هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
حرکت امام حسین (ع) بر مبنای اراده الهی بود
▫️ پایگاه اطلاع رسانی اسراء، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی: هرچند کوفیان امام حسین را دعوت کرده بودند اما حرکت حضرت به کوفه بر مبنای #اراده_الهی بود.
👇👇👇👇
🆔 @m_vaezjavadi
هدایت شده از استاد مرتضی جوادی آملی
حرکت امام حسین (ع) بر مبنای اراده الهی بود
▫️ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، حجت الاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی در برنامه تلویزیونی شعائر حسینی #جلسه_هشتم که از تلویزیون اینترنتی اسراء و دیگر شبکه های رسمی بنیاد اسراء در فضای مجازی قابل مشاهده است ابراز داشتند: در این فاصله ای که حضرت در مکه تشریف داشتند چندین پیک و چندین نامه آمد و بزرگان کوفه برای حضرت نامه هایی نوشته اند و زمینه های مسائل سیاسی آن روز را در عهد خود بررسی کردند و برای حضرت این گونه نامه نوشتند که ما در کوفه بدون امام هستیم بدون رهبر هستیم و همه آمادگی آن را داریم که با شما بیعت کنیم. کسی که اکنون در کوفه وجود دارد نمی تواند به عنوان یک رهبر و یک شخصیت سیاسی برای ما محسوب بشود کوفه هم با توجه به سوابقی که داشت یک شهر کاملاً سیاسی بود و قضایا را از این لحاظ پی می گرفت.
▫️ وی افزود: نامه ها و نوشته های آنها در این رابطه قابل توجه است و تصمیمی که حضرت در باب کوفیان گرفته است همین گونه است. همان طوری که حضرت در باب نامه ای که به اشراف بصره نوشتند باز قابل توجه است که چگونه حضرت دارند مباحث سیاسی و اجتماعی عصر خودشان را رصد می کنند و پیگیری می کنند.
▫️ حجت الاسلام و المسلمین جوادی آملی تاکید کرد: کوفیان در نامه هایشان به صراحت گفته بودند که ما امام نداریم و مردم منتظر تو هستند. اگر #امام_حسین_علیه_السلام چنین حرکتی را به سمت عراق و کوفه داشتند به این دلیل بود که بزرگانی و اشرافی و شخصیت های ممتاز سیاسی آن روزگار برای حضرت نامه نوشتند و اظهار ادب کردند و گفتند ما سربازان آماده ای هستیم که تو هر جور بخواهی فرمان بده و ما اجرا می کنیم.
▫️ وی با بیان اینکه تصمیم حضرت بر مبنای #اراده_الهی بود اظهار داشتند: حضرت اگر می خواست به لحاظ زمینی و اندیشه عصری فکر بکند قطعاً نباید به سمت کوفه حرکت می کرد، چون هم سابقه اینها را می دانست نسبت به پدر بزرگوارشان و همچنین برادر بزرگوارشان و هم اینکه به هر حال جمع سیاسیون کسانی نیستند که صاحب اراده آن چنانی باشند گرچه در بین آنها شخصیت های ممتاز و بزرگی بودند که در رکاب علی بن ابیطالب (علیهما السلام) مجاهدت کردند و این کار را قبول کرده بودند ولی به هر حال این تصمیم بر مبنای یک اراده الهی و خواست پروردگاری بوده است.
▫️ استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به جایگاه مسلم اذعان داشتند: اینجا بود که حضرت نامه ای نوشتند و در آن نامه مسئله پیک خودشان و پیام آور و سفیر و نماینده خودشان را بنام #مسلم_بن_عقیل معرفی کردند. مسلم یک شعار از #شعائر_حسینی است. مسلم یک اتفاق بزرگ است یک رویداد سنگینی در نهضت ابی عبدالله است. درست است که حضرت مسلم در حقیقت شرایط خوبی را در نهایت نداشت اما اینکه حسین بن علی به دعوت عده ای از مؤمنان و شیعیان چنین اقدامی انجام بدهد و بررسی های لازم را از ناحیه سفیرش بخواهد داشته باشد این قابل توجه است.
▫️ وی ادامه داد: حرکت مسلم بن عقیل از جایگاه اراده سالار شهیدان تا آن لحظه انجام شهادت و نوع برخوردی که با بدن مطهر حضرت مسلم بن عقیل داشتند همه و همه از جمله مصائبی است که باید در درون این مکتب به عنوان یک #امر_اصیل و از شعائر حسین بن علی به عنوان #نقطه_عطفی در این نهضت شناخته بشود ـ إن شاءالله ـ این نهضت را با همه جهاتش دید و ملاحظه کرد.
منبع:
🌐 news.esra.ir
#محرم
#استاد_مرتضی_جوادی_آملی
🆔 @m_vaezjavadi
تنها عامل بازدارنده
✍️ تنها چیزی که می تواند #اخلاق را اولاً، #حقوق را ثانیاً، #اجتماع را ثالثاً و #سیاست را رابعاً رهبری کند، #اعتقاد است.
▫️ انسان وقتی معتقد شد که خدایی هست قیامتی هست، در برابر هر کاری که می کند مسئول است؛ چه مردم بدانند، چه مردم ندانند؛ خلوت و جلوت او یکسان است؛
نه اینکه اگر قدرت هیتلری پیدا کرد بچاپد و اگر قدرت دیگری پیدا کرد بکوبد!
مطالعه بیشتر:
🌐 news.esra.ir
📚 مباحث علوم القرآن
تاریخ: 1401/03/18
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 دوزخ درون
🔹 جهنم ترس دارد، ناله دارد! اینکه پیشوایان الهی آن طور ناله می کردند برای همین است. از آتش به هر حال می شود فرار کرد؛ یک وقت است که مثلاً انفجاری هست لباس آتش می گیرد، آدم می تواند لباس را پرت کند؛ یک وقت است که تنها لباس نیست خود بدن می سوزد، خب به هر حال انسان که مُرد راحت می شود، حالا کسی را ترور کردند، این شخص مادامی که زنده است رنج می برد ولی وقتی که مُرد تمام می شود؛ اما «چه سازم به خاری که در دل نشیند»!
🔹 فرمود آنهایی که بیراهه رفتند گرفتار ﴿نَارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ ٭ الَّتِی تَطَّلِعُ عَلَی الأفْئِدَةِ﴾ می شوند؛ این وقتی بمیرد، تازه اولِ شعله ور شدن آن آتش است، این آتش از جای دیگر که نیامده است. آتشی که از بیرون می آید اگر به لباس برسد، انسان لباس را رها می کند و نجات پیدا می کند، اگر به بدن برسد به هر حال اگر توانست مثلاً خودش را به آب می رساند و نجات می یابد و اگر نشد به هر حال می سوزد و می میرد و تمام می شود؛ اما ﴿وَ أَمَّا الْقَاسِطُونَ فَكَانُوا لِجَهَنَّمَ حَطَباً﴾، آن هم ﴿نَارُ اللَّهِ الْمُوقَدَةُ﴾ که از #درون در میآید انسان از دست آن چگونه می تواند فرار کند؟!
خَلد گر به پا خاری آسان برآرم ٭٭٭ چه سازم به خاری که در دل نشیند
این طور ناله ائمه بلند است برای همین است.
فرمود ما از هیچ جایی هیزمی گازوییلی نفتی نیاوردیم، اگر سلسله است با خودشان میآورند، اگر سعیر افروخته است با خودشان میآورند، اگر زنجیر است با خودشان میآورند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سوره مبارکه انسان جلسه 3
تاریخ: 1398/07/07
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره 419
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_یکم
#بهداشت_کودک
🔸 پیشگیری با عوامل معنوی
از عوامل پیشگیری معنوی برای فرزندان، اذان گفتن در گوش راست کودک و اقامه در گوش چپ اوست. رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود: ای علی! هرگاه صاحب پسر یا دختر شدی در گوش راستش اذان و در گوش چپ او اقامه بگو که شیطان (با این کار) به وی زیانی نمی رساند[1] و فرمود: ای علی! هرگاه با همسرت آمیزش می کنی بگو: «بِسْمِ اللَّه اللَّهُمَّ جَنِّبْنَا الشَّیطَانَ وَ جَنِّبِ الشَّیطَانَ مَا رَزَقْتَنِى»، پس اگر فرزندی روزی شما باشد شیطان به وی زیانی نرساند.[2]
[1] . یا عَلِىُّ! إِذَا وُلِدَ لَكَ غُلامٌ أَوْ جَارِیةٌ فَأَذِّنْ فِى أُذُنِهِ الْیمْنَی وَ أَقِمْ فِى الْیسْرَی، فَإِنَّهُ لا یضُرُّهُ الشَّیطَانُ أَبَداً (تحف العقول، ص13).
[2] . یا عَلِی! إِذَا جَامَعْتَ فَقُلْ ... فَإِنْ قَضَی أَنْ یكُونَ بَینَكُمَا وَلَدٌ لَمْ یضُرَّهُ الشَّیطَانُ أَبَداً (تحف العقول، ص12).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 267 و 268
مرکز بین المللی نشر اِسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
آیین آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه و موسسه آموزش عالی اسراء برگزار گردید
🔹 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیین آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه و موسسه آموزش عالی اسراء با حضور ریاست بنیاد اسراء و معاون سطوح عالی حوزه های علمیه در سالن همایش های بنیاد اسراء برگزار شد..
منبع:
🌐 news.esra.ir
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
آیین آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه و موسسه آموزش عالی اسراء برگزار گردید
✍️ به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیین آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه و موسسه آموزش عالی اسراء با حضور ریاست بنیاد اسراء و معاون سطوح عالی حوزه های علمیه در سالن همایش های بنیاد اسراء برگزار شد.
آیت الله العظمی جوادی آملی در پیام تصویری به این همایش اظهار داشتند: #مرجع_کلیه_علوم_اسلامی امیرالمومنین علیه السلام است زیرا پیامبر اکرم صلوات الله علیه فرمود «أنَا مَدینَهُ العِلمِ وعَلِیٌّ بابُها».
🔹 ایشان افزودند: در حوزه های علمیه گرچه علوم فراوانی تدریس می شوند اما محور همه آنها باید #اصول_دین، #فقه و #سنت_پیامبر باشند.
معظم له با تاکید بر لزوم عمل به علم اذعان داشتند: #علم این نقش را دارد که ما را از مجهول به معلوم برساند و راهنمای ما در این مسیر باشد.علم نردبانی است که ما را به اخلاق، عدالت و عمل دعوت می کند لذا عالم بی عمل مثل کسی است که شمشیر بسازد اما جهاد نکند... .
مطالعه بیشتر:
🌐 news.esra.ir
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 درس فطرت
🔹 این دین به ما گفته یا درس نخوان و روی همان #فطرت_عادی باش، یا اگر حوزه و دانشگاه وارد شدی یک درسی بخوان که با صاحبخانه درگیر نباشد!
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 درس فطرت
🔹 این دین به ما گفته یا درس نخوان و روی همان #فطرت_عادی باش، یا اگر حوزه و دانشگاه وارد شدی یک درسی بخوان که با صاحبخانه درگیر نباشد!
فرمود من شما را بی سواد که خلق نکردم، آنچه که لازمه سعادت شماست در درون شما من نهادینه کردم همه فجور را همه تقوا را در درون شما گذاشتم، یا با #فطرت_سالم زندگی کنید مثل مؤمنین عادی، یا اگر رفتید حوزه و دانشگاه درسی خواندید درسی بخوانید که با صاحبخانه درگیر نشود، یک درسی بخوانید که با ﴿فَأَلْهَمَها﴾ بسازد درس شک آور نخوانید، درسی که شما را غرور می دهد نخوانید. میهمانی دعوت کنید که با #صاحبخانه درگیر نشود اینکه شما می بینید «أَعْدَی عَدُوِّكَ» بعد پیدا شد.
🔹 شما می بینید هیچ میوه ای در درون آن کِرم نیست مگر اینکه حرف باغبان را گوش ندهد، آن میوه ای که تحت تدبیر باغبان صحیح نیست حرف باغبان را گوش نمی دهد از آب خوب استفاده نمی کند، از کود خوب استفاده نمی کند، از هوای خوب استفاده نمی کند، در درون خودش کِرم می سازد، وگرنه میوه که در درونش کِرم نبود! حالا که کِرم پیدا شده، «أَعْدَی عَدُوّ» سیب، همین کِرمی است که خودش ساخته است. الآن تمام غذاهایی که این میوه تغذیه می کند بخش وسیعی اش را در خدمت این کِرم میدهد، این کِرم که بی خود رشد نمیکند، چه جور رشد کرده است؟ تمام فضای این سیب را گرفته! این آب را، این خاک را، این کود را گرفته، به جای اینکه به خودش بدهد به این کِرم داده است و این رشد کرده است، وگرنه در درون ما ذات اقدس الهی فرمود: ﴿أَحْسَنِ تَقْوِیمٍ﴾ وگرنه «أَعْدَی عَدُوِّ» را که خلق نمی کرد.
🔹 بنابراین مائیم که دشمن می سازیم، مائیم در درون خودمان دشمن می تراشیم، ما می توانیم در درون خودمان #اصدق_صدیق بسازیم، «صَدِیقُ كُلِّ امْرِئٍ عَقْلُه» این بیان نورانی امام رضا (سلام الله علیه) است.
نفرمود: «عقل کل امرء صدیقه»، فرمود انسان یک دوست بیشتر ندارد و آن عقل اوست.
بنابراین عمل زنده است عامل را رها نمی کند اگر خوب باشد که به سود اوست و اگر باد باشد به زیان اوست.
آپارات:
https://aparat.com/v/nMNKS
#شروع_سال_تحصیلی_حوزه_های_علمیه
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#باز_نشر
📚 درس اخلاق
تاریخ: 1390/90/10
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 احیاگران آزاده
▫️ بعد از شهادت #حسین_بن_علی_سلام_الله_علیهما رسماً تریبون اموی اعلام كرد:
لَعِبَتْ هاشِمُ بِالْمُلْکِ فَلاَ *** خَبَرٌ جاءَ وَ لاَ وَحْىٌ نَزَلْ
این حرف را یزید ملعون بعد از شنیدن گزارش #كربلا گفته است؛ اما وقتی اسرا به كوفه آمدند مجلس كوفه را قبضه كردند، بین راه بودند بین راه را قبضه كردند، وارد شام شدند مجلس اموی را در شام قبضه كردند، آن گاه آنها کلاً منكر شدند گفتند ما نكردیم؛ یزید گفت ابن زیاد كرد، ابن زیاد گفت عمرو سعد كرد!
▫️ تا آن روز و قبل از سخنرانی امام سجاد همه خواهان جایزه بودند، بعد از سخنرانی #حضرت_زینب_و_امام_سجاد همه دیگری را لعن می كردند. آمدن سر مطهر و اسرا به شام، كلّ منطقه را عوض كرد؛ وجود مبارك امام سجاد با بازوهای بسته آمد اما زبانش #زبان_وحی بود! وقتی روی منبر رفت كرامت علوی و سجادی اش جلوه كرد فرمود ما امسال مكه نرفتیم قربانی نكردیم ولی منا را زنده كردیم منا برای ماست، ما حج نكردیم عمره مفرده داشتیم ولی حج برای ماست، ما اینها را زنده كردیم دین را زنده كردیم اسلام را زنده كردیم داریم می رویم مدینه، ما پیروز شدیم: «اذا اَرَدتَ ان تَعلَم مَن غَلَب و دخل وقتُ الصلاة فَاَذن ثم اَقِم»؛ این كار ما بود، ما شكست نخوردیم ما #پیروز_شدیم.
#ورود_اسیران_واقعه_كربلا_به_شام
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
📚 سخنرانی در حوزه علمیه شهرستان بابل
تاریخ: 1384/11/23
🌐 http://news.esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
علم نردبانی بیش نیست / صدای علم این است که عمل کنید
🔹 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیین آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه و موسسه آموزش عالی اسراء با پیام تصویری آیت الله العظمی جوادی آملی در سالن همایش های بنیاد اسراء برگزار شد.
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
علم نردبانی بیش نیست / صدای علم این است که عمل کنید
🔹 به گزارش پایگاه اطلاع رسانی اسراء، آیین آغاز سال تحصیلی مدرسه علمیه و موسسه آموزش عالی اسراء با پیام تصویری آیت الله العظمی جوادی آملی در سالن همایش های بنیاد اسراء برگزار شد.
🔹 آیت الله العظمی جوادی آملی در این پیام ابراز داشتند: علی بن ابیطالب (علیه أفضل صلوات المصلین) #پرچمدار_علوم_الهی است، زیرا دربان مدینه علم حضرت است: «أَنَا مَدِینَةُ الْعِلْمِ وَ عَلِیٌ بَابُهَا».
گوشهای از علومی که در این مدینه است و حوزه های علمیه و علما و محققان باید از آن بهره ببرند، همان است که وجود مبارک پیامبر اسلام (علیه و علی آله آلاف التحیة و الثناء) فرمود: «إِنَّمَا الْعِلْمُ ثَلَاثَةٌ» یعنی برنامه های حوزههای علمیه گرچه علوم فراوانی است ولی این سه علم برنامه اصلی و رسمی است: «آیَةٌ مُحْکَمَةٌ أَوْ فَرِیضَةٌ عَادِلَةٌ أَوْ سُنَّةٌ قَائِمَة».
🔹آیه محکمه ناظر به اصول دین است مبدأ شناسی، معاد شناسی، وحی و نبوتشناسی، نبوت و ولایت و امامت شناسی و سایر مسایلی که مربوط به اصول دین است، فریضه و سنت مربوط به فقه و اخلاق و حقوق و حکمت عملی است؛ آن حکمت نظری به عنوان روح علم و اساس علم که فرمود «آیَةٌ مُحْکَمَة» است آن اساس است، این فریضه و آن سنت به عنوان فرع مترتّب بر آن اصل؛ یعنی #برنامه_های_درسی_حوزه_های_علمیه این سه اصل است که پیغمبر فرمود.
🔹 فراگیری علم تنها کافی نیست، علم نردبان است، علم ما را به #عقل، به #عدل، به #محبت، به #شهود و مانند آن می رساند. اگر کسی نردبانی را فرا بگیرد که چگونه نردبان می سازند، چند پله داشته باشد، درجات آن چگونه باشد، فاصله درجات آن چگونه باشد، نردبان سازی کند ولی از نردبان بالا نرود می شود عالم بی عمل!
بیان نورانی علی بن ابیطالب (صلوات الله و سلامه علیه) این است: «الْعِلْمُ یَهْتِفُ بِالْعَمَل»، او فریاد می زند، او #سروش_غیب است، صدای علم این است که عمل کنید، «أیها العلماء»! وقتی یاد گرفتید عمل کنید.
🔹 علم نردبانی بیش نیست، اگر کسی عالم بود و عاقل نشد نردبان تراش است اسلحه تراش است مثل آنها که شمشیر می تراشیدند بازار شمشیرفروشی داشتند ولی اهل #جهاد نبودند، قلم فروشی داشتند ولی #آثار_علمی از خود به یادگار نگذاشتند. فرمود اگر عالم شدید، اگر اهل قلم شدید، اگر اهل نردبان شدید، بکوشید که #عاقل باشید:
🔹اگر کسی عالم شد حتماً باید به راه بیفتد یا در صدد #محبت و علاقه است یا در صدد #شهود؛ اگر کسی عالم بود راه محبّت را طی نکرد بهره ای نبرد، اگر کسی عالم بود راه شهود را طی نکرد بهره ای نبرد، به هر حال باید به عمل برسد، راه محبّت این است.
#محبت برنامه رسمی است فرمود اینها بیایند حوزه علمیه نه عالم و مجتهد شوند، اینها کافی نیست، اینها باید علاقه مند شوند که آدم شوند ﴿یُحِبُّونَ أَنْ یَتَطَهَّرُوا﴾.
مطالعه بیشتر:
🌐 news.esra.ir
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🆔 @a_javadiamoli_esra