#برنجک
مواد لازم:
برنج یک پیمانه
نمک ماسه ای 500 گرم (نباید یددار باشد)
روغن مایع 3 قاشق سوپخوری
طرز تهیه:
برنج ایرانی را خوب شسته به مدت 4 تا 5 ساعت با نمک خیس می کنیم درست مانند اینکه بخواهیم برنج را برای پلو آماده کنیم. فقط برنج را دم نمی کنیم. برنج آبکش شده را دوباره می گذاریم کاملا" خشک شود و عاری از هرگونه رطوبت باشد. نمک را در ظرفی ریخته کاملا" می گذاریم داغ شود برنجها را داخل نمک ریخته و مداوم هم می زنیم به محض اینکه پف کرد در الک ریخته تا نمک آن خارج شود.
گندمک:
گندم پوست گرفته را به مدت 24 ساعت با آب یا شیر خیس می کنیم و باید کاملا" گندم زیر آب یا شیر باشد، احتیاج به پختن ندارد . بعد در نمک ریخته و مانند برنجک عمل می کنیم. (فقط کمی رطوبت داشته باشد) و مثل برنجک خشک نمی کنیم. در صورت نبودن نمک می توانیم در روغن کم سرخ نماییم.
فوروارد فراموش نشه👌
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پلو_مخلوط
کرفس پلو
مواد لازم برای چهار نفر :
برنج 4 پیمانه
کرفس پاک کرده 400 گرم
گوشت چرخ کرده 300 گرم
پیاز رنده شده 1 عدد
سیر له شده 2 حبه
ادویه، نمک و فلــفل به میزان لازم
رب گوجه فرنگی 3 قاشق غذاخوری
پودر لیــمو عمانی 1 قاشق مرباخوری
کره محلی 50 گرم
زعفران دم کرده 2 قاشق غذاخوری
طرز تهیه :
گوشت چرخ کرده را به همراه پیاز، سیر و ادویه مخلوط نموده، سپس آنها را به شکل کوفته ریزه در آورده و درون کمی کره سرخ مینماییم. گوشتها را از تابه در آورده و کرفس را افزوده و تفت میدهیم تا مقداری نرم شود. رب گوجه فرنگی و کوفته ریزهها را به کرفس اضافه کرده، یک پیمانه آب جوش ریخته و اجازه میدهیم با هم بپزند. برنج خیس کرده را پخته و آبکش مینماییم.
از کرفس و گوشت لابهلای پلو ریخته و کمی پودر لیمو امانی نیز میپاشیم. در پایان زعفران را با باقی کره مخلوط کرده، روی برنج ریخته و پلو را دم میکنیم.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
🔷 #کبسه_مرغ
مواد لازم
▫️برنج :3پیمانه
▫️مرغ:4تیکه
▫️فلفل دلمه :1عدد کوچک
▫️پیاز:2عددمتوسط
▫️هویج:1عدد درشت
▫️سیر:2حبه
▫️گوجهفرنگی :1عدددرشت
▫️رب گوجه فرنگی :1/5ق غ
▫️آب:1لیتر
▫️هل:2عدد درسته
▫️لیموعمانی :2عدد
▫️نمک وفلفل وزردچوبه وادویه پلویی ودارچین و وپودر زنجبیل وبرگ بو به میزان لازم
طرز تهیه
اول پیاز وسیرروریزخورد میکنیم وبا روغن تفت میدیم بعد هویج رنده شده وفلفل سبز خوردشده روهم اضافه میکنیم وتفت میدیم بعدگوجه خوردشده رو هم اضافه میکنیم تیکه های مرغ رو اضافه میکنیم ومیزاریم با سبزیجات تفت بخوره
حالا رب گوجه و نمک وفلفل وزردچوبه وپودر زنجبیل وادویه پلویی وکاری وهل درست وبرگ بو رو اضافه میکنیم وهم میزنیم در ظرف رو ده دقیقه میزاریم بعد یک لیترآب جوش اضافه میکنیم ویک ساعت میزاریم تا مرغ بپزه بعد از قابلمه درمیاریم وتیکه های مرغ رو نیم ساعت در فرمیزاریم تا رنگش تغییرکنه وبریان بشه
حالا برنج خیس خورده رو به آب مرغ اضافه میکنیم وبرنج رو دمی میپزیم
بعد بادام پرک وبادام زمینی رو باکره تفت میدیم
وقتی پلوی کبسه رو در ظرف ریختیم تیکه های مرغ رو روی پلو میچینیم وبا بادام های تفت داده تزیین میکنیم ونوش جان.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#سبزی_فسنجان
گیلانی(لاهیجان)
سبزیفسنجان از خوراکهای معروف و لذیذ شرق گیلان میباشد که اغلب با اناربیج اشتباه گرفته میشود.
