.
همان روزی که انتظارش را می کشیدی
✍آلاله
به نام او که میآفریند، پروش میدهد، آنگاه هدایت میکند.
سخن از ماه رمضان ماه شکوفایی، به ثمر نشستن و میوه دادن در ختان باغ تزکیه است. ماهی که باید بتوانی در آن به مبارزه با فرعون نفس و آفات درختان باغ تزکیه بپردازی و به مهمانی با شکوهی که از قبل ترتیب داده شده بروی مهمانی که تنها شرط آن نه پول، نه مقام، نه قبیله و نه چیز دیگری است بلکه شرط آن انسانیت است، پس باید مراقب بود که آن آفات دامنگیر در ختان انسانیت وجودت نشود و مانع از پرورش و ثمر دادن آن نشود تا میتوانی باید تلاش و مجاهدتی سخت نمایی تا آنها را به روز عیدت برسانی.
همان روزی که انتظارش را می کشیدی که اگر موفق شدی در آن مهمانی حضور یابی و هوای نفس را مسخر خودنمایی خدا را شاکر باشی و از میزبانت تشکر نمایی که بعد از سی روز مجاهدت با نفس وجودت روز موعود فرا رسیده روزی که باید میوههای انسانیت وجودت را برای چنین روزی بیاوری که آن روز عید توست و در آن خداوند آن میوهها را می گیرد، هدیههای با ارزشی چون رسیدن به اوج کمال، بندگی و قرب را به تو میدهد اگر توانسته بودی در این جنگ پیروز شوی آماده باش که مجاهدتی دیگر در پیش است.
مجاهدت با بیعدالتیها، کجیها ، ظلمها و تبعیضها پس باید مراقب بود، مراقب درختان باغ انتظار تا گرفتار آفات ناراستیها نشود تا بتوانی آب حیات را به آن درختان برسانی چون عید دیگری در پیش است؛ عید ظهور همان عیدی که انتظارش را میکشیدی و انتظارش تو را به بیابانهای بی قراری کشانده بود اکنون اگر این بار نیز موفق شدی باز هم خدا را شاکر باش که روز عیدت از راه رسید. روزی که مردی از تبار نور و روشنایی با سلاح عدالت گستر خود از پشت انوار متراکم امید و آرزو نور افشانی و ظهور خواهد کرد و ندای«أنا بقیه الله » اش آسمان ها و زمین را دگرگون خواهد کرد و هدیهای زیبا به سر سبزی بهار، دوستی و رسیدن به اوج عدالت را به ارمغان خواهد آورد .
دانی که چیست دولت دیدار یار
دیدن در کوی او گدائی بر خسروی گزیدن
(دیوان غزلیات حافظ)
#عید_فطر
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
🔖اینجا ایران است، مهد عشاق حرم و ولایت
✍آمنه عسکری منفرد
اینجا ایران، تهران ساعت ۶:۱۵صبح روز عید فطر به تاریخ ۱۴۰۲/۲/۲.
از ساعت۵:۳۰ صبح در ترافیک ماندهایم تا خودمان را برای نماز عید به مصلی تهران برسانیم. رسانهها اعلام کردهاند اقامه نماز عید، چون سالهای گذشته ساعت ۸ صبح است و درهای مصلی از نماز صبح به روی عاشقان و دینداران انقلابی گشوده خواهد شد.
جمع عشاق ولایت از گوشه گوشهی تهران و حومه، به نیابت از همهی عاشقان نظام و ولایت در تمام نقاط ایران اسلامی، خود را به نقطهی کانونی عشق میرسانند تا بعد از سه سال ایام کرونا، نماز شکرگزاری یک ماه روزهداری را پشتسر نائبالمهدی امام خامنهای اقامه کنند.
مدعیان کاهش دینداری در کشور، کجایند تا این همه شوق و اشتیاق و ایمان را ببینند؟ حیرت کرده و بر دهانشان مُهر سکوت بزنند؟
🇮🇷آری! اینجا ایران است و مردم انقلابی عاشق نظام و ولایتند.
#جهاد_روایت
#عید_فطر_مبارک
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
✋
استکبارستیزی در قامت مقاومت
✍زینب نجیب
🔹[1] مقاومت در برابر دشمن یک اصل استوار در میان مؤمنان به خداست. بدین ترتیب با یک فرهنگ روبروییم که تمدن ساز است چراکه اولین و مهمترین ویژگی انسانهای تمدن ساز «صابر» و «ثابتقدم» بودن آنهاست. رهبر معظم انقلاب میفرمایند: «معنای مقاومت این است که انسان یکراهی را انتخاب کند که آن را راه حق میداند، راه درست میداند و در این راه شروع به حرکت کند و موانع نتواند او را از حرکت در این راه منصرف کند و او را متوقف کند؛ این معنای مقاومت است».14/03/1398
🔹[2] مقاومت دو جنبه دارد جنبه نظری و جنبه عملی. جنبه نظری این اصل باید با تحلیل هدف استکبار بهمنظور سیطره و سلطه بر ملتها تبیین گردد.«مقاومت زمانی معنا پیدا میکند که بنای مستحکمی همچون نظام جمهوری اسلامی به وجود میآید که روزبهروز اقتدار یافته و گریبان نظام سلطه را میگیرد و برای آزادی و عدالت اقدام میکند لذا دشمن با هر توان و قدرتی میخواهد آن را به عقب براند اینجاست که استقامت لازم است این یعنی مقاومت. (06/09/1398) لذا تأکید بر باور به مقاومت برای دشمن تهدید بزرگتری است.«آنچه رژیم صهیونیست را تهدید میکند، موشکهای ایران یا گروههاى مقاومت نیست تا در برابر آن سپر موشکى در اینجاوآنجا به پا کنند؛ تهدید حقیقى و بدون علاج، عزم راسخ مردان وزنان و جوانانى در کشورهاى اسلامى است که دیگر نمیخواهند آمریکا و اروپا و عوامل دستنشاندهشان بر آنان حکومت و تحکم و آنان را تحقیر کنند. البته آن موشکها هم هرگاه تهدیدى از سوى دشمن بروز کند، وظیفهى خود را انجام خواهند داد»(09/07/1390)
🔹[3] ازلحاظ عملی نیز باید با تقویت جریان مقاومت در بخش سختافزاری، به تقویت این فرهنگ پرداخت. چنانچه «معادلهى مقاومت در منطقه با کمک جمهورى اسلامى تغییر یافت. تبدیل و ارتقاء سنگ در دست فلسطینیان به «موشک جواب موشک» در غزه و سایر مقاومتهای اسلامى در برابر اشغالگران، الهام از انقلاب اسلامى بود».آری،«هر جا هر ملتی، هر گروهی با رژیم صهیونیستی، مبارزه کند، مقابله کند، ما پشت سرش هستیم و کمکش میکنیم و هیچ ابایی هم از گفتن این حرف نداریم».(14/11/1390) بنابراین حمایت از خط مقاومت تنها به حمایت لسانی ختم نمیشود این پیمانی ست که جمهوری اسلامی از بدو تولد با برادران آزادیخواه خود در سراسر جهان بسته است و از هیچ اقدام عملی نیز کوتاهی نکرده و نخواهد کرد.
