#تجربه_من ۱۷۸
#فرزندآوری
قبل از اینکه مادربشم تو حال و هوای دیگه ای بودم، خیلی خودخواه بودم و فقط به فکر راحتی و خوش گذرونی خودم بودم😏
اولین دخترم که به دنیا اومد، خیلی سخت گذشت بهم، چون خواب راحت و بیرون رفتن و با دوستا بودنم کم شده بود، ولی توی این سختی ها من داشتم بزرگ میشدم وانگار خدا لطفش رو شامل حالم کرده بود و من یک آدم دیگه ای شده بودم. صبرم زیادتر شده بود، از خودگذشته شده بودم و هر چی بیشتر میگذشت، دلم میخواست بیشتر وقتم رو برای دخترم بذارم.
من مادر شده بودم و دنیام عوض شد. دیدگاهم نسبت به زندگی رنگ دیگه ای به خودش گرفت و با تمام وجودم از سختی های بچه داری لذت میبردم تا اینکه بعد از ۴ سال دختر دومم به دنیا اومد و به لطف خدا و زیاد شدن اطلاعاتم، با رفتن به کلاس های تربیتی و مطالعه کردن، بچه داری خیلی برام آسون شده بود و تو تمام لحظه ها حضور خدا رو کنار خودم احساس میکردم.
خودم هم باورم نمیشه مادر شدن اینقدر باعث رشد روحی انسان میشه... الان هم از خدا خواستم باز هم لطفش رو شامل حالم کنه و برای بار سوم طعم شیرین مادر بودن رو بچشم😍 همیشه این جمله تو گوشمه: "ما بچها رو بزرگ نمیکنیم اونا مارو بزرگ میکنند" ☺️
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
⚠️هشدار در رابطه با مصرف قرص های ضد بارداری در ماه مبارک رمضان!!!
❌برخی از عوارض و تبعات استفاده از روش های پیشگیری از بارداری:
1- #قرص های ضد بارداری:
مصرف قرصهای جلوگیری از بارداری، منجر به افزایش نگرانی، اضطراب و افسردگی میشود. عوارض گوارشی نظیر تهوع، استفراغ و افزایش وزن به علت احتباس آب در بافت های بدن از عوارض هورمون استروژن موجود در قرص های ضد بارداری است. با تاثیر هورمون استروژن بر روی سیستم عصبی فرد، احتمال وقوع سردرد در افراد بیشتر شده و تعداد حملات میگرن نیز افزایش می یابد. همچنین مصرف این قرص موجب بروز سردردهای تنشی می شود. افزایش فشارخون نیز از دیگر عوارض این قرص ها می باشد. قرص های ضد بارداری بر روی سیستم انعقاد خون تاثیر گذاشته و مصرف آن موجب افزایش فاکتورهای انعقادی می شود. بنابراین احتمال خطر ابتلا به سکته های مغزی و قلبی در افرادی که از این نوع قرص ها استفاده می کنند، بالا می رود. مصرف این قرص ها در ماه مبارک رمضان، خطر سکته مغزی را افزایش می دهد. از دیگر عوارض مربوط به این قرص ها افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه و رحم است. همچنین شیوع بیماری مزمن و جانکاه «کرون»که هیچ درمان قطعی ای ندارد، در زنانی که از قرص های ضدبارداری استفاده می کنند، بسیار بیشتر از زنان دیگر است.
هنگامی می توان متوجه ابعاد فاجعه بارمصرف این قرص ها شد، که بدانیم: تقریبا از هر سه زوجی که در کشور از بارداری ممانعت می کنند، یک زوج، از قرص های ترکیبی ضدبارداری استفاده می کند.
2- #آمپول های ضد بارداری:
یکی از مهم ترین عوارض استفاده از این روش، کاهش توده استخوانی می باشد. این آمپول بر کلسیم موجود در استخوان اثر می کند و توده استخوان به طور موقت کاهش می یابد، حتی اگر استفاده از آن قطع شود. لذا به مشکل پوکی استخوان بسیاری از زنان میانسال دامن می زند.
کاهش میل جنسی، خونریزی طولانی مدت، ایجاد لخته خون در پاها و ریه، زردی، حساسیت (آلرژی)، ناباروری و افزایش خطر ابتلا به سرطان سینه از دیگر عوارض تزریق آمپول می باشد.
