.
♻️ چند روایت در تفسیر آیه شریفه
«لیلة القدر خير من ألف شهر»
⭐️روایت اول
از ابن عباس روایتشده که براى رسول خدا(ص) ذکر مردى از بنىاسرائیل به میان آمد که او در راه خدا هزار ماه شمشیر خود را بر شانهاش حمل نموده (و آماده جهاد در راه خدا بود).
رسول خدا(ص) از این جریان سخت تعجب نمود و آرزو کرد که این فضیلت در امتش باشد. پس خداوند (در مقابل) به آن حضرت شب قدر را عطا کرد و فرمود:
«شب قدر، بهتر از هزار ماهىاست که آن مرد بنىاسرائیلى در راه خدا سلاح حمل کرد (این شب قدر) براى تو و امّت بعد از تو، تا روز قیامت در هر ماه رمضان خواهد بود.»
📚منبع
مجمع البیان، طبرسی، ج ۱۰، ص ۷۸۹
نورالثقلین، عروسی حویزی، ج ۵ ، ص ۶۲۲
♻️ چند روایت در تفسیر آیه شریفه
«لیلة القدر خير من ألف شهر»
⭐️روایت دوم
مجاهد گوید در میان قوم بنىاسرائیل مردى بود که شبها تا صبح به عبادت مىپرداخت و روز با دشمنان دین تا به شب به جهاد و پیکار مىگذرانید و این عمل او هزار ماه طول کشید و خداوند این سوره را نازل فرمود و تذکر داد که عمل یک شب قدر از این اعمال بالاتر است.
📚منبع
جامع البیان، طبری
......
♻️ چند روایت در تفسیر آیه شریفه
«لیلة القدر خير من ألف شهر»
⭐️روایت سوم
على بن عروه گوید: چهار نفر در قوم بنىاسرائیل بودند که هشتاد سال خداوند را عبادت نمودند و کوچکترین گناهى نیز از آنها سر نزد.
اینان عبارت بودند از: ایوب، زکریا، حزقیل بن عجوز و یوشع بن نون. اصحاب رسول خدا(ص) از این عبادت به شگفت آمدند تا این که جبرئیل آمد و این سوره را نازل نمود و فرمود:
«عبادت یک شب قدر از این عبادات بالاتر است.»
📚منبع
تفسیر کشف الاسرار، خواجه عبدالله انصاری
♻️ چند روایت در تفسیر آیه شریفه
«لیلة القدر خير من ألف شهر»
⭐️روایت چهارم
انس مالک گوید: سبب نزول این سوره چنین بوده که مدت عمر امت رسول خدا صلی الله علیه و آله را به او عرضه کردند و نسبت به طول عمر امتهاى سلف کمتر بود. این مقدار عمر در نظر پیامبر کم آمد.
خداوند با نزول این سوره به پیامبر خویش فرمود:
«اگر طول عمر این امت اندک است بر طاعت یک شب آنان ثواب بسیار زیاد دهم تا یک شب قدر آن بهتر از عبادت هزار ماه باشد.»
📚منبع
تفسیر روض الجنان، ابوالفتوح رازی
..........
📗 فضائل شبهای مبارک قدر (تعیین مقدرات )
قال الصادق (علیهالسلام):
«التقدیر فى لیلة تسعة عشر و الابرام فى لیلة احدى و عشرین و الامضاء فى لیلة ثلاث و عشرین.»
امام صادق (علیهالسلام) فرمودند:
«برآورد اعمال در شب نوزدهم انجام میگیرد و تصویب آن در شب بیست و یكم و تنفیذ آن در شب بیست و سوم.»(۱)
قالالصادق(ع):
«التَّقدیرُ فی لَیلَةِ تِسعَ عَشرَةَ و الإبرامُ فی لَیلَةِ إحدی و عِشرینَ و الإمضاءُ فی لَیلَةِ ثلاثَ و عِشرین.»
«مقدّرات در شب نوزدهم تعیین، در شب بیست و یکم تایید و در شب بیست و سوم ماه (رمضان) امضا میشود.»(۲)
📚منبع
(۱) وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج ۷، ص ۲۵۹
(۲) کافی، شیخ کلینی، ج ۴، ص ۱۵۹
#دعا_و_مناجات
#ماه_رمضان
#شب_قدر
#مداحی_عالمانه
.
