مربا و کمپوت زردآلو
#كمپوت_زردآلو
زرد آلو 1 کیلو
شکر 300 گرم
آب 6 فنجان
زرد آلو را می شوئیم و از خط وسط میوه را نصف کرده هسته آنرا در می آوریم ، سپس آب را در ظرف ریخته شکر را با آب مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدهیم پس از چند جوش از روی حرارت برمیداریم و از صافی رد می کینم زردالوهارو داخل بطري شيشه اي دردار فلزي ميچينيم بعد شربت رو ك اماده كرده بوديم روي زردالوهارو ريخته درشو محكم ميبنديم
داخل قابلمه بزرگي رو پر از اب ميكنيم #كمپوت هارو كه درشونو محكم بستيم داخل قابلمه چيده و روي حرارت ملايم ميزاريم تا اب بجوش بياد اين كار باعث ميشه هواي اضافي داخل بطرياهاي كمپوت خارج بشه بعد از اينكه اب جوشيد بطريهارو برداشته روي كابينت اشپزخونه سروته قرار ميدهيم چتد ساعتي ،بعد داخل يخچال و جاي خنك قرار ميدهيم.
#مربا_زردآلو
زردآلو 1 كيلو
شكر 1 كيلو
جوهر ليمو 1 ق م
#زردالو هارو شسته از وسط نصف ميكنيم هسته زردالو رو در اورده ،توي قابلمه اول مقداري شكر ريخته بعد زردالوهارو چيده لا ب لا اين كار رو انجام ميدهيم حالا قابلمه را داخل يخچال قرار ميدهيم ي شب استراحت ميدهيم بعد روي حرارت ملايم قرار داده تا شكر اب بشه ب مدت 15 دقيقه ميجوشونيم در اخر جوهر ليمو يا ابليمو تازه را اضافه كرد از رو حرارت برميداريم روشو با پارچه اي تميز پوشونده بمدت سه روز جلوي نور افتاب قرار ميدهيم هر ازگاهي هم ميزنيم بعد از سه روز #مربا را داخل بطريهاي در دار ريخته توي يخچال قرار ميدهيم.
🍲 @bebinobepaz
#ميگو_پلو 🍤
طرزتهيه
برنج سه پيمانه
ميگو يك كيلو
ابتدا پياز نگيني شده رو با روغن و مقداري كره تفت ميديم به همراه سير و زنجبيل رنده شده بعد زيره ، برگ بو و برگ كاري و ليمو اماني(هر كدوم دو سه دونه) رو كمي تفت ميديم سپس يك قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي رو اضافه ميكنيم و تفت ميديم بعد دو عدد گوجه فرنگي نگيني رو اضافه ميكنيم حالا نوبته ادويه جات زردچوبه و ادويه كاري و پودر فلفل قرمز، پودر دارچين، زعفرون هر كدوم يك ق چ بعد هل و ميخك هر كدوم دو سه دونه همه رو با هم تفت ميدهيم ( نصف عصاره سبزيجات اليت در صورت تمايل ) و فلفل سبز تند يكعدد ، بعد ميگو ها رو اضافه ميكنيم و تفت ميديم و در آخر گشنيزه تازه خردشده و شويد تازه خرد شده هر كدوم نصف فنجان به موادمون اضافه ميكنيم و باز هم كمي تفت ميديم به اندازه كافي آبجوش روي مواد ميريزيم تا ميگو ها پخته بشن حالا نوبت برنج خيس خورده ست برنج رو اضافه ميكنيم تا بصورت كته دم بكشه و براي تزيين از گشنيز تازه و پياز داغ استفاده کنید
🍲 @bebinobepaz
.
كرم چيز پرتقالي مغز دار
مواد لازم پودر ژله پرتقال ٢ بسته🌺خامه ٢٠٠ كرم🌺يك بسته پنير ماسكار پونه🌺دو قاشق غذا خوري شكر
براي تهيه مغز دسر كف يك ظرف را كمي خيس ميكنيم وكيسه فريزر ميگذاريم كف ظرف تا فيكس بشه يك بسته پودر ژله پرتقال را با يك ونيم ليوان آب جوش حل ميكنيم تا شفاف بشه وداخل ظرف ميريزيم وداخل يخچال ميگذاريم تا ببنده بعد كه بسته شد كاتر ميزنيم. براي تهيه كرم چيز هم يك بسته پودر پرتقال را بايك ليوان آب جوش حل ميكنيم و ميگذاريم كمي خنك بشه بعد خامه و پنير خامه اي را مخلوط ميكنيم و دو قاشق شكر اضافه ميكنيم وبعد ژله حل شده را اضافه ميكنيم و با هم زن ميزنيم تا يكدست بشه
بعد از قالب سيليكوني تك نفره استفاده ميكنيم نصف قالب را مواد ميريزيم و ميگذاريم داخل يخچال تا نيم بند بشه بعد يك تكه از ژله را روي مواد پنيري ميگذاريم و مجددا ميگذاريم تا ببنده
ميشه از قالب بزرگ هم استفاده كرد. در هر دو صورت زيبا ميشه😊ميتونيم از هر رنگ ژله اي استفاده كنيم ولي هر دو يك رنگ ومزه را داشته باشه
🍲 @bebinobepaz
بادمجون فنری و گوجه فنری
بادمجون رو بدون اینکه پوست بگیرم یه قسمتهایی شو به صورت منظم و یک در میون با چاقو خالی کردم تا جایی که به انتهاش نرسه .گوشت چرخ کرده و پیاز رنده شده و نمک و فلفل سیاه و فلفل دلمه ای رنده شده رو با هم دیگه ورز دادم و قسمتای خالی رو با مواد گوشتی پر کردم . گوجه بزرگ هم چهار تا چاک زدم با چاقو تا جایی که گوجه تیکه نشه و مابین برش ها رو با مواد گوشتی پر کردم.کنار گذاشتم و سس رو درست کردم : پیاز ریز خرد شده رو سرخ کردم به همراه فلفل دلمه خرد شده و نمک و فلفل سیاه و پودر کاری و پودر دارچین و رب گوجه تفت دادم و آب روش ریختم تا به جوش بیاد آب کم ریختم بعد گوجه و بادمجونای آماده رو گذاشتم داخلش. بعد از یک ساعت که کامل پخته شدن و سس اش غلیظ شد غذامون حاضره.
و با پلو سرو میشه. از سسش هم برای کنار غذا میاریم.
🍲 @bebinobepaz
آبنبات خونگی
روش تهيه:
۲فنجان شكر را با نصف فنجان اب روي حرارت بگذاريدتا كاملا حل شودوغليظ شود.بعد ميتونيد بصورت بيرنگ استفاده كنيد يا بهش رنگ خوراكي اضافه كنيد.
بعد با استفاده از قاشق روي يك سطح صاف از مايع اماده شده بريزيد و روي آن را با ميوه هاي خشك،ترافل تزيين كنيدواجازه دهيد درهواي اتاق خشك بشه.ميتونيداز قالبهاي آماده يا قالبهاي دستساز(مثل عكس)با استفاده از فويل استفاده کنید
🍲 @bebinobepaz
برشهای لیموترش 🍋
برای سالاد و تزئین کنار غذا و همینطور چاشنی و ترشی استفاده میشه
•
لیموها رو باریک برش میزنیم، توی سنگ نمک آسیاب شده غلت میدیم و توی شیشه میچینیم. روش کمی آب جوشیده میریزیم و کمی روغن زیتون روی شیشه میریزیم که هوا به لیموها نرسه و کپک نزنه. بعد از ۲۰ روز آماده میشه.
🍲 @bebinobepaz
كلوچه سنتي جنوبي ها( اهواز ، شوشتر، دزفول)
اين كلوچه ها شكري و شيرين هستند .
مواد لازم
آرد نيم كيلو
روغن مايع يك پيمونه پلوپزي ( پيمونه پلوپزي كه ميگم چون ميدونم توي همه ي خونه ها ست)
.
.شكر ٢٠٠ گرم ( من زياد شيرين شيرين درست نميكنم چون با چاي شيرين هم بشه ميل كرد شما ميتونيد شكرشو بيشتر بذاريد)
.
.آب يك پيمونه پلوپزي ( كه ميتونيد به جاي آب از شير هم استفاده كنيد اما من سنتي سنتي شو دوست دارم همون با آب درست ميكنم)
.
.زيره آسياب شده (نه در حدي كه مثل پودر بشه در حد كوبيدن )دو سه ق غ .
.
. ، نمك يه پنس 👌
.بيكينگ پودر يك ق چ اگر در فر درست ميكنيد براي اينكه كلوچه ها از خشكي دربياد و اگر هم در تنور درست ميكنيد نيازي نيست .
..
.طرز تهيه :
.
.اول آرد و زيره،نمك ، بيكينگ پودر رو مخلوط ميكنيد با كمك دست ، بعد روغن رو اضافه ميكنيم كه وقتي روغن اضافه شد آرد و روغن حالت پودر باشه بعد آب و شكر رو حل ميكنيم و به آرد اضافه ميكنيم و خوب ورز ميديم و خمير رو يكساعت ميذاريم استراحت كنه و بعد خمير رو به با وردنه به اندازه نيم سانت پهن ميكنيم و با وسيله بنام سُك سُك سوراخ سوراخ ميكنيم اگر هم نداشتيد با چنگال هم ميشه اما به خوبي سُك سُك نميشه .
بعدبا چاقو به شكل مستطيل هاي بلند برش ميديد و دوباره همون مستطيل ها رو به شكل لوزي در مياريد يا اينكه با قالب به شكلهاي دايره و غيره ميتونيد در بياريد بعد فر رو از قبل گرم ميكنيد و سيني فر رو چرب ميكنيد و در سيني مي چينيد و زير و رو كلوچه ها رو سرخ ميكنيد با شعله بالاي فر شعله بالاي فر (گريل) درجه نداره و فقط با ديد چشم مراقب باشيد و پشت و رو كنيد .
.
.براي اينكه كلوچه ها خشك نشن ميتونيد يك ظرف آب جوش در فر بذاريد به عنوان حمام بخار .
🍲 @bebinobepaz
#شامی_رشتی👇
گوشت گوساله 300 تا 400 گرم
لپه 200 گرم
سیب زمینی خام 2 عدد متوسط
پیاز متوسط 1 عدد
تخم مرغ متوسط 2 عدد
زرد چوبه ونمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا گوشت و پیاز و زردچوبه و فلفل را با کمی آب روی حرارت میپزیم تا نیم پز شه بعد لپه و سیب زمینی پوست کنده را به گوشت و پیاز اضافه می کنیم و اجازه میدیم تا کاملا بپزند در آخر نمک غذا رو اضافه می کنیم.بعد از اینکه مواد پخت میریزیم داخل صافی تا آب اضافیش گرفته بشه تکه های گوشت را از بقیه مواد جدا کنید و در یک کاسه جداگانه با گوشتکوب خوب بکوبید. تا حالت ریش ریش بشه حالا بقیه مواد پخته شده را توی چرخ گوشت یا غذا ساز بریزید تا خوب له بشن. مواد چرخ شده را به گوشت ریش ریش شده اضافه می کنیم و بعد تخم مرغ میزنیم و در ظرف در دار به مدت یک ساعت در یخچال استراحت میدیم. بعد از مواد شامی به اندازه دلخواه برداشته و در دست گرد کنید و وسطش رو با انگشت سوراخ کنید و در روغن داغ سرخ کنید بهتره که روغن در تابه زیاد نباشه که شامی ها شناور نشن اول یک عدد از شامی را در روغن سرخ کنید اگر وا رفت یک عدد سفیده تخم مرغ را با چنگال بزنید تا باز بشه بعد با دست اطراف شامی را سفیده بمالید و در روغن سرخش کنید.
