🍂
🔻 یازده / ۲۰
خاطرات پروفسور احمد چلداوی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
عملیات خیبر
اسفند سال ۶۲ زمزمه عملیات جدیدی شنیده شد. بچه های گردان کربلا در این عملیات سهمی نداشتند و فقط برخی از آنها به تیپ آبی خاکی امام حسن علیه السلام مأمور شده بودند. به همین خاطر دعوت بچه های فیلم بردار گروه چهل شاهد را قبول کردم و به عنوان فیلم بردار در عملیات شرکت کردم. شب عملیات به همه ما لباس سازمان تبلیغات که خیلی شبیه لباس فرم سپاه بود دادند و به هر تیم دو نفره، یک موتور تریل هم تحویل دادند. سوار موتورها شدیم و با نظم خاصی از اهواز به طرف جاده خرمشهر و از آنجا به سمت هور حرکت کردیم. صحنه جالبی شده بود. تمام مردم شهر نگاه هایشان متوجه ما بود. نگران بودیم عمليات لو برود. نزدیک غروب به منطقه رسیدیم و در یکی از پاسگاههای مرزی مستقر شدیم. منطقه را برای پوشش کامل بین خودمان تقسیم کردیم و هر سه چهار گروه فیلم بردار به یک پاسگاه رفتیم. رفت و آمد شبانه هلیکوپترها خبر از عملیات بزرگی می داد. صبح سوار یکی از هلیکوپترها شدیم و به سمت جزیره حرکت کردیم. با اینکه بچه سوسنگرد بودم اما تا آن زمان جزیره و هور را ندیده بودم. فقط گاهی پدر بزرگ برایم از سفرهایش به هور تعریف کرده بود. اتفاقاً آقای خرازی رئیس سازمان تبلیغات هم همراه مان بود. هلیکوپترها در ارتفاع بسیار پایین پرواز میکردند. بعد از مدت کوتاهی به جزیره رسیدیم و در پد مخصوص هلیکوپترها که مرتباً توسط هواپیماهای عراقی بمباران می شد فرود آمدیم، بلافاصله از پد فاصله گرفتیم. همان موقع هواپیماهای عراقی پد را بمباران کردند.
ما را به مقر بسیار شیکی بردند که ظاهراً شرکت نفت عراق، در جزیره احداث کرده بود. آنجا یک ساختمان یک طبقه با تعداد زیادی کانکس وجود داشت که هنوز آسیبی به آنها نرسیده بود. داخل یکی از کانکسها مستقر شدیم و هر چه مواد غذایی و پتو و والور در اطراف پیدا میشد را داخل آن کانکس انبار کردیم. آنجا بیشتر از هر چیز قوطیهای بزرگ شیر خشک پیدا میشد که با هر کدامش میشد یک گروهان را صبحانه داد. کانکس گرم و نرمی شده بود. بعد هم روی کانکس نوشتیم "سازمان تبلیغات اسلامی تا کسی هوس وارد شدن به آن را پیدا نکند. کم کم مابقی کانکس ها هم توسط گروههای مختلف اشغال شدند. اما هیچ کدام مثل كانكس ما تدارکات نداشت. کم کم سر و کله نیروهای پیاده پیدا می شد. هوا خیلی سرد بود و آن بندگان خدا باید در اطراف کانالی را برای خوابیدن پیدا میکردند که نصفه های شب درب کانکس به صدا درآمد، بیدار شدم و در را باز کردم. رزمنده ای که از شدت سرما می لرزید گفت: «اخوی به خدا یخ زدیم چند تا پتو نداری بدی به ما؟ رفتم داخل و از انبار پتوها چند تا برداشتم و به او دادم. بچه ها که بیدار شده بودند به من اعتراض کردند که این چه کاریه میکنی! خودمان احتیاج داریم. هنوز چشم روی هم نگذاشته بودم که دوباره درب کانکس را زدند. این بار رزمنده گرسنه ای بود که به نمایندگی از دوستانش آمده بود تا کمی غذا بگیرد. ظاهراً به همه کانکس ها سر زده بود و همه آدرس کانکس ما را به او داده بودند. بلافاصله یک قوطی شیر خشک و چند تا کمپوت و کنسرو به او دادم که این بار بچه ها به شدت دعوایم کردند و گفتند حالا پتوها رو دادی به درک! غذاها را دیگه احتیاج داریم اینها لشکرشون تدارکات داره که باید به اونها برسه. ما اگه غذا کم بیاریم چه خاکی به سرمون کنیم؟!» خلاصه تام صبح خواب نداشتیم و مرتب درب کانکس را میزدند و ما هم هر چه داشتیم دادیم.
•┈••✾○✾••┈•
ادامه دارد
#یازده
لینک عضویت
کانال حماسه جنوب/ ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
@defae_moghadas
🍂
امام زمان.mp3
280.6K
🍂 نواهای ماندگار
خاک سرخ ۱
موزیک دفاع مقدس
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
گویند،
وقتی معشوق دوست داشتنی باشد، همهچیزش دوستداشتنیست.
جبهه و دفاع مقدس هم از این قائده مستثنی نیست.
حتی آهنگهای حماسی و غیرحماسیاش هم به دل مینشینند و خاطرات رو بازپروری ذهن میکنند.