🔹[4] یکی از نمادهای مقاومت بهطورقطع فلسطین عزیز است. ملت فلسطین رهبران حقیقی مبارزات و مقاومتاند. در واقع هویت و ماهیت فلسطین مقاومت است چراکه هویت و ماهیت رژیم اشغالگر، توسعهطلبی و سرکوبی و تضییع حقوق حقه فلسطینیان است یعنی تا مادامیکه رژیم جعلی، سفاک و کودک کش اسرائیل در سرزمینهای اشغالی نفس میکشد مقاومت تنها راه نجات فلسطینیان خواهد بود. لذا اگر سخنی از جنبههای دیگر غیر از مقاومت که رنگ و بوی سازشکاری دارند از زبان کسی شنیده شود مسلماً نابودی فلسطین را هدف قرار داده و توطئهای از سوی مستکبران عالم خواهد بود. به همین دلیل حفاظت از فلسطین و پاسداری از مقاومت آن و تقویت هرچه بیشتر آن امری واجب و ضروری و جهادی مقدس است.
🔹[5] و در پایان "هرچه این مقاومت بیشتر بشود رژیم صهیونیستی ضعیفتر خواهد شد، فجایعش آشکارتر خواهد شد، وضع واقعا فلاکتباری که امروز رژیم صهیونیستی دارد ناشی از ایستادگی جوانهای فلسطینی است". ۱۴۰۲/۲/۲
#عید_فطر
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
غیرت
✍م * صالحی
غیرت امری ارزشمند است. اگر افراد خانواده غیور باشند خانواده تحکیم بیشتری پیدا میکند. مرد باید از همۀ جهات غیور باشد، امکانات لازم را برای منزل فراهم کند، از آن طرف باید روی حریم معنوی و ایمانی حساس باشد. در ارتباطات فامیلی و اجتماعی، مرد به عنوان پدر و قوام خانواده و بعد از او مادر در این زمینه وظیفه دارند تا حدود شرعی محرم و نامحرمی را رعایت کنند.
برای مثال در بین فامیل پسر عمو و پسر خاله به منزل میآیند، دختران منزل باید حریم نگه دارند، مسئول این حریم نگه داشتن پدر و بعد مادر است. اسرار خانواده باید مکتوم نگه داشته باشد، حساب شده باشد. همۀ افراد هر کدام در جایگاه خود به سعادت خانواده حساس باشند و در این زمینه غیرتی باشند و مدد کار یکدیگر.
غیرت افراد خانواده باعث ازدیاد محبت میشود و همه دلسوز بودن نسبت به یکدیگر را مییابند و به این ترتیب خانواده مستحکم خواهد شد و از بسیاری از آسیبها مصون خواهد ماند. در واقع تعبیر دیگری که میتوان برای غیرت بیان کرد «وفاداری» است. غیرت یا وفاداری است و یا نشانهٔ وفاداری.
امر به معروف و نهی از منکر نمادی از غیرت دینی است و خدای متعال این راه را مجاز اعلام کرده و در مرحله بعدی واجب کرده است؛ به این آیه توجه بفرماید:
«وَ المُؤمِنونَ وَ المُؤمِناتُ بَعضُهُم أَولِیاءُ بَعضٍ یَأمُرونَ بِالمَعروفِ وَ یَنهَونَ عَنِ المُنکَرِ»
بعضی زنان و مردان مؤمن بر بعضی دیگر ولایت دارند، به معروف امر میکنند و از منکرات نهی میکنند.
سورۀ توبه، آیه 7.
غیرت یعنی حساس بودن نسبت به مسئولیتها یا ارزشها. با این تعریف مصادیق متعددی خواهد داشت مانند: غیرت حاکم نسبت به مردم، غیرت سرباز به وطن، غیرت معلم نسبت به سرنوشت دانشآموز، غیرت شوهر نسبت به همسر، غیرت نسبت به امور ناموسی و نظایر آن.
#زن_عفت_افتخار
#مرد_غیرت_اقتدار
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
رزمایش قدرت و عشق
✍لیلا همایون فرد
سالهاست این مردم بعد از ماه بندگی خدا، زمزمه وجودشان "اللهم ادخلنی فی کل خیر "است، اما امسال همه چیز فرق داشت!
اجتماع امسال فقط قنوت و تکبیر نبود! اجتماع امسال فقط دعا و تسبیح نبود! اجتماع امسال نمایشی از شکوه قدرت و عشق مذهبی یک ملت بود!ملتی که با وجود سیل هجمهها و دشمنیها پای اعتقادات سیاسی و عبادی خود ایستادهاند!
این حضور میلیونی تفسیر چند وجهی میخواهد که تحلیلگران و متخصصان باید در پی آن برآیند و آوردههای این اجتماع را تبیین نمایند. آوردههایی که گمشده بشر در سراسر جهان است و دولتها و سیاستمدارن بنامشان با ارائه مدلهای مختلف حکومتی هنوز نتوانستند آن را فهم کنند و در دستیابی به آن ناکام ماندهاند. آوردههای سیاسی همچون اینکه؛
_مذهب میتواند عامل قدرت یک ملت باشد.
_اتحاد و همدلی میتواند آب روی آتش مکر و فتنه دشمنان باشد.
_معنویت میتواند عامل نشاط اجتماعی و سیاسی در جامعه شود.
_ولی فقیه میتواند محور مقاومت و پایداری یک امت باشد.
_دیانت میتواند عین سیاست باشد.
_فراخوان واقعی همان فراخوانهای الهی است و با فطرت انسانی هماهنگ است.
و ...
هرچند برخی حضرات معتقدند که؛ این اجتماعات صرفا عبادی است و نباید به آن نگاه سیاسی داشت؛ اما این حقیقتی انکارناپدیر است که گاهی اعمال عبادی یک جامعه به گونهای ماهیت سیاسی دارد که نیاز به هیچ استدلال و استنباطی ندارد.
