۰۰هزار نفر شد. سربازان اسرائیلی عدهای از بادیهنشینان را در صحرای نقب به قتل میرسانند و از میان قربانیان نوجوانی فلسطینی را اسیر میگیرند، به او تجاوز میکنند، او را میکشند، و در صحرا دفن میکنند.
سالها بعد، زن جوانی در رامالله مشتاق فهم حقایق مربوط به این واقعه میشود، واقعهای که درست ۲۵ سال مانده به روز تولد او رخ داده است. عدنیه شبلی این دو روایت را هنرمندانه تصویر میکند و نشان میدهد که حال چگونه در تسخیر گذشته باقی میماند.
داستانی لطیف و تأملی عمیق و تکاندهنده دربارهٔ خاطره و تجربهٔ جاری فلسطینی از جنگ، خشونت، زندگی تحت اشغال، و اسارت در خانهٔ خود.
📆 سال نشر: ۱۴۰۳
📤 ناشر: همان
✍ نویسنده: عَدَنیه شبلی
📝 مترجم: امیرحسین مهدیزاده
📖 تعداد صفحات: ۱۱۸
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
5⃣9⃣ کتاب «#غرقشدگان_در_خنده»
قصههایی کوتاه از اردوگاه و حوالی اردوگاه. این کتاب مجموعه داستانیست از زیاد خداش، نویسندۀ فلسطینی، که در آن با طنزی تلخ از زیست روزمرۀ فلسطینیهای مقیم اردوگاه و مصائب و دغدغههای آنها سخن رفته است.
زیاد خداش در داستانهای کتاب «غرقشدگان در خنده» ما را با خود به متن سرزمینی اشغالشده میبرد و گوشههایی از زندگی مردمی را به تصویر میکشد که همواره تحت نظارتند و کابوس و واقعیت و وهم برایشان یکی شده است.
داستانهای «غرقشدگان در خنده» روایتگر کابوسهایی جمعیاند. در این داستانها وهم و واقعیت بههم میآمیزند و ماحصل این آمیزش طنزی سیاه و گروتسکوار است که چهرۀ هولناک واقعیت را عیان میکند.
#بریده_کتاب :
"وقتی که نوبتم شد، به اطرافم نگاه کردم.
کسی را ندیدم که ژن هایم به او رسیده باشد. پس به کسی اشاره نکردم و روی زمین نشستم و دوباره با دقت به اطرافم نگاه کردم. دخترم را نیافتم و همسرم را ندیدم. کتابم را از کیفم بیرون آوردم و گفتم: این خانواده من است."
📆 سال نشر: ۱۴۰۲
📤 ناشر: آده
✍ نویسنده: زیاد خداش
📝 مترجم: انتظار شعبانی
📖 تعداد صفحات: ۹۰
📚 دسته بندی: مجموعه داستان کوتاه
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
6⃣9⃣ کتاب «#سنافور» به قلم شهید یحیی سنوار در سال ۱۹۹۲ (۱۲ سال پیش از اتمام کتاب «خار و میخک») در سلول انفرادی به قلم تحریر در اومده.
کتاب در مورد یکی از مجاهدین حماس «اشرف البعلوجی» است که همراه با یکی از دوستانش، سه صهیونیست را ترور کرده، دستگیر شده و همراه با شهید سنوار در زندان بوده است.
در مقدمهی کتاب، نویسنده به اهمیت کار مجاهدین و اهمیت ثبت تاریخ آنها اشاره کرده است و سپس، از چندین مجاهد نام برده و در نهایت به «اشرف البعلوجی» میرسد. در ادامه غزه را هم توصیف کرده و در مورد اهمیت استراتژیک غزه به عنوان لولای سه قاره و اهمیت تاریخی، جغرافیایی و تمدنی این منطقه مینویسد.
فصلهای کتاب دردمورد چند برهه از زندگی «اشرف البعلوجی» است:
- کودکی و نوجوانی او که به ریشههای خانوادگیش قبل از یوم النکبه هم میپردازد.
- انتفاضه، آشنایی اشرف با روحیهی استکبار صهیونیستها و پیوستن به حماس.
- عملیات در ۱۹ سالگی.
- ۲ ماه فرار به رامالله و دستگیر شدن.
و در پایان شهید سنوار بخشهایی از گفتگوهای خودش و اشرف در زندان را آورده است. بخشی از گفتگو به این میپردازد که اشرف به ثبت خاطراتش راضی نبوده تا مبادا ریا شود ولی شهید سنوار اصرار بر ثبت تاریخ شفاهی او داشته.