3- #آی_یو_دی(وسیله داخل رحمی):
در حين كارگذاري آي يو دي، احتمال سوراخ شدن رحم و در نتیجه نياز به عمل جراحي وجود دارد. افزایش خونریزی و لکه بینی از عوارض دیگراین روش می باشد. بارداری خارج از رحم و افزایش عفونت رحمی نیز از معایب این روش ذکر شده است.
4- #عقیم_سازی_دائمی:
ابتلا به کیست تخمدان از عوارض بستن لوله در زنان(توبکتومی)شمرده شده است، در حالی که احتمال بروز این خطر، هیچ جایی در دستورالعمل های وزارت بهداشت ندارد.
حاملگی خارج از رحمی که به دنبال استفاده از روش های متعدد ممانعت از بارداری رخ می دهد و می تواند به مرگ زن بینجامد. این مسئله در مورد بستن لوله در زنان اهمیت ویژه ای پیدا می کند، چرا که نیمی از موارد حاملگی پس از عقیم سازی دائمی زنان، خارج رحمی خواهد بود، که بی شک می تواند خطر عمده ی جانی را متوجه این زنان کند.
دکتر ناصر سیم فروش -چهره ی ماندگار و رئیس قطب اورولوژی کشور- معتقد است که بستن لوله در مردان (وازکتومی)، سبب افزايش احتمال ابتلا به سرطان پروستات می شود.
❌طبق برآوردهای صورت گرفته، آمار نسبی وازکتومی در ایران، 3 برابر این آمار در دنیا و این آمار برای توبکتومی، قریب به 4 برابر متوسط جهان است. استان اصفهان بیشترین آمار استفاده از وازکتومی را در کشور دارد.
تامل:👇👇
«ما در ایران، موقعی که خواستیم کاهش جمعیت بدهیم، تمام وسایل و شیوه های ممانعت از بارداری را، یک دفعه به داخل کشور سرازیر کردیم، ولی بعضی از کشورها این کار را نمیکنند و برای کاهش جمعیت، تنها دو تا وسیله را ارائه میدهند، تا سلامت مردم به خطر نیفتد» (دکتر رخشانی، معاون سابق وزارت بهداشت)
👈 بیایید با انتشار گسترده این متن، به سلامت مردم، به ویژه زنان و مادران ایرانی کمک کنیم.
کانال «دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
✅ نظر صریح رهبر انقلاب دربارهی اشتغال بانوان:
بعضیها از ما میپرسند: شما موافقيد زنها بروند كار كنند؟! ما میگوييم: [بله] البته! ما با بيكاری خانم¬ها مخالفيم؛ زن اصلاً بايد كار كند. البته كار دو جور است: يكي كارِ داخل خانه و يكي كار بيرون خانه، هر دو كار است؛ اگر كسی استعداد دارد در كارهای مربوط به بيرون منزل، بايد انجام بدهد، خيلی هم خوب است.1
[پس] اشتغال بانوان از جملهی چیزهایی است که ما با آن موافقیم. بنده با انواع مشارکتهای اجتماعی [زنان] موافقم. [اما] دو سه تا اصل را باید ندیده نگرفت. یک اصل این است که این #کار_اساسی را - که کارِ خانه و خانواده و همسر و کدبانویی و مادری است - تحتالشعاع قرار ندهد.۲
اینکه بايد جوری باشد كه اين اشتغال ـ حتی در داخل خانه ـ به #پيوند_زن_و_شوهر لطمهای نزند. بعضی از خانمها هستند كه خودشان را از صبح تا شب ميكشند بعد كه مرد به خانه میآيد، حوصله يك لبخند زدن به او را هم ندارد.1
از جمله وظایفى که برعهده زنان در داخل خانه و خانواده است، مسئله #تربیت_فرزند است. زنانى که به خاطر فعّالیتهاى خارج از خانواده، از #آوردن_فرزند استنکاف مىکنند، برخلاف طبیعت بشرى و زنانه خود اقدام مىکنند. خداوند به این راضى نیست.3
دومین مسئله، مسئلهی #محرم و #نامحرم در خارج از خانه و در محیط کار است [که باید رعایت شود].2 [لذا] اسلام با کار کردن زنان نه تنها موافق است، بلکه تا آنجایى که با شغل اساسى او که مهمترین شغل اوست - یعنى #تربیت_فرزند و #حفظ_خانواده - مزاحم نباشد، شاید لازم هم میداند.4
بنابراين اولويت با كارى است كه بديل ندارد؛ [یعنی] نقش زن به عنوان عضوى از خانواده. به نظر من از همهى نقش¬هایى كه زن میتواند ايفا كند، اين اهميتش بيشتر است.1 [لذا] حتماً بایستی بر روی کار زنهای #خانهدار ارزشگذاری ویژه بشود.