🍲 @bebinobepaz
یه بدن سفیدخامه ای واسه خودم ساختم که شوهرم هرشب مث دلفین شیرجه میزنه تو اتاق خواب🐬😂
منم که تازگیا شدم تشک #شیرجه ی شوهرم🙈😂
والا نه به اولا که پشتشو بهم میکرد ومیخوابید!😳 نه به الانکه تانرم پیشش عمرا بخوابه😌
از اولش اینجور نبودم کهههه…بدنم سیاه و پراز لک و مک و #پرمو بود لامصب😖😑
خیلی دنبال دوا درمون گشتم واسه سیاهی و #لک_و_پیس وپرمویی بدنم تااینکه تلگرام بلاخره بدردم خورد و یه کانال واسه سفید کردن پوست بدنم یافتم😍🙈
والا دروغ چرا دیشب که با پیرهن عروسکی و کفش پاشنه دار تو خونه مانور میدادم و شوهرم دیونه کردم😌 هزیون میگفت لامصب از ذوقش😳😂الانم نمیدونم امروز تاپ دامن کوتاهمو بپوشم یا سرهمی مکانیکیه رو😉😅
خانما اگه واقعابدنتون لک وسیاهی داره بیاید راهکاربگیریدزشته جلوشوهر بابدن سیاه نگردید😎👇🏿
http://eitaa.com/joinchat/364773387C54f787e73f
همبرگر 🍔
گوشت چرخ يك بسته
پياز يك عدد متوسط
آرد سوخارى ب م ل
يكم ريحان ساطورى به دلخواه
پياز دايره اى خرد شده يك عدد
پنير پستو كاله
نمك پودر سير فلفل سياه ب م ل
پياز رو رنده ميكنيم گوشت چرخى رو باهاش مخلوط ميكنيم خوب ورز ميديم نمك فلفل سياه و پودر سير و ريحان رو اضافه ميكنيمو ورز ميديم در آخر بهش آرد سوخارى اضافه ميكنيم يكم ورز ميديم در آخر گوشت رو قسمت ميكنيم و از هر قسمت برگر درست ميكنيم ديگه اندازه برگر ها به دلخواهِ. اگه برگر ها كوچيك تر و نازك باشن بهتر مغز پخت ميشن البته زيادم نازك نباشه
ماهيتابه رو گرم ميكنيم و برگر رارو داخل ماهيتابه ميزاريم كه خوب سرخ شن و مغز پخت شن همزمان با اينكه برگرها دارن سرخ ميشن در يك ظرف ديگه پيازهاى حلقه اى رو با روغن و آب سرخ و كاراملى ميكنيم ميتونيد يه قاشق مربا خورى هم بهش عسل اضافه كنيد
بعد كه دو طرف برگرها سرخ شدن اونارو از روى حرارت بر ميداريم
برگر رو با نان مخصوص برگر و ريحان و پنير پستو و گوجه سرو ميكنيم روى برگررو با پياز عسلى ميپوشانيم و پنير رو بقيه چيزا رو بهش اضافه ميكنيم
🍲 @bebinobepaz
#ترشی_بادمجان 🍆
بادمجان قلمی 1 کیلوگرم
سیر حدود 400 گرم
سبزی ترشی(جعفری،نعنا،ترخون وسبزی های معطر)خرد شده 100گرم
سبزی خشک معطر محلی کمی
فلفل سبز تند چند عدد
سرکه قرمز به میزان لازم
نمک به میزان لازم
سیاه دانه،گلپر،فلفل قرمز و سیاه در صورت تمایل
طرز تهیه
ابتدا يكم از سر بادمجونهارو ببريد و بعد شكم بادمجون رو از وسط نصف كنيد تا باز شه، و بعد كمي نمك و زرد چوبه بزنيد و چند ساعتي بزاريد بمونه بعد از چهار ساعت 👇👇 2- سیر رو پوست بکنید و خرد کنید.(میتونید سیرها رو بکوبید تا له بشن یا در غذا ساز بریزید)
3- بادمجون های خرد شده رو داخل قدری سرکه ریخته به آن کمی نمک و يكم زرد چوبه اضافه کنید و روی حرارت بجوشونید تا کمی نیم پز بشه. خیلی نیاز به پختن نداره. حدود ده دقیقه تا یک ربع کافیه تا خامی اون گرفته بشه. (حرارت گاز و شعله متوسط باشه)
4- بعد از پخت بادمجون اون رو در آبکش بریزید تا سرکه اضافی خارج بشه.
