امام صادق علیه السلام:
هیچ کس نیست در روز قیامت مگر اینکه آرزو می کند ای کاش از زوار امام حسین(ع) باشد و این به علت دیدن شدت برخورد کریمانه خداوند متعال با زوار حسین(ع) است.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ نظریه تفسیری و هرمنوتیکی «وحدة المفهوم و تعدد المصداق»
🔹این قاعده بنیادین، عموما در بین اهل علم مورد غفلت و بی توجهی قرار گرفته و متأسفانه منشأ بسیاری از خطاها، سوء تفاهم ها و حتی سبب توهین و تکفیر دیگران گشته است.
🔸معنای مبنای فوق به طور مختصر این می باشد که مفهوم برخی از آموزه های دینی واحد، واضح و بدیهی است اما مصادیق و تفاسیر آنها در نظر افراد گوناگون ممکن است متفاوت و حتی متعارض باشد.
🔻به عبارت دیگر، بسیاری از مفاهیم دینی واحد و ثابت اند اما مصادیق آنها متغیر است؛ یعنی مفهوم آنها به نحو اجمالی و کلی یکی است اما تفاسیر و برداشت هایی که از آنها می شود،
متفاوت و متعدد است و اساسا به دلیل تفاوت مبانی و پیش فرض های مختلف افراد، جز این نمی تواند باشد.
#فلسفه_دین
#تفسیر
#کلام
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹وقف بر اهل بیت و شیعیان اهل بیت
🔸ظاهرا تا به امروز هم این مال وقف را در غیر موقوف علیه صرف نکرده ام.
#مذهبی
#علامه_عسگری
👇👇
@Taammolate_talabegi
⁉️ تغییر طالبان آری یا نه؟!/ محسن جوادی
🔹برای پاسخ به این سوال باید به پیشینه شکل گیری طالبان رجوع کرد. بعد از اشغال افغانستان شیعیان با مهاجرت به ایران و اهل سنت على الخصوص پشتون ها پاکستان را برای مهاجرت و تحصیل انتخاب کردند که در پاکستان سازمان اطلاعات و ارتش با استفاده از تحصیل این طلبه ها در مدارس دیوبندیه طالبان را پایه ریزی کردند.
🔸برخلاف تحلیل های سطحی که در تطهیر طالبان گفته میشود در طالبان هیچ گونه تغییر و تحولی به وجود نیامده است چرا که اولا عقبه ی فکری این جریان تغییر نکرده و ثانیا رهبران این گروه نیز همان رهبران پیشین هستند بلکه در مقابله با گروه های دیگر مثل شیعیان متعصب تر هستند. مثلا ملاعمر بزرگ و رهبر طالبان درباره شیعیان میگوید: شیعه چیزی بین ایمان و كفر هست و ثالثا تعصب و غیرت و انتقام پشتون نیز باقی هست، پس اگر تغییرات جزئی در این گروه دیده میشود موقتی و برای تحکیم خود میباشد.
🔻باید توجه داشت که طالبان تشکیل یافته از دو جریان است:
▪️طالبان سیاسی: این نوع از طالبان منعطف هست، خواهان گفتگوی فرهنگ هاست، احترام به مذاهب میگذارد، زندگی مسالمت آمیز را میخواهد، دید خوبی به مذاکره دارد.
▪️طالبان ایدوئولوژیک یا عقیدتی:
الف)معتدل: رویکردی معتدل نسبت به گروه ها على الخصوص شیعیان دارد. ملاربانی از این گروه هست.
ب)رادیکال: تعلیم دیده در مدارس دیوبندیه، تعلیم ارتودکسی دیده اند، نسبت به اهل سنت نیز بعضا تکفیری هستند. ملا عمر و غالب اعضای این گروه از این دسته میباشند.
♻️در آخر نکته ای که حائز اهميت هست این میباشد که آیا طالبان توان و قدرت حکومت بر این جغرافيا را دارند یا خیر؟
💯با مطالعه تاریخ و جغرافيا و جامعه افغانستان به نظر میرسد که هرچند طالبان توان سیطره بر این جغرافيا را دارد ولی توان حکومت و دولت-ملت سازی از این گروه بعید میباشد.
#سیاسی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
🔹پس انسان باید به قوت و غذای خود با تأمل بنگرد!
۲۴، سوره عبس
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹حضرت آیت الله کشمیری (ره) :
❓مرحوم آقای قاضی به دروس حوزه عنایت داشتند ؟
_نه ؛ ابدا عنایت نداشت.
❗️یعنی مانع می دانستند؟
_مانع!
⁉️حجاب الاکبر؟
_بله...
