API_SP.DYN.xls
401.9K
پرونده Excel حاوی کل آمار شاخص امید به زندگی در دنیا از سال 1339 تا 1399
یادداشتهای آقامعلم
اختلاف شاخص امید به زندگی در ایران آمریکا از سال 1339 تا 1399 برحسب درصد به نقل از بانک جهانی(همان م
✅#یادداشت ✅#فرهنگ_شهروندی
🗒 موضوع: شاه خدا بیامرز(قسمت دوم)
🔵شاخص «امید به زندگی» یکی از شاخصهای مهم برای مقایسهی وضعیت دو کشور یا دو دوره یا دو حکومت است؛ زیرا این شاخص، خود به شاخصهای دیگری مثل سلامت و بهداشت، تغذیه، امنیت و... وابسته است.
🔵این شاخص در سال 1349، یعنی 8 سال پیش از پیروزی انقلاب اسلامی ایران، در کشور ما حدود 45 سال و در کشوری مثل آمریکا 69 سال(بیش از 24 سال اختلاف و نزدیک به 34% تفاوت) بوده است. در این زمان، نزدیک به 45 سال از آغاز حکومت دودمان پهلوی گذشته بود؛ حال آن که این حکومت، نه تنها تحریم نبود، که روابط بسیار خوبی با کشور آمریکا داشت. در سال 1357 این شاخص در ایران و آمریکا به ترتیب به 55 و 74 سال رسید که همچنان 19 سال اختلاف را نشان میداد. شاخص امید به زندگی پس از انقلاب اسلامی جز در زمان جنگ(به علت احساس ناامنی ناشی از جنگ) همواره رو افزایش بود و در سال 1399 این شاخص در ایران و آمریکا به ترتیب به 76.9 و 77.3 رسید که کمتر از 6 ماه(حدود 1%) اختلاف دارد.
🔵نکته: در نمودارهای رسمشده، آمار بانک جهانی که بر حسب سال میلادی بوده، به سال شمسی تبدیل شده و برای وضوح بیشتر نمودارها، به جای تمام کشورها، فقط 4 کشور انتخاب شدهاند و فواصل زمانی هم، پنج ساله انتخاب شده است.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
هدایت شده از یادداشتهای آقامعلم
به نام خدا
✅#یادداشت ✅#دین
🗒 موضوع: شب یلدا و آن یک دقیقهی سرنوشتساز
🔵شب یلدا(چله) را که با عنوان «بلندترین شب سال» گرامی میداریم، تنها یک دقیقه با شب پیش یا پس از آن، اختلاف دارد.
اما گاهی همین مقادیر اندک است که شاخصها را نشان میدهند.
برای مثال:
🔵 نمرهی قبولی در یک آزمون، 10 است؛ حتی 9/75 یا 9/99 هم، گرچه بسیار به ده نزدیک هستند، همچنان برچسب دارند: «مردود».
🔵 زمان رسیدن دو دونده به خط پایان در مسابقهی دو، شاید یک ثانیه یا یک دهم ثانیه اختلاف داشته باشد، ولی همین اندک است که نفر نخست مسابقه را مشخص خواهد کرد.
🔵 هنگام نماز مغرب یا افطار، اگر حتی یک دقیقه هم زودتر از زمان مقرر، افطار کنیم یا نماز بخوانیم، نه نماز درست است و نه روزه صحیح. همین طور در وقت اذان صبح و امساک و نماز.
🔵 این مرزهای دقیق، نشان میدهد، گاهی برخی صحبتها، گرچه در ظاهر به نظر چندان نادرست نیست، درواقع، نه از نظر شرع مبنایی دارد و نه از نظر عقل.
🔵 برخی میگویند: «در بحث حجاب، «یک تار مو» چقدر اهمیت دارد؟» در اصل هیچ؛ ولی مرز بین «حجاب اسلامی» و «حجاب عرفی»، همین یک تار مو است؛ درست مانند همان یک صدم ثانیه در مسابقه یا یک صدم نمره در آزمون یا یک دقیقه در وقت افطار.
گاهی باید این «اندک»ها را پاس داشت(مثل شب یلدا)؛ گاه از این «اندک»ها باید مراقبت کرد(مثل وقت نماز و حجاب) و گاه این «اندک»هاست که سرنوشتساز است(مثل آزمون و کنکور و مسابقه).