در بخش دیگری از گفتگوها، البعلوجی از همان زندان به بچههای محلهی «سنافور» غزه -محل اولین کار اشرف در حماس- نامهای ارسال میکند با این مضمون که مقاومت را ادامه بدهند...
📆 سال نشر: ۱۴۰۳
📤 ناشر: کتابستان معرفت
✍ نویسنده: #یحیی_سنوار
📝 مترجم: اسماء خواجهزاده
📖 تعداد صفحات: ۷۲
📚 دسته بندی: ادبیات پایداری
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
7⃣9⃣ کتاب «#پردههای_تاریکی» درباره یک داستان واقعی است. در آوریل سال ۲۰۲۰ شش فلسطینی توانستند با شگفتی تمام از زندان جلبوع رژیم اسرائیل بگریزند. این حادثه سر و صدای زیادی به پا کرد اما در نهایت آن فلسطینیان دوباره به اسارت در آمدند و به زندان یا پرده های تاریکی افتادند.
👈 ولید الهودلی که یک خبرنگار و از همان گروه شش نفره است حوادث پس از بازداشت دوباره را در این رمان روایت میکند. این رمان یکی از جذاب ترین آثار حوزه ادبیات پایداری است که جوایز بسیاری را از آن خود کرده است.
📆 سال نشر: ۱۴۰۱
📤 ناشر: ایشتار
✍ نویسنده: ولید الهودلی
📝 مترجم: سمانه گندمی
📖 تعداد صفحات: ۱۷۶
📚 دسته بندی: #رمان / ادبیات پایداری
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
8⃣9⃣ کتاب «#بهار_در_آتش»
رمان و داستان یکی از شیوههای مدرن بیان واقعیت در عصر جدید به شمار میرود که به دلیل بهرهوری از عناصر متنوع و ملموس توانسته است در بازآفرینی ،حقایق نقش مهمی را ایفا کند. رمان ربیع حار که در این ترجمه به «بهار در آتش» ترجمه شده است، اثر رمان نویس فلسطینی دکتر «سحر خلیفه» است. این رمان اولین بار در سال ٢٠٠٤ توسط مرکز اوغاریت «الثقافی» در رام الله به چاپ رسیده است. موضوع آن در مورد حوادث مربوط به انتفاضه دوم در سال ۲۰۰۰م محاصره و تجاوز به شهرهای فلسطین توسط اسرائیل و محاصره ی مقرّ «عرفات» است.
خلیفه در این رمان با نگاهی واقع گرایانه و انتقادی در خلال داستان به مشکلات موجود در جامعه به خصوص مشکلات زنان میپردازد خلیفه با استفاده از زبان عامیانهی شامات، خواننده را در فضای خاص آن محیط قرار می دهد وی در دو بخش مجزا حوادث قبل از انتفاضهی دوم و پس از آن را به صورت متوالی بیان میکند حوادث در آغاز رمان کند و در پایان آن شتاب تندی به خود میگیرد.
📆 سال نشر: ۱۴۰۱
📤 ناشر: کتاب هرمز
✍ نویسنده: سحر خلیفه
📝 مترجم: معصومه شبستری
📖 تعداد صفحات: ۳۶۵
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
9⃣9⃣ کتاب «#حس» روایتی است از دریچهٔ چشم دختربچهای فلسطینی از اتفاقات روزمرهٔ آن کشور که شامل حوادث سال ۱۹۸۲ و کشتار صبرا و شتیلا هم میشود. شبلی در این روایت پرصدا و تصویر، خواننده را سایهوار با دختر همراه میکند تا در خلال اتفاقات جاری کشورش مفاهیم موردتوجه خود، واقعیات سیاسی و اجتماعی دنیای عرب، را به او بنمایاند. شخصیت اصلی داستان که مانند دیگر شخصیتها نامی ندارد و دختر نامیده میشود، در گذر از کودکی به بزرگسالی تمام اتفاقات روزمره و غیر آن را در خانه، مدرسه و اجتماع در سکوت به تماشا مینشیند و با مفاهیمی چون عشق، مرگ، غم، ادبیات، خشونت، خیانت، بیوفایی، غربت و زوال دستوپنجه نرم میکند.
