فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅قطاری که به هنگام عبور از مناطق مسکونی، به منظور حفظ حریم خصوصی، پنجرههایش به طور خودکار مات میشوند!
🔻اگر آدمیان بخواهند، تکنولوژی میتواند از بهترین خادمان زیست اخلاقی و انسانی باشد.
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴توصیههای سلوکی آیتالله قاضی طباطبائی
🖊احمدحسین شریفی
🔘بخش دوم: اهتمام به نماز و نماز شب و توسل به اهل بیت به ویژه سیدالشهداء(ع)
_________________
🔻اهتمام به نماز
آیتالله سیدعلی قاضی، در وصیتنامه خود مینویسد «عمده وصیت من نماز است. نماز را بازاری نکنید، اول وقت به جا بیاورید با خضوع و خشوع! اگر نماز را تحفظ کردید، همه چیزتان محفوظ میماند و تسبیحه صدیقه کبری سلام الله علیها و آیة الکرسی در تعقیب نماز ترک نشود»
🔻نماز شب
علامه طباطبايی میفرماید روزی در نجف اشرف «کنار در مدرسهای ایستاده بودم که قاضی از آنجا عبور میکرد؛ چون به من رسید، دست خود را بر روی شانه من گذاشته و فرمود: «ای فرزند! دنیا میخواهی، نماز شب بخوان؛ آخرت میخواهی، نماز شب بخوان»
🔻اهتمام به توسل به اهل بیت به ویژه سیدالشهداء
از نگاه مرحوم قاضی سیر و سلوک صحیح الی الله و وصول به مقام توحید جز از راه پذیرفتن ولایت ائمه و حضرت زهرا سلام الله علیها ناشدنی است. او بر توسل به ائمه اطهار به ویژه امام حسین علیه السلام تأکیدی ویژه داشت. خود آن عارف بزرگ میگفته است:
«من اگر به جایی رسیده باشم از دو چیز است: قرآن کریم و زیارت امام حسین علیه السلام»
در وصیتنامه خود نیز چنین مینویسد:
«در مستحبات تعزیهداری و زیارت سیدالشهداء مسامحه ننمایید و روضه هفتگی ولو دو سه نفر باشد، اسباب گشایش امور است و اگر از اول عمر تا آخرش در خدمات آن بزرگوار از تعزیت و زیارت و غیرهما بجا بیاورید، هرگز حق آن بزرگوار ادا نمیشود و اگر هفتگی ممکن نشد، دهه اول محرم ترک نشود.»
#قاضی_طباطبائی
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔲علوم انسانی اسلامی: محالاندیشی یا واقعبینی؟
در گفتگوی
دکتر علی پایا
و
دکتر احمدحسین شریفی
🔴زمان:
پنجشنبه ۲۷ آبان ۱۴۰۰ ؛ ساعت: ۱۸- ۲۰
⭕️لینک شرکت در جلسه👇👇
http://iwo.ir/elmedini
🌹🌹🌹
🖊احمدحسین شریفی
⭕️برای رسیدن به آرمانها باید واقعیتها را شناخت و بر اساس واقعیتها و شرایط شخصی و محیطی و اجتماعی، گامهای حرکت خود را تنظیم کرد.
آرمانها را باید به اهدافی کوچکتر و دسترسپذیرتر تقسیم کرد، در آن صورت هر چند ممکن است قدری دیرتر، اما راحتتر و مطمئنتر به هدف خواهیم رسید.
#اخلاق
#مدیریت
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
۱۱ اکتبر، ۷.۰۹.mp3
52.24M
🎤 احمدحسین شریفی
🔴موضوع سخنرانی: بزرگداشت شخصیت علمی و عملی علامه حسنزاده آملی
🔷زمان: ۱۹ مهر ۱۴۰۰
🔸مخاطبان: اساتید حوزه علمیه رضویه خراسان جنوبی
#علامه_حسنزاده
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴مسأله کتاب و کتابخوانی در ایران: زخمی کهنه و کشنده!
🖊احمدحسین شریفی
⭕️ناصر پورقمی در مقالهای با عنوان «کتاب، یک کالای بیمصرف» که در آذر ماه سال ۱۳۴۹ در شصت و هفتمین شماره هفتهنامه نگین منتشر شد، مینویسد(ص۱۰-۱۱):
«اکنون از جمعیت ۲۸ میلیون نفری ایران نزدیک به ده میلیون نفر، به مفهوم عام باسوادند. یعنی قادر به خواندن و نوشتن هستند. ... از سوی دیگر، تیراژ کتاب در ایران از پانصد نسخه آغاز میشود و ... به طور معمول تیراژ کتاب در حدود هزار تا سه هزار نسخه است. در حالی که اگر حتی بیست دررصد از باسوادانما به مفهوم عام کتابخوان بودند و دیگران هم در حاشیه گهگاه کتاب میخواندند، تیراژ عادی کتاب در ایران از مرز ۵۰ هزار نسخه تجاوز میکردو چنین وضعی خود موجب ایجاد امکانات و عوامل مساعدی در کار کتاب میشد....»
⚫️مع الاسف باید گفت:
اکنون (آبان ۱۴۰۰) پس از ۵۱ سال از انتشار این مقاله و بیان این زخم کهنه فرهنگی، جمعیت ایران حدوداً سه برابر شده است، و بیش از ۹۰ درصد از جمعیت ۸۵ میلیونی هم باسوادند. در حالی که تیراژ کتابها از ۱۰۰ نسخه و حتی بعضاً کمتر شروع میشود! در حالی که اگر بنا بود توقع ۵۰ سال پیش ناصر پورقمی برآورده میشد، باید تیراژ کتابهای ما نزدیک ۲۰۰ هزار نسخه میشد! تصور کنید که حتی اگر تیراژ کتابها ۲۰ هزار نسخه هم میبود، افزون بر رشد فرهنگی عامه مردم، چه تحول عظیمی در صنعت چاپ و نشر و نویسندگی کشور ایجاد میشد!
✔️آیا این پسرفتها نشان از ناکارآمدی فعالیتهای فرهنگسازی متصدیان مربوطه در طول پنجاه سال گذشته نیست؟!
✔️آیا میتوان با استفاده از ظرفیت نخبگانی کشور، تحولی بنیادین در این «فرهنگ کتابگریزی» و «فرار از مطالعه» ایجاد کرد؟
#کتاب
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴پیامبر اکرم(ص) و اهتمام به حفظ پوشش گیاهی و درختی اطراف مدینه
🖊احمدحسین شریفی
🔶شهاب الدین یاقوت حَمَوی (م۶۲۶ق) در کتاب ارزشمند معجم البلدان میگوید پیامبر اکرم(ص) قطع درختان مدینه را تا شعاع یک برید از هر طرف، ممنوع کرد: «حرّم رسول اللّه(ص) شجر المدينة بريدا في بريد من كل ناحية». [«برید» یکی از مهمترین واحدهای اندازهگیری در محاسبات پیشینیان بوده است. اغلب فقیهان و جغرافیدانان، هر برید را به اندازه حدود ۲۲ کیلومتر دانستهاند. بر این اساس پیامبر اکرم(ص) تصرف در فضای سبز اطراف مدینه تا شعاع ۲۲ کیلومتر را ممنوع اعلام کرد.]
🔶پیامبر اکرم(ص) پانزده قرن پیش، که در هیچ جای دنیا دغدغههای محیطزیستی و تأمین هوای سالم و امثال آن وجود نداشت، اینچنین در اندیشه حفظ و بلکه تقویت کمربند سبز اطراف مدینه بود. مع الاسف بسیاری از شهرداران ما علیرغم تحصیلات مربوط به شهرسازی و بهرهگیری از مشاوران متخصص و ... هنوز هم توانایی درک و عمل به چنین ارزشهایی را ندارند!
🔶فقط کافی است تصور کنید که اگر در اطراف شهرهای ما نیز تا شعاع ۲۲ کیلومتر پوشش گیاهی و درختی وجود داشت از چه محیط زیست سالم و بالنده و بانشاطی برخوردار بودیم.
#اخلاق
#محیط_زیست
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔴منتشر شد
🔶کتاب «راههای اصلاح اخلاق اجتماعی در تبیین بیانیه گام دوم» نوشته استاد احمدحسین شریفی از سوی پژوهشگاه فرهنگ، هنر و ارتباطات منتشر شد
⭕️استاد در این اثر با نگاه به بیانیه گام دوم انقلاب از دریچه اخلاق، آن را به عنوان فرمانی برای جهاد «اخلاقگستری» در زندگی فردی و اجتماعی توصیف میکند.
⭕️نویسنده میکوشد موضوع راههای اصلاح اخلاق اجتماعی را با محوریت بیانیه گام دوم انقلاب، تبیین کند. بدین منظور ابتدا تصویری از عناصر اصلی بیانیه گام دوم عرضه میکند؛ و سپس به تحلیل جایگاه اخلاق و مسائل اخلاقی در این بیانیه میپردازد.
⭕️در مرحله بعد، نویسنده نکاتی درباره «جهاد اخلاقی» از نگاه آیتالله خامنهای و با محوریت بیانیه گام دوم ذکر کرده و پایههای نظری «اصلاح اخلاق اجتماعی» را تحلیل میکند.
⭕️بخش دوم این کتاب، به تشریح ده گام اساسی برای اصلاح اخلاق اجتماعی اختصاص یافته است:
آگاهی از آسیبها و نقصها، تلاش در جهت تغییر و اصلاح بینش و نگرش، تقویت باورهای دینی، ارائه آموزشهای مصداقی، برجستهسازی زندگی الگوها، ترویج عزت فرهنگی و تولی و تبری فرهنگی و اقتصادی و اجتماعی، مدیریت رفتارهای مشهوران و نخبگان، اصلاح رفتار حاکمان، جدیت در برخورد با هنجارشکنیها و هنجارشکنان، و بالاخره امیدآفرینی و برجستهسازی خوبیها، ده گام اصلاح اخلاق اجتماعی هستند که در این نوشته، با استناد به بندهای مختلف بیانیه گام دوم، به عنوان گامهای لازم برای اصلاح اخلاق اجتماعی بیان شدهاند.
لینک خرید اینترنتی کتاب 👇👇👇
https://www.ricac.ac.ir/book/538
__________________
@Ahmadhoseinsharifi
🌹🌹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚫️آغاز غیراخلاقی فصل هشتم برنامه خندوانه!
🖊احمدحسین شریفی
🔶برنامه پر بیننده خندوانه، با استناد به خبر برخی از خبرگزاریهای بدنام غربی که نوشته بودند «در جریان دیدار با کامیلا همسر شاهزاده چارلز در حاشیه اجلاس تغییرات اقلیمی در گلاسکوی اسکاتلند جو بایدن نتوانست باد شکم خود را کنترل کند» بخش زیادی از نخستین برنامه فصل جدید خود را به تمسخر و دست انداختن جو بایدن، رئیسجمهور آمریکا، اختصاص داد!
◾️برخی از خبرگزاریهای مسما به «ارزشی» (مثل جهاننیوز و مشرقنیوز و ...) نیز این رفتار زشت و شنیع برنامه خندوانه را برجسته کرده و در فهرست پربینندهترین خبرهای خود گذاشتهاند!
🔲 اما باید دانست که ما حق نداریم رفتارهای غیراختیاری حتی دشمنان خود را تمسخر کرده و دستمایه خنده دیگران کنیم. ما مسلمانیم و افتخار پیروی از مکتب علی(ع) را داریم. برفرض که بایدن یا هر کس دیگری به دلیل بیماری یا هر دلیل دیگری نتوانسته باشد چنان کنترلی بر خودش داشته باشد، اسلام به ما اجازه بازگو کردن و انتشار گسترده آن رفتار غیراختیاری را نداده است. امام علی(ع) به ما توصیه میکنند: «عَظِّمُوا أَقْدارَکمْ بِالتَّغافُلِ عَنْ الدَّنِی مِنَ الأمُور؛ با نادیده گرفتن مسائل پست، ارزش خود را بالا ببرید.»