#محمدحسین_یزدانی_بخش
ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
https://eitaa.com/yazdanibakhsh
دیگر یادداشتها:
https://eitaa.com/aghamoalem
✅#یادداشت ✅#سوادرسانه
🗒 موضوع: به جای قسمت سوم شاه خدا بیامرز: مریم قجر عضدانلو ابریشمچی رجوی!
🔵قرار بود امروز، قسمت سوم «شاه خدابیامرز» را در بارهی تورم بنویسیم؛ اما انتخاب «مریم رجوی» به عنوان رئیسجمهور جدید ایران مرا بر آن داشت تا موضوع را تغییر دهم.
🔵بد نیست، مبانی «مردمسالاریDecomracy» را مرور کنیم؛ رئیسجمهور، یعنی رئیس مردم را باید مردم یک کشور با یک انتخابات آزاد، انتخاب کنند؛ نه در یک مجمع نهایتاً چند هزار نفری در خارج از کشور و بدون آگاهی و اطلاع مردم.
🔵اما اصل داستان، این نیست؛ بسیاری از جوانان و نوجوانان ما، سرگذشت مریم رجوی را نمیدانند. مریم رجوی از عناصر اصلی سازمان مجاهدین خلق-که در بین مردم ایران به سازمان منافقین مشهور است-بود و در اصل «مریم قجر عضدانلو» نام داشت. پس از ازدواج با «مهدی ابریشمچی»، 6 سال با او زندگی کرد. بعدها رئیس سازمان مجاهدین خلق، «مسعود رجوی»، خودش و «مریم قجر عضدانلو» را به عنوان رهبران سازمان معرفی کرد و به بهانهی جلوگیری از ارتباط حرام دو رهبر ناهمجنس، مهدی ابریشمچی را وادار کرد که در مراسمی رسمی، همسر خود را به «مسعود رجوی» تقدیم کند! سه روز بعد از طلاق، مسعود رجوی بدون طی عدهی شرعی، «مریم قجر عضدانلو» را به عقد خود درآورد و از آن روز، «مریم قجر عضدانلو»، در حالی که از همسر پیشین خود، فرزندی دختر داشت، «مریم رجوی» شد. این کار، در سازمان، نه تنها تقبیح نشد، که از آن به عنوان از خودگذشتگی «مهدی ابریشمچی» تلقی گشت!
🔵این، تازه آغاز ماجرا بود. مسعود رجوی که رهبر گروهی از زنان و مردان عضو سازمان بود، انقلاب عقیدتی(ایدئولوژیک) اعلام کرد و بنا بر این انقلاب، زنان سازمان باید از همسران خود جدا میشدند و افراد مجرد(چه زن و چه مرد) نیز، هرگز حق نداشتند ازدواج کنند. زنان منتخب عضو سازمان، در مراسمی به نام «رقص رهایی» همگی برهنه به حضور رهبر سازمان، «مسعود رجوی» شرفیاب میشدند و...
🔵ادامهی این داستان، را باید در تاریخ بخوانید که مرا از بیان بقیهی آن، شرم است.
🔵اکنون، این خانم، قرار است در انتخاباتی آزاد(!) با رأی «مایک پمپئو» وزیر امور خارجهی سابق آمریکا و از عوامل ترور سردار شهید سلیمانی، با شعار «زن، زندگی، آزادی» رئیسجمهور ایران شود.
تهوعآور، مضحک و برانگیزانندهی خشم.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
یادداشتهای آقامعلم
✅#یادداشت ✅#سوادرسانه 🗒 موضوع: به جای قسمت سوم شاه خدا بیامرز: مریم قجر عضدانلو ابریشمچی رجوی! 🔵
🔵سند ازدواج مسعود رجوی و مریم قجر منطبق با اصول اسلامی!!
