2⃣0⃣1⃣ کتاب «#درختانی_برای_یادبود»
عشق جوان، اقوام مداخله گر، صمیمیت با دوستان واقعی و خیالی - دنیای فلسطین، دنیای یک دانشجوی معمولی دانشگاه است، به جز آن که در فلسطین اشغالی، و وقتی پدرت در بازداشت نامحدود است، هیچ چیز ساده نیست.
فیلیسیا به دوران کودکی خود و به مادربزرگ مرحوم و پدر زندانی اش نزدیک است، زمانی که در کار نیمه وقت خود مشغول شستن بدن زنان در حمام عثمانی باستانی در نابلس، کرانه باختری است. مادربزرگ زهیا که در زمان خود قابله و جسد شوی بود، وضو و اسرار بدن را به فلسطینیان آموخت: اسرار مرگ و زندگی. در آستانه بزرگسالی، فیلیسیا سفری را در تاریخ کشورش آغاز می کند - سفری جادویی و از دست دادن و قرن ها اشغال. در حالی که درختان اطرافش از ریشه کنده می شوند، فیلیسیا به دنبال پناهگاهی می گردد، جایی که بتواند خاطره ای برای آنهایی که از دست داده است بکارد.
📆 سال نشر: ۱۴۰۰
📤 ناشر: علم
✍ نویسنده: احلام بشارت
📝 مترجم: سمانه کدخدایی مرغزار
📖 تعداد صفحات: ۸۸
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
3⃣0⃣1⃣ کتاب «#دخترخالهام_کاندولیزا(رایس)»
(و چند داستان دیگر)
در حقیقت سبک طنز نویسنده در نویسندگی، نتیجه واقعیت تلخ زندگی فلسطینیان در سایه اشغالگری است؛ سبکی که فراتر از نمک پاشیدن روی زخم مشکلات فلسطین و فرار از واقعیت اشغال، آوارگی و ... معطوف به آگاه سازی مخاطبان و خوانندگان از عدم رعایت ساده ترین موازین حقوق بشر و کرامت انسانی در زندگی واقعی فلسطینیان است.
مهم ترین ویژگی ادبی محمود شقیر، هنر بالای وی در ایجاد پیوند میان ادبیات، سیاست، هنر، جامعه شناسی و مقاومت است که در مجموعه داستان های کوتاه وی پژواک یافته است. در این کتاب سعی شده است که مشهورترین داستان های او - برای نخستین بار در ایران - به فارسی ساده و روان ترجمه و به خوانندگان ارجمند ایرانی تقدیم شود.
📆 سال نشر: ۱۴۰۰
📤 ناشر: امیرکبیر
✍ نویسنده: محمود شقیر
📝 مترجم: کاظم عظیمی
📖 تعداد صفحات: ۱۱۶
📚 دسته بندی: مجموعه داستان کوتاه (طنز)
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
4⃣0⃣1⃣ کتاب «#زمان_اسبهای_سفید» روایت مبارزه تلخ میان کشاورزان فلسطینی است با عثمانیان و انگلیسیها و مهاجرین یهودی. نصرالله به شیوایی و لحنی گیرا تاریخی ۱۲۹ ساله را روایت میکند. کتاب البته کتابی صرفاً تاریخی نیست. داستان عشقها و دلدادگیها و پیوندها و گسستها است. روایت واقعگرا و درعین حال جادویی ابراهیم نصرالله یادآور آثار باشکوه ادبیات جهان است. داستانی که در آن اسبها هم نقشآفرینند و جایگاهی ویژه دارند و هم محل توجه و محبت. او همزمان عشق و دلدادگی و زمین و آزادی را به تصویر میکشد.
