💠
کوران محشر🔹 ﴿وَ أَشْرَقَتِ الْأَرْضُ بِنُورِ رَبِّها﴾؛ در قیامت با نور پروردگار، جهان روشن است؛ منتها کافر جلوی پای خودش را هم نمی بیند. یک عدّه هم کور محشور می شوند؛ اینکه کور محشور می شوند نه یعنی هیچ جا را نمی بینند، صریحاً می گویند: ﴿رَبَّنا أَبْصَرْنا وَ سَمِعْنا﴾. 🔹 اینها جهنّم را می بینند، فرشته های عذاب را می بییند؛ خب این چه کوری است که می گوید: ﴿رَبَّنا أَبْصَرْنا وَ سَمِعْنا﴾؟! این شخص انبیا را نمی بیند، اولیا را نمی بیند، مؤمنین را نمی بیند، رحمت خدا را نمی بیند، بهشت خدا را نمی بیند. در دنیا وضع چگونه بود؟ در دنیا مسجد بود، حسینیه بود، مراکز مذهبی بود، محافل اهل بیت بودند اما او اینها را ندید و مراکز فساد را دید، در قیامت هم همین طور محشور می شود؛ بهشت را نمی بیند، انبیا را نمی بیند، اولیا را نمی بیند ولی جهنّم را كاملاً می بیند. 🔹 ذات اقدس الهی میفرماید ما به او نشان می دهیم می گوییم: ﴿أَفَسِحْرٌ هذَا أَمْ انتُم لاَ تُبْصِرُونَ﴾؛ این سِحر است یا نمی بینی؟ می گوید: ﴿رَبَّنَا ابْصَرْنَا وَسَمِعْنَا﴾؛ خب همین ها که کور هستند این را می گویند! #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 📚 سوره مبارکه زمر جلسه 47 تاریخ: 1393/10/22 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ویژگی های رهبران الهی
3. رهبری قیادی در زمان حیات
🔹 خداوند، جهان را برپایه تسخیر اداره می کند: ﴿ سخّر لکم ما فی السموات و ما فی الأرض ﴾ و نظام کیهانی را با این ویژگی ها آفرید... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ویژگی های رهبران الهی
3. رهبری قیادی در زمان حیات
🔹 خداوند، جهان را برپایه تسخیر اداره می کند: ﴿ سخّر لکم ما فی السموات و ما فی الأرض ﴾ و نظام کیهانی را با این ویژگی ها آفرید:
1. هدف همگان را مشخّص کرد. 2. همه را به ابزار تکامل مسلّح نمود. 3. راه کمال را به همگان نشان داد.4. آنان را به راه درست رهبری کرد؛ ﴿ قدّر فهدی ﴾.
🔹 این سلسله امور، ولایت تکوینی خداست و پیامبران که خلفای خدایند از این ولایت برخوردارند، همچنین خداوند اذن امور یاد شده را در نظام تشریع به آنان داده است؛ نه آن که تدبیر را تفویض کرده باشد؛ یعنی انجام این وظایف را به آنان دستور داد.
بنابراین، خدا به انسان عقل و اراده و اندیشه و انگیزه بخشید و نیز کمال شایسته او را به وی نشان داد و میان انسان مستکمل و کمال شایسته او صراط مستقیمی ترسیم کرد؛ آن گاه به پیامبران فرمان داد که خود نخستین راهیان این راه باشند و بدین وسیله مردم را هدایت کنند و وقتی مردم به قلّه هرم کمال رسیدند، آنان را با جاذبه دعوت کنند.
🔹 پیامبران انسان ها را به روش تسخیر هدایت می کنند، نه به قهر و جبر. تسخیر، آن است که فاعل برتر، کمال شایسته فاعل پایین تر خود را برای او تشریح می کند و با فراهم کردن مراکز فکری و تصمیم گیری و دیگر امکانات لازم، او را به کمالِ لایق وی رهبری می کند تا او آزادانه راه خویش را برگزیند.