861_38306312837220.pdf
243.8K
#فیش_روضه pdf
#مراسم_گذاشتن_قرآن_بر_سر
#شب_قدر
♦️برای اجرای مداحان اهلبیت علیهم السلام در #شب_بیست_و_سوم ماه مبارك رمضان◈
.
✳️ دعا برای امام زمان(ع) در شب ۲۳ ماه رمضان
از امامان معصوم(ع) چنين نقل شدهاست:
اين دعا را در شب بيست و سوم ماه مبارك رمضان در حال سجده، ايستاده، نشسته و در همه حالات تكرار میكنی و نيز در همه اوقات اين ماه و هر قدر كه میتوانی و هر موقع از دوران زندگیات به يادت آمد میخوانی.
بعد از تمجيد خدای و درود بر پيامبر(ص) میگويی:
«اللّهمّ كن لوليـّك الحجّة بن الحسن، في هذه السّاعة و في كلّ ساعةٍ، وليـّاً و حافظاً، و قائداً و ناصراً، و دليلاً و عيناً، حتّي تسكنه أرضك طوعاً و تمتّعه فيها طويلاً.»
«خداوندا، ولی و برپاكننده امرت، محمد، زاده حسن، مهدی را، كه برترين درودها و سلامها بر او و پدرانش باد، در اين ساعت و در همه ساعتها، سرپرست، نگهدار، راهبر، ياور، راهنما و پشتيبان باش تا او را [نه از سر زور بلكه] به اختيار [مردم] در زمين جايگاه بخشی و او را در درازا و پهنای زمين بهرهور و كامران سازی.»
📚 منبع
مصباح المتهجّد، شیخ طوسی، ص ۶۳۰
#ماه_رمضان
#شب_قدر
.
.
☑️ خوشگمانی و حسنظن به خداوند
در روايت آمدهاست: هرگز بنده مؤمنى به خداوند عزيز و جليل حسن ظن نشان نمىدهد مگر آنكه خداوند متعال با او بر اساس همان ظن و گمان نيكش رفتار مىنمايد، چون خداوند، كريم است و شرم دارد از اينكه با گمان و اميد بندهاش مخالفت كند، بنابراين گمانتان را به خداوند نيك گردانيد و بهسوى او ميل و رغبت نشان دهيد كه خودش مىفرمايد:
«الظَّانِّينَ بِاللَّهِ ظَنَّ السَّوْءِ عَلَيْهِمْ دائِرَةُ السَّوْءِ وَ غَضِبَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ(سوره فتح، آيه ۶)؛(منافقين و مشركين) بر خدا گمان بد دارند و (بدين سبب) بدى برگردشان حلقه زد و خداوند نيز بر آنان خشم گرفت.»
در روايت آمدهاست كه خداوند متعال حساب خلق را كه رسيد، يك نفر باقى مىماند كه سيئاتش بر حسناتش فزونى دارد، ملائكه او را مىگيرند تا به سوى آتش ببرند در حالى كه او پشت سر خود را نگاه مىكند، در اين هنگام خداوند متعال فرمان مىدهد او را برگردانند آنگاه به او مىگويد: «چرا پشت سر خود را نگاه كردى؟» البته ذات اقدس الهى خود علت آن را مىداند.
آن فرد مىگويد: خدايا! گمان نيكوى من به تو اين نبود (كه مرا به آتش بسوزانى)، در اينجا خداوند سبحان مىفرمايد:
«ملائكه من، به عزت و جلالم سوگند! اين بنده حتى يك روز هم به من حسن ظن نداشت، اما او را به بهشت ببريد، چون ادعا كرد كه به من حسن ظنّ دارد.»
📚منبع
عدةالداعی، ابن فهد حلی
#جوشن_کبیر
#گریز_مناجاتی
#مداحی_عالمانه
............
.
♦️ بشر حافی و امام کاظم علیهالسلام
روزی امام از کوچههای بغداد میگذشت. از یک خانهای صدای عربده و تار و تنبور بلند بود، میزدند و میرقصیدند و صدای پایکوبی میآمد. اتفاقا یک خادمهای از منزل بیرون آمد در حالی که آشغالهایی همراهش بود و گویا میخواست بیرون بریزد، امام به او فرمود: « صاحب این خانه آزاد است یا بنده؟»
سؤال عجیبی بود. گفت: از خانه به این مجللی این را نمیفهمی؟ این خانه «بشر» است، یکی از رجال، یکی از اشراف، یکی از اعیان، معلوم است که آزاد است.
فرمود: «بله، آزاد است، اگر بنده میبود که این سر و صداها از خانهاش بلند نبود.»
حال، چه جملههای دیگری رد و بدل شدهاست دیگر ننوشتهاند، همین قدر نوشتهاند که اندکی طول کشید و مکثی شد.
آقا رفتند. بشر متوجه شد که چند دقیقهای طول کشید. آمد نزد او و گفت: چرا معطل کردی؟ گفت: یک مردی مرا به حرف گرفت. گفت: چه گفت؟ گفت: یک سؤال عجیبی از من کرد. چه سؤال کرد؟ از من پرسید که صاحب این خانه بنده است یا آزاد؟ گفتم البته که آزاد است. بعد هم گفت: بله، آزاد است. اگر بنده میبود که این سر و صداها بیرون نمیآمد.
گفت: آن مرد چه نشانههایی داشت؟ علائم و نشانهها را که گفت، فهمید که موسی بن جعفر(ع) است. گفت: کجا رفت؟ از این طرف رفت. پایش لخت بود، به خود فرصت نداد که برود کفشهایش را بپوشد، برای اینکه ممکن است آقا را پیدا نکند. پای برهنه بیرون دوید. (همین جمله در او انقلاب ایجاد کرد) دوید، خودش را انداخت به دامن امام و عرض کرد: شما چه گفتید؟
امام فرمود: «من این را گفتم.» فهمید که مقصود چیست.
گفت: آقا! من از همین ساعت میخواهم بنده خدا باشم و واقعا هم راست گفت. از آن ساعت دیگر بنده خدا شد.
📚منبع
منهاج الکرامه، علامه حلی، ص۵۹
#دعا_و_مناجات
#حکایات_مناجاتی
#امام_کاظم
.
.
📣 استغفار از گناهان
🟡 امام رضا(علیهالسلام):
«اَلمُؤمِنُ اِذا أحسَنَ اِستَبْشَرَ و اذا أَساءَ اِستَغفَر.»
«مؤمن کسیاست که وقتی کار خوبی میکند شاد و خوشحال میشود و زمانی که گناهی مرتکب گردد استغفار و (از خداوند) طلب آمرزش مینماید.»(۱)
🟡 فضل بن عثمان مرادى گويد:
شنيدم امام صادق عليهالسّلام مىفرمود كه: رسول خدا صلّى اللّه عليه و اله فرموده است: «چهار خصلت است كه در هركس باشد موجب هلاكت اوست پس آنها هلاک نسازند جز كسى كه مستحق هلاكت باشد.
هرگاه بندهاى قصد كار خير كند که آن را انجام دهد، اگر آن را هم نكند، خدا برايش بر اثر حسن نيت حسنهاى نويسد و اگر آن را به جا آورد، خدا برايش ده حسنه مىنويسد.»
«و هرگاه قصد كار بد كند اگر آن را نكند چيزى براى او نوشته نشود و اگر آن كار بد انجام دهد هفت ساعت به او مهلت مىدهند و فرشته كاتب حسنات، به فرشتۀ سيئات كه بر دست چپ است مىگويد: شتاب مكن، بسا باشد كه دنبال آن، كار خيرى كند كه آن را محو سازد.» زيرا خداى عز و جل فرمايد: «إِنَّ الحَسَناتِ يُذهِبنَ السَّيِّئَاتِ؛ بهراستى حسنات سيئات را از بين ببرند.»(سوره هود، آیه ۱۱۴)
«يا آنكه استغفار كند و آمرزش بخواهد و اگر او در دنبال آن گناه بگويد: اَسْتَغْفِرُ اَللَّهَ اَلَّذِي لاَ إِلَهَ إِلاَّ هُوَ عَالِمَ اَلْغَيْبِ وَ اَلشَّهَادَةِ اَلْعَزِيزَ اَلْحَكِيمَ اَلْغَفُورَ اَلرَّحِيمَ ذَا اَلْجَلاَلِ وَ اَلْإِكْرَامِ وَ أَتُوبُ إِلَيْهِ؛ از آن خدا آمرزش خواهم كه نيست معبود شايستهاى جز او كه داناى پنهان و آشكار است، عزيز و حكيم و آمرزنده و مهربان و صاحب جلال و اكرام است و به سوى او بازخواهيم گشت.»
بر او چيزى ننوشته و اگر هفت ساعت بگذرد و حسنهاى دنبالش نياورد و استغفار هم نكند، كاتب حسنات به كاتب سيئات گويد گناه را بر اين بدبخت محروم بنويس.»(۲)
🟡 عَلِيٌّ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ حَمَّادٍ عَنِ اَلْحَلَبِيِّ عَنْ أَبِي عَبْدِ اَللَّهِ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ : أَنَّهُ سُئِلَ عَنِ اَلْقُنُوتِ فِي اَلْوَتْرِ هَلْ فِيهِ شَيْءٌ مُوَقَّتٌ يُتَّبَعُ وَ يُقَالُ فَقَالَ لاَ أَثْنِ عَلَى اَللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ صَلِّ عَلَى اَلنَّبِيِّ صَلَّى اَللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ وَ اِسْتَغْفِرْ لِذَنْبِكَ اَلْعَظِيمِ ثُمَّ قَالَ كُلُّ ذَنْبٍ عَظِيمٌ.
حلبى گويد از امام صادق عليهالسّلام پرسيدند: آيا در قنوت نماز وتر دعايى معيّن هست كه خوانده شود؟
فرمود: «نه، خداى عزّوجلّ را ستايش كن، بر پيامبر صلّى اللّه عليه و اله درود فرست و از گناه بزرگ خود طلب آمرزش نما.»
سپس فرمود: «و هرگناهى بزرگ است.»(۳)
🟡 عَلِيُّ بْنُ إِبْرَاهِيمَ عَنْ أَبِيهِ عَنِ اِبْنِ أَبِي عُمَيْرٍ عَنْ بَعْضِ أَصْحَابِهِ قَالَ: شَكَا اَلْأَبْرَشُ اَلْكَلْبِيُّ إِلَى أَبِي جَعْفَرٍ عَلَيْهِ اَلسَّلاَمُ أَنَّهُ لاَ يُولَدُ لَهُ فَقَالَ لَهُ عَلِّمْنِي شَيْئاً قَالَ اِسْتَغْفِرِ اَللَّهَ فِي كُلِّ يَوْمٍ أَوْ فِي كُلِّ لَيْلَةٍ مِائَةَ مَرَّةٍ فَإِنَّ اَللَّهَ يَقُولُ «اِسْتَغْفِرُوا رَبَّكُمْ إِنَّهُ كانَ غَفّاراً» إِلَى قَوْلِهِ: “وَ يُمْدِدْكُمْ بِأَمْوالٍ وَ بَنِين.”َ
راوى گويد: اَبرَش كلبى نزد امام باقر عليهالسّلام گلايه نمود كه صاحب فرزند نمىشود و گفت: چيزى به من بياموز. فرمود: «در هر روز و هر شب صد مرتبه استغفار كن؛ زيرا خداوند مىفرمايد از پروردگار خود آمرزش خواهيد كه او بسيار آمرزنده است… و شما را با اموال و فرزندان يارى نمايد.»(۴)
🟡امام رضا(علیهالسلام):
«تَعَطّروا بِالاِستغفارِ وَلا تَفضَحَنَّکُم رَوائِحُ الذُّنوبِ.»
«با استغفار کردن، خود را معطّر و خوشبو کنید تا رایحه (متعفن) گناه، شما را مفتضح ننماید!»(۵)
🟡 امام جعفرصادق(علیهالسلام):
«لِکُلِّ داءٍ دَواءٌ وَ دَواءُ الذَّنبِ اَلاِستِغفارُ.»
«هر دردی دوا و درمانی دارد. داروی گناه، طلب آمرزش و استغفار کردن است.»(۶)
#گریز_مناجاتی
📚منبع
(۱) بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ٧١، ص ٢٥٩
(۲) اصول کافی، شیخ کلینی، (ترجمه آیت اللهی)، ج ۴، ص ۲۶۳
(۳) ترجمه فروع کافی، شیخ کلینی، ج ۲، ص ۴۱۳
(۴) ترجمه فروع کافی، شیخ کلینی، ج،۷، ص۳۷
(۵) جامع احادیثالشیعه، طباطبایی بروجردی، ج ١۴، ص ٣٣٧
(۶) ثوابالاعمال، شیخ صدوق، ص ٣۶۵
#ماه_رمضان
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
#مداحی_عالمانه
..............
.
گریزهای مداحی و گریز های مناجاتی
. 📣 استغفار از گناهان 🟡 امام رضا(علیهالسلام): «اَلمُؤمِنُ اِذا أحسَنَ اِستَبْشَرَ و اذا أَساءَ اِس
.
✅ گریه بر گناهان
🔴امیرالمؤمنین علی علیهالسلام:
«طوبی لِمَن بكَلی عَلی خَطیئتِهِ وَ أَمِنَ النّاسُ شَرَّهُ.»
«خوشا به حال کسیکه به خاطر گناهانی که مرتکب شده گریه میکند (و پشیمان است) و مردم دیگر از شر و آزار او در امان هستند.»(۱)
«گريستن بنده از ترس خدا، گناهانش را پاک مىكند.»(۲)
از نجواهاى خداوند متعال با موسى(علیهالسلام) در کوه طور این بود:
«اى موسی! به قوم خود برسان که تقرّب جویان، با چیزى مانند گریستن از ترس من، به من نزدیک نشدند و متعبدان به چیزى مانند پرهیز از حرامهاى من مرا عبادت نکردند و آراستگان، به چیزى مانند بىاعتنایى به چیزهایى از دنیا که بدان نیاز ندارند، خویشتن را نیاراستند.»
موسى عرض کرد: اى گرامیترین گرامیان! چه چیز آنان را در این راه، استوار و ثابت قدم گرداند؟
فرمود: «اى موسى! امّا آنان که با گریستن از ترس من جویاى تقرّب به من هستند، در اعلى علیّیناند و هیچ کس در این (مرتبه) با آنان شریک نیست.»(۳)
پيامبر صلى الله عليه و آله فرمودند: «پروردگارا ! كدام يک از بندگانت نزد تو محبوبتر است؟»
خداوند فرمود: «آنكه براى از دست دادن نيكان، چنان بگريد كه كودک براى از دست دادن پدر و مادرش مىگريد.»(۴)
«هركس از گناهى گريه كند، خداوند، او را مىآمرزد و هركس از ترس آتش دوزخ بگريد، خداوند او را از آن، در پناه خود مىدارد.»(۵)
🔴 امام علی(ع):
«اگر مردم هنگامیکه بلا به آنان میرسد، نزد خداوند زاری و تضرع میکردند، خداوند هر چیز گرفته شدهای را به آنان برمیگرداند و هر چیز خراب شدهای را اصلاح مینمود.»(۶)
🔴 در روايت آمدهاست كه: «بين بهشت و جهنم گردنهاى است كه غير از گريهكنندگان از ترس خداوند متعال، از آن رد نمىشوند.»
از رسول خدا(صلّى اللَّه عليه و آله و سلّم) روايت شدهاست كه فرمود: پروردگار من به من خبر داد و گفت كه: «به عزت و جلالم سوگند! هرگز آنچه را كه گريهكنندگان نزد من دريافت مىدارند، عابدان دريافت نخواهند كرد، من در مقامات بالا برايشان قصرى بنا مىكنم كه ديگران با آنان شريك نخواهند بود.»
و به موسى(عليهالسّلام) وحى كرد و فرمود: «تا وقتى كه در دنيا هستى، بر خودت گريه كن، از چيزهايى كه موجب آتش و هلاكت مىشود بترس و مبادا زينت و زيبائى زندگانى دنيايى تو را بفريبد.»
و به عيسى(عليهالسّلام) فرمود: «اى عيسى بن مريم، بر خودت گريه كن! مانند گريه كسىكه مىخواهد با خانوادهاش خداحافظى و وداع كرده، دنيا را رها و آن را براى اهلش ترك نمايد و ميل و رغبتش در چيزهايى است كه نزد خدايش دارد.»(۷)
📚منبع
(۱) من لایحضره الفقیه، شیخ صدوق، ج ٤، ص ٤٠٥
(۲) غرر الحكم، تمیمی آمدی، ج ۳، ص ۲۶۲
(۳) ثواب الأعمال، شیخ صدوق، ص ۱۷۲
(۴) بحار الأنوار، علامه مجلسی، ج ۸۲، ص۱۷۲
(۵) إرشاد القلوب، دیلمی، ص ۹۷
(۶) نهج البلاغه، خطبه ۱۷۸
(۷) عدةالداعی، ابن فهد حلی
.
.
#گریز_مناجاتی
🟢 مهربانی خداوند
امام سجاد علیهالسلام یکی از گفتگوهای پروردگار را با پیامبرش موسی(ع) برای اصحابش نقل کرده، میفرماید:
خدای تعالی به موسی بن عمران(ع) وحی کرد: «ای موسی! مرا به مخلوقم و آنان را نسبت به من مهربان کن!» حضرت موسی(ع) عرض کرد: «پروردگارا چگونه مهربان کنم؟»
خطاب رسید: «نعمتهای ظاهری و باطنی مرا برای ایشان بازگو کن تا مرا دوست بدارند و هیچ گریزپایی را از در خانه من و هیچ گمراهی را از آستانه من بازمگردان که این عمل برای تو از عبادت یک سال که روزها روزه بداری و شبهایش را نماز بگزاری بالاتر است.»
موسی(ع) عرض کرد: «پروردگارا! این بنده گریزپا کیست؟» خطاب رسید: «آن بندهای است که از فرمان من سرکشی کند.» عرض کرد: «پس آنکه از آستانه تو راه را گم کرده و آن گمراه کیست؟» فرمود:«کسیکه امام زمانش را نشناسد و پس از شناخت او نیز به حضور او نرسد و به احکام دینش آشنا نگردد، در حالیکه احکام دین و آنچه را که بدان وسیله خدا را عبادت کند و آنچه را که باعث خشنودی پروردگار است برسد به او شناسانده است.»
📚منبع
بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۱، ص ۷۱
.............
♻️ محب خداوند
امام صادق عليهالسّلام فرمود:
«هر گاه محبت خداوند در دل يك بندهاى روشن گردد او را از هر مشغول كنندهاى باز مىدارد و فقط متوجه خداوند مىگرداند، دوست خدا دلش از همه چيز پاك مىباشد و فقط به خداوند توجه دارد.
«محب خداوند از همگان راستگوتر مىباشد، و بهتر از همه به عهد خود وفا مىكند، و اعمال او از همه پاكتر است و باطنش از همه روشنتر و عبادتش از همه بيشتر مىباشد، هنگام مناجات فرشتگان به او افتخار مىكنند و با ديدن او بر خود مىبالند.»
خداوند متعال توسط او شهرها را آباد مىكند و بخاطر كرامت او بندگانش را گرامى مىدارد، هر گاه از پروردگار بخواهند بخاطر او خواستههاى آنها را اجابت مىكند و به رحمت خود بلاها را از آنان دور مىگرداند، اگر مردم مىدانستند كه محب خدا چه مقامى دارد به خاك قدم او به خداوند متوسل مىشدند.»
📚منبع
ايمان و كفر، علامه مجلسى، ترجمه عزيز الله عطاردى، ج۱، ص۵۶۵
..........
🌕 نزول بلا
🔹 امام موسی كاظم عليهالسلام میفرمایند:
«نيست بلایی كه بر مؤمن وارد شود مگر آنكه به وسیله دعا سريع برطرف میگردد و چنانچه دعا نكند طولانی خواهد شد. پس هنگامیکه مصيتی و بلایی وارد شد، به درگاه خداوند دعا و تضرّع كنيد.»
«ما مِنْ بَلاء يَنْزِلُ عَلي عَبْد مُؤْمِن فَيُلْهِمُهُ اللّهُ عَزَّ وَ جَلَّ الدُّعاءَ إِلاّ كانَ كَشْفُ ذلِكَ الْبَلاءِ وَشيكاً، وَ ما مِنْ بَلاء يَنْزِلُ عَلي عَبْد مُؤْمِن فَيُمْسِكُ عَنِ الدُّعاءِ إلاّ كانَ ذلِكَ الْبَلاءُ طَويلاً، فَإذا نَزَلَ الْبَلاءُ فَعَلَيْكُمْ بِالدُّعاءِ وَ التَّضَرُّعِ إلَي اللّهِ عَزَّ وَ جَلَّ.»(۱)
🔹 حضرت شعیب(ع) میفرمود:
«گناه نکنید که خدا بر شما بلا نازل میکند.»
یکی آمد و گفت من خیلی هم گناه کردم ولی خدا اصلا بلایی بر من نازل نکرده! خداوند به حضرت شعیب(ع) وحی کرده و فرمود به او بگو: «اتفاقا تو سر تا پا در زنجیر هستی.» آن فرد از حضرت شعیب(ع) درخواست نشانه میکند. خداوند میگوید به او بگو که: «عباداتش را فقط به عنوان تکلیف انجام میدهد و هیچ لذتی از آنها نمیبرد.»
👈امام صادق(ع) فرمودند: «خداوند كمترين كاری كه درباره گناهکار انجـام مـیدهد ايناست كـه او را از لـذّت مـناجـات محـروم میسـازد.»(۲)
📚منبع
(۱) الكافی، شیخ کلینی، جلد ۲، صفحه ۴۷۱؛ وسائل الشیعه، شیخ حر عاملی، ج ۷، ص ۴۴
(۲) معراجالسعاده، ملا احمد نراقی، صفحه۶۷۳
.
.
🟤 شب زندهداری نشانه شیعه است
روايت شده که اميرالمؤمنين عليهالسلام شبی مهتابی از مسجد بيرون شد و قصد بيابان کرد، گروهی به دنبال حضرت راه افتادند. حضرت توقفی کرد و ايستاد، بعد فرمود: «شما چکاره هستيد؟» گفتند: ای اميرالمؤمنين ما از شيعيان شما هستيم، نگاهی به چهرهی آنان کرد و فرمود: «من در چهرهی شما نشانی شيعه نمیبينم.» عرض کردند: نشانی شيعه چيست ای اميرمؤمنان؟
فرمود: «چهرههايشان زرد از شب زنده داری، ديدگانشان اشکآلود از گريه، از قيام به شب زندهداری پشتشان خم، از کثرت روزه شکمهايشان به پشت چسبيده، لبهايشان خشک از بسياری دعا، گرد خاشعين بر آنان نشسته.»
📚منبع
بحارالانوار، علامه مجلسی، ج ۶۸، ص ۱۵۱
............
.
از على بن محمد نوفلى نقلاست كه گويد شنيدم آن حضرت مىفرمود:
«بندهاى براى نماز شب بر مىخيزد، ولى خواب آلودگی و چُرت او را به چپ و راست متمايل مىكند و چانهاش بر سينه مىافتد، در اين حال ذات اقدس الهى فرمان مىدهد كه درهاى آسمان گشوده شود، آنگاه به ملائكه مىگويد: نظر به بنده من كنيد كه در راه چيزى كه بر او واجبش نكردهام، چه مصيبت ها مىكشد؟»
«او از من سه اميد دارد: گناهش را ببخشم، توبهاش را تجديد كنم و روزىاش را زياد نمايم.
اى ملائكه من! شاهد باشيد كه من هر سه را به او دادم.»
📚منبع
عدةالداعی، ابن فهد حلی
.................
.
👌 شب قدر!
سخنی هست دربارهٔ زنی که سجادهاش را پهن میکند و قرآن و مفاتیحش را میگذارد گوشهاش
و بعد
شروع میکند
مدام میرود به آشپزخانه؛ چای میگذارد، میوه تکه میکند، سقا میشود،...
و اشکهایش، با زمزمهی جوشن، میچکد پای گاز، وقت چشیدن نمکِ سحری و نهار فردای بچهها؟
گفتیم اشک و گریه
اصلاً چه میگویید دربارهٔ زنی که تا شانهاش تکان میخورد و میخواهد کمی اشک بریزد، کودکش سرش را خم میکند زیر چادرش و ملتمسانه میگوید «گریه نکن 😯😢»؟
بگویید اجر این خندههای اجباری تلخ و شیرین چند؟
زنی که عادت ندارد تنها، جامهٔ نور بپوشد
و بچههایش را یکی یکی میبرد غسل شب قدر بدهد، تا طهارتِ مضاعف شود برایشان تا سال بعد،
و از خستگی این غسلها، خوابش بگیرد و کمی چرت بزند،
بهرهای از این لحظات ناب از دست رفتهٔ لیلة القدر، دارد؟
نمیدانم........
فقط.... اگر این دقت هاواعمال سادهٔ این مادرهانبود
و شب های قدر، به جای خواباندن کودکانشان
و نشستنِ فارغ بال تا خود سحر بر سر سجاده
آنان را با پاشیدن آب به صورتشان و هزار وعده و سرگرمی بیدار نگاه نمیداشتند،
به گمانم نه شیخ مفیدی در این دنیا یافت میشد، نه شیخ صدوقی، نه سیدرضی، نه طباطبائی، نه امینی نه...!
راستش… فکر میکنم
سهم قابل توجهی از ثواب تمام اعمالی که ما عاملین به مفاتیحالجنان، تا خودِ صبحِ قیامت، انجام میدهیم،
ثواب تمام جوشنها، کمیلها، نمازها، توسلها، زیارتها،صاف میرسد به مادرانمان!
#دکترموحد
تقدیم به همه مادران
.
.
اللَّهُمَّ إِنَّا لَا نَعْلَمُ مِنْهُ إِلَّا خَیْرا …
🟠 آمرزش بر مبنای گواهی دیگران
محمد بن خالد برقى به واسطهاى از امام صادق(عليهالسّلام) روايت كردهاست كه فرمودند:
«مرد عابدى در ميان بنىاسرائيل بود، خداوند متعال بر حضرت داود(عليهالسّلام) وحى فرستاد كه او رياكار است. پس از گذشت مدتى، آن مرد از دنيا رفت.
حضرت داود(عليهالسّلام) بر جنازهاش حاضر نشد، اما چهل نفر از بنىاسرائيل بر جسدش ايستاده و گفتند: خدايا! ما از او جز خير چيز ديگرى نمىدانيم، اما تو از ما داناترى و بهتر مىدانى، او را بيامرز.»
«بعد از غسلدادن چهل نفر ديگر ايستادند و گفتند: خدايا! ما از او جز خير چيز ديگر نمىدانيم اما تو از ما داناترى و بهتر مىدانى، او را بيامرز و پس از آنكه در قبر گذاشتهشد نيز، چهل نفر ديگر آمدند و گفتند: خدايا! ما از او جز خير چيز ديگر نمىدانيم، اما تو از ما داناترى و بهتر مىدانى او را بيامرز.»
در اينجا خداوند متعال بر داود(عليهالسّلام) وحى فرستاد كه چرا بر او نماز نگزاردى!
داود(عليهالسّلام) جواب داد: به خاطر اينكه خودت به من گفتى كه او رياكار است. وحى آمد كه: چون عدهاى به نيكوكارى او شهادت دادند، من شهادتشان را تجويز كردم و آنچه را كه من مىدانم و آنان نمىدانند، برايش آمرزيدم.»
📚منبع
عدةالداعی، ابن فهد حلی
#دعا_و_مناجات
#روایات_مناجاتی
#مداحی_عالمانه
.
Kashani-14030110-19Ramezan-70-Hkashani_Com.mp3
22.51M
🎙 #سخنرانی_کامل
📋 سیر تکوّن عقاید شیعه؛ جلسه نوزدهم از سری سوم (در مجموع جلسه هفتادم)
📆 جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳؛ مصادف با شب نوزدهم ماه مبارک رمضان
▪️ مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی
🔸 بضعة الرسول سلام الله عليها
🔸 در این جلسه مباحث زیر مطرح شده است:
▫️ تفکّر در مورد شب قدر
▫️ درنگی بر آیه 29 سوره مبارکه نجم
▫️ درنگی در موضوع «غفلت»
▫️ افشاگری های بی علم
▫️ لحظات هولناک قیامت
▫️ زهد حیرت انگیزِ امیرالمؤمنین صلوات الله علیه
▫️ روضه و توسّل به امیرالمؤمنین صلوات الله علیه
▫️ مراسم قرآن به سر
#حامد_کاشانی 🎤
Kashani-14030111-20Ramezan-71-Hkashani_Com.mp3
48.5M
🎙 #سخنرانی_کامل
📋 سیر تکوّن عقاید شیعه؛ جلسه بیستم از سری سوم (در مجموع جلسه هفتاد و یکم)
📆 شنبه ۱۱ فروردین ۱۴۰۳؛ مصادف با شب بیستم ماه مبارک رمضان
▪️ مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی
🔸 بضعة الرسول سلام الله عليها
🔸 در این جلسه مباحث زیر مطرح شده است:
▫️ یکی از تفاوت های امیرالمؤمنین صلوات الله علیه با سایر اصحاب
▫️ یکی از مناشدات امیرالمؤمنین صلوات الله علیه
▫️ وقتی نگاه به پیامبر درست نباشد
▫️ شعر در ادبیات عرب
▫️ فضیلت «سدّ ابواب» در آثار شعرا
▫️ مقابله با حدیث «سدّ ابواب»
▫️ آیه ی نور و خانه ی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها
▫️ روضه و توسّل به امیرالمؤمنین صلوات الله علیه
#حامد_کاشانی 🎤