این تصویر را به یاد بسپارید...
در موردش بیشتر خواهم نوشت...
اجمالا اینکه رصد و روندیابی تحولات آیندهی #ترکیه کم از رصد و بازیخوانی تلآویو نیست. به امید #گسلهای_ترکیه که فعال خواهند شد، قدری صبورتر پیش میرویم.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️چرا بغض کردی؟ این که فقط یه ویدئوی سادهست!...
⭕️
رئیس جمهور ترکیه، #اردوغان اعلام کرد:
مسلحان کُرد در سوریه یا باید سلاح خود را بر زمین بگذارند یا به همراه سلاحشان در اراضی #سوریه دفن میشوند.
#گسلهای_ترکیه
#بازیسازی
#ترکیه
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
|
🚩 گفتوگویی کوتاه میان #جرج_فریدمن و #رابرت_کاپلان، دو صاحبنظر برجسته در حوزهی #ژئوپلیتیک. این گفتوگو نسبتا قدیمی است، اما به پشت ماجراهایی که در حال رقمخوردن هست، اشاره دارد.
🚩 خلاصهی این گفتوشنود این است که اساسا مشکل کلیدی #اسرائیل با ایران، بر سر داشتن یا نداشتن #بمب_اتم نیست؛ آنچه آرامش و اطمینان خاطر را از سیاستمداران #تلآویو سلب کرده و میکند، مختصات جغرافیایی خاص #ایران است. اینکه ایران در مختصات نیمروز اوراسیافیقا نشسته و هر تردد و تحرکی که از شرقیترین نقطه آسیا به غربیترین نقطهی اروپا یا بالعکس بخواهد صورت بگیرد، لاجرم باید ایران را در نظر بگیرد.
🚩 ابزار رژیم برای حمله به زیرساختهای دفاعی و هستهای، حملهی موشکی و هوایی است. دارایی و توانایی ایران عزیز برای مقابله و خنثیسازی این تهدید، تکیه به دستاوردها و قابلیتهای نهادهای نظامی و دفاعی است؛ اعم از ابزارها یا سرمایهی انسانی این حوزه. ما در این عرصه پیشرفتهای بسیار زیادی داشتهایم.
🚩 مسالهی مهمتر این است که ابزار حمله به مختصات سرزمینی و تغییر در جایگاه ژئوپلیتیکی ایران را بشناسیم. برای حل و هضم ایران در نظم مطلوب غرب، باید جایگاه جغرافیایی ایران را تغییر کند. این یعنی تغییر مرزها و بحث #تجزیه_ایران. آیا ما به این پرسش توجه داریم که ابزارهای تعیینکنندهی ما برای تثبیت موقعیت جغرافیایی و مواجهه با ابزارهای تهدید معطوف به این وجه از ثبات و دوام و امنیت ایران چیست؟
#چالشهای_مرزی
#مرز
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
🔴 وضعیتخوانی زمستان 1403 عطف به روندهای مشهود
🚩 الف) ارزیابی محور داخلی
«تبعات خطای ادراکی ناشی از عقبنشینی از #سوریه»، و ترکیب آن با: «توقف لایحهی حجاب» و «رفع فیلترینگ» مستعد آن است که روزهای پیش رو را تاملبرانگیز نماید؛ این وضعیت ممکن است در ایام منتهی به سالگرد شهید سلیمانی و برجستهشدن کارنامهی برونمرزی جمهوری اسلامی جدیتر گردد. بازخوانی دستاوردهای #جبهه_مقاومت در شرایط جدید محور مقاومت، تضادهای ادراکیای را برجستهتر میکنند که ممکن است طیف رادیکال جریانهای سیاسی کشور را به رویارویی با یکدیگر بکشانند. مخاطرات محتمل این وضعیت را باید تا پایان ایام دههی فجر جدی گرفت. تبیین #انقلاب_اسلامی و وسعت ماموریتهایش در هر فرصت ممکن، برای گذار از این وضعیت یک ضرورت است.
🚩 ب) تهدیدات محور خارجی
در محور بینالملل سه تهدید عمده پیش روی ماست:
🔸نخست، تلاش برای ربودن پرچم مبارزه با #اسرائیل و آزادسازی #قدس شریف توسط جریان اموی-سفیانی #ترکیه؛
🔸دوم، فعالسازی #داعش_خراسان در مرزهای شرقی؛
🔸و سوم، پیشرفت نظامی #ناتو در #قفقاز_جنوبی بهبهانهی شرایط جدید #گرجستان یا شعلهورنمودن دوبارهی مناقشات مرزی #آذربایجان و #ارمنستان.
🚩 ج) فرصتهای محور خارجی
🔹 1. افزایش هزینهی محور اموی-سفیانی با درگیری کردها و ترکها در جنوب ترکیه
🔹 2. آمادهسازی نیروی عملکنندهی زمینی در #جولان با ترکیب جدید
🔹 3. فعالشدن محور #آفریقا برای چالشزایی جدیتر در #بابالمندب، #دریای_سرخ، #مدیترانه و گسترش آن به سمت #جبلالطارق.
⭕️ جمعبندی
ایمنی بخشی به نیروهای هستهی سخت انقلاب از طریق توجهدادن به #منطق_مستحکم_انقلاب و عقلانیت جبههی مقاومت و تبیین حاکمیت سنتهای قطعی و سنجیدهی الهی بر جریان تحولات، با تاکید بر دو طیف: «کارگزاران و مسئولین انقلابی» و «نیروهای جریانساز و حلقههای میانی»
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔴 آقای جغراسیا: رابرت دیوید کاپلان
💰 تعداد کلمه: 450 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
#رابرت_کاپلان (Robert David Kaplan) مشاور اسبق وزارت دفاع ایالات متحدهی امریکا (در زمان ریاست رابرت گیتس) و صاحب آثار مرجعی در حوزهی #ژئوپلیتیک، متولد سال 1952 است که در نیویورک به دنیا آمد. در سال 1973 از دانشگاه کانکتیکات فارغالتحصیل شد. یک دوره شانزدهساله را در خارج از کشور و در سفر زندگی کرد و اندکاندک به یک چهرهی نامآشنا در جهان سیاست تبدیل شد.
قدری بیشتر با او آشنا شویم....
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
| 🔴 آقای جغراسیا: رابرت دیوید کاپلان 💰 تعداد کلمه: 450 کلمه ⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
|
🔹#رابرت_کاپلان، پرفروشترین نویسنده در زمینهی امور خارجی و سفر است. او تاکنون قریب به 18 عنوان کتاب تالیف نموده که مهمترین آنها عبارتند از: «دیگ آسیا»، «انتقام جغرافیا»، «موسمی»، «ارواح بالکان» و «بازگشت دنیای مارکوپولو».
🔸آثار کاپلان، کتب درسی بسیاری از دانشکدههای نظامی جهان میباشد. مجله فارین پالیسی دو بار او را به عنوان 100 متفکر برتر جهان معرفی کرده است. مشاور هنگ نیروهای ویژهی ارتش ایالات متحده، نیروی هوایی ایالات متحده و تفنگداران دریایی ایالات متحده، بخشی از فعالیتهای نظامی وی میباشد. کاپلان در کالجهای جنگ نظامی، FBI، آژانس امنیت ملی، ستاد مشترک #پنتاگون، آژانس اطلاعات دفاعی، #سیا، دانشگاههای بزرگ و انجمنهای تجاری جهانی سخنرانی کرده است. یک سال نیز در نیروهای دفاعی #اسرائیل خدمت کرده است.
🔹رابرت کاپلان، مشاور ارشد گروه #اوراسیا است و به مدت سه دهه در مورد امور خارجه، به پیمان آتلانتیک گزارش داده است. تحلیلگر ارشد ژئوپلیتیک در استراتفورد (Stratfor)، استاد مدعو آکادمی نیروی دریایی #ایالات_متحده و عضو هیئت سیاست دفاعی #پنتاگون بود. اکنون نیز وی یکی از اعضای هیئت اجرایی #نیروی_دریایی آمریکاست.
🔸توماس فریدمن -ستوننویس نیویورک تایمز- کاپلان را در میان چهار نویسندهای قرار داده که کتابهای ایشان در فهرست «پرخوانندهترین» آثار منتشرشده در دوران پس از جنگ سرد بوده است. بدینترتیب وی در کنار افرادی همچون: #فوکویاما، #استنفورد، پل کندی و #هانتینگتون قرار گرفته است.
