📌انتقاد بهورزان به عملکرد جمعیتی وزارت بهداشت
👈 در نامه ای به مشاور عالی وزیر بهداشت مطرح شد:
🔹ما جمعی از بهورزان، مراقبین سلامت و پزشکان مشغول به خدمت در خانهها و مراکز بهداشتی استانهای مختلف کشور نسبت به عملکرد شبکه بهداشت کشور در خصوص اجرای سیاستهای جمعیتی نقد جدی داریم و به امید اصلاح این روند، نکاتی را در این خصوص خدمتتان تقدیم مینماییم:
🔻طی سالهای اخیر پس از تغییر سیاستهای جمعیتی نظام، عملکرد شبکه بهداشت که کاملاً مطابق با دستورالعملهای ابلاغی وزارت بهداشت در جریان بوده است به طور واضحی مغایر با جهت گیری نظام در این حوزه و کاملاً مطابق با روند سابق تنظیم خانواده بوده است.
🔻 دستورالعملهای ابلاغی از سوی وزارت بهداشت طی سالهای اخیر هیچ تغییر موثری در جهت کمک به فرزندآوری خانوادهها نکرده است و همچنان ما مراقبین سلامت و بهورزان شاغل در شبکههای بهداشت به عنوان کادر خط مقدم پاسخگویی به مردم، بر حسب وظیفه و در اغلب موارد، جلوگیری از بارداری را با ارائه رایگان انواع اقلام ممانعت از بارداری، به خانوادهها توصیه میکنیم.
🔻جناب آقای دکتر اکبری ما پرسنل وزارت بهداشت که با تلاش شبانه روزی در شهر و روستای محل خدمتمان سعی در انجام خالصانه وظیفه خود در جهت اعتلای سطح سلامت مردم داریم، از اینکه در خصوص موضوع کنترل جمعیت به شرحی که خدمتتان عرضه شد به ناچار و اجبار، ابزار دست مدیران میانی وزارت بهداشت قرار گرفتهایم و در صورت تخطی از این دستورالعملها به شدت در پایشهای ستادی و شبکه بهداشت شهرستان خود مورد بازخواست، توبیخ و کسری دریافتی قرار میگیریم ناراحت و معترض هستیم. از سوی دیگر همراهی با روند فعلی نیز به علت خیانت به مصالح حقیقی مردم و کشور، ما را دچار عذاب وجدان میکند چرا که به تأیید متخصصین امر، نه تنها تنظیم خانواده با مختصات فعلی بر پایه و اساس موضوعات علمی بنا نشده، بلکه تجویز این حجم از اقلام ممانعت از بارداری خود عامل بروز عوارض جبران ناپذیری برای سلامت زنان جامعه خواهد بود.
✅ جناب آقای دکتر اکبری ما مراقبین سلامت، بهورزان و پزشکان مشغول به خدمت در مراکز و خانههای بهداشت سطح کشور از جنابعالی میخواهیم که با اصلاح روند فعلی از طریق بازنگری و اصلاح دستورالعملهای مربوط به سلامت باروری یا همان تنظیم خانواده، علاوه بر کمک به نجات کشور از عواقب بحران جمعیت، ما و همکاران ما را نیز از این حیرانی وارهانید.
#تنظیم_خانواده
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#استاد_قرائتی
✅ من پدری را سراغ دارم که به پسرش گفت: "تو الان هفده سالت است و کم کم میل به همسر داری، من میتوانم تو را دامادت کنم. راضی نیستم گناهی بکنی به هوای اینکه همسر نداری؛ هر وقت خواستی به خودم بگو..."
📌 آقا بچه بی حیا میشود!! خواهش میکنم این حرفها را نزنید؛ اگر قرار است بی حیا بشود جای دیگر بی حیا میشود. ... این بچه شهوتش را به همه رفقایش گفته فقط به باباش نگفته... باباش هم میگوید بچه من بسیار آدم عفیفی است...
⚠️چرا خودمان را به خواب میزنیم؟!!!
#ازدواج_در_وقت_نیاز
#سبک_زندگی
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#استاد_عباسی_ولدی
اگر شیوه زندگی تغییر نکند، به این راحتی نمی توان به فکر بیشتر شدن فرزندان بود. در شیوه زندگی امروز، مهم ترین مسئله، #مصرف_گرایی است. بسیاری از غیر ضروری ها، ضروری زندگی شده و نیازهای کاذب به شدّت از نیازهای واقعی جلو زده است. به همین دلیل هم، دغدغه ها برای اقتصاد زندگی، به شدّت رشد کرده است. همینمسئله، باعث شده بسیاری از مادران برای به دست آوردن نیازهای کاذب همراه با پدران، مشغول کار شوند. مثلا داشتن یا نداشتن تلویزیون ال سی دی یا ال ای دی، الآن برای برخی از خانواده ها، یک دغدغه شده یا داشتن یکی دو دست مبل، از بایدهای یک خانه شده است؛ درحالی که بدون اینها، آب از آب در زندگی تکان نمیخورد.
یکی دیگر از مشخصه های شیوه زندگی امروز، جایگاه تلویزیون و به طور کلی #رسانه در خانواده است. امروزه تلویزیون یک مسئله کاملا جدی در مدیریت زمان خانواده هاست. تلویزیون، خواب مادران را چنان برهم زده که بسیاری از مادران خانه دار ما را تا ساعاتی پس از نیمه شب، بیدار نگه داشته و تا نزدیک ظهر، به خواب می بَرد. چرا مادر، وقت تماشای سریال را دارد؛ امّا برای بچه وقت ندارد؟ مادرانی که روزانه تنها یک ساعت صرف تلویزیون میکنند، چند نفر هستند؟ مادرانی که فقط هفته ای یک سریال می بینند، چند نفر هستند؟ پدران چقدر وقت خود را صرف تلویزیون میکنند؟ فقط تلویزیون هم که نیست. چقدر از زمان ما در طول روز، صرف صحبت های تلفنی می شود؟ چقدر از این مکالمه ها ضروری است؟
مگر مادران ما در دهه های گذشته، روزشان ۴٨ ساعت بود؟ پس چرا از عهده تربیت بچه ها برمی آمدند؟ مادران ما فرزندانی را تربیت نمودند که انقلاب کردند و جنگ را اداره کردند....
📚ایران جوان بمان
#سبک_زندگی
#فرزندآوری
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#تجربه_من ۲۵۴
#فرزندآوری
#ازدواج_در_وقت_نیاز
#قدردان_همسرم_هستم
من مادر پنج فرزندم، وقتی مطالب دوستان رو مطالعه میکنم، خیلی دلگرم میشم و انرژی میگیرم. متاسفانه اطرافیان اکثرا انرژی منفی منتقل می کنن و مذهبی و غیرمذهبی فرزندآوری رو محکوم میکنن...
با تفکرات غلطشون سن ازدواج رو بالا بردن و دیگه خانم ها خیلی زمان برای فرزندآوری ندارن و اکثرا هم فرزند را مانع پیشرفت میدانن.
من دوران بارداری سختی داشتم از روز اول تا اخرین روز بارداری حالم بده. اما به مدد الهی تونستم در سخت ترین شرایط پنج فرزندم بدنیا بیارم. البته اگر کمک و یاری بی دریغ همسرم نبود شاید از عهده این کار برنمی آمدم.
بین تولد فرزند اول و دومم هفت سال فاصله افتاد، اونم به دلیل بیماری سختی که دچارش شدم و حتی پزشکا بهم گفتن امکان باردار شدنت کم هست، اما با توسل به اهل بیت علیهم السلام فرزند دومم متولد شد، یه دختر ناز و در عین حال فوق العاده بیقرار. تا دوسالگیش تقریبا من و همسرم خواب و استراحت نداشتیم. ولی در عین حال من درسم رو بدون مرخصی ادامه دادم . بیقراریهای دخترم طوری بود که اطرافیان میگفتن ما میترسیم بچه دار بشیم.
اما به حول و قوه الهی و بخاطر امر اقا و رهبرم فرزند سوم و چهارم و پنجمم رو با فاصله های کم بدنیا آوردم. نمیگم آسون بود با توجه به ویار سخت و فرزندان کوچک اما رسیدن به اهداف بزرگ سختی هم داره...
به دلیل بارداریهای پشت هم و بیماری سختی که دچارش هستم و ضعف بدنی پزشکم توصیه کردن دیگه باردار نشم.
نمیگم بچه سختی نداره که داره ولی هر کار و هدفی سختیهای خودش رو داره... شرایط اقتصادی موجود و رفاه زدگی که بین مردم باب شده، این شرایط رو سخت تر هم کرده...
تجربه ی دیگه ای که از زندگیم دوست دارم به دوستان دیگه هم بگم اینکه، دختر اولم در سن هجده سالگی چند ماه پیش ازدواج کرد و الان مشغول ادامه تحصیل هم هست.
به نظرم پدرومادرهای این دوره، دو جا به بچههاشون ظلم میکنن، یکجا وقتی که لذت داشتن خواهر و برادر رو ازشون میگیرن و دوم زمانی که شرایط ازدواج رو براشون فراهم نمیکنن.
از شما عزیزان می خوام برام دعا کنید که بتونم در مسیری که هستم، پیش برم و خداوند صبر و توان بیشتری بهم بده.
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
May 11
#آیت_الله_بهجت
📌فقط ۱۰ درصد!!
انسان در دنیا [نهایتا] به ده درصد خواستههای خود میرسد. کمتر کسی پیدا میشود که زندگی بر وفق مراد او باشد. هرگونه عیش و نوش دنیا با هزار تلخی و نیش همراه است. اگر کسی دنیا را اینگونه پذیرفت و شناخت، در برابر ناگواریها و بدیهای همسر و همسایه و… کمتر ناراحت میشود؛ زیرا از دنیا بیش از اینکه خانه بلاست، انتظار نخواهد داشت.
📚در محضر آیةالله بهجت
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#پیام_مخاطبین
سلام من ۲۸ سالمه و دوماهه که ازدواج کردم. وقتی مجرد بودم همیشه نگران این بودم که داره دیر میشه من یه مامان پیر میشم در آینده...
ولی خب قسمت نبود زودتر ازدواج کنم یعنی کسانی که به خواستگاری میومدن با اعتقادات من جور نبودن...
خداروشکر خدا به من همسرم رو هدیه داد.
من خودم بچه اول هستم تو خانواده ای بزرگ شدم که با برادر کوچیک تر از خودم ۱۱ سال اختلاف سنی داریم و من تا ۱۱ سالگی تنها بودم هر وقت هرجا خواهر و برادری رو میدیدم با هم بازی میکنن حسرت میخوردم.
پدر مادرایی که یه بچه میخوان داشته باشن، خواهشا این ظلم رو درحق بچه نکنید. نگید بچه مون با دوستش بازی میکنه، خواهر برادر یه چیز دیگه اس..
من و همسرم با هم اتفاق نظر داریم باید زود بچه دار بشیم. هیچ تجربه و اطلاعاتی از بارداری و زایمان و فرزند ندارم. هر چند یه سری از کلاسای تربیتی رو شرکت کردم یه اطلاعات جزئی کسب کردم.
خدا خیرتون بده که تجربیات و اطلاعاتتون رو به اشتراک میذارین واسه کسایی مثل من که هیچی نمیدونم...
کاش تو کانال میشد از تجربیات زایمان و بارداری و تربیتی و اینکه دوستان چیکار کردن هم صحبت بشه...
در حق همدیگه دعا کنیم
جهت فرزند دار شدن
جهت ازدیاد فرزند
وقتی پیامای کانال رو نگاه میکنم گاهی با خودم فکر میکنم چرا اینقدر راحت تسلیم این طرز #تفکر_وارداتی میشیم که بچه نمیخوایم.
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1
#استاد_عباسی_ولدی
نگویید دنیا رو به پیشرفت است ؛ ما را به عقب برنگردانید. ما در هر چیزی که پیشرفت کرده باشیم، درشیوه ی زندگی پسرفت داشته ایم. پیشرفت در شیوه ی زندگی نشانه دارد. اصلی ترین نشانه ی پیشرفت درشیوه ی زندگی، احساس آرامش است. خودتان به این پرسش ها پاسخ دهید :"شما در گذشته بیشتر احساس آرامش می کردید یا امروز؟ خانواده های دیروز ثبات بیشتری داشتند یا خانواده های امروز؟ آیا طلاق عاطفی و رسمی در گذشته و امروز با هم قابل مقایسه هستند؟"
باز هم کسی نگوید: "مگر اوضاع اقتصادی امروز، میگذارد که دل خوشی هم باقی بمانَد؟" بدون هیچ تردید، سطح رفاه عمومی و وضع معیشتی مردم در جامعه ما نسبت به دهه شصت، به مراتب بهتر است. ما یادمان نرفته صف های چند صدمتری نفت را... یادمان نرفته برای گرفتن دوشیشه شیر نیم لیتری، صف میکشیدیم. ما دوره ی کوپن را یادمان هست. فراموش نکرده ایم که برنج، خوراک هر روزمان نبود. وقتی می شنیدیم شمالی ها هر روز برنج می خوردند، تعجب میکردیم. ما برای حمّام رفتن هم دردسر داشتیم و برای صرفه جویی در نفت هم که شده به حمّام های عمومی و نمره می رفتیم.
آیا بچه های امروز فرق حمّام عمومی و نمره را می دانند؟ مبلمان، نشان ثروتمند بودن صاحب خانه بود. چند نفر از سی چهل ساله های امروز می توانند بگویند که از دوران کودکی شان، پدرشان صاحب ماشین بود؟
در شیوه زندگی امروزی، شخصیت اجتماعی، معنا و مفهوم اصیل دینی خود را از دست داده است. چه کسی میتواند انکار کند که بسیاری از معضلات ما در زندگی برای فرار از حرف مردم است؟ چشم و هم چشمی ها، چه اندازه زندگی ها را تحت الشعاع قرار داده است؟ مهمانی های امروز با مهمانی های دیروز، چه اندازه تفاوت کرده است؟ آیا دیروز هم مهمانی ها تا این اندازه از انسان وقت و حوصله میگرفت؟ چرا امروزه مهمانی ها به مراسم عزای ما تبدیل شده است؟
در یک کلام شیوه ی زندگی امروزی، وقت کُش است. باید شیوه ی زندگی را عوض کرد تا وقت ها برکت پیدا کند.
📚ایران جوان بمان
#سبک_زندگی
کانال«دوتا کافی نیست»
@dotakafinist1