سالهاست، با هر کلیپ و نمایشگاه عکسی که زمینه آن آهنگ دفاع مقدس باشد، دلها هوایی میشود و فکرها به جاده خاکی جبهه میزند و دلتنگیها زخم باز میکند...... یادش بخیر، سالهای عاشقی
#یادش_بخیر
#نواهای_صوتی_ماندگار
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
khak_sorkh_02.mp3
140.5K
🍂 نواهای ماندگار
خاک سرخ ۲
موزیک دفاع مقدس
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#نواهای_صوتی_ماندگار
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🍂
🔻 وقایع سال آخر
9⃣
🔅 هواپیمای مسافربری
- ۲۹۰ نفر قربانی
┄┅┅❀💠❀┅┅┄
صد و بیست و پنجمین جلسه شورای ایکائو در ماه دسامبر سال ۱۹۸۸ در مونرال تشکیل شد. در این جلسه نخست، گروه تحقیق که بلافاصله پس از پایان جلسه فوق العاده شورا تشکیل شده و کار خود را آغاز کرده بود، گزارشی را از تحقیق انجام شده و نتایج آن ارائه داد. پس از ارائه این گزارش نماینده ایران اظهار کرد: «تحقیق نشان می دهد که هواپیمای ایرباس به طور طبیعی بلند شده و پرواز آن و همۀ عملیات انجام یافته کاملاً طبیعی بوده است. وی در ادامه اظهارات خود از شورای ایکائو به دلیل اینکه پیش از وقوع حادثه برای از بین بردن عوامل وقوع آن تلاش نکرده بود انتقاد کرد. نماینده ایران، از شورا خواست تا موضوع حادثه (ایرباس را بررسی و بر اساس نقض حقوق بین الملل، وقوع جنایت بین المللی را اعلام و آمریکا را مسئول پرداخت تمامی خسارات تلقی کند. وی گفت احتمال اشتباه گرفتن هواپیمای ایرباس با یک هواپیمای اف - ۱۴ پذیرفتنی نیست».
شورا پس از شنیدن گزارش گروه تحقیق اظهارات دو طرف و دیدگاههای برخی از اعضای خود، در ۶ ماه دسامبر سال ۱۹۸۸ تصمیم خود را اتخاذ کرد. در این تصمیم شورا از واقعه ای که به کشته شدن ۲۹۰ انسان بی گناه منجر شده بود، ابراز تأسف کرد و از همه کشورها خواست تا اقدامات لازم را برای ایجاد ارتباط بین فعالیتهای نظامی و پروازهای غیرنظامی انجام دهند و در تأمین امنیت هواپیماهای غیرنظامی بکوشند، همچنین از کمیسیون هوانوردی نیز خواست تا گزارش گروه تحقیق را دقیقاً مطالعه کند و نتیجه مطالعات خود را در جلسه بعدی به اطلاع آن برساند.
┄┅┅❀❀┅┅┄
پیگیر باشید
#تاریخ_شفاهی
کانال حماسه جنوب
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
سپاه نقده برخلاف روزهای اولی كه تأسيس شده بود و برخی، بر اثر تبليغات مسموم نظر مساعدی نسبت به آن نداشتند ، كم كم جای خود را در ميان مردم باز می كرد و به همين دليل در شورای تأمين استان تصميم گرفته می شود كه سپاه وارد اشنويه شده و مقری در آن جا بزند، ولی به دلايل مصلحتی اين مأموريت لغو می شود. نيرو ها در اطراف و ارتفاعات مشرف به شهر اشنويه مستقر می شوند.
اواخر خرداد بود. شهيد علمی به همراه عده ای از نيروهای سپاه برای پاكسازی اشنويه به آن جا منتقل میشوند. بعد از گذشت چند روز پيامی به ايشان مخابره
می شود و طی آن ايشان مأمور می شود به سپاه نقده برگشته و گزارشی از كار خود به رئيس جمهور وقت(بنی صدر) ارسال كند. پس از انجام كار و تعويض نفرات ، با مقداری مهمات به منطقه برمی گردد.
پاكسازی از طرف اروميه تا دره قاسملو كه بعد ها به علت شهادت بسياری از نيرو ها به نام "دره شهدا" معروف شد انجام گرفته بود و از طرف نقده نيز شهيد علمی و يارانش تا نزديكی شهر پاكسازی خود را انجام داده بودند .
روز چهارم تير ماه بود كه شهيد علمی به همراه تعدادی از يارانش برای صحبت با روستائيان ، سوار يك دستگاه لندرور شده و به منطقه می روند، تا با آن ها در باره اهدافشان صحبت كنند و بگويند كه برای چه منظوری به اين جا آمده اند و از جنايت هاي احزاب حاضر درآن جا و
ضد انقالب بگويند .
#مشق_بیداری
#گزیده_کتاب
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
25965.pdf
1.78M
🍂 مشق_بیداری
بر اساس زندگی شهید #رجبعلی_علمی_نیک
نویسنده:
طاهره علمی نیک، حسین غفاری
#کتاب
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🍂
🔻 یازده / ۲۱
خاطرات پروفسور احمد چلداوی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
نفر آخری که [برای کمک] مراجعه کرد دیگر هیچ چیز نداشتیم به جز مقدار کمی شیر خشک و چند کنسرو که برای خوراک فردا لازم داشتیم و چند پتو که زیرانداز و رواند از خودمان بود. این بار بـا عصبانیت گفتم: «اخوی میخوای رو زمین بخوابیم و پتومون رو بدیم به شما؟ به خدا هر چی داشتیم دادیم شما رو به خدا به بقیه بچه ها هم بگین دیگه مزاحم ما نشن، بذارن یه چرت بخوابیم. آن رزمنده مظلومانه برگشت و دیگر هیچ کس مزاحم ما نشد.
صبح وسایل فیلم برداری مان را برداشتیم و با یک وانت راهی خط شدیم. جاده توی دید کامل دشمن بود و به شدت آن را میکوبید. هیچ کسی نبود ما را راهنمایی کند. سنگری هم نبود که در آن مستقر شویم. حتی اسلحه ای هم برای دفاع نداشتیم. امکان فیلم برداری هم نبود. مجبور شدیم برگردیم و فیلم برداری را از کمی عقب تر شروع کنیم. چند روزی توی جزیره بودیم که خبر شهادت تعدادی از بچه های گروه چهل شاهد را برایمان آوردند. باید در مراسم تشییع جنازه آنها شرکت می کردیم. تشییع جنازه عجیبی بود. خون تازه شهدا از درز تابوت روی لباس تشییع کنندگان می ریخت و صحنه های غمباری را به وجود آورده بود. بعد از تشییع جنازه چند روزی را برای استراحت در اهواز ماندم. منطقه هم تثبیت شده بود و نیازی به حضور ما نبود. گروه چهل شاهد مأموریتش فقط فیلمبرداری از صحنه های عملیات بود و اصولاً به ماموریت های پدافندی اعزام نمیشد.
چند روز بعد شنیدم گردان کربلا به فرماندهی حاج مجید شاه حسینی و یک تیپ از بچه های اهواز که به فرماندهی حاج اسماعيل فرجوانی تشکیل شده بود به منطقه اعزام شدهاند. با چند نفر از بچه های مسجد مثل سيد محسن حسین پور به منطقه اعزام شدیم. من طبق معمول به گروهان مکه آمدم که این بار فرمانده اش محمدرضا سالمی بود و معاونش امیر خوانساری. اولش محمدرضا پیشنهاد فرماندهی دسته را به من داد که نپذیرفتم، بعد پیشنهاد تبلیغات گروهان را داد که قبول کردم. بعداً دیدم تبلیغات گروهان یعنی هیچ کاره. فقط یک سرنیزه داشتم و تعدادی نارنجک حتی کلاش هم نداشتم. همان جا پشیمان شدم و به همان مسئولیت دسته رضایت دادم که این بار محمدرضا سالمی قبول نکرد. در تبلیغات گروهان چند تا کار کوچک انجام دادم از جمله یک عکس کربلا کشیدیم و چند اثر قبر در محوطه صبحگاه گروهان ایجاد کردیم بچه ها هم قبری در نزدیکی چادر فرماندهی کنده بودند و شبها برای راز و نیاز و مناجات داخل قبر میرفتند.
مناجات این شکلی هم حال و هوای خودش را داشت. یک شب خواستم این حال را تجربه کنم که یکی از بچه های شوخ گردان به نام داوری آمد و روی قبر را پوشاند و عملاً دفنم کرد. چند لحظه اول به کلی گیج بودم و نمی دانستم چه اتفاقی افتاده است. هر چه داد و بیداد هم کردم افاقه نکرد. بالاخره چندتا از بچه ها به کمک آمدند. آن چند لحظه اول حال مرده ای که توی قبر زنده میشود را تجربه کردم. این داوری حقیقتا بمب خنده و شوخی بود. گاهی میرفت داخل قبر و از آنجا به هر کسی که از کنارش رد میشد سنگ میزد و صداهای خوفناک در می آورد. کم کم دیدیم این قبر بیشتر مایه شوخی است تا جایی برای مناجات و معنویت برای همین پرش کردیم تا داوری به فکر راه دیگری برای خندان بچه ها باشد.
•┈••✾○✾••┈•
ادامه دارد
#یازده
لینک عضویت
کانال حماسه جنوب/ ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
@defae_moghadas
🍂
12.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍂 نواهای ماندگار
با نوای
حاج صادق آهنگران
ای کاروان کربلا من هم رسیدم
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ
#نماهنگ
کانال رزمندگان دفاع مقدس 🔻
@defae_moghadas
🍂
🍂 یکی از آزادهها گفت:
حاج آقا شما که با بیت ارتباط دارید مشکلات آزادهها رو به گوش رهبری برسونید.
گفت:
ما زمان اسارت از خدا میخواستیم آزاد شیم و برگردیم تا باری از دوش این عزیز برداریم حالا خودمون بیایم این بار را سنگینتر کنیم.
🔻۲۶ آذر سالروز اسارت
شهید علی اکبر ابوترابی فرد
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🍂
🔻 وقایع سال آخر
1⃣0⃣
🔅 هواپیمای مسافربری
- ۲۹۰ نفر قربانی
┄┅┅❀💠❀┅┅┄
جلسه صد و بیست و ششم شورا، که آخرین جلسه مربوط به حادثه ایرباس بود، در ۲۰ ماه مارس سال ۱۹۸۹ برگزار شد. در این جلسه، کمیسیون هوانوردی نتیجه مطالعات خود را در مورد گزارش گروه تحقیق به شورا تسلیم کرد. به رغم مخالفت نماینده ایران، شورا رضایت خود را از گزارش مطالعات کمیسیون هوانوردی اعلام و در نهایت عنوان کرد که از نظر این شورا، استفاده از سلاح عليه هواپیمای مسافربری محکوم است و حادثه غیر عمدی که به دلیل عوامل متعدد و اشتباه در شناسایی هواپیما پدید آمده و به انفجار آن هواپیما منجر شده است، تأسف آور می باشد. با توجه به رویه شورا، تصمیم آن در قضیه انهدام ایرباس عادلانه و منصفانه به نظر نمی رسید. البته با توجه به ساختار و ترکیبی که این شورا داشت، انتظاری غیر از آن نیز نبود. در این قضیه شورا تحت تأثیر برخی از ملاحظات سیاسی نتوانست اصول و قواعد حقوقی در اسناد بین المللی را اعمال و اجرا کند.