بعضی میتوانستند بروند کار بگیرند، بعضی میتوانستند تحصیلات عالیه بکنند، بعضی تحصیلات عالیه هم داشتند - من دیدم زنانی را از این قبیل - گفتند ما میخواهیم این بچه را بزرگ کنیم، خوب تربیت کنیم، نرفتیم کار بگیریم. زن نرفته کار بگیرد، آن کار هم زمین نمانده؛ ده نفر دیگر رفتند آن کار را گرفتند. باید از اینجور زنی #قدردانی شود.2
➖ 1 - 12/11/1372 بیانات در خطبه عقد
➖ 2 - 14/10/1390 بیانات در سومین نشست اندیشه¬های راهبردی با موضوع زن و خانواده
➖3 - 20/12/1375 بیانات در دیدار بانوان مسلمان و انقلابی استان خوزستان
➖4 - 25/09/1371 بیانات در دیدار جمعی از زنان
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#آیت_الله_مجتبی_تهرانی
📌انسان الهی بساز، از همان کوچکی، از روز اول کلام الهی به گوشش بخورد. آهنگ الهی را بشنود نه آهنگ شیطانی را. وای به حال آن جامعهای که اطفال آن به آهنگ شیطانی معتاد بشوند.
⚠️ به خدا قسم اگر میگفتند این آهنگهای شیطانی استحباب دارد، اینگونه اصرار نمیبود. میفهمید چه دارید میکنید؟ دشمنانتان دارند به اهدافشان میرسند.
#تربیت_فرزند
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#پیام_مخاطبین
درمورد تجربه 175
واقعا و واقعا تبریک میگم به این دوست عزیز، که این تصمیم بزرگ و قشنگ رو گرفتن
خدا میدونه چقد به بنده و امثال بنده روحیه دادند و شادمون کردند به نوعی خیالمو راحت کردند، چون واقعا افسردگی گرفته بودم، خیلی از خانومها پیام میذارن هم درس میخونند، هم بچه میارن ولی بنده هر کاری کردم، نتونستم تمام و کمال به همسرم به بچه هام و به خونه داریم برسم چند بار امتحان کردم یکی دو ترم کامل رفتم ولی همیشه حس میکردم و میدیدم که ناخواسته برای وظیفه اصلیم کم میذارم و این عذاب وجدان (اعم از تربیت و وقت گذاشتن برای 3 تا بچه ؛پخت و پز و نظافت، رسیدگی به همسرم و...) همیشه منو آزار میداد تا اینکه بالاخره تصمیم خودمو گرفتم و خیال خودمو، همسرمو، بچه هامو راحت کردم.
هر چند خیلی خیلی حرف میشنوم متاسفانه از فامیل درجه اول، اما واقعا راضی ام و خوشحال چون خانواده ام خوشحالن ؛این تصمیم هم برای جسم و روح خودم، هم بچه ها و همسرم خوب بود.
همسرم هم خیلی تشویقم کردند ازشون تشکر میکنم.
و با افتخار و خیلی محکم هر جا بحثش پیش میاد، میگم که خانه دار هستم
و چقد روی اطرافیان اثر گذاشتم😅
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
✅ «دوتا کافی نیست» را در شبکه های اجتماعی مختلف دنبال کنید.
👈 «دوتا کافی نیست» کانالی برای دریافت اخبار مهم و نکات ناب، در زمینه #فرزندآوری، #خانواده و #جمعیت
🌺 همراه ما باشید:
👇 👇 👇
🔹سروش:
Sapp.ir/dotakafinist1
🔹ایتا:
eitaa.com/dotakafinist1
🔹بله:
ble.im/dotakafinist1
🔹تلگرام:
http://t.me/dotakafinist1
#روزه_داری_به_سبک_مادرها
🔷 آیا میدانید با وجود چند فرزند کوچک چگونه میتوانید روزهداری راحتتری داشته باشید؟
خانمهایی که یک، دو یا چند فرزند کوچک در خانه دارند قطعا در ماه مبارک رمضان نیاز به برنامهریزی و تدابیر بیشتری دارند تا بتوانند علاوه بر مسئولیت رسیدگی به خانه و بچهها، روزهداری راحتتری داشته باشند و هم به عبادات خودشان برسند. آیا میدانید راهکارهای رسیدن به این مسئولیتها و برنامهریزی برای آنها چیست؟
📚 کتابها و بازیهای جدید برای بچهها پیدا کنید
برای ماه مبارک رمضان باتوجه به سن بچهها برایشان کتابهای جدید تهیه کنید تا برای آنها جذابیت داشته باشد. همچنین میتوانید آنها را با چند بازی جدید آشنا کنید تا ساعتهای بیشتری را سرگرم بازی و کشف اسباببازی باشند تا در ساعتهای روزه داری شما کمتر بهانه بگیرند که حوصلهشان سررفته.
✅ به بچهها مسئولیت بدهید
بخشی از مسئولیتهای خانه را به بچهها بسپرید. مثلا مسئولیت غذا دادن به خواهر یا برادر کوچکتر را به فرزندان بزرگتر محول کنید. مسئولیت پهن کردن و چیدن سفرهی افطار، تمیز کردن بخشی از خانه و یا مرتب کردن خانه و جارو کشیدن را نیز به بچهها واگذار کنید. به این ترتیب هم از مسئولیتهای شما کاسته میشود، هم فرزندتان مسئولیتپذیرتر شده و از اینکه احساس بزرگی میکند و میتواند به شما کمک کند، احتمالا شادتر خواهد بود.
🏘 با همسایهها هماهنگ کنید
اگر در آپارتمانی زندگی میکنید که خانوادهها، بچه های همسن فرزندان شما دارند، با خانمها هماهنگ کنید که هر روز چندساعت مسئولیت نگهداری از بچهها به عهدهی یک نفر باشد. با این ترفند هم بچهها با همسن و سالان خود بازی میکنند و هم مادرها در آن ساعات به امور شخصی خودشان رسیدگی میکنند.
🕙 ساعتهای بعد از افطار را دریابید
انجام بخشی از کارهای روزانه را به شب منتقل کنید. در ساعات بعد از افطار که همسرتان در خانه حضور دارد از او بخواهید که مراقب بچهها باشد یا با آنها بازی کند تا شما به امورات سحر و افطاری فردا برسید و یا بتوانید با خیالی آسوده قرآن روزانهتان را بخوانید.
#مهارتهای_زندگی
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#آیت_الله_مصباح_یزدی
خداوند بندههایی دارد که هر چه میگویند، به خدا ارتباطش میدهند. برای مثال خوردنی پیدا میشود، میگویند: خدا عجب غذای خوبی آفریده... هوا خنک باشد، میگویند: حکمت خدا این بوده که حالا هوا سرد شود. هوا گرم شود، میگویند: خدا هوا را گرم کرده تا میوهها برسد. نعمتی به آنها برسد، میگویند: الحمدلله خدا این نعمت را داده. نعمت از دستشان برود، میگویند: انالله وانا الیه راجعون، هر چه خدا صلاح بداند.
من بعضی از این افراد را دیدهام. مرحوم حاج اسماعیل دولابی اینگونه بود. با دوستان درباره مسائل مختلف اقتصادی، سیاسی، قصهها، تاریخ و... وارد بحث میشد، اما همین که نوبت به او میرسید، همان قضیه را به خدا ربط میداد. نمیشد درباره مسئلهای صحبت شود و ایشان آن را به خدا ربط ندهد.
البته او یکباره این طور نشده بود. سالها شاگردی مرحوم آقای شاهآبادی و مرحوم آقای انصاری همدانی را کرده بود و این مسئله ملکهاش شده بود ... اینکه انسان تمرین کند که آنچه میداند #در_مقام_عمل فراموش نکند، هنر دیگری است و تمرین دیگری میخواهد. باید انسان روی این کار کند، تا این ملکه را پیدا کند.
#تربیت_دینی
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
دوتا کافی نیست
❌میخواهند با اجرای #سند_۲۰۳۰ برای آمریکا و انگلیس، #سرباز و رعیت درست کنند ✨حضرت آیتالله خامنه
❌ سند ننگین ۲۰۳۰ کارخانه مُزدورسازی است...
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#تجربه_من ۱۷۹
#ازدواج_آسان
#فرزندآوری
#رزاقیت_خداوند
از اول بگم که ۱۹-۲۰ساله بودم، نامزد کردیم و شرط اولیه ازدواجمون مکه بود و عدم مراسم...
البته مکه رفتیم، یه مرااااسمِ خیییلی کوچولو هم گرفتیم (اینو یاد رفت بگم که خرید عروسی هم خیییلی خیییلی مخخختصر و مفییید انجام دادیم ) و در عوض تونستیم با اندک پولی که همسرم داشت و اخذ وام، خونه بخریم، البته تو یک منطقه شلوووغ و پایین (هییییچ پشتوانه ای هم نداشت) البته مهم ترین پشتوانش خدا بود و بعدش خودم😉
بعد دوسال با اصرارهای من باردار شدم و پشتش ناچار شدیم به هر شکلی شده سختی رو تحمل کنیم و با گرفتن وااام صاحب ماشین بشیم که این هم از قدم خووووب دختر ناااززمون بود.
مجدد بعد پنج سال بازهم با اصرارهای من 😅🙈 صاحب گل پسری شدیم که اونم خیییلی خوشش روزی بود که خونه و ماشینمون رو ارتقا دادیم.
(هردفعه همسرم میترسید و خییلی اضطراب میگرفت و نگران بود. بهش میگفتم تو برو جلو من پشتت هستم -باور کن چیزی نمیخرم -کار اضافه نمیکنم - نهایت بجای سه نوع میوه یکی دوتا میخریم ووو خلاصه کلی امید بهش می دادم 💪👏😅😇
واقعا هم نمیخریدم خیییلی خیییلی محدود و جزئی خرید میکردم - قناعت میکردم و مواظب بودم ....)
بعد پنج سال مجدد اقدام کردم برای فرزند سوم که متاسفانه قسمت نبود😔 و خدانخواست که بمونه الان باید بدنیا میومد اشکال نداره ☺️ حکمتی داشته باز این فرزندمون هم خوش روزی بود و شغل دیگری همسرم شروع کرد و چندین کار واتفاقات خوووب دیگه...
الان اگر خدا بخواد، میخوام از امکاناتی که خدا جونم داده استفاده کنم که فرزند سوم وچهارمم باهم بدنیا بیان و دوقلو بشن 😂🙈البته اگر صلاح باشه
محاسن تعدد فرزندان 👇
شاااد بودن زندگی 👨👩👧👦
شااادبودن خود فرزندان 👧👶👦👧
داشتن خواهر و برادر و هم بازی در کودکی🎡🎠🎢🏟
بهره مند شدن نوه هام از دایی و خاله وعمه وعمو 😂
داشتن هم صحبت درجه یک عسلام در بزرگسالی 😄
مهم ترینش افزایش شیعه ✊
درآوردن چششم دششششمن👁 از حدقه🗡 ونابووود کردن اهدافشون⚔
😂😂
یه امید افزایش شیییعه 👌
به امید داشتن فرزندان صااالح 👌
به امید روزی که خداوند به تمااام شماعزیزانی که آآآرزووووی فرزند دارید فرزندانی صااالح عنایت کند .✋
ببخشید خیلی طولانی شد 😅🙈🙈🙈🙈
دراین شبهای مبارک دعا برای یکدیگر فراموش نشود .
یاعلی✋😊🌸
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
✨پیامبر اکرم صلیاللهعلیهوآله:
"چون اولین شب ماه رمضان باشد، هاتفی بانگ دهد: ای جوینده نیکیها باز آی! و ای جوینده زشتیها دست بردار! خداوند را در این ماه آزاد شدگانی است که از آتش جهنم آزاد شوند و این (امر) هر شب است."
📚سنن ترمذی، ح682
🌺 حلول ماه مبارک رمضان مبارک باد
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#میرزا_اسماعیل_دولابی
🔻... اغلب پدر و مادرها به قصد خوبی کردن به بچهها و تربیت آنها، بچهها را خراب میکنند؛ چون علم ندارند.
🔹حالا که علم نداریم و نمیتوانیم درست کنیم اقلا به حال خودشان بگذاریم و دائم به آنها امر و نهی نکنیم و اذیتشان نکنیم...
✅ به نظر من اصلا به بچه دست نزن. خودت درست راه برو، بچه که در کنار توست همین که تو را میبیند، برای ساخته شدنش کافیست...
📚 مصباح الهدی
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#روزه_زن_شیرده
🔹آیا روزه برای زن شیرده واجب است؟!
مراجع تقلید روزهای که به شیردهی زن آسیب میزند و برای او یا نوزادش ضرر داشته باشد را واجب ندانستهاند.
#آیت_الله_مکارم_شیرازی در اینباره میفرمایند: «زنانى كه بچه شير مىدهند (خواه مادر بچه، خواه دايه)، اگر روزهگرفتن باعث كمى شير آنها و ناراحتى بچه شود، روزه بر آنها واجب نيست.»
#آیتالله_صافی نیز میفرمایند: «چنانچه روزه براى بچه و يا مادر او بهخاطر شير دادن ضرر داشته و يا احتمال عقلایى ضرر مىداده كه قهراً موجب خوف ضرر ميشود، خوردن روزه اشكال نداشته است.»
#آیتالله_خامنهای در ادامه افطار روزه در زمانیکه خوف ضرر وجود داشته باشد، میفرمایند: «براى هر روز بايد يک مد طعام به فقير بدهيد و قضاى روزه را هم بعداً بهجا آوريد.»
#آیتالله_مظاهری در مورد زن شيردهی که نميداند روزهگرفتن براي خود و بچهاش مضر است، میفرمایند: «از دکتر متدين و متخصص بپرسد.»
نکتهای که متفاوت است آن است که حضرات آیات #وحید_خراسانی و #سیستانی درباره روزه نگرفتن مادر شیرده #قیدی را مطرح میکنند: «اين حکم در صورتي است که شير خوردن اين بچه از راه ديگري ميسر نباشد و اگر ميسر باشد، واجب است آن زن روزه بگيرد.» آیتالله سیستانی نیز این امر را احتیاط واجب دانسته و میفرمایند: «بنابر احتیاط واجب این حکم اختصاص به موردى دارد که شیردادن بچه منحصر به همین راه باشد، اما اگر راه دیگرى براى شیر دادن بچه باشد- مثلاً این که چند زن در شیر دادن او شرکت کنند- بنابر احتیاط واجب باید روزه بگیرد.»
🔷 تکلیف روزه زنی که نوزادش را شیر میدهد، چیست؟!
در اینباره نظر #آیتالله_صافی آنست که: «چنانچه روزه براى بچه و يا مادر او به خاطر شير دادن ضرر داشته و يا احتمال عقلایى ضرر مىداده كه قهراً موجب خوف ضرر ميشود، خوردن روزه اشكال نداشته است، ولى بايد براى هر روزي كه خورده يك مد طعام مانند گندم و جو و برنج به فقير غير سيد بدهد و دادن پول اينها كفايت نمىكند و بايد قضاى روزهها را نيز بگيرد.»
اما #برخی دیگر از مراجع بر این عقیدهاند که اگر ضرر متوجه مادر باشد، کفاره روزه واجب نیست و تنها قضای آن لازم است.
#آیتالله_خامنهای در اینباره با تأکید بر احتیاط واجب بودن کفاره میفرمایند: «اگر روزه گرفتن باعث كمى شير او و ناراحتى بچه شود يا براى خودش ضرر داشته باشد، روزه بر او واجب نيست و در صورت اول بايد براى هر روز، يك مد طعام (تقريباً 750 گرم گندم يا نان يا برنج يا مانند آن) به فقير بدهد و در فرض دوم، اين امر احتياط واجب است و در هر حال، روزهها را بايد قضا كند.»
#آیت_الله_وحید_خراسانی نیز این امر را احتیاط مستحب دانستهاند.
#آیت_الله_مکارم_شیرازی در این رابطه فرمودهاند: «چنانچه روزه گرفتن در اين مدت براي او ضرر داشته، قضا ندارد، ولي اگر براي بچه ضرر داشته، بايد قضاي آن را هم به جا بياورد.»
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#پیام_مخاطبین
ماه رمضان پارسال پسرم 10 ماهه بود و من بسیار علاقه داشتم که بتونم روزه هام رو بگیرم...
در قدم اول توکل و توسل برای اینکه خداوند توفیق روزه رو عنایت بکنه و قدم دوم باید بگم که در طول روز یک تکه گوشت، هویج، سیب زمینی و برنج (البته برای تنوع مواد مقوی دیگه ای مثل لوبیا و سبزی و...هم به این ترکیب اضافه یا کم میکردم) میذاشتم باهم مثل کته بپزه و به پسرم میدادم. در کنارش برای میان وعده شیر،ابمیوه یا خوردنی هایی که دوست داشت رو براش فراهم میکردم تا کمتر شیر بخوره. همچنین خوابم با ساعت خوابش هماهنگ میکردم که بتونم درطول روز استراحت کافی داشته باشم.
ان شالله که خدا خودش کمک بکنه که بتونیم با وجود فرزندان کوچک، روزه های این ماه پربرکت رو بگیریم..
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#پیام_مخاطبین
ماه رمضان خدای متعال انرژی مضاعف در انسان قرار میده من خودم ۳سال پیش در تابستان روزه میگرفتم در اون زمان پسر دومم ۹ ماهه بود و پسر اولم ۳ ساله، خیلی به نظرم سخت میومد اما باخودم نیت کردم روزه میگیرم با هر سختی شده، اگه نتونستم میشکنم.
از ۳ تا ۴ ساعت مانده به افطار زمانی که بچه ها در خواب بعد از ظهر بودند، اسباب افطاری در سینی میچیدم و روی کابینت میگذاشتم تا مجبور نباشم دائم سر سفره بلند شم چون وظیفه نگهداری از بچه ها با من بود و در چیزهایی مثل خرما، سبزی و پنیر که خراب میشدند در ظرف مخصوص سفره در یخچال آماده میکردم تا سریع بتونم بردارم و اما اصل مطلب چایی داغ بود، آبجوش در فلاسک میریختم اما چایی با قوری دم میکردم و بر سر سفره میذاشتم چون چای سماور یه چیز دیگه اس، همیشه آب هندونه یا اب طالبی یا شربت بیدمشک هم در یخچال آماده بود و بیشتر غذاهای نونی درست میکردم که خوب سیر بشیم و برای کمبود نداشتن در شیر هم از افطار تا سحر بیشتر مایعات میخوردم. میوه، سبزیجات وخرما البته قرصهای ویتامین و کلسیم هم مصرف میکردم.
من خودم کلا با تهیه غذا از بیرون مخالفم. برا همین حلیم خانگی ساده را ابداع کردم که خیلی مقوی و همیشه سعی میکردم سفره را با قناعت صرفه جویی و آبمیوه های ساده و خانگی پر کنم 😊
و در اخر اینو بگم که همسرم هیچ وقت ازمن انتظار سفره خوب نداشت، فقط همیشه دوست داره با آرامش بتونه یه لقمه نونش بخوره.
و اما امسال مشتاقانه منتطر ماه رمضان هستم تا توانایی خودم محک بزنم، ببینم چه قدر آستانه تحملم بالا رفته و با ۳ تا بچه چه جوری میتونم مهرباتر و کدبانوتر از قبل رفتار کنم. دخترمون امسال ۸ ماهشه و از الان کلی برنامه برا ماه رمضان دارم.
انشالله به حول قوه الهی که بتونم اجرا کنم. در آخر بگم ذکر لاحول ولا قوه الا بالله بسیار کمک میکنه و همچنین وقتی تشنه میشیم یاد حضرت عباس کنیم. چون برای ایشون آب بود و خودشون نخوردند. خیلی کمک میکنند و ذکر یا میسر عالی 😌
مادرای نازنین حتی اگر نتونیم سفره رنگین بندازیم. همین که خونه آرامش باشه همه چیز درست میشه و وظیفه ما اینه که کمک کنیم اعضای خونواده خوب روزه داری کنند و اگر یک قدم به سمت خدا بروند برای اخرت ما بس است ببخشید طولانی شد در پناه خدا باشید درود بر شما ☺️
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#استاد_میرباقری
⚠️ ... واضح است که کنترل جمعیت اول بالا رفتن سن ازدواج است. اگر 10 سال سن ازدواج را تأخیر بیاندازید، به طور طبیعی کنترل طبیعی واقع خواهد شد؛ برای این که سن ازدواج بالا برود، دعوت به تحصیل بانوان شد؛
📌البته ما با تحصیل مخالف نیستیم ولی با تحصیل در الگوی غربی مخالفیم؛ این واضح است. در مدل تحصیل غربی، بجای وظایف خانوادگی اصالت با تحصیل است و اصل شدن تحصیل نسبت به تشکیل خانواده موجب بالا رفتن ده ساله سن ازدواج می شود و در این ده سال هم طبیعیست که جوان ها نیاز به تأمین غریزه و تأمین عاطفه دارند و باید برایشان فکری کرد؛
❌ لذا دوست یابی غربی مطرح می شود، و بعد هم مرتب سریال های تلویزیون که مرتب در همه آنها دوست یابی های یک طرفه و دو طرفه و چند جانبه و اگر ازدواجی هم اتفاق بیافتد در اصل تبدیل سبک ازدواج سنتی به ازدواج مدرن است؛
⚠️در قدم بعد هم خانواده می شود خانواده تابع اشتغال و اصالت با اشتغال است؛ بعد هم خانواده ای که اصل در آن لذت است نه تربیت، و بعد هم که ازدواج می کنند تازه 5-6 سال می خواهند دنبال تأمین وظایفشان باشند، مثل این که تا بحال دنبال چه بودند؛ بعد از این هم به طور طبیعی یکی دو تا فرزند بیشتر نمی آورند؛ این یک سیکل از پیش طراحی شده است، که قبول یکی، مستلزم قبول کل آن است.
#سبک_زندگی
#ازدواج_در_وقت_نیاز
#فرزندآوری
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌واکنش برخی والدین به پخش آهنگ مبتذل در مدارس...
#نفوذ_فرهنگی
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#روزه_زن_باردار
🔷 آیا روزه برای زن باردار واجب است؟!
همه مراجع تقلید بر این عقیدهاند که اگر روزه گرفتن مادر باردار خوف ضرر بر جنین یا مادر را داشته باشد، روزه بر مادر واجب نیست.
#آیت_الله_خامنهای در مورد خوف ضرر عنوان کردهاند که: «ضررى که داراى منشأ عقلايى است.»
#آیتالله_صافی این «منشأ عقلایی و قابل اعتماد را تجربه خود يا گفته پزشك مورد اطمينان» دانستهاند. در غیر اینصورت، روزه مادر باردار واجب خواهد بود.
#آیت_الله_خامنهای در پاسخ به استفتائی چنین بیان میکنند: «اگر با وجود خوف از ضررى که داراى منشأ عقلايى است، روزه گرفته باشد و يا بعداً برايش معلوم شود که روزه براى او يا براى جنينش ضرر داشته، روزهاش صحيح نيست و قضاى آن بر او واجب است.»
🔷 تکلیف روزه زن باردار چیست؟!
حضرات آیات #خامنهای، #سیستانی و #مکارمشیرازی در این مورد میفرمایند:
«لازم است روزى یک مد طعام - تقریباً 750 گرم گندم یا نان و مانند آن - به فقیر بدهد و قضاى روزه را هم بعداً به جا آورد.»
#آیت_الله_خامنهای در ادامه اضافه میکنند: «اگر تأخیر قضاى روزه ماه رمضان تا ماه رمضان دیگر بر اثر سهلانگارى و بدون عذر شرعى باشد، کفاره تأخیر نیز واجب است که عبارت است از پرداخت یک مد طعام به فقیر براى هر روزه، ولى اگر به خاطر عذرى باشد که شرعاً مانع صحت روزه است، فدیهاى ندارد.»
اما اگر روزه گرفتن برای زن باردار ضرر داشته باشد،
#آیتالله_سیستانی میفرماید: «اگر روزه برای او یا حملش ضرر داشته باشد یا اینکه سبب افتادن او در مشقتی که عادتاً قابل تحمل نیست گردد، روزه بر او واجب نیست و باید قضا کند و کفاره ندارد.»
#آیت_الله_مکارم_شیرازی بین ضرر داشتن روزه برای مادر و جنین تفاوت قایل شدهاند و میفرمایند: «چنانچه روزه گرفتن در اين مدت براي او ضرر داشته، قضا ندارد، ولي اگر براي بچه ضرر داشته، بايد قضاي آن را هم بهجا بياورد.»
#آیت_الله_وحید_خراسانی نیز در اینباره میفرمایند: «در موردي که روزه براي حمل او ضرر داشته باشد، علاوه بر قضا بايد براي هر روز يک مد طعام به فقير بدهد و احتياط مستحب اين است که در صورتي هم که روزه براي خودش ضرر دارد، يک مد طعام به فقير بدهد.»
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1