🖼 #عکس_نوشت | جایگاه روش در اجتهاد
◼️ مجموعه مرحله به مرحله انجام یک فعالیت را که سبب ایجاد اثری میشود، «روش» مینامیم. روش، یک خطمشی معقول و منظم برای رسیدن به یک هدف معين است؛ و حداقل دارای نه مرحله است. یک روش شفاف و کامل، قابل تکرار و قابل شبیهسازی توسط افراد دیگری که پیش نیازهای اولیه را دارا باشند است.
◼️ روش اجتهاد دینی، چگونگی دستیابی به تمام ادله ممکن از کتاب و سنت و عقل و تجربه قطعی، برای اکتشاف نظر خداوند در قرآن و روایات، و استدلال برای آنها و سنجش و ارزیابی آنهاست. روند حل مسئله که از یک نقطه مشخص شروع میشود و بهصورت مرحله به مرحله، بهترتیب انجام میشود و در یک نقطه مشخص به پایان میرسد، «الگوریتم» نامیده میشود. اجتهاد، دارای الگوریتم است.
📖 برگفته از کتاب الگوریتم اجتهاد، نوشته حجتالاسلام والمسلمین #عبدالحمید_واسطی، عضو هیأت علمی گروه منطق فهم دین پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22573
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تعاریف مختلف فرهنگ
◼️ معنای فرهنگ از کاربردهای مکتوب و محاورهای این واژه استنباط شده و حداقل هشت معنای متفاوت از فرهنگ در زبان ادبی و محاورهای فارسی امروز استخراج و سپس نتیجهگیری شده است که خلط بين معانی گوناگون فرهنگ، یکی از مهمترین عوامل ابهام و اغتشاش معنایی در مباحث مربوط به فرهنگ است. با دقت در ترجمه تعاریف فرهنگ، تفاوتهای آشکار این ترجمهها مشهود میشود؛ لذا نمیتوان تنها با اعتماد به آنها تفاوتهای نظری بین صاحب نظران را نتیجهگیری کرد.
◼️ همچنین باید به ارتباط وثيق بين نظریه فرهنگی صاحب نظران و تعریف آنان از فرهنگ تأکید کرد؛ چراکه فرهنگ از مفاهیم کاملا عینی و کمی نیست که نقش دیدگاههای فلسفی در تعریف آن نادیده انگاشته شود؛ بنابراین تبیین نظریه فرهنگی نمیتواند از تعریف فرهنگ تفکیک شود.
📖 برگرفته از کتاب فرهنگ ناب اسلامی، نوشته حجتالاسلام والمسلیمن #علی_ذوعلم، استادیار گروه فرهنگپژوهی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/6330
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | نسبیت و هرمنوتیک
◽️ یکی از عرصههای نسبیت و شکگرایی در دلالت متون و گفتارهای گوینده و مؤلف است. هرمنوتیک به معنای تفسیر متن و پیام است؛ اما در اصطلاح یک شاخه از علم معرفتشناسی شمرده میشود که تدوین و تنسيق آن به صورت یک علم جدید به وسیله شلاير ماخر، ویلیام دیلتای و گادامر سامان گرفت. مطابق علم هرمنوتیک، نظریه هر مؤلف یا گویندهای از یک سری مبانی و پیشفرضها تأثیر میپذیرد که علم و يقين به مراد آن به آشنایی و شناخت آن مبانی و پیش فرضها مبتنی است. ادعای دیگر هرمنوتیک، عدم دستیابی به معنای متن است، اعم از آنکه متن یک معنای مرکزی داشته باشد.
◽️ سکولاریستها با استفاده از هرمنوتیک به تأويل، توجیه زبان متون دینی به ویژه در حوزه دنیا و سیاست و حکومت متوسل شدند. روشنفکران مسیحی با اتکا به این شیوه به نقد و کنار گذاشتن متن دینی خود روی آوردند.