بنابراین، رهبری پیامبران از سنخ تحریک قیادی است، نه سیاقی. تحریک قیادی، آن است که پیشوا، پیشرو قافله است و دیگران را جذب نموده، به دنبال خود می کشاند. پیامبر گرامی (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمودند: «انّ الرائد لایکذب أهله»؛ «پیامبران که پیشاهنگ کاروان بشریتند، به پیروانشان دروغ نمی گویند». آنان زمانی مردم را به راهی فرامی خوانند که خودشان، پیشاپیشْ آن را پیموده باشند؛ چنان که امیرمؤمنان علی بن ابی طالب (علیه السلام) فرمودند: ما هرگز به شما دستوری ندادیم، مگر آن که خود پیش تر آن را انجام داده ایم.
🔹 چنین رهبری ثمربخش وکارساز است. ازاین رو، رهبرانی چون امام حسین (علیه السلام) موفق بودند و نیز افرادی همچون سید حسن مدرس، شیخ فضل الله نوری، میرزای شیرازی و امام خمینی (قدّس الله اسرارهم) بیش از دیگران به موفقیت دست یافتند. آن کسی که با حرکت در پیشاپیش کاروان، خطرها را به جان می خرد و به پیشواز زندان، شکنجه، مهاجرت و شهادت می رود، آن گاه امّت را به دنباله روی از خویش فرا می خواند، سخنش نفوذ و اثر ژرفی بر پیروان خواهد داشت؛ ولی رهبران سیاقی که خود حرکت نمی کنند و خویشتن را به خطر نمی اندازند، بلکه از عقب قافله، دیگران را به حرکت و قیام سوق می دهند، رهنمود آنان نفوذی نخواهد داشت.
🔹 از منظر امام حسین (علیه السلام) مهم ترین شرط برای حضور دیگران در کربلا، این بود که هر کس لقای الهی را وطن خود می داند و برای آن جنگ می کند (نه برای آب و خاک هر چند منافع دنیا و مصالح این جهان نیز در ظلّ آن تأمین می شود) و قصدش رسیدن به کمال انسانی است، همراه من بیآید... .
همه معصومان (علیهم السلام) شهادت در راه خدا را فخر می دانستند و از مرگ ذلیلانه در بستر بیماری بیزار بودند. امیرمؤمنان (علیه السلام) فرمودند: والاترین مرگ، شهادت در راه خداست. به خدا سوگند! هزار ضربت شمشیر در میدان جهاد، بر من آسان تر از این است که در راه غیر خدا، در بستر راحت بمیرم؛ «...لألف ضربة بالسیف أهون علىّ من میتة علی الفراش فى غیرطاعة الله».
📚 شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص 143 تا 147
#بر_آستان_اندیشه
#محرم
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره772
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
8. مجاهدان
كیفر آزار مجاهدان
رسول خدا (ص) فرمود: هر كس از مؤمن رزمنده ای غیبت كند یا وی را بیازارد یا در غیاب او با خانواده اش بدرفتاری كند، در صورتی كه رزمنده در طاعت خدا باشد روز قیامت علامتی برای او نصب می شود، آنگاه نیكی هایش از بین برده و به آتش بازگردانده می شود. [1]
[1]. مَنِ اغْتَابَ مؤمناً غَازِیاً أَوْ آذَاهُ أَوْ خَلَفَهُ فِى أَهْلِهِ سَوْءٍ نُصِبَ لَهُ یوْمَ الْقِیامَةِ فَیسْتَغْرِقُ حَسَنَاتِهِ ثم یرْكَسُ فِى النَّار إِذَا كَانَ الْغَازِی فى طَاعَةِ اللهِ عَزَّ وَجَلَّ (الكافى، ج5، ص8). شاید این حدیث تهدید كسانی باشد كه در غیاب رزمنده نسبت به وی ظلم میكنند.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 391
مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠
خونبهای حسین بن علی (ع)▫️ وجود مبارک رسول گرامی(علیه و علی آله آلاف التّحیة و الثّناء) فرمود: «أَنَا وَ عَلِی أَبَوَا هَذِهِ الْأُمَّةِ»، ما فرزندان این خاندان هستیم! ▫️ اگر ما فرزندان پیغمبر و اهل بیت(علیهم الصلاة و علیهم السلام) هستیم؛ یعنی فرزندان حق هستیم. ما از آن جهت که فرزندان #حق هستیم، فرزندان #عدل هستیم، فرزندان #عقل هستیم، حق داریم خونبهای حق و عقل و عدل را بگیریم؛ «وَ جَعَلَنَا وَ إِیاكُمْ مِنَ الطَّالِبِینَ بِثَأْرِهِ».