✅#یادداشت ✅#شعر
🗒 موضوع: بنده هستی یا در بندی؟ آزاده هستی یا آزادی؟
🔵
فاعتبروا، فاعتبروا یا اولی الابصار
فاعتبروا، فاعتبروا از در و دیوار
اون لحظه که علی تنها شه
زهرا تو شعلهها میسوزه
این درس روشن تاریخه
این قصه، قصه هر روزه
کی گفته اینها همش اتفاقه
آتیش این فتنه همیشه داغِ
روضه فاطمیه همش از نفاقِ، نفاقِ، نفاقِ
روضه فاطمیه از نفاقِ
واعتصموا، واعتصموا بحبل الله
واعتصموا، واعتصموا بولی الله
یا بنده هستی یا در بندی، آزاده هستی یا آزادی
دیوار و در داره میسوزه تو معرکه کجا وایسادی
اون طرف در همه جا سیاهه، این طرفش حی علی الفلاح
بیطرفی بزرگترین گناهِ، گناهِ، گناه
فانتظروا، فانتظروا ذکر هر روزِ
فانتظروا، فانتظروا شیعه پیروزِ
ایمان به وعده حق داریم، تا روزی که ورق برگردِ
مرز فدک مشخص میشه، وقتی امامِ حق برگردِ
جلوه حق همیشه پرفروغِ، باطل اگر دور و برش شلوغه
به خاطر فریب و دروغِ، دروغِ، دروغِ
اون طرف در همه جا سیاهه، این طرفش حی علی الفلاح
بیطرفی بزرگترین گناهِ، گناهِ، گناه
🔵اسم شاعر را نتوانستم پیدا کنم.
#سوادرسانه
دو واکنش به یک نوع رویداد خبری در دو کشور
خبر با بار مثبت برای کشور فرانسه و با بار منفی برای کشور ایران
شاخص تورم.xls
353.3K
جدول شاخص تورم از سال 1339 تا سال 1399 در جهان به نقل از بانک جهانی
منبع: https://data.worldbank.org/indicator/FP.CPI.TOTL.ZG
شاخص میانگین پنجسالهی تورم در ترکیه، عربستان، ایران، و آمریکا از سال 1339 تا 1399(منبع بانک جهانی؛ میانگیری را خودم انجام دادهام)
https://data.worldbank.org/indicator/FP.CPI.TOTL.ZG
✅#یادداشت ✅#فرهنگ_شهروندی
🗒 موضوع: شاه خدا بیامرز(قسمت سوم)
🔵یکی از شاخصهای بررسی شرایط اقتصادی، شاخص تورم، یعنی درصد تغییر قیمتهای دورهی جاری نسبت به دورهی گذشته(مثل تغییر قیمتهای پارسال نسبت به سال پیش از آن یا ماه گذشته نسبت به ماه پیش از آن) است. این شاخص، به دلیل تأثیر مستقیم در زندگی و معاش مردم، بیش از هر شاخص دیگری، میتواند شرایط اقتصادی را نشان دهد؛ متأسفانه در این شاخص، دولتهای پس از انقلاب، نتواستند رضایت مردم را به دست آورند و بیشتر مردم از این شرایط ناحشنود هستند. گرچه جنگ هشتساله و تحریمهای چهل و چندساله هم در این تورم، تأثیر داشتند، نباید نقش بیمدیریتیها و سوء تدبیرها را هم ناچیز به حساب آورد.
🔵در بارهی تورم، چند نکته را یادآوری میکنم:
🔴تورم منفی، یعنی کاهش قیمتها و تورم مثبت یعنی افزایش قیمتها و کاهش تورم، به معنی کند شدن روند افزایش قیمت است نه به معنی کاهش قیمتها. برای مثال، وقتی تورم یک ماه 3 درصد و تورم ماه بعد 2 درصد باشد، میگوییم تورم یک درصد کاهش یافته، در حالی که قیمتها، نسبت به ماه پیش از آن، 2 درصد بیشتر شده است.
🔴برای محاسبهی میزان تورم، یک سبد کالا شامل خوراکیها، پوشاک، مسکن، مسافرت، انرژی(برق، سوخت، گرمایش، آب) و... که سهم هر کدام در هزینهی خانوار مشخص است، تعیین میکنند. این که گاهی ما تورم را 200 درصد احساس میکنیم، ولی 30 درصد اعلام میشود، به علت ثابت ماندن قیمت سبد انرژی و نان است که اغلب به نظر مردم در کشور ما، سهم اندکی از هزینهی خانوار را شامل میشود، ولی در کشورهای غربی، این بخش، درصد بزرگی از هزینهی خانوار را تشکیل میدهد.