📖 برگرفته از کتاب قرآن و سکولاریسم، نوشته #محمد_حسن_قدردان_ملکی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4852
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | نسبت مبانی با اصول
◼️ اصول به چیزی میگویند که چیز دیگری به آن نیازمند است و بر آن مبتنی است و از این جهت شبیه مبانی است؛ اما گاهی در علوم انسانی منظور از اصول، چارچوبهای اصلی درونی خود علم و مسائل کلان آن است، نه موضوعات خارج از علم مثل اینکه گفته میشود: اصول علم مدیریت عبارت است از برنامه ریزی، سازماندهی، رهبری و کنترل؛ همچنین گاهی مراد از اصول همان قواعد است؛ مانند استعمال کلمه اصول در اصطلاح «اصول فقه» که منظور همان قواعد کلیهای است که کبرای قیاسهای فقهی قرار میگیرند؛ مانند قاعده حجیت خبر واحد.
📖 برگرفته از کتاب مبانی قرآنشناختی علم دینی، نوشته #محمد_علی_اسدی_نسب، مدیر گروه قرآنپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22540
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | استفاده از نرمافزارهای خارجی
⏺ آیا نرم افزارها نیز به مثابه کالا هستند و حکم خرید کالا در اینجا نیز وجود دارد؟
⬅️ حكم خرید کالای دشمنان که به نحوی کمک به آنها میشود، ذیل عنوان «اعانه ظالم» شامل این مورد نیز میشود؛ یعنی ما خریداری یک نرمافزار، خدماتی به آنها برسانیم یا به نحوی از این نرمافزارها استفاده کنیم که سودش به جیب آنها برود؛ مانند برخی برنامهها که اصل ورود به آنها و تعداد استفادهکنندگان از آنها برای صاحبش مفید است، همین ورود به برنامه نیز حرام میشود؛ بنابراین تفاوتی ندارد که این کالا سختافزار باشد یا نرمافزار و این توصیهای که گفتهاند، اگر کالایی مشابه داخلی دارد، از کالای خارجی استفاده نکنید، شامل نرمافزارها نیز میشود و باید از نرمافزار داخلی استفاده کرد.
📖 برگرفته از کتاب بررسی فقهی اقتصادی حمایت از کالای ایرانی، نوشته #احمدعلی_یوسفی، دانشیار گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22543
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تعالی فرهنگی
◽️ فرهنگ ناب اسلامی فرهنگی است که همه اجزا، عناصر، مؤلفهها، مناشی، ابعاد و سطوح آن در عمیقترین زوایای ممکن و مقدور از اسلام اشراب شده باشد. بر اساس دیدگاههای عرفانی که درباره بالاترین مراتب کمال انسانها بحث میکنند و زدوده شدن تعینات و تمایزات غیرالهی را در دستیابی انسانها به توحید حقیقی، شرط دستیابی او به آن مراتب میدانند، فرهنگ ناب اسلامی نیز در برترین مراتب کمال خود، تمایزات فرهنگی را که در وضعیت موجود به عنوان مشخصههای تفاوت فرهنگها برجستگی و ظهور خاصی دارند، در پرتو هدایت اسلام کمرنگ و کمرنگتر میکند تا آنها را به حد دیده نشدن تمایزات اعتباری میرساند تا حدی که همه ابعاد آن در پرتو حقیقت توحید معنا مییابد.
◽️ این مرتبه از تعالي فرهنگی بر اساس دیدگاه عرفانی و توحیدی ناب به فنا تعبیر میشود. این دیدگاه از نظر فلسفی و نظری، راه را برای رسیدن به توحید فرهنگی باز میکند.
📖 برگرفته از کتاب فرهنگ ناب اسلامی، نوشته حجتالاسلام والمسلیمن #علی_ذوعلم، استادیار گروه فرهنگپژوهی پژوهشکده فرهنگ و مطالعات اجتماعی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/6330
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | کالای بدون مشابه داخلی
🔸 خرید و واردات کالاها از کشورهای غیر اسلامی مصداق سلطه و سبیل نیست. همچنین یک جریان دو طرفه اقتصادی با منافع دو جانبه محسوب نمیشود، بلکه کالاهایی وارد میشوند که مورد نیاز مردم ایران بوده و مشابه آن در داخل ایران تولید نمیشود؛ بنابراین واردات آنها برای تولیدات داخلی مشکلساز نیست و از سوی دیگر آن کشور نیز از منافع اقتصادی فراوانی بهره میبرد.
