🔹آموزش حریم و دایره امن از نکات مهم خودمراقبتی کودک
#تربیت_جنسی
@farzandparvarimosbat
🌼كودكان #مظلوم که بچه های بزرگتر حقشان را میخورند ، در جامعه بچه هايی هستند كه هرگز اجازه #دفاع از خود در خانه را نداشتند.
🌱اگر نميخواهيد فرزندتان در مدرسه و جامعه مورد ظلم قرار بگيرد و ساكت گوشه ای گريه كند، كار را از منزل شروع كنيد.
🌼هر گاه از كار اشتباه فرزندتان عصبانی يا ناراحت شديد، قبل از هر اقدام و حرفی به او اجازه دهيد از خود دفاع كند و گوش کنید تا دلیل رفتارش را توضیح دهد؛
🌱اين اقدام شما هم به خودتان فرصتی ميدهد از روی عصبانيت اقدامی اشتباه نكنيد هم فرزندتان می آموزد ميتواند از خود دفاع كند و در محيط بيرون در دفاع از حق طبیعی خود، ساکت نباشد.
🚫با عصبانيت فرياد نزنيد چرا اين كار رو كردی!
✅ دليل كارش رو بپرسيد و تا پايان حرفش را کامل گوش كنيد، به او بياموزيد با تمام اشتباهاتش هنوز ارزشمند و دوست داشتنی است و شما کمکش میکنید تا اشتباهش را اصلاح یا مسئله اش را حل کند.
🌼حواسمان باشد بین "کار" نادرست کودک و "شخصیت" خود کودک تمايز قائل شویم؛ شاید "کار" او ناپسند باشد اما باید بداند "خودش" همیشه برای والدین ارزشمند است!
@farzandparvarimosbat
🔹چگونه در #تربیت فرزندانمان والدین با تدبیری باشیم؟
@farzandparvarimosbat
🌷اگر مرتب دست روی اشتباهات يا اشكالات فرزندتان بگذاريد:
فرزندتان يا #خجالتی خواهد شد.
يا باعث #لجبازی و بدرفتاری فرزندتان خواهيد شد.
🌷اگر كار فرزندتان بد اما بی خطر و بی ضرر است از روش بی اعتنايي فعال استفاده كنيد.
يعنی آگاهانه به آن بی اعتنايی كنيد.
🌷زمانيكه فرزندتان ببيند كارش باعث جلب توجه شما نميشود، بعد از مدت كوتاهی دست از آن برخواهد داشت.
🌷هرگز فرزند خود را در جمع تصحیح، تحقیر، یا تنبیه نکنید.
اگر احساس می کنید نیاز است جلوی او را در همان لحظه بگیرید او را به محیطی خلوت ببرید که تنها او و شما حضور دارید.
🌷بچه ای که جلوی دیگران خرد می شود یا به شدت خجالتی می شود یا برعکس دست به لجبازی می زند تا ثابت کند من وجود دارم، من هستم.
🌷در هر دو صورت حرمت نفس فرزندتان از بین خواهد رفت و دسته اول مهر طلب و دسته دوم برتری طلب خواهند شد.
@farzandparvarimosbat
🌼سعی نكنید كودک خود را از همه ناراحتیها دور نگه دارید؛ ناکامی هم بخشی از تجارب اجتناب ناپذیر انسان ها در زندگی است؛ انچه اهمیت دارد، شیوه برخورد ما با #ناکامی هاست.
🌼نه شنيدن، مخالفت با خواسته ها و تعویق افتادن براورده شدن درخواست های کودک، همگی میتواند او را دچار تجربه ناکامی کند.
🌼اگر با کودک همدلی کنیم، احساسش را بپذیریم و اجازه بیان احساس به او بدهیم، کودک تاب آوری ،صبوری و #خودکنترلی را خواهد آموخت.
🌼پس با حمایت و #همدلی، کودک را یاری کنیم و در کنارش باشیم.
@farzandparvarimosbat
#سوال
سلام خسته نباشید پسرم کلاس سوم هست. امسال که کلاسها حضوری شده متاسفانه داخل کلاس با بچه ها مشکل داره. مدام درگیری دارن همه ی کلاس با هم ناسازگاری دارن. شاید به خاطر اینکه اولین سال حضوریشون هست. اما متاسفانه با یکی از بچه ها به شدت مشکل داره. خیلی ناجور به اون بچه گیر میده یا القاب بد به کار میبره اون بچه هم دوبرابر بدتر تلافی میکنه و تنش بالا میگیره. میدونم بچم مقصره. حرف زدن فایده نداره. معلم و ناظم باهاشون حرف زده فایده نداره .مادر و پدر اون دانش آموز مدام شاکی هستن چه به من میگن یا میرن به ناظم میگن. بچه ی من لج میکنه بدتر میکنه لطفا راهنمایی کنید
#سوال
باسلام وخسته نباشید پسر ۱۱ ساله ای دارم خیلی چاق شده بهش تذکر میدم که کم غذا بخوره سلامتیش مهمه اما گوش نمیده وهمیشه هم دوست داره فقط غذای گوشتی و فست فود بخوره وراضی هم نمیشه پیش دکتر تغذیه ببرمش خیلی براش نگرانم ازتون راهنمایی میخواستم
#سوال
سلام وقتتون بخیر
یک سوال دارم، دختر من ۸ سالشه و تازگی ها به ناخن جویدن و اینکه انگشت می کنه داخل بینی و بعد انگشتش رو داخل بینی اش می برد حدس زدم استرس و اضطراب داره پیگیر شدم داخل مدرسه دوستش باهاش همراهی نمیکنه .دخترم دوست داره با دوستش تو حیاط مدرسه با هم باشند ولی مثل اینکه دوستش همراهی نمیکنه وبه این خاطر دخترم براش نگرانی ایجاد شده هر چی بهش میگم مهم نیست تو هم با یکی دیگه دوست شو، میگه نه، متاسفانه چون خونه هامون به هم نزدیک هم هست هراز چند گاهی با مامانش هم رفت و آمد داریم ولی چندان تمایلی نشان نمیده حتی با مادرش صحبت کردم گفت دوست ندارم به هم وابسته بشن...حالا نمی دونم چکار کنم وقتی ازش سوال می کنم میگه مامان من این کارها رو دوست ندارم ولی دست خودم نیست نمی دونم چرا این طوری می کنم وقتی در حال این حرکت می بینمش خجالت می کشه و سریع سرش رو پائین می اندازد به نظر شما چکار کنم تا درمان شود؟
ممنون از پاسخگویی شما
🍃وقتی کودکان در تصمیم گیریهای خانوادگی مشارکت داده می شوند، بسیار بیشتر از خانواده حمایت می کنند و زندگی خانوادگی شادتر می شود.
🍃همچنین، وقتی در وضع قوانین کمک می کنند از آنها بهتر پیروی می کنند، تا زمانی که آن قوانین به آنها تحمیل می شود. اینها به خرسندی خانواده می افزاید.
🍃جلسات صمیمانه #خانوادگی تشکیل دهید و با بچه ها در مورد مسائل متناسب مثل نحوه چیدمان منزل، تعیین برنامه غذایی، مسئولیت های ویژه هر فرد در خانواده، انتخاب شهر مسافرت ، نحوه پذیرایی از مهمان و… انها را مشارکت دهید و نظرشان را جویا شوید.
🍃در نهایت این والدین هستند که تصمیم نهایی را میگیرند اما مشارکت دادن بچه ها و دادن حق انتخاب متناسب با موضوع، قدرت تصمیم گیری انها و #اعتمادبهنفس شان را افزایش داده و روابطشان با خانواده را صمیمانه تر خواهد کرد.
@farzandparvarimosbat