دلایلی که باعث شد مقامات جمهوری اسلامی ایران تصمیم بگیرند دادخواست خود را از دیوان پس بگیرند نتیجه مثبت نگرفتن از ارجاع موضوع به شورای امنیت و شورای اجرایی ایکائو بود. در آن مقطع زمانی مقامات ایران به این نتیجه رسیدند که با توجه به نفوذ و قدرت ایالات متحده در بیشتر محافل سیاسی و قضایی بین المللی، امیدی به صدور رأی از جانب دیوان بین المللی دادگستری مبنی بر محکومیت امریکا در قضیه ایرباس وجود ندارد. با توجه به این واقعیت بود که مذاکرات بین دو طرف برای حل و فصل اختلافات در خارج از دیوان آغاز و در نهایت توافق شد تا ایالات متحده در قبال استرداد دادخواست از سوی ایران، خسارات وارد شده به هواپیما و بازماندگان مسافران را بدون قبول مسئولیت پرداخت کند.
┄┅┅❀❀┅┅┄
پیگیر باشید
#تاریخ_شفاهی
کانال حماسه جنوب
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
مسأله فعالیت جاسوسی مراکز عراقی در خرمشهر و نیز نقش آنان در انفجارات، از سـوی مسـؤولین منطقه بارها به مسـؤولین امر گزارش شد تـا فکری اساسی صورت گیرد. دراین مورد میتوان به نامه مورخه ۵۸/۷/۱۷ استانداری خوزستان به وزارت کشوراشاره کرد:
«اینک مسـلم شده است که کنسول عراق در خرمشهر، یکی از فعالان دستگاه جاسوسی است و در خرابکاریها دست دارد. نامبرده اخیرا سفارش کرده تا ده خانه در نقاط مختلف خرمشهر برای وی
اجاره کننـد. خانـهها مهیا شدهاسـت، ولی این استانداری به طور غیر مستقیم چگونگی امر را زیر نظر دارد. مدرسـه عراقیها در خرمشهر نیز کانون جاسوسی دیگری است. دفتر مشارکت شطالعرب هم مکان دیگری است که به زودی به بصره منتقل خواهد شد.»
در نامه مزبور، پیشنهاداتی در مـورد اخراج برخی عناصر شناخته شده مراکز فوق داده شده است.
در نامه مورخه ۵۸/۸/۶ استانداری خوزستان به وزارت کشــور، پیرو نامه قبلی، مجددا نگرانیهایی ابراز شدهاست:
«تاکنون اقدام قاطعانهای که تکلیف کنسولگری عراق و مدرسه عراقیها را روشن کند و از فعالیت جاسوسی و گسترش چنان مناسـبتی جلوگیری کند، انجام نپذیرفته است. گفته میشود که
کارمندان حسـاس کنسـولگری عراق، از سه نفر به چهارده نفر که همه یا غالب آنان افسر هستند، افزایش یافته اسـت. در مدرسـه عراقیها نیز افسران تعلیـم دیـده، به جای آموزگار و دبـیر بــه کار میپردازند.
#خرمشهر_در_جنگ_طولانی
#گزیده_کتاب
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
دنیا بماند برای عاقل ها
ما مجنونها دلهایمان
هوای آسمان دارد
هوای شهادت ؛
هوای حسین (ع)
#ما_ملت_شهادتیم
#ما_ملت_امام_حسینیم
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
@bank_aks
🍂
🍂
🔻 یازده / ۲۲
خاطرات پروفسور احمد چلداوی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
ماموریت آخر
پاسگاه زید
خرداد سال ۶۳
بچه ها تحت عنوان گردان قدس دوباره دور هم جمع شدند. مقرمان نزدیک اندیمشک کنار رود کرخه و موقعیت لشکر ۷ ولی عصر عجل الله تعالى فرجه الشريف بود.
فرمانده گروهان ما علی بهرادی بود. سید فرید موسوی هم در جمع ما بود.