🔸 دراینصورت بر ممنوعیت چنین جریان اقتصادی هیچ دلیل فقهی وجود ندارد. این جریان از یک سو منافع اقتصادی کشور غیراسلامی در حال صلح با جمهوری اسلامی ایران را فراهم میکند و از سوی دیگر نیازهای اقتصادی مردم ایران را برطرف میسازد. اصل اولیه مستفاد از ادله و عمومات اولیه صحت و جواز چنین معاملاتی است.
📖 برگرفته از کتاب بررسی فقهی اقتصادی حمایت از کالای ایرانی، نوشته #احمدعلی_یوسفی، دانشیار گروه اقتصاد اسلامی پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/22543
🆔 @iictchannel
▫️اربعین حسینی، مَعقِل المؤمنین و پناه گاه جامعه مؤمنان
✍️ نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #محمدصفر_جبرئیلی عضو هیأت علمی گروه کلام پژوهشگاه؛
▪️بنابر این استقبال پرشور و نشاط مردم مسلمان از زیارت اربعین که در چند سال اخیر فوق عادت و معجزگون شده است باید نمونه عینی والگویی کار آمدی برای پناه گاه جامعه ایمانی باشد.
🔻 امید آنکه این «میعاد گاه شیعیان» زمینه ساز رشد و ارتقاء بیش از پیش «جامعه ایمانی» شود تا در پرتو آن «جامعه اسلامی» رشد کند و در ادامه به رشد «جامعه بشری» برسد و زمینه های ظهور «دولت حق» را فراهم آورد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/arbaeein-3
#اربعین
#یادداشت
🆔 @iictchannel
▫️دستاورد بزرگترین اجتماع مذهبی سالانه دنیا در همایش جهانی اربعین
✍️ حجتالاسلام و المسلمین #محمد_ملک_زاده عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه در تازه ترین یادداشت خود تبیین کرد:
▪️نمایش خیل گسترده زائران حسینی در رسانههای جهانی، مردمان دنیا را به بررسی و مطالعه سیره و منش مکتب حسینی که بزرگترین الگوی مقاومت و ظلم ستیزی مسلمانان جهان و تسلیم نشدن در برابر ستمگران است ترغیب میکند.
🔻 در همین سالهای اخیر دنیا شاهد بود که این مراسم شکوهمند چه تاثیر گستردهای در تزلزل قدرت جریان تکفیری داعش در عراق به همراه داشت و شکست و اضمحلال آنان در این کشور را سرعت بخشید. این موضوع به اذعان کارشناسان سیاسی یکی از مهمترین عوامل پیروزی شیعیان در عراق و دیگر مناطق بوده است.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/arbaaeein
#اربعین
#یادداشت
🆔 @iictchannel
هدایت شده از فرجالله هدایتنیا | حقوق و اخلاق خانواده
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💯 پیشنهاد ویژه
⚠️ #ببینید |«آسیب شناسی رابطه دوستانه دختر و پسر»
1️⃣ بخش دوم
💢 پیامدهای روحی شکست عشقی
💔 ایجاد حس کینه توزی و انتقام جویی در فرد آسیب دیده
🎙 حجتالاسلام دکتر #فرج_الله_هدایت_نیا عضو هیأت علمی گروه فقه و حقوق پژوهشگاه به بررسی آسیب های روابط دوستانه دختر و پسر می پردازد...
💠 با ما همراه باشید...
•┈┈┈┈••✾••┈┈┈┈•
#حجاب_عفاف
🄶 🆔 @hedayatnia_ir
▫️از اربعین میتوانیم به الهیات مقاومت برسیم
🔸 در گفتگوی روزنامه فرهیختگان با حجتالاسلام #محمد_کاشی_زاده عضو هیات علمی گروه کلام پژوهشگاه عنوان شد:
◾️ منظورم از الهیات مقاومت آن فضایی که فرد از درون، آزادگی، انسانیت و جمعگرایی، هویت اسلامی را دارد و مبارزه با ظلم را تجربه میکند و در خود نهادینه میکند و هویت وجودی اش میشود.
🔻 فضای حرکتی که در حال سیر کردن به سمت خدا از مسیر اباعبداللهالحسین(ع) است، اگر با الهیات مقاومت نگاه کنیم حتی امتهای غیر اسلامی و افراد غیر مسلمان را زیر پرچم الهیات مقاومت با شعارهای انسانی اباعبدالله میتوان جمع کرد.