#بریده_کتاب :
"یک شب زین حمامه را کنار گذاشت. فکر کرد هیچ چیز نباید او را از حمامه جدا کند. از دامنه کوه پایین آمد. به گوشهی دشتِ دور از خانههای روستا رسید. لباسهای خود را درآورد، بادقت آنها را تا کرد و زیر تنهی درخت زیتونی گذاشت و بر پشت حمامه پرید. یک شب کامل راه رفتند، برای لحظهای هم توقف نکردند. احساس کرد که اسب بال درآورده و در آسمان پرواز میکند رشتههای سپیدهدم به چشمش خورد، ولی تن خود را حس نمیکرد و آن را تشخیص نمیداد. گویا به رگ و پی چسبیده بودند. گویی از اول برای هم زاده شده بودند. درک کرد که حمامه به آن اندازه رسیده که تن او را بشناسد. انگار جسد حمامه با پیکرش یکی شده. به تنهی درخت جایی که لباسش را گذاشته بود برگشت. پایین آمد. لباسش را پوشید و وقتی که به سوی اسب رفت چیز غریب غیرقابلوصفی دید، حمامه تبدیل به اسب نر شده بود."
📆 سال نشر: ۱۳۹۹
📤 ناشر: نو نوشت
✍ نویسنده: #ابراهیم_نصرالله
📝 مترجم: کاظم آلیاسین
📖 تعداد صفحات: ۶۱۸
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
5⃣0⃣1⃣ کتاب «#نام_تشکیلاتیام_پروانه» اثری که طنز است و برای نوجوانان، اثری که به فلسطین میپردازد و از اشغالگران فلسطین و وضعیت مردم آن سرزمین برای نوجوانان روایت میکند. این کتاب برای گروه سنی ۹ تا ۱۲ سال مناسب میباشد.
👈 احلام بشارت نویسندهی کتاب، در رشته زبان عربی تحصیل کرده و سالها معلم بوده است. او برنده جایزه شعر، کتاب مصور، داستان کوتاه، رمان، خاطرات و فیلمنامههای تلویزیونی و رادیویی است.
#بریده_کتاب :
"پرسیدم: آیا پدرم با اشغالگران فلسطین است؟
مادرم گفت: نباید به این مسائل فکر کنم. اگر هر کسی بدون سبکسنگینکردنِ حرفش شروع کند به وراجی، اوضاع قاراشمیش میشود و اشغالگران از این موضوع خوشحال خواهند شد.
پس باید کیف اسرارآمیز سؤالاتم را بزرگتر و جادارتر کنم. آنقدر که خودم هم داخلش بروم. فکر میکنم شبیه پیله است و میتواند مرا از یک لارو تبدیل کند به پروانهای رنگارنگ.
این شد که نام تشکیلاتی خودم را «پروانه» انتخاب کردم."
📆 سال نشر: ۱۴۰۳
📤 ناشر: میچکا(واحد کودک و نوجوان مبتکران)
✍ نویسنده: احلام بشارت
📝 مترجم: عظیم طهماسبی
📖 تعداد صفحات: ۸۰
📚 دسته بندی: #کودک_و_نوجوان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
6⃣0⃣1⃣ کتاب «#سرزمین_عسل»
در قالب رمانی مستند به چگونگی پدید آمدن جنبش صهیونیسم و شیوههای رهبران آن میپردازد.
منظور از سرزمین عسل همان فلسطین است که به اعتقاد صهیونیستها خداوند به آنها وعدهاش میدهد. به طور کلی این سرزمین برای فلسطینیان و عربها به مثابه آینده، سرنوشت و کرامت است. این رمان یادآور بریتانیای بزرگ است که فلسطین را تحت حمایت خود قرار داد و بار جنایتی را که به صهیونیستها قدرت داد تا سرزمین فلسطین را به اشغال در آورند و ملتش را آواره کنند؛ بر دوش کشید.
رشاد ابو شاور، نویسنده و رماننویس مشهور فلسطینی این رمان را در سال ۱۹۷۳ میلادی به زبان عربی نگاشته و در آن از اسناد بسیاری استفاده کرده است تا تکتک جوانان فلسطین و عرب نسبت به دشمنان خود شناخت پیدا کنند. شخصیتها در این اثر ساختگی هستند و داستان به طور کامل مبتنی بر اسناد نمیباشد.
#بریده_کتاب :
"راننده از او پرسید:
- آیا با من صحبت میکنید؟
وایزمن گفت:
- آه، نه هوا امروز دلانگیز است.
سپس سؤال کرد:
- نظرت درباره یهودیان چیه؟
راننده در آینه زل زد و به چهره وایزمن را نگاه کرد.
