#مهارت های حل مساله
مهارت حل مشکل مهم ترین مهارت در این فهرست است اول به آن اشاره می کنیم زیرا اگر این مهارت را نداشته باشید مهارت های دیگر به کارتان نمی آید.
با مهارت حل #مسئله مشکلی نخواهید داشت ، 2 سال اول ازدواج سالهای سختی است. در طول دو سال اول #ازدواج شما و همسرتان رویکرد های خودتان را برای حل مشکلات دارید . شما برای پیدا کردن راه حل مشکلتان با #همسر فقط نصف زمان را فرصت دارید . مهارت حل مسأله به شما زمان مناسب برای دعوا کردن، تسلیم شدن، دادن و بخشیدن را آموزش می دهد .
#مهارت های لازم برای ازدواج | مهارت همدلی
مــهارت #همدلی کردن بدین معناست که قادر باشید پاسخ عاطفی مناسب موقعیت به طرف مقابل بدهید. یعنی بتوانید از زاویه دید همسرتان به مسائل نگاه کرده و احساسات او را #درک کنید. برای کسب مهارت همدلی باید سعی کنید خوب به یکدیگر گوش دهید تا از نگرانیها و دغدغههای یکدیگر با خبر شوید.
#مهارت گوش دادن فعالانه به حرف های طرف مقابل
مهارت گوش دادن را در خود تقویت کنید. برای گوش دادن فعال باید با تمام وجود به صحبتهای طرف مقابلتان توجه داشته باشید تا او یقین داشته باشد که به او گوش میدهید و برایش ارزش قائل هستید. همچنین سعی کنید به همسرتان بازخورد دهید و تا متوجه شود مطلبی که دربارهاش صحبت میکند برایتان مهم است.
#مهارت حل #تعارض و مدیریت روابط
مسلما هر زوجی در زندگی زناشویی با اختلافاتی مواجه میشوند. آنچه اهمیت دارد این است که بتوانید تعارضهای پیش آمده را به درستی مدیریت نمایید. در مورد کلیه اختلافات و مشکلات #خانوادگی با یکدیگر صحبت کنید. اما از فریاد زدن و پرخاشگری پرهیز کنید. اینکه در زمان مناسب به اختلاف خود و طرف مقابل رسیدگی کنید بسیار مهم است. #عذرخواهی کردن مهارت دیگری است که باید آن را در خود تقویت نمایید. هیچ شخصی کامل نیست. هر فردی در زندگی ایراداتی دارد و شما با پذیرش نقصهایتان و تلاش برای رفع آنها میتوانید روابط خود را #مدیریت کنید.
#مهارت شناخت #تفاوت زن و مرد
اولین و مهمترین موضوعی که که باید قبل از #ازدواج درباره آن بیاموزید شناخت تفاوت بین زن و مرد است. این تفاوت تنها ظاهری نیست، زن و مرد تفاوتهای شناختی بسیار جدی باهم دارند که اگر با آن آشنا نباشید موقع روبرو شدن با آن با چالش روبرو میشوید. مثلا مردها معمولا نمیتوانند همزمان روی چند کار متمرکز باشند، ایم کاری است که زنها خوب از پس آن بر میآیند و اگر به این تفاوت آگاه نباشند ممکن است تصور کنند وقتی همسرشان مشغول انجام کاری است به آنها بیتوجه است. یا مورد دیگر اینکه ابراز علاقه مردان معمولا با بیشتر عملی است تا کلامی، در حالیکه زنان تشنه شنیدن این #محبت و علاقه هستند و اگر مردان را نشناسند دچار سوء تفاهم میشوند، این موارد زیا هستند و شما باید با آن آشنا شوید
#هوش_هیجانی
هوش هیجانی یک سازه بسیار مهم است که نه تنها در روابط عاطفی بلکه در تمام روابط زندگیتان از خانودگی گرفته تا دوستی و همکاری به آن نیاز جدی دارید. هوش هیجانی به زبان ساده یعنی شما بتوانید در درجه اول احساسات و هیجانات خود را بشناسید و به موقع ابرازش کنید و در درجه دوم توانایی تشخیص هیجانات مختلف دیگران را داشته باشید و وقتی آن را ابراز کردند بتوانید درکش کنید. شاید با خواندن این تعریف تصور کنید “اینکه کاری ندارد همه میتوانند چنین کاری کنند” اما اینطور نیست، تحقیقات نشان داده زوجهای زیادی هستند که هیچ کدامشان چنین توانایی را ندارند. اگر هوش هیجانی داشته باشید میتوانید جلوی خیلی از جر و بحثها را بگیرید، مسائل را به موقع حل کنید و توانایی #همدلی خودتان را بالا ببرید. اما یک سوال جدی، آیا هوش هیجانی قابل آموختن است؟ بله! شما میتوانید تکنیکهای هوش هیجانی را بشناسید و یاد بگیرید و از آن در جهت بهبود رابطه عاطفیتان استفاده کنید.
#مهارت اولویت قرار دادن همسر بر دیگران
برای یک #ازدواج موفق لازم است که زن یا مرد در زندگی همسر خود را نسبت به دیگران در الویت بداند. برخی به اشتباه فرزند یا دیگران را بر #همسر خود در اولویت قرار می دهند. آنها فکر می کنند فرزند مهمتر است و همسر را در ردیف بعد قرار می دهند. درحالی که اگر به گذشته برگردند و به اتفاقات مختلف نگاه کنند.
می بینند تنها کسی که در این اتفاقات کنار او و همدم او بوده است همسرش است نه دیگران. بنابراین برای یک زندگی موفق باید همسر را در اولویت قرار داد.
#مهارت توانایی کنار آمدن و پذیرش مشکلات
انعطاف پذیری و توانایی کنار آمدن با مشکلات، یعنی اینکه بعد از به وجود آمدن مشکل بتوانید خودتان را #بازیابی کنید و روحیه خود را برای داشتن یک #زندگی موفق از دست ندهید. وقتی مشکلاتی برای شما پیش آمد از آنها به عنوان یک تجربه یاد کنید. مشکلات انسان را پخته تر می کنند و چیزهای زیادی را به انسان آموزش می دهند. سعی کنید این مهارت را در خود افزایش بدهید.
هنگام روبرو شدن با مشکلات خود را نبازید و روحیه و امید خود را از دست ندهید.
🔴 توصیه حضرت آیت الله جاودان:
برای دفع شر دشمنان بسیار و با توجه بخوانید.
اللَّهُمَّ إِنَّا نَدْرَأُ بِکَ فِی نُحُورِهِم وَ نَعُوذُ بِکَ مِنْ شُرُورِهِم
توصیه های پیش از ازدواج:
تعیین اولویت ها
قبل از اینکه به دنبال یافتن شریک زندگی خود باشید، باید به تعیین اولویت های خود بپردازید. باید به دنبال یافتن شخصی باشید که با ارزش ها، هدف ها و نیازهای شما سازگار باشد. در غیر این صورت، ممکن است در آینده با مشکلاتی روبرو شوید.
آمادگی پیش از #ازدواج
آمادگی پیش از ازدواج شامل مواردی مانند آمادگی روانی، آمادگی جسمانی، آمادگی مالی و آمادگی خانوادگی میشود.
آمادگی روانی، شامل مواردی مانند شناخت بهتری از خود، خودپذیری، تعهد به رابطه و توانایی حل مشکلات است.
آمادگی جسمانی، شامل مواردی مانند سلامتی و توانایی مراقبت از خود و شریک زندگی است.
آمادگی مالی، شامل مواردی مانند توانایی برقراری رفاه مالی و مدیریت مالی است.
و آمادگی خانوادگی، شامل مواردی مانند توانایی مراقبت از فرزندان و روابط خانوادگی است.
• #خودشناسی
• #ازدواج
• #روانشناسی
خودشناسی، اصطلاحی در روانشناسی است و به دانش فردی در مورد خود به کار می رود و فرد بوسیله آن به توصیف اطلاعات فردی خود می پردازد.
خودشناسی مرتبط با خود اندیشی، فکر کردن در مورد خود، انتقاد از خود یا حتی پرسشگری و قضاوت از تفکر خود، محسوب می شود.
تعریف خود به عنوان فردی درون گرا، برون گرا، هیجان خواه یا احساساتی نوعی رسیدن به خودشناسی است.
اولین و مهمترین مهارت برای داشتن زندگی مشترک موفق، خودشناسی است.
در واقع تا زمانی که فرد نتواند شناخت مطلوبی از خود کسب کند و تا زمانی که متوجه نباشد که دقیقا در زندگی به دنبال چه چیزی است و چه نوع سبک زندگی را دوست دارد، نمی تواند با همسر خود ارتباط مطلوبی برقرار کند چون در صورت عدم شناخت خود، همسرتان، مدام دچار سردرگمی می شود و متوجه نخواهد بود که شیوه درست رفتار و برخورد با شما چگونه است و شما دقیقا چه نیازهایی دارید.
#روانشناسی
#ازدواج
#هشدار
اگر فردی احساس می کند که مبتلا به #اختلال روانشناختی خاص مثل اختلال افسردگی، اضطراب، وسواس و غیره است، نیاز است که قبل از هر گونه اقدامی برای ازدواج در جهت بهبود و رفع این مسئله گام بردارد و به این امید که با ازدواج می تواند مشکلات روان شناختی اش را حل کند، نباشد چون این تفکری #غلط است و در صورت عدم حل این مشکلات و شروع زندگی مشترک نه تنها این مشکلات برطرف نخواهند شد بلکه ممکن است شدت نیز پیدا کنند.
یادتان باشد که #همسر شما قرار نیست فرشته نجات شما و حلال مشکلات پیش از ازدواجتان باشد و شما با ازدواج قرار است که مسئولیت سنگینی را بر عهده بگیرید و برای بر عهده گرفتن این مسئولیت نیاز است که از نظر شناختی آماده و در شرایط مساعدی باشید.
#مهارت های ارتباطی از آگاهی های قبل #ازدواج
اگر شما مهارت های ارتباطی کافی را بلد نباشید و توانایی خوب گوش دادن، خوب صحبت کردن و تجزیه و تحلیل صحبت ها و رفتارهای همسرتان را نداشته باشید و همچنین نتوانید در مورد اختلاف های بین فردیتان به درستی و به صورت مسالمت آمیز گفت و گو کنید، نمی توانید به #آرامش و رضایت و هماهنگی در زندگی زناشویی دست پیدا کنید.
باید خودتان را برای این مسئله که ممکن است هر از گاهی بین شما و همسرتان اختلافاتی به وجود بیاید آماده کنید و بدانید که وجود اختلاف بین زن و مرد و به طور کلی بین افراد حتی پدر و مادر، خواهر و برادر و غیره امری کاملا #طبیعی است، ولی اگر شما نتوانید در مورد مشکلات بین فردی و زناشویی تان گفت و گو کنید و نتوانید اختلافات و سوء تفاهمات را به صورت مسالمت آمیز حل کنید، قطعا در زندگی مشترکتان به مشکل بر می خورید، بنابراین داشتن #مهارت حل مسالمت آمیز و منطقی مشکلات بین فردی اهمیت زیادی دارد.
#مهارت ابراز صمیمیت
تصور کنید که زندگی مشترکتان را شروع کرده اید و علاقه زیادی نیز به #همسر خود دارید ولی توانایی ابراز علاقه به همسر خود را ندارید. به نظرتان چه اتفاقی می افتد؟
طبیعی است که روز به روز ارتباط عاطفی بین شما کمرنگ تر خواهد شد و زندگی مشترک برایتان کسل کننده می شود.
بنابراین بسیار مهم است که شما توانایی ابراز علاقه، صمیمیت، محبت کردن و #عشق ورزیدن به همسر خود را بلد باشید و بتوانید به همسرتان در گفتار و رفتارتان عشق و علاقه تان را نشان دهید. طبیعی است که اگر چنین مهارتی نداشته باشید همسر شما تصور می کند که به او علاقه ای ندارید.
همچنین زمانی که در آینده صاحب فرزند شوید، فرزند شما نیز به ابراز #محبت کلامی و رفتاری شما نیاز دارد و در صورت عدم توانایی در ابراز محبت و صمیمیت، شخصیت و روحیه فرزند شما #آسیب می بیند و احساس رها شدگی می کند.
#مهارت آگاهی از تفاوت های زن و مرد
#قبل_ازدواج
مسلما زن و مرد تفاوت های شخصیتی و رفتاری زیادی با یکدیگر دارند، همچنین هر کدام از آن ها نقش ها و مسئولیت های مختلفی در زندگی زناشویی دارند.
شناخت این تفاوت ها برای شروع #زندگی مشترک اهمیت زیادی دارد و کسی که قصد دارد زندگی مشترک را شروع کند نیاز است که نسبت به خصوصیات و نیازهای جنس مخالف خود اطلاعات کسب کند تا بتواند در شرایط مناسب و در تعامل با #همسر خود، رفتار مناسبی داشته باشد.
داشتن آگاهی های حقوقی از آگاهی های پیش #ازدواج
تا به الان هر مسئله ای را مطرح کردیم به چگونگی ارتقاء رضایت زناشویی مربوط می شد، اما نیاز است که این را بدانید که ممکن است در زندگی زناشویی خود به مشکل بخورید و از آنجایی که هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست ممکن است شما در زندگی مشترکتان در شرایطی قرار بگیرید که مجبور به جدایی شوید، در واقع نمی شود گفت که زندگی همیشه گل و بلبل است و عشق و علاقه بین شما تحت هر شرایطی و برای همیشه باقی می ماند، بنابراین قبل از گذاشتن هر قول و قراری با فرد مورد نظرتان، حتما نسبت به توانایی خود برای تحقق وعده هایتان مطمئن شوید و همینطور سعی کنید حداقل آگاهی ها را نسبت به حقوق زناشویی خود و همینطور قوانین مهریه و نفقه و دیگر موارد کسب کنید. دادگاه خانواده پر از انسان هایی است که به دلیل تصمیمات هیجانی و عدم آگاهی از موارد حقوقی به درماندگی رسیده اند و کاری از دستشان جز تسلیم بر نمی آید.
شناخت #شخصیت طرف مقابل
#ازدواج
برای این که افراد بتوانند زندگی زناشویی مناسبی داشته باشید، باید شخصیت فرد را مانند رفتار ها، افکار، احساسات را به خوبی بشناسید، شناخت این عوامل باعث تشکیل زندگی بهتری می شود.
معمولا در ابتدا افراد جذب فردی می شوند که رفتار متفاوتی را از خود نشان می دهد مثلا افراد درون گرا، برون گراها را جذب می کنند و این موضوع تا مدتی برای آن ها لذت بخش است و زندگی شادی خواهند داشت اما در دراز مدت این تفاوت باعث اختلاف در زندگی زناشویی می شود.