طرز تهیه ترشی بادمجان
4- وقتی بادمجونها خنک شد اونها رو کم کم در شیشه بریزید و بین هر لایه کمی سیر خرد شده و سبزی خشک و سبزی ترشی بریزید و در لایه ی رویی در هر شیشه یک تا دو عدد فلفل قلمی تند خرد کنید. این به ذائقه ی شما در مقابل تحمل تندی برمیگرده که چقدر فلفل بریزید.
5- حالا مخلوط سرکه و نمک (مقدار کمی) رو داخل شیشه ها بریزید و درب شیشه رو خوب ببندید.
طرز تهیه ترشی بادمجان
6- شیشه رو به مدت یک هفته در کابینت قرار بدید. همچنین بعد از دو روز ترشی رو چک کنید که سرکه اون کم نشده باشه. در صورت کم بودن مجددا به اونها سرکه اضافه کنید. بعد از یک هفته ترشی رو در یخچال قرار بدید. این ترشی هر چی بیشتر بمونه بهتر و خوشمزه تر میشه.
طرز تهیه ترشی بادمجان
نکات:
1- اگه دوست دارید میتونید در هر لایه فلفل سبز قلمی بریزید که در این صورت ترشی تندتر میشه.
2- زیاد ریختن سیر باعث تندی بیشتر ترشی میشه پس اگر به تندی حساس هستید میزان سیر و فلفل رو کمتر کنید.
3- سبزی چوچاق یا زولنگ یک نوع سبزی محلی شمالیه که بسیار معطره و در غذاهای شمالی و ترشیجات استفاده میشه. در اینجاهم از چوچاق خشک بعنوان سبزی خشک معطر محلی استفاده شده...اگه شما به این سبزی خشک دسترسی نداشتید از نعنا خشک استفاده کنید از هیچی بهتره ولی خوب جای اون رو نمیگیره.
4- بعضی ها در این ترشی سیاه دانه میریزن اگه دوست دارید میتونید کمی بریزید.
5- کاملا حواستون باشه بادمجونها رو در حین پختن له نکنید. پختن فقط باید در حدی باشه که خامی بادمجون گرفته بشه ..
🍲 @bebinobepaz
سالاد میوه
براي تهيه ى سالاد ميوه از هر ميوه اي ك دوست دارين ميتونين استفاده كنيد فقط دقت كنيد ميوه هايي كه انتخاب ميكنيد مزه هاش با هم جور باشه
من براي اين سالاد از هلو،سيب،شليل،آلو سياه استفاده كردم
ميوه هارو خوب تميز ميكنيد ريز ريز خرد ميكنيد با هم مخلوط ميكنيد،يه كمي (به اندازه ى يك پياله ى كوچك)ژله توت فرنگي درست كنيد بعد كه خوب خودشو گرفت با چنگال ژله رو تكه تكه كنيد و به ميوه ها اضافه كنيد و خوب مخلوط كنيد
يادتون باشه هلو رو حتما پوست بكنيد اما سيب و شليل رو با پوست استفاده كنيد آلو سياهي هم كه استفاده ميكنيد سفت باشه و پوستشو بكنيد🙂
ميزان ژله بايد خيلي كم باشه،به نظرم دسر خوبيه براي بعد غذا يا عصرونه به خصوص براي ما ايرانيا كه عاشق ميوه ايم😋
نوش جونتون😋😍
راستي سالاد ميوه خيلي تنوع داره توي پست هاي بعدي مدل هاي ديگرم براتون درست ميكنم😘
🍲 @bebinobepaz
#كيك_مرغ 🍗