مواد لازم:
🔹گردو
🔹رب انار
🔹سبزی (چوچاق، خالیواش، نعنا، گشنیز، تره)
🔹بادمجان
🔹گوجه
🔹مرغ یا اردک
طرز تهیه:
گردو و رب انار رو مثل فسنجون بار بذارین. سبزی چوچاق، خالیواش، نعنا، گشنیز و تره همه رو بسابین، نصف سبزی رو سرخ کرده نصفش رو سرخ نمیکنیم داخل خورشت میریزیم میذاریم خوب جا بیفته. بعد بادمجان و گوجه رو سرخ کرده داخل خورشت ریخته ده دقیقه دیگه بمونه، بعد زیرش رو خاموش کرده اگه دوست دارین میشه بادمجون و گوجه رو روش گذاشت ولی اصلش باید چند دقیقه با خورشت بجوشه. مرغ رو جدا پخته رو خورش بذارین ولی اگه اردک بوده همراه گردو بار بذارین. اندازه گردو با سبزی باید یکی باشه، گردو بیشتر نباشه. اگه گردو خیلی بیشتر باشه مزش شبیه فسنجون میشه و اگر خیلی کمتر باشه شبیه قرمه. میتونید گوجه یا بادمجون رو یا هردوتا رو حذف کنید یا در انتهای خورشت برای تزئین ازش استفاده کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#پاناکوتا_و_سیب_ژله_ای
✍موادلازم:
شیر ۱ لیوان
خامه یک پاکت
شکر....۴ق غ
پودر ژلاتین...۴ ق م(من ۲ ق ریختم)
وانیل....۱/۴ ق چ
♨️طرزتهیه:
ابتدا پودر ژلاتین رو با مقداری از شیر روی حرارت غیر مستقیم میزاریم تا بن ماری بشه..بقیه شیر و شکر وخامه رو باهم مخلوط میکنیم وروی حرارت میزاریم تا گرم بشه و جوش ریز بزند وبعد از روی حرارت بردارید که زیاد نجوشد.وانیل را هم اضافه میکنیم وبعد شیر وژلاتین بن ماری رو اضافه میکنیم.. برای لایه دوم...ابتدا سیب رو پوست کنید .. نصف ژله توت فرنگی رو با ۱ لیوان آب جوش روی حرارت بزارید وبعد سیبها رو هم داخل ظرف میزاریم تا سیب با ژله کمی بجوشه وپخته بشه...وکمی ژله هم غلیظ بشه وبعد از روی حرارت بردارید . کمی که سرد شد سیب رو داخل جام بزارید وروی اون رو ژله توت فرنگی بریزید وبزارید یخچال تا ببندد...