حضور میلیونی مردم در اقامه نماز با حضور رهبر یک جامعه، معنایی جز عشق مردم به این مقتدای حکیم و فرزانه و تبعیت از فرامین او ندارد و این پیروی از ولایت فقیه است که به فرموده امام راحل(ره) مانع آسیب بر این مملکت خواهد شد.
امام خمینی( ره) در این باره میفرمایند:
من به همه ملت، اطمینان میدهم که امر دولت اسلامی، اگر با نظارت فقیه و ولایت فقیه باشد، مانع آسیب بر این مملکت خواهد شد.(صحیفه امام، ج۱۰،ص۵۸)
این اطمینان برای ما حجت است و یقین داریم که این مملکت به حول و قوه الهی از همه آسیبها و مشکلات عبور خواهد کرد.
♡ برای مقتدا و رهبر عزیزمان طول عمر با برکت همراه با عافیت و سلامتی آرزومندیم.♡
#عید_فطر
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«سوغات خواب»
✍طیبه فرید
عزیز از دار دنیا یک دختر داشت و سه تا پسر. پسرهای عزیز از آب و گِل در آمده بودند و رفته بودند پی زندگی شان. دختر عزیز اما محرم اسرار و غمخوار و دلگرمیاش بود. چیزی که میخواهم بنویسم درباره امامزاده بودن عزیز نیست!یا درباره اسکناسهای عیدی اش که به تجربه دریافته بودم برکت کیف پولاست! یا درباره دعاکردنش که رد خور نداشت و اگر اتفاقی اَجَل حتمی نبود خدا روی عزیز را می گرفت و بی خیال ماجرا می شد. یا حتی درباره جِنهای خانه شان که قبل از اتفاقات بد می آمدند خبر می دادند!
قصه، قصه کتیبهای بود که دختر عزیز برای فاطمیه نصب کرده بود روی دیوار وبا هر میخی که زده بود اشک توی چشمش حلقه زده بود و گفته بود بانو هوای مارا داشته باش. کتیبه ای که وقتی نگاهش می کرد بجای غم، شعف می دوید زیر پوستش! دختر عزیز ولی نمی دانست چرا!
عزیز می گفت خواستگار آمده بود،دخترم یکی از میخ های توی کتیبه را به نیت عاقبت بخیری زده بود! شب توی خواب امام زمان(عج) را دیده بود،با دوتا فرشته! خواستگارها هم بودند. نظر امام زمان منفی بود، خواستگارها با اشاره سر امام، دود شده بودند و رفته بودند پی کارشان. اما دست چپ دختر عزیز با بال یکی از فرشته ها مماس شده بود درست همان وقتی که می خواست پایین عبای امام را بگیرد و ببوسد.
از خواب پریده بود! دستش،جای برخورد با بال فرشته گل انداخته بود.آن قرمزی را دختر عزیز از خواب با خودش سوغاتی آورده،که هر وقت توی دنیای آدمها دلتنگ شد کف دستش را نگاه کند و فرشته را یادش بیاید. دیشب دست دختر عزیز را دیدم، جای بال فرشته را، گل انداخته بود.
#روایت
@AFKAREHOWZAVI
.
عید فطر؛ عید بازگشت به فطرت انسانی؛ مبارک
فخری مرجانی
ماه مبارک رمضان دیگری بر ما گذشت.
ماه رمضانی که پر از برکات و خیرات از مبدأ خیر به کل جهان هستی و به بندگان مخصوص است.
یک ماه، مجاری تعلقات ظاهری (خوردن و آشامیدن) را بستیم. مجاریای که بعضاً ورودی شیطان است.
و چه خوشبخت و سعادتمند است بندهای که علاوه بر تعلقات ظاهری، تعلقات باطنی را نیز روزهدار بود.
اگر در این ماه مبارک به معنویت راه یافتی، یکماه ظاهر و باطن خود را پاک نگه داشتی، عیوب و رذایل اخلاقی را از وجودت پاک کردی؛ تو در عید فطر به فطرت اولیه خود بازگشتهای.
مبارک است بر تو ای انسان که با معرفت قلبی به چنین عیدی دست یافتی.
و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند که: «ماه رمضان، ماه خودسازی است و خودسازی برای حرکت به سمت جلو است»؛ آن را توشهای قرار بده برای یک سال بندگی متواضعانه و دمادم در محضر ربوبیاش.
#فطرت
#عید_فطر
#حقیقت_خود
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«جنگ ارواح»
✍زهرا نجاتی
دیروزخبری مبنی بر تولیدموش از دو پدر و پایان ناباروری، براین اساس، در برخی سایتها منتشرشد.
البته این چندان هم خبرجدیدی نیست. نه درزمانهای که طبق اخبار و شواهد موجود، یونیسف به دنبال قانونی کردن روابط جنسی آزاد با کودکان است.
دراین زمانه، عدهای گمان میکنند چون دنیا ناامن است، پس باید از فرزندآوری استنکاف کنند و عدهای هم با دروغ میخواهند پیوندکودک با طبیعت و مسایل معنوی، را ظلم به او وخشونت در حق او جلوه دهند.
درد اینجاست که همین عده، به قدری در حق کودکشان اهل اجحافند که برای یک مهمانی کوچک، از هیچ ازاری، مانند پوشیدن لباسهای آنچنانی، رفتن به آرایشگاه، در معرض دیدین تصاویر مستهجن، برای کودکشان مضایقه نمیکنند اما پوشیدن یک مینی اسکارف پنجاه سانتی یا روسری نودسانتی را ظلم به کودک میدانندـ حال خوش معنوی مساجد و روضه و جشن اهل بیت را فرو کردن اعتقاد درذهن بچه مینامند: اما دست پسرنوجوان را میگیرند و اورا با خود به باشگاه زنانه میبرند و از او میخواهند لذت ببرد. و برایشان مهم نیست با آرایش و لباسهای آزاد زنانه و مردانه و داشتن ارتباط در ملا عام، چقدر به سلامت روانی کودکان آسیب میزنند اما خواندن سرودهایی مثل «مادرم زهرا» یا برنامه هایی مثل «محفل» یا تشویق کودکان به حفظ قرآن را مصداق ظلم و تعدی به او میدانند.
البته که دراین زمانه، چاره، نه فرزندنیاوریست نه ترس و لرز.
چاره، فرزندآوری و تلاش برای تربیت اسلامی او با توکل برخداست.
الان وظیفه، نه به غارپناهبردن است، نه ترس از فرزند، امروزچاره تربیت لشگری برای لشگرکشی درمقابل شیاطین است.