📣 هم اکنون در صفحه #اندیشه روزنامه فرهیختگان بخوانید...
🌐 farhikhtegandaily.com/newspaper/3690/15
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
F.A 14.pdf
4.22M
💯🗒 #بخوانید
🔰 درآمدی بر ساختار و نظام مسائل فقه سیاسی
✍️ حجت الاسلام دکتر #سیدکاظم_سیدباقری
📌 چکیده:
💢 فقه سیاسی نرمافزار نظام سیاسی اسلام به شمار میآید، بایسته است به ابعاد گوناگون این گرایش ازجمله نظام مسائل و ساختار آن پرداخته شود که میتواند نقشی مهم در فهم منظومه فقه سیاسی و زمینه پژوهشهای نوآمد و غیرتکراری در آن را فراهم کند.
🔸 نوشته حاضر بر اساس روش توصیفی ـ تحلیلی و استقرایی، به این پرسش اصلی میپردازد که ساختار و نظام مسائل فقه سیاسی چیست؟ و در فرضیه بر این امر تأکید میشود که ساختار و نظام مسائل فقه سیاسی را میتوان در دو عرصه کلان ماهیت فقه سیاسی و مسائل آن بررسی کرد.
#مقاله
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | کارکرد دین در کنترل اجتماعی
🔺 بیشک دین یکی از بهترین راههای کنترل اجتماعی است و افراد دیندار در مقایسه با افراد بیدین، کمتر دچار انحراف و جرم و جنایت میشوند. کسانی که با اعتقاد به قرآن کریم، شراب و قمار و سایر پلیدیها را از سوی شیطان بدانند و قتل نفس را کشتار تمام مردم محسوب کنند و بدانند که شیطان در کمین آنهاست و قسم خورده است با وسوسه خود همه را منحرف کند، قطعا چنین کسانی کمتر در معرض خطر انحراف و جرم و جنایت خواهند بود.
🔺 دین به انسان اخطار میدهد تا شیطان را دشمن جدی خود بداند و مراقب گامهای پنهانی شیطان باشد. فرد دیندار به دلیل اعتقادات و دیدگاههایش، بر مسائل مادی و لذتهای دنیایی کنترل بیشتری دارد و میتواند شهوت و غضب را که سرچشمه بسیاری از کجروی هاست، مهار کند و بدین ترتیب انگیزه کمتری برای گناهکردن خواهد داشت.
📖 برگرفته از کتاب دین و معنویت، نوشته #محمود_مقدمی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/16449
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | امور عادلانه حقمدار
◽️ در نگاه مبنایی قرآن، قائم بالقسط و حق هر دو از صفات و اسامی خداوند میباشند و خداوند منبع و خاستگاه حق است؛ بنابراین هر کاری که از او سر میزند، عادلانه و بر مبنای حق است و همو است که حقوق را در ساحت تکوین و تشریع، به جامعه فرو میریزد؛ زیرا عقل به طور قطع بر نیکی عدل و قبح ظلم، حکم میکند و آفریدگار نیز بر این اساس، در حق بندگان خویش، ظلم روا نمیدارد، پس او امر نمی کند مگر به کارهای شایسته و نهی نمیکند مگر از کارهای ناشایست؛ و هر کدام از آن اوامر، نواهی و احکام نیز دارای مصالح و مفاسد نفسالامری هستند؛ بنابراین خداوند عادل، امر به عدالت میکند و دستورهای او نیز که برخاسته از عدالت و حق محض میباشند، باید رعایت و تبعیت شوند؛ هم امور و حقوق فردی و هم احکام و حقوق اجتماعی - سیاسی.
📖 برگرفته از کتاب عدالت سیاسی در قرآن کریم، نوشته #سیدکاظم_سیدباقری، مدیر گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/6336
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | شرافت انسان بر حیوان
◼️ انسان کارهای تدبیری خود را با نیروی عقل و اراده انجام میدهد، خلاف کارهای التذاذی که به حکم احساس و میل صورت میگیرد. از این رو انسان هر اندازه از ناحیه عقل و اراده تکامل یافتهتر باشد فعالیتهایش بیشتر تدبیری است تا التذاذی و هر اندازه به افق حیوانیت نزدیکتر فعالیت هایش بیشتر التذاذی است تا تدبیری. زیرا فعالیت حيوان همه التذاذی است.
◼️ فعالیتهای تدبیری به حکم اینکه بر محور یک سلسله غايات و هدفهای دوردست است، خواه ناخواه نیازمند به طرح و برنامه و روش و انتخاب وسیله برای رسیدن به مقصد است. در نتیجه تفاوت انسان با حیوان در عقل است، نه در احساس، به همین دلیل، انسان علاوه بر احساس جهان، میتواند جهان را بشناسد و دارای جهانبینی شود. فکر و اندیشه یعنی کشف حقایق جهان به وسیله محاسبههای فکری، بزرگترین شاخصه انسان است که حتما به همین دلیل انسان را حیوان ناطق، یعنی دارای نفس مدرک کلیات تعریف میکنند.
📖 برگرفته از کتاب عقلانیت، نوشته #سید_محمد_علی_داعی_نژاد
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/4336
🆔 @iictchannel
▫️اندیشه تقابلی حج با اربعین خلاف سیره پیامبر(ص) و صحابه است
🔹 در گفتگو با حجتالاسلام و المسلمین #غلامحسن_محرمی عضو هیأت علمی گروه فرهنگ پژوهی پژوهشگاه مطرح شد:
▪️بنیامیه تلاش کرد که نام پیامبر(ص) و اهل بیت(ع) محو شود و وهابیون هم اینگونه هستند، وهابیون حج و اربعین را مقابل هم قرار میدهند، ولی نمیدانند همان اصحابی که به حج رفتهاند به زیارت کربلا هم رفته یا در مورد آن سخن گفتهاند.
▪️هدف اصلی مناسک و تعظیم شعائر، تربیت انسانها در مسیر صراط مستقیم و هدایت است. پیادهروی اربعین هم انسان را متوجه امام حسین(ع) و خداوند میکند و مایه تقرب به خداست. به همین دلیل افراد زیادی حتی جان خود را در این راه فدا میکنند. از این رو جایگاه آن نباید مخدوش شود.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/arbaeein-3
#اربعین
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
◽️کارویژههای آیتالله خامنهای در توسعه گفتمان فقه حکومتی
🔸 حجت الاسلام و المسلمین #سیدسجاد_ایزدهی رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه در کرسی علمی تبیین کرد:
◾️ آیتالله خامنهای در قالب چهار کارویژه اساسی به توسعه گفتمان فقه حکومتی پرداخته است:
1️⃣ «راهبری گفتمان فقه حکومتی» در حوزههای علمیه و خصوصاً در میان طلاب و اساتید انقلابی و دغدغهمند.
2️⃣ «موجه سازی گفتمان فقه حکومتی» از طریق تبیین تبار و تراث مکتوب و شخصیتی در این زمینه.
3️⃣ پشتیبانی از گفتمان فقه حکومتی.
4️⃣ استنباط و فقاهت در حوزه فقه حکومتی.
#سخنرانی
🆔 @iictchannel
FeghPouya.mp3
9.08M
💯🔊 #بشنوید
🔰 ویژه برنامه رادیویی #فقه_پویا
🔹 با موضوع "تنظیم رفتار اجتماعی" / قسمت پنجم
🔖 تبیین زوایای مختلف امر به معروف و نهی از منکر و جایگاه آن در جامعه
💢 بررسی اطراف و یا به عبارتی دو طرف انسانی امر به معروف و نهی از منكر از زاویه های مختلف
🎙با حضور:
🔸 دکتر #محمود_حکمت_نیا
🔸 حجت اسلام دکتر #فرج_الله_هدایت_نیا
(اعضای هیات علمی گروه #فقه_حقوق پژوهشگاه)
📻 رادیو سراسری معارف؛ 25 مردادماه 1401
#صوت
🆔 @iictchannel
◽️عرفان اهل بیتی(ع) راهگشای مشکلات اندیشهای و معرفتی
🔸 آیتالله رضا رمضانی، دبیر کل مجمع جهانی اهل بیت(ع) در نخستین هماندیشی همایش عرفان اهلبیتی عنوان کرد:
◾️ بنده معتقدم که باید لجنهای برای بحث عرفان اهل بیتی(ع) تشکیل شود و به تعبیر علامه جوادی آملی چند قرن در این زمینه فعالیت لازم است. نظامنامه و طرحنامهای برای عرفان اهل بیتی ایجاد و تفاوت آن با عرفان مصطلح هم روشن و نقاط تمایز آن بیان شود.