این شعار «إلی یوم القیامة» هست.▫️ هر کس قیام میکند حقی را احیا کند، باطلی را اماته کند، این دارد #خونبهای_حسین_بن_علی (سلام الله علیه) را میگیرد، چه بداند و چه نداند. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #عکس_نوشت 📚 درس اخلاق تاریخ: 1397/07/05 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
حقيقت فراگير.mp3
1.8M
💠 روز پنجم ماه #صفر 1445
▫️
حقيقت فراگير#آيت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠
حقیقت فراگیر▫️ وجود مبارك ابی عبدالله یك شخصیت حقیقی داشت كه در روز عاشورای 61 شهید شد و یك شخصیت حقوقی برای حسین بن علی هست كه آن شخصیت حقوقی، متعلق به یك عصر و یك نسل و یك مصر و یك مقطع تاریخی نیست، او متعلق به جهان انسانیت است. وجود مبارك حسین بن علی (سلام الله علیهما) یك #قرآن مجسد و مجسم و ممثل بود، #عدل ممثل بود #علم ممثل بود، #شهامت بود #شجاعت بود #صبر بود بردباری بود و بالأخره #انسان_ملكوتی بود. ▫️ انسان هایی كه برجسته اند متعلق به خودشان نیستند، متعلق به یك ملت اند؛ آن شخصیت حقیقی چهره های برجسته، مربوط به یك ملت است و به همین دلیل، یك ملت به او فخر می كند و یك ملت را به نام او می نامند. ▫️ اگر كسی شجاع نبود بلكه شجاعت ممثل بود و #حقیقت_شجاعت بود، این دیگر اختصاصی به یك نسل و یك عصر ندارد. حسین بن علی چون عدل ممثل بود حقیقت ممثل بود شهامت ممثل بود حریت و استقلال ممثل بود، دارای یك #شخصیت_حقوقی_جهانی است! او نه تنها متعلق به بازماندگانش نبود، متعلق به بنی هاشم هم نبود، متعلق به قریش هم نبود، متعلق به حجاز هم نبود، متعلق به عرب هم نبود، متعلق به عرب و عجم هم نبود و نیست، بلكه متعلق به بشریت است. #آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی #جام_معرفت 📚 سخنرانی در جمع مسئولین شهرستان آمل تاریخ: 1380/12/28 🌐 https://esra.ir 🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ویژگی های رهبران الهی
4. رهبری جاذبانه پس از رحلت
🔹 رسول گرامی (صلی الله علیه و آله و سلم) درباره اهل بیت (علیهم السلام) می فرماید: «مثل أهل بیتى فیکم کمثل سفینة نوح من رکبها نجی و من تخلّف عنها غرق»... .
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
👇👇👇👇
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 ویژگی های رهبران الهی
4. رهبری جاذبانه پس از رحلت
🔹 رسول گرامی (صلی الله علیه و آله و سلم) درباره اهل بیت (علیهم السلام) می فرماید: «مثل أهل بیتى فیکم کمثل سفینة نوح من رکبها نجی و من تخلّف عنها غرق»؛ «خاندان من چونان کشتی نوحند. هر که بر آن سوار شد، از طوفان هلاکت رهایی می یابد و هر که اهل این کشتی نبود، در فتنه ها غرق می شود».
خاندان پیامبر، مانند نوح (علیه السلام) به همراه کشتی حرکت می کنند. حرکت این کشتی با اسم اعظم است؛ ﴿ بسم الله مجریها و مرسیها ﴾. کشتی نوح با نام خدا به راه می افتاد و با نام خدا لنگر می گرفت، اهل بیت (علیهم السلام) نیز با اعجازشان چنین می کردند و می کنند.
🔹 رهبران الهی تا هنگامی که در نشأه طبیعت به سر می برند، با روش تحریک قیادی مردم را رهبری می کنند؛ ولی پس از رحلت از این نشأه، روش رهبری ایشان به گونه ای دیگر است.
در نشأه ماورای طبیعت، حرکت راه ندارد و تحریک قیادی و سیاقی نیز در آن جا بی معناست. رهبران الهی در آن جا مردم را با جاذبه رهبری می کنند که آن نیز از سنخ #تحریک_قیادی است، نه سیاقی.
🔹 وقتی امام حسین (علیه السلام) به شهادت رسید، به گواه آیه ﴿ و لا تحسبنّ الّذین قتلوا فی سبیل الله أمواتاً بل أحیاء عند ربّهم یرزقون ﴾ به لقای الهی باریافت؛ بارگاه رفیعی که منزّه از حرکت است و تحریک قیادی و سیاقی مصطلح در آن جا راه ندارد. اکنون او در دنیا حضور فیزیکی ندارد تا قیام کند و به شهادت برسد؛ ولی شهادت، نام و یاد و هدف او در دل مردان الهی، جذبه و شوری می آفریند که آنان را به ادامه راهش فرا می خواند.
در این مرحله، رهبری امام حسین (علیه السلام) با جاذبه و کشش است و جاذبه جزو مبدأ غایی است، نه مبدأ فاعلی. جاذب، خودْ فاعل حرکت نیست، بلکه غایت حرکت است و در او کششی وجود دارد که مجذوب را عاشقانه به سوی خود می کشد. البته بازگشت مبدأ غایی، به مبدأ فاعلی است؛ زیرا آنچه فاعلیّت مبدأ فاعلی را تأمین می نماید، همانا مبدأ غایی است.
🔹 انسانی که دلبسته و عاشق خدا باشد، ذات اقدس الهی او را به سوی خود می کشاند و برده خود می کند و برده حق، آزاده دو جهان است؛ «بنده عشقم و از هر دو جهان آزادم». امیر مؤمنان (علیه السلام) در مناجات های خود به خدا عرض می کند: خدایا! افتخارم همین بس که بنده تو هستم و عزّت من همین بس که تو مولای منی؛
«الهى کفی بى عزّاً أن أکون لک عبداً و کفی بى فخراً أن تکون لى ربّاً».
📚 شکوفایی عقل در پرتو نهضت حسینی ص 147 تا 149
#بر_آستان_اندیشه
#محرم_و_صفر
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
🌐 https://esra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra
💠 مفاتیح الحیات
#شماره773
#بخش_دوم
#تعامل_انسان_با_همنوعان
#فصل_ششم
#شهروندان
🔸 مصادیق شهروندان
8. مجاهدان
كیفر آزار مجاهدان
... امیرموٴمنان علی (علیه السلام) فرمود: از آزار مجاهدان راه خدا بپرهیزید، زیرا خدا همان گونه كه برای پیامبران خشمگین می شود برای ایشان خشمگین می شود... . [1]
[1]. اتَّقُوا اَذَی الْمُجَاهِدِینَ، فَإِنَّ اللَّهَ یغْضَبُ لَهُمْ كَمَا یغْضَبُ لِلرُسُل... (كنز العمال، ج4، ص314).
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
#هر_روز_با_مفاتیح_الحیات
📚 مفاتیح الحیات ص 391
مرکز بین المللی نشر اسراء
🌐 https://nashresra.ir
🆔 @a_javadiamoli_esra