🔴اما مسألهی اصلی، دروغ بزرگی است دربارهی ارزانی یا ثابت بودن قیمتها در طول دوران حکومت پهلوی و بهویژه، دوران نخستوزیری هویدا که آمار بانک جهانی، در این خصوص، حرف دیگری دارد. میزان تورم در دوران پهلوی کمتر از دوران پس از انقلاب بوده است، اما ناچیز یا صفر نبوده و افسانههایی که گاه در بارهی قیمت کبریت و گاه در بارهی قیمت خودکار در دادگاه هویدا میگویند، نه در متن مذاکرات و بازجوییهای دادگاه هویدا هست، نه در واقعیت.
📝#محمدحسین_یزدانی_بخش
✅ارزیابیها، دیدگاهها، پیشنهادها:
🌐https://eitaa.com/yazdanibakhsh
🔰دیگر یادداشتها:
🌐https://eitaa.com/aghamoalem
51.91M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تدوین و صداگذاری به مناسبت سومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی
کار دانشآموز سال دوازدهم رشتهی تصویرسازی، سرکار خانم فاطمه باقریان
هدایت شده از پیامهای قرآنی
✅ بسم الله الرحمن الرحیم
🌼موضوع: شهیدان زندهاند، الله اکبر...🌼
🔵وَلَا تَحْسَبَنَّ ٱلَّذِينَ قُتِلُواْ فِي سَبِيلِ ٱللَّهِ أَمْوَٰتَۢاۚ بَلْ أَحْيَآءٌ عِندَ رَبِّهِمْ يُرْزَقُونَ ١٦٩
فَرِحِينَ بِمَآ ءَاتَىٰهُمُ ٱللَّهُ مِن فَضْلِهِۦ وَيَسْتَبْشِرُونَ بِٱلَّذِينَ لَمْ يَلْحَقُواْ بِهِم مِّنْ خَلْفِهِمْ
أَلَّا خَوْفٌ عَلَيْهِمْ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ ١٧٠
🔴هرگز خیال نکن کسانی که در راه خدا کشته شدهاند، مردهاند؛ بلکه زندهاند و در پیشگاه پروردگارشان، به آنان روزی میدهند؛ شادمانند از پاداشی که خداوند از بزرگواری و فضل خود به آنان داده است و به همرزمانشان که هنوز به آنان نپیوستهاند، مژده میدهند که نه ترسی بر آنان غلبه میکند و نه اندوهگین میشوند.
🔶سورهی مبارکهی آل عمران، آیات 169 و 170
🔍لاتَحْسَبَنَّ: گمان مبرید؛ الَّذینَ: کسانی که؛ قُتِلوا: کشته شدند؛ فی: در؛ سَبیلِ: راه؛ أَمْواتاً: مردگان؛ بَلْ: بلکه؛ أَحْیاءٌ: زندگان؛ عِنْدَ: نزد؛ رَبِّ: پروردگار؛ هِمْ: ایشان؛ یُرْزَقونَ: روزی میخورند؛ فَرِحینَ: خوشحالها؛ بِ: به؛ ما: آنچه؛ ءاتی: داد؛ مِنْ: از؛ فَضْلِ: بخشش، بزرگواری؛ هِ: او؛ یَسْتَبْشِرونَ: مژده میدهند؛ لَمْ یَلْحَقوا: ملحق نشدهاند؛ خَلْفِ: پشت؛ أَلّا: که نیست؛ خَوْفٌ: ترسی، نگرانی؛ عَلیٰ: بر؛ لایَحْزَنونَ: غمگین نمیشوند، محزون نمیشوند.
✅طرح ضحی(تعمیق فرهنگ و معارف اجتماعی قرآن)
🌐https://www.instagram.com/quranicmessages
🌐https://www.eitaa.com/quranicmessages
نظر، پیشنهاد، انتقاد:
🗒@yazdanibakhsh
شاخص ضریب جینی(توزیع ثروت و فاصلهی طبقاتی) در ایران از سال 1348 تا 1400
منبع: (1) مرکز آمار ایران
https://www.amar.org.ir/Portals/0/PropertyAgent/461/Files/6539/2802z112111400.xlsx
(2) بانک جهانی
https://api.worldbank.org/v2/en/indicator/SI.POV.GINI?downloadformat=excel