آموزشها و رزمایشهای مختلف کار شبانه روزی مان بود. بعد از مدتی ما را به پاسگاه زید در خط مقدم منتقل کردند. روزها آن قدر گرد و خاک میشد که نمی توانستیم چشمانمان را برای نگهبانی باز کنیم. مجبور شدیم چند تا عینک مخصوص نگهبانی تهیه کنیم. بیرون از سنگر حتی امکان وضو گرفتن هم نبود چون هر جای دست و صورت را که آب میزدیم بلافاصله گل میشد. شبها هم کا آن قدر پشه نیشمان می زد که نمیتوانستیم بخوابیم. برای جلوگیری از نیش پشه ها نوعی پماد هندی به ما دادند. این پمادها به قدری بدبو بودند که نه تنها پشه بلکه هم سنگری هایمان را هم فراری میداد. به همین خاطر بعد از مدتی قرار گذاشتیم هیچ کس از این پمادها نزند و به نیش پشه ها رضایت دادیم. اوایل که آمده بودیم، خط آرام بود. مأموریت ما حفظ خط بود که البته باید یک کانال هم تا فاصله یک کیلومتری خط مقدم دشمن میکندیم. نمیدانستیم دلیل حفر این کانال برای چیست. چون اگر قرار بود از آن برای حمله استفاده کنند باید تا خط دشمن ادامه می یافت نه اینکه در کمتر از یک کیلومتری دشمن متوقف شود. چند شب بعد، همه ما را جمع کردند و گفتند امشب لودرها میروند جلو و یک خاکریز در انتهای همان کانال روبروی دشمن ایجاد میکنند و شما باید بروید و پشت خط جدید مستقر شوید. این مدلی اش را دیگر ندیده بودم. همیشه نیروها جلو می رفتند بعد لودرها در پناه آتش آن ها خاک ریز میزدند، اما حالا برعکس شده بود. کار برای راننده لودرها خیلی مشکل بود. واقعاً دل شیر داشتند. آن شب دشمن متوجه فعالیت لودرها نشد. اما وقتی نیروها به سمت خط جدید احداث شده حرکت کردند عراقی ها متوجه شدند و شروع به آتش باری کردند. خوشبختانه گرای کانال را نداشتند و فقط کورکورانه آتش می ریختند. شهید طیبی رفته بود بالای کانال و با شور و هیجان به بچه ها روحیه میداد. خودمان را به خط جدید رساندیم. هیچ جان پناهی نداشتیم. فقط همه جای خاکریز گونی خالی ریخته بودند. بیل هم همراهمان داشتیم. هر دو سه نفر شروع کردیم به پُر کردن گونی ها و ساختن سنگر. قرار بود با لشکر بغل دستی الحاق کنیم. سنگرها را ساختیم اما چه سنگری! با هر انفجار تلی از خاک روی سرمان هوار میشد. هوا خنک بود اما چون مدتی با تجهیزات دویده بودیم تمام بدنم خیس عرق شده بود و با هر انفجار، کلی خاک از پشت یقه پیراهنم میریخت توی کمرم. تمام کمرم گلی شده بود. در همین حین یک خمپاره کنارمان به زمین خورد و منفجر شد و چند نفر از بچه ها زخمی شدند. کمی بعد از انفجار احساس کردم کمرم میسوزد. به بغل دستی ام گفتم ببین کمرم چی شده؟» نگاهی کرد و سراسیمه گفت تو زخمی شدی، باید بری عقب!». دردی نداشتم با پای خودم کمی عقب تر آمدم رفتم اورژانس، لباسم را که در آوردند یک ترکش کوچک خمپاره دقیقاً خورده بود روی ستون فقراتم و مقداری وارد کمرم شده بود اما بیشترش بیرون بود و به راحتی میشد آن را بیرون کشید. امدادگرها ترسیدند به ترکش دست بزنند و گفتند باید حتماً بری آبادان و عکس رادیولوژی بگیری. اگه ترکش رفته باشه توی نخاعت باید عمل بشی» هر چه اصرار کردم که «بابا اگه ترکش توی نخاعم بود که درد داشت یا بلایی سرم میآورد. ولی قبول نکردند و با آمبولانس اعزامم کردند بیمارستان طالقانی آبادان. در آن جا عکس گرفتند. خوشبختانه مسئله جدی نبود و به سادگی با یک پنس ترکش را خارج کردند و دوباره به خط برگشتم، وقتی رسیدم خط، نزدیک ظهر شده بود.
•┈••✾○✾••┈•
ادامه دارد
#یازده
لینک عضویت
کانال حماسه جنوب/ ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
@defae_moghadas
🍂
10.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🍂 نواهای ماندگار
با نوای
حاج صادق آهنگران
ای لشکر صاحب زمان
آماده باش آماده باش
یادش بخیر!
روزهای پرمخاطره و پرجریان انتهایی دفاع مقدس،
زمانیکه،
همه چشمها، نیم نگاهی به میدان نبرد داشتند و نیم نگاهی به دیپلماسی منطقهای و سازمانهای بینالمللی.
ولی حاج صادق و معلمی در گوشهای کار خود میکردند و راه خود میرفتند.
میدان روحیه میخواست و دیپلماسی هم منتظر آن.
نوحه جدید، فراخوان بود و آمادگی برای یورش به جبههها و روحیهای برگرفته از اشعاری که از دل برآمده و نام حضرت صاحب عج را در وزن خود داشت.
این اشعار و آن خوانش،
در آنروزها کاری کرد کارستان و به تنهایی، هم کار دفاع را رونق داد و هم...
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ
#نماهنگ
#یادش_بخیر
کانال رزمندگان دفاع مقدس 🔻
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
@defae_moghadas
🍂
🍂
🔻 وقایع سال آخر
1⃣1⃣
🔅 هواپیمای مسافربری
- ۲۹۰ نفر قربانی
┄┅┅❀💠❀┅┅┄
دیوان عالی در ۲۲ ماه فوریه سال ۱۹۹۶، دستور داد دعوی ایرباس از فهرست دعاوی آن حذف شود.
در نهایت بر اساس توافق دو طرف، قرار شد ایران دادخواست خود را از دیوان استرداد و در مقابل، آمریکا مبلغی را به عنوان جبران خسارت و به صورت exgratia (بدون قبول مسئولیت به بازماندگان کشته شدگان) پرداخت کند. مطابق توافق، ایالات متحده پذیرفت تا به بازماندگان هر مسافر ایرانی کشته شده غیر شاغل ۱۵۰ هزار و مسافران کشته شده شاغل ۳۰۰ هزار دلار به عنوان دیه و سایر هزینه ها پرداخت کند، همچنین، توافق شد این مبلغ که در مجموع رقمی حدود ۶۹ میلیون دلار بود، از طریق سفارت سوئیس به طور مستقیم به بازماندگان قربانیان پرداخت و
قیمت هواپیما نیز به خود دولت پرداخت شود.