⭕️البته نیاز به گفتن نیست که این سخن به معنای دفاع از آمریکا یا رئيس جمهور مفلوک و ظالم آن نیست؛ بلکه برای دفاع از اخلاق و ارزشهای انسانی و اسلامی است.
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
⭕️«تفکر»، «انسانیت» و «عبادت»
🖊احمدحسین شریفی
🔶علیرغم اینکه بسیاری از فیلسوفان و انسانشناسان، فصل ممیز آدمی از سایر موجودات را «عقلانیت و تفکر» دانسته و در تعریفی مشهور انسان را «حیوان ناطق» یعنی حیوان عاقل نامیدهاند؛ اما حقیقت آن است که تاریخ بشر و تاریخ فعالیتهای بشری به ویژه در تعاملات با طبیعت و روابط با سایر آدمیان و سایر ملتها این گزاره را تأیید نمیکند! تاریخ بشریت پر است از الحاد و شرک و بیاخلاقی؛ تاریخ بشریت پر است از جنگ و خونریزی؛ تاریخ بشریت پر است از حسادت و دروغ و حیله و فریبکاری! آدمیان روباه را به عنوان حیوانی مکار معرفی میکنند، در حالی که مکر و حیله روباه دربرابر مکاری و فریبکاری آدمی چیزی به حساب نمیآید! آدمیان حتی قدرت خودفریبی هم دارند چه رسد به فریبدادن دیگران!
🔶به هر حال، اگر چنان تعریفی از انسان را بپذیریم باید بگوییم که این «حیوانِ راستقامتِ دو پا» هنوز به مقام «انسانیت» نرسیده است!
🔶به همین دلیل، یکی از مهمترین کارویژههای وحی الهی و یکی از مهمترین اهداف پیامبران بزرگ و همچنین یکی از مهمترین وظایف امامان معصوم علیهم السلام، دعوت بشریت به «عقلانیت» و «تفکر» و «اندیشهورزی» در همه ابعاد زندگی بوده است. قرآن کریم در سیصد آیه ما را دعوت به تعقل و تدبر و تفکر و تأمل میکند.
🔶بلکه در تراوزی نظام ارزشی دین، علیرغم برداشت ظاهربینان و سطحینگران، «دائم الصوم» بودن و «دائم الصلاة» بودن لزوماً نشانه «دائم العبادة» بودن نیست! اولیای دین عبادت اصلی و بنیادین را «تفکر» و «تعقل» و «اندیشه کردن» دانستهاند. تفکر در جلوههای حضرت حق، اندیشه در نعمتهای الهی، تدبر در سرشت و سرنوشت انسان، و به طور کلی تفکر در همه امور.
🔶#امام_صادق علیه السلام میفرماید:
«تَفَكُّرُ سَاعَةٍ خَيْرٌ مِنْ قِيَامِ لَيْلَةٍ؛ لحظهای اندیشیدن ارزشمندتر از شبی را به عبادت گذراندن است»
🔶#امام_حسن_عسکری علیه السلام، چه زیبا میفرماید:
«لَيْسَتِ الْعِبَادَةُ كَثْرَةَ الصِّيَامِ وَ الصَّلَاةِ وَ إِنَّمَا الْعِبَادَةُ كَثْرَةُ التَّفَكُّرِ فِي أَمْرِ اللَّهِ؛ عبادت به بسيارى نماز و روزه نيست، بلكه به بسيار انديشيدن در كار خدا است.»
#اخلاق
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
⭕️۲۴ آبان ۱۴۰۰، چهلمین سالگرد رحلت مرحوم استاد علامه طباطبایی تسلیت باد!
🌹🌹فاتحه و صلوات خود به روح این حکیم الهی و عارف واصل را میتوانید در آدرس زیر ثبت کنید:
https://fatehe-online.ir/206410
#علامه_طباطبائي
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
🔺متن روی سنگ مزار آیت الله مصباح یزدی (قدس سره)
🔸«محمّدتقی بن محمدباقر مصباح یزدی المطیع لأمر مولاه»
🔹نیمهشب گذشته سنگ مزار #علامه_مصباح در حرم حضرت معصومه (سلام الله علیها) بر روی مزار ایشان نصب شد.
@Ahmadhoseinsharifi
🌹