نشریه فرهنگ پویا
🚫 خودمان را دست کم نگیریم (قسمت دوم) ▫️زنانی که شناخته شده باشند و در رابطه با فلان موضوع یا بهما
🚫 خودمان را دست کم نگیریم (قسمت سوم)
📉 نرخ رشد معرفتی در زنان خیلی بیشتر نسبت به مردان بوده است. آهنگ رشد در زنان ایرانی در قیاس با زنان و دختران دیگر کشورها فوق العاده بینظیر بوده و به نظر من هیچ جایی با ایران قابل مقایسه نیست.
📙 بنده در جلسات مختلف گاهی مقالاتی را از خانمها میبینم که قابل عرضه در سطح جهانی است منتها ما خودمان را دست کم میگیریم و به خودمان احترام نمیگذاریم.
🎙 سخنرانی استاد رحیم پورازغدی
#معارف
#جامعه
#شماره_16
🆔 @farhang_puya
💠حضرت ابالفضل العباس (علیه السلام) :
به خدا سوگند! حتی اگر دست راستم را هم قطع کنید، تا ابد از دین و امامم دفاع میکنم.
📚بحار، ج۴۵، ص۶۱
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🛐 علوم انسانی در فرهنگ اسلامی (قسمت اول)
👤 در اندیشه اسلامی تعریفی که از انسان شده با تعریف انسان در غرب متفاوت است. آنچه در قرآن مطرح شده است وصف آفرینش انسان را بیان میکند که: ((آیا پنداشتهاید که شما را بیهوده آفریدهایم و به راستی شما به سوی ما بازگردانده نمیشوید؟))
🔶 این نکته را یادآور میشود که انسان عبث نیامده و به سوی خدا بازگردانده میشود و مرگ نه پایان هستی، بلکه شروع حیاتی وسیعتر و غنیتر است و این دو نوع تفکر و شناخت از انسان و دو نوع انسانشناسی، دو تصور متفاوت از سعادت را به دنبال دارد.
🎙 سخنان دکتر حداد عادل
#علوم_انسانی
#فرهنگ
#شماره_16
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🔍 علوم انسانی در فرهنگ غربی (قسمت اول) 🔶 علوم انسانی در غرب یعنی همه آن چیزهایی که هم توصیف انسان
🔍 علوم انسانی در فرهنگ غربی (قسمت دوم)
▫️ جریان پرقدرتی که در دانشگاههای غربی به علوم انسانی شکل و جهت میدهد، به این تعریف که «انسان از جمله حیوانات مادی است» معتقد است و به هیچوجه در وجود انسان جنبه متعالی و مقدسی که اصالت داشته باشد، در نظر نگرفته است.
🔚 در تعیین سرنوشت انسان در فرهنگ جدید غرب، مسئله غیبت و آخرت و معاد و جهان دیگر تعیین کننده نیست.
🎙 سخنان دکتر حداد عادل
#علوم_انسانی
#غرب
#شماره_16
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🛐 علوم انسانی در فرهنگ اسلامی (قسمت اول) 👤 در اندیشه اسلامی تعریفی که از انسان شده با تعریف انسان
⭕️ علوم انسانی در فرهنگ اسلامی (قسمت دوم)
🔹 در اندیشه اسلامی، توجه به این مسئله که انسان در این دنیا موقت خواهد بود و حيات دائمی در آخرت است، به این معنی نیست که زندگی دنیایی را رها کند و بیتوجه به آن باشد، بلکه در احادیث آمده است که انسان در عین توجه به جهان آخرت، بایستی طوری زندگی کند که گویی همیشه در این جهان خواهد بود.
🔘 در تفکر اسلامی، انسان تنها یک موجودی مادی نیست بلکه برخوردار از یک روح الهی است، آنجا که در قرآن درباره آدم خطاب به فرشتگان میگوید: «چون او را موزون بر آوردم و در آن از روح خویش دمیدم، پس به پیشگاه او به سجده درافتید.»
🎙 سخنان دکتر حداد عادل
#علوم_انسانی
#فرهنگ
#شماره_16
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⭕️ علوم انسانی در فرهنگ اسلامی (قسمت دوم) 🔹 در اندیشه اسلامی، توجه به این مسئله که انسان در این دن
⭕️ علوم انسانی در فرهنگ اسلامی (قسمت سوم)
▫️ هیچ انسانشناسی بدون توجه به این معنا (که انسان دارای یک روح الاهی است) نمیتواند در فرهنگ اسلامی، به عنوان انسانشناسی اسلامی مطرح شود. از دو طریق ما میتوانیم این مطلب را ثابت کنیم که انسان تمام ماده و مادی
نیست.
▫️ یکی از طریق وحی و آنچه در قرآن در مورد انسان و نقش و جایگاه و مقام او آورده شده و دوم از طریق عقل زمانی که از علوم انسانی اسلامی سخن میگوییم، منظورمان شناخت انسان است، به نحوی که هم ماهیت الهی و هم ماهیت مادی او ملحوظ شد باشد.
🎙 سخنان دکتر حداد عادل
#علوم_انسانی
#فرهنگ
#شماره_16
🆔 @farhang_puya
📍 تفاوت بنیادی علوم انسانی غربی و اسلامی
🔻 علوم و فنون، ابزارهایی برای رسیدن به کمال و سعادتند و با تفاوت کمالها و انسانشناسی غربی، میان علوم انسانی غربی و میان علوم انسانی در فرهنگ اسلامی، تفاوتی بنیادی وجود خواهد داشت.
🔚 در ضمن به این نکته نیز باید توجه داشت که انسانشناسی دریچه مناسبی برای شناخت فرهنگها و تمدنهاست.
◼️ البته این مسئله متفاوت از این مطلب است که آیا انسانشناسی تنها دریچه یا مناسبترین نظرگاه برای شناخت فرهنگها و تمدنهاست یا خیر.
💬 سخنان دکتر حداد عادل
#علوم_انسانی
#جامعه
#شماره_16
🆔 @farhang_puya
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💠 روضه امام حسین (علیه السلام)
🎙 حجتالاسلام میرزامحمدی
#مناسبتی
🆔 @farhang_puya
💠امام حسین(علیه السلام):
من عاشق نمازم.
📚ارشاد مفید، ص240
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📈 دلایل افول روحیه انقلابی گری در عرصه سینمایی انقلاب (قسمت اول)
1⃣ ضعف و انفعال سینماگران شاخص ژانر انقلاب و دفاع مقدس: مقام معظم رهبری ضمن دفاع از عملکرد هنرمندان در حوزه دفاع مقدس معتقدند برخی کاستیها متوجه خود هنرمندان صاحب نام در حوزه ژانر دفاع مقدس است.
🔚 ایشان ضمن رد کمکاری و کوتاهی به بهانه نداشتن ایده و طرح و داستان برای جنگ، معتقدند حوزه دفاع مقدس فقط به خود صحنههای جنگ اختصاص ندارد و زمینههای مردمی اجتماعی و سیاسی و فرهنگی حامی جنگ نیز نیاز به پرداخت دارد.
🔳 رهبری: آقای حاتمیکیا میگوید من نمیدانم راجع به جنگ چه بگویم. خیلی حرف دارید برای گفتن؛ شما سینماگران جنگ، پشت صحنه جنگ را چقدر تصویر کردید؟ چه شد که این جنگ شروع شد؟ کدام فیلم سیاسی بینالمللی پلیسی، میتواند شیرینتر از این در بیاید که شما تصویر کنید؟
✍ مهدی ابراهیمی
#امامین_انقلاب
#هنر
#شماره_33
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
📈 دلایل افول روحیه انقلابی گری در عرصه سینمایی انقلاب (قسمت اول) 1⃣ ضعف و انفعال سینماگران شاخص ژا
📈 دلایل افول روحیه انقلابی گری در عرصه سینمایی انقلاب (قسمت دوم)
2⃣مسؤولان فرهنگی لیبرال: محمدتقی فهیم، منتقد سینما میگوید: سینمای ایران به مدیرانی که پای سفره دگراندیشان مینشینند نیازی ندارد. ما کسانی که نسبت به انقلاب اسلامی کینه دارند را نمیخواهیم. مدیر لیبرال مسلک جایی در عرصه فرهنگی و هنری کشور ندارد.
↙️ محمد دیندار - منتقد و فیلمنامهنویس- با اشاره به وجود جریانی در بدنه مسؤولان فرهنگی که با ارزشهای انقلابی در تقابل جدی هستند، راه حل این مشکل را حذف این جریان میداند.
✍ مهدی ابراهیمی
#انقلاب_اسلامی
#هنر
#شماره_33
🆔 @farhang_puya