برخی از حقوقدانان و صاحب نظران کشور این توافق دولت و دفتر خدمات حقوقی بین المللی با آمریکا و استرداد دادخواست از دیوان بین المللی دادگستری را امری نسنجیده و مغایر با مصالح ملی تلقی کردند. در این زمینه، دکتر محمود کاشانی استاد دانشگاه شهید بهشتی، طی نامه ای به آقای ناطق نوری رئیس وقت مجلس شورای اسلامی نوشت: «.... در این دعوی نه تنها ورود خسارت مادی و معنوی به دولت ایران و بازماندگان بلکه حیثیت کشور ما و مسائل مهم سیاسی و دفاع از حاکمیت کشور نیز مطرح است. مردم ایران به حق انتظار دارند صدمه شدیدی که از طریق حمله نظامی به یک هواپیمای مسافربری به حیثیت کشور ما در صحنه جهانی وارد شده است، جبران شود...».
اعلام مسئولیت دولت آمریکا به پرداخت خسارت به دولت ایران برای جبران زیانهای مادی و معنوی خانوادههای سوگوار و شرکت ایران ایر است. این ادعا خواه از نظر منهدم کردن هواپیما یا خسارت مادی و معنوی ناشی از کشته شدن سرنشینان هواپیما متعلق به دولت ایران است. بر اساس اصل ۱۳۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، صلح دعاوی مربوط به اموال عمومی و دولتی هنگامی که طرف دعوی خارجی باشد، باید به تصویب مجلس برسد. دفتر خدمات حقوق بین الملل چگونه به خود اجازه داده است، مبلغ خسارت واقعی ایران را که باید از سوی دیوان بین المللی دادگستری با در نظر گرفتن اوضاع و احوال ویژه این حادثه و رویه های
بین المللی تعیین شود، طبق نظر و تشخیص خود و بدون رعایت نص صریح اصل مصالحه، مورد تعیین قرار دهد و چنین مصالحی را بدون تصویب مجلس امضا کند؟»
تردیدی نیست که مطالب این استاد علم حقوق به ریاست مجلس در آن زمان، خواست بسیاری از صاحب نظران و افراد دیگری نیز بوده و می باشد، اما با توجه به اوضاع و شرایط آن زمان اتخاذ تصمیمی غیر از آن نیز چندان امکان پذیر نبود، هر چند پایان این فاجعه عادلانه نبود، اما امید زیادی هم به پایان عادلانه آن وجود نداشت.
┄┅┅❀❀┅┅┄
پایان
#تاریخ_شفاهی
کانال حماسه جنوب
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
دلگیر نباش
دلت که گیر باشد
رها نمیشوی
یادت باشد آزاد بودن
شرط شهادت است ...
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🍂
🔻 دلتنگیها
می خواهم از زمینی یاد کنم که سالهاست دل را در گرو خود داشته و دلتنگی را بهانهای برای جستار ذهن.
..و دلتنگیمان، درست از همان نقطه ای آغاز شد که اسلحه برداشتیم و از بلندای تپه، و در رد کانال پایین و پایین تر آمدیم و از پیچ و خمهایش گذشتیم و بر گُرده لندکروزها جای گرفتیم و لحظه لحظه، صحنه دور شدن از خاکریز و پیچ جاده و صدای انفجارهای دور و نزدیکاش، و رودخانه و خاطرات دوستانی که در آنجا داده بودیم را پشت سر گذشتیم و دور شدیم و غصه خوردیم.
ماموریتمان تمام شده بود و گویی چیزی جا گذاشته بودیم.
جسممان آمده بود و روحمان را که مانده بود.
چقدر دوست داشتیم ماشینمان لحظه ای توقف میکرد و بار دیگر در فضای ملکوتیش چرخی میزدیم و سنگر به سنگر سرکی میکشیدیم و به گونی ها و دیوارههایش تبرکی میجستیم.
آنقدر تند ترک محل کرده بودیم که حتی نتوانستیم نگاهی به حسرت کنیم.
غروب سرخ آن روز چقدر دل را آتشمی زد و ریش میکرد و بغض را روانه گلو میساخت.
آخر چه میدانید!
با چندین ماشین رفیق رفتن و چند دانه برگشتن را.
آخر چه میدانید!
شوق رفتن و حسرت برگشت را.
آخر چه میدانید!
آرامش دعای کمیل در سنگرهای تاریک، در کنار انفجارهای پی در پی را!
آخر چه میدانید!
نمازهای تیممی و نشسته خواندن در سنگرهای کوتاه را!
آخر چه میدانید!
طعم سلام صبحگاهی به اجساد مطهری را که در آن فضای آرام، نه راه پیش داشتند و نه پس!
آخر چه میدانید!
بختیاری آزاده را! .. محمد جامعی را! ..و مظلومیت محمد حسین جعفری و جنازهاش را که بی هایوهو در پشت سنگر، شب را به صبح رساند!
..و چه میدانید!
آتش تهیه آنشب را!
"شرهانی" را می گویم،
همان بلندای پرواز را
همان جایی که پرندگان نوبال، پر گشودند و پرواز را به تمرین نشستند و پذیرفته شدند.
همان مکانی که روزهایش ایستادگی بود و شبهایش عرفان.
..و همان جبههای که مقاومتش گرسنگی را به فراموشی میداد و پیروزیش کام را شیرین.
یادش بخیر!!
سنگرهای کوتاه و محقری که در چشم ما قصر بودند و ریگ هایش، زمرّدنشان
یادش بخیر !!
انفجارهایی که هر کدامش فرصتی بود برای پرواز و شوقی برای دیدار.
و همانانی که جان میدادند، ولی خاک هرگز
یادش بخیر !!
لباس های ساده و بیریای خاکی و کلاههای پشمی و قلبهای روشن و چهرههای خندان
یادش بخیر!!
