#مهارت های ارتباطی از آگاهی های قبل #ازدواج
اگر شما مهارت های ارتباطی کافی را بلد نباشید و توانایی خوب گوش دادن، خوب صحبت کردن و تجزیه و تحلیل صحبت ها و رفتارهای همسرتان را نداشته باشید و همچنین نتوانید در مورد اختلاف های بین فردیتان به درستی و به صورت مسالمت آمیز گفت و گو کنید، نمی توانید به #آرامش و رضایت و هماهنگی در زندگی زناشویی دست پیدا کنید.
باید خودتان را برای این مسئله که ممکن است هر از گاهی بین شما و همسرتان اختلافاتی به وجود بیاید آماده کنید و بدانید که وجود اختلاف بین زن و مرد و به طور کلی بین افراد حتی پدر و مادر، خواهر و برادر و غیره امری کاملا #طبیعی است، ولی اگر شما نتوانید در مورد مشکلات بین فردی و زناشویی تان گفت و گو کنید و نتوانید اختلافات و سوء تفاهمات را به صورت مسالمت آمیز حل کنید، قطعا در زندگی مشترکتان به مشکل بر می خورید، بنابراین داشتن #مهارت حل مسالمت آمیز و منطقی مشکلات بین فردی اهمیت زیادی دارد.
#مهارت ابراز صمیمیت
تصور کنید که زندگی مشترکتان را شروع کرده اید و علاقه زیادی نیز به #همسر خود دارید ولی توانایی ابراز علاقه به همسر خود را ندارید. به نظرتان چه اتفاقی می افتد؟
طبیعی است که روز به روز ارتباط عاطفی بین شما کمرنگ تر خواهد شد و زندگی مشترک برایتان کسل کننده می شود.
بنابراین بسیار مهم است که شما توانایی ابراز علاقه، صمیمیت، محبت کردن و #عشق ورزیدن به همسر خود را بلد باشید و بتوانید به همسرتان در گفتار و رفتارتان عشق و علاقه تان را نشان دهید. طبیعی است که اگر چنین مهارتی نداشته باشید همسر شما تصور می کند که به او علاقه ای ندارید.
همچنین زمانی که در آینده صاحب فرزند شوید، فرزند شما نیز به ابراز #محبت کلامی و رفتاری شما نیاز دارد و در صورت عدم توانایی در ابراز محبت و صمیمیت، شخصیت و روحیه فرزند شما #آسیب می بیند و احساس رها شدگی می کند.
#مهارت آگاهی از تفاوت های زن و مرد
#قبل_ازدواج
مسلما زن و مرد تفاوت های شخصیتی و رفتاری زیادی با یکدیگر دارند، همچنین هر کدام از آن ها نقش ها و مسئولیت های مختلفی در زندگی زناشویی دارند.
شناخت این تفاوت ها برای شروع #زندگی مشترک اهمیت زیادی دارد و کسی که قصد دارد زندگی مشترک را شروع کند نیاز است که نسبت به خصوصیات و نیازهای جنس مخالف خود اطلاعات کسب کند تا بتواند در شرایط مناسب و در تعامل با #همسر خود، رفتار مناسبی داشته باشد.
داشتن آگاهی های حقوقی از آگاهی های پیش #ازدواج
تا به الان هر مسئله ای را مطرح کردیم به چگونگی ارتقاء رضایت زناشویی مربوط می شد، اما نیاز است که این را بدانید که ممکن است در زندگی زناشویی خود به مشکل بخورید و از آنجایی که هیچ چیزی قابل پیش بینی نیست ممکن است شما در زندگی مشترکتان در شرایطی قرار بگیرید که مجبور به جدایی شوید، در واقع نمی شود گفت که زندگی همیشه گل و بلبل است و عشق و علاقه بین شما تحت هر شرایطی و برای همیشه باقی می ماند، بنابراین قبل از گذاشتن هر قول و قراری با فرد مورد نظرتان، حتما نسبت به توانایی خود برای تحقق وعده هایتان مطمئن شوید و همینطور سعی کنید حداقل آگاهی ها را نسبت به حقوق زناشویی خود و همینطور قوانین مهریه و نفقه و دیگر موارد کسب کنید. دادگاه خانواده پر از انسان هایی است که به دلیل تصمیمات هیجانی و عدم آگاهی از موارد حقوقی به درماندگی رسیده اند و کاری از دستشان جز تسلیم بر نمی آید.