برای این لشگر بایدخیلی بیش از قبل، توشهی معنویت داشت. اگر نسل قبل ما با عدم پایمردی پای نماز و نمازشب میشد که هدایت شود، درتربیت این نسل، معنویت حرف اول را میزند. شانه هم نمیشود خالی کرد. خواسته و ناخواسته همه وارد جنگ ولشکرکشیهای اخر الزمانی شدهایم و در این لشکرگاه، نمیتوان وسط بازی بازی کرد.
نفاق و منافق، کمکم غربال میشوند و دوجبهه، ی مومنین و کافرین، لشکرخدا و لشکر شیطان، شفاف و صریح، سینه به سینهی هم خواهند ایستاد. حواسمان باشد در این نبرد پیش رو، برد با کسانی است که محکمتر دستشان را لای دست خدا، پناه داده باشند..
#سبک_زندگی
#تربیت_دینی
#سواد_رسانه
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
"جهاد فرزندآوری"
✍نرگس سلیمانی
در درس اصول به بحث "تزاحم" که رسیدند از نظرش بحث مشکلی نبود؛ اما حالا که "تزاحم" میان روزه گرفتن و نگرفتن برایش رخ داده، بهنظر امر بسیار دشواری بود!
تعداد روزههای نگرفته هر سالش داشت بیشتر میشد. روزههای نگرفته در دوره بارداری دخترش خدیجه و حالا دوباره روزههای نگرفته سر زیبای تو راهی. میدانست تکلیف امروزش روزه گرفتن نیست!
انگار حالا بیشتر حال مادربزرگ پیرش در ماه رمضان را درک میکرد، هنگامیکه همه میگفتند:"مادر جان تکلیفتان روزه گرفتن نیست!"و او با حسرت و بغضی در گلو میگفت: "پس چه کنم این حال بد جاماندگی را؟!"
با صدای خدیجه دختر نازنینش، از درگیری ذهنش خارج شد و به دنبال آماده کردن تهیه ناهار رمضانی رفت! بعد از خواباندن کودکش تازه وقت کرد، گوشی را نگاه کند و بحث شیرین رصد کانالهای فضای مجازی، که چشمش روی مطلبی ایستاد و دقیقتر خواند.
" با حاج مهدی داشتم صحبت میکردم درد دل کرد و گفت: در این سالهای دفاع مقدس ، ۲۰۰ روزه قضادارم، در رمضانهای این سالها هیچ وقت نشده است ده روز در شهری اقامت داشته باشم از این منطقه عملیاتی به آن منطقه عملیاتی..." روزی که خبر شهادتش را میان لشکر ۱۷علی بن ابیطالب (ع) قم اعلام کردم؛ گفتم "بچهها حاج مهدی ۲۰۰ روز روزه قضا داشت. حساب که کردم حاضران جمع چند هزار نفر بودند. چند هزار نفری که قرار شد برای حاج مهدی روزههای قضایش را بگیرند، بیشتر از۲۰۰ روز دین حاج مهدی! "
بعد از خواندن مطلب مبهوت ماند، حالا او بود و عمل به تکلیف زمانهاش و فرمان ولیّ یعنی جهاد فرزندآوری ...
#جهاد_فرزندآوری
#شهید_مهدی_زین_الدین
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
1260723969_1399166581.pdf
2.57M
#کتاب
کاهش جمعیت ضربهای سهمگین بر پیکر مسلمین
نویسنده: آیت الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی
توضیحات: کتاب «رساله نکاحیه» اثر ذیقیمت حضرت علامه آیة الله حاج سید محمد حسین حسینی طهرانی قدس سره است. در این کتاب با توجه به آیه (و لایقتلن اولادهن) مسأله کنترل جمعیت از دیدگاه قرآن و اسلام مورد تحلیل واقع شده و با بیان اینکه کاهش جمعیت ضربهای سهمگین بر پیکر مسلمین است از توطئهها و سیاستهای مزوّرانۀ استکبار در جهت کاهشِ قوّت مسلمین که با بهانه تنظیم خانواده و کنترل جمعیت و با عناوين واهىِ «اقتصاد و زيبائى شهر و زندگانى راحت و مرفّه» هستى مسلمین را به باد فنا میدهند، پرده برداشته شده است.این کتاب در دولت سازندگی که سیاست های کنترل جمعیت بر ایران حاکم شد اجازه انتشار نیافت.
🌍گروه مطالعات علم ،دین و فنآوری 🛰
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
🔺️برای سرنوشت فرزندمان باغبانیم یا نجار؟!
✍️زهراسعادت
🌿باغبان برای کاشتن دانه در زمین،با حوصله فراوان و دقت کافی خاک را آماده و مهیا مینماید تا به بهترین شکل ممکن،آب و نور را در خود جذب نموده و بتواند در وقت خودش جوانه زده و سر از خاک بیرون آورده و برای رشد و طراوتش تلاش کند!
🌴وقتی دانه ها را در دل خاک نهان میکند مطمئن نیست که قرار است چه اتفاقی برای رشد یا از بین رفتن آنها بیفتد،اما امید خود را از دست نداده و سعی میکند امکانات لازم و کافی را فراهم نموده و فرصت رشد و جوانه زدن دانه ها را به خواست خدا و آنچه پیش خواهد آمد بسپارد و منتظر چیزهای پیش بینی نشده خواهدماند!
🪑قصه نجار،چوب مرغوب و متر و اندازه گیری دقیق است تا یک صندلی استاندارد را بسازد و در این میان،ذره ای بی دقتی در محاسبه اندازه ها آسیب بزرگی به ساخت وسیله چوبی خواهد زد و مهارت نجار،رمز موفقیت او خواهد بود!
🔸️ما بعنوان پدرو مادرهایی که سرمایه عمرمان را فرزندان دلبندمان دانسته و تلاش میکنیم آینده آنها را تضمین نماییم گاهی مانند نجاری که ادعای مهارت کافی دارد،آینده فرزندانمان را با نقشه طراحی شده ذهن خودمان در مسیر زندگی اش قرار داده و برای اینکه پسرمان مهندس و دخترمان دکتر خوبی شود تمام زوایای زندگی آنها را با دقت وسواس گونه ای بررسی نموده و با خط کش آگاهی خودمان برای هر ثانیه زندگی آنها برنامه ریزی مینماییم و اجازه اختلال در اموراتشان را به بهانه گذر از کودکی و نوجوانیشان نمیدهیم!
🔹️شاید این پدرو مادر در نظر دیگران،دلسوز و آینده نگر باشند اما نکته اینجاست که فرزندان،نهال های زنده و پویایی هستند که نیاز به توجهی دارند که شرایط رشد و بالندگی آنها را در حالی فراهم نمایند که ادامه راه را به تلاش و جدیت و انتخابهای عاقلانه
خودشان موکول نمایند!
▪️فرزندانی که نشاط زندگی را با بازی کودکانه آموخته و داشتن برنامه منظم را با بهم ریختگی نوجوانانه درک نموده اند!
فرزندانی که یادگرفته اند هر انتخابی نتیجه ای دارد و هر بی مسئولیتی آنها در برابر تکالیفشان،تاوانی خواهدداشت که ممکن است آنها رافرسنگها از اهدافشان دور کند!
🔻گاهی بدون در نظر گرفتن استعداهای خدادادی در امور مختلفی که برای رسیدن به آنها نیاز به کتاب و دوره و هزینه های گزاف وجودندارد،رنج مضاعفی را به آنها تحمیل مینماییم تا آرمانهای خود خواسته مان محقق گردد، غافل از اینکه حتی باکیفیت ترین سازه های چوبی یک نجار ماهر،هیچ گاه به ثمر نخواهند نشست!!
#فرزند_پروری
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
چگونه گل دختران نوتکلیف را به حجاب تشویق کنیم؟!
✍م* صالحی، عضو تحریریه مجتهده امین
دختران نوجوان با دیدن صحنه هایی از بی حجابی یا بد حجابی، ممکن است بر سر دوراهی در انتخاب راه قرار گیرند.
لذا مربیان و مادران گرامی وظیفه ی سنگینی بر عهده دارند.
دخترگل ما باید ببیند که بانوی محجبه دوستدار زیبایی است، (و در عین حال همهٔ ما موظف به اجرای اوامر الهی هستیم.)
همانگونه که خداوند محب زیبایی است:
امام صادق (علیهالسّلام) از جدّ گرامیش علی (علیه السّلام) روایت کرده است که فرمود: «خداوند جمیل است و جمال و زیبایی را دوست دارد و همچنین دوست دارد که اثر نعمتهای خود را در مردم مشاهده نماید» (
کافی، ج6، ص 438)
❓سوال بنده از بانوان محجبه این است که چرا بیشتر در محیط اجتماع، پارکها ومراکز تفریحی، مراکز خرید ومکانهای عمومی.... حاضر نمی شوید؟ چرا اکثر این مراکز را بانوان بد حجاب احاطه کرده اند؟!
تا یک نوتکلیف امکان دیدن هر دو را داشته و با فکر ومنطق و دلیل به انتخاب آگاهانه برسد؟
وظیفهی ما تبلیغ عملی حجاب است، جهاد عملی وحضور در صحنه...
نکته:مربیان ومعلمان محجبهٔ ما از مانتو و مقنعه های رنگ تیره در کلاسها استفاده نکنند، رنگهای روشن انتخاب نموده وظاهری تمیز و آراسته داشته باشند.
#امر_به_معروف_ونهی_ازمنکر
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
شیرین بگو
✍طیبه روستا
گفتنش واجب است اما چگونه گفتن واجبتر.
پاشنه ی کفش هایمان را ورمی کشیم و به قاعده ی یک عمر پله های مدرسه و دانشگاه را گز می کنیم؛
می خوانیم و می خوانیم تا بعدِ عمری یاد بگیریم چگونه پند و کلام شایسته بر زبان بیاوریم، اما همین بیخ گوش خودمان دو سه تا محله ی چند صد ساله را که برگردیم عقب، حافظ شیرین سخن بدون پاس کردن حتی یک واحد و واریز ریالی شهریه و... از دریای بیکران کلام خدا به زیبایی شیوه یادآوری خوبی ها را آموخت و به شیواترین زبان در دل ها جاری کرد. لسان الغیب برای دلدارش این چنین مهربان سرود:
زلف بر باد مده تا ندهی بر بادم
ناز بنیاد مکن تا نکنی بنیادم
می مخور با همه کس تا نخورم خون جگر
سر مکش تا نکشد سر به فلک فریادم
زلف را حلقه مکن تا نکنی در بندم
طره را تاب مده تا ندهی بر بادم
یار بیگانه مشو تا نبری از خویشم
غم اغیار مخور تا نکنی ناشادم
رخ برافروز که فارغ کنی از برگ گلم
قد برافراز که از سرو کنی آزادم
شمع هر جمع مشو ور نه بسوزی ما را
یاد هر قوم مکن تا نروی از یادم
شهره شهر مشو تا ننهم سر در کوه
شور شیرین منما تا نکنی فرهادم
رحم کن بر من مسکین و به فریادم رس
تا به خاک در آصف نرسد فریادم
حافظ از جور تو حاشا که بگرداند روی
من از آن روز که دربند توام آزادم
-مسئله امر به معروف و نهی از منکر مثل نمازاست یاد گرفتنی است باید بروید یاد بگیرید مسئله دارد که کجا و چگونه باید امر به معروف و نهی از منکرکرد. ۱۳۷۱/۴/۲۲ مقام معظم رهبری امام خامنه ای(مدظله العالی)
@AFKAREHOWZAVI
.
#خواب، یك #حقیقت_فطری (۲)
✍فخری مرجانی
بعد از خستگیِ كارِ روزانه وارد منزل میشوم، غذایی روی اجاق میگذارم تا آماده شود. روی صندلی آشپزخانه مینشینم و از شدت خستگی چشمانم را چند لحظهای روی هم میگذارم. ناگهان بیاختیار خوابم میبرد. آنقدر عمیق که حتی بوی سوختن غذا را متوجه نمیشوم.
شاید دقایق خیلی کوتاهی چشمانم بسته بود؛ اما وقتی بیدار میشوم احساس نشاط دوباره به سراغم میآید. احساس میکنم یک شبانهروز خوابیدهام.
در عالم رؤیا چه اتفاقی برایم افتاد؟ آن مأمور الهی من را کجا برد که تا قبل از این خوابِ کوتاه، نیرویم به صفر رسیده بود؛ اما الآن کاملاً سر حال و با نشاط شدهام؟ چه غذایی به روح من تزریق شد که اینگونه متفاوت شدم و قوایم به حرکت افتاد؟
چرا این تحول بزرگ را خودم هم نفهمیدم؟
اگر یك راننده در شروع حركت ماشین و انتقال قدرت موتور به ماشین و چرخها، دقت كافی در تنظیم صفحهکلاج نكند، تمام ماشین میلرزد. اما اگر رانندۀ ماهری باشد، طوری ماشین را به حرکت میآورد كه سرنشینان نمیفهمند ماشین كِی به حركت افتاد.