🔹کاپلان در فوریه سال 1994، مقالهای را تحتعنوان «آنارشی آینده» در ماهنامه آتلانتیک به چاپ رساند و در آن مقاله دربارهی چگونگی افزایش جمعیت، نزاع های قومی و فرقهای، بیماری، شهرنشینی و کاهش منابع بحث کرد. این مقاله بسیار مورد توجه قرار گرفت. در دسامبر 1997 ماهنامهی آتلانتیک، مقالهی دیگری از وی را تحتعنوان «آیا #دموکراسی فقط یک لحظه بود؟» را منتشر ساخت و کاپلان را به فرد قابل اعتنا نزدیکتر نمود. وی در این مقاله استدلال میکند که آیا دموکراسیای که اکنون در سراسر جهان گسترش مییابد، لزوماً به ثبات بیشتر منجر خواهد شد یا نه؟ پاسخ او منفی است. کلینتون، رئیسجمهور امریکا بهاندازهای تحتتاثیر این مقاله قرار گرفت که دستور داد تا یک مطالعه بینسازمانی در مورد این موضوعات انجام شود؛ این مطالعات نتیجهگیری کاپلان را تایید میکردند.
🔸در دهه 1980، کاپلان اولین نویسنده آمریکایی بود که در مورد جنگ آیندهی #بالکان هشدار داد. «عربگرایان»، «انتهای زمین»، «بیابان امپراتوری»، «شرق تا تارتاری» و «سیاست جنگجو» همگی کتابهایی از کاپلان هستند که توسط نیویورک تایمز به عنوان کتابهای «قابل توجه» سال انتخاب شدهاند. وال استریت ژورنال کتاب «عربگرایان» را یکی از پنج کتابی دانست که تا به حال در مورد دخالت آمریکا در #خاورمیانه نوشته شده است. فایننشال تایمز «دیگ آسیا» را یکی از ده کتاب برتر سیاسی سال 2014 معرفی کرد.
🔹رابرت کاپلان از مارس سال 2008 بهعنوان عضو ارشد به #مرکز_امنیت_جدید_آمریکا (CNAS) 📎 پیوسته است. تارنمای این مرکز تحلیلهای جغرافیاپایهی وی را بازتاب میدهد.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔴 اراده انسان و انتقام از جغرافیا
💰 تعداد کلمه: 405 کلمه
⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
ویژگیهای فرهنگی یک ملت و حوادث تاریخیای که در طول زمان بر ایشان رخ میدهد، با مختصات جغرافیایی محل زندگی ایشان تناسب دارد. اگر ارادهی انسانی از این میان حذف شود، جغرافیا به زندانی تبدیل خواهد شد که نسلهای مختلف یک ملت را در چارچوبهای جبری خود اسیر کرده و ایشان را محکوم به تکرار تجربههای گذشتهشان نموده است. حال آنکه ارادهی انسان میتواند از #جبر_جغرافیا فراتر رود و از مختصات خاص زمین، انتقام بگیرد. انسان توانایی #انتقام_از_جغرافیا را دارد؛ #الهیات_جغرافیا در خدمت تامین این اراده است.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
| 🔴 اراده انسان و انتقام از جغرافیا 💰 تعداد کلمه: 405 کلمه ⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 4 دقیقه
|
🔹بصیرتهای برآمده از #ژئوپلیتیک بر این برداشت صحه میگذارند که میان فرهنگ یک ملت با مختصات جغرافیایی ایشان رابطه و تناسب برقرار است. روایت ژئوپلیتیکی #رابرت_کاپلان از بافت فرهنگی و تاریخی منطقهی #بالکان و حوادثی که پیرامون آن رخ داده و میدهد، بر همین پایه صورتبندی شده است. کاپلان این رهیافت را در گامی دیگر، در وسعتی بهاندازهی #از_مدیترانه_تا_چین تعمیم میبخشد و به مفهوم #همسرنوشتی بشر با سرشت جغرافیایی این منطقهی وسیع تاکید و تصریح میکند. وی این وسعت را #خاورمیانه_بزرگ (Greater Middle East) مینامد.
🔸 عطف به چنین روایتی میتوان وقایع #جبهه_مقاومت را نیز از چنین منظری تفسیر کرد. از این منظر، امروز در #سوریه همان اتفاقاتی در حال تکرار است که 1400 سال پیش نیز رخ داد. #نبرد_صفین، در #رقه به وقوع پیوست. در آن دورهی تاریخی تلاش برای توسعهی شعاع #اسلام_علوی با سدی به نام #اسلام_اموی روبهرو شد. #اسلام_سفیانی قرآن را در #صفین به سر نیزه زد و با پیشهکردن چهرهای مظلوم برای خود و ساختن ابزاری روانی از طریق مقدسسازی ظاهر نصّ، تحقق اسلام علوی را قرنها به تعویق انداخت.
🔹منطقهی #شام در صدر اسلام به دست #عمر_عاص فتح شده است. عاص پا را از قارهی #آسیا فراتر نهاد و با تصمیم شخصی خود #مصر را نیز تصرف کرد. نقطهی تماس آسیا با #آفریقا، جایی که #دریای_سرخ با #مدیترانه به یکدیگر دست میدهند، از دیرباز نقطهی ستیز #سرزمین_فراعنه با #سرزمین_مقدس بوده است. در تجربهزیستهی تاریخی، حتی وقتی #موسی علیهالسلام از مصر وارد #فلسطین شد، امت او مطالبهی مصری داشتند و میخواستند سرزمین مقدس به سیاق مصر فرعون ساخته و اداره شود. وقتی علی علیهالسلام نیز والی علوی بر این منطقه تعیین میکند، این مختصات تحمل #مالک_اشتر را ندارد و به شهادت ایشان منجر میگردد.
🔸 تجربهزیستهی تاریخی میگوید که آنچه مهمتر فتح شام و مصر است، تغییر بافت فرهنگی ملتی است که در این منطقه سکنی گزیدهاند. جبههی مقاومت امروز در شامات و سینا در چنین مضانی قرار دارد. هر طرحی برای #بازیسازی در این منطقه باید بتواند به تغییر #اراده_ملی مردمان این سرزمین بیانجامد.
🔹انتظار میرود که بتوانیم با بصیرتهای منبعث از #الهیات_جغرافیا، بافت تاریخی-فرهنگی- جغرافیایی این ناحیه را توضیح داده و تفسیری ارائه کنیم که توانایی تغییر ارادهی مردمان این سرزمین را برایمان به ارمغان بیاورد.این تفسیر باید بتواند ما را به شناسایی ویژگیهای ارادهای راهنمایی کند که امروز برای تغییر این الگوی تکراری و رقمزدن تجربهای نو نیاز داریم. الهیات این ظرفیت را دارد که روش دستیابی به ارادهی منتهی به #انتقام_از_جغرافیا را به تصویر بکشد تا آدمی بر #جبر_جغرافیا تفوق پیدا کند.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
|
🔴 فرات برای ما در متن حادثهی عاشورا شناسانده شده است. تقابلهای تاریخی در سرزمینها شکل میگیرند؛ خصوصیتهای جغرافیایی، سرزمینها را پذیرای فرهنگهای خاص میکنند. فرات که لباس استعارهی بیوفایی را در روایت عاشورا پوشیده است، همچنان این جامه را رها نکرده است.
🔴 رودخانهی خروشان #فرات پس از تولد در کوهستانهای شرقی #ترکیه، سفر خودش را از #آناتولی به سمت #شامات آغاز میکند، در بخشی از سفرش به #سوریه میرسد و از میانهی شهر #رقه میگذرد. در ادامه با #دجله به هم میپیوندد و #شطالعرب را شکل میدهد؛ شطالعرب نیز با #کارون، فرزند پرجوشوخروش #زاگرس همآغوش میشود و در نهایت، با نام #اروندرود به دامان نیلگون #خلیج_فارس ملحق میشود. یکی از سواحلی که از گوارایی و آبادیزایی فرات سر برآورده و در حوزهی تاریخی #بینالنهرین به یک سرزمین تمدنخیز تبدیل شده، رقّه است.
🔴 کلمهی انگلیسی «progress» که نخستین دانشواژهای بود که بیان زبانی تحولات #مدرنیته را نمایندگی میکرد، ابتدا با واژهی #پروقره ترجمه گردید؛ کشورهای پیشتاز غرب را نیز #ممالک_رقّه نامیدند. همین واژه بعدها در قالب #ترقی فهمیده شد. از آن زمان به بعد بود که شهرهای جدیدی در جهان اسلام و در نقاط مختلف ساخته شدند و «رقه» نام گرفتند و نماد مدرنیته در حیات اجتماعی مسلمین گردیدند.
🔴 #داعش، پایتخت خود را در سوریه و در شهر رقه بنا نهاد.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
دقایقی پیرامون دوران جدید عالم
🔴 شهری در جوار فرات؛ مدفن شهدای صفّین 💰 تعداد کلمه: 335 کلمه ⏰ زمان مورد نیاز برای مطالعه: 3 دقیق
|
🔸رقّه (Raqqa) 📎 پایتخت #داعش از سال 2014 تا 2017 میلادی بود. این انتخاب از زمینههای ژئوپلیتیکی و تاریخی خاصی الهام گرفته است.
🔹اگر #رقّه را قاطعانه در صدر فهرست شهرهای باستانی #شامات قرار ندهیم، بیشک یکی از نامزدهای صدرنشینی در مدنیت منطقهی #شام است. موقعیت خاص جغرافیایی و فرهنگی رقه باعث گردیده که در ادوار مختلفی، بهعنوان #لجمن و #لبه_درگیری عمل کند.
🔸رقّه، محل درگیری سپاه امیرالمومنین علیبنابیطالب با #معاویه در #نبرد_صفین 📎 بود. ارتش امپراتوری ایران در دورهی #ساسانیان نیز در #نبرد_کالینیکیوم (Callinicum) 📎 از سری #جنگهای_ایبریایی (Iberian War) 📎 برای تسلط بر #گرجستان در همین منطقه با سربازان #روم درگیر شد. در این سه برهه، تاریخ شاهد تکرار نتایج مشابهی بوده است؛ این تکرار، بهکارگیری #هوش_ژئوپلیتیکی را برای تحلیل و تفسیر چنین تجربههایی ضروری میکند.
🔹امیرالمومنین علی علیهالسلام زمانی که عازم نبرد صفین بودند، برای عبور از رودخانهی #فرات در شهر رقه، قایقهای چوبی را به همدیگر متصل کردند؛ پلی ساختند متشکل از صدها قایق تا از ساحل غربی فرات به سمت ساحل شرقی گذر کنند. مکانهای زیارتی این شهر، قبر شهدای نامدار #صفین است. عمار و اویس در این شهر به خاک سپرده شدهاند. اجساد شهدای صفین با قایق به این منطقه منتقل شدهاند.
🔸جنگ صفّین در شرق رقّه رخ داده است. این منطقه اکنون زیر دریاچهی سد فرات قرار گرفته است. آرامگاههایی که در اطراف کوه «بنات ابوهریره» قرار دارند، باقیماندههایی از آن منطقه هستند. «باب بغداد» که دروازهی شام به #عراق بوده، از بقایای تاریخی تاریخی از زمان #هارونالرشید است.
🌐 https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
هدایت شده از در محضر آیتالله میرباقری
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 | جنگِ شناختی دشمن با انقلابیون
◀️ #استاد_میرباقری: دشمن در مقابله با جبهۀ مقاومت، پیشانی طرح خود را جنگِ شناختی با انقلابیون و حزباللهیها قرار داده است.
ما باید با این جنگِ شناختی در ایران و عراق و لبنان و... بهشدت مقابله کنیم.»
☑️ @mirbaqeri_ir
61.61M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تحلیل #فوکویاما از تحولات #نظام_بینالملل و جایگاه ایران، #ترکیه و کشورهای حاشیه #خلیج_فارس.
این تحلیل فوکویاما لایههای متعددی دارد و در جای خود باید عمیقأ بررسی شود. در آینده به چند گمانه خواهم پرداخت.
https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid
تعبیر خاور دور، خاور نزدیک، خاور میانه درست نیست. دور از کجا؟ از #اروپا. نزدیک به کجا؟ به اروپا. یعنی #مرکز_دنیا اروپاست؛ هر جائی که از اروپا دورتر است، اسمش خاور دور است؛ هر جا نزدیکتر است، خاور نزدیک است؛ هر جا وسط است، #خاورمیانه است! این تعریفی است که خود اروپائیها کردند؛ نه، ما این را قبول نداریم. #آسیا یک قارهای است؛ شرقی دارد، غربی دارد، وسطی دارد؛ ما در غرب آسیا قرار داریم. بنابراین منطقهی ما اسمش منطقهی #غرب_آسیا است، نه منطقهی خاورمیانه.
#آیتالله_خامنهای 1391/05/22
#اروپامحوری
#جغرافیای_برساختی
https://eitaa.com/doranejadid
🌐 https://t.me/doranejadid