شناخت #شخصیت طرف مقابل
#ازدواج
برای این که افراد بتوانند زندگی زناشویی مناسبی داشته باشید، باید شخصیت فرد را مانند رفتار ها، افکار، احساسات را به خوبی بشناسید، شناخت این عوامل باعث تشکیل زندگی بهتری می شود.
معمولا در ابتدا افراد جذب فردی می شوند که رفتار متفاوتی را از خود نشان می دهد مثلا افراد درون گرا، برون گراها را جذب می کنند و این موضوع تا مدتی برای آن ها لذت بخش است و زندگی شادی خواهند داشت اما در دراز مدت این تفاوت باعث اختلاف در زندگی زناشویی می شود.
#مدت_شناخت
#ازدواج
هیچ وقت نمی توان به طور کامل یک فرد را شناخت و امکان شناخت کامل وجود ندارد اما اگر فردی بدون شناخت کافی اقدام به ازدواج کند در این صورت تصمیم او از نظر عقلانی درست نخواهد بود.
شما می توانید برای این که اطلاعاتی در مورد مرد به دست آورید با او معاشرت و رفت و آمد کنید در این صورت به مرور زمان اطلاعاتی در مورد شخصیت، دیدگاه و نحوه برخورد او با دیگران به دست می آورید و به خوبی می توانید با او آشنا شوید.
معمولا زنان و مردان در اوایل آشنایی شخصیت خودشان را بهتر از آن چه که هستند نشان می دهند و نمی توانید به طور صحیح آن ها را بشناسید به همین خاطر در امر شناخت عجله نکنید و برای #آشنایی 6 ماه زمان را در نظر بگیرید
نشانه های همسر مناسب
اگر در کنار او موارد زیر را احساس می کنید به احتمال زیاد #شوهر مناسب خود را پیدا کرده اید:
در کنار او می توانید خودتان باشید.
در کنار او #آرامش دارید.
در روزهای #سخت دوست دارید که کنارتان باشد.
واقعا به حرف های شما #گوش می دهد و به شما کمک می کند.
از خوشحالی و خوشبختی شما #خوشحال می شود.
دوست دارید تمام زندگی خود را با او به اشتراک بگذارید.
هنگام کنار هم بودن، اوقات خوب شما از اوقات بد بیش تر است.
او شما را برای چیزی که هستید دوست دارد و نمی خواهد شما را تغییر دهد.
شما را محدود نمی کند.
برای خوشحالی شما تلاش می کند.
در هنگام سختی ها شما را تنها نمی گذارد و می توانید به او تکیه کنید.
شما #اولویت زندگی او هستید و دیگران را به شما ترجیح نمی دهد.
برای رسیدن به آرزوهایتان به شما کمک می کند.
سعی می کند تا #امنیت شما را تامین کند.
سعی در محدود کردن شما ندارد.
در بیش تر موارد نظر شما را می پرسد و به آن اهمیت می دهد.
#مهارت افزایی
#همسرانه
قبول کنید که همسرتان ممکن است اشتباه کند!
به همسرتان حق بدهید که ممکن است اشتباه کند. اشتباه کردن خصوصیت #اجتناب_ناپذیر انسان ها است و نمی توان آن را انکار کرد. شما و همسرتان می توانید از تجربه ها و اشتباهاتتان بیاموزید و می توان گفت که اشتباهات بخشی از یادگیری هستند.
نشانه های شخصی که بلوغ فکری دارد:
- صادق و راستگو است.
- حسابگر است.
- دلسوز و مهربان است.
- انعطاف پذیر است.
- تمایل به یادگیری دارد.
- خود خواهی در صفات او جایی ندارد.
- قادر به کنترل خود بوده و خویشتن دار است.
- این افراد در لحظه زندگی می کنند.
- تشنه یادگیری است.
- زمان خود را مدیریت می کنند.
- این فرد در مسائل کوچک اعصاب خود و بقیه را خورد نمی کند.
- اهل تقلید نیست، سادگی را دوست دارد و خودش است.
- این فرد از رفتارهای سبک و دور از عقل به شدت دوری می کند.
- یک سری باید ها و نباید ها در زندگی فردی او وجود دارد که سعی می کند حدالامکان آن ها را در زندگی اش رعایت کند.
- خشم خود را کرده و سکوت می کند.
- بسیار خوش فکر و اهل عمل است.
نشانه هایی دیگر از فردی که به #بلوغ_فکری رسیده است:
فرد بالغ با اخلاق است؛ و این به این معنی است که یک سلسله اصول اخلاقی را درونی کرده و تحت هر شرایطی خود را ملزم به رعایت آنها می داند.
او مسائل زندگی اعم از شخصی، اجتماعی و سیاسی را درک و با آنها عاقلانه برخورد می کند، نه احساسی و هیجانی.
به هیچ وجه بدون دلیل و کورکورانه از دیگران تقلید نمی کند.
توانایی فرضیه سازی دارد و تلاش می کند برای هر اتفاقی، توضیحی منطقی پیدا کند.
برای وقت خود ارزش زیادی قائل است و آن را با رفتارهای سبک و سفیهانه مثل دخالت در کار دیگران، هدر نمی دهد.
با اخلاق است؛ و این به این معنی است که یک سلسله اصول اخلاقی را درونی کرده و تحت هر شرایطی خود را ملزم به رعایت آنها می داند.
در قبال خودش و خانواده اش #مسئولیت پذیر و در صورت اشتباه کردن نیز انتقادپذیر است.
خودخواه و خودمحور نیست و توانایی تطبیق با شرایط و محیط پیرامونش را دارد.
او قادر به کنترل تکانه های هیجانی خود است؛ یعنی می تواند احساسات و هیجانات خود را مدیریت کند.
از اشتباهات خود درس می گیرند.
افرادی که به #بلوغ_فکری رسیده باشند، هرگز سعی نمی کنند تا اشتباهات خود را از دیگران مخفی کرده یا به توجیه فعالیت هایشان بپردازنند. آن ها از شکست ها و اشتباهات خود درس گرفته و برای موفقیت های آتی خود از آن ها بهره می گیرند.
#ازدواج
#بلوغ شخصیتی
بلوغ شخصیتی یکی از اصلی ترین بلوغ ها برای #ازدواج است. این بلوغ جنبه های مختلفی را در بر می گیرد. به عنوان مثال یکی از ویژگی های مهمی که فرد می بایست، پیش از ازدواج آن را در خود بیابد، بحث فردیت است. آیا شما به تنهایی می توانید تصمیماتی را اتخاذ کنید؟ آیا شما فکر می کنید که خودتان را می شناسید و می دانید علایق و خواسته های شما کدامند؟ سن در این مقوله از اهمیت بالایی برخوردار است. معمولا در ازدواج هایی که در سنین پایین اتفاق می افتد، فرد هنوز دارای شخصیت خود تحول نیافته بوده و فردیتی برای انتخاب ندارد. در واقع این فرد به راحتی نمی تواند تصمیم گیری کند. این قبیل افراد توانایی مسئولیت پذیری را نداشته و ممکن است رفتارهایی غیر قابل پیش بینی داشته باشند. از دیگر مشکلات بلوغ شخصیتی می توانیم به مشکلات تله های شخصیتی همچون #مهرطلبی، خود کم بینی، کمال گرایی، پارانویا، دوقطبی، #اختلالات روانی مختلف و ... اشاره کنیم. در نظر داشته باشید که پیش از ازدواج این موارد را در فرد مورد نظر بررسی کرده و از سلامت شخصیت خود در این زمینه مطمئن شوید.
#بلوغ عاطفی
بلوغ عاطفی به معنای تشخیص درست و درک و مدیریت احساسات خود و به طور متقابل تشخیص و درک احساسات طرف مقابل تان است. شما باید یاد بگیرید که احساسات تان را مدیریت کنید. #ازدواج تنها به معنای ابراز کردن هر میزان عشق و علاقه نیست. حتی ابراز علاقه زیاد در یک رابطه می تواند حکم سم برای آن رابطه را داشته باشد.
نشانه های فردی که به #بلوغ_عاطفی نرسیده
افرادی که به بلوغ عاطفی نرسیدهاند قطعا نمیتوانند رفتار کاملی داشته باشند. اما چگونه میتوان این افراد را شناخت؟ آیا در ظاهر خود نشان میدهند؟ در ادامه نشانههای فردی را برایتان بازگو میکنیم که به بلوغ عاطفی نرسیده است:
افرادی که هنوز نتوانستهاند به بلوغ عاطفی برسند همیشه و همه جا خود را میبینند. در واقع این افراد به جای استفاده از کلمه “ما” تنها “من” را به کار میبرند.
این دسته از افراد توانایی صحبت کردن عمیق و طولانی مدت را ندارند. تنها دلیل آن هم میتواند عدم درک طرف مقابل و تنها برتر بودن خود باشد. معمولا هم برای فرار کردن از این شرایط به دنبال بهانه میگردند.
سریع حالت #دفاعی به خود میگیرند. این دسته از افراد به هیچ عنوان #انتقادپذیر نیستند و در صورتی که بخواهید موضوعی را با آنها درمیان بگذارید ممکن است حالت تدافعی داشته باشند.
این دسته از افراد به هیچ عنوان نمیتوانند تقصیر کار اشتباه خود را گردن بگیرند. در واقع برای جبران اشتباهات خود به دنبال مقصر جلوه دادن دیگران هستند.
شما با بودن در کنار این آدم بیش از قبل احساس تنهایی میکنید.
این افراد به شدت نیاز به محبت و توجه دیگران دارند، در صورتی که این نیاز آنها ارضا نشود برای جلب توجه کارهای بسیاری انجام میدهند.
به هیچ عنوان #مسئولیت پذیر نیستند و نمیتوان برای انجام کارها به آن اعتماد کنید.
در مقابل مشکلات بی توجه و بی مسئولیت هستند، از این رو همیشه خوشحال هستند و هیچ دلیلی برای غم ندارند.
نشانه های #بلوغ_اجتماعی چیست؟
همانطور که گفتیم رسیدن به بلوغ اجتماعی در #ازدواج بسیار مهم می باشد. به همین دلیل شاید ضروری باشد تا نشانه های این بلوغ را بشناسیم و در فرد مقابل تشخیص دهیم. چند ویژگی شاخص برای افرادی که به بلوغ اجتماعی می رسند، وجود دارد. در اینجا می خواهیم با مهمترین این ویژگی ها آشنا شویم:
فردی که اهل همکاری و انجام کارها به صورت #تیمی است.
از ارتباط برقرار کردن با افراد جدید هراس ندارد و به راحتی می تواند برای رفع نیازهای خود با دیگر افراد ارتباطات اجتماعی برقرار کند.
مهارت های #انتقاد کردن از دیگران را می داند و در برابر انتقاد های سازنده دیگر افراد عصبانی نشده و واکنش مناسبی از خود بروز می دهد.
نسبت به دیگر افراد تا حدی که خودش را فراموش نکند، احساس تکلیف و وظیفه دارد.
فردی #مستقل و خودکفا است.
راه خود را پیدا کرده و انتخاب مسیر برایش چندان گنگ نیست.
فردی میانه رو بوده و رفتارهای افراط گونه از خود بروز نمی دهد.
خود را به خوبی شناخته و از نقاط قوت و ضعف خود آگاهی دارد. فرد نقص های خود را پذیرفته و خود را با تمام ضعف ها دوست می دارد.
زندگی را سخت نمی گیرد
فردی که به #بلوغ_اجتماعی رسیده، می داند که زندگی سرشار از پستی ها و بلندی هاست. انسان در لحظات سخت است که ساخته می شود. پس اتفاقاتی را که در زندگی افتاده را می پذیرد. زندگی را برای همسر خود جهنم نمی کند. حتی به #همسر خود در مواجه با سختی ها آرامش می دهد.
قابل اعتماد است
فردی که به #بلوغ_اجتماعی رسیده است به شدت قابل اعتماد است. این فرد در اجتماع و محیط کاری، درستکار و در زندگی زناشویی نیز بسیار قابل اعتماد و امین است. متاسفانه بعضی افراد هستند که راز زندگی خود را پیش هر کسی فاش می کنند. این اصلا درست نیست. فردی که به بلوغ اجتماعی رسیده می داند که مسائل مربوط به خانه باید در داخل خانه حل شود. زیرا در غیر این صورت به همسر خود بی احترامی کرده است.
هدف این فرد در زندگی مشخص است
یکی از مهم ترین خصوصیات رسیدن به #بلوغ_اجتماعی مشخص کردن اهداف در زندگی است. این فرد با تلاش و پشتکار خود به سوی #هدف ها در حال حرکت است. کارهای خود را برنامه ریزی کرده و راه های رسیدن به آن ها را به خوبی می داند. این فرد هدف خود را برای ازدواج می داند و تنها به صرف برآورده شدن نیاز ازدواج نمی کند. #منظم بودن و هدفمند بودن او در زندگی زناشویی کلید موفقیت های در برخورد با همسر و اداره زندگی است.
توصیۀ ما این است که از #ازدواجکردن با افرادی که دارای خصوصیات اخلاقی و رفتاری زیر هستند، پرهیز کنید:
دروغگو
خودبین
وابسته
خشن
بیادب
بدبین و منفیباف
متعصب
کینهای
دورو و ریاکار
#مهارت سازگاری
هیچ وقت نمی توانیدیک ازدواج موفق داشته باشید مگر اینکه مهارت سازگاری و تمایل به مصالحه داشته باشید. در زمان ها و شرایط سخت، آدم ها معمولاً به یکی از این دو روش واکنش می دهند: یا خودخواه می شوند و فقط به خودشان فکر می کنند و یا ازخودگذشته می شوند و فقط به طرف مقابلشان فکر می کنند. اگر از نوع اول هستید، هنوز آمادگی ازدواج را پیدا نکرده اید.
#ازدواج
#خودشناسی
خودتان را خوب بشناسید!
داشتن مهارت خودشناسی در برقراری یک ارتباط سالم و داشتن یک ازدواج موفق، ضروری است. سعی کنید نقاط ضعف و قوت خود را شناسایی کنید. برای اینکار می توانید سوالات زیر را از خودتان بپرسید:
اعمال شما چه تاثیری بر دیگران دارد؟
رفتار؛ اخلاق؛ احساسات و ضعف هایی که شما باید روی آنها کار کنید چیست؟
خط قرمزها، علاقه مندی ها، ارزش ها؛ نیازها؛ عصبانیت ها؛ تمایلات؛ نگرش ها؛ ایده ها؛ و… زندگی شما چیست؟
خارج از رابطه احساسی، شما چه شخصیتی دارید؟
سُنَّةَ اللَّهِ الَّتِي قَدْ خَلَتْ مِنْ قَبْلُ
وَ لَنْ تَجِدَ لِسُنَّةِ اللَّهِ تَبْدِيلًا
سنّت الهی بر این بوده 'که حق
بر باطل غالب شود' و ابدا در
سنّت خدا تغییری نخواهی یافت...
فتح _۲۳
#یک_حبه_نور