دفترچههای کوچک جیبی و دستنوشته بچههایی که بیشتر به شهادت میآمدند و امروز گرانبهاترین اوراق یادگار آنروزهاست.
یادش بخیر !!
وقتِ تک دشمن و تب و تاب مقاومت و جعبههای نارنجک و فشنگهایی که دستبهدست میشد و خبرهای بعدِ تک،
یادش بخیر !!
اکسیر جهاد، که خاک را کیمیا کرد و مردانش را به گوشه چشمی ربود.
... و امروز دربهدرِ پیچ و خمهای زندگی روزمرهشان میگردم تا اثری از همان پیشکسوتان روزهای آتش و خون ببینم،
همان فراموش شدگانی که در دود سیاه نااهلان و نامحرمان به فراموشی رفته اند..
▪︎ جهانی مقدم
#شرهانی #دلنوشته
#یادش_بخیر #دلتنگیها
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
درسهای زیادی آموختم. تواضع و برخوردهای کریمانه او را احساس کردم و فضای دفتر را با حضور عباس پر از شادابی و نشاط یافتم. شب عاشورا، بعد از خواندن زیارت مخصوص حضرت علی بن موسیالرضا (ع) تصمیم گرفتم به سمت مسجد گوهرشاد بروم. خواستم داخل مسجد یک جای خلوت و مناسبتری پیدا کنم و قرآن و دعا بخوانم. کنار منبری جا پیدا کردم و نشستم. از دور دیدم عباس در کنار ستون، یک جای خلوتی نشسته و مشغول دعا خواندن است. با محبتی که از او در دل داشتم، طاقت نیاوردم و گفتم بروم و حالش را بپرسم. وقتی نزدیک شدم، دیدم کتاب مفاتیحالجنان دستش است. بالای صفحه، زیارت حضرت زهرا (س) نوشته شده بود. با آرامی دستی به سرش زدم و گفتم: «عباس! امشب شب عاشوراست؛ چرا زیارت عاشورا نمیخوانی؟» با آرامی سرش را بلند کرد و گفت: «التماس دعا!» قدری سر به سرش گذاشتم. گفتم: «عباس جان! ولمان کن! تو شورش را در آوردی! تو هم شغل داری و همه کارات هم ردیفه، دیگه چه دعایی میکنی؟ این زیارت برای قبل از استخدامی است!» دوباره سرش را بلند کرد و گفت: «التماس دعا!» همین رفتار او باعث شد که شماره او را در گوشی همراهم ذخیره کنم. گاهگاهی با او تماس میگرفتم و با او گپ و گفتی داشتم.
#تاثیر_نگاه_شهید
#گزیده_کتاب
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
🍂
🔻 یازده / ۲۳
خاطرات پروفسور احمد چلداوی
┄┅┅┅┅❀💠❀┅┅┅┅┄
هوای [پاسگاه زید] خیلی گرم بود و یک وجب سایه هم گیر نمیآمد. نگران بودم که مثل دفعه قبل گرمازده بشوم. همه بعد از ظهر را سرگرم تکمیل سنگرها و ساخت سرپناه بودیم. بالأخره سنگرهای استراحت آماده شدند و سنگرهای نگهبانی را هم ساختیم. چند روزی با عراقیها حسابی درگیر بودیم. از اینکه به سادگی چند صدمتر را از دست داده بودند خیلی ناراحت بودند. نه ما و نه عراقی ها نمی دانستیم هدف بعدی چیست و چرا خاکریز ما به عراقیها نزدیکتر شده است. حالا دیگر تانکهای سوخته دشمن از نبرد رمضان پشت سرمان بودند. یک روز که خط در آرامش نسبی بود با بچه ها رفتیم سراغ یکی از این تانکها. اسکلت چند تا عراقی با لباس فرم کنار تانکها افتاده بود. عین اسکلتهایی که توی دکور مطب پزشکها دیده بودم، با این تفاوت که اینها واقعی بودند. لباس عراقی ها را برای پیدا کردن نشانه ای از آنها گشتیم اما چیزی پیدا نکردیم. تصمیم گرفتیم آنها را دفن کنیم. با اینکه جهت قبله را نمیدانستیم، قبری کندیم و اسکلتها را با همان لباسهایشان دفن کردیم. بعد که برگشتیم دیدیم قبرها را دقیقاً رو به قبله کنده بودیم. شب قرار شد پاسبخش باشم و پست بچه ها را تعیین کنم. چون نیرو کم بود تمام شب را پاس بخش بودم. به همین خاطر هر بار توی یکی از سنگرهای نگهبانی پیش نگهبان میخوابیدم و از او میخواستم قبل از پایان پستش بیدارم کند. بعد بلند میشدم و نگهبان بعدی را سر پستش میآوردم و دوباره توی یکی دیگر از سنگرهای نگهبانی میخوابیدم تا پست بعدی. نصفه های شب که توی یکی از سنگرها خوابیده بودم صدای آتش بار دشمن بیدارم کرد. هراسان و هاج و واج نگاه کردم دیدم تیربار سنگر کمین دشمن به طرف سنگر نگهبانی ما آتش می کند. نگهبان که یک پسربچه کم سن و سال بود سرش را داخل سنگر قایم کرده بود. به او گفتم «این چه جور نگهبانیه؟! گفت: «اگر سرم رو بالا بیارم میزنه!» گفتم: «اگه الان در پناه آتش عراقیا جلو بیایند چه خاکی تو سرت میکنی؟!» نمی دانست چه کار کند. آرپی جی را برداشتم یک گلوله داخلش گذاشتم و کمی از سنگر فاصله گرفتم تا محل سنگر شناسایی نشود. منتظر شلیک دشمن بودم همین که رگبار بعدی را شروع کرد به طرفش شلیک کردم گلوله نزدیک سنگرشان به زمین خورد و کمانه کرد رفت بالای سر سنگر کمین منفجر شد. به آن پسربچه گفتم حالا یاد گرفتی؟!» تا صبح حتی یک گلوله هم از سنگر کمین به طرف ما شلیک نشد. خط تثبیت شده بود و من هم میخواستم برای امتحانات پایانی برگردم اهواز. هر چه اصرار کردم تسویه کنم، قبول نکردند و فقط چند روز مرخصی دادند. آمدم اهواز ولی برنگشتم و شهید سید فرید موسوی که معاون دسته بود خودش تسویه ام را گرفت و برگه اش را برایم فرستاد. حالا دیگر علاوه بر امتحانات موضوع داغ جدیدی بین بچه ها رایج بود...