این مأمور چه مهارت فوقالعادهای دارد! آنقدر قوی و ماهرانه روح من را به بدنم متصل میکند كه حتی لحظۀ آمدن را هم متوجه نمیشوم.
بردن و آوردن من دست چنین قدرتی است. خودم هم هیچ اختیار آن را ندارم.
«از آیههای خدا خواب شما در شب و روز است.»
من آنقدر ضعیفم كه حتی از درك آن نیرو كه من را میبرد و میآورد عاجزم. پس به چه چیز مغرور میشوم؟!
#فطرت
#چیستی_انسان
#حقیقت_خود
#حقیقت_خواب
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
💠 زن، مرد نیست!
✍فاطمه ابنعلی
زن، عطر است؛
بوی خوش است؛
هواست؛
هوایی که فضای خانواده را انباشته؛ اگر نباشد نفس آدم بند میآید؛
این جملات برداشت رهبر انقلاب از کلمه «ریحانه» در حدیث امیرالمومنین (ع) است که فرمودند: إنَّ المَرأَةَ رَيحانَةٌ و لَيسَت بِقَهرَماَنةٍ ؛
در شرح «قهرمانه» هم گفتهاند که معنای قهرمان در فارسی با عربی فرق دارد؛ در زبان عربی قهرمان یعنی کارگزار، سرکارگر یا کارگر.
بله! زن ریحانه است. قهرمانه نیست. در کارهای سختافزاری میشکند، مریض میشود و کم میآورد. به توصیه خانم مهندس توکل که خود قهرمانه و کارآفرین نمونه است باید زنانه کار کند. چون خدا او را خلق کرده برای زنانگی؛ او میتواند سرشت انسان را با سرانگشتان ظریفش طراحی کند و هویتی متعالی را در او به وجود بیاورد.
زن، تربیت میکند، فرهنگ میسازد، آگاهی میآفریند، شور به پا میکند و حماسه خلق میکند؛ اما وجه تمایزش این است که آرام و لطیف کارش را پیش میبرد.
من تعریف #زن در #مکتب_ولایت را دوست دارم.
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
«روایت سنگ»
✍طیبه فرید
عصر یکی از شب های قدر به دستم رسید ! یک قطعه سنگ کوچک تراش خورده که هشتصد سال قدمت همجواری اش با حرم حضرت زینب(س) بود. تا قیافه اش را دیدم یادم افتاد به گریه های ستون حنانه تکیه گاه پیامبر ،وقتی منبر جایش را پر کرده بود!خب قیافه اش این شکلی بود. انگار دلشکسته ها، عین بچه هایی که مادرشان را گم کرده باشند وانبوه اشک روی صورتشان شوره بسته باشد و با بغض یک گوشه کز کرده باشد. بی صدا و بی توجه به همه آدم ها و اتفاقات پیرامون!
حکما اگر انسان بود دست و پا می زد که همانجا بماند،می رفت التماس می کرد مشبک های ضریح را می گرفت و می گفت چرا باید از دل نور برگردم توی تاریکی دنیای آدم ها؟! چرا سنگ حریم دختر سلطان باید بشود نگین انگشتر کسی در نقطه ای دور؟ انگار سیر کمالی سنگ برگشته بود عقب!
اما این ها تصورات من بود!نه اینکه سنگ دلگیر نباشد نه! اما او برای وصل کردن آمده بود. او سنگ نبود یک قطعه نور تراش خورده از یک مساحت نورانی بزرگ و بی انتها بود،که به چشم های مادی ما سنگ می نمود.او مأمور شده بود برای وصل کردن!آمده بود به من بگوید آن روزها که تابوت شهدای فاطمیون روی شانه مردم قم از مسجد امام حسن عسکری(ع) تشییع می شد و تو از غصه شب ها، سرت را میکردی توی بالشت و گریه می کردی که چرا هیچ ربطی به قصه جنگ سوریه نداری، اشک هایت به هدر نرفته،همه اش را دیده اند! حتی وقتی غم سوریه توی دلت کهنه کرده بود هم حواسشان بود. اصلا خودشان تلاطمت را آرام کردند!حق با او بود.
سنگ آدم شده بود و در سفر من الحق الی الخلقش رسیده بود به دست های من!
گِلی خوشبوی روزی، روزگاری
رسید از دست محبوبی به دستم
بدو گفتم که مشکی يا عبیری
كه از بوي دلآويز تو مستم
بگفتا من گِلی ناچيز بودم
ولیكن مدتی با گُل نشستم
کمال همنشين در من اثر کرد
وگرنه من همان خاکم که هستم ...
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
.
«انتظار»
✍ سیده الهام موسوی
در این شب و روزها که در حال گذرند؛ چه مصرعهایی که در انتظار بیت بودند، چه بیتهایی که در انتظار غزل بودند تا غزلهایی پر معنایی شوند و حکایت این دلهای آشفته، بیقرار و منتظران را بیان کنند.
نوشتند، مینویسند اما همچنان میان کلمات او را می جویند.
همهی مخلوقات یگانه هستی، در انتظار به سر میبرند.
انتظار، را در تمام سختیها و شادیها میتوان دید؛ یا بهتر بگویم نشانهی صبر، استقامت و دلدادگی ما است.
منتظر بودن و دانهی امید کاشتن، در این زمانه زیباست. هرچند زمان روبه تاریکی مطلق است اما ما او را نزدیک می پنداریم و آنها دور!!
حتی رب العالمین، بارها در مصحف خویش گفته است:«منتظر باشید و من هم با شما منتظر خواهم بود.»
کی و کجا، روز موعود فرا میرسد، که وعده پایان این انتظار بیقراریی ما است؟
و چه زیبا جواب این سوال ما خداوند به ملائک گفته است.«إِنِّي أَعْلَمُ مَا لَا تَعْلَمُونَ» ۳۰بقره
«حضرت معشوق، موی سفید در موی سر نمایان شد پس کجایی؟!»
#امام_زمان
#مهدویت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
«پروپاگاندای مجلسی»
✍️ فاطمه شکیب رخ
اینکه چرا نمایندگان مجلس، طرح استیضاح وزیر صمت را بعد از گذشت ۴ ماه دوباره در دستور کار قرار دادند، می تواند اذهان عموم را به سوی همدلی نمایندگان با مردم در گرانی اخیر خودرو سوق دهد ولی آیا به راستی چنین است؟! و آیا این اقدام صرف ملزومات اهداف انسانی نمایندگان بوده و پذیرش گرانی های اخیر توسط وزارت صمت، راهکاری غیر منصفانه است که انگشت اتهام را متوجه ی بی کفایتی وزیر آن خواهد نمود؟!