مواد لازم براي تهيه كيك مرغ: مقداري سينه مرغ ابپز شده من از يه سينه مرغ استفاده كردم- نصف ليوان گردوي خرد شده- نصف ليوان ماست خامه اي- نصف ليوان سس مايونز- نصف ليوان جعفري و پيازچه خرد شده، پياز چه گيرم نيومد تره ريختم و يكم پياز ريز خرد شده- نصف ليوان خيار شور خرد شده -نمك و فلفل و دوتا هم تخم مرغ ابپز، ابتدا مرغ رو كه پختي لازم نيس ريش ريش كني به جاش رنده كن بافت بهتري به كيك ميده ماست و سس مايونز و جعفري و پيازچه و تخم مرغ ابپز خرد شده و نمك و فلفل و گردو و خلاصه همه رو با هم قاطي كن. تو ظرف مودر نظر يه پلاستيك پهن كن تا بعد راحت بتونيم كيك رو برگردونيم، يه لايه نون تست بزار بغل هاي تيره نون تست رو هم با چاقو يا با قيچي جدا كن چون خشكه، پس شد يه لايه نون يه لايه مواد تا اخر، بعد بزارش يخچال تا دو ساعت، بعد ظرف رو برگردون و پلاستيك رو روش بردار و روش رو ي لايه نازك سس مايونز بزن و تزيين كن، برا دور كيك هم من از دور نون تست برا تزيينش استفاده كردم، اضافي نون تست رو هم بزاريد خشك شه باهاش ارد سوخاري درست كنيد ارد سوخاريش حرف نداره، اين غذا يا بهتره بگم پيش غذا واقعا خوشمزس، كسايي كه سالاد الويه رو دوس دارن مطمعنا عاشقش ميشن، مواد ها هم سليقه اي هستش ميتونيد مقدارش رو كم يا زياد كنيد ،يه گزينه خيلي خوب و خوشمزه و مجلسي براي مهموني ها و تولد
🍲 @bebinobepaz
#دسر_آب_هويج_بستنى
آب هويج ٢/٥پيمانه،پودرژلاتين٢ق غ،بستنى وانيلى ٥ق غ
شكر١/٣پيمانه،آب سردنصف پيمانه
ابتدا پودر ژلاتين رو روى اب سرد ميپاشيم تا پفكى بشه بعد روى بخاركترى به روش بن مارى حل ميكنيم،
بستنى (به دماى محيط رسيده)رو با همزن ميزنيم اب هويج رو كم كم اضافه ميكنيم وبه هم زدن ادامه ميديم تا خوب مخلوط بشه،شكر راهم اضافه ميكنيم،ژلاتين روكه از حرارت افتاده اضافه ميكنيم وهم ميزنيم سپس در قالب مورد نظر😉ميريزيم ودر يخچال قرارميديم(اضافه كنم اين قيفا رو داخل ليوان قراردادم بعد تو يخچال گذاشتم نيم ساعت كه گذشت وخودشو كمى گرفت چوب هارو داخلش فرو كردم
🍲 @bebinobepaz
سالاد مديترانه اى
مواد لازم:كاهو پيچ، كلم پيچ سفيد، پنير سفيد صبحانه يا پنير فتا، ذرت بخارپز(از كنسرو ذرت هم ميتونيد استفاده كنيد) ، گوجه، خيار، ليمو ترش تازه، روغن زيتون، روغن هسته انگور، زيتون سبز يا زيتون سياه، فلفل
اين سالاد خيلى آسونه، كاهو و كلم و خيار و گوجه رو خرد ميكنيد به مقدار دلخواه آب ليمو ترش و روغن زيتون و هسته انگور و فلفل اضافه ميكنيد و داخل ظرف مورد نظرتون ميريزيد و روش ذرت بخار پز و پنير صبحانه تكه تكه شده و زيتون ميريزين😋😋 نمك لازم نداره چون شورىِ پنير نمك سالاد رو فراهم ميكنه، نوش جون😘😋😋براى كسايى كه گياه خوار هستن يا رژيم دارن يا كلا مثل من عاشق سالادن خيلى خوبه😍
دوستاى گلم بسته به اينكه براى چند نفر درست ميكنين يا مثلا چى رو بيشتر دوست دارين ميتونين اندازه مواد رو تغيير بدين مثلا اگر كسي پنير زياد دوست نداره ميتونه كمتر بريزه يا اگر كسي گوجه زياد دوست داره ميتونه بيشتر بريزه اندازه ها چون سالاد هست دست خودتونه مهم تركيب اين سبزيجات هست كه طعم خوبى داره
🍲 @bebinobepaz