کنکور.....
•┈••✾○✾••┈•
ادامه دارد
#یازده
لینک عضویت
کانال حماسه جنوب/ ایتا
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
@defae_moghadas
🍂
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🍂 نواهای ماندگار
با نوای
حاج صادق آهنگران
برپا مردان خدا همت کنید
جنگ است بر تن جامه عزت کنید
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
#کلیپ
#نماهنگ
کانال رزمندگان دفاع مقدس 🔻
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
@defae_moghadas
🍂
🍂 ادامه جنگ
بعد از فتح خرمشهر
#نکات_تاریخی_جنگ
┄┅┅❀💠❀┅┅┄
🔹 حجت الاسلام حاجی صادقی
..کشور ما قبل از این جنگ هم مورد تعرض واقع شده بود، در زمانهایى که حکومتهاى به ظاهر مقتدرى هم داشت. اما هیچ وقت نتوانسته بود جز در این دفاع مقدس این چنین با افتخار و سربلند از تمامیت ارضى، ارزشها، باورها و اصول خود دفاع کند!ا
من بعد از فتح خرمشهر وقتى به اتفاق شهید موسوى وارد شهر خرمشهر شدم ـ آن موقع ایشان فرمانده سپاه خرمشهر بود ـ باورم نمى شد که عراقى ها رفته باشند! آمده بودند که نروند، آمده بودند که بمانند! و لذا خیلى از امکانات را هم در گمرگ و دیگر جاها از بین نبرده بودند.
جنگ هایى که در گذشته بر ایران تحمیل شد، به ویژه در دوره قاجار (پس از آقا محمد خان)، عمدتا با شکست تحقیرآمیز ایران همراه بود، بخشهاى ارزشمندى از کشور ما در دو قرارداد ننگینِ گلستان و ترکمانچاى از ایران جدا شد. در همین دوران هرات و افغانستان از ایران جدا شد و بعد هم در دوره پهلوى بحرین از ایران جدا شد و در واقع کل کشور ابتدا به انگلیس بعد هم به آمریکا واگذار شد.
ما در هشت سال دفاع مقدس واقعا دستاورد بزرگى داشتیم که البته در آینده باز ارزش آن بیشتر روشن خواهد شد، با وجود این پیروزى بزرگ، برخى شبهاتى در باره دفاع هشت ساله ملت ایران در مقابل عراق و ابرقدرتها مطرح مى کنند. یکى از آنها این است که «ما نمى بایست پس از فتح خرمشهر جنگ را ادامه مى دادیم!».
نمى دانم آنچه من در این باره اشاره مى کنم تا به حال گفته شده یا نه؟ اما یکى از محورهاى مظلومیت دفاع مقدس و رزمندگان عزیز را همین تحلیل ها مى دانم؛ تحلیل از ناحیه کسانى که دفاع مقدس را درک نکردند و بعضى از آنها حتى داخل کشور نبودند، بلکه با اطلاعات و کمکهایشان، کنار دشمن ما بودند.
بعد از فتح خرمشهر، صدام براى بازسازى ارتش شکست خورده خود نیاز به یک فرصت داشت، تا پس از سازماندهى مجدد، دوباره به ایران حمله کند. ممکن است بعضى بگویند که دشمن آماده بود کوتاه بیاید. من عرض مى کنم این سؤال را جواب بدهند: چند سال بعد که ایران قطعنامه را پذیرفت، آیا دشمن هم قطعنامه را پذیرفت، یا عملیاتهاى جدیدى را سامان داد؟ حقیقت این است که صدام و اربابانى که او را هدایت مى کردند آمده بودند که انقلاب را براندازند! آمده بودند که کشور را تجزیه کنند منتها تاکتیکهاى خودشان را تغییر مى دادند.
جالب است بدانید در همین زمان غیر از آن جاهایى که رزمندگان ما دشمن را از مرزها بیرون کرده بودند، هیچ کجا خود دشمن به مرزهاى قبلى برنگشته بود!
چه تضمینى وجود داشت که اگر یک چنین فرصتى به دشمن داده مى شد، با یک قدرت و امکانات بیشترى هجوم نیاورد؟!
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂
بعد از تو ؛
کوچه پس کوچههای شهر
نجوا میکند خاطرههایت را
در گوشِ مادر ....
خرداد ۱۳۶۱ خرمشهر، پل قدیمی شهر
مادرِ "شهید علیمردان کیانی" یکیاز
شهدای جهاد سازندگی آبادان در فراغ فرزند
عکاس: مهرزاد ارشدی
کانال دفاع مقدس
http://eitaa.com/joinchat/2045509634Cf4f57c2edf
🍂