جا دارد که پیش از اظهار پیش داوری، به چند مسئله در گرانی های خودرو توجه داشته باشیم!
صنعت خودرو ایران سال هاست به بیماری زمینه ای ابتلا گشته که با برخورد هر نوع ویروسی در جامعه دچار عود بیماری می شود، بیماری هایی از قبیل ساختار مالکیت این شرکت ها و یا ناپایداری تولید و غیره.
برای شرح صرف یکی از این موارد، یعنی ناپایداری تولید باید اشارتی به مقدار تولید خودرو در این سال ها داشت؛ در سال ۹۶ در کشور حدود یک میلیون و چهارصد خودرو تولید شد، در حالی که در سال بعد با تحریم صنعت خودرو توسط آمریکا، تولید به هشتصد هزار خودرو در سال نزول پیدا کرد، مضاف بر آن در سال ۹۹ واردات خودرو نیز ممنوع گردید، در نتیجه بازار با تقاضای بیشتری از عرضه روبرو شد، طبیعتا در این میان تورم ارز و نزول ارزش سرمایه های مردمی، عموم را متوجه بازار خودرو به منظور حفظ ارزش سرمایه نمود که همین امر نیز به تقاضای کاذب و رشد بازار دلالان انجامید. موارد بیان شده در حالی ست که تولید خودرو در دولت فعلی و با وجود شرایط پیشین یعنی تحریم صنعت خودرویی، نسبت به دولت قبل ۳۹ ٪ رشد داشته است!
از طرف دیگر فشار ناشی از تورم ارز تنها متوجه متقاضیان نشد و خودرو سازان را نیز مبتلا نمود
بسیاری از این شرکت ها علاوه بر بدهی به قطعه سازان، برای ادامه حیات گزینه ای جز وامهای کلان بانکی را نیافتند و در نتیجه آن، خودروسازان در مجموع با بدهی انباشته ۱۸۰ هزار میلیارد تومان مواجه شدند.
در واقع در صنعت خودرو، پتانسیلی مخفی وجود داشت که برای جلوگیری از فلج شدن آن، اجازه افزایش قیمت داده شد، حال آنکه وزیر کنونی می توانست به جای پذیرش واقعیت مسائل صنعت خودرو، برای کسب کرسی خویش با هر افزایش قیمتی مقابله کند!
جا دارد که نمایندگان مدافع استیضاح، در ابتدا به مردمی که خادمی آنان را به افتخار پذیرفته اند، پاسخ دهند که برای جلوگیری از شیوع یک بیماری آیا بهترین راهکار تعویض رییس یک بیمارستان است، یا تشخیص علل فراگیر شدن آن بیماری در جامعه را باید مد نظر قرار بگیرد؟!
ضمن آنکه با توجه به فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری، مبنی بر همکاری بین قوا در حل مسائل کشور، لازم است که نمایندگان مجلس، همراه با انتقادهای مطرح راهکارهای علمی و منطقی را با توجه به شرایط کشور برای حل مشکل صنعت خودرو بفرمایند، تا بلکه این اتهام از جمیع مدافعان استیضاح بر داشته شود که آیا در مجلس فعلی جمعی صرفا به دنبال چوب لای چرخ نهادن هستند و یا اندیشه ی دلسوزانه ای هم از پس اینانتقادات بر می خیزد؟!
#استیضاح
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
✔️نینای کلاس اندیشه
✍دکتر زهرا دلاوری پاریزی
طبق معمول کلاسهای اندیشه دانشگاه، با نقاشی درخت شروع میکنم و بعد ساختمانی با پی و ستون و نما. آن روز هم به همین منوال گذشت در کلاسی که طبق اعلام آموزش، مجازی بود و یکباره روز قبل اعلام کردند حضوری باید برگزار شود.
طبیعتا باید نیمی از کلاس ریزش داشت و من هم آماده مواجهه با کلاس خالی بودم، وارد که شدم از ۳۴ نفر دانشجوی موسیقی و تدوین، تنها دو دختر آمده بودند، یکی کشف حجاب کامل با موهایی افشان و تاپ نیمهای که رویش کت بود و دیگری مقنعهای که تمایل به افتادن داشت، اما هر از چندی صاحبش پیش میکشیدش!
مثل کلاس ۲۰ نفره، جدی و متعهدانه شروع کردم به تدریس. تمام حواسم به آن دخترک مکشوفه بود که گاهی چشمهایش تا آستانه باریدن پیش میرفت و خودش را کنترل میکرد، چون بار سنگین ریمل و خط چشم اجازه اشک ریختن نمیداد، نزدیکی پایان کلاس گفت:" استاد امروز درس خیلی متفاوتی داشتیم و من این کلاس را نشانهای از خدا میبینم."گفت: "به بچه ها میگویم که بیایند و حیف است کلاس را از دست بدهند." جلسه بعدی حدود ۲۶ نفر با خودش آورده بود و این در کلاس دانشگاه یعنی لیدر...
الحمدلله رب العالمین با مشارکت کامل دانشجویان کلاس برقرار شد، طوری که وقتی گفتم بچه ها کلاس تمام، اعتراض کردند و گفتند:" استاد تازه به جای حساس و شیرینش رسیده بودیم."اما همین مقدار تشنگی برای جلسه بعد لازم بود.
آن جلسه به نینای قصهمان گفتم:" یک کتاب هست لطفا بخوان و نظرت را بگو" با غروری که تهش"استاد تحویلم گرفته" بود، جلوی بچه ها کتاب را گرفت و گفت: "یه هفته وقت بدین."
جلسه بعد دوباره بچهها با درس مطالعه شده و پرشور آمده بودند، اما نینای ما نبود، دلم در تلاطم بود و چنان احساس دلتنگی کردم که دو سه بار از بچهها سراغش را گرفتم. در تردید بودم چه عکس العملی در برابر کتاب داشته، شاید هنوز زود بوده، شاید...
امروز شد و نینای نازنین ما آمد، اما با موهایی جمع شده زیر روسری کوچکی که به دستمال سر بیشتر شبیه بود، از نگاهش التماس خواندم و احوالپرسی کردم. گفت: "استاد میتونم بعد از کلاس وقتتون رو بگیرم؟" گفتم:"با کمال میل!"
گفتگویی که قرار بود ده دقیقه طول بکشد، به کلاس بعدی من متصل شد، اما نینا مثل اسپند روی آتش بود، از تأثیر کتاب، از انقلابی که روحش را تحت تأثیر قرار داده، از سردرگمی مسیر زندگی،از تغییر ریل، از اتفاقات تلخ زندگی اش، از گناهانی که او را به گریه انداخته بود و...