🔻 همانطور که شیعه قرائت ناب از اسلام محمدی(ص) است عرفان اهل بیت(ع) هم راهگشای حل مشکلات اندیشهای و معرفتی ما خواهد بود.
#سخنرانی
#عرفان_اهل_بیتی
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تلاش برای دستیابی به قدرت و تشکیل حکومت
🔹 سلفیگری جدید، به ویژه از زمان شکلگیری وهابیت در حجاز، ماهیت سیاسی بیشتری به خود گرفته و برای کسب قدرت سیاسی تلاش کرده است. امروزه این جریان همچنان با جدیت تلاش میکند تا از طریق دستیابی به قدرت سیاسی و ورود به حوزه حکومت اهداف مورد نظر خویش را تحقق بخشد.
🔹 جریان وهابیت در حجاز از طریق اتحاد با آل سعود این هدف را دنبال کرد و جریانهای تکفیری امروزی نیز از طریق ایجاد آشوب و ناامنی در عراق و سوریه و تلاش برای گسترش ناامنی به مناطق دیگر هدف اصلی خود را دستیابی به قدرت سیاسی قرار داد و به طور آشکار از حکومت تحت امر خویش در عراق و شام سخن گفت و برای رسیدن به این مقصود از هیچ تلاشی فروگذار نکرد.
📖 برگرفته از کتاب سلفیگرایی عوامل و پیامدهای سیاسی، نوشته #محمد_ملک_زاده، عضو گروه سیاست پژوهشکده نظامهای اسلامی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_کتاب
📌 جهت سفارش این کتاب به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ poiict.ir/19876
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | علم انسان به خدا در تفکر فارابی
🔸 مسئله علم انسان به خدا با وجود اینکه در طول تاریخ دیرپای فلسفه و الهیات، سابقهای کهن دارد، اما همچنان ذهن متفکران دینی بهویژه فلاسفه دین و حتی برخی از معرفتشناسان معاصر را به خود مشغول داشته است. در این میان، فارابی معتقد است که قوای ادارکی بشر در شناخت اشیا و بهویژه خدا با محدودیتها و موانع مهمی مواجه است و ایجاد صورت معقول خدا در ذهن یا عقل انسان مشکلاتی جدی به همراه دارد.
🔸 همچنین نامها و اوصافی که خدا با آنها نامیده میشود، بهنحوی معنادار هستند و سخنگفتن از خدا بهگونهای که هم معتبر باشد و هم به مشکلات کلامی نینجامد، نهایتاً با زبان اشتراک معنوی امکانپذیر است. فارابی در کنار بیان فلسفی علم انسان به خدا، میکوشد تبیین عرفانی از آن نیز ارائه دهد و اگر فصوصالحکم را از آنِ وی بدانیم، او بحث مشبعی را به روش عرفا در باب موانع و محدودیتهای شناخت عقلیِ انسان از خدا و لزوم شناخت شهودیِ انسان از او مطرح کرده است.
✍️ #مهدی_عباس_زاده، عضو هیئت علمی گروه معرفتشناسی پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔖 برگرفته از شماره 99 فصلنامه علمی پژوهشی «قبسات» پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_مقاله
📌 جهت دانلود کامل مقاله به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ b2n.ir/g14780
🆔 @iictchannel
🔹درس گفتار "تاریخچه فقه سیاسی"
🎙 با حضور:
حجت الاسلام دکتر #سیدسجاد_ایزدهی
(رئیس پژوهشکده نظام های اسلامی پژوهشگاه)
📆 چهارشنبه 30 شهریور تا سه شنبه 5 مهر ماه 1401، ساعت 17:20
📺 پخش زنده و مستقیم از شبکه چهارم سیما
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel
▫️موجسواری مدعیان دفاع از حقوق زنان بر روی احساسات مردم!