فکر کرد که این آقا چه میخواهد؟ راننده هنگامی که دید سکوت طولانی شده، جواب داد:
- واقعیت اینکه این سؤال در خصوص همسایههای یهود ما به ذهنم خطور نکرده بود، ما با هم دوست هستیم و در اعیاد از یکدیگر دید و بازدید میکنیم و با هم اختلاف نداریم. مهم اینه که آنها در امور کشور ما دخالت نمیکنند."
📆 سال نشر: ۱۳۹۸
📤 ناشر: آوای علی
✍ نویسنده: رشاد ابوشاور
📝 مترجم: علی اسلامی
📖 تعداد صفحات: ۹۶
📚 دسته بندی: #رمان
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
7⃣0⃣1⃣ «#ادب_الطفل_الفلسطيني»
(دراسهلاشکاله و انماطه)
اثری ارزشمند به زبان عربی در حوزه ادبیات کودک و نوجوان است که به بررسی دقیق و همه جانبه ادبیات تولید شده برای کودکان فلسطینی میپردازد. این کتاب، اهمیت ویژهای دارد چرا که ادبیات کودک در هر جامعهای، آیینه تمامنمای فرهنگ، ارزشها و باورهای آن جامعه است و در شکلگیری شخصیت کودکان نقش بسزایی ایفا میکند.
در این کتاب، مؤلف به بررسی ابعاد مختلف ادبیات کودک فلسطینی پرداخته است، از جمله:
تاریخچه ادبیات کودک فلسطینی: ریشهها و تحولات این ادبیات از آغاز تاکنون
ویژگیهای خاص ادبیات کودک فلسطینی: تفاوتها و شباهتهای آن با ادبیات کودک سایر کشورها
موضوعات اصلی: جنگ، آوارگی، اشغالگری، مقاومت، امید، عشق به وطن و...
سبکها و ژانرهای مختلف: داستان، شعر، رمان، نمایشنامه و...
نویسندگان و شاعران کودک فلسطینی: معرفی و بررسی آثار آنها
نقش ادبیات کودک فلسطینی در مقاومت فرهنگی: بررسی نقش این ادبیات در حفظ هویت و مبارزه با اشغالگری
در مجموع، کتاب ادب الطفل الفلسطيني، اثری ارزشمند است که به همه علاقهمندان به ادبیات کودک و نوجوان، به ویژه کسانی که به موضوع فلسطین علاقهمند هستند، توصیه میشود.
📆 سال نشر: ۱۳۹۷
📤 ناشر: دانشگاه تهران
✍ نویسنده: عزت ملاابراهیمی
📖 تعداد صفحات: ۱۴۴
📚 دسته بندی: ادبیات فلسطین
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin
8⃣0⃣1⃣ کتاب «#سید_ضیاءالدین_طباطبایی_و_فلسطین»
سید ضیاء الدین طباطبایی بخش چشمگیری از دوران تبعید و کناره گیری خود را در سالهای بین دو جنگ اول و دوم جهانی در فلسطین گذراند. رخدادهای این دوره و تجربه از نقطه نظر تاریخ معاصر ایران از دو جهت اهمیت یافت؛ یکی از لحاظ نقش سیدضیاء الدین در چهارچوب فعالیتهای سیاسی مسلمانهای فلسطین در این دوره، و دیگری نیز از نظر بازتاب این فعالیت ها در مباحث و جدل هایی که بعد از بازگشت وی به ایران در سالهای بعد از شهریور ۱۳۲۰ مطرح شد.
این دو جنبه که هم از لحاظ آشنایی با تاریخچه طرح و بحث مسئله فلسطین در ایران مهم است و هم از نظر کاربرد مسائلی از این دست در مباحث سیاسی دوره مورد بحث، در این کتاب مورد توجه است.
📆 سال نشر: ۱۳۸۱
📤 ناشر: شیرازه
✍ نویسنده: رضا آذری شهرضایی
📖 تعداد صفحات: ۱۵۹
📚 دسته بندی: سیاسی تاریخی
📚🇵🇸 @Ketabkhoneye_Falastin