این بار او میگفت و من سراپاگوش بودم، گاهی با قطره اشک ناخودآگاهی، یا بله و خیری تأیید یا ردش میکردم. آخرین جملاتش این بود هنوز هیچ کس در تمام عمرم اینقدر مثل شما صبورانه و مهربانانه به حرفهایم گوش نکرده است، حتی خانوادهام! گفت:" برایم خیلی غرورآفرین است که اینقدر صمیمی به حرفهایم گوش کردید" اجازه گرفت کتاب را به دوستانش هم بدهد و من گفتم آن کتاب وقف خواندن است.
البته که تأثیر کتاب بدون شک غیر قابل اغماض است، اما بیگمان همه این جلوهگریها خبر از تنهایی و رنج عمیق مکشوفهها میدهد. واقعا نیاز به محبت و صداقت، کمبود عمیق این روزهای دختران نازنینی مثل نینای قصهی من است...
بگذریم... اگر شب و روز بر تنهایی این بچهها اشک حسرت بریزیم کمترین کاری است که میتوان کرد! مطمئنم پایان قصهی نینا ختم به چادر می شود.
ان شاءالله با یاری خدای متعال و عنایت اهل بیت علیهم السلام از آن روز نینا حتما برایتان خواهم نوشت و تصویر آن لحظه را ثبت خواهم کرد.
#کتاب_ترگل
#حجاب_اسلامی
#جهاد_روایت
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
وَالسّابِقُونَ....
✍ چمنخواه
در یکی از محلات قدیمی تهران زندگی میکردند. یک خانه حیاط دار با یک باغچه کوچک. خانواده بسیاری خوب و محترمی بودند. زوجی مسن که همه فرزندانشان ازدواج کرده و تنها زندگی میکردند. به خاطر صفای این زوج و شنیدن خاطرات و استفاده از تجربیات آنها، هر چند ماه یک بار به دیدنشان میرفتیم. یک روز عصر که به دیدنشان رفتیم. طبق معمول با گشادهرویی از ما استقبال کردند. پدر خانواده روی صندلی چوبی، وسط حیاط نشسته و پسر بزرگش که یکی از امرای ارتش بود، در حال اصلاح سر پدر بود. او با دقت و حوصله این کار را انجام میداد. در همین حال پسر دوم خانواده که او هم از امرای ارتش بود. وارد خانه شد و با تبسمی، به برادر بزرگتر رو کرد و گفت: حسن آقا امروز نوبت من بود که بیام و به سر و صورت پدر صفا بدهم چرا شما این کار را انجام میدهید؟ پسر بزرگتر جملهای گفت که هیچگاه آنرا فراموش نمیکنم و از آن درس گرفتم. حسن آقا همینطور که با آرامش در حال اصلاح سر و صورت پدر بود با لبخند گفت: وَ السّابقونَ السّابقونَ اُولئکَ المُقَرَبون.
#سبک_زندگی
#وَبِالوَالدَینِ_اِحسَانا
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI
.
✔️«روزی که دنیا بهشت میشود»
✍زهرا نجاتی
زنها موجودات پیچیدهای هستند اما نه آن قدر که نشود شناخت شان. مردان،هم موجودات سختی هستند دشوار. اصلا شاید عجیب نباشد اگر بگوییم:«زوجیت پیچیدهترین مقولهی دنیاست». دوتا آدم با دو فرهنگ متفاوت، با دوبینش و نگرش متفاوتی که غالبا از ماهیت مختلفشان، اثرگرفته. قرار است باهم کانونی بسارند که نه تنها تمام نیازهای یکدیگررا، بلکه بخشی ازنیازهای فرزندانی که قرار است ایجادکنند، را هم تامین کنند. به قول بزرگي زن و شوهر مثل دو لنگه دمپايي هستند، متفاوت اما با هدف و چه بسا ايديولوژي مشترك.
اما همه اینها نبایدباعث شود نه بیگدار به آب بزنیم و نه ناامید باشیم از ازدواج یا شکل گیری رابطهی حسنه.
بلکه هم باید به دنبال کسب مهارت باشیم، مهارت ارتباط، مهارت شناخت همسر و دلبری و تابآوری،
هم باید دست بکشیم از این دنیای گل گلی الکی که برایمان ساختهاندـ
دنیای زن و مرد اینقدر متفاوت هست که نشود روز مرد و زن را با یک کادو جشن گرفت. مرد اهل آچار است و زن ریحانه، پس نمیشود روز مرد وزن را با گل فروشی گذراند.
دنیای ما روزی گل و بلبل نمیشود که مردها و زنها در خیابان، دست به دست هم راه بروند، روزی میشود که زن وشوهرها قبل یا بعد ازدواج، چندکتاب بخوانند برای بهبود رابطهشان. نه از این کانالهای زرد وصورتی؛ مثلا «کتاب زندگی» دکترحبشی را.
یا «رازهایی دربارهی مردان و زنانی که باربارا دی انجلس» نوشته، یا اقلا مثلا «مردان مریخی و زنان ونوسی» را.
نشسته باشند پای حرفهای «دکترفرهنگ» یا «جناب تراشیون» و تعلیم دیده باشندحقوق دینی همسرانشان را.
وخب بیایید باورکنیم درجامعهای،طلاق عاطفی وجود دارد، این اتفاق نیفتاده. نه آنطور که باید و شاید.
متن بالا شاید در ابتدا، یک طنز خنده دار به نظر بیاید اما وقتی عمیقتر نگاهش کنی، وادارت میکند، دست بگذاری روی تفاوتهایی که کاش نهادی یا سازمانی یا پدر ومادرها، تلاش میکردند تا قبل ازدواج به جوانها آموزش دهند و باور میکردند ارزششان از تعداد سکه و قباله و متراژ خانه وجهیزیههای میلیونی خیلی بیشتر است و میتواند آنها را تضمین کند.
و اقل آنچه لازم است جوانها بیاموزند این است که پنج سال اول ازدواج، مشکلات حادترند واگر با صبوری و مهارت آموزی و شناخت ازهم و ازجنس همسر، بگذرانندش، آمار طلاق خیلی پایین تر خواهد آمد و البته ازدواج کودکی است که باید به بلوغ برسد و از قضا بلوغش چیزی شبیه بلوغ پسران است: ۱٠_ ۱۵ سال. همین.
#همسرانه
#سبک_زندگی
#سیده_شهلا
#مجله_افکار_بانوان_حوزوی
@AFKAREHOWZAVI