‼️ تاملی بر درگذشت تصادفی مهسا امینی؛
✍️ نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #محمد_ملک_زاده عضو هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه
▪️هیاهوی مشترک و هماهنگ طیف یادشده با رسانههای ضد انقلاب و وابستگان به اسرائیل و آمریکا و انگلیس برای متهم نمودن سپاه و نیروی انتظامی ایران درحالی است که به اعتراف رسمی مقامات آمریکایی سالانه بیش از هزار شهروند آمریکا و عمدتاً سیاهپوست در خیابانهای این کشور به دست پلیس کشته میشوند؛ زنان بیدفاع در غرب مورد وحشیانهترین حملات پلیس قرار میگیرند؛ تیراندازیهای پیدرپی منجر به قتل صدها نفر از زنان و مردان و کودکان را در آمریکا و انگلیس و رژیم صهیونیستی به کام مرگ میکشاند...
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/mojsavari
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🔹 همایش ملی "سیره سیاسی امام رضا(ع)"
🎙 با حضور اعضای هیأت علمی گروه سیاست پژوهشگاه:
🔻 #محسن_مهاجرنیا / "حکمت سیاسی امام رضا(ع)"
🔻 #سیدسجاد_ایزدهی / "جایگاه تعامل با حاکم جائر در سیره سیاسی امام رضا(ع)"
🔻 #سیدکاظم_سیدباقری / "عدالت در سیره سیاسی امام رضا(ع)"
📅 شنبه دوم و دوشنبه چهارم مهرماه، ساعت 8
🏢 سازمان علمی فرهنگی آستان قدس رضوی
📌 حضور مجازی از طریق:
🌐 webinar.aqr.ir/qom
#تبلیغ
#فعالیت_اعضا
🆔 @iictchannel
◽️آموزههای کاربردی عرفان اهل بیتی استخراج شود
🔸 حجتالاسلام والمسلمین علی شیروانی، عضو هیأت علمی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه در نخستین هماندیشی همایش عرفان اهلبیتی مطرح کرد:
◾️استخراج آموزههای کاربردی از مکتوبات غنی عرفای شیعه و پیرو اهل بیت(ع) برای جلب و جذب جوانان و عموم علاقمندان به معنویت دینی در جامعه لازم است. ما میراث معنوی غنی داریم ولی در عرضه ان ضعیف هستیم در حالی که میبینیم امروزه در کشور ما در سطح وسیعی کتاب هایی در معرفی و ترویج معنویت های غیر اصیل و غیر اسلامی در قالب هایی جذاب و کاربردی برای استفاده عمومی ترجمه یا تالیف و منتشر می شود و به خورد جوانان میدهند.
🔻انتشار وسیع این قبیل اثار نشان از نیاز فراوان جامعه به معنویت است و ما موظفیم این عطش را با آب زلال معنویت و عرفان اصیل برگرفته از سخنان و راهنماییهای اهل بیت علیهم السلام و عالمان راستین پیرو ایشان پاسخ گوییم.
#سخنرانی
#عرفان_اهل_بیتی
🆔 @iictchannel
◽️غربی بودن ملاک تخطئه یک تفکر نیست
🔸 حجتالاسلام دکتر #علیرضا_قائمی_نیا مدیر قطب علمی فلسفه دین اسلامی پژوهشگاه در گفتگویی عنوان کرد:
◾️ما میگوییم چون غرب سیاسی بد است هرچه در غرب علمی هست سکولار و بهدردنخور است، من غرب فکری را صد درصد درست نمیدانم و باید نگاه انتقادی نسبت به آن داشت. به عبارت دیگر نباید قضیه را سیاه و سفید دید و گفت علم غربی یا کلا باطل است یا کلا صحیح. طبیعتا علم غربی حاصل تلاشهای بشری است، بعضیهایش درست است بعضیهایش درست نیست.
🔻 از طرفی دیگر برخی اندیشههای جدید که در حوزه مطرح میشود را دانشگاهیان قبول نمیکنند، برخی اندیشههای جدید که در دانشگاه مطرح میشود را حوزویان قبول نمیکنند. پس این جریان فقط میان غرب و ایران وجود ندارد بلکه در نهاد دوگانه حوزه و دانشگاه هم وجود دارد و این خیلی خطرناک است و موجب عقبماندگی کشور ما شده است.
#مصاحبه
🆔 @iictchannel
🔻 هم اکنون در سایت خبرگزاری رسا بخوانید...