#عرفان
#فقه
#اصول
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ تناقض نقش شخص در فرم لباس روحانیت و زندگی آخوندی
🔹تناقض نقش - شخص زمانی پیش می آید که شخص در موقعیتی قرار می گیرد که انتظاراتی که در آن موقعیت از او می رود، با باورها، ارزش ها و عواطف او مغایرت دارد. در چنین حالتی شخص تلاش می کند طبق اصول صحیح خود عمل کند که در این صورت از نظر شخص مقابل، شخص اول دچار کج روی و عدم رعایت هنجارها شده است و مستوجب اخم و طرد و ابراز نارضایی و... است.
🔸شخصی که نقش خود را با شخصیت خود در تعارض می یابد، در واقع میان حفظ مقبولیت نزد دیگران و صحت عمل و خوب بودن، احساس تعارض می کند.
🔻اگر شخص یادشده بخواهد تعارض شناختی خود را حل کند باید مطابق باورش به اقدام شایسته دست بزند؛ هر چند از نظر دیگران بد تلقی شود و در نتیجه باید به خودش بقبولاند که من بد نیستم؛ بلکه آنان که چنین انتظار نابجایی از من دارند بد هستند و یا هم رنگ دیگران شود و بپذیرد که اندیشه و باور قبلی من نامناسب بوده و باید تغییر کند.
🔻اگر تعارض بماند و یا تعارض به شیوه اول در درون شخص حل شود که در بیرون و از نظر دیگر اعضای گروه هنوز تعارض وجود دارد شخص یادشده از نظر دیگران هنجارشکن شمرده می شود و با او به عنوان یک هنجار شکن عمل خواهند کرد.
#روحانیت
#لباس_روحانیت
#جامعه_شناسی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
امام زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف:
من مایه امنیت زمینیان هستم همانطور که ستارگان مایه امنیت آسمانیان هستند.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️ آسیب شناسی دین پژوهی دکتر سروش(۲۴)
💠 رکن هفتم: تحول معرفت دینی به تبع قبض و بسط معارف بشری
🔹مدعای صاحب نظریه قبض و بسط در رکن ششم و هفتم، کلی و عام است؛ یعنی همه فهم ها را متحول با تحولی مستمر معرفی می کند. وقتی می گوییم «نماز واجب است» بر حسب آنکه وجوب را مفهوم واقعی و یا مفهوم اعتباری بدانیم و یا قضیه را حقیقیه یا خارجيه بدانیم و یا معنی ربط را چه بدانیم و بر حسب اینکه لوازم این وجوب را تا چه قدر دانسته باشیم و بر حسب اینکه ادله وجوب آن را چقدر بررسی کرده باشیم معنی آن را قطعا بهتر خواهیم فهمید. همین طور است معنای خمس و زکات، کسی آنها را یک
انفاق محض می شمرد و کس دیگری می گوید بودجه حکومت اسلامی اند. هر دو می گویند واجب است؛ اما درکشان از آن بسی متفاوت است و اختلاف در کشان بر می گردد به اختلاف دیدگاهشان درباره حکومت و جامعه و انتظار از دین.
🔸سخن بر سر افزودن حلالی یا کاستن حرامی یا نسخ آیتی یا مسخ روایتی نیست، آنکه عوض می شود فهم آدمیان است از شریعت و آنکه ثابت می ماند خود شریعت است.
🔻او بر این باور است که استمداد فهم دینی از معارف بشری و تلائمشان با یکدیگر در چند سطح و از چند مجرا صورت می گیرد.
اول: نهادن پرسش در برابر شریعت همچون حقوق زن چیست؟ آیا دین در باب هنر
سخنی دارد؟
دوم: سازگاری و هماهنگی بخشیدن میان معارف مستفاد از کتاب و سنت
با معارف مقبول عصر مانند تفسیر کهن آسمان های هفت گانه که
متناسب با علوم عصر بود.
سوم: تاثیر معارف بشری در معنا بخشیدن به تصورات و مفردات وارد در شریعت.
چهارم: نقش پیش فرض های دین شناسانه و معرفت شناسانه و جهان شناسانه که در را به روی دین می گشایند و نیز نوع انتظاری که آدمی از دین دارد. این نحوه از استناد فهم دینی به معارف بشری مهم ترین و مؤثرترین آنها است؛ مانند: قائل شدن به نظم و علیت و یا زبان عرفی یا رئيس العقلا دانستن شارع مقدس.
#آسیب_شناسی_دینی
#دکتر_سروش
#فلسفه_دین
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔹هیچ حکومتی تحت هیچ شرایطی حق ندارد آزادی انتقاد از رهبران را بگیرد از مردم...!
#سیاسی
#تحمل_مخالف
#شهید_بهشتی
#حکومت_اسلامی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi