پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
تنها در محضر دانشمندانی نشینید که شما را از پنج چیز به پنج چیز فرا می خوانند:
از دو دلی به یقین، از ریا به اخلاص، از دنیا خواهی به دنیا گریزی، از تکبر به فروتنی و از ناخالصی به خلوص.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
7.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹این انسان یکی از لشکر آن آدم هایی است که سر جاشون نیستند.
🔸مشخصا به نظر من شما یک کتاب قطورید...
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نشستهام به در نگاه میکنم
دریچه آه میکشد
تو از کدام راه میرسی
خیال دیدنت چه دلپذیر بود
جوانی ام در این امید پیر شد
#طنز
#سیاسی
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍️مراحل دستیابی به امام زمان(ع)
.
🔹کسانی که علاقمند هستند تا پیرامون امام زمان(ع) و مهدویت، پژوهش نمایند؛ لازم است تا سلسله مراحل تحقیق در این موضوع را رعایت نمایند. اگر این سلسله مراتب در پژوهشها رعایت نگردد، عمر انسان ضایع خواهد شد؛ چون وجود یا تصدیق هر یکی از این مراحل، مترتب به وجود و تصدیق مراحل قبلی است.
.
🔹پیرامون امام زمان(ع)، حداقل این موضوعات کلی با این ترتیب منطقی، قابل طرح و بررسی هستند:
🔺1ـ آیا حضرت عسکری(ع) خودشان امام بودهاند؟ و اگر امام بودهاند، چرا شخص ایشان آخرین امام نباشند و خود ایشان به فیض غیبت نائل نگردند؟ چرا لازم است تا به خاطر 5 سال (فاصله میان 255 تا 260ق)، مردم جهان نیازمند وجود یک امام 5 ساله دیگر باشند؛ که همیشه نیز در پس غیبت بوده است؟
🔺2ـ آیا امام حسن عسکری(ع) همسر آزاد یا کنیزی که بتواند حامله گردد؛ در اختیار داشتهاند؟ آیا این همسر، حامله شده است؟ و این حمل، زنده بدنیا آمده است؟
🔺3ـ اگر حضرت مهدی(ع) زنده متولد شدهاند، آیا دلیلی وجود دارد که وی امام دوازدهم شیعیان هستند؟ و شخص دیگری، امام نیستند؟
🔺4ـ آیا امام زمان(ع) در کودکی کشته شدهاند؟ یا اینکه زنده بوده و از نظرها غایب شدهاند؟
🔺5ـ آیا غیبت و عدم حضور امام در میان مردم، امکانپذیر است؟ و اگر امکانپذیر و ثمربخش است، چرا امامان قبلی ما غایب نشدهاند؟ و فلسفه تعداد امامان در این رویکرد، چگونه تبیین شدنی است؟
🔺6ـ با فرض امکان غیبت، فلسفه طول مدت غیبت چگونه ارزیابی میشود؟ و این زمان تا چه میزانی ادامه پیدا کند، قابلقبول و پشتیبانی است؟ بهعبارت دیگر، اگر ده هزار سال دیگر نیز، امام غیبتشان ادامه پیدا کند، آیا ما شیعیان، استدلالهایمان برای مسأله غیبت، تغییری نخواهد نمود؟
🔺7ـ با فرض درستی اصل غیبت، چرا امام زمان(ع) باید ظهور و حضور دوباره داشته باشند؟ آیا امکان اتصال غیبت ایشان بهقیامت نیست؟ چه دلایلی بر اصل ظهور و به سود آن، میتوان ارائه داد؟
🔺8ـ علائم و شرایط این ظهور چگونه است؟ و آیا اجمال و ابهام در علائم ظهور، مخرب اصل مفهوم غیبت نمیباشند؟
.
🔹نکته
پیرامون این سؤالات و بسیاری دیگر از این دست سؤالها، از چهار منظر میتواند پژوهش و تأملاتی داشت: از نظر «تاریخی، حدیثی، کلامی، فلسفی».
ممکن است یک مسأله، از نظر کلامی، مستدل باشد؛ ولی مثلاً از نظر تاریخی یا حدیثی، قابلیت پشتیبانی نداشته باشد. به عنوان نمونه، ممکن است با اسناد تاریخی، نتوان فرزند داشتن امام عسکری(ع) و تولد امام زمان(ع) را اثبات و پشتیبانی نمود؛ ولی با چندین استدلال کلامی، خصم را قانع نمود که باید امام عسکری(ع) فرزند داشته باشد؛ و الا ...
#تأمل
#امام_زمان
#کلام
#تاریخ
👇👇
@Taammolate_talabegi
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله:
هر که در جستجوى دانش باشد، بهشت در جستجوى او برآید.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi
✍ منظرهای بررسی نظریات علمی
🔹فلسفه علم:
بررسی روابط معرفتی نظریات علمی با مبانی، اصول موضوعه، پیش فرض ها، مفاهیم، موضوعات و حتی با دیگر علوم و نیز پیامدهای معرفتی و منطقی یک دانش علمی.
بررسی نظریه در جهان نخست؛ مقام نفس الامر (با صرف نظر از ظرف آگاهی فردی و اجتماعی)
🔸جامعه شناسی معرفت و علم:
بررسی تعینات اجتماعی معرفت، روابط تاریخی، فرهنگی و اجتماعی نظریات علمی و عالمان. بررسی روابط فرهنگی و تاریخی نظریه با زمینه ها و عوامل اجتماعی آن.
بررسی نظریه در جهان دوم؛ ظرف آگاهی و معرفت عالم، و جهان سوم؛ ظرف فرهنگ و آگاهی جمعی.
#فلسفه
#جامعه_شناسی
#علوم_انسانی
#تأمل
👇👇
@Taammolate_talabegi
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 تیزر فیلم خواهران جنگجو (فرانسوی: Sœurs d'armes)
🔹یک فیلم درام و جنگی فرانسوی است که بر مبنای وقایع تاریخی ساخته شدهاست. داستان این فیلم اکشن و جنایی دربارهی گروهی از زنان مبارز میباشد که با ورود گروه تروریستی به شهرشان، باید در مقابل آنها بایستند و از شرف و عزت خود محافظت کنند، اما در این میان اتفاقات تلخ زیادی را تجربه میکنند که...
📲دانلود رایگان همراه زیرنویس چسبیده:
https://hubgram.ir/post/%D9%81%DB%8C%D9%84%D9%85-%D8%AE%D9%88%D8%A7%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D8%AF%D9%88%D8%A8%D9%84%D9%87-%D9%81%D8%A7%D8%B1%D8%B3%DB%8C.p52823
#معرفی_فیلم
👇👇
@Taammolate_talabegi
تأملات طلبگی
✍️تاملی مختصر بر شق القمر 💠بعد از قرآن مشهورترین معجزه ی منتسب به پیامبر شکافته شدن ماه به دو نیم
✍️دو نیمه ماه بر فراز دو کوه
.
♦️شَقُّ الْقَمَر از معجزات منسوب به پیامبر(ص) است؛ که به نقل از برخی روایات، پیامبر در حدود سال اول یا هشتم یا دهم بعثت، و به درخواست برخی مشرکان یا یهودیان مکه، با اشاره انگشت به ماه، آن را به مدت حدود یک دقیقه یا یک ساعت، به دو نیمه قسمت نمودند.
♦️این دو نیمه شدن ماه، با توصیفات بسیار متفاوتی نقل شده است؛ که حتی در برخی از این نقلها آمده است که، هر نیمه ماه بر سر کوهی جایگاه یافته است؛ و یا اینکه کوهی میان دو نیمه ماه نمایان شده است. هر چند که نام این کوهها در روایات، مختلف بیان شده است.
وقوع این معجزه، مورد قبول عدهای از علمای اسلامی است، و حتی آیات سوره قمر را بر آن تطبیق نمودهاند؛ هر چند که برخی از اندیشمندان نیز، وقوع این معجزه را نپذیرفتهاند و اشکالاتی بر آن وارد نمودهاند.
.
♦️روایات شق القمر، هم در منابع شیعی وجود دارد و هم در منابع اهل تسنن. روایات عامه، همگی از جهت سند و دلالت مخدوش هستند، و راویان آنها جز یک نفر، بیننده واقعه شق القمر نبودهاند؛ و روایات این یک نفر از این واقعه نیز، از لحاظ متن مضطرب هستند. روایات شیعه نیز همان مشکلات را دارد؛ و در اسناد این روایات، راویانی مهمل، مجهول و ضعیف حضور دارند؛ که برخی از ایشان نیز، زیدی مذهب میباشند.
.
اکنون فرض میکنیم که روایات شق القمر، همگی اصیل و معتبر هستند و راویان آنها نیز، همه موثق و راستگو میباشند؛ و اساساً این روایات جعلی نیستند.
♦️برای معجزه شق القمر، دو حالت کلی قابل طرح است:
1ـ تصویر دیده شده توسط برخی اندک از افراد همراه پیامبر(ص)، تصویری «سرابی و توهمی» بوده است. یعنی این افراد، یا تصرّف در چشمانشان صورت گرفته است و یا اینکه، با یک واقعه طبیعی (همانند مانع شدن یک جسم جلوی تصویر ماه)، تصوّر نمودهاند که ماه دو نیم شده است. به عبارت دیگر، زمانهایی که ماه بسیار پایین و تقریباً مماس سطح زمین قرار میگیرد، اگر شئای همانند درخت یا کوهی، جلوی تصویر ماه واقع شود، بیننده تصور میکند که ماه دو نیم شده است.
2ـ جدا سازی ماه به دو نیمه، واقعی و غیر توهمی بوده است. این رخداد میتواند در جداسازی در حد چندین متر و غیر قابل مشاهده باشد؛ و میتواند جداسازی در حد چندین کیلومتر و قابل مشاهده باشد.
فرض میکنیم که امکان دارد ماه (با وجود جاذبه میان کرات و زمین)، به دو نیمه با فاصله چندین کیلومتر تقسیم شود؛ و اساساً معجزه، یعنی همین رخداد خارق العاده.
اکنون این سؤالات اساسی به وجود میآید که:
1ـ چرا این واقعه بسیار مهم، در بلاد هم افق و با وجود شب مشترک با مکه، دیده و گزارش نشده است؟
2ـ چرا این واقعه مهم، توسط عدۀ زیادی در همان زمان وقوعِ رخداد مکه، و نیز راویان بسیار زیاد در دورۀ حیات پیامبر(ص)، یعنی در میان مردم حجاز پیش و پس از هجرت ایشان، گزارش و دهان به دهان نگشته است؟
.
♦️در اینجا، ممکن است گفته شود:
الف. زمان رخداد شق القمر، چند ثانیه بوده است؛ و فقط یکی دو نفر که گوش به زنگ بودهاند، این واقعه را دیدهاند؛ و بقیه مردم حواسشان به ماه نبوده است، تا بخواهند ببینند و گزارش کنند.
ب. اتفاقاً بسیاری از مردم مکه و دیگر بلاد حجاز، این معجزه را دیدهاند؛ ولی معاندان و دشمنان پیامبر(ص) از ذکر معجزه خودداری نمودهاند، و از نقل آن توسط دیگران نیز، جلوگیری نمودهاند. یا اینکه بگوییم، روایات کثیری در این باره نقل شده بوده است، ولی در طی قرون بعدی، همه این روایات از بین رفتهاند.
.
❓سؤال
آیا مشرکان و یا یهودیانی که این واقعه را درخواست نمودند، به پیامبر اسلام(ص) ایمان آوردند؟ آیا گزارشی از ایمانآوری آنها و یا نقل قول ایشان در رابطه به رخداد شق القمر وجود دارد؟
#اعجاز_قرآن
#قرآن
#نبوت
#تأمل
#معجزه
#شق_القمر
👇👇
@Taammolate_talabegi
May 11
امام علی علیه السلام:
چه زشت است که انسان ظاهری موافق داشته باشد و باطنی منافق.
#حدیث
👇👇
@Taammolate_talabegi