📚 معرفی کتاب «درآمدی بر اندیشه فرهنگی #آیت_الله_خامنه_ای»
✍🏼 به قلم #مهدی_جمشیدی
🔍 لینک معرفی کتاب:
🌐 rasanews.ir/0031CL
#آثار
#معرفی_کتاب
🆔 @iictchannel
▫️عرفان اهل بیتی در امتداد عرفان دینی تاریخی
✍️ نوشتاری از حجتالاسلام و المسلمین #علی_فضلی مدیر گروه عرفان پژوهشگاه
▪️عرفان اهل بیتی نوین در امتداد عرفان دینی موجود در تاریخ عرفان اسلامی قرار دارد تا جنبۀ حدیثی متون عرفانی را به سطح جنبۀ قرآنی آن متون برساند و توسعه یابد و تقویت کند. چنان که میرزا جواد آقا ملکی تبریزی در رسالۀ لقاء الله، علامه طباطبایی در رسالۀ الولایه، علامه حسن زادۀ آملی در رسالۀ لقاء الله و دیگر آثار جدیدی که امروز در حوزۀ عرفان دینی نوشته شده و توجه ویژهای به روایات انجام گرفته است و امید است که این امر مهم ادامه یابد و برداشتهای عرفانی از متون روایی گسترش یابد و این سیر تاریخی به درخشش چشمگیری برسد.
🔍 ادامه را بخوانید👇
🌐 iict.ac.ir/erfan-e
#یادداشت
🆔 @iictchannel
🖼 #عکس_نوشت | تحلیلی بر نظریه تمثل در متون دینی
◽️ تمثل، ظهور شیء برای انسان به صورتی است که انسان با آن مألوف و مأنوس بوده و با غرضی که ظهور به خاطر آن است، مناسب میباشد. تمثل از قبیل تبدیل و انقلاب چیزی به چیز دیگر نیست، بلکه متمثل بدون آنکه در ذات و حقیقت خود دگرگون شود، در صورتی در ظرف ادراک بیننده ظهور مییابد؛ بنابراین تمثل غیر از تشکل است. تمثل شیء برای انسان، ظهور آن شی برای انسان است به صورتی که وی با آن مألوف و مأنوس بوده و با غرض ظهور مناسبت دارد.
◽️ تمثل «الف» برای «ب» در فلان صورت، تصور «الف» نزد «ب» بهصورتی چنان است، درحالیکه «الف» در واقع همان «الف» است نه آنکه «الف»، «ب» گردیده باشد. بر این اساس، تمثل فرشته مجرد به صورت انسان، ظهور وی در صورت انسان برای مشاهده کننده است. پس فرشته مجرد در ظرف مشاهده و ادراک، صورت انسان دارد و در خود و خارج از ظرف مشاهده و ادراک، فرشته مجرد است در نتیجه تمثل با تشكل فرق دارد.
✍️ #محمد_علی_اردستانی، عضو گروه فلسفه پژوهشکده حکمت و دینپژوهی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
🔖 برگرفته از شماره 99 فصلنامه علمی - پژوهشی «قبسات» پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی
#برشی_از_مقاله
📌 جهت دانلود کامل مقاله به لینک زیر مراجعه نمائید:
➡️ b2n.ir/f59579
🆔 @iictchannel
هدایت شده از بلاغ مبین l غلامرضا پیوندی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید | آیا می دانید راز عدد ۴۰ چیست؟
👤 حجت الاسلام دکتر #غلامرضا_پیوندی:
◻️ در منابع دینی ما، عدد ۴۰ یک خاصیت ویژهای دارد؛ مثلاً اگر کسی ۴۰ روز بتواند عملش را خالص بکند، خداوند حکمت را از قلبش بر زبانش جاری میکند. میتوانیم این نکته را به لحاظ قرآنی هم دنبال کنیم، که هرچیزی یک ظاهری دارد و یک باطنی دارد و ما باید راجب باطن قضایا هم فکر کنیم.
◻️ عدد چهل میتواند یک رمزی باشد در عالم هستی که شما بتوانید مثلاً بحث اربعین را یک نماد قرار بدهید برای تلألو و تجلی شیعه در عالم هستی و انشالله آمادگی برای ظهور حضرت حجت با این حرکت میلیونی که شیعیان در حرکت به سوی قبر سیدالشهداء انجام میدهند.
#پادکست
➡️ @Balagh_Mobin_P
🆔 @iictchannel