داستان در پنج فصل رنگها، سکوت، حرکت، زبان و دیوار، که نمایانگر حواس پنجگانهٔ آدمیاند، با ظرافت و قلمی شعرگونه گسترده میشود. هر فصل شامل شواهدی است که دختر از طریق آنها دنیا را درک میکند، بیآنکه خود احساسی بروز دهد. شبلی احساسات را از دختر گرفته و تخیل را به او داده است تا خواننده هم همراه با او در صحنهها و حوادث هرقدر میخواهد بماند و تعمق کند.
شبلی عقیده دارد آنچه در فلسطین اتفاق میافتد به شکلی دیگر نمایانده و به تصویر کشیده میشود و آنچه شیون بعد از غم ازدستدادن عزیزی است، به مدد رسانه و تصویر شکلی از جنگطلبی خوانده میشود. پس شبلی احساسات و توالی اتفاقات را از متنش میگیرد و روایتش را میگسلد تا خواننده را به استنباط خود واگذارد.
📆 سال نشر: ۱۴۰۰
📤 ناشر: نیماژ
✍ نویسنده: عدنیه شبلی
📝 مترجم: آسیه شهبازی
📖 تعداد صفحات: ۱۰۴
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
0⃣0⃣1⃣ «#در_جستجوی_فاطیما»
(روایتی از فلسطین)
زندگینامه خودنگاشت غاده کرمی است که بهزبان انگلیسی سال ۲۰۰۸ در لندن منتشر شده است، تاکنون تعداد اندکی از مهاجران فلسطینی در خصوص خاطرات خود در مورد کشورشان نوشتهاند و غاده یکی از مهمترین این افراد است، وی در نوشتههایش بهزبانی طنزآمیز واقعیتهای موجود در زمان کودکیاش و همچنین بزرگ شدنش میان یهودیان مستقر در لندن را به تصویر میکشد.
در این کتاب وی در خصوص آنچه پس از اشغال فلسطین در اسرائیل رخ داده، توصیفات زیادی ارائه نمیکند، چرا که از شرایط سختی که همسالانش پس از حمله اسرائیل به فلسطین رنج بردهاند، تا حدودی دور بوده اما گذر زمان در روح وی تأثیراتی منفی داشته است. وی در این کتاب بهنوعی به توصیف بحران موجود در غرب آسیا که اسرائیل آن را به وجود آورد، میپردازد.
کتاب «در جستجوی فاطیما» کتابی است که اگرچه دیدگاههای نویسنده آن با مفهوم مقاومت بهمعنای اصلی آن بهصورت صد در صد تطابق ندارد، اما ویژگیهایی دارد که قابل توجه است، نویسنده در کتاب تلاش داشته تا وضعیت و دشواریهایی را که آوارگان فلسطینی تحت فشار اشغالگران با آنها مواجه شدهاند به تصویر بکشد، همچنین کتاب ساختاری داستانی قدرتمند و جذابی دارد که خواننده را تا انتها با خود همراه میکند.
📆 سال نشر: ۱۴۰۰
📤 ناشر: ابتکار نو
✍ نویسنده: غاده کرمی
📝 مترجم: فروغ کاخساز
📖 تعداد صفحات: ۴۹۶
📚 دسته بندی: زندگینامه
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
1⃣0⃣1⃣ کتاب «#صخره_مقدس»
داستانی واقعی و هیجانانگیز را از عملیاتهای سایبری بزرگ نیروهای مقاومت به تصویر میکشد. این کتاب روایتگر ضربات اساسی سربازان گمنام امام زمان (عج) بر پیکر سازمان جاسوسی موساد است. داستان حول محور شخصیت سارا میچرخد که برای نجات برادرش از زندانهای اسرائیل در عملیاتی خطرناک وارد میشود و در مسیر خود به غزه و روزهای حماسهساز طوفان الاقصی میرسد.
کتاب، با نگاهی پرتعلیق و چندلایه، خواننده را به دنیایی از راز و رمز، عملیاتهای سایبری و حماسههای مقاومت میبرد و نگاهی دقیق به یکی از مهمترین رویدادهای تاریخ معاصر در خاورمیانه، یعنی ۷ اکتبر و طوفان الاقصی، ارائه میدهد. این اثر با پرداخت به جزئیات، حسی از واقعیت را به مخاطب منتقل میکند و در عین حال تحلیلی عمیق از تاثیرات این عملیاتها بر جبهههای مختلف را ارائه میدهد.
📆 سال نشر: ۱۴۰۳
📤 ناشر: جمکران
✍ نویسنده: محدثه اصلانی
📖 تعداد صفحات: ۳۰۷
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin