#سوال
سلام خدمت شما پسرم ۹سالشه تو انجام تکالیف خیلی تنبلی میکنه درسا حفظی رو هم نمیخونه از بعضی چیزا هم محرومش کردم اما تغییری نکرده وبهش هم میگم اگه درس نخونی تلاش نکنی به معلمت میگم که قبولت نکنه نمیدونم حرف درستی میزنم یا نه راهنمایی میخواستم
#سوال
سلام خسته نباشید. پسر من ۲سال و نیم هست. خیلی #کنجکاو هست و با همه وسایل خونه کار داره. کارای خطرناک میکنه و عاشق چیزای برقی هست. از تقریبا ۸ ماهگی اینطوری بود. و من میخام حواسش رو پرت کنم ولی بازم کار خودشو میکنه و مجبور میشم دعواش کنم و یه وقت هایی شده زدمش ولی تاثیر نداره. میدونم کارم خوب نبود ولی دیگه خیلی خستم میکنه. سمت خونمون پارک و فضای تفریحی نیست تا ببرم انرژی رو خالی کنه. بچه ایناهم طرفمون نیست. یه وقت هایی به بچه دوم فکر میکنم ولی میگم کارم خیلی سخت تر میشه و اون موقع دوتا بچه این مدلی دارم. و چجوری به کارام برسم و به بچه ها. ممنون میشم راهنمایی کنید
هوش پسرم خیلی خوبه ماشالله. ولی یکم میترسه از حموم بردن و شستن سرش میبرم حموم گریه میکنه. و اینکه از ۲ سالگی از جیش گرفتمش. الان یاد گرفته کامل ولی بازم بیرون میرم برای احتیاط پوشک میکنم.
🌹در سبک #فرزندپروری خود، باغبانیم یا نجار؟
🔸نجار چیزی که خودش بخواهد میسازد و به استعداد های موجود توجهی ندارد، نجار طرح الهی در رشد کودک را در نظر نمیگیرد
صرفا خواسته خودش را محقق میکند.
🔸ولی باغبان، استعداد گیاه را شکوفا میکند و در بهبود رشد توانمندی ها هدایت و حمایت انجام میدهد!
باغبان طرح الهی در پرورش کودک را در نظر میگیرد و محیط را برای پرورش بذر فراهم میکند.
🔸باغبان هرگز به بذر خود نمیگوید: بلند شو، رشد کن، خوب باش...
اما برای پرورش بذر خود، خاک و آب را فراهم و مناسب میکند.
🔸آیا کودک رو طبق خواستهها و علاقه مندی های خودمان میسازیم؟
یا تلاش میکنیم استعدادهای خودش شکوفا شود و توانمندیهایش افزایش یابد؟
🌹یادمان باشد در مسیر #تربیت ، والدین پرورش دهنده و هدایتگر هستند و نه صنعت گر.
@farzandparvarimosbat
🌼کمک به کودکان در غلبه بر #ترس
🌱با کودکی که بسیار میترسد این طور رفتار کنید:
🌼 او را مجبور به شجاعت نکنید.
ترس کودک از نگاه شما افراطی یا غیر منطقی است اما از دید خود او کاملا به جا و درست است. بنابراین مجبور کردن او به انجام کاری که از آن می ترسد مثلا قرار دادن او در یک اتاق تاریک، می تواند موجب وارد شدن صدمات روانی بیشتر به او بشود.
🌱ترس از جدایی از والدین یکی از ترس های مهم در بعضی از کودکان است که در موقعیت هایی که مستلزم جدا شدن موقت از آنها به خصوص مادر است، بروز می کند
🌼 او را تحقیر و سرزنش نکنید.
فرق ترس های بزرگترها با کودکان در اندازه ترس ها است واگرنه همه انسان ها چه بزرگ و چه کوچک ترس هایی را تجربه می کنند. پس به جای سرزنش کردن و تحقیر کردن او با او #همدلی کنید و برای مثال به او بگویید که شما هم در کودکی تان از چیزهایی می ترسیدید اما کم کم یاد گرفتید چگونه دیگر از آنها نترسید.
🌼به او احساس امنیت بدهید.
ترس ناشی از احساس خطر است به همین دلیل در مواقعی که کودکتان احساس ترس می کند، کاری کنید که به او احساس #امنیت بدهد. اگر می توانید کنارش باشید و به او اطمینان بدهید که مراقبش هستید و اگر نمی توانید کنارش باشید به او ابزاری برای احساس امنیت بدهید مثلا یک شی ء کوچک یا یک کلمه و عبارتی به او یاد بدهید تا بتواند هر موقع که ترس به سراغش آمد با استفاده از آن دوباره احساس امنیت کند.
🌱برای مثال به او اطمینان بدهید که خدای مهربان مراقبش هست و هنگام ترس با گفتن "بسماللهالرحمنالرحیم" میتواند خدای مهربان را صدا کند.
🌼عامل ترس را رفع کنید.
حتما علت یابی کنید؛ به خصوص اگر ترس کودک شما از نوع نگران کننده است باید با مراجعه به روانشناس در رفع صحیح علت آن اقدام کنید.
🌼صبور باشید.
ترس یک دفعه از بین نمی رود بلکه تدریجی کم می شود. تا آن موقع سعه صدر داشته باشید.
🌼 بازی، قصه و فیلم های مناسب را فراموش نکنید.
بچه ها از بازی، تماشای فیلم و شنیدن قصه چیزهای زیادی یاد می گیرند. اگر از آنها به صورت هدفمند استفاده کنید می توانید به کاهش ترس کودکتان کمک بکنید.
🌼خودتان شجاع باشید.
شما مهمترین الگوی کودکتان هستید، پس اگر از چیزی غیرمعمول می ترسید هر چه زودتر بر آن غلبه کنید. چراکه کودکان ترس های والدین را درونی میکنند و رفته رفته جزو ترس خودشان میشود.
@farzandparvarimosbat
🔹چراغ سبز به گفتوگو؛ نه به دعوا!
🔸پدر و مادر عزیز، مراقب باشین که مقابل کودک مشاجره تند و دعوای طولانی نکنید. این دعواها هم احساس #امنیت کودک رو مختل میکنه، هم اقتدار شما رو از بین میبره.
🔸بچهها باید ببینن که شما تعارضهای خودتون رو با گفتوگو حل میکنید.
🔸پدر و مادر دو رکن اصلی #امنیتروانی بچه ها هستند؛ دعوای اونها جلوی چشم بچه ها یعنی اضطراب و بهم ریختن دنیاشون...
🔹بچه ها شیوه حل مسئله رو از نحوه تعامل والدین میآموزند و در پیش میگیرند.
@farzandparvarimosbat
«دست نزن، آقا دعوا می کنه!»
🌼والدین بسیاری برای کنترل فرزند خود و جلوگیری از خرابکاری در محیط های بیرون از خانه یا مهمانی، از جمله ی:
“اگه دست بزنی یا داد بزنی آقا یا خانم دعوات میکنن”،
استفاده می کنند.
با گفتن این جمله اولا والدین نقش خود را کمرنگ می کنند و قدرت خود را پایین می آورند.
ثانیا اعتماد به نفس کودک به تدریج با افزایش سن، در محیط های عمومی و اجتماعی به شدت کاهش می یابد؛
چراکه مدام میترسد از جانب محیط بیرون مجازات شود.
🌼جمله جایگزین:
«ما اجازه نداریم به این وسایل دست بزنیم»
و البته خودتان باید دست به کار شوید و فرزند خود را به فعالیتی دیگر مشغول نمایید.
#تربیت
@farzandparvarimosbat
#سوال
سلام عزیزم صبح بخیر
اول از همه از کانال خوبتون تشکر میکنم واقعا راضیم و ممنون از شما بخاطر توجه به پرسشها و جواب به موقع و اصولیتون🌹🙏
سوال دیگه ای هم که داشتم دخترم (۴ساله) از باختن خیلی زود ناراحت میشه و ما هرچی صحبت میکنیم که تلاش ارزش داره باز سری بعد گریه میشه یا لجبازی میکنه که از اول مسابقه بدیم و اینکه تا باهاش شوخی میشه که مثلاً بهت بیسکوییت نمیدیدم دیگه قهرمیکنه میزاره میره یا میگه اصلا نمیخوام ،حالا ممکن هست خودش این کار رو بکنه ولی تا از طرف یکی دیگه برای خودش انجام میشه ناراحت میشه که نمیخوام،اصلا مال خودتون،میخوای من گرسنه بمونم و.....احساس میکنم خیلی اعتماد به نفسش پایین در حالی که همیشه حق انتخاب با خودش بوده وتو هیچ کاری جلوش رو نگرفتم و گذاشتم آزاد باشه وفقط از دور مراقب بودم. لطفاً بگید چطور کمکش کنم خیلی نگرانشم 😔
#سوال
سلام خوبید ان شاالله
من پسرم ۲سال۸ماه هست از نظر جسته به بچه ۴ساله میخوره .خیلی خراب کار هست کل آشپزخانه رو به هم می ریزه چای رو میریزه ادویه هارو کف آشپزخانه میریزه همه وسایل رو جمع کردم باز بالای کابینت ها میره وهمه جا رو بهم میریزه .نمیتونم خانه یا مکان دیگه برم که همنجا هم همین کارو میکنه یا تلویزیون رو تکون میده یا خلاصه یک کارهای غیر تحمل.وهنوز هم از پوشک گرفته نشده به هیچ مدل حاظر به همکاری نیست دیگه خسته شدم.کتک هم میزنه . لطفا راهنمایی کنید.
#سوال
سلام، پسرم ۱۴ سالشه و عاشق فوتبال،،ولی تو زمین چند وقتیه از بازیش راضی نیست،،دلیلشو پرسیدم و فهمیدم ترس و #استرس اینو داره که مربی داد بزنه یا هم تیمهایش مسخرش کنن همش فکر های منفی داره میگه اگه بد بازی کنم امروز چی، اگه پاس خراب کنم امروز چی،.....من و باباش هم بهش میگیم ما فقط میخوایم شما لذت ببرید ی از این روزا، مهم نیست زیاد،،ترس بزار کنار ولی نمیدونم چرا حرف مارو باور نداره و با یه اشتباه کوچیک کل اون روزش بهم میریزه چیکار کنم که اعتمادش بره بالا نمیدونم چه حرفی بزنم که تاثیرش زیاد باشه و خودشو باور کنه
#نوجوان
#سوال
سلام مرسی از کانال نابتان
من باب سوال کی طرح کردم مدادو ناخن جویدن و ویس راهنماتان (فرمودید؛ نشأت از استرس و يا تبديل به عادت شده)سوالی خدمت مشاور مدبرتان داشتم
1: از کجا بفهمیم (مدادو ناخن جویدن) از استرس است یا مرحله استرس تمام شده و اینک تبدیل ب عادت شده؟
2: دختر ۶ ساله ام در اوهام و تصوراتش با پسر بچه ی ۶ساله ای بنام حاج علی اکبر دوست .است با مهد صحبت کردم و گفتند همچین شخصی ن در کلاس ن در مهد وجود خارجی ندارد و دخترم هرگاه از مهد می آید تعریفهایی از داستان و روایت از شیرین کاری یا بدجنسی موجود خیالی اش «حاج علی اکبر» دارد. میترسم این تَوَهُم کودکم را بیمار یا مبدل ب انسان دروغگو کند. با او چه کنم؟
:3 چند نوع والدین و چند نوع تربیت وجود دارد؟ و بهترین نوعوالد و تربیتگر را برایم بگویید و لطفا
4 روش تنبیه کودک باید چگونه باشد؟
:5 چگونه ب کودک آموزش دهیم خبر کشی نکند یعنی از گفتن و بازگو ماجرایی ک در خانه اتفاق افتاده است یا حرفی ک در خانه ردو بدل شده یا راز خانوادگی در مکانی دیگر یا پیش شخص دیگر خودداری کند؟