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#باقلوای_گردو_روسی
مواد لازم:
آرد:۲.۵ پیمانه
کره:۱۵۰ گرم
پودر شکر:۱/۴ پیمانه
تخم مرغ:۳ عدد
وانیل:۱/۴ قاشق چای خوری
جوش شیرین:۱/۲ قاشق چای خوری
بیکینگ پودر:۱/۲ قاشق چای خوری
روغن:۱ قاشق چای خوری
کنجد خام سفید:۱/۲ پیمانه
پودر شکر:۲ پیمانه
گردو خردشده:۱ پیمانه
پودر نارگیل:۱/۲ پیمانه
پودر بادام:۱/۲ پیمانه
عسل:به مقدار لازم
روغن مایع:۱ قاشق سوپ خوری
شکلات تخته ای آب شده:۵۰۰ گرم
عرق بیدمشک ،بهارنارنج و گلاب(مجموعا):۱/۴ پیمانه
طرز تهیه:
پودر شكر و كره را با همزن برقی بزنید. وانيل، جوش شيرين و بيكينگ پودر را هم به مواد اضافه كرده و مخلوط كنيد.تخممرغها را با فاصله يك دقيقه به مواد اضافه كرده و با همزن هم بزنيد.آرد را اضافه كرده و مخلوط كنيد تا خميری نرم به دست بيايد. روی ظرف را بپوشانيد و خمير را به مدت ۲۰ دقيقه استراحت دهيد. برای آماده كردن قالب، پس از چرب كردن، آن را به مدت ۱۰ دقيقه روی شعله بگيريد تا قالب گرم شود.
مقداری از خمير را داخل قالب بگذاريد. قالب را ببنديد طوری كه دو كفه قالب روی خمير آمده و آن را فشرده كند. حالا اضافههای خمير را از اطراف قالب جدا كنيد.قالب را روی شعله متوسط اجاق گاز بگيريد و چند بار پشت و رو كنيد تا هر دو طرف قالب حرارت ببيند و خمير بپزد، سپس قالب را باز كرده و دوكفه شيرينی كه به شكل دو نيمه پوست گردو است را خارج كنيد. دور شيرينی ها را با چاقو صاف و يكدست كنيد.
گردو، كنجد و بادام را به صورت درشت آسياب كنيد و با پودر نارگيل در كاسهای بريزيد.عرقيات را اضافه كنيد تا به شكل خميری درآيند.يك نيمه نان را برداشته و به اندازه يك گردو از خمير داخل آن بگذاريد. به لبههای يك نيمه ديگر نان، كمی عسل بماليد و دو نيمه نان را به هم بچسبانيد تا شيرينی به شكل گردو شود.
نانهای روسی را به همين ترتيب آماده كرده و با عسل به شكل يك گردوی درسته درآوريد. شكلات آب شده را با روغن مايع مخلوط کنیدو نان گردويی ها را در آن بزنيد تا همه جای آنها به شكلات آغشته شود، سپس آنها را مدتی در يخچال بگذاريد تا شكلات سفت شود. هر گردوی روسی شكلاتی را در كپسول كاغذی گذاشته و در ظرف مورد نظر بچينيد.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#کباب_پیاز
نیم کیلو گوشت چرخ کرده با چربی متوسط
نمک، فلفل سیاه، پودر فلفل قرمز
پیاز کوچک به مقدار کافی
4_3 ق غ سس انار
نمک، فلفل سیاه و پودر فلفل را به گوشت چرخ کرده اضافه کرده حدود 3 دقیقه خوب ورز بدید اگر وقت دارید 1، 2 ساعت داخل یخچال بذارید دستتان را چرب کنید و از گوشت کوفته هایی اندازه گردو آماده کنید. سر پیاز را ببرید و فقط پوست بیرونی را جدا کنید کامل پوستش را جدا نکنید چون خشک میشود سپس شسته و پیاز را از وسط برش بزنید ولی از هم جدا نشود و از گوشت داخل پیاز بذارید و داخل سینی کنار هم بچینید به دلخواه میتوانید فلفل قرمز و سبز هم لابلای پیاز ها بذارید. کمی نمک بریزید در یک آب را بریزید و این آب را داخل ظرف بریزید و در فر 200 درجه از قبل گرم شده حدود نیم ساعت بپزید از نصف استکان کمی بیشتر رب انار را در نصف لیوان آب ریخته هم بزنید و روی کبابها بریزید(میتوانید رب انار را به تنهایی بریزید) و مجدد نیم ساعت دیگر در فر بپزید. سپس بیرون آورده گرم سرو کنید میتوانید با برنج سرو کنید. پوست پیاز راحت جدا میشود موقع گذاشتن داخل طرف سرو یک بشقاب کنار دستتان بذارید پوستشان را جدا کنید و میل کنید.
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کباب_پیاز
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
.
.
#کیک_خرمالو
.
مواد لازم:
تخم مرغ ..................... 4 عدد
خرمالوی رسیده ............ 3 عدد
شکر ........................... 1 لیوان
روغن مایع .................. 1 لیوان
رنده ی پوست پرتقال .... 1 پرتقال
پودر دارچین ................ 1 قاشق مرباخوری
بیکینگ پودر ................ 1 قاشق غذاخوری
آرد ............................. 2 لیوان + 2 قاشق غذاخوری(با توجه به قوام خمیر، در صورت نیاز استفاده می کنیم.)
.
.
طرز تهیه:
گوشت #خرمالو های کاملا رسیده را جدا کرده و به حالت #پوره درمی آوریم. در #ظرف گود مناسبی پوره ی خرمالو، #روغن مایع و #شکر را ریخته و به وسیله ی همزن برقی به مدتی 3 تا 4 دقیقه خوب می زنیم سپس #تخم_مرغ ها را یکی یکی به آن اضافه کرده و با همزن برقی می زنیم تا کاملا به خورد مواد برود و این کار را تا آخرین تخم مرغ ادامه می دهیم سپس پوست یک عدد #پرتقال را روی آن رنده می کنیم و همه ی مواد را خوب با هم #مخلوط می کنیم. در ظرف دیگری #آرد ، #پودر #دارچین و بیکینگ پودر را الک کرده و کم کم به مخلوط #خرمالویی اضافه می کنیم و به وسیله ی لیسک همه ی مواد را به خوبی با هم مخلوط می کنیم تا #خمیر یکدستی حاصل شود. خمیر کیک را داخل قالبی که داخل آن را کاملا #چرب و آردپاشی کرده ایم می ریزیم. #قالب را به مدت 45 تا 50 دقیقه درون فری که از قبل با دمای 175 درجه ی سانتی گراد #روشن کرده ایم، قرار می دهیم. بعد از این که قالب را از #فر خارج کردیم، اجازه می دهیم #کیک کاملا #خنک شود سپس از قالب خارج کرده و #سرو می کنیم.
.
شیرینانه ی1: در دستور اصلی از یک قاشق چای خوری بیکینگ پودر و یک قاشق چای خوری جوش شیرین استفاده شده است ولی از آن جایی که بهتر است جوش شیرین به صورت خوراکی مصرف نشود به همین دلیل در ترجمه، جوش شیرین حذف شده و یک قاشق غذاخوری بیکینگ پودر، جایگزین شده است.
شیرینانه ی2: در صورت دلخواه می توانیم از مغز #گردو ی خرد شده نیز در تهیه ی این کیک استفاده کنیم.
شیرینانه ی3: بعد از اتمام زمان گفته شده برای پخت کیک، قبل از خارج کردن کیک از فر، پخت آن را با خلال دندان، تست می کنیم و اگر هنوز کاملا نپخته بود، کمی حرارت فر را کاهش داده و اجازه می دهیم کیک کمی بیش تر در فر بماند تا بپزد.
.
برای کسب اطلاعات مفید و متنوع آشپزی، می توانید #استوری ها را ملاحظه بفرمایید.
.
تن تون سالم، دل تون شاد و #سفره تون پر برکت.
.#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کیک_خرمالو
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
حلوای زعفرانی
آرد: دو پیمانه
شکر: یک ونیم تا دو پیمانه
کره: ۲۵۰ گرم
آب: یک پیمانه
گلاب: ۳/۴ پیمانه
زعفران حل شده : ۱/۴ پیمانه
طرزتهیه:
آرد را به مدت 15 تا 20 دقیقه برروی حرارت ملایم مرتب هم زده، سپس کره را به آن افزوده و میگذاریم تا آب شود. شکر، گلاب، آب و محلول زعفران را مخلوط کرده و روی حرارت ملایم میگذاریم تا فقط داغ شود. این شربت را در سه مرحله به مخلوط آرد و کره افزوده و بهم میزنیم. زمانی که حلوا کاملا از ظرف جدا شد، حرارت را خاموش نموده و حلوا را در ظرف سرو کشیده و با پودر نارگیل و پسته خلال شده تزیین میکنیم
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#تارسوس
تارسوس نوعی شیرینی کنارچای عصرانه و ترکیه ایه کسانیکه به تخم مرغ آلرژی دارند به راحتی میتونن ازاین شیرینی خوشمزه درکنار چایی لذت ببرند.
ارده 1 استکان چایخوری(همون استکانهای قدیمی😉)
آب 1 استکان
روغن مایع 1 استکان
کره ذوب شده 200گرم
پودرشکر 1 لیوان
پکینگ پودر 1 پاکت(ترکیه)
آرد 5 لیوان اما باحتیاط ریخته شود تا خمیر سفت نشود.
مواد رویه:
کنجد بوداده 3 تا 4 لیوان
شیره انگور 1دوم استکان
اب 1دوم استکان
پودر شکر 1 ق. غ سر صاف
طرزتهیه:
شیره و آب و پودرشکر رادرکاسه ای ریخته مخلوط میکنیم وکنار میگذاریم.
بجز آرد وپکینگ پودر همه موادراداخل ظرف گودی ریخته مخلوط میکنیم آرد رو کم کم اضافه کرده تا خمیر نرمی بدست آورده خمیر به دست نچسبد روی خمیررا پوشانده ده دقیقه استراحت میدهیم.
خمیر بعداز استراحت به سه قسمت تقسیم شود هر قسمت رابین دو کیسه فریزر باوردنه باز شود به قطر یک سانت با کاتر گرد یاسر لیوان قالب میزنیم . و داخل مخلوط شیره و آب میغلتانیم از شیره در می آوریم و داخل کنجد میغلطانیم ودر سینی فر (احتیاجی به چرب کردن نداره)میچینیم ودر فر 170درجه(البته درجه فرها متفاوته من در فر برقی خودم بادرجه 250پختم) گذاشته تا طلایی شود . نوش جوووون
دوستای گلم اگه براتون مفید بود
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱
#كيك_پرتقالى_با_سس_پرتقال
* تخم مرغ :٣ عدد
* آب پرتقال : نصف لیوان
* شکر : یک لیوان
* روغن مایع : نصف لیوان
* آرد سفید دولیوان
* وانیل : نوک قاشق
* بکینگ پودر : ۱ قاشق مرباخوری
* رنده پوست پرتقال بدون سفیدی : یک
* قاشق مرباخورى
مواد رو نيم ساعت قبل از يخجال دربيارين به دماى محيط برسن اب پرتقال رو بگيرين وپوستشم رنده كنين كنار بذارين
تخم مرغ هارو با شكرو وانيل خوب بزنين حالا رنده پوست پرتقال رو هم اضافه كنين بعد اب پرتقال رو اضافه كنين يه دقيقه بزنيروغن رو اضافه كنين خوب كه مخلوط شد همزن رو كنار بذارين وارد وب پ الك شده رو اروم اروم اضافه كنين تو فر ١٨٠بمدت ٥٠دقيقه بذارين
براى سس پرتقالى
آب پرتقال
نصف لیوان
نشاسته ذرت١ ق غذاخورى
شکر
4 ق غذاخوری
وانیل
1 ق چایخوری
كره ١ق م خ
شكر ونشاسته ووانيل رو با اب پرتقال بذارين رو حرارت ملايم تا كمى غليظ بشه حالا كره رو اضافه كنين حل كه شد زيرشو خاموش كنين
سس سرد شده رو روى كيك سرد شده بريزين نوش جان
#اشپزی_خاص
🔱 eitaa